גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה חיובית בארה"ב: נאסד"ק ודאו ג'ונס עלו ב-0.9%; טרגט זינקה ב-20%

נאסד"ק טיפס ב-0.9% ו-S&P 500 עלה ב-0.8% ● המדדים המובילים באירופה עלו מעל ל-1% ● טראמפ אומר כי ארה"ב "Doing great" עם סין, אך הבעיה היא יו"ר הפד פאואל; מוקדם יותר הכריז כי הוא שוקל שורה של צעדים לחיזוק הכלכלה ● טרגט זינקה לאחר שהיכתה התחזיות והעלתה את הצפי לשנה כולה ● פרוטוקולי הפד: "הורדת הריבית ביולי היא לא תחילת מגמה"

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock
וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:05

המסחר בארה"ב ננעל הערב בעליות. נאסד"ק ודאו ג'ונס עלו ב-0.9% ו-S&P 500 הוסיף 0.8%. 

מניית טרגט  זינקה ב-20%, מניית Lowe's הוסיפה 10% ומניית אורבן אאוטפיטרס  עלתה ב-7%. 

21:30

המסחר בוול סטריט מתנהל בעליות גם לאחר פרסום פרוטוקולי הפד. דאו ג'ונס עולה במעל ל-1%, נאסד"ק מוסיף כ-0.9% ו-S&P 500 מטפס בכ-0.8%.

מפרוטוקולי הפד עולה כי רוב חברי ועדת השוק הפתוח של הפד עומדים מאחורי טענת היו"ר ג'רום פאואל, שאמר כי הורדת הריבית שביצע, לראשונה מאז 2008, הינה חלק מהתאמה ולא תחילתה של מגמה. 

מניית אורבן אאוטפיטרס  עולה ב-6%. זאת לאחר שפרסמה דוחות טובים מהמצופה. הרווח למניה של חברת האופנה עמד על 61 סנט, 3 סנט מעל לציפיות השוק. 

מניית יצרנית השבבים Cree  צונחת ב-15% לאחר שפרסמה תחזיות מאכזבות. החברה, שנפגעה מהחרם שהוטל על וואווי הסינית, דיווחה כי היא צופה שההפסד המתואם למניה ברבעון הבא יהיה 3-7 סנט וההכנסות יהיו 237-243 מיליון דולר. האנליסטים ציפו לתחזית של רווח למניה של 15 סנט והכנסות של 251 מיליון דולר.

18:50

המסחר בבורסות ארה"ב מתנהל בשעה זו בעליות. נאסד"ק ודאו ג'ונס מזנקים מעל ל-1% ו-S&P 500 מוסיף 0.9%. המסחר בבורסות אירופה ננעל היום במגמה חיובית. קאק זינק ב-1.7%, דאקס טיפס ב-1.3% ופוטסי הוסיף 1.1%. סטוקס 600 עלה ב-1.15%.

מניית טרגט  מזנקת ב-20% אחרי פרסום הדוחות. מניית Lowe's מוסיפה כ-10% לאחר שעקפה את התחזיות לרבעון השני. 

17:17

בורסות וול סטריט נסחרות בעליות על רקע התפוגגות המתח המסחרי בין סין לארה"ב, לאחר שהנשיא טראמפ החריג ודחה את המכסים על סין לקראת עונת החגים, ולאחר הציוץ האופטימי ששיגר טראמפ לגבי יחסי הסחר של ארה"ב מול סין ויתר המדינות. מנגד, טראמפ המשיך לתקוף את יו"ר הפד פאואל בטענה כי הוא מהווה את עיקר הבעיה, בעוד טראמפ היה מעוניין להוריד את הריבית מעבר להורדה האחרונה שביצע הפד. 

עיני המשקיעים נשואות לפרסום פרוטוקול הפד הערב בשעה 21:00 (שעון ישראל) מהחלטת הריבית האחרונה.

רויאל בנק אוף קנדה דיווח על תוצאות הרבעון השלישי הפיסקלי של השנה ופיספס את תחזיות האנליסטים בשוק, בצל חולשת חטיבת שוקי ההון של הבנק. רווחי הבנק ירדו ב-6.4% ל-491 מיליון דולר.

מאקרו

מכירות הבתים הקיימים בארה"ב עלו ב-2.5% בחודש יולי, בעוד נסיגה של הריבית למשכנתאות דחפה את רוכשי הדירות שהסתערו על השוק ורכשו 5.42 מיליון בתים (בחישוב שנתי), לעומת נתון מתוקן של 5.29 מיליון בתים ביוני. בהשוואה לשנה שעברה, מדובר בעלייה של 0.6% במכירות. התחזיות של הכלכלנים בשוק היו למכירות של 5.4 מיליון בתים ביולי.

16:30

המדדים המובילים בוול סטריט מאותתים עולים בכ-1% בפתיחה, כשברקע הנשיא טראמפ שוב תקף את יו"ר הפד פאואל ואומר כי ארה"ב  "Doing great" מול סין.

13:55

עונת הדוחות לרבעון השני נמשכת כאשר רשת טרגט היכתה את התחזיות והעלתה את הצפי לשנה כולה. מנייתה מזנת בכ-12% בטרום מסחר.

12:15

המסחר באירופה מתנהל בעליות בהובלת הבורסה באיטליה שעולה ב-1.8% לאחר התפטרות ראש הממשלה אתמול, ובהובלת הקאק הצרפתי שמטפס ב-1.5%. בשעה זו החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט עולים בעד 0.9%. 

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הכריז כי הוא שוקל שורת צעדים לחיזוק הכלכלה הלאומית ובכללם קיצוץ מס רווחי הון ו/או מס על שכר. "אנו בוחנים אופציות שונות לקיצוצים במסים, אך אני עושה זאת כל הזמן", הדגיש טראמפ במאמץ להראות שממשלו לא החל לחשוש לפתע מזעזועים כלכליים. "קיצוץ מס על שכר הוא אחד מהדברים שאנו חושבים עליהם, והרבה אנשים היו רוצים ליהנות מקיצוץ כזה; זה ישפיע במידה רבה על העובדים בארה"ב". הוא נחפז להוסיף: "מה שלא נעשה, אין לכך כל קשר למיתון... אנו רחוקים מאוד ממיתון".

10:10

בורסות אירופה נפתחו במגמה חיובית, בעוד המשקיעים ממתינים לפרסום הפרוטוקולים של הפד (הערב ב-21:00 שעון ישראל), ובעוד נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לא הראה שום סימנים להפגת המתיחות בין ארה"ב לבין סין.

המשקיעים מחפשים רמזים מהבנק המרכזי של ארה"ב בנוגע לסיכויים להקל על המדיניות המוניטרית של ארה"ב, עם פרסום הפרוטוקולים הערב.

הפרוטוקול האחרון הוא מישיבת הריבית בה הוחלט להוריד את הריבית לראשונה מאז 2008, ומה שסימן באופן סופי את כוונת הפד להעלות ריבית. מאז, נרשמה התלקחות בזירת הסחר שבין סין לארה"ב, והתשואות נפלו בחדות. בתוך כך, השוק צופה כעת 4 הורדות ריבית השנה.

טראמפ הודיע אתמול כי הוא אינו מוכן להפסיק את מלחמת הסחר עם סין, כשבמוקד עומדת פרשת וואווי.

המשבר הפוליטי באיטליה מעסיק גם הוא את המשקיעים, לאחר התפטרותו של ראש הממשלה ג'וזפה קונטה.

בורסות אסיה ננעלו עם נטייה לירידות בהובלת בורסת טוקיו שירדה 0.3%. בורסת שנחאי שמרה על יציבות.

 

06:30

המסחר בבורסות אסיה מתנהל בתנודתיות: בורסת טוקיו  יורדת ב-0.4%, בורסות שנחאי  והונג קונג  שומרות על יציבות.

מניות יצרניות הרכב נופלות הבוקר, עם ניסן  שיורדת ב-1.7% ומזדה  שנופלת 3.5%, בעוד טויוטה מוטור  מחקה את רוב הירידות שלה.

מניות הטק והפיננסים יורדות גם הן, בהובלת סופטבנק  שיורדת בלמעלה מ-3%.

המסחר בוול סטריט ננעל אמש בירידות שערים. כך, S&P 500 איבד כ-0.8% מערכו, הדאו ג'ונס ירד 0.66% והנאסד"ק השיל 0.68% מערכו.

קרן המטבע הבינלאומית הודיעה אתמול כי תשלח משלחת מיוחדת לארגטינה, זאת על רקע התהפוכות הפוליטיות במדינה שהובילו לקריסה של הפזו ולצניחה חדה בשווקים הפיננסיים. אתמול המדד המוביל בבורסת בואנוס איירס צנח ביותר מ-10%. הפזו נשאר יציב.

ראש ממשלת איטליה ג'וזפה קונטה התפטר אתמול לאחר ששר הפנים מתיאו סלביני הודיע לפני קרוב לשבועיים על פירוק הקואליציה השולטת באיטליה. קונטה, פרופ' למשפטים שלא היה לו ניסיון פוליטי לפני שמונה לתפקיד בשנה שעברה, הטיח האשמות חמורות בסלביני, שישב לימינו במהלך נאום ההתפטרות בן השעה. הוא האשים אותו ב"פעולה ממניעים אישיים" ואמר כי "לא כיבד את החוקים".

כעת עובר הכדור הפוליטי לנשיא המדינה, סרג'יו מטרלה, שאמור להחליט אם להכריז על בחירות חדשות, או למנות ממשלה זמנית, בעוד המפלגות הקיימות בפרלמנט מנסות להרכיב קואליציה חלופית לזו שכיהנה עד כה.

הסכם פשרה משמעותי ראשון לאנדו במסגרת פרשת משככי הכאבים שלח את מנייתה לזינוק של כ-30% בוול סטריט, ואת מנייתה של טבע הישראלית בחזרה מעל למחיר של 7 דולר למניה.

עוד כתבות

צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חגיגה בבנקים: כמה הכניסו להם העמלות במחצית הראשונה של 2025?

החגיגה בבורסה מנפחת את עמלות ניירות הערך בבנקים: דוח הפיקוח על הבנקים מגלה כי ההכנסות מהעמלות שגבו הבנקים ממשקי בית ומעסקים קטנים בששת החודשים הראשונים של 2025 הסתכמו ב-3.1 מיליארד שקל

מאיר שמיר / צילום: כדיה לוי

קבוצה הכוללת את מאיר שמיר מתמודדת על רכישת חברת האסתטיקה הרפואית אינמוד

חברת האסתטיקה הרפואית, שייסד משה מזרחי עומדת למכירה תמורת כמיליארד דולר, איבדה 85% מהשווי בשיא ● מלבד שמיר, שחבר למנהלי אינמוד ומשקיעים נוספים בניסיון רכישה, מתמודדת על רכישת אינמוד גם קרן השקעות מדרום קוריאה

מנהל בתי המשפט, השופט צחי עוזיאל / צילום: דוברות הרשות השופטת

הנהלת בתי המשפט: לבלום את החוק שיפגע בשכר השופטים

ועדת הכנסת צפויה לדון השבוע בהצעת החוק של ח"כ בוארון, ולפיה ועדה ציבורית תקבע את שכר נושאי המשרה הבכירים במגזר הציבורי כאחוז משכר נשיא המדינה ● על רקע ההערכות כי ההצעה תוביל לפגיעה בשכר השופטים, בהנהלת בתי המשפט מתריעים: השכר מבטא את האינטרס בעצמאות השופטים, ופגיעה בו תשליך על איכות השירות לציבור"

משה מזרחי, מייסד אינמוד / צילום: איל יצהר

חברת האסתטיקה הרפואית אינמוד מועמדת למכירה; אלו המתחרות עליה

על העסקה מתחרות קרן קוריאנית וקבוצת משקיעים ישראלית, כאשר המחירים שהוצעו משקפים פרמיה של 15%-25% על מחיר המניה בנאסד"ק ושווי של כמיליארד דולר ● המניה רחוקה מאוד מהשיא שרשמה ב-2021, אך עדיין נסחרת בתשואה של 98% ביחס למחיר ההנפקה שלה

החשב הכללי יהלי רוטנברג / צילום: תדמית הפקות

מתחת לצפי אך עדיין גבוה: יחס החוב לתוצר עמד על 68.6% ב-2025

יחס החוב לתוצר של הממשלה עמד ב-2025 על 68.6% - עלייה של 0.9% משנת 2024 ● העלייה, מטבע הדברים, מיוחסת להוצאות הכבדות של המלחמה, אך נראה כי הדרך לירידה משמעותית, גם בזמן הפסקת האש, עוד ארוכה ● נגיד בנק ישראל: "אנחנו לא ארה"ב ולא יכולים להתנהל עם חוב כפי שהם מתמודדים איתה"

פסטיבל הפנסים בשנגחאי, סין. שפל ילודה / צילום: Reuters, Zhou junxiang

כלכלות במשבר דמוגרפי: מי יחליף את הילדים שלא נולדים

האוכלוסייה מזדקנת ובמקביל מיליוני עובדים חוששים שיוחלפו בבינות מלאכותיות ● ד"ר מריה וסאלו, ראש מחלקת המחקר בבנק פיקטה, סבורה ששני החזיונות הדיסטופיים האלה חייבים להיפגש: "לישראל כדאי להשקיע ברובוטים שמגבירים פריון, ולא רק מחליפים עובדים"

באר שבע. דבקה במודל הפרברי / צילום: Shutterstock

71% צמודי קרקע: המתכון הבטוח לעיר בלי ביטחון, בלי תחבורה ובלי עתיד

בזמן שיתר הערים מצטופפות, בירת הנגב דבקה במודל פרברי שהולך נגד הזרם ● עם כישלון המכרזים בשכונת רקפות, מתברר שהמרדף אחרי בית עם גינה רק מייצר פקקים, פוגע בביטחון וחונק את פריון העבודה ● כך, הלקח שנלמד בתל אביב - נשכח בדרך לבאר שבע

בודקים את המיתוס. ניצול המוח / איור: הנרי צ'רלטון בסטיאן, ויקיפדיה

אנחנו משתמשים בכל חלקי המוח שלנו - אז למה יש שמועות שלא?

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: לא 10% ולא 20% - האדם משתמש ב-100% מהמוח, ויש לזה הסבר אבולוציוני

עלי חמינאי / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

דיווח איראני: "חמינאי עבר לבונקר תת קרקעי מחשש לתקיפה אמריקאית"

על רקע פריסת הכוחות של צבא ארה"ב במזרח התיכון, גורם איראני בכיר מזהיר: "אנו מקווים שהתגבור הצבאי הזה אינו מיועד לעימות ממשי" ● בחברת התעופה הצרפתית אייר פראנס החליטו להמתין עם ההחלטה הסופית לגבי ביטול הטיסות לישראל והערכת מצב סופית תתקיים היום ● דובר משרד ההגנה האיראני: "כוח הטילים של איראן גדל מאז מלחמת 12 הימים" ● חמינאי עבר לבונקר תת קרקעי, בנו קיבל לידיו את הניהול השוטף ● דיווחים שוטפים 

שר המשפטים יריב לוין והיועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), יואב דודקביץ (ידיעות אחרונות)

היועמ"שית מתנגדת להצעת לוין: "פגיעה קשה בציבור"

שר המשפטים יריב לוין מציע לשנות את תקנון הממשלה כך שלא תידרש חוות-דעת משפטית לקידום החלטות והצעות חוק – לרבות חוקים עם משמעות תקציבית ● היועמ"שית גלי בהרב-מיארה: "פגיעה חמורה בשלטון החוק, החלפת משילות בפריצות מסגרות התקציב"

אילוסטרציה: Shutterstock

שימוש שלא כדין במאות אלפי שקלים: צו פירוק לעמותה לניצולי שואה

הבקשה הוגשה לפני מספר חודשים, לאחר הליך ביקורת עומק שנערך בעמותה והעלה שורה ארוכה של ליקויים מהותיים ● לפי ממצאי הביקורת, מוסדות העמותה לא תפקדו כמתחייב, וסמכויות מהותיות רוכזו בידי מייסדת העמותה, ששימשה גם כמורשית החתימה להעברות הכספים שהועברו אליה

ביקוש גבוה ברשתות. מבחר פוסטים של אספני דמויות ''חברים'' / צילום: צילומי מסך מפייסבוק

מי הם ה"קידולטס", ולמה הם מסתערים על הבובות של "חברים" במקדונלד'ס

מבוגרים וצעירים בגילאים שונים עסוקים כרגע בדבר אחד: השלמת סדרת הדמויות של כוכבי הסדרה "חברים", שמוענקות במתנה עם ארוחה במקדונלד'ס - ומוכנים גם להשקיע בכך מאות שקלים ● מומחים מסבירים מאיפה מגיע הטרנד, ולמה הוא תפס כל־כך

רכב צה''לי בדרך לכיוון הגבול עם עזה / אילוסטרציה: Associated Press, Ohad Zwigenberg

בעלי החברה הביטחונית הכי חשאית בת"א מכר מניות ב-345 מיליון שקל

דניאל בלום, בעל השליטה בחברת מוצרי המיגון פמס, ניצל את הזינוק במחיר המניה כדי למכור נתח מהחזקותיו  ● גם לאחר המהלך ימשיך בלום להחזיק במעל מחצית מהמניות ובשווי של 1.35 מיליארד שקל ● בחודשים ינואר-ספטמבר רשמה פמס רווח של 31 מיליון דולר

חגיגות פתיחת 2016. חזרה שהיא מקלט / צילום: Reuters, Darren Ornitz

הטרנד שלא מפסיק ברשתות: איך שוב הגענו ל-2016

בוודאות נתקלתם בטרנד שמחזיר את 2016 לפיד שלכם: תמונות מלפני עשור, פילטרים ישנים, ותחושה מוזרה של "כבר היינו פה" ● זה לא סתם געגוע נוסטלגי אלא ניסיון אנושי לברוח מהעומס של חדשות רעות, פוליטיקה וחששות מבינה מלאכותית

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, Ng Han Guan

מנכ"ל אנבידיה: העובדים במקצועות האלה יכפילו את שכרם

הואנג הציג בדאבוס תחזית אופטימית לשוק העבודה, ולאו דווקא בהייטק: הביקוש לתשתיות בינה מלאכותית יזניק את שכרם של בעלי מקצוע כמו חשמלאים, אינסטלטורים ועובדי בניין

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

האם בת של בעלת נחלה במושב זכאית למגרש ללא מכרז?

בעלת נחלה במושב שביקשה מרמ"י להקצות לבתה מגרש מגורים ללא מכרז עוד ב-2007, גילתה כי בקשתה נדחתה ● העליון הורה על עיכוב ביצוע פסק דין ליהלומן בן 87 שחויב במס של כ־34 מיליון שקל, עקב חשש שיקרוס כלכלית לפני בירור הערעור ● ושכנות שבנו דק בחצר משותפת חויבו להשיב את המצב לקדמותו ● 3 פסקי דין בשבוע

KLM / צילום: Shutterstock

מחשש להסלמה: חברות התעופה שמבטלות טיסות עד יום ראשון

על רקע המתיחות הביטחונית, חברות התעופה אייר פראנס ו-KLM הודיעו הערב על ביטול הטיסות לישראל במהלך סוף השבוע הקרוב ● מדובר בביטול של טיסות בודדות, אך הוא עלול להתרחב אם אי-היציבות במזרח התיכון תימשך

משרדי אמזון / צילום: Shutterstock

סבב הפיטורים באמזון מתרחב: החל מהשבוע יפוטרו עוד 16 אלף איש

החל מהשבוע אמזון מרחיבה את גל הפיטורים שלה לעוד 16 אלף עובדים, בעיקר במשרות מטה ופיתוח ● מייל פנימי בחברה על עליית הבינה המלאכותית מספק הקשר לגל הקיצוצים הגדול בתולדותיה, אך המנכ"ל מנסה להרגיע את העובדים ולייחס את המהלך לעודף כוח אדם

יפתח רון-טל / צילום: יוסי וייס חברת החשמל

אחרי שנתיים ללא יו"ר: הממשלה אישרה את מינוי יפתח רון-טל ליו"ר רשות שדות התעופה

מינויו של יפתח רון-טל ליו"ר מועצת רשות שדות התעופה אושר היום בישיבת הממשלה, לאחר שוועדת המינויים אישרה את מועמדותו בכפוף להסדר ניגוד עניינים ● המינוי מגיע לאחר תקופה ממושכת שבה לא כיהן יו"ר קבוע לרשות

בית הזיקוק פונטה קרדון בוונצואלה. בעיגול: דלסי רודריגס, נשיאת ונצואלה הזמנית / צילום: Reuters, Jesus Vargas, ULAN

קורצת לטראמפ: ונצואלה בדרך לרפורמה דרמטית בשוק האנרגיה

ההנהגה החדשה במדינה מקפלת את מדיניות ההלאמה ומקדמת את שחרור האחיזה הממשלתית בנכסים ● בתוכנית: קיצוץ מאסיבי במיסוי וויתור על ריבונות משפטית מול ענקיות האנרגיה ● לוונצואלה עתודות הנפט הגדולות בתבל, האם עתה סוף סוף יתממש הפוטנציאל?