גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הלב בישראל, העיניים לחו"ל: מה מתכננת נסטלה לאסם, ולמה העובדים חוששים?

בתחילת השבוע הוכרז באסם סכסוך עבודה על רקע הכוונה להעביר 40% מהייצור של טבעול לצ'כיה; במקביל נמכרה פעילת הגלידה, ומתקיימים ניסיונות למכור את "בית השיטה" • שלוש שנים חלפו מאז הפכה נסטלה לבעלים של 100% מאסם ומחקה את החברה מהמסחר, וכעת העובדים חוששים מצמצום הייצור בישראל • אסם: "השגנו הישג חשוב בכך שנבנה לטבעול מפעל חדש בישראל" ● ניתוח גלובס

עשרת הימים הקרובים צפויים להיות קריטיים עבור חברת אסם. חברת המזון השלישית בגודלה בישראל, בניהולו של אבי בן אסאייג, נקלעה לסכסוך עבודה עם עובדיה, על רקע התוכנית של החברה לסגור את מפעל טבעול בקיבוץ לוחמי הגטאות. ועד העובדים מאיים להשבית את הפעילות של כ-4,000 עובדי החברה בישראל, וזאת לטענתם על רקע "כוונת החברה לסגור יחידות ומפעלים ולהעביר פעילות לחו"ל".

לפני כשלוש שנים מחקה נסטלה את אסם מהבורסה בתל-אביב והפכה אותה לחברה פרטית, כך שמאז תוצאותיה הכספיות אינן גלויות. השילוב בין היעדר המידע שהיה נגיש עד לא מזמן, לבין רצף של אירועים מינוריים יחסית שביחד עשויים להצביע על מגמה רחבה יותר, מעוררים חוסר ודאות בנוגע לשינויים נוספים שנסטלה עשויה להמשיך ולבצע בפעילות שרכשה בישראל.

את חשיבותה הרבה של אסם לשוק המקומי אפשר להבין מהנתון הבא: אחד מכל עשרה מוצרים בסופרמרקט ממוצע בישראל שייך בדרך זו או אחרת לקבוצת אסם, והיא מייצרת מותגים בולטים שמסמלים בעיני רבים ישראליות, ובהם במבה, ביסלי, סלטי צבר, וטבעול.

בספטמבר הקרוב ישלים אבי בן אסאייג שנה ראשונה בכיסא המנכ"ל, שהייתה מורכבת מבחינתו. אם קודמו בתפקיד, איציק צאיג, נדרש במהלך כהונתו להתמודד עם אתגרים דוגמת המחאה החברתית והשינויים הדרמטיים בענף המזון שבאו בעקבותיה, הן בנקודת המבט הצרכנית ובהן בהיבטי הרגולציה, ובהמשך גם הקריסה של רשת המזון השנייה בגודלה, מגה - השנה הראשונה של בן אסאייג מתמקדת באתגרים פנימיים.

נסטלה, ענקית המזון השווייצרית שהשלימה את רכישת הבעלות המלאה בקבוצת אסם ב-2016, מנווטת את העתיד של החברה בהתאם לתוכניות העסקיות שלה שכוללות התמקדות בפעילויות ליבה שהיא רואה כצומחות ורווחיות יותר, אל מול הקטגוריות בהן הצמיחה להערכת החברה מוגבלת והערך של המותג נמוך יותר.

מנגד, העובדים מביטים בדאגה על רצף של אירועים שונים ונקודתיים שהתרחשו בשנתיים האחרונות, וחשים לכל הפחות תחושה של אי-בהירות וחוסר ודאות בנוגע לתוכניות של נסטלה בנוגע לפעילות הישראלית.

מפעל טבעול בלוחמי גטאות

האם אסם היא עדיין חברה ישראלית

הסדקים בחברה החלו כבר ביוני אשתקד. ימים ספורים אחרי אישור מינויו של בן אסאייג, נסטלה החליטה על העברת חלק מהנהלת החשבונות של החברה מהמטה בשוהם למרכז של נסטלה באוקראינה. במסגרת המהלך כ-25 עובדים הפסיקו את הפעילות שבה עסקו.

זו הייתה למעשה הפעם הראשונה שהתבצע מהלך של צמצום הנוכחות הפיזית של אסם בישראל לטובת פעילות באירופה. אומנם היקפיו של המהלך הזה הם מינוריים עבור חברת ענק דוגמת אסם שלה נוכחות רחבה של שמונה אתרי ייצור מסיביים בישראל, אך הוא עשוי לסמן נקודת מפנה בסקאלה שבין היותה של אסם חברה ישראלית בבעלות שווייצרית, לבין נציגות ישראלית של הענקית הבינלאומית בישראל.

כך או כך, גם במקרה של הנהלת החשבונות, כמו גם ברוב השינויים שנסטלה מבצעת, הם אינם נוגעים רק לפעילות בישראל, כי אם מהווים חלק ממהלכים גלובליים שמטרתם לייצר מסה קריטית, כלמור התייעלות במחירי הקנייה, גם בעולמות של שירותים שהחברה שוכרת. כך, מבחינת נסטלה היעילות שלה מתבטאת לא רק בכוח הקנייה שלה לחומרי גלם, אלא גם בשירותים שאינם מוגדרים כאסטרטגיים דוגמת הנהלת חשבונות.

כמה חודשים מאוחר יותר התרחש מהלך נוסף. אחרי שנסטלה השלימה את רכישת 100% ממניות אסם, היא החלה בבחינה מעמיקה יותר של עסקיה והתאמתם לפורטפוליו שלה. הבחינה הזו הביאה להחלטה למכור שתי פעילויות, כל אחת מהן מסיבה אחרת.

הראשונה, זו שעתידה כבר הוכרע, היא פעילות הגלידות של החברה, שפעלה כחברה-בת תחת השם נגה גלידות, ומתחרה בישראל במותג גלידות שטראוס של חברת יוניליוור. נסטלה ביצעה מהלך עולמי, במסגרתו חתמה על שותפות שווה עם חברה בריטית בשם R&R להקמה של חברת גלידות בינלאומית בשם פרונרי (Froneri), מתוך מטרה לרכז תחתיה את כל פעילות הגלידה שיש לה בעולם כדי להתחרות בעוצמה הבינלאומית של יוניליוור בתחום הגלידות. העסקה הזו נחתמה ביוני האחרון. מדובר בפעילות שכוללת 350 עובדים שבתקופה הקרובה צפויים לעבור לבעלות החדשה.

העסק השני אותו סימנה נסטלה כמיועד למכירה הוא פעילות החמוצים תחת המותג בית השיטה. במקרה הזה, הנימוק מבחינתה הוא שמדובר במוצר בסיסי אשר הערך המוסף המותגי שלו נמוך, ועל כן היא מחפשת רוכשת עבור פעילותו שכוללת כ-60 עובדים.

אבל כאן לא תמו ההחלטות המורכבות. החלטה נוספת וכואבת שנדרשה החברה לבצע היא סגירת פעילות החומוס והסלטים של אסם בארה"ב. הפעילות שנרכשה על-ידה ב-2008 הייתה הפסדית, ובדצמבר האחרון החליטה החברה למכור את הפעילות הזו, שכללה 85 עובדים של החברה בארה"ב.

מעניין שדווקא האירוע הנוכחי, עליו מתנהל סכסוך העבודה בין ההנהלה לעובדי אסם, קשור דווקא לפעילות שנסטלה סימנה כאסטרטגית. על רקע התחזקות עולמית של תופעת מפחיתי צריכת בשר ועלייה של חברות דוגמת ביונד מיט (Beyond Meat) ואחרות, נסטלה הגדירה את טבעול ואת התחום כולו כמנוע צמיחה. היא אף החלה לרכוש חברות בעולם בתחום זה ולייצר המבורגר הטבעוני עבור ענקית המזון המהיר מקדונלד'ס.

במסגרת ניסיונות ההתרחבות של הקבוצה מחוץ לישראל, לפני כ-13 שנה הקימה אסם מפעל של מוצרי טבעול בצ'כיה. לאורך השנים ייצר המפעל בישראל: כ-60% לשוק המקומי וכ-40% ליצוא אירופי.

אולם בנסטלה התקבלה החלטה שהמפעל של טבעול שפועל בקיבוץ לוחמי הגטאות אינו כלכלי יותר, כשבשנים האחרונות הוא נע בין הפסדים לבין איזון בשנים בהן חל קיצוץ מסיבי בתקציבי הפרסום. במילים אחרות, נסטלה הגיע למסקנה כי אין יותר כדאיות בהחזקת המפעל וכ-170 עובדיו.

 הפעילויות שאסם-נסטלה מבקשת להיפרד מהן בשנה האחרונה

העובדים גילו משמועות על סגירת המפעל

לפני כשנתיים קיבלה נסטלה את בעלות על מפעל טבעול באירופה, מתוך כוונה לייעל את יכולות הפצת המוצרים שלו ביבשת. התפיסה הייתה כי עליות הייצור במפעל גבוהות, ואין מסה קריטית כלומר מחזור פעילות שיהפוך את המפעל לרווחי. כענקית בינלאומית עם נוכחות דומיננטית באירופה ועסקים בהיקף מכירות של מיליארדי דולרים במדינות ביבשת, העדיפה נסטלה להעביר גם את היצוא של ישראל לייצור בצ'כיה, מתוך כוונה להרחיב אותו ולספק תחליפים מן הצומח לכל אירופה.

במקור הוקם המפעל עם קו ייצור אחד, אך בשנה האחרונה נכנס קו ייצור שני, ובקרוב ייכנס גם קוו ייצור שלישי. "הדבר הכי נכון כלכלית זה לספק את הביקושים באירופה מהמפעל בצ'כיה. עד שהיא תשלים זאת, היא מייבאת מכאן מלוחמי הגטאות", אומרים באסם.

חלופה אחת הייתה העתקת המפעל לאתר אחר בישראל שההשקעות בו כנראה לא ניתנות היו להחזר. חלופה שנייה - שהייתה רווחית יותר ומועדפת על נסטלה - היא לעבור לייבא את מוצרי טבעול מהמפעל שלה בצ'כיה. כלומר, להפסיק לייצר את מוצרי טבעול בארץ.

באסם התעקשו לנסות ולייצר חלופה שלישית, שתאפשר להעתיק חלק מקווי הייצור לתוך אחד המפעלים של החברה ולהתבסס על התשתיות הקיימות שלה ולמנוע את הפסקת הייצור המקומית. "השילוב של חלופה טובה, ושמירת התעשייה בישראל הביאה את בעלי המניות להשתכנע שכדאי לבצע את ההשקעות שעלותן עשרות מיליוני שקלים", אומרים ל"גלובס" באסם, ועל כן הוחלט להשקיע בבניית מפעל חדש בצמוד למפעל צבר. אלא שגם בתוכנית הזו, המשמעות היא ויתור על 40% מנפח הפעילות של המפעל שיופנה ליצוא, מה שיקטין את נפח הפעילות כולה.

בתוך שנתיים צפויה אסם לסגור את המפעל בלוחמי הגטאות ולהעביר חלק מהפעילות שלו לקריית גת. שם תידרש כמות קטנה יותר של עובדים, והמרחק הגאוגרפי בין המפעלים לא יאפשר לעובדים להמשיך את עבודת. כך שמתוך 170 עובדים, רק כ-60 יוכלו להיקלט במתקנים אחרים של החברה בצפון. "כמות העובדים שיידרשו לייצר את אותה תפוקה הוא נמוך ממה שצריך בלוחמי הגטאות, זה מה שמצדיק את הכדאיות. בסוף אתה מצליח לשפר עלויות דרך אוטומציה", אומרים באסם. כך או כך, הבנייה של המפעל תתחיל אחרי החגים, והיא צפויה להימשך 18-24 חודשים.

נסטלה אומנם אישרה לאסם השקעה של עשרות מיליוני שקלים בהעתקת חלק מפעילות המפעל לקריית גת, אולם במסגרת הצעד הזה יוכלו להיקלט מספר שעומד על כ-60 עובדים בלבד, בעוד שהיתר יפוטרו. המאבק של הוועד עוסק בתנאי הפרישה שלהם.

התסכול בקרב העובדים קשור בין היתר לאופן שבו גילו על כוונה הסגירה של המפעל. רצף של שמועות ושינויים עורר את חשדם, וימים ספורים לפני שההנהלה כיוונה לבצע הכרזה רשמית, הם דרשו לקבל תשובות ודחקו לפינה את ההנהלה שנאלצה לאשר את הדברים בפגישה עם הוועד והסתדרות מרחב הגליל המערבי.

לדברי יו"ר הוועד יורה בן אפרים, "זה תקדים שהוציאו סכסוך עבודה בכל אסם. מה שחשוב לנו הוא לשמור על התעשייה שלאט-לאט יוצאת החוצה. מאז שנסטלה קנתה 100% ממניות אסם, אנחנו רואים כיצד היא פועלת עם חברות שלא מרוויחות; הכול החלטות קרות, הכול עניין של כסף. יש פה משפחות ש-30 שנה גדלו עם המותג, יש לנו תירס בדם, אנחנו כל-כך גאים במפעל הזה, שעכשיו בחו"ל ייהנו מהפירות של הפיתוחים כאן. זה שבר".

בשיחה עם "גלובס" אומר אליעזר בלו, ממלא-מקום יו"ר איגוד עובדי המזון והפרמצבטיקה בהסתדרות, כי "אנחנו קוראים להנהלה לבוא לשבת איתנו בצורה גלויה על-מנת לגמור את המאבק הזה. הפגישה האחרונה התפוצצה בסוף השבוע שעבר, וסכסוך העבודה אושר השבוע. אנחנו לא מתים ללכת לשביתה, אבל אם לא תהיה ברירה, זה מה שיקרה החל מ-2 בספטמבר".

אולם לצד כל אלה, מבחינת אסם השנה הזו לא כללה רק מהלכי צמצום: בתחילת השנה חנכה החברה את מפעל הבמבה הענק בקריית גת בהשקעה אדירה של 200 מיליון שקל. באירוע החניכה של המפעל אמר בן אסאייג כי "החלום שלנו הוא במבה בכל סופר בארה"ב". במפעל החדש גם הוגדלה מצבת העובדים בחברה.

מאסם נמסר בתגובה כי "השגנו הישג חשוב בכך שנבנה לטבעול מפעל חדש בישראל, אף שיש לנסטלה אופציות כלכליות יותר. המשך השקעה של מאות מיליוני שקלים בישראל אינה מובנת מאליו - היא מותנת בשיפור הפריון, בחדשנות וביכולת לנהל מערכות יחסי עבודה יציבים".

"אסם, בגיבוי מלא של נסטלה, עוסקת בביסוס תשתית תעשייתית איתנה בישראל, ובכוונתה להמשיך ולהשקיע בישראל מאות מיליונים בהגברת הפריון ובהובלת חדשנות. אנו ממשיכים לפתח את הפעילות בישראל, לטפח את כל עובדינו המצוינים ברחבי הארץ ולגייס נוספים. 

עוד כתבות

אלונה בר און, מו''ל גלובס בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און: אנחנו משתדלים להציף גם סוגיות שלא מסוקרות ולראות גם את הדברים הטובים, ויש כאלה

בפתח כנס TECH IL של גלובס, הציגה מו"ל העיתון את העשייה של מדור הטק שלו וכן ציינה את השאיפה להציע לקוראים "מזון בריא למוח" ● בר און הציגה גם את תהליך דירוג 10 הסטארט־אפים המבטיחים של גלובס, המבוסס על בחירות של קרוב ל־90 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בענף ההייטק הישראלי

השופט בדימוס ד''ר עדי זרנקין / צילום: פאול אורלייב

בן הבורר הוא בכיר בחברה מתחרה - האם זו עילה לפסילתו?

ביהמ"ש דחה את בקשת קבוצת סיגמא לפסול את הבורר ד"ר עדי זרנקין, שופט בית המשפט המחוזי בדימוס, בשל טענה לחשש לניגוד עניינים, מאחר שבנו מכהן כבכיר ומחזיק במניות של חברה מתחרה לחברה שבלב המחלוקת

האינפלציה בישראל מתחממת / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

האינפלציה מרימה ראש? מדד מרץ חם מהצפוי - קצב של 2.7%; מחירי הדירות ממשיכים לעלות

בקצב חודשי עלה המדד ב-0.6% • נתוני האינפלציה הפתיעו את התחזיות המוקדמות, שציפו לעלייה חודשית של 0.5% ועלייה שנתית של 2.6% ● מחירי הדירות ממשיכים לטפס ● מתן שטרית, הכלכלן הראשי של קבוצת הפניקס: "בנק ישראל ימשיך לנקוט משנה זהירות, ולכן הסיכויים להפחתת ריבית בהחלטה הקרובה נמוכים בשלב זה"

יאיר נחמד, מנכ''ל נאייקס ויו''ר הדירקטוריון / צילום: דוד זיסר

המנכ"ל שמכר מניות בעשרות מיליוני שקלים: "במבט לאחור עשינו דברים מסוכנים מאוד ברמה האישית"

יאיר נחמד הקים את חברת הפינטק נאייקס עם שני שותפים, הנפיק אותה בת"א לפי שווי של כמעט מיליארד דולר ובהמשך הוביל אותה לנאסד"ק ● הגיוס בנאסד"ק בוצע אחרי שהמניה עלתה בעשרות אחוזים מתחילת 2024 ● "לא רציתי למכור", טוען נחמד, "אני מאמין בחברה ולא רוצה למכור מניות. יכולנו גם לא להנפיק, אבל היו לנו סיבות"

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יונתן בלום (עיבוד: טלי בוגדנובסקי)

כלכלנים מעריכים: איך תשפיע העלייה באינפלציה על הריבית?

האינפלציה הפתיע את התחזיות המוקדמות כשעלתה לשיעור של 2.7% במרץ ● הכלכלנים הבכירים מנתחים את הנתונים ומסבירים את ההשפעה הצפויה על מתווה הריבית של בנק ישראל ● חן הרצוג, כלכלן ראשי ב-BDO: "חלק משמעותי מעליית המדד נובע מהתאמה חד-פעמית של המס על סיגריות וטבק"

ד''ר זיו קציר, ראש התוכנית הלאומית לבינה מלאכותית ברשות החדשנות, בכנס TECH IL / צילום: תמר מצפי

זיו קציר: "בעולם מעריכים מאוד את הערך המוסף שאנו מביאים לתחום ה-AI"

ד"ר זיו קציר, ראש התוכנית הלאומית לבינה מלאכותית ברשות החדשנות, הזהיר בכנס TECH IL של גלובס כי המרוץ העולמי לבינה מלאכותית מחריף: "כל מדינה מנסה לקחת את החלק הארי מהענף הצומח, ומי שלא רץ קדימה, משתרך מאחור"

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

החשש מעימות חזיתי בין ישראל לאיראן הפיל את וול סטריט

הנאסד"ק ירד בכ-1.8% ● הניקיי ירד ב-1.2% ● מאסק: "עשינו בדיקה מעמיקה והחלטנו, בהחלטה קשה, לפטר יותר מ-10%" ● BDO: "המתיחות מול איראן ובמיצרי הורמוז צפויה להשפיע על שוק הנפט העולמי" • בזכות מאזניהן החזקים, בוול סטריט צופים תשואת יתר ל"שבע המופלאות" ● 10.5 טריליון דולר - שיא בשווי הנכסים שמנהלת בלקרוק

מטוס של חברת איזי ג'ט / צילום: מיכל רז חיימוביץ

איזי ג'ט בהודעה דרמטית: מבטלת את הטיסות לישראל עד סוף אוקטובר

אתמול הודיעה איזי ג'ט על השהיה זמנית של הפעילות לתל אביב וממנה עד 21 באפריל, אולם כבר אמש באתר החברה לא היה ניתן להזמין כרטיסים עד אוקטובר. כעת הגיע האישור הרשמי ● וגם: אילו חברות זרות מחדשות את הטיסות לישראל?

אחד משני כטב''מי נפץ שחדרו מלבנון והתפוצצו באזור בית הלל / צילום: מתוך תיעוד שעלה ברשתות החברתיות, לפי סעיף 27 א' לזכויות יוצרים

שלושה נפצעו מפיצוץ שני כטב"מי נפץ בבית הלל

דקות אחרי ששני כלי הטיס התפוצצו - בלבנון דיווחו על רכב שהותקף בדרום המדינה • באיראן נערכים לתקיפה ישראלית, ומזהירים: "אנחנו מוכנים להשתמש בנשק שמעולם לא השתמשנו בו" • פיקוד צפון תרגל מעבר משגרה לחירום "במתכונת פתע" • איזיג'ט בהודעה דרמטית: מבטלת את כל הטיסות לישראל עד אוקטובר • עדכונים שוטפים

גיל שויד / צילום: גלובס

גיל שויד על הפרישה מתפקיד מנכ"ל צ'ק פוינט: "לא מתחרט על כלום, רוצה לבנות את המוצר הבא"

"אני גאה שצ'ק פוינט תמיד הייתה יציבה, לא הייתה שנה אחת שלא הרווחנו", כך אומר גיל שויד, מנכ"ל חברת הסייבר צ'ק פוינט ב-31 השנים האחרונות, בשיחה עם עורך ההייטק של גלובס, אסף גלעד, בכנס TECH IL של גלובס ● על השפעות המלחמה אומר שויד כי "הנזק המקומי הוא לא הבעיה, אלא הנזק שייגרם לטווח רחוק"

שיגור מיירט ה'חץ' במהלך המלחמה / צילום: דוברות משרד הביטחון

"הדבר הכי טוב שאנחנו מכירים בשוק": ההתעניינות במערכות היירוט הישראליות בשיא

ביצועי ההגנה האווירית בשבת זכו לסיקור תקשורתי באירופה, ולגלובס נודע כי בחברות הביטחוניות בישראל נרשמה התעניינות גבוהה מהרגיל בטכנולוגיות שלהן בימים האחרונים ● בגרמניה, המדינה היחידה שרכשה את חץ 3, היוו היירוטים הוכחה לכך שההשקעה הייתה נבונה. כעת עולה במדינה השאלה: "מתי כבר היא תגן עלינו?"

גל בר דעה, מנכ''ל בנק ONE ZERO בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

גל בר דעה, מנכ"ל ONE ZERO: "רוצים להיות בנק גדול. טכנולוגיה היא הדרך היחידה לתת ייעוץ לכולם"

מנכ"ל ONE ZERO אמר בכנס TECH IL של גלובס כי על הבנקים לקחת אחריות לעתיד הכלכלי של הלקוחות שלהם, להוציא אותם ממינוס ולאפשר להם לשפר את האשכול הסוציו-אקונומי שלהם ● על וואן זירו אמר: "בנקאות זה מרתון, אנחנו מתכוונים להיות בנק גדול ומשמעותי במערכת הישראלית"

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

האם הממשלה הנוכחית בלמה את הכניסה של פועלים מעזה?

השר מירי רגב טענה כי הממשלה הקודמת הכניסה פועלים מעזה. אך כך גם ממשלתה שלה ● המשרוקית של גלובס

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

ירידות בבורסת ת"א; ורידיס מאבדת מערכה כ-4%

מדד ת"א 35 יורד ב-0.5% ● התנודתיות החריגה בשווקים לאור המתיחות בין איראן לישראל ממשיכה, וגם בשאר העולם אי הוודאות מורגשת ● אי.בי.אי מתייחסים לזינוק באגרות החוב הממשלתיות: "ניתן לנצל את עליית התשואות להארכה הדרגתית של מח"מ התיק" ● מדד המחירים לצרכן הפתיע לרעה, והסיכויים להפחתת ריבית הולכים ומתרחקים ● לאומי: "התנודתיות תימשך, בגלל רגישות מחיר הנפט למתיחות באזור"

משקאות ממותקים / צילום: Shutterstock

גביית יתר של 16.7 מיליון שקל: התביעה שאושרה נגד רשות המסים

בית המשפט אישר הגשת תובענה ייצוגית נגד רשות המסים בגין גביית מס קנייה ביתר מיבואני המשקאות הממותקים ● ברשות טענו בתגובה כי תנאי להשבת הכסף ליבואניות המשקאות יהיה הוכחה שהן לא גלגלו את המס לצרכנים ● המס, שהטיל שר האוצר לשעבר אביגדור ליברמן, בינתיים כבר בוטל ע"י הממשלה הנוכחית

מנהלי חברות השבבים הגדולות על במה אחת: כנס TECH IL יוצא לדרך

כנס TECH IL של גלובס, שמתקיים היום, מאגד על במה אחת את היזמים, האנג'לים, קרנות ההשקעה והסטארט-אפים הבולטים בענף ההייטק המקומי ● מה חושבים מנהלי חברות השבבים הגדולות בעולם, העצות של המשקיעות הבולטות בישראל ואיך למקסם את החיבור בין חדשות ותעשיות ביטחוניות?

דני בן עטר, מנכ''ל משותף אינטל ישראל, אורי פרנק, סגן נשיא להנדסה, Google Cloud, עמית קריג, מנהל מרכז הפיתוח של אנבידיה בשיחה עם אסף גלעד / צילום: תמר מצפי

העתיד, השכר והאם מדובר בבועה? מנהלי חברות השבבים הגדולות מדברים על התחום הלוהט

דני בן עטר מאינטל ישראל, אורי פרנק מגוגל קלאוד ועמית קריג מאנבידיה, שוחחו בכנס TECH IL של גלובס על תפקידה של ישראל במפת תעשיית השבבים העולמית ובתחום ה-AI ● איך הם מתווכים את המלחמה להנהלות הגלובליות, איך מטפחים טאלנטים מקומיים ואיך מצמצמים את הדומיננטיות של המזרח הרחוק, כדי להימנע ממשבר כמו זה שפרץ בקורונה?

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 capital וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג' בשיחה עם מיטל ויזברג / צילום: תמר מצפי

"הסנטימנט העולמי לא לטובתנו": שתי משקיעות ההייטק הבולטות בישראל מסבירות איך לגייס כסף באמצע המלחמה

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 Capital, וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג', התייחסו בכנס TECH IL של גלובס לירידה בהיקף ההשקעות בהייטק בצל המלחמה ● פירון: "לאורך השנה-שנתיים הקרובות יש סיכוי שנראה משקיעים יוצאים מכאן" ● מרידור: "יש גם קולות בעדנו, משקיע אמר לי שהחברות הישראליות הן הכי טובות בפורטפוליו שלו"

פרופ' רות פלאטו-שנער ואילנית אדסמן / צילום: איתמר מילרד, ניקי וסטפהל

כיצד שקל דיגיטלי יכול היה לסייע במלחמת "חרבות ברזל"

לשקל הדיגיטלי יש שלושה יתרונות אשר יכלו לבוא לידי ביטוי משמעותי במשבר הביטחוני והכלכלי הנוכחי: יעילות ביצוע תשלומים, הגשמת מדיניות ממשלתית וצמצום הסיכון של מימון טרור

חן חיים, סמנכ''לית התפעול של חברת הרחפנים XTEND ליאור סגל, מנכ''ל חברת גילוי הרחפנים, העין השלישית, חגי בלשאי, מנכ''ל חברת הרובוטיקה הצבאית רובוטיכאן בשיחה עם אסף גלעד / צילום: כדיה לוי

"פרדוקס": מנהלי חברות הרחפנים חשפו – זו הסיבה שסין מנצחת אותנו

חן חיים, סמנכ"לית התפעול של XTEND, ליאור סגל, מנכ"ל עין שלישית, וחגי בלשאי, מנכ"ל חברת רובוטיכאן, השתתפו בפאנל בכנס TECH IL של גלובס ● הם שוחחו עם אסף גלעד על הלקחים מהמלחמה, ולאן מתקדמת טכנולוגיית הרחפנים