גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

צרות בצרורות: פרויקט נוסף של קרן הגשמה צפוי להסב למשקיעים הפסדים כבדים

הפרויקט הוא הנכס המסחרי Happy Canyon בקולורדו ● הנכס נרכש בשותפות עם היזם גארי דראגול, שמנוהלים נגדו הליכים פליליים ואזרחיים, ולכן מונה לנכסיו מנהל מיוחד ● "הגשמה ממשיכה לפעול למען מיצוי זכויות משקיעיה והגישה תביעה נגד המנהל המיוחד בגין ההפסדים שנגרמו"

אבי כץ (מימין) וחנן שמש / צילומים: איל יצהר ותמר מצפי
אבי כץ (מימין) וחנן שמש / צילומים: איל יצהר ותמר מצפי

הצרות של קרן הנדל"ן הגשמה, כך נראה, מגיעות בצרורות. לאחר שבשנתיים האחרונות התפרסמו מספר כתבות על קשיים בפרויקטים של הקרן בחו"ל, כעת מתברר כי פרויקט נוסף שלה (וככל הנראה עוד כמה) צפוי להסב הפסדים כבדים למשקיעים. בחודש שעבר עוכבו לחקירה ברשות ניירות ערך שניים מבכירי הקרן - היו"ר חנן שמש ומנהל ההשקעות רו"ח רון ברקוביץ' - בחשד לביצוע עבירות דיווח על-פי חוק ניירות ערך. 

קרן הגשמה היא חברת פרטית, העוסקת בגיוס כספים מהציבור והשקעתם במיזמי נדל"ן באמצעות תאגידים ייעודיים. את הקרן ייסדו אבי כץ ועו"ד חנן שמש ב-2009, ונכון לספטמבר 2018 השלימה הגשמה גיוסים בהיקף מצטבר של 2.82 מיליארד שקל מכ-6,000 משקיעים בסך-הכול. מאז שנת 2017 נדרשת הגשמה לפרסם תשקיף בעת גיוס הון מהציבור, וזאת לפי דרישתה של רשות ניירות ערך. 

המיזם שכעת מתברר כי נקלע קשיים הוא השקעה בנכס מסחרי מניב, Happy Canyon בדנוור, קולורדו. לפי פרוספקט שהגשמה פרסמה לפני כשנתיים וחצי (בתחילת 2017) למשקיעים פרטיים, מדובר בעסקת "רכישה, השבחה, ומכירת נכס מסחרי מניב". משך הפרויקט הצפוי עמד על כ-30 חודשים, וסכום ההשקעה המינימלי עמד על 60 אלף דולר (עד 35 משקיעים). אתמול דיווחה הגשמה למשקיעים בפרויקט, כי "לצערנו, הסכום אשר ייוותר לחלוקה, ככל ויהיה, הוא נמוך ולא יספיק להחזר רובו המכריע של סכום השקעת המשקיעים בפרויקט".

בהגשמה פירטו עוד כי הנכס המיועד להשבחה שוכן "במרכז מסחרי ובו סוחרי עוגן רבים כגון הרשתות 'סטארבקס', 'ברגר קינג', ואחרים. המרכז המסחרי ממוקם בשכונת יוקרה ותיקה, אחת השכונות העשירות ביותר בדנוור, הכוללת בתים פרטיים צמודי קרקע, חלקם אחוזות של ממש, עם הכנסה חציונית מוצעת של כ-82 אלף דולר, כ-60% מעל הממוצע הארצי. המרכז המסחרי הוא היחיד המשמש את דיירי השכונה וכן את העוברים בכביש הסמוך. מיקום הנכס הוא מיקום המהווה צומת מסחר מרכזי עם נגישות גבוהה לכביש הראשי של דנוור ומאופיין בביקוש גבוה לשטחי מסחר, המתבטא בשיעור תפוסה גבוה מאוד בשטחים המסחריים..".

לצורך ההשקעה בנכס הקימה הגשמה שותפות, והיא, על-פי הפרוספקט, "תעמיד את מלוא הגיוס - מימון והון, בניכוי הוצאות העסקה, לטובת חברת הנכס, בהתאם להסכם עם היזם". אתמול (2 באוקטובר), שלחה הגשמה עדכון רבעוני מאכזב למשקיעים בפרויקט, אשר הגיע לידי "גלובס".

בקרן מציינים בעדכון בין השאר, כי "הנכס נרכש בפברואר 2017 בשותפות עם היזם דראגול... במהלך התקופה שמאז רכישת הנכס נחתמו מראש חוזי שכירות לגבי כ-80% משטח הנכס". דראגול, מסתבר, עבד ביחד עם הגשמה על שישה פרויקטים נוספים בעבר, וההסתבכות שלו עם הרשויות בארה"ב הסבה פגיעה רוחבית למשקיעי הקרן.

בהגשמה מציינים כי "בסוף חודש אוגוסט 2018, כחלק מהליכים פליליים ואזרחיים המנוהלים נגד דראגול, יזם הפרויקט, מונה מנהל מיוחד לכלל נכסיו כולל נכס זה. במהלך החודשים שבהם הנכס היה תחת ניהולו של המנהל המיוחד, לא חלה כל התקדמות בעבודות הבנייה בנכס, אשר נעצרו בשלבים מוקדמים".

מהדיווח למשקיעים עולה עוד, כי באפריל השנה החל יזם אחר, Tarantino Properties, לנהל את הנכס בדנוור. ואולם, "עקב העצירה בהתקדמות העבודות, בעקבות מינוי של המנהל המיוחד כאמור, נוצר עיכוב משמעותי בצפי מסירת השטח לשוכרים, אשר פגע בהתקדמות השכרת שטחי המתחם ואף הביא לביטול הסכמי שכירות שכבר נחתמו, כולל דרישה של חלק מהשוכרים לפיצוי בגין נזקים שנגרמו להם. כמו כן, עקב העצירה בהתקדמות העבודות, הטילו אדריכל הפרויקט והקבלן המבצע שיעבודים נגד הנכס בגין חובות שנצברו כלפיהם. כתוצאה מהאמור לעיל ומהעובדה שלא ניתן היה לעמוד בתשלומי הריבית לגורם המממן, ההלוואה הייתה בהפרה והגורם המממן עמד לעקל את הנכס".

בהמשך מציינים בהגשמה כי היזם החדש חתם, באישור הגשמה, "על הסכם עם הגורם המממן כי הוא לא יפעל לעיקול הנכס וירכוש את זכויות המשקיעים והיזם בפרויקט בתמורה לסך של 1 מיליון דולר. מסך התקבול נוכו תשלומים בגין חובות מסי עירייה בגין שנים קודמות, וכן הופקדו סכומים בנאמנות לצורך תשלומי חובות לאדריכל וקבלן הפרויקט וכו'... לאחר הניכויים כאמור הועבר לחברת הפרויקט סך של כ-560 אלפי דולר.

"סכום זה נשמר בקופת חברת הפרויקט ובשלב זה אינו מחולק למשקיעי הפרויקט, שכן עדיין קיימות דרישות של שוכרים לקבלת פיצוי שייתכן ויהיה צורך לשלמן מתוך סכום זה. לאחר שיתבררו הסכומים הנוספים שיש לשלם, ככל ויהיו, נעדכן בסכום הנותר אשר ניתן לחלוקה למשקיעים. לצערנו, הסכום אשר ייוותר לחלוקה, ככל ויהיה, הוא נמוך ולא יספיק להחזר רובו המכריע של סכום השקעת המשקיעים בפרויקט".

"מההודעה עולה שלמעשה נמחקה לנו כל ההשקעה"

אחד המשקיעים בפרויקט Happy Canyon בדנוור טוען בשיחה עם "גלובס", כי "מההודעה עולה כי למעשה נמחקה לנו רוב ההשקעה. כל משקיע הזרים לפרויקט הזה מינימום כ-60 אלף דולר, יותר מ-220 אלף שקל בעת הגיוס".

לדבריו, "קרן הגשמה מוציאה פרוספקט על פרויקט בארה"ב, מציעים למשקיעים תשואה מדהימה שבדרך כלל עומדת על כ-15%. התמונה המוצגת היא שמביאים לפרויקט כסף מהמשקיעים בארץ, היזם הוא מחו"ל, לצורך העניין אמריקאי שמביא כסף בעצמו ובנוסף יש ליווי בנקאי,  כך שהמשקיעים אמורים להיות רגועים לגמרי.

"בפרויקט הזה ההתרשלות של הגשמה היא, כביכול, בבחירה של היזם. אחרי שנתיים שהוא עובד על הפרויקט הוא נתבע על-ידי הרגולטור בארה"ב, עקלו לו את כל הנכסים והוא נכנס לקיפאון. הגשמה ניסתה למצוא יזם אחר שגם הוא כשל במשימה וכעת מודיעים לנו שכנראה לא נראה את הכסף שהשקענו".

עוד הוא מוסיף בכעס, כי "אם הייתי יודע לטוס לארה"ב להשקיע בפרויקט הייתי עושה את זה לבד. אני משלם להגשמה כסף כי הם אמורים להיות מקצועיים, אבל כאן הם בחרו יזם שכשל ונראה שרוב הכסף נמחק. לא מדובר בהשקעה במניה ספקולטיבית אלא בנדל"ן שאמור להיות סולידי. זה לא ייתכן".

מקרן הגשמה נמסר בתגובה: "היזם בפרויקט האמור עמד בראשה של חברה עתירת ניסיון בתחום המרכזים המסחריים בארה"ב. החברה, GDA Real Estate Services, LLC, הוקמה בשנת 1993 בדנוור קולורדו, ארה"ב, ולאורך שנות פעילותה רכשה מעל 150 נכסים וניהלה עשרות מרכזים מסחריים הממוקמים בלמעלה מ-20 מדינות ברחבי ארה"ב.

"עם העברת הפרויקט למנהל המיוחד פעלה הגשמה ללא לאות מול כל הגורמים המעורבים ותוך השקעת משאבים ניכרים. הודות למאמצים אלה נמצא יזם חדש והבשילו התנאים להעברת ניהול הנכס לידיו. הגשמה ממשיכה לפעול למען מיצוי זכויות משקיעיה והגישה תביעה נגד המנהל המיוחד בגין ההפסדים שנגרמו.

"הגשמה אף מגדילה עשות ומציעה למשקיעיה מנגנון פיצוי שאין לו אח ורע בחברות השקעות נדל"ן אחרות בישראל ('הגשמה נאמנה לך'). במהלך עשר שנות פעילותה, השלימה הגשמה כ-107 פרויקטים נדל"ניים ברחבי העולם, שהניבו למשקיע ממוצע תשואות גבוה בהשוואה לאפיקי השקעה אחרים. עם זאת, על אף מאמציה הרבים, החברה אינה חסינה מפני השפעות גורמים חיצוניים אשר אינם בשליטתה".

צו איסור יציאה מהארץ לשמש וברקוביץ'

כאמור, שניים מבכירי הגשמה עוכבו לחקירה בחודש שעבר. לפי נספח לבקשה שהגישה רשות ניירות ערך לביהמ"ש, חקירתם של בכירי הגשמה נוגעת לתאגיד "הגשמה לנסינג מישיגן", שהוקם על-ידי הקרן ונשלט על-ידיה. התאגיד, שהוקם בארה"ב, התקשר בהסכם עם חברת ייזום מקומית, שנמצאת בשליטת אותו יזם שסיבך את הקרן בפרויקט בדנוור - גארי דראגול (Gary Dragul) - למטרת רכישת נדל"ן מניב במדינת מישיגן שבארה"ב.

במאי 2017 השלים התאגיד גיוס של 7.4 מיליון דולר מהציבור, באמצעות הנפקת יחידות השתתפות שבוצעה על-פי תשקיף בבורסת תל-אביב. שלושה ימים לאחר מכן, ב-26 במאי, הושלמה גם רכישתו של הנכס המניב. בתשקיף ההנפקה ציינה אז הגשמה כי עלותו הכוללת של הפרויקט עומדת על 21.7 מיליון דולר, וסכום ההשתתפות המינימלי בהנפקה הוא 20 אלף דולר.

במסגרת הרכישה סוכם כי משקיעי הגשמה יחזיקו ב-90% מהנכס, ו-GDA של דראגול תחזיק ב-10% הנותרים. מדובר היה בפרויקט המשותף השביעי של הגשמה ו-GDA, שאמורה הייתה לנהל את הנכס לאחר הרכישה, להשביחו ולפעול למכירתו בתוך 36 חודשים ממועד הרכישה.

עם זאת, ב-13 בספטמבר 2018 פרסם התאגיד דיווח מיידי, שלפיו, בין השאר, מונה מנהל מיוחד לנכסיהם של דראגול וחברות בשליטתו, וזאת כחלק מהליכים פליליים ואזרחיים המנוהלים נגד דראגול בשל טענות להפרת דיני ניירות ערך מקומיים. על-פי החשד של רשות ניירות ערך, מדובר היה בדיווח חסר ומטעה, שפורסם בכוונה להטעות את ציבור המשקיעים. עוד חושדת רשות ניירות ערך כי אותו דיווח כלל מידע שהיה בידיעת התאגיד במשך כמה חודשים קודם למועד הדיווח, ושאותו נמנע התאגיד מלדווח עד לאותו מועד.

כשלושה חודשים לאחר מכן, ב-2 בדצמבר 2018, פרסם התאגיד דיווח נוסף, שלפיו, בין השאר, ממשיך צוות היזם בניהולו השוטף של הנכס תחת פיקוחו של המנהל המיוחד ובשיתוף פעולה עימו. לפי החשד גם דיווח זה היה חסר ומטעה, ופורסם בכוונה להטעות את ציבור המשקיעים.

שמש וברקוביץ' שוחררו בתנאים מגבילים, שבמסגרתם קבע השופט שי מזרחי כי על שמש וברקוביץ' נאסר ליצור קשר ישיר או עקיף עם מי מהמעורבים בפרשה הנחקרת, לרבות מי ממשרד עורכי הדין הרצוג-פוקס-נאמן (שהעניק לקרן ייעוץ משפטי), בנוגע לפרשה הנחקרת - וזאת למשך 180 יום. כמו כן, הוצא לשניים צו עיכוב יציאה מהארץ למשך 180 יום, והוחלט כי דרכוניהם יוחזקו בידי רשות ניירות ערך בתקופה זו.

* חזקת החפות: ההליך הפלילי בעניינם של החברות והחשודים המוזכרים בכתבה נמצא בשלבים מקדמיים של חקירה. כל החשודים המוזכרים בכתבה הם בחזקת חפים מפשע

עוד כתבות

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ליז טראס מתפטרת מראשות ממשלת בריטניה / צילום: Associated Press, Alberto Pezzali

ראש ממשלת בריטניה לשעבר: "הניסוי של עצמאות הבנקים המרכזיים נכשל"

45 יום בלבד כיהנה ליז טראס כראש ממשלת בריטניה, אך היא מתעקשת שלא מדובר בכישלון ● בראיון מיוחד לגלובס היא מתארת כיצד התנגדות הממסד הכלכלי ותגובת השווקים לתקציב שהובילה הביאו להדחתה ● היא תוקפת את הבנק המרכזי, מתייצבת מאחורי ישראל והמבצע באיראן, ויש לה גם אזהרה: "אם לא נשמור על ערכי המערב, נגיע לנקודת אל־חזור"

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

בלי פוזה ובמחיר משתלם: מסעדה איטלקית תל אביבית ששווה ביקור

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

תיקון והתנצלות

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב