גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בחירות ללא עיסוק בהייטק והבעיות באייפון החדש: מה קרה השבוע בהייטק

הבעיה שראש ממשלת קנדה לשעבר מצא בהייטק הישראלי, הראיון עם היועץ הבכיר של מנכ"ל גוגל, ואיך דווקא בישראל לא קמים מספיק סטארט-אפים? ● כל מה שהיה השבוע בתעשיית ההייטק

חשיפת המחיר של אייפון 11 / צילום: סטיבן לאם, רויטרס
חשיפת המחיר של אייפון 11 / צילום: סטיבן לאם, רויטרס

הרשמו לקבלת הסיכום השבועי של גלובסטק - ישירות אליכם

משרדו של פרד קופמן במטה גוגל במאונטן ויו, קליפורניה, ממוקם בסמוך ללשכתו של המנכ"ל סונדאר פיצ'אי. קופמן (58), יליד ארגנטינה, הוא מאמן עסקי, מומחה עולמי במנהיגות ארגונית ומחבר הספר "מנהיגות מודעת".

פיצ'אי הוא אחרון בשורה של מנכ"לים בכירים להם הוא ייעץ, משריל סנדברג, מנהלת התפעול של פייסבוק, ועד מנכ"ל יאהו טים ארמסטרונג ומנכ"ל לינקדאין ג'ף ויינר. בשנה וחצי האחרונות הוא סמנכ"ל פיתוח מנהיגות בחברת גוגל, ולישראל הוא הגיע כדי לקדם בישראל את תוכנית המנהיגות שלו שצפויה לכלול מלגות ללימודי מנהיגות ויזמות. קופמן צפוי להשתתף ביום רביעי הקרוב בכנס ג'רני. לקראת הכנס פירסמנו איתו ראיון שכתבה יסמין יבלונקו.

קופמן נמצא בחברה בתקופה מעניינת - בתוך חמש שנים צמח מספר העובדים שלה בכמעט פי שניים והוא עומד על כ-100 אלף עובדים ברחבי העולם; ולצד זאת, התקיימו בשנתיים האחרונות מחאות של עובדי החברה נגד פעילויות שביצעה - משיתוף פעולה עם הפנטגון ורשויות ההגירה ועד פיתוח מנוע חיפוש מצונזר לשוק הסיני.

בראיון מרתק בעיניי, קופמן מציג את תפיסת המנהיגות שלו שכוללת השראה ומוסר, מדבר על האתגרים של ארגונים גדולים ומה גוגל צריכה לעשות בעתיד, על חילוקי הדעות בארה"ב, ועל החשש של העובדים שתוהים: 'ככל שגוגל הולכת וגדלה, האם אנחנו אותה החברה שהיינו? האם נחסל את אותו הדנא שאפשרה לנו להיות מצליחים?' (הוא אגב, לא חושב). הוא גם הציב לעצמו מטרה - לצלול לעומק של 60 מטר עד גיל 60 (וכדי להצליח הוא להתאמן באילת אצל מאמן ספציפי).

לראיון עם פרד קופמן.

לקראת הג'רני: למה קמים פחות סטארט-אפים?

ביום רביעי הקרוב ייערך כנס ג'רני, שעורכת פירמת הייעוץ וראיית החשבון ארנסט אנד יאנג (EY) בשיתוף "גלובס". השנה נושא הכנס הוא מ"גראז' לביזנס". לקראת הכנס שוחחתי עם אורן בר און, מנהל מחלקת ההייטק של EY, בפודקאסט החדש שלנו "רוד שואו".

בר און התייחס לנקודה מעניינת, שאני חושב שפחות שמו לב אליה - הירידה במספר גיוסי הסיד. "אם נמשיך בקצב הנוכחי נגיע ל-40 גיוסים בשנה, לעומת 70 ב-2018. אני לא בטוח שזאת שנה מייצגת, אבל לא כדאי שנאבד את היכולת להשקיע בשלבים מוקדמים. בשלבים מאוחרים זה יותר קל כי יש על מה להתבסס אבל בשלבים המוקדמים זה מבוסס על קשרים בינאישיים וחוש הריח של השותף שמשקיע בחברות. זה היתרון של ישראל - לדעת לייצר סטארט-אפים ורעיונות טובים".

בנוגע לרמות השווי הגבוהות אומר בר און כי "אני חושב שהתקופה הנוכחית שונה מזאת של בועת הדוט-קום - יש היום סמארטפונים ל-4 מיליארד אנשים, יכולות מחשוב ועיבוד אינסופיות, בקרוב יהיה חיבוריות בהיקפים גדולים ומחשוב קוונטי. זה מה שחשבו בזמן הבועה שיהיה, אבל אז זה היה חלום. בדומה לאותה תקופה, יש הון בלתי מוגבל, אבל חוץ מזה המצב שונה".

בנוסף, שוחחנו על האתגרים שיש לסטארט-אפים בעידן הנוכחי, כשמצד אחד יש הרבה יותר הון זמין ומצד שני, הציפייה היא לצמיחה יותר מהירה והתחרות בשוק גדולה. דיברנו גם על סופטבנק, על המחסור במנהלים בכירים ועל כך שהערכות השווי לא בהכרח צריכות להתבסס על המדדים החשבונאיים המוכרים.

האזינו לפודקאסט "רוד שואו".

איך הפוליטיקאים מתכננים לקדם את ההייטק?

לקראת הבחירות שייערכו ביום שלישי שיתפנו פעולה עם איגוד ההייטק הישראלי, הפועל במסגרת התאחדות התעשיינים, שפנה למפלגות כדי לקבל את העמדה שלהן בנושאים מסוימים. בחרנו כמה מן השאלות וריכזנו את התשובות למפלגות. הבעיה - רק חמש מפלגות סיפקו תשובות, גם אחרי פניות חוזרות ונשנות של "גלובס". המפלגות שענו - כחול לבן, המחנה הדמוקרטי, הרשימה המשותפת, ישראל ביתנו וימינה.

כמה תשובות מעניינות:

במפלגת ימינה אמרו שיפעלו לקידום פרויקט לתמרוץ עלייה מארה"ב לישראל עם דגש על ההייטק. בנוגע לשאלה אם צריך ללמד תכנות, כתבו במפלגה כי לאחר הזינוק במספר התלמידים שלומדים מתמטיקה (שהוביל כמובן השר לשעבר נפתלי בנט), יש לקדם רפורמה בלימוד מדעי ההייטק והמחשב בבתי הספר העל יסודיים. כלומר, בלי לימודי תכנות בבתי הספר היסודיים. (תזכורת: משרד החינוך תחת בנט השקיע סכום זעום יחסית בלימודי תכנות).

בכחול לבן כן סבורים כי צריך ללמוד תכנות כבר מהגן. לגבי ישראלים רבים שבוחרים לעבוד בהייטק, אך במדינה אחרת, אומרים בכחול לבן כי "סדר יום המבוסס על תכנון של כל תחומי החיים ל-30 השנים הקרובות ישכנע אזרחים ישראלים לחזור הביתה" (ואם כבר אז אם אתם לא מכירים את המדור הנוסף שלי - "ישראל 2048", שעוסק בתכנון ארוך טווח, הגיע הזמן).

בישראל ביתנו סבורים כי צריך לחייב את קרנות הפנסיה להשקיע 2% מהשקעותיהן בהייטק. במחנה הדמוקרטי סבורים כי צריך להכין תוכנית חירום להכשרת עשרות אלפי עובדים בשנים הקרובות ומציינים כי העברת מרכזי פיתוח לחו"ל מסוכנת לעתידו של ההייטק הישראלי, אך גם לעתיד המדינה. ברשימה המשותפת התייחסו לכך שיש פריסה לא שוויונית של לימודים בתחום ההייטק בבתי הספר.

לכתבה המלאה של אורי ברקוביץ'.

עוד בנוגע לבחירות: בכירים בתעשיית ההייטק קוראים: לא לטוס ביום הבחירות - ולצאת להצביע.

חושבים שצריך לעבור להצבעה ממוחשבת - מה קורה בעולם?

עוד דברים מעניינים מהשבוע האחרון:

  • התעשיות הביטחוניות מכוונות לתחום הקוונטים: התעשייה האווירית הציגה למשרד הביטחון יכולות בתחום אחרי שנים של מחקר משותף עם גופים נוספים, וגורמים מקצועיים שהיו מעורבים בהדגמה מדגישים כי מדובר ב"קפיצת מדרגה טכנולוגית משמעותית". במקביל, המדינה השיקה מאגד לחברות וגופים אקדמיים במטרה להרחיב תשתיות ידע בתחום ולעודד שיתופי פעולה. כתבה של יובל אזולאי ואורי ברקוביץ'.
  • ראש ממשלת קנדה לשעבר, סטיבן הרפר, הקים חברת ייעוץ חובקת עולם ומקדם השקעות בחברות ביטחוניות בישראל. בראיון לאורי ברקוביץ' הוא מספר כי הוא עושה עסקים בסין אך סולד מהערכים של מדינת מעקב, ומדבר על החשיבות של יחסי ישראל-קנדה: "בישראל לא מבינים את הפוטנציאל הגלובלי של תעשיית ההייטק שלה".
  • כך אפל מנסה לשכנע אתכם לרכוש אייפון חדש, גם ללא חידושים מרהיבים. פרשנות של אושרית גן-אל.
  • מתכננים לקנות את האייפון החדש או כל סמארטפון אחר? כדאי שתדעו את המחיר הסביבתי. כתבה של שני אשכנזי במדור חדש שלה - המשבר האקולוגי.
  • יוטיוב השיקה בישראל את יוטיוב מיוזיק (שמתחרה בספוטיפיי ואפל מיוזיק) ויוטיוב פרימיום (גרסה ללא פרסומות). יסמין יבלונקו השתמשה בשירותים החדשים, השוותה אותם למתחרים וחזרה עם תובנות.
  • ג'ק מא פורש: מה מצפה לעליבאבא אחרי עזיבת היו"ר הכריזמטי
  • על רקע הביקורת נגדה: NSO הודיעה כי תתאים את עצמה לכללים המנחים של האו"ם.

אקזיט:

  • חברת מקדונלד'ס רוכשת את הסטארט-אפ האמריקאי אפרנטה (Apprente), שהוקם על ידי הישראלים איתמר אראל ומשה לוקס. הסטארט-אפ הוקם ב-2017 וגייס מאז כ-8 מיליון דולר מקרן ההון סיכון הישראלית StageOne, המשקיעה הגדולה בחברה, ומהקרנות האמריקאיות Greylock ,AME Cloud Ventures ,Morado ו-Point72. הסטארט-אפ פיתח טכנולוגיית בינה מלאכותית לניהול שיח וניתוח אינטראקציה המתקיימת בקול. לידיעה המלאה.

גיוסי הון:

  • חברת io, שהייתה החברה הראשונה שקיבלה אישור FDA לבדיקה אבחונית בסלולרי, הודיעה על גיוס של 60 מיליון דולר(בסך הכל גייסה עד כה 96 מיליון דולר). הלתי' איי.או נוסדה ב-2013 על ידי יונתן אדירי. את הסבב הובילה חברת Corner Ventures והשתתפה בו קרן Joy Capital Ventures מאסיה. משקיעים ותיקים בחברה השתתפו גם הם בסבב, וביניהם אלף, סמסונג נקסט ואנסוניה הולדינגס. בחברה השקיע בעבר גם עידן עופר. לידיעה המלאה.
  • חברת הסטארט-אפ ScyllaDB, המפתחת מסד נתונים בקוד פתוח המותאם לשימושי ביג דאטה, הודיעה על גיוס של 25 מיליון דולר (בסך הכל גייסה החברה עד כה 60 מיליון דולר). החברה הוקמה ב-2012 על ידי אבי קיוויתי ודור לאור. את הגיוס הובילה קרן Eight Roads והשתתפו בו גם הקרנות בסמר, מאגמה, TLV פרטנרס וקוואלקום ונצ'רס. לידיעה המלאה.
  • חברת אקספלוריום (Explorium) השלימה גיוס של 15.5 מיליון דולר (בסך הכל גייסה עד כה 19 מיליון דולר). החברה הוקמה ב-2017 על ידי המייסדים עומר הר, אור טמיר ומאור שלמה. את סבב הגיוס הובילה קרן זאב ונצ'רס של אורן זאב, והשתתפו בו הקרנות Emerge ו-F2 Capital. החברה מפתעת מערכת לחילוץ נתונים ממאגרי מידע באופן אוטומטי. לידיעה המלאה.
  • חברת סניק (Snyk), שמאתרת ליקויי אבטחה בקוד ומתקנת אותם, גייסה 70 מיליון דולר(בסך הכל גייסה עד כה 102 מיליון דולר). סניק הוקמה ב-2015 על ידי גיא פודחרני, שהקים ומכר את Blaze ל-Akamai ב-2012 ואשר מכהן כנשיא החברה, יחד דני גרנדר ואסף חפץ - שלושתם יוצאי 8200. ביולי האחרון מונה למנכ"ל החברה פיטר מקיי, משקיע המעורב בחברה מימיה הראשונים. את סבב הגיוס הובילה קרן אקסל והשקיעו בו הקרנות GV של גוגל ובולדסטארט האמריקאית. לידיעה המלאה.
  • חברת הבינה המלאכותית סייט (Syte), המפתחת מנוע חיפוש ויזואלי למותגי אופנה, השלימה גיוס הון של 21.5 מיליון דולר (עד כה גייסה החברה 30 מיליון דולר). סייט הוקמה ב-2015 על ידי ליהיא פינטו פרימן, בעלה עומר פרימן, אחיה עידן פינטו וד"ר הלגה ווס, לשעבר חוקר בכיר במאיץ החלקיקים CERN בשוויץ. את הסבב הובילה קרן ויולה ונצ'רס, והשתתפו בו קרן Commerce Ventures, הממוקדת בתחום הקמעונות, קרן Storm Ventures מסן פרנסיסקו, מועדון ההשקעות המקוון Axess Ventures, והמשקיעים הקיימים בחברה, בהם קרן מאגמה. לידיעה המלאה.

עוד כתבות

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד