גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סין החריפה את מלחמת הסחר, טראמפ הפיל את וול סטריט; הנאסד"ק צנח ב-3%

החרפה במלחמת הסחר: סין הודיעה היום כי בכוונתה להטיל מכסים חדשים על סחורות אמריקאיות, בסך 75 מיליארד דולר ● טראמפ הורה לחברות אמריקאיות למצוא אלטרנטיבות לפעילותן בסין ● בעקבות ההודעה, חברות הרכב האמריקאיות, ביניהן טסלה, רשמו ירידות חדות עם תום המסחר

סוחר מודאג בוול סטריט
סוחר מודאג בוול סטריט

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

שבוע המסחר בוול סטריט ננעל בצניחה של המדדים, לאחר יום סוער בשווקים.

הנאסד"ק הוביל את הירידות החדות בבורסות וול סטריט, כשצנח בנעילת המסחר ב-3%. הדאו ירד ב-600 נקודות, ה-S&P 500 ירד בלמעלה מ-2.5%.

סין הודיעה היום כי בכוונתה להטיל מכסים חדשים על סחורות אמריקאיות, בסך 75 מיליארד דולר. בכך הסלימה שוב את מלחמת הסחר בינה לבין ארה"ב.

לפי מועצת המדינה של סין, המכסים יהיו בשיעור של של 5% עד 10%, והם ייכנסו לתוקף בשני מועדים: הראשון ב-1 בספטמבר, והשני ב-15 בדצמבר.

עוד נמסר כי יוטל מכס בסך 25% על מכוניות תוצרת ארה"ב, ומכס בסך 5% על חלקי חילוף. שני המכסים ייכנסו לתוקף בתאריך 15 בדצמבר. מניית ג'נרל מוטורס  נפלה אתמול 3.22%, מניית טסלה  התרסקה 4.84% ומניית פורד  איבדה כ-3% מערכה.

בתגובה, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ יצא בסדרת ציוצים והורה לחברות אמריקאיות למצוא אלטרנטיבות לפעילותן בסין.

טראמפ צייץ בנוסף בטוויטר שלו ביקורת קשה על יו"ר הפד לאחר הנאום שנשא מוקדם יותר היום, וכתב כי "כרגיל הפד לא עושה כלום. יש לנו דולר מאוד חזק, ופד חלש מאוד".

מניית קטרפילר ירדה היום בכ-3.3%, אפל צנחה ב-4.6%.

20:30

מעמיקות הירידות בוול סטריט: הדאו צונח ב-500 נקודות, ה-S&P 500 יורד ב-2%, הנאסד"ק נופל בלמעלה מ-2.5%.

מניית אפל נופלת בלמעלה מ-4%. מניית  הסידני מורנינג הרלד יורדת ב-3.9%, אנבידיה וברודקום צונחות כ-4.5%. קטרפילר יורדת 3.3%.

19:00

המדדים המובילים בוול סטריט נופלים בעקבות סדרת ציוצים של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, אשר בתגובה להטלת המכסים מכיוון סין מוקדם יותר היום, מורה לחברות אמריקאיות למצוא אלטרנטיבות לפעילותן בסין.

הנאסד"ק צונח ב-2.2%, בהובלת מניית אפל שצוללת ב-4%.

טראמפ צייץ בנוסף בטוויטר שלו ביקורת קשה על יו"ר הפד לאחר הנאום שנשא מוקדם יותר היום, וכתב כי "כרגיל הפד לא עושה כלום. יש לנו דולר מאוד חזק, ופד חלש מאוד".

 

 

17:25

המדדים המובילים בוול סטריט מתאוששים, לאחר שיו"ר הפדרל ריזרב ג'רום פאואל נשא דבריו בנאום שלא הפתיע איש בכינוס השנתי של הבנקים המרכזיים בג'קסון הול, ויומינג. כך, מדדי הדאו-ג'ונס , הנאסד"ק  וה-S&P 500  מתייצבים.

פאואל אמר כי הפד יעשה כל שביכולתו כדי להמשיך במדיניות ההרחבה הכלכלית הנוכחית. "האתגר שלנו כעת הוא לעשות כל מה שמדיניות מוניטרית יכולה לעשות, כדי להמשיך בהתרחבות כך שהיתרונות של שוק העבודה החזק יתרחבו גם אל אלה שנותרו מאחור בכך שהאינפלציה תתהדק סביב רמה של 2%".

יו"ר הפד, ג'רום פאואל / צילום: KEVIN LAMARQUE, רויטרס

בורסות אירופה נסחרות בעליות של עד 0.5%, מלבד בורסת איטליה שרושמת ירידות.

16:30

למרות שהחוזים העתידיים אותתו על עליות בפתיחת המסחר בוול סטריט, הסינים טרפו את הקלפים ובורסות וול סטריט נפתחו בירידות.

הדאו נופל עם פתיחת המסחר בכ-100 נקודות, הנאסד"ק וה-S&P יורדים בכ-0.5%.

סין הודיעה היום כי בכוונתה להטיל מכסים חדשים על סחורות אמריקאיות, בסך 75 מיליארד דולר. בכך הסלימה שוב את מלחמת הסחר בינה לבין ארה"ב.

לפי מועצת המדינה של סין, המכסים יהיו בשיעור של של 5% עד 10%, והם ייכנסו לתוקף בשני מועדים: הראשון ב-1 בספטמבר, והשני ב-15 בדצמבר.

עוד נמסר כי יוטל מכס בסך 25% על מכוניות תוצרת ארה"ב, ומכס בסך 5% על חלקי חילוף. שני המכסים ייכנסו לתוקף בתאריך 15 בדצמבר.

 

14:30

עלייה נרשמת בחוזים העתידיים על המדדים בארה"ב, אולם זו נחלשה, לאחר שהעורך הראשי של גלובל טיימס, חו שיג'ין, צייץ כי סין תנקוט צעדי נגד נוספים בתגובה למכס של ארה"ב על סחורות בשווי 300 מיליארד דולר. "בייג'ין תחשוף בקרוב תוכנית להטלת מכסים כצעד תגמול, על סחורות אמריקאיות מסוימות. לסין יש תחמושת כדי להשיב מלחמה. הצעד האמריקאי יחוש את הכאב", כתב. 

בגזרת הדוחות, מניית סיילספורס   זינקה אמש לאחר המסחר בעקבות דוחות טובים. מן העבר השני, מניית פוט לוקר  צונחת היום במסחר המוקדם בעקבות דוחות של עמדו בציפיות.

באירופה נמשכות העליות, בשיעורים של כ-0.5% במדדים המרכזיים.  

10:15

שוקי אירופה פתחו את המסחר היום (ו') בעליות, בציפייה לדבריו בהמשך היום של נגיד הפדרל ריזרב האמריקאי ג'רום פאואל. מדד סטוקס אירופה 600  טיפס בפתיחת המסחר ב-0.4%, בהובלת מגזר הטכנולוגיה שמתחזק ביותר מ-1%. כל המגזרים והבורסות הגדולות נסחרים בעליות.

מחר תתחיל פסגת ה-G7 השנתית בצרפת, שבה ייוועדו מנהיגי צרפת, קנדה, בריטניה, גרמניה, איטליה, יפן וארה"ב. הברקזיט יתפוס גם הוא תשומת לב לאחר שראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון, נפגש השבוע לשיחות עם מנהיגי צרפת וגרמניה. 

בורסות אסיה נעלו את המסחר בנטייה חיובית עם עליות ברוב הבורסות. מדד קוספי בהונג קונג רשם ירידה של כ-0.1%, לאחר שנע במהלך המסחר בין עליות לירידות. השווקים חיפשו היום כיוון לקראת דבריו בהמשך היום של ג'רום פאואל. 

07:00

שוקי אסיה, שנסחרו בפתיחת היום (ו') במגמה מעורבת, נסחרים בעליות קלות, תוך שהמשקיעים נושאים עיניהם לנאום החשוב שצפוי לשאת מאוחר יותר היום יו"ר הפדרל ריזרב בארה"ב, ג'רום פאואל. פאואל יישא דברים בכינוס השנתי של הבנקים המרכזיים בג'קסון הול, ויומינג. המשקיעים יחפשו רמזים בנוגע לצעדיו הבאים של הפדרל ריזרב. לפי אנליסטים השוק מתמחר הורדת ריבית אפשרית בספטמבר.

בבורסת שנחאי  נרשמות עליות קלות, וכך גם בשנזן. היואן הסיני צנח לשפל של 7.0909 יואן מול הדולר, רמתו הנמוכה מאז 2008. בשוק אומרים כי הבנק המרכזי של סין, כך נראה, "מעביר מסר" לגורמי הסחר הנציים בארה"ב כי הוא יניח ליואן לצנוח כנשק לנטרול ההשפעה של העלאת המכסים על סין.   

גם מדד הנג סנג  בהונג קונג נמצא בטריטוריה החיובית.

עליות נרשמות גם בטוקיו , ואילו מדד קוספי  בסיאול הצליח למחוק ירידות מוקדמות יותר והוא נסחר ביציבות.

ברקע למסחר עומדת ההסלמה במתיחות בין יפן ובין קוריאה הדרומית, לאחר שסיאול הודיעה כי היא מבטלת את הברית לשיתוף מודיעיני עם טוקיו בעקבות סכסוך קשה בתחום הסחר. ההסכם נועד לשיתוף מידע על האיום שמציבה קוריאה הצפונית עם הטילים והפעילות הגרעינית שלה. בתגובה לכך נרשמו זינוקים במניות התעשייה הביטחונית בבורסת סיאול. הוון הקוריאני, עם זאת, המשיך להיחלש לרמה של 1,213.7 מול הדולר, לעומת רמה של כ-1,202 וון באמצע השבוע.

באוסטרליה נרשמות עליות במדד S&P/ASX 200 .

עוד כתבות

שדה סולארי / צילום: Shutterstock, Thongsuk7824

השדה הסולארי הזול בישראל יוקם בדימונה. איך זה ישפיע על חשבון החשמל שלכם?

הפרויקט, שצפוי להיות הגדול בישראל, יפיק חשמל במחיר הנמוך ביותר שנקבע אי פעם – פחות מ־6.5 אגורות לקוט”ש ● בענף מזהירים: "לא רווחי"

יוסי אבו / צילום: ענבל מרמרי

יוסי אבו, מנכ"ל ניו מד, עוזב את תפקידו לאחר 15 שנה

אבו רמז על כוונותיו: "חשבתי שהגיע הזמן בעבורי להמשיך במסע להזדמנויות חדשות בזירה הגלובאלית ולאתגרים נוספים" ● גולת הכותרת של פעילותו במשק הגז הישראלי הייתה הובלת הסכמי הייצוא האזורים החל משנת 2016

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

הבורסה בשיאים; נייס מזנקת בכ-19%, ניו מד אנרג'י נופלת ב-4%

המסחר בת"א מתנהל הבוקר על רקע המגמה החיובית בעולם ● גופים מוסדיים מובילים רוכשים מקרן פורטיסימו מניות סוגת בכ-430 מיליון שקל ● תורפז עולה לאחר שהודיעה על רכישת חברת תמציות ריח בתחום הבישום מניו ג'רזי ● בלומברג: המומנטום בשווקים מתחיל להיחלש

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בוועידת הדרום לעסקים / צילום: שלומי יוסף/תמר מצפי

אלונה בר און: "אנחנו כבר שנה שלישית בדרום, זו המשכיות וזה קשב"

מו"ל גלובס אלונה בר און בוועידת הדרום לעסקים של גלובס: "במציאות כיום קשה לגייס קשב תקשורתי, ולכן הוועידה הזו היא חשובה, וקיומה בשנה השלישית מייצרת גם המשכיות ולא רק הזדהות עם הדרום. על הקשב הזה שלנו נוסף הקשב של מקבלי ההחלטות שקוראים לשמחתנו את גלובס"

היועמ''שית גלי בהרב-מיארה וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: איל יצהר, יוסי זמיר

היועמ"שית להרצוג: מוכנה לקיים שיח על הסדר טיעון לנתניהו

בהרב-מיארה מסרה אמש לבית הנשיא כי היא "נכונה לקיים שיח עם ההגנה על הסדר טיעון ראוי" לראש הממשלה ● בשבוע שעבר הזמין הנשיא הרצוג את נציגי נתניהו ואת היועמ"שית לדון בהסדר טיעון בתיקי האלפים

מייסדי Bridgewise / צילום: רמי זרנגר

BridgeWise הישראלית משתפת פעולה עם רשת X של אילון מאסק

במסגרת המהלך, ברידג'ווייז תספק למשקיעים בעולם גישה לשירות SentimentWise - ניתוח חודשי של מידע פיננסי המבוסס על מיליארדי שיחות שמקיימים מאות אלפי משתמשים ברשת X

ענבל הרסון / צילום: מתוך אתר החברה המרכזית למשקאות

מנכ"לית חדשה לרשת קרפור: ענבל הרסון מקוקה-קולה ישראל

ענבל הרסון, מנכ"לית הסחר של החברה המרכזית למשקאות, צפויה להחליף בתפקיד את מנכ"ל קרפור מיכאל לובושיץ, שיתמנה ליו"ר המשותף של מערך הקמעונאות הגלובלית של אלקטרה צריכה, במקביל ליו"ר המכהן צביקה שווימר

דוד פתאל, בעל השליטה בפתאל החזקות / צילום: כדיה לוי

מה הקפיץ את מניית פתאל לשיא והוסיף 1.4 מיליארד שקל לשווי בעליה

מניית רשת המלונות זינקה בכ-30% בחודש האחרון, הודות לתחזיות חזקות ● פרט לבעלים, גם שורת מוסדיים רשמה רווח נאה על הנייר

BYD Dolphin / צילום: Shutterstock, Pond Thananat

ייצוגית תקדימית נגד יצרנית הרכב הסינית BYD: אוספת מידע אישי על הנוסעים

בבקשה, שהוגשה נגד יבואנית הרכב שלמה מוטורס ונגד היצרנית, נטען כי BYD אוספת את המידע אך לא מעדכנת בכך את הרוכשים, תוך פגיעה חמורה ומתמשכת בפרטיותם ● עוד נטען כי מדיניות הפרטיות מוצגת לרוכשים רק לאחר השלמת העסקה, תוך "שימוש בטקטיקות אפלות שאינן מקימות הסכמה מדעת כחוק" ● שלמה מוטורס בתגובה: "פועלים עפ"י דין"

דונלד טראמפ על רקע הבית הלבן / צילום: ap, Alex Brandon

רגעי ההכרעה של טראמפ - והדיונים הדרמטיים בישראל

התהליך - החל מהבוקר הקרוב; הנשיא איים: "אם יפריעו לנו, נטפל בכך בכוח" ● איראן: "מצר הורמוז והמפרץ הפרסי לא ינוהלו בידי הפוסטים ההזויים של טראמפ" ● צה"ל על ההתרעות ביראון: חיל האוויר יירט בהצלחה מטרה אווירית חשודה בטרם חצתה לשטח ישראל ● עדכונים שוטפים

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

דרמה: ביטוח ישיר לא תוכל לשווק פוליסות ביטוח מקיף לרכב

לגלובס נודע כי בצעד נדיר, רשות שוק ההון חוסמת את פעילות הליבה של החברה הגדולה בענף ביטוחי הרכב ● הסיבה: ביטוח ישיר הייתה היחידה שסירבה להוריד מחירים כפי שדרשה הרשות ● כעת, מעל ל־70% מרווחי החברה נמצאים בסכנה ● ביטוח ישיר: "החברה והמפקח על הביטוח ממשיכים לנהל דיאלוג ענייני במטרה להגיע לאישור תעריף"

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

מה צפוי במסחר היום, ובנק ההשקעות שמעריך - וול סטריט בדרך לירידות

מתרבים הדיווחים על היערכות לחידוש המלחמה ומחירי הנפט מעל 100 דולר לחבית - אך וול סטריט ממשיכה לשבור שיאים ● גם הבורסה בת"א רשמה שיא חדש, למרות הימשכות הלחימה בלבנון ● השקל לא עוצר - ולוחץ את בנק ישראל לכיוון של הורדת ריבית ● וגם: האם במאי כדאי "למכור וללכת"? זה מה שחושבים בשני בנקי השקעות מרכזיים ● כל מה שכדאי לדעת לקראת שבוע המסחר

איור: גיל ג'יבלי

מחקר חדש בדק: למה אנשי השיווק לא מתמסרים לבינה המלאכותית?

כמעט כולם בענף השיווק והפרסום מבינים את היתרונות של הבינה המלאכותית היוצרת, ואפילו משתמשים בכלי אחד או שניים, אבל אימוץ מלא וקבוע לצורכי עבודה? זה כבר עניין אחר ● המחקר של ענקית הייעוץ האסטרטגי בוסטון קונסלטינג גרופ ממפה את החסמים, ובכירי השיווק בחברות הטכנולוגיה הישראליות מנתחים למה זה קורה, ואיך בכל זאת אפשר להדביק את הקצב

אלימות בני נוער / צילום: Shutterstock

גל האלימות מתרחב: מספר העבירות החמורות בקרב בני נוער זינק ב-150% מאז 2019

לקראת דיון חירום בכנסת בעקבות רצח בנימין (ימנו) זלקה בפ"ת, נתוני מרכז המחקר והמידע חושפים היפוך מגמה: לאחר מספר שנות ירידה, מספר התיקים הפליליים שנפתחו לבני נוער זינק ב-25% ב-2025 ● מספר העבירות שבהן נחשדים קטינים עלה ב-22% בתוך שנה

נבחרת ה-''40 עד 40'' באולם הכנס / צילום: תמר מצפי

הדור הבא של ההנהגה בישראל על במה אחת

מאות אורחים השתתפו היום בכנס 40 עד 40 השנתי של גלובס ● את נבחרת הפרויקט לשנת 2026 הגיעו ללוות שורה של בכירים במשק, שחלקו מניסיונם ● וגם: מי השתתף בחגיגות יום ההולדת של הראל ויזל?

השינוי במדרגות המס נכנס לתוקף / אילוסטרציה: Shutterstock

השינוי במדרגות המס נכנס לתוקף: השכירים שייהנו מעוד כ־5,000 שקל בשנה

במשכורת אפריל ירווחו מדרגות המס, במטרה להקל על בעלי ההכנסה הבינונית, שעד כה הושת עליהם שיעור מס גבוה יחסית ● איך נקבע גובה ההטבה ולמה יש לה רף מינימום, ממתי היא תשולם רטרואקטיבית, מי זכאים ליהנות ממנה, והאם גם העצמאים והגמלאים כלולים בה

אייל בן דוד, סמנכ''ל פיתוח ולקוחות בחברת מקורות, בוועידת הדרום לעסקים / צילום: שלומי יוסף

סמנכ"ל מקורות: נשקיע השנה 430 מיליון שקל בפיתוח תשתיות מים

אייל בן דוד, סמנכ"ל פיתוח ולקוחות בחברת מקורות, בוועידת הדרום לעסקים של גלובס: "הדרום הוא אסם התבואה של מדינת ישראל, ויש לנו חובה לדאוג לו"

העיר אופקים בדרום / צילום: איל יצהר

בין ציונות להטבות מס: הפריחה הנדל"נית בדרום והמחיר שמשלמת באר שבע

דוח חדש של מינהלת תקומה מלמד כי מספר התושבים בדרום כיום גדול יותר מהתקופה שלפני ה־7 באוקטובר ● אולם בין הנתונים החיוביים מסתתרים לא מעט אתגרים, בראשם סוגיות המשילות והפשיעה ● תמונת מצב לקראת ועידת הדרום לעסקים של גלובס

יהודה אליהו

לאחר חמישה חודשים ללא מנהל: הממשלה בחרה מנכ"ל חדש לרמ"י

יהודה אליהו, המכהן היום כראש מנהלת ההתיישבות במשרד הביטחון ונחשב למקורב לשר האוצר, נבחר לתפקיד ● מועמדתו זכתה להתנגדות מטעם יועמ"שית משרד הבינוי והשיכון, שסברה, כי אין לו "כישורים מיוחדים" כנדרש לתפקיד

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המוסדיים מכרו שיא של דולרים והקפיצו את השקל. כך עבד המנגנון

הגופים המוסדיים מצמצמים בהדרגה את החשיפה שלהם למט"ח ומוכרים סכום שיא של דולרים ● הדומיננטיות המוחלטת שלהם בשוק המקומי עושה את שלה ומהווה כוח מרכזי בהתחזקות השקל ● התעשיינים מצדם טוענים לפגיעה דרסטית בשורת הרווח ודורשים מהממשלה להתערב כל עוד בנק ישראל יושב על הגדר