גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משה בן בסט מביט מהצד על אקזיט ענק לבייבי שלו ומפרגן: "סיילספורס היא בית טוב"

חברת קליקסופטוור מפתח תקווה הגיעה אתמול, בפעם השנייה, לאקזיט מרשים, כשנמכרה ב-1.35 מיליארד דולר לחברת סיילספורס • המייסד משה בן בסט, שמכר את החברה בשנת 2015 תמורת כשליש מהמחיר: "היו שני משברים כלכליים. חשוב לי מה קורה עם האנשים שלי"

פרופ' משה בן בסט / צילום: יונתן בלום, גלובס
פרופ' משה בן בסט / צילום: יונתן בלום, גלובס

הצלחה נוספת להייטק הישראלי: חברת קליקסופטוור מפתח תקווה נמכרת לפי שווי של 1.35 מיליארד דולר לחברת סיילספורס האמריקאית. המייסד של קליקסופטוור הוא משה בן בסט שהקים אותה לפני יותר מ-20 שנה, הנפיק אותה בנאסד"ק והוביל אותה לאקזיט ראשון בשנת 2015. קליקסופטוור מפתחת מערכות לניהול לוגיסטי של מערכי שירות לקוחות בשטח.

"ההתמחות שלי בבינה מלאכותית התחילה עוד בשנות ה-80", מספר בן בסט בראיון ל"גלובס", "זה היה האביב הראשון של בינה מלאכותית, ובאופן טבעי התחיל הרבה ביקוש להרצאות ולייעוצים. התחלתי לשכור אנשים ובמשך תקופה של כעשר שנים עסקנו בעיקר בפיתוח של מערכות בינה מלאכותית לכל מיני שימושים, רבים עבור מערכת הביטחון. נוצרה בעצם קבוצה של אנשים עם המון ידע ויכולות בתחום הבינה המלאכותית".

בן בסט מוסיף כי "אחד הפרויקטים שעשינו עבור צה"ל עסק בבניית התוכנית השנתית של הפעילות של חיל האוויר, זה הצליח יפה מאוד, ומאז ועד היום, כל פעילות צה"ל מבוססת על התכנה שהתחילה אז ועוזרת לנהל מי עושה מה, למה, היכן ומתי. ראינו שיש לזה עוד הרבה שימושים וב-97' התחלנו לפתוח חברה ממוקדת בתחום ספציפי על בסיס אותה הטכנולוגיה. ראינו שבתחום השירות, חברות השתמשו בתוכנות כדי לשלוח חשבוניות ולרשום את פרטי הלקוחות שלהם, אבל לא לשם קבלת החלטות מורכבות.

"חברות חשמל או גז למשל, כל יום יש להן מאות ואלפי קריאות שירות וכל אחד רוצה הכי מהר. הבעיות שמתמודד איתן מנהל מערך השירות הן איזה טכנאי לשלוח לאיזה לקוח, באיזה טווח שעות, עם איזה ציוד, ובאיזה מסלול הוא ייסע, כדי להצליח לעשות כמה שיותר קריאות כמה שיותר מהר. זו בעיה מאוד מורכבת מבחינה מתמטית. לנו היה הבסיס לזה עם מה שעשינו לצבא, וככה קמה קליק סופטוור.

"תוך כדי העיסוק בבעיה היומיומית לשוק השירות, הבנו מהר מאוד שהטיפול בבעיה ביום השירות עצמו הוא רק ההתחלה, ושכדאי להתחיל לטפל גם בכמה אנשים לשכור, מתי להוציא אותם להשתלמויות, תכנון חופשות וכדומה. ככה התחלנו את תחום ניהול מערכות השירות, והפכנו למובילים שלו. גייסנו קצת כסף מהון סיכון, פרצנו מהר מאוד ובשנת 2000 כבר היינו חברה ציבורית בנאסד"ק" הוא מספר.

הביצועים של החברה בשוק ההון לא היו מסעירים. בן בסט אומר היום ש"היו שני משברים כלכליים וכל מיני נסיבות, אך במבט לאחור החברה גדלה בקצב יפה של כ-20% לשנה. כיום החברה משבצת כמעט מיליון טכנאי שירות, עם כ-4 קריאות שירות ביום לכל אחד. בין הלקוחות יש רבות מחברות הסלולר והחשמל הגדולות בעולם".

הוא מוסיף כי "החברה גדלה והמשיכה להוביל את השוק העולמי בתחום, וב-2015 עשינו תהליך של הפיכה לפרטיים. בתור חברה ציבורית אם אתה מקבל הצעת קנייה, אתה מחויב להביא אותה לבעלי המניות, ואם המחיר היה טוב - והוא היה טוב - אתה מחויב לקבל את ההצעה. חברות פרייבט אקוויטי רוכשות חברות כדי להשביח אותן ולהביא אותן למלוא הפוטנציאל שלהן. לנו היה כבר קשר באותה תקופה עם סיילספורס והיה להם רישיון מכירה למוצר שלנו.

"סיילספורס הבינה שהמוצר שלנו הוא טוב. הם לקוחות מרוצים וזה הוביל לעסקה שאת שומעת עליה היום. כמייסד של החברה מאוד חשוב לי מה קורה עם האנשים שלי, שעבדו איתי כ-20 שנה. האווירה בעסקה הייתה אווירה של מחויבות הדדית. אני חייב לציין שהבית של סיילספורס היא בית מצוין לבייבי שלי ואני מאוד שמח על העסקה. היום אני חבר סגל במרכז הבין תחומי בהרצליה, מלמד קורס בבינה מלאכותית, ומייעץ לסטארט-אפים על שימושים עסקיים של בינה מלאוכתית".

שיתוף פעולה ממושך

סיילספורס החזיקה, עוד לפני העסקה היום, אחוזים בודדים בקליקסופטוור ושתי החברות משתפות פעולה כבר שנים ארוכות. מי שניהל את קליקסופטוור בשנה האחרונה הוא מארק קנטיני. העסקה תבוצע במניות ובמזומן והיא תושלם בסוף חודש אוקטובר, בכפוף לקבלת אישורים מרשויות ההגבלים העסקיים בארה"ב ובישראל. מקורבים לעסקה סיפרו היום כי קליקסופטוור עוררה עניין אצל גופים נוספים.

קליקסופטוור מפתחת כאמור מערכות לניהול לוגיסטי של מערכי שירות לקוחות בשטח. מדובר בקבלת קריאות תמיכה, שיגור טכנאים, מעקב אחר תוצאות הביקורים ועוד. משרדיה ממוקמים בפתח תקווה והיא מעסיקה כ-200 עובדים בישראל, מתוך 600 עובדים בעולם.

החברה נסחרה בוול סטריט משנת 2000 ועד 2015, ובאותה שנה נרכשה על ידי קרן פרנסיסקו פרטנרס, תמורת 438 מיליון דולר, מחקה אותה מהמסחר בוול סטריט ובחמש השנים האחרונות הייתה החברה פרטית. בשנת 2015 דיווחה החברה על הכנסות של 126 מיליון דולר והעריכה כי ההכנסות שלה בשנת 2016 יסתכמו ב-140 עד 145 מיליון דולר.

למרות התהפוכות והמסלול הייחודי שלה, קליקסופטוור נשארה אנונימית יחסית, ולא משכה אליה תשומת לב רבה. מי שתגזור קופון שמן היא פרנסיסקו פרטנרס, שהצליחה להשביח את הערך של קליקסופטוור בצורה משמעותית תוך זמן קצר יחסית (ראו מסגרת).

אסטרטגיית הצמיחה של סיילספורס מבוססת על רכישות והיא רכשה מאז הקמתה 60 חברות. "ככל ששירות הלקוחות ממשיך להתפתח, רכישת קליקסופטוור תיצור סינרגיות אסטרטגיות, אחדות טכנולוגית והזדמנויות חדשניות עבור סיילספורס כדי לספק מענה טוב יותר לצרכיהם של לקוחות קיימים וחדשים ברחבי העולם, על ידי מתן פתרון שירות רציף וכולל בתחום", נכתב בהודעת סיילספורס על הרכישה.

מצדה של סיילספורס, המערכת מציעה לנותני השירות יכולות חיזוי ותובנות על הלקוח על בסיס נתונים מכלל אפליקציות סיילספורס. כך, איש השטח יכול להתבסס על תובנות של אנשי המכירות, ואנשי המכירות יכולים לראות את כלל האינטראקציות של הלקוח - גם עם אנשי השירות בשטח. כדי להצליח לשרת את נותני השירות בשטח, סיילספורס פיתחה את השירות כך שיעבוד באפליקציית מובייל שאינה תלויה בחיבור לאינטרנט.

המערכת של קליקסופטוור כוללת יכולות שנועדו לאפשר לחברות לנהל את עובדי השטח. כך למשל, אם עובד שירות מתעכב בפקק בדרך, מוקדן יכול לנתב במהירות טכנאי שטח אחר לביצוע המשימה, במועד שסוכם עם הלקוח, כך שהפגישה לא תתבטל או תתעכב. אינטראקציות אלה מתעדכנות אוטומטית בכל פלטפורמת סיילספורס וזמינות בשקיפות ובזמן אמת ללקוחות, לאנשי מכירות, לנציגי שירות לקוחות ולספקי השירות בשטח.

מבחינתה של סיילספורס, המערכת מספקת שער כניסה לתחומים חדשים: מלבד ניהול לקוחות שעומד בבסיס המוצרים שלה, היא מתרחבת לניהול של עובדי שטח. כשהשיקה את המערכת ב-2016, התייחסה סיילספורס לפוטנציאל השוק של מערכת לניהול עובדי שטח וטכנאים, לאור שוק האינטרנט של הדברים ההולך וגדל: "היום, 6.4 מיליארד מכשירים מחוברים נמצאים בשימוש, ועד 2020 המספר יגיע ל-21 מיליארד לפי גרטנר".

סיילספורס שוב פותחת את הארנק

צמיחה באמצעות רכישות

סיילספורס רכשה בעבר חמש חברות בישראל. ב-2011 היא רכשה ב-30 מיליון דולר את Navajo Systems, שפיתחה אבטחת מידע לענן, ושהפכה למרכז המו"פ שלה בישראל. אחריה נרכשו חברות ה-AI בלוטייל ואימפליסט, שהטכנולוגיה שלהן שולבה בתוך מנוע ה-AI איינשטיין של סילספורס. בשנה שעברה היא רכשה את דאטורמה תמורת 800 מיליון דולר, ובחודש מאי האחרון רכשה את בונובו, שגייסה 4.4. מיליון דולר לפני הרכישה בסך הכול. מלבד הרכישות, זרוע ההשקעות של סיילספורס פעילה גם היא בישראל והשקיעה עד כה בשש חברות.

כאשר בוחנים את הרכישות הנוספות של סיילספורס מגלים כי היא מנסה להתרחב לתחומים חדשים. הרכישות של בלוטייל ואימפליסט תמכו בפלטפורמת ה-AI שלה, וסייעו לסיילספורס להתרחב מחברת CRM, המנהלת את קשרי הלקוחות, לחברה שמספקת גם ניתוח של הנתונים הנאספים במערכת. כל הרכישות הללו בנויות על עקרון זהה: במקום שלקוחות סיילספורס יצטרכו לפנות לשירותים חיצוניים כדי לנתח את הנתונים שהם אוספים במערכת הליבה שלה ועשות בהם שימוש, סיילספורס רוצה לספק ללקוחותיה את כל צרכיהם.

בעקבות הרכישה, כל עובדי קליק בעולם יצטרפו לסיילספורס. צוות קליקסופטוור בישראל יצטרף לאתר המקומי של סיילספורס, שימנה עם ההצטרפות כ-600 עובדים. "הכרזנו על האתר הישראלי כאתר אסטרטגי. אנחנו הולכים להגדיל את האתר בצורה משמעותית", אומר אלעד דונסקי, סמנכ"ל פיתוח בסיילספורס ישראל.

בינואר השנה פורסם כי סיילספורס החלה לנהל מגעים לרכישת חברת קליקסופטוור הישראלית, כמה חודשים לאחר שרכשה את דאטורמה תמורת 800 מיליון דולר בשנה שעברה. סיילספורס מספקת שירותי תוכנה ארגונים לניהול מערכי הפעילות של החברה, ובראשם מערכת לניהול קשרי לקוחות (CRM). סיילספורס הודיעה כי מטרת העסקה היא לתמוך בשירות שנועד לאפשר לחברות לחבר כוח עבודה נייד ולנהל אותו בפלטפורמה מרכזית אחת.

סיילספורס השיקה את השירות בשנת 2016, תוך שיתוף פעולה עם קליקסופטוור שהחל כבר אז. "ב-2016 השקנו מוצר שפותח בשיתוף מאוד הדוק עם קליק בתחום של ניהול שירותי שטח. אחרי שהשקנו את המוצר הוא זכה להצלחה מסחררת שקרב הלקוחות שלנו בעולם ותחום שירותי השטח הוא אחד מהתחומים הצומחים ביותר אצלנו בחברה. זו הייתה גדילה מאוד משמעותית אצלנו וגם עבור קליק בשוק הזה, וזו אחת הסיבות גם להחלטה לבצע את הרכישה וגם למחיר. זו הייתה שותפות מאוד הדוקה, עבדנו יחד עם צוותים שלנו ושל קליק. לכן החלטנו לאחרונה שאנחנו רוצים ללכת שלב אחד קדימה", מספר דונסקי בשיחה עם "גלובס".

את חברת סיילספורס ייצגו בעסקה עורכי הדין ברי לבנפלד, בן סנדלר, ערן למפרט ואירה אבנטל ממשרד יגאל ארנון ושות'. משרד עורכי הדין Shearman & Sterling ליווה את החברה בארה"ב. 

עוד כתבות

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלה נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין - ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח, והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לאישור תובענה ייצוגית, נטען כי האחים יוסי ושלומי אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק לבעלי המניות מהציבור בסכום הנע בין 146-232 מיליון שקל

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות