גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה הזכויות שמגיעות לנו בתמ"א 38 או פינוי בינוי

מה הרוב הדרוש כדי להתקדם בפרויקט? מה הזכויות של בעלי הדירות בכל מסלול? יחסי שוכר משכיר בהתחדשות עירונית, חניה, שיפוץ פנים בדירה ועוד נקודות חשובות.

זכויות בהתחדשות עירונית / עיצוב: טלי בוגדנובסקי, צילום: shutterstock
זכויות בהתחדשות עירונית / עיצוב: טלי בוגדנובסקי, צילום: shutterstock

ראשית יש להבחין בין פרויקט של תמ"א 38/1 במסלול של חיזוק ותוספת בנייה לתמ"א 38/2 במסלול של הריסה ובנייה. מדובר בשתי שיטות עבודה שונות ולכל אחת יתרונות, חסרונות וזכויות משלה. אבל לפני הכול, להלן הדרישה המקדמית להסכמה בבניין כדי שיהיה אפשר לצאת לדרך, כלומר, הרוב הדרוש:

  • תמ"א 38/1 (תוספת בנייה וחיזוק מבנה קיים) - הסכמה של 66% מבעלי הדירות בבניין.
  • תמ"א 38/2 הריסה ובנייה מחדש - הסכמה של 80% מבעלי הדירות בבניין.
  • פינוי בינוי - הסכמה של 80% מבעלי הדירות בבניין, שבבעלותם גם 75% לפחות מהרכוש המשותף.

תמ"א 38/1: זכויות בעלי הדירות בפרויקט במסלול חיזוק בניין קיים ותוספת בינוי בו

במסלול זה מחזקים את הבניין מפני רעידות אדמה. נוסף על כך, זכאים בעלי הדירות לתוספת בנייה בהיקף של עד 25 מ"ר כשטח עיקרי לדירה, הכוללת בניית ממ"ד בשטח של כ-12 מ"ר. עם זאת, יש להביא בחשבון שלא תמיד ניתן לנצל את כל התוספת הזאת של שטח בשל מגבלות תכנוניות ואחרות. כלומר, בעוד זכויות בנייה נוספות לדירה הן זכויות שניתנות במסגרת תמ"א 38, לא פעם ניתן למצוא מקרים שבהם לא יוכלו בעלי הדירות לקבל את המקסימום, 25 מ"ר, וכדי שהפרויקט ייצא אל הפועל הם יצטרכו להסתפק בפחות. כדי להימנע מסכסוכים פנימיים - מומלץ לקבוע במקרה כזה שכל בעלי הדירות יהיו זכאים לתמורה בשווי דומה גם אם התמורה עצמה שונה (למשל: מחסן, חניה, שיפוץ פנימי ועוד), הכול, כמובן, כפוף להסכמות של הוועד המייצג ושל היזם.

תמורות נוספות שבעלי הדירות זכאים לבקש מהיזם הן הקמת מרפסת ומחסן בקומת הקרקע. שתי תמורות אלו ניתן להוסיף לא מכוח התמ"א, אלא מכוח הזכויות בבניין הספציפי. בעלי הדירות בבניין העובר חיזוק זכאים גם לתוספת מעלית ולשדרוג תשתיות הבניין, לרבות צנרת המים, הביוב והגז, כמו גם לשיפוץ חיצוני בבניין, בלובי ובחדר המדרגות ולפיתוח הגינה. מדובר בשיקום ובשיפוץ התשתית המשותפת לכלל בעלי הדירות בבניין, כלומר, עד פתח דירת המגורים ולא בתוכה. במקרים מסוימים בעלי דירות יכולים להתקשר עם הקבלן בפרויקט או עם קבלן אחר, כדי לנצל את ההזדמנות לשיפוץ ולחידוש התשתיות בתוך הדירה הישנה, אולם חשוב להדגיש כי לא מדובר בחלק מהזכויות שניתנות במסגרת תמ"א 38, אלא בתמורה נוספת שבדרך כלל גם תלווה בתשלום נוסף (ראו מטה).

חניה בפרויקט תמ"א 38/1

בפרויקט חיזוק ובינוי היזם אינו מחויב לספק חניות לבעלי הדירות הקיימים - אלא רק לאלו החדשים העתידים להיכנס אליו. ברוב המקרים מצבם של בעלי הדירות הוותיקים נותר כשהיה מבחינה זו. חשוב לשים לב - בבניינים שבהם חניה מקורה בקומת העמודים אינה רשומה בטאבו על שם הבעלים - ייתכן שהם יידרשו לוותר עליה כדי לפנות מקום לחניות עבור הדירות החדשות. במקרים אחרים יידרש מהם לעבור מחניות על פני הקרקע לחניות במתקני חניה אוטומטיים או ב"מכפילי חניה".

שיפוץ פנים הדירה במהלך העבודות

היזם יכול להציע כחלק מעבודותיו באתר גם שיפוצים פנימיים בדירות הבעלים. אפשרות זו תעמוד בעיקר לזכות בעלי דירות שלא התאפשר להם לקבל תמורות מסוימות ביחס לתמורות שיקבלו בעלי דירות אחרים, אך אין מדובר בחובה של היזם כלפי בעל הדירה. לחלופין, בעלי דירות שדירותיהם משופצות והם אינם מעוניינים בשיפוץ יכולים לדרוש זיכויים אחרים מהיזם או שדרוגים במפרט הטכני, כמו החלפה של דלתות עץ, של חלונות, של דודי שמש ועוד. גם כאן חשוב להדגיש כי לא מדובר בזכות מוקנית מכוח תמ"א 38, אלא בסיכום אפשרי עם היזם או עם הקבלן.

במקרים אחרים, בלי קשר לזכויות או לתמורה, יכולים בעלי הדירות הישנות להתקשר עם הקבלן לביצוע עבודות שיפוץ בדירות במהלך בניית הפרויקט, וזאת כדי לנצל את תקופת הבנייה גם לחידוש הדירה כולה ולא רק לתוספת. מכיוון שהקבלן עובד בבניין, שיפוץ הדירות יכול להיות קל יותר בכל הקשור ללוגיסטיקה, לכוח אדם זמין, לפינוי פסולת ועוד, וכך גם מחיר השיפוץ שעליו ניתן להסכים. עם זאת, אין חובה לעשות שימוש באותו קבלן אך כדאי להקפיד שאם מדובר בקבלן אחר יש לדאוג לתיאום עם הקבלן הראשי של הפרויקט ועם קבלני המשנה ולעדכונם.

מה בנוגע לשוכרי דירות בבניינים העוברים חיזוק? האם הם זכאים לפיצוי?

שוכרים המתגוררים בבניין העובר חיזוק - גרים באתר בנייה. בעל הדירה מקבל פיצוי בסוף התהליך, אבל הוא לא מחויב לפצות גם את השוכרים עצמם. ההמלצה היא שבעל הדירה והשוכרים יגיעו להסכמה כמה שיותר מוקדם, הסכמה שתופיע גם בחוזה השכרת הדירה וגם בנוסח החידוש אם יש כזה.

הנה כמה אפשרויות הנהוגות היום:

  • הסכמה על הנחה בשכר הדירה בזמן הבנייה בשיעור שנקבע מראש. במקרה כזה חשוב לכתוב בדיוק מה המועד שבו יופחת שכר הדירה, לכמה זמן הוא יופחת ומה שיעור ההנחה.
  • הודעה ועדכון מצד בעל הדירה על התקדמות תמ"א 38 בבניין וקביעת נקודות יציאה מהחוזה ומועדים מעודכנים להודעה מוקדמת מצד בעל הדירה לשוכרים.
  • המשך תשלום שכר דירה רגיל במהלך הבנייה והמשך תשלום אותו שכר דירה גם לאחר סיום הפרויקט ומגורים בדירה המשודרגת, שבדרך כלל תהיה גדולה יותר בשל תוספת התמ"א.

גם השוכרים וגם המשכירים צריכים לזכור עוד כמה נקודות חשובות:

  • תמ"א 38 בדרך כלל מוסיפה חדר לדירה. המשמעות היא שבמהלך הבנייה בחלק מהזמן העבודות נעשות גם על סף הדירה או בתוכה.
  • דירת 3 חדרים הופכת בדרך כלל אחרי סיום הבנייה לדירת 4 חדרים על כל המשתמע מכך (שכר דירה, רלוונטיות לשוכר, ארנונה ועוד).
  • דמי ועד הבית/ דמי ניהול עשויים להשתנות אחרי סיום הפרויקט.
  • החוק אינו קובע דבר ביחס שבין בעל דירה לשוכר במקרה של תמ"א 38. הכול מבוסס על נכונות של שני הצדדים להגיע להסכמה בנושאים השונים. תמיד חשוב לציין הכול בפירוט בחוזה.

תמ"א 38/2 מסלול הריסה ובנייה מחדש

בתמ"א 38/2 (מסלול הריסה ובנייה מחדש) בעלי הדירות מקבלים דירה חדשה בבניין חדש על כל המשתמע מזאת. במשך כל תקופת הבנייה מפונים בעלי הדירות מדירתם וזכאים למימון של שכר דירה חודשי לדיור החלופי עד מועד האכלוס (גם אם הדירה מושכרת, בעל הדירה יקבל בדרך כלל את דמי השכירות החודשיים כפיצוי על אובדן שכר הדירה). במסלול זה תמיד ייבנו ממ"דים ותמיד תותקן מעלית חדשה. גם התשתיות כולן יהיו חדשות מכיוון שמדובר בבניין חדש לחלוטין וכך גם תקני הבנייה, ערבות חוק המכר והבדק שהקבלן מחויב אליהם.

עוד יתרונות בפרויקט הריסה ובנייה:

  • חניה - הבניין החדש צריך לעמוד בתקן החניה שקובעת הרשות המקומית - המשמעות בדרך כלל תהיה שלכל דירה תהיה חניה.
  • מיקום הדירה בבניין הישן לעומת מיקומה בבניין החדש - לא פעם בעלי הדירות יקבלו דירה חדשה בקומה גבוהה יותר מזו של שבה שכנה הדירה בבניין הישן.
  • תכנון הדירה והשטחים המשותפים בבניין - התכנון והעיצוב גמישים יותר לעומת תמ"א 38/1, שם אילוצי התכנון קשיחים.

פינוי בינוי

זכויות בעלי הדירות בפרויקט פינוי בינוי אינן שונות מהותית מאלו שבפרויקט במסלול תמ"א 38, אולם ניתן למצוא כמה הבדלים:

  • התמורה בפינוי בינוי אינה מוגבלת כמו התמורה בתמ"א 38. בעוד תמ"א 38 יכולה להעניק עד 25 מ"ר תוספת לדירות הישנות , בפינוי בינוי התוספת יכולה להיות גדולה יותר או קטנה יותר בהתאם לאישור ועדות התכנון, למצב בשטח, לאילוצי תכנון ולהסכמים בין היזם לבעלי הדירות.
  • חוק דייר סרבן נוגע בעיקר לפינוי בינוי וכך גם התיקון לחוק הנוגע לזכויות קשישים. 
  • כדי לבחון היתכנות כלכלית במתחם, יכולים בעלי דירות במתחם פינוי בינוי לפנות למשרד הבינוי והשיכון ולרשות הממשלתית להתחדשות עירונית ולבקש למנות שמאי פינוי בינוי. בעל המקצוע האמור יכול לבחון את הכדאיות של העסקה המוצעת מפי יזם וקבלן לבעלי הדירות. חשוב לציין כי הפנייה לשמאי פינוי בינוי מותנית ברוב של בעלי דירות שרוצים במהלך ובעסקה שהוצעה להם מפי יזם.

עוד דגשים שכדאי לשים אליהם לב בהתחדשות עירונית:

  • בעלי הדירות זכאים להשקיע בסוללת אנשי מקצוע המתמחה בתחום, כמו עו"ד מטעמם שייצג אותם ללא ניגוד אינטרסים, מפקח בנייה מקצועי, שמאי מקרקעין, יועץ ביטוח ועוד. במקביל, זכאים בעלי הדירות להתארגן ולבחור נציגות לקידום הפרויקט בתוך הבניין.
  • תוספת מ"ר לדירה היא זכות בתמ"א 38 וגם בפינוי בינוי, אבל תמיד צריך לזכור שנושא התמורה הוא פועל יוצא של התכנון ושל אילוצי התכנון בכל מגרש ובכל בניין. כלל אצבע בהקשר זה הוא הימנעות מהבטחות ללא כיסוי והשקפה ריאלית.
  • התמורה יכולה להשתנות בין פרויקט תמ"א 38 במסלול חיזוק ותוספות לבניין קיים (תמ"א 38/1) לבין פרויקט במסלול הריסה ובנייה (תמ"א 38/2) לבין פינוי בינוי. במקביל, אם אילוץ תכנוני מאפשר תמורה מסוימת רק לחלק מהדירות, ניתן לקבוע תמורה זהה באופן אחר לדירות האחרות. לדוגמה: אם רק לעורף הבניין אפשר להוסיף ממ"ד, דירות החזית יוכלו לדרוש תמורה שוות ערך בדמות מחסן, חניה מועדפת, שיפוץ פנימי בדירה ועוד. עם זאת, הכול צריך להיות בהסכמה של היזם ושל בעלי הדירות האחרים ואין כל חובה על היזם להסכים.
  • ההדמיה שתראו בתחילת התהליך לא תמיד תשקף את המציאות לאחר סיום הפרויקט. במסגרת קידום הפרויקט ישנו הליך תכנוני, ובמסגרתו דברים יכולים להשתנות. הבטחות בתחילת הדרך הן דבר נחמד, אבל כל עוד הדבר לא מעוגן בחוזה ולא נסמך על תוכנית מאושרת אין ודאות שהוא אכן יקרה.
  • בבניינים לשימור או לשימור מחמיר כללים שונים להתחדשות עירונית, ואם הבניין שלכם נכלל בקטגוריות אלו יש לפנות לרשות המקומית כדי להבין אם קיימות מגבלות ומהן.

עוד כתבות

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

וול סטריט / צילום: Shutterstock

בעקבות הסכם הסחר עם וייטנאם, נאסד"ק ו-S&P 500 ננעלו בשיאים

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד זינקו בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מאות שקלים בנטו: ביטול הטבת השכר לכוחות הביטחון נדחית

רשות המסים דחתה עד סוף 2025 את ביטול "הסכם דוקלר", שמעניק הטבות מס ייחודיות לאנשי למערכת הביטחון ● המשא ומתן עם צה"ל לא הבשיל להסכמות, וסמוטריץ' מתרחק מהסוגיה הרגישה בעיצומה של המלחמה: "למרבה הצער, לשר אין סמכות חוקית להתערב"

נשיא טורקיה ארדואן עם עמיתו הסורי, אחמד אל–שרע / צילום: ap, Francisco Seco

טראמפ שם על השולחן: נשק לטורקיה בתמורה להסכם בין ישראל לסוריה

האמריקאים שואפים לצרף את סוריה להסכמי אברהם בעסקת חבילה: האיסור על מכירת F-35 לטורקיה יבוטל - בתמורה לנרמול יחסים עם ישראל ● החשש: היתרון האווירי של ישראל ייפגע

ח''כ משה גפני, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

עשרות אלפים נותרו מחוץ למתווה החל"ת - המאבק מגיע לכנסת

עובדי החנויות והקניונים ששבו לעבוד בעת הקלת הנחיות פיקוד העורף נאלצים כעת לראות כיצד מתווה החל"ת שגובש מדלג עליהם ● באיגוד לשכות המסחר יוצאים בחריפות נגד המתווה, ויוצאים בקמפיין שאמור למשוך את תשומת ליבם של חברי ועדת הכספים, במטרה למנוע את אישור הנוסח הנוכחי

ארז קמיניץ, לשעבר המשנה ליועמ''ש / צילום: אייל טואג

עו"ד ארז קמיניץ: "המדינה חייבת לעשות מסלול ירוק להיתרים"

על רקע הפגיעות בעורף, קמיניץ מציע מודל של שולחן עגול, בלי רפורמות חדשות, שנוטות להתעכב ואינן מתאימות למצב חירום ● "שיתוף פעולה בין מינהל התכנון, רשות המסים, רמ"י, משרד הפנים, משרד המשפטים וגופים נוספים הוא הכרחי. אין טעם להניע תהליכים ללא גיבוי ממשלתי רחב", אמר קמיניץ

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, מתנגדים העובדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין כנגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון שכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם, שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

קת'י ווד / צילום: Reuters

קראו לה משמידת הערך הגדולה מכולם, עכשיו היא כובשת את צמרת התשואות

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

סמל יניב מיכלוביץ ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יניב מיכלוביץ, בן 19 מרחובות, לוחם שריון בחטיבה 7 נפל בקרב בצפון רצועת עזה

שורת תקריות ברצועה: 2 לוחמים נפצעו קשה באירועים שונים ● ב-AP מדווחים כי ארגון הטרור "לא השיב בחיוב", אך טרם מסר תגובה רשמית ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● פעילות חריגה בדרום סוריה: צה"ל עצר חוליית מחבלים איראנית ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

מיקרוסופט / צילום: Shutterstock

דיווח: מיקרוסופט מפטרת כ-9,000 עובדים, בסבב הרביעי מתחילת השנה

לפי CNBC, ענקית הטכנולוגיה הודיעה כי תקצץ פחות -4% מכוח העבודה הגלובאלי שלה, המונה כ-228 אלף עובדים, כאשר רק במאי האחרון, פוטרו כ-6,000 עובדים ● לפי שעה, עוד לא ברור איך המהלך ישפיע על עובדי החברה בישראל

לחיזבאללה יש דרישות מישראל בתמורה להתפרקות מנשקו

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הפרשן שמסביר איך פוטין הרוויח מהמלחמה באיראן; "בגידה"- בכירים באיראן כועסים על רוסיה; איראן מסרבת לשתף פעולה עם האו"ם בנושא הגרעין;  וגם: הדרישות של חיזבאללה כדי שיתפרק מנשקו • כותרות העיתונים בעולם

החוסכים הישראלים מסכמים חצי שנה פנומנלית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

החודש ההיסטורי שסידר לחוסכים הישראלים את אחת התקופות הטובות אי פעם

המחצית הראשונה של שנת 2025 הייתה עמוסה בטלטלות בארץ ובעולם, ועדיין חוסכי הגמל והפנסיה צפויים ליהנות מתשואות שלא נראו כמותן זה שנים ● הסיבה המרכזית: הבורסה בתל אביב שהפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ובכל זאת, במסלול אחד ייצאו מאוכזבים

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

בורסת תל אביב שוברת שיאים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מגמה חיובית בת"א; קמטק מטפסת ב-4%, מדד הבנייה עולה בכ-2%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.2% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

מוצרי שסטוביץ על מדפי סופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

במסגרת פרשת המזון: רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

פי דידי. זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות / צילום: ap, Willy Sanjuan/Invision

משפט פי דידי: הראפר הורשע בשידול לזנות, אבל זוכה משאר האישומים נגדו

חבר המושבעים במשפט פי דידי המואשם בשורה של עבירות מין וסחר בבני אדם הגיע להחלטה בבית המשפט הפדרלי בניו יורק ● הראפר זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות - שעשויים להוביל ל-10 שנות מאסר כל אחד