גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המצב המשפטי של ראש הממשלה, גרסת העובדות הבדוקות

האם נתניהו מחויב להתפטר בשל הגשת כתב האישום? מתי, אם בכלל, הוא נדרש להכריז על נבצרות? האם במצב הפוליטי הקיים יש לו ממי לבקש חסינות, ועד כמה תומכת חוקת הליכוד ברעיון הפריימריז של סער? ● המשרוקית של גלובס עושה סדר

בנימין נתניהו / צילום: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי
בנימין נתניהו / צילום: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מאז החלטת היועמ"ש אביחי מנדלבליט להגיש כתב אישום נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו, נזרקות בתקשורת ועל-ידי הציבור שלל הערכות ואמירות לחלל האוויר. האמירות הללו אולי נשמעות נחרצות, אבל הן תלויות בסופו של יום רק בדבר אחד: מה אומר עליהן החוק. האם נתניהו מחויב להתפטר? מתי, אם בכלל, נדרש נתניהו להכריז על נבצרות? האם במצב הפוליטי הקיים יש לו ממי לבקש חסינות? ועד כמה תומכת חוקת הליכוד ברעיון הפריימריז של גדעון סער? "המשרוקית של גלובס" עושה סדר. 

1. פריימריז לראשות הליכוד

האם לדרישה של גדעון סער יש בסיס בחוקת המפלגה

מה אומרים בתקשורת?

כתב האישום נגד בנימין נתניהו החזיר לסדר היום את הדרישה לקיים בחירות על ראשות הליכוד. ח"כ גדעון סער ביקש רשמית מיו"ר מרכז הליכוד חיים כץ לקיים סבב בזק לבחירת מחליף לנתניהו, שירכיב ממשלה לפני המועד המחייב את פיזור הכנסת. "אנחנו לא ‘יש עתיד’ שמבטלת בחירות פנימיות", אמר סער בסוף השבוע ל"פגוש את העיתונות" ברשת 12, "בליכוד לא היו פריימריז כבר שנים רבות". מנגד טען ח"כ מיקי זוהר מהליכוד, ב"מה בוער" בגלי צה"ל, שחוקת המפלגה לא מאפשרת לקיים פריימריז ליו"ר בלי לבחור במקביל רשימה לכנסת.

מה אומר החוק?
חוקת הליכוד קובעת איך בוחרים יו"ר לתנועה ומתי. לפי סעיף 84(א), היו"ר ייבחר בבחירות אישיות בידי כלל המתפקדים (שצברו 16 חודשים בתנועה), ויהיה אוטומטית גם המועמד לראשות הממשלה. המועד - "לא יאוחר משישה חודשים לפני מועד הבחירות לכנסת הקבוע בחוק", אבל מרכז הליכוד מוסמך לקבוע תאריך מוקדם יותר. אם מקדימים את הבחירות, חייבים לקיים פריימריז מוקדם ככל האפשר.
על בחירת הרשימה לכנסת נאמר בחוקה, בסעיף 139(א), כי חברי הרשימה הארצית ייבחרו "אחרי הבחירות ליו"ר התנועה". לא מצוין מתי.

מה אומר הניסיון?
מאז הנהגת הפריימריז לתפקיד יו"ר הליכוד ב-1993, קצת אחרי שנתניהו נבחר לראשונה, הם התקיימו שבע פעמים. אבל בפועל המרכז אישר במספר מקרים להקדימם. כבר חמש שנים הם מבוטלים שוב ושוב. הסבב הבא שהוקדם ל-2016, בכנסת ה-20, בוטל באישור בית הדין כיוון שנתניהו היה מועמד יחיד. ערב הבחירות באפריל השנה, התקיימו בחירות לרשימה בלבד, ובקיץ, לפני בחירות ספטמבר, בוטלו הבחירות הן לרשימה והן ליו"ר. נגד הביטול הוגשה עתירה, אך בית הדין של הליכוד דחה אותה.

■ שורה תחתונה: ההכרעה תיסגר סופית בבית הדין של הליכוד. 

המתפקדים אמרו את דברם

2. בקשת חסינות

לנתניהו שמורה הזכות לחסינות, השאלה היחידה היא ממי לבקש

מה אומרים בתקשורת?
החלטה להגשת כתב אישום הציפה סוגיה שכבר עלתה לשיח הציבורי בעבר: זכותו של נתניהו לבקש חסינות כמו כל ח"כ, והאפשרות לאשר חסינות כזו בכנסת שעוד לא הוקמו בה ועדות קבועות. בתוכנית "מה בוער" בגלי צה"ל הביע ח"כ מיקי זוהר מהליכוד ביטחון בכך שנתניהו לא יוותר על הזכות הזו: "אם הוא יגיש בקשה לחסינות בתום 30 יום, הוא לא יהיה נאשם עד שתקום ועדת כנסת בעוד כמה חודשים; וכשהיא תקום - יהיה לנו רוב להעניק לו חסינות ולמנוע העמדה לדין".

מה אומר החוק?
כח"כ מן המניין, נתניהו נהנה מחסינות פרלמנטרית. עד לפני עשור וחצי נהנו כל הח"כים באופן אוטומטי מ"חסינות דיונית" - אותו מרכיב בחסינות שמונע להגיש נגדם כתב אישום פלילי כל זמן שהם בתפקיד. אם התגבש נגדם כתב אישום כזה, היועץ המשפטי לממשלה היה צריך לבקש מוועדת הכנסת להסיר את חסינותם, ואם הוועדה אישרה - נדרש אישור נוסף במליאה. אבל ב-2005 החוק נהפך על ראשו: הח"כ מקבל הודעה על הכוונה להגיש נגדו כתב אישום, ויכול לבקש חסינות תוך 30 יום מוועדת הכנסת - ורק מארבע עילות שנקבעו בחוק.

המבוכה נובעת מכך שכיום, עד שתושבע ממשלה חדשה, אין ועדת כנסת קבועה שנתניהו יכול לבקש ממנה חסינות. בחוות דעת שניסח ערב הבחירות, בקשר לבקשת חסינות של שר הרווחה המתפטר חיים כץ, קבע יועמ"ש הכנסת איל ינון שהוועדה המסדרת לא רשאית להקים ועדת כנסת זמנית לדיון בבקשה, וגם לא מוסמכת לדון בה בעצמה. לא ברור עדיין אם עמדה זו תחול גם במקרה של נתניהו.

מה אומר הניסיון?
מאז 2005 ועד היום, לא הוענקה חסינות דיונית לאף אחד מתשעה חברי הכנסת המכהנים שנגדם ביקש היועמ"ש להגיש כתבי אישום. הסיבה היא שכמעט כולם - מעמרי שרון ב-2005 עד אורן חזן ב-2017 - ויתרו מראש על הגשת בקשה. יוצאי הדופן היו חיים כץ ואיש בל"ד סעיד נפאע, שהואשם ב"מגע עם סוכן זר" בסוריה. נפאע טען שהעמדתו לדין נגועה באפליה, אבל הוועדה סירבה להעניק לו חסינות.

 ■ שורה תחתונה: ההחלטה תיפול בוועדת הכנסת, לכשתקום ועדה קבועה. 

3. נבצרות של ראש הממשלה

האם החוק מחייב בכלל את נתניהו להכריז כעת על נבצרות

מה אומרים בתקשורת?
אחד התרחישים שעומדים על הפרק, ומילא תפקיד מרכזי ב"מתווה הנשיא" הוא יציאה של נתניהו לנבצרות - תחליף להתפטרות מלאה. התנועה לאיכות השלטון, למשל, תבעה ביום ראשון מהיועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט להורות לנתניהו לצאת לנבצרות זמנית, אם לא יעשה כן מיוזמתו.

מה אומר החוק?
נבצרות היא מצב שבו נושא משרה שלטונית מנוע מסיבה כלשהי מלמלא את תפקידו, אם באופן זמני - למשל אשפוז קצר בבית חולים - ואם באופן קבוע. החוק הישראלי מכיר במצבי נבצרות של ראש הממשלה, של נשיא המדינה ושל יו"ר הכנסת, אבל הכללים לכל אחד מהם שונים. במקרה של ראש ממשלה, הם נמצאים בחוק יסוד הממשלה.

החוק הזה קובע שאם נבצר מראש ממשלה למלא את תפקידו, יחליף אותו שר אחר שהוא ח"כ. אין בחוק מילה לגבי הסיבות האפשריות לנבצרות; אף שלאחרונה נשמעה הטענה שהחוק מכיר רק בנבצרות מטעמים רפואיים - אין לכך בסיס בחוק. אחרי 100 ימי נבצרות רצופים, ראש הממשלה מוכרז כנבצר באופן קבוע, ממלא מקומו הופך לראש הממשלה בפועל, עד שהכנסת מביעה אמון בממשלה חדשה. לנתניהו אין היום ממלא מקום רשמי, והחוק גם לא מחייב למנות אדם כזה.

מה אומר הניסיון?
בשנים האחרונות עלתה שאלת הנבצרות בקשר לשני אישים בכירים: נשיא וראש ממשלה. ב-2007 הגיש הנשיא דאז משה קצב בקשה מוועדת הכנסת, לפי סעיף 22 בחוק יסוד הנשיא, להכריז עליו כנבצר כדי שיתפנה להגנתו המשפטית בתיק האונס. בחצי השנה הבאה מילאה את מקומו יו"ר הכנסת דליה איציק.

ב-2008, כשהתנהלו החקירות נגד ראש הממשלה אהוד אולמרט, עתר העיתונאי יואב יצחק לבג"ץ בדרישה להוציאו לנבצרות. על רקע החלטת אולמרט שלא להתמודד בבחירות הבאות, שופטי בג"ץ דחו את העתירה. אבל אף שהודו שלשון החוק "מעורפלת", הם כתבו שאם יתברר שראש הממשלה גורם לסחבת בחקירותיו הפליליות, "אפשר שיהא מקום להכרזה של היועמ"ש בדבר נבצרותו הזמנית".

 ■ שורה תחתונה: נתניהו יכול להכריז על נבצרות, השאלה היא אם ירצה. 

4. התפטרות של נתניהו

בניגוד לקריאות בציבור, החוק לא מאיץ בנתניהו

מה אומרים בתקשורת?
"נתניהו, תתפטר", קראו אלפים בהפגנות שנערכו במוצאי שבת. נתניהו "חייב לסיים את תפקידו וללכת", כתב יו"ר כחול לבן בני גנץ. וביום ראשון בבוקר הגישה התנועה לאיכות השלטון עתירה לבג"ץ בבקשה שיורה לנתניהו להתפטר מתפקידו. יועמ"ש התנועה, עו"ד תומר נאור, נימק: "ראש ממשלת מעבר זמנית, שלא קיבלה את אמון הכנסת הנוכחית, לא יוכל לכהן בעת שמרחף עליו צלו הכבד של כתב האישום בעבירות החמורות ביותר שיכול לעבור נבחר ציבור".

מה אומר החוק?
החוק, וליתר דיוק סעיף 18 לחוק יסוד הממשלה, מאפשר לראש הממשלה לכהן גם אחרי הגשת כתב אישום, ואפילו אחרי הרשעה במחוזי. הוא מחייב אותו להתפטר רק אם הורשע בעבירה שיש עימה קלון בפסק דין חלוט (כלומר סופי) אחרי שקיבל הזדמנות לערער לעליון.
בכך שונה ראש הממשלה משרים, שחייבים להתפטר אחרי הרשעה במחוזי, ושלפי הלכת פנחסי-דרעי יש לפטרם כבר עם הגשת כתב אישום.
עם זאת, החוק מאפשר לכנסת, ברוב של 61, להפסיק את כהונתו של ראש ממשלה כבר אחרי הרשעתו במחוזי בעבירה עם קלון.

מה אומר הניסיון?
כתב האישום נגד נתניהו הוא הראשון בתולדות המדינה שהוגש נגד ראש ממשלה מכהן. קודמו בתפקיד, אהוד אולמרט, הכריז כי בכוונתו להתפטר מתפקידו ב-30 ביולי 2008, כחודשיים לפני הגשת המלצות המשטרה בפרשות "מעטפות הכסף" ו"ראשונטורס". אולמרט התפטר בספטמבר 2008, כשבועיים לאחר שהוגשו ההמלצות בשתי הפרשות. כתב האישום הראשון הוגש נגד אולמרט באוגוסט 2009 - כמעט שנה לאחר שהתפטר.

■ שורה תחתונה: מחכים להכרעת בג"ץ. 

5. פיזור הכנסת

סיבוב אחרון ופרידה, או פרידה בלי סיבוב אחרון

מה אומרים בתקשורת?
אחרי ששני המועמדים המובילים נכשלו בהקמת ממשלה, מניחים רבים שהכנסת ה-22 קצרת-הימים צפויה לפזר את עצמה בקרוב ולהתכונן לבחירות חדשות. ח"כ גדעון סער, למשל, נימק את קריאתו לבחירות חדשות לראשות הליכוד בכך שהחלופה היא סבב בחירות נוסף. לדבריו, "לא שמעתי אדם אחד שחושב שאחרי בחירות שלישיות, רביעיות או חמישיות הוא יוכל להרכיב ממשלה".

מה אומר החוק?
שני נתיבים יכולים להוליך להקדמת הבחירות. הראשון נובע מסדרי הקמת הממשלה שנקבעו בחוק יסוד הממשלה, שאינם מאפשרים למגעים הקואליציוניים להימתח עד אין קץ. אחרי ששני מועמדים נכשלו בהקמת ממשלה, החוק נותן לחברי הכנסת הזדמנות אחרונה להצביע על מועמד שלישי, ברוב של 61. נכשל גם השלישי? הכנסת מתפזרת אוטומטית ובחירות חדשות מתקיימות תוך 90 יום.

נתיב שני להקדמת הבחירות הוא ביוזמה מפורשת של חברי הכנסת, בחוק להתפזרות הכנסת. חקיקת חוק כזה לא שונה מכל חקיקה ראשית אחרת: קריאה ראשונה, קריאה שנייה, קריאה שלישית. מציעי החוק צריכים להציע גם את התאריך לבחירות.

נתיב שלישי לפיזור הכנסת לא רלבנטי בנסיבות שלנו. הכנסת מתפזרת לפי חוק אם תקציב המדינה לא מאושר בזמן. הממשלה צריכה להניח את הצעת התקציב על שולחן הכנסת עד תחילת נובמבר, חודשיים לפני תחילת שנת התקציב. אם השנה החדשה נכנסת, ומגיעים לסוף חודש מרץ בלי תקציב - הממשלה נופלת, הכנסת מתפזרת, והולכים לבחירות.

מה אומר הניסיון?
עד השבוע האחרון, שבו הודיע בני גנץ כי נכשל בהקמת ממשלה, מעולם לא נכנסה ישראל לשלב האחרון שהוגדר בחוק, זה שבו ניתנת לחברי הכנסת הזדמנות לבחור את מרכיב הממשלה ברוב של 61. הכנסת הקודמת פיזרה את עצמה בהצבעת רוב אחרי שנתניהו, מקבל המנדט הראשון, נכשל במשימתו, ולפני שניתנה לנשיא הזדמנות לבחור תחתיו מועמד אחר.

 ■ שורה תחתונה: מחכים לח"כ ה-61. 

***חזקת החפות: גם לאחר הגשת כתב אישום נגדו, בנימין נתניהו מכחיש את המיוחס להם על-ידי היועמ"ש, ועומדת לו חזקת החפות.

עוד כתבות

''ספגטי'' טונה. כחולת סנפיר מיוון / צילום: אסף קרלה

אחת המסעדות הטובות בישראל שינתה גישה בגלל המלחמה - ובינתיים, זה כנראה משתלם

מסעדת העילית היפנית איי, שאיבדה טבח בנובה, נסגרה לכמה חודשים ● היא נפתחה מחדש נגישה יותר, תוך שמירה על עומק הטעמים והייחודיות

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

"חזירות": הצעד החדש של רשות המסים נגד בעלי דירות שהקפיצו מחירים

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● שכר הדירה שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיע לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות המסים תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"

וולבו EX30 TWIN MOTOR / צילום: יח''צ

החל מ-234 אלף שקל: הרכב שמצליח לעורר סערה

רכב הפנאי החשמלי הקומפקטי של וולבו מצליח לשלב ביצועים רציניים מאוד עם טווח נסיעה שימושי ושלדה אירופית ● יש כמה מוזרויות בתא הנוסעים, אך החבילה הכוללת מרשימה מאוד

חיילים וחיילות בצבא ברזיל, אפריל 2023 / צילום: ap, Eraldo Peres

בגלל מכתב מחאה? ברזיל משהה עסקה בשווי 145 מיליון דולר עם אלביט

לפי התקשורת המקומית בברזיל, הצבא במדינה החליט על השהיית רכישת 36 תותחי אטמוס מתוצרת אלביט ● המטרה מאחורי הצעד, על פי הדיווחים, היא להצדיק את ההחלטה לבחור באלביט בתור הזוכה במכרז ● סביר להניח כי מכתב מחאה עליו חתמו דמויות ציבוריות ברזילאיות, אמנים ופעילי זכויות אדם, תרם לעיכוב בעסקה

עידן עופר, בעלי או.פי.סי אנרגיה / צילומים: סיון פרג', shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

שוב מפסיד ברכב החשמלי: עידן עופר מחק עשרות מיליוני שקלים במיזם עמדות טעינה

כעשור לאחר קריסת מיזם הרכב החשמלי בטר פלייס שהוביל עופר, הפחיתה או.פי.סי אנרגיה שבשליטתו כ־44 מיליון שקל מהשקעה שביצעה במניות חברת טעינת הרכב ג'ינרג'י ● זאת לאחר שניסיון להפריד כוחות עם יזם החברה נכשל

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

רשות החברות דורשת להקפיא את הליך מינוי מנכ"ל נת"ע

דרישה מאחד מחברי ועדת האיתור לפרוש, גרמה למ"מ רשות החברות ינקי קוינט להקפיא את הליך בחית המנכ"ל "מחשש לתקינות ההליך" ● אך לגלובס נודע כי והבה לא השתתף בניקוד המועמדים ● ומי המועמדים המובילים לתפקיד?

חוסיין סלאמי, מפקד משמרות המהפכה / צילום: Associated Press, Vahid Salemi

עם למעלה מ-30 אלף חיילים: האיום החדש של איראן על ישראל

חוסיין סלאמי, מפקד משמרות המהפכה, התייחס לסוגיה של פעילות ימית באגן הים התיכון, לצורך הידוק ההתקפה על ישראל ● זוהי לא הפעם הראשונה שמתייחסים באיראן לסוגיה זו, ולפני חודשים ספורים הוקם בסיג' ימי, משמר מתנדבים שיכלול לפי טהרן כ־55 אלף איש על כ־33 אלף כלים

רינת אפרימה, מנכ''לית קימברלי קלארק ישראל / צילום: נירי גתמון

אחרי 7 חודשים עם מ"מ: זו המנכ"לית החדשה של קימברלי קלארק ישראל

אפרימה תחליף את דורון רוזנפלד, סמנכ''ל הכספים, שכיהן כמ"מ מנכ"ל קימברלי קלארק ישראל מאז סוף ספטמבר 2023, לאחר שטל רבן הודיע על פרישה

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

רגע לפני שבת: עימות פומבי בין שרי האוצר והביטחון על התקציב ורכש מטוסי F-15

שר האוצר פנה למזכיר הממשלה בבקשה להביא לישיבת הממשלה הקרובה החלטה שתקים באופן מיידי את הוועדה הציבורית לבחינת צרכי בניין הכח ותקציב הביטחון שמתעכבת מזה חודשים ● "העיכוב בהקמת הוועדה מביא לעיכוב ברכש חשוב להתעצמות צה״ל" ● גלנט: קיימת תפיסה ישראלי שגוייה לפיה ניתן לספק יותר ביטחון בפחות כסף כנגד צרכים הולכים וגוברים

בניין חברת טבע / צילום: Shutterstock, Cineberg

האנליסטים מרוצים מטבע: "השוק עוד לא עיכל את שינוי ה-DNA בחברה"

טבע פרסמה אתמול דוחות ואשררה את התחזית השנתית, כשבמקביל דיווחה על תוצאות חיוביות בניסוי קליני בתרופה מקורית לטיפול בסכיזופרניה ● האנליסטים מעריכים כי התרופה תוכל להימכר במאות מיליוני דולרים ואף למעלה ממיליארד דולר

''גרניקה'' של פיקאסו, דוגמה לביקורת בדיעבד / צילום: ap, Manu Fernandez

החוקרים שמגלים: איזה תפקיד יש לתרבות במלחמה

ממוזיקה ואופנה ועד שירה ואמנות פלסטית, התרבות הישראלית בחצי השנה האחרונה מתכנסת בתוך עצמה ● חוקרים שדיברנו איתם מתעקשים שבניגוד לאימרה על מוזות בזמן מלחמה, הן לא שותקות, אבל גם לא ביקורתיות ● מה תפקיד האופנה בתיעוד, ומה אפשר ללמוד מסיפורם של משורר אנגלי והציור "גרניקה" על המשמעות שיצירות עשויות לקבל בעתיד?

בורסת ת''א זינקה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בורסת ת"א סוגרת שבוע ירוק: המדדים המובילים זינקו ביותר מ-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.9% ● הבורסה פרסמה את סיכום המסחר השבוע: מדדי הטכנולוגיה הובילו את העליות ● עליות שערים אפיינו גם את מדדי איגרות החוב המקומיות, בדומה לאגרות בארה"ב ● מניות קמטק, טאואר ונובה זינקו היום בעקבות הדוחות

העצרת הכללית של האו''ם / צילום: Reuters, Eric Thayer

האו"ם אישר חברות לרשות הפלסטינית בארגון


הרשות הפלסטינית למעשה תקבל הכרה דה-פקטו - בלי להיקרא "מדינה" • החברות באו"ם תעניק לרשות זכויות שיבטיחו השתתפות מלאה בפעילות העצרת הכללית • הפלסטינים נכשלו עד כה בעקבות הווטו האמריקני, ועל כן הם לא קיבלו את הזכויות המלאות בדומה לשל מדינות-חברות • ארדן: "נותנים זכויות למדינת טרור עתידית של חמאס"

משלוח יצוא בנמל אשדוד / צילום: תמר מצפי

"תהיו עם היד על הדופק": האזהרה לישראלים שמייצאים לדרום אפריקה

ברקע עצירת היבוא מטורקיה, חברת הביטוח "אשרא" פירסמה אזהרה ליצואנים לדרא"פ ● הבחירות במדינה בסוף החודש עלול לפגוע "בקשרי המסחר בין המדינות, באופן דומה למקרה של טורקיה"

ברוכים הבאים

להתעורר מול חיזבאללה: הכפר הבדואי שתושביו לא מוכנים לנטוש

בתחילת המלחמה פונו אנשי ערב אל-עראמשה מבתיהם, אך הקשיים הכלכליים והמנטליים גרמו להם לחזור לכפר, הסמוך לגבול לבנון ● הפחד אמנם קיים, אך מבחינתם אין אפשרות אחרת: "הגענו למצב שבו למשפחות אין כסף לקנות גלידה לילדים שלהן. כמה אפשר לשבת במלון?"

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

נתניהו על עצירת משלוחי הנשק מארה"ב: "אם נצטרך - נעמוד לבד"

דובר צה"ל עדכן כי שלושה חיילים נפצעו בפיצוץ פיר ממולכד • כמה כלי טיס של חיזבאללה יורטו אחרי שורה של אזעקות בגליל העליון והמערבי: נזק נגרם לבית בשלומי • הבית הלבן מבהיר אחרי ביטול משלוח הנשק: עדיין תומכים במיטוט חמאס - אבל מתנגדים למבצע נרחב ברפיח, ישראל תצטרך לקבל את ההחלטה • כל העדכונים

שיגור מיירט חץ 3 / צילום: דוברות משרד הביטחון

הרכיבים המזויפים במטוסים, והטילים היקרים שגורמים מבוכה לארה״ב

לגלובס נודע כי החברה הביטחונית הממשלתית תומר מגייסת 60 עובדים חדשים, אלביט עם הזמנה ראשונה למערכות מרגמה, בריטניה שוקלת להיכנס לתוכנית מערך ההגנה האירופית, טורקיה מנסה לרכוש מטוסי קרב ממקורות רבים, ובכיר גרמני קורא להגדלה משמעותית של תקציב הביטחון ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

תא''ל (מיל') פיני יונגמן / צילום: יוסי זמיר

המהנדס שישיא משואה: "טיל בליסטי עם ראש קרב מאיראן יכול לעשות נזק משמעותי"

פיני יונגמן, ראש חטיבת ההגנה האווירית ברפאל, נבחר להשיא משואה ביום העצמאות לאור תרומתו לקו ההגנה מפני איומים אוויריים ● "זה אחד מהרגעים המרגשים בחיי, אני מסתכל על כל מי שהלך איתי" ● בראיון מיוחד לגלובס לרגל בחירתו, הוא מספר על הפעילות האינטנסיבית מאז 7 באוקטובר, מדבר על האיומים האוויריים העתידיים ומסביר למה אינו "מתבשם משיעור היירוטים הגבוה"

תע''ש רמת השרון / צילום: תמר מצפי

התוצאה המפתיעה והמטרידה של מחדל החימושים: תידחה בנייתן של 36 אלף דירות במרכז

הממשלה מקדמת בימים אלה החלטה לדחיית פינוי מפעל תע"ש רמת השרון, בשל "המאמץ המלחמתי", כך נודע לגלובס ● זוהי הודאה של מערכת הביטחון בכישלון לתכנן לטווח רחוק ובמחדל חימושים שפוגע כעת גם בשוק הדיור

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

חדשות טובות לענף הבנייה: טורקיה אישרה לחדש אספקות לישראל

בזמן שבישראל משרד החוץ ומשרד הכלכלה פועלים בקדחתנות בימים האחרונים כדי להפסיק את התלות הישראלית ביבוא מטורקיה גם בטווח הארוך, משרד המסחר הטורקי שלח מכתבים למפעלים בענף הבניין המקומי ועדכן אותם על אישור זמני לחדש את האספקות לישראל