גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דגשים לבחירה בעורך דין מטעם בעלי הדירות

אחד מבעלי התפקידים החשובים ביותר בתהליך הוא עורך הדין המייצג את בעלי הדירות. במדריך הבא תמצאו דגשים חשובים שכדאי להכיר לקראת בחירת עורך הדין.

דגשים לבחירת עורך דין מטעם בעלי הדירות / עיצוב: טלי בוגדנובסקי, צילום: shutterstock
דגשים לבחירת עורך דין מטעם בעלי הדירות / עיצוב: טלי בוגדנובסקי, צילום: shutterstock

להלן דגשים שכדאי לקרוא לפני בחירה בעו"ד שייצג אתכם בתהליך:

  • עורך הדין של היזם אינו יכול לייצג גם את בעלי הדירות. תפקיד עורך הדין של בעלי הדירות הוא לייצג אותם, ורק אותם, מול גורמים אחרים ובראשם היזם.
  • עורך דין מטעם בעלי הדירות חייב לעסוק בנדל"ן בקביעות. גם אם יש בבניין עורך דין ולו התמחות אחרת, או שאחד מבעלי הדירות מכיר עורך דין מהשורה הראשונה אבל בתחום אחר, זה לא יהיה רלוונטי לפרויקט שלכם. נדל"ן בכלל והתחדשות עירונית בפרט הן התמחויות משמעותיות שאי אפשר לוותר עליהן. גם לא בגלל מחיר.
  • חשוב לבחור בעורך דין בעל ניסיון מוכח משמעותי בקידום הפרויקט הרלוונטי. פרויקט פינוי בינוי אינו דומה לפרויקט תמ"א 38 הריסה ובנייה (תמ"א 38/2) ושניהם לא דומים לפרויקט תמ"א 38/1 (חיזוק בניין קיים ותוספת קומות). חשוב שעורך הדין שתבחרו בו ליווה כבר תהליך מתחילתו ועד סופו בכל אחד מהמסלולים, או לפחות במסלול שאתם תבחרו בו, כדי שיכיר את הנושא וגם ידע על אילו נקודות אסור לוותר.
  • תחומי האחריות של עורך הדין של בעלי הדירות רבים ומגוונים, אבל אי אפשר לתפוס כמובן מאליו כי ההתקשרות עם עורך דין משמעותה קבלת מענה על כל הדרישות באופן אוטומטי. יש לנסח הסכם פשוט אך מקיף שיקבע בדיוק מה על עורך הדין לעשות, מה תפקידיו ומה חובותיו כלפי בעלי הדירות בכל שלב.
  • ברוב המוחץ של הפרויקטים, גם בתמ"א 38 וגם בפינוי בינוי, מי שמשלם בפועל את שכר הטרחה של עורך הדין של בעלי הדירות הוא היזם. כדי להימנע מניגוד עניינים ולהבטיח נאמנות ומסירות לבעלי הדירות ולא ליזם, יש לנסח נספח מתאים במסמכי ההתקשרות עם עורך הדין, הקובע גם קנסות או אפשרות ניתוק הקשר ויציאה מההסכם במקרים מסוימים.
  • אמנם את שכר הטרחה ישלם בסופו של דבר היזם, אבל כבר בשלב ההתקשרות עם עורך הדין צריך לוודא כי שכר הטרחה שהוא דורש הגיוני ותואם את תנאי השוק. אם ההסכם יכלול שכר טרחה גבוה מדי הדבר יהיה מכשול במציאת יזם מאוחר יותר.
  • אמנם תמ"א 38 היא תוכנית ארצית וכך גם פינוי בינוי, אבל כדאי שעורך הדין שתבחרו בו יכיר את הרשות המקומית שבה נמצא הנכס. חשוב לוודא כי הוא פעל בעבר בייצוג בעלי דירות באותה רשות. הדבר חשוב למיפוי מוקשים אפשריים וזאת על פי ניסיון קודם ועל פי מידע על מסמכי מדיניות ברשות הרלוונטית.
  • חשוב לקבל המלצות מבעלי דירות שנעזרו בשירותיו של עורך הדין שאתם שוקלים להתקשר עימו, לא רק מחברי נציגות הבניין אלא גם מבעלי דירות נוספים. שאלו אותם על ההתנהלות ועל נקודות חיכוך שהתגלו במהלך הפרויקט.
  • לפני חתימה עם עורך דין - בדקו בלשכת עורכי הדין אם אותו עורך דין שנמצא על הפרק נתבע בעבר או הגיע לוועדת האתיקה של הלשכה ולמה.
  • קבעו אבני דרך לתשלום על פי התקדמות הפרויקט וגם קנסות במקרה של עיכובים או בעיות אחרות.
  • שקיפות - בהסכם שנחתם עם עורך הדין של בעלי הדירות צריך להיות כתוב מפורשות שכל המסמכים וכל התנהלות של בעלי הדירות מול היזם או התנהלות עורך הדין מול היזם ובעלי המקצוע תהיה שקופה לחלוטין. חשוב לקבוע סדרי עבודה ונהלים ברורים כדי לעמוד בכך.
  • זמינות - עורך הדין ילווה אתכם תקופה ארוכה, וחשוב לבחור בעורך דין או במשרד שיכולים להעניק לכם זמינות מלאה לכל בעיה בכל שלב בדרך.
  • אם מתקיימת פגישת היכרות עם משרד עורכי דין, שימו לב שמי שאתם נפגשים איתו הוא אכן עורך הדין שיטפל בכם בפועל ולא עורך דין אחר המנוסה פחות.

עורך הדין של בעלי הדירות, תפקידיו, שכר הטרחה שלו ועוד נקודות חשובות - הרחבה ושאלות ותשובות:

(מאת: עו"ד מתן רבינוביץ, מנהל תחום קהילה במרכז הגר)

למה צריך עורך דין?

התחדשות עירונית היא עסקת מקרקעין לכל דבר ועניין - בעלי הדירות מוכרים את זכויותיהם (כולל העתידיות) בנכס ליזם, והוא בתמורה מבטיח לספק להם דירה חלופית בשווי גבוה יותר בפרויקט, לרבות כיסוי ההוצאות הנלוות. כמו שלא מוכרים או קונים דירה בלי ליווי של עורך דין - כך עושים גם בעסקת התחדשות עירונית. בעל דירה שחותם על הסכם התחדשות עירונית בלי ליווי משפטי מטעמו - לוקח על עצמו סיכון גדול שלא לצורך. חשוב לזכור שאין חוק המחייב ליווי של עורך דין ולכן אם חתמתם על הסכם בלי עורך דין - החתימה תהיה תקפה ומחייבת (למעט במקרי קיצון של אי הבנת השפה, מגבלות קוגניטיביות וכד'). לכן - לא חותמים לפני שבודקים, מתארגנים ומקבלים ייעוץ משפטי.

איך מתנהל הקשר בין בעל הדירה לבין עורך הדין?

בין יזם לבין בעל דירה אמורה להיקשר מערכת יחסים חוזית לצורך ביצוע הפרויקט. עורך הדין מייצג את בעל הדירה בהתקשרות בהסכם. בין בעל הדירה לבין עורך הדין המייצג יש מערכת יחסים של עורך דין-לקוח, ועורך הדין חב ללקוחו חובת נאמנות. כלומר, בעל הדירה הוא שמעסיק את עורך הדין ועורך הדין מספק שירות משפטי לבעל הדירה, כלקוח שלו. מערכת יחסים זו יכולה, אך לא חייבת, להיות מוסדרת בחוזה נפרד שנקרא - הסכם שכר הטרחה.

מהו שכר הטרחה של עורך הדין? ומי משלם אותו?

בניגוד למה שנהוג לחשוב, אין מניעה חוקית שבעל דירה יישא בעצמו בעלות שכר הטרחה של עורך דינו. עם זאת, בפרקטיקה שהתפתחה, היזם הוא שנושא בשכר הטרחה של עורך הדין והוצאה זו מוכרת לו כחלק מהוצאות הפרויקט.פרקטיקה זו טומנת בחובה יתרונות וגם סיכונים (ובהם נדון בהמשך) - עם זאת, בכל מקרה העובדה שהיזם נושא בשכר הטרחה אינה אומרת שעורך הדין "עובד עבור היזם". עורך הדין של בעלי הדירות מחויב מבחינה אתית ומקצועית אך ורק לבעלי הדירות, והם, כאמור - לקוחותיו.

כלל חשוב הוא שאסור לעורך דין בהתחדשות עירונית לייצג גם את היזם וגם את בעלי הדירות.

נוסף על כך, חשוב לזכור - לא מדובר בהטבה או בצ'ופר שמעניק היזם לבעלי הדירות. מדובר בחלק מהתמורה הכלכלית שהוא מעניק להם עבור זכויותיהם בנכס, כחלק מהעסקה ביניהם.

גובה שכר הטרחה

  • גובה שכר טרחה בתמ"א 38: על פי הפרקטיקה שהתפתחה, עורך דין המייצג בעלי הדירות מקבל סכום קבוע ("פיקס") עבור כל דירת תמורה בפרויקט. סכום זה משתנה בהתאם להיקף הפרויקט ולאזור שבו הוא נמצא. לדוגמה - בבניין של 12 דירות - נהוג שעורך הדין מקבל X ש"ח כפול 12 דירות.
  • גובה שכר הטרחה בפינוי בינוי: על פי הפרקטיקה שהתפתחה, עורך דין המייצג את בעלי הדירות מקבל אחוז מסוים מהשווי של דירות התמורה בפרויקט. שימו לב - לא משווי הפרויקט כולו או משווי הדירות החדשות וגם לא משווי הדירות הנוכחי של בעלי הדירות, אלא משוויין הצפוי של הדירות העתידיות שיקבלו בעלי הנכס (על פי הדוח השמאי של הפרויקט). בצורה זו, הפוטנציאל לניגוד עניינים מצטמצם והאינטרס של עורך הדין דומה לאינטרס של בעלי הדירות - ככל שערך דירות התמורה גבוה יותר, כך גם שכר הטרחה של עורך הדין יהיה גבוה יותר.
  • סדר תשלומים: חשוב לא פחות מגובה שכר הטרחה הוא סדר פריסת התשלומים. לאור מורכבות הפרויקט, משך הזמן הארוך הצפוי ושלבי הטיפול הרבים, חשוב לפרוס את התשלומים בדרך מאוזנת לאורך כל חיי הפרויקט - לא לספק סכומים גבוהים מדי בשלבים מוקדמים מאוד וגם לא להשאיר את מרבית הסכום לסיום הפרויקט. כמו כן, מקובל שאם עורך הדין נכנס לתמונה לפני שיש לפרויקט יזם - הוא יעבוד ללא תשלום עד למציאת יזם.
  • איך קובעים את שכר הטרחה: נושא שכר הטרחה הוא רגיש וטומן בחובו פוטנציאל משמעותי לניגוד עניינים. כדי לצמצם פוטנציאל זה ולהגביר את האמון של הנציגים ושל בעלי הדירות בעורך הדין - חובה על הנציגות להשתתף השתתפות פעילה במשא ומתן הנוגע לשכר הטרחה של עורך הדין. למעשה, מדובר גם בחובה אתית של עורך הדין - ועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין קבעה שאסור לעורך דין לנהל עם יזם משא ומתן ישיר לגבי שכרו, אלא משא ומתן זה ינוהל דרך נציגות בעלי הדירות.

 

תפקיד עורך הדין

תפקידו של עורך הדין בא לידי ביטוי בפרויקט כולו: מליווי בעל הדירה בעסקה מראשיתה (לפעמים אפילו לפני שנבחר יזם) ועד רישום הבית כבית משותף וסיום תקופת הבדק. זוהי מערכת יחסים מתמשכת ובה חלות על עורך הדין החובות האלו, בין היתר: ייצוג האינטרסים של בעלי הדירות, מיקסום התמורה (על פי עקרונות מקובלים), הגנה מפני מצבי סיכון, ניהול משא ומתן על נוסח הסכם בין בעלי הדירות לבין היזם, הקבלן או כל בעל מקצוע אחר, פיקוח על ביצוע ההסכם ועל מימוש התחייבויות היזם ובעלי הדירות, עדכון בעלי הדירות בשטף בנוגע לכל מה שקשור בפרויקט: הליכי האישור, הליכי הבנייה וכד'; השתתפות באספות של בעלי הדירות, הסברים לבעלי הדירות על המשמעות המשפטית של ההסכם על סעיפיו, לרבות המשמעות של חתימה או של אי חתימה עליו. נוסף על כך, לאור האופי המיוחד והמורכב של מיזמי התחדשות עירונית, עורכי דין לוקחים על עצמם לעתים גם את התפקידים האלו: ניהול וארגון של בעלי הדירות ושל הנציגות, סיוע בבניית הסכמות בין בעלי הדירות, סיוע בבחירה ביזם וביועצים וכו'. עם זאת, חשוב להדגיש כי מדובר באפשרות שלא תמיד יוצאת אל הפועל. תפקידיו של עורך הדין לרוב לא יכללו טיפול בתביעות מול היזם או מול דיירים סרבנים וגם לא טיפול בהתנגדויות ובעררים תכנוניים.

איך בוחרים בעורך הדין המתאים עבורי?

אין דרך אחת לנהל תהליך בחירה בעורך דין, וכמו כל בעל מקצוע אחר - אין דרך ודאית לדעת עד כמה עורך הדין יתאים למיזם הספציפי. עם זאת, חשוב מאוד לנהל תהליך מסודר בנציגות ולראיין לפחות שלושה מועמדים שונים. פחות ריאלי לנהל תהליך בחירה ובו מעורבים כל בעלי הדירות - בעיקר בפרויקטים גדולים, ולכן לרוב הנציגות היא שתנהל את תהליך הבחירה. בישראל יש עורכי דין רבים, אך חשוב להקפיד שעורך הדין שייבחר הוא בעל ניסיון משמעותי בהתחדשות עירונית - כלומר, שכבר ייצג במיזמי פינוי בינוי או תמ"א 38. כדאי לבקר באחד הפרויקטים הללו ולדבר עם בעלי הדירות. יתר על כן, חשיבות עליונה צריכה להינתן לתהליך בחירה שקוף וליצירת אמון בין עורך הדין הנבחר לבין הנציגות וכמובן, כל בעלי הדירות, כיוון שהוא אמור לייצג גם אותם. לכן, עדיף להימנע מבחירה בעורכי דין המקורבים למשפחות הנציגים וכדאי לערוך אספה ובה יוצג עורך הדין הנבחר בפני בעלי הדירות.

מומלץ שהנציגות תקיים פגישה לפני תחילת התהליך ותקבע כללים לניהולו (מספר מועמדים, באיזה רוב בוחרים וכו') וכן תקבע את סוג עורך הדין שייבחר (למשל - משרד גדול או קטן).

ניתן להיעזר במסמכים שניסחו מינהלות עירוניות כדי לגבש פנייה מסודרת לעורכי דין. להלן מספר דוגמאות.

להורדת דוגמא 1 לטופס פניה לקבלת הצעות לייצוג בעלי דירות בתמ"א 38 לחץ כאן.

להורדת דוגמא 2 לטופס פניה לקבלת הצעות לייצוג בעלי דירות בתמ"א 38 לחץ כאן. 

עוד כתבות

מתקרבים לגיל פרישה? החיסכון שיכול לתת לכם קצבה פטורה ממס

"תיקון 190" נשמע טכני, אך הוא מאפשר ניהול כסף פרטי דרך קופת גמל - עם שיעור מס שונה, גמישות בהשקעה וגם כמה מגבלות שחשוב להכיר ● למי הוא מתאים ומתי זה משתלם? לפני שמפקידים - חשוב להבין את כל המשמעויות

ארז קמיניץ, לשעבר המשנה ליועמ''ש / צילום: אייל טואג

עו"ד ארז קמיניץ: "המדינה חייבת לעשות מסלול ירוק להיתרים"

על רקע הפגיעות בעורף, קמיניץ מציע מודל של שולחן עגול, בלי רפורמות חדשות, שנוטות להתעכב ואינן מתאימות למצב חירום ● "שיתוף פעולה בין מינהל התכנון, רשות המסים, רמ"י, משרד הפנים, משרד המשפטים וגופים נוספים הוא הכרחי. אין טעם להניע תהליכים ללא גיבוי ממשלתי רחב", אמר קמיניץ

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין כנגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון שכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם, שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

לחיזבאללה יש דרישות מישראל בתמורה להתפרקות מנשקו

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הפרשן שמסביר איך פוטין הרוויח מהמלחמה באיראן; "בגידה"- בכירים באיראן כועסים על רוסיה; איראן מסרבת לשתף פעולה עם האו"ם בנושא הגרעין;  וגם: הדרישות של חיזבאללה כדי שיתפרק מנשקו • כותרות העיתונים בעולם

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מאות שקלים בנטו: ביטול הטבת השכר לכוחות הביטחון נדחית

רשות המסים דחתה עד סוף 2025 את ביטול "הסכם דוקלר", שמעניק הטבות מס ייחודיות לאנשי למערכת הביטחון ● המשא ומתן עם צה"ל לא הבשיל להסכמות, וסמוטריץ' מתרחק מהסוגיה הרגישה בעיצומה של המלחמה: "למרבה הצער, לשר אין סמכות חוקית להתערב"

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות שערים באירופה; מגמה דומה בחוזים העתידיים בארה"ב

הדאקס עולה ב-0.4% ● הניקיי ירד ב-0.2% ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

גם לאחר זינוק של מעל 140% השנה: מנכ"ל פאגאיה משוכנע שהחברה שלו שווה הרבה יותר

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

חיילי מילואים בצפון / צילום: דובר צה''ל

שבוע לפני שנסגר: האוצר מבקש לעצור מכרז בקציר המיועד רק למילואימניקים

המכרז כולל 306 יחידות דיור שישווקו במתכונת "הרשמה והגרלה" – לנכי צה"ל ולחיילי מילואים פעילים בלבד ● באוצר טוענים כי שיווק של 100% מהדירות למילואימניקים ולנכי צה"ל אינו בסמכותה של רמ"י

מצורי שסטוביץ' על מדפי סופרמרקט / צילום: טלי בודנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

במסגרת פרשת המזון: רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ' בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן

וול סטריט / צילום: Shutterstock

בעקבות הסכם הסחר עם וייטנאם, נאסד"ק ו-S&P 500 ננעלו בשיאים

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד זינקו בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר רוטמן, לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

ח''כ משה גפני, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

עשרות אלפים נותרו מחוץ למתווה החל"ת - המאבק מגיע לכנסת

עובדי החנויות והקניונים ששבו לעבוד בעת הקלת הנחיות פיקוד העורף נאלצים כעת לראות כיצד מתווה החל"ת שגובש מדלג עליהם ● באיגוד לשכות המסחר יוצאים בחריפות נגד המתווה, ויוצאים בקמפיין שאמור למשוך את תשומת ליבם של חברי ועדת הכספים, במטרה למנוע את אישור הנוסח הנוכחי

דן בודנר, מנכ''ל ורינט / צילום: איל יצהר

לא הסיבוב הראשון בארץ: הקרן שעשויה להפוך לגלגל ההצלה של מניית ורינט

חברת הטכנולוגיה הוותיקה שנסחרת בשווי של 1.1 מיליארד דולר עשויה לעבור לידי קרן ההשקעות תומא בראבו, לה היסטוריה מוצלחת עם חברות בישראל ● ורינט המספקת פתרונות למוקדי שירות, איבדה שליש מהשווי שלה רק השנה

מיקרוסופט / צילום: Shutterstock

דיווח: מיקרוסופט מפטרת כ-9,000 עובדים, בסבב הרביעי מתחילת השנה

לפי CNBC, ענקית הטכנולוגיה הודיעה כי תקצץ פחות -4% מכוח העבודה הגלובאלי שלה, המונה כ-228 אלף עובדים, כאשר רק במאי האחרון, פוטרו כ-6,000 עובדים ● לפי שעה, עוד לא ברור איך המהלך ישפיע על עובדי החברה בישראל

פי דידי. זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות / צילום: ap, Willy Sanjuan/Invision

משפט פי דידי: הראפר הורשע בשידול לזנות, אבל זוכה משאר האישומים נגדו

חבר המושבעים במשפט פי דידי המואשם בשורה של עבירות מין וסחר בבני אדם הגיע להחלטה בבית המשפט הפדרלי בניו יורק ● הראפר זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות - שעשויים להוביל ל-10 שנות מאסר כל אחד

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

נשיא טורקיה ארדואן עם עמיתו הסורי, אחמד אל–שרע / צילום: ap, Francisco Seco

טראמפ שם על השולחן: נשק לטורקיה בתמורה להסכם בין ישראל לסוריה

האמריקאים שואפים לצרף את סוריה להסכמי אברהם בעסקת חבילה: האיסור על מכירת F-35 לטורקיה יבוטל - בתמורה לנרמול יחסים עם ישראל ● החשש: היתרון האווירי של ישראל ייפגע

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן