גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"הבסיס לאסטרטגיה של נובולוג כיום הוא שתעשיית הפארמה מתקדמת, אבל גם משנה את פניה באופן דרמטי"

עירן טאוס, מנכ"ל נובולוג, מספר בראיון ל"גלובס" כי שורה של רכישות שביצעה חברת הפצת התרופות שינתה את פניה, וכיום היא מיישמת את המגמות המובילות בתחום שירותי הרפואה ● "כסף לא עושים מטכנולוגיה אלא משירות מבוסס טכנולוגיה", הוא אומר

עירן טאוס, מנכ"ל נובולוג / צילום: סיון פרג'
עירן טאוס, מנכ"ל נובולוג / צילום: סיון פרג'

במשך שנים רבות היתה חברת ההפצה נובולוג  חברה פרטית בעלת הכנסות ורווחים, שחילקה דיבידנדים מרשימים לבעלי מניותיה הפרטיים, אבל כל זה בתחום האפרורי יחסית של הפצת תרופות, שנחשב לואו-טק. ואולם בשנים האחרונות, שינתה החברה את פניה לחלוטין. 

אמנם הרוב המוחלט של הכנסות נובולוג עדיין מגיע מתחום ההפצה, אבל במקביל ביצעה החברה בתוך שנתיים שש רכישות, במטרה להפוך לחברה "חדשנית" בתחום של אספקת שירותי בריאות מותאמים אישית על בסיס מידע לבית המטופל. כיום, החברה כוללת את כל הרכיבים שמבחינתה הם הבסיס לשירותי בריאות מתקדמים של המאה ה-21.

יריית הפתיחה היתה ב-2014, כשהשליטה בנובולוג נרכשה על ידי קרן פימי תמורת 80 מיליון שקל. ב-2017 החברה הונפקה בבורסה, כולל הצעת מכר של פימי, והמשיכה לרכוש חברות. באפריל 2019 מימשה פימי את יתרת מניותיה, כשמכרה 9% ממניות נובולוג למורי ארקין, שמאז הגדיל את חלקו לכ-1.5%, ועוד כמה אחוזים לבעל השליטה והמייסד אהוד פוזיס, שמחזיק כיום ב-29% מהון מניות החברה.

הרווח של פימי על ההשקעה היה 210 מיליון שקל בתוך חמש שנים - תחילה מדיווידנדים, אחר כך מהצעת המכר ולבסוף מהמכירה. לעומת זאת, מבחינת שוק ההון, בתחילת הדרך החברה נחשבה לאכזבה, בשל ירידה ברווח הנקי שלה בשנת הפעילות הראשונה. ואולם, כשהתחילו הרכישות ושוק ההון הבין שהחברה מכוונת למקום אחר, המניה שבה לעלות - וכעת היא נסחרת במחיר גבוה ב-11% ממחיר ההנפקה, המעניק לה שווי שוק של 925 מיליון שקל.

עירן טאוס גויס לשורות נובולוג על ידי פוזיס - ומונה למנכ"ל החברה ב-2017, קצת אחרי כניסתה של פימי לחברה. בראיון ל"גלובס" אומר טאוס: "הבסיס לאסטרטגיה של נובולוג כיום הוא שתעשיית הפארמה מתקדמת, אבל גם משנה את פניה באופן דרמטי".

שני השינויים העיקריים שאליהם מכוון מנכ"ל נובולוג הם העלייה במחירי התרופות בגלל העלויות הגדלות והולכות של מחקר ופיתוח בתחום, ומנגד הקריסה של מערכת הבריאות עקב התארכות תוחלת החיים וגידול האוכלוסייה ושיעורי המחלות הכרוניות בקרבה. עם זאת, מערכת הבריאות תולה תקוות במהפכת המידע, מתוך ציפייה שבעתיד יהיו פחות אשפוזים ויותר טיפולים בבית, שמתאפשרים בזכות ניטור מדויק ורציף של החולים.

מה עומד מאחורי הבחירה בכיוון הזה דווקא?

טאוס: "שינויים שסימנו כמנועי הצמיחה של נובולוג חייבים להתרחש, כי אין ברירה אחרת. כל השחקנים הגדולים כבר זיהו את המגמה הזאת - מיקרוסופט, אפל, אמזון. טים קוק, מנכ"ל אפל, אמר שרפואה מרחוק היא התעשייה המעניינת ביותר כיום - מעניינת יותר מטלפוניה חכמה. אמזון הקימה 'קופת חולים' חכמה ודיגיטלית עבור העובדים שלה, Amazon Care. כל החזון של אמזון הוא לפשט עבור הצרכן את שירותי 'המייל האחרון', שכמה שיותר מוצרים ושירותים יגיעו עד לבית, ועכשיו גם בתחום הבריאות".

אמזון משווקת כיום, בין השאר, תרופות עד הבית (באמצעות חברת Pill Pack שרכשה), וגם בתי המרקחת הגדולים עושים זאת. אבל זוהי רק ההתחלה של מתן שירות רפואי עד בית הלקוח, ובעתיד כל בית החולים אמור להגיע לסלון הבית. כאמור, גם החזון של נובולוג הוא להפחית עלויות למערכת הבריאות ולמבטחים על ידי הסרת חסמים שונים, תוך שיפור חיי המטופלים.

"תחום התרופות מהווה עוגן יציב"

"הבסיס של נובולוג עודנו חברת ההפצה. הכנסותיה של החברה מתחום זה עמדו בתשעה החודשים הראשונים של 2019 על 660 מיליון שקל - גידול של 9%. בסקירה של לידר בית השקעות על נובולוג, שפורסמה לפני כמה שבועות, כתבה האנליסטית סבינה לוי כי "תחום התרופות מהווה עוגן יציב ותזרימי של החברה. אנו מעריכים כי התחום יציג בשנים הקרובות צמיחה נאה של 3%-5%, תוך שיפור ברווחיות".

תוצאות נובולוג לפי מגזרים

הרווחיות על מגזר הפצת התרופות היא עקב אכילס של הדוח האחרון של נובולוג, שכן הרווח מהמגזר הזה, שהוא הגדול ביותר של נובולוג, ירד ב-80% לעומת התקופה המקבילה. החברה מסבירה את הירידה בלחץ על מחירי התרופות, שהגיע מהשוק האמריקאי גם לישראל. על פי סקירת האנליסטית של לידר, ההנהלה מספרת על הסכמים שחודשו באחרונה בתנאים טובים יותר - כלומר, ייתכן כי מגמה זו נבלמה. עוד שיפור יכול לנבוע מכך שהמתחרה הגדולה, ס.ל.א מקבוצת טבע, כבר מציעה עמלות הפצה לא כלכליות ללקוחות טבע ישראל, מאז שנכנס לתפקיד המנכ"ל החדש, קאר שולץ.

בשנים האחרונות נכנסה נובולוג לתחום הפצת התרופות לניסויים קליניים, וכיום היא חולשת על 70% מהשוק הזה ומשרתת 880 ניסויים בשנה, וגם נחשפת לתרופות החדשות בתחילת דרכן באופן שנותן לה עדיפות בהשגת הסכמי ההפצה עבורן, אם וכאשר יאושרו. ההכנסות מתחום זה הסתכמו ב-36 מיליון שקל בתשעת החודשים הראשונים של 2019 - גידול של 6%. בתחום הניסויים הקליניים החברה מתחילה לפתח שיטות של מעקב דיגיטלי אחר המטופלים ודיווח דיגיטלי - שעשויות בעתיד לשמש באופן כללי את תחום המעקב אחר נטילת תרופות והשפעתן, לצורכי פיתוח המודלים של תגמול עבור תוצאה.

לדברי לוי, "אנחנו מעריכים כי Trialog (חברת הניסויים הקליניים של נובולוג) תציג בשנים הקרובות צמיחה בשיעור של 3%-5%, עם שיפור ברווחיות כתוצאה משיפור מבנה ההוצאות ומשינויים בשדרה הניהולית". ואולם, השאלה היא מה הלאה.

גל הרכישות של נובולוג התחיל מאינפומד - חברת מידע רפואי. הפעילות המוכרת שלה היא פורטל תוכן, אבל הכנסותיה מבוססות בעיקר על אינדקס הרופאים שלה, המהווה פלטפורמה של הרופאים לשווק את עצמם, במסגרת מגבלות הרגולציה לפרסום של רופאים. "אינפומד צמחה בשנה האחרונה בקצב דו-ספרתי, ואנחנו צופים צמיחה דו-ספרתית גם בשנה הבאה", אומר טאוס.

לפעילות זו התווספה רכישה אחרת, של חברת ניהול תורים באופן דיגיטלי. במערכת זו הוזמנו 8 מיליון תורים בשנה האחרונה. מערכת כזו יכולה להיות בהמשך בסיס לשירותי רפואה מרחוק, כשבמקום תור לרופא תוזמן שיחת סקייפ. בארה"ב הגיעו להישגים יפים כמה חברות הפועלות בתחום זה בלבד - למשל, ZocDoc, שגייסה הון לפי שווי של מיליארד דולר לפחות, ו-One Medical, שכבר נסחרת בבורסה לפי שווי של יותר מ-2 מיליארד דולר, אחרי הנפקתה בשבוע שעבר. 

אחת הפעילויות המעניינות והייחודיות של נובולוג היא רפואה בבית - תחום שאליו הגיעה באמצעות רכישת חברת מדיקוויפ. בתחום הזה מנצלת החברה את היכולות שלה לשנע ציוד רפואי ותרופות. פודבל מנבאת לתחום זה צמיחה גבוהה, בשיעור של 10%-12%, בעקבות התרחבות נתח השוק של השירות.

איך נראית רפואת הבית שלכם כיום, ולאן היא תתפתח?

"בקרוב אנחנו צפויים להשיק פרויקט שיפחית, להערכתנו, ב-25% את ההגעות למיון בקרב המשתמשים בשירות. כשיש קריאה לפינוי למיון, אנחנו משלבים הגעה מהירה של איש צוות רפואי לבית הלקוח יחד עם גישה מקוונת לרופאים מומחים בבית החולים", אומר טאוס. לדבריו, אשפוזים מיותרים עלולים לגרום לסיבוכים של מחלות, ומניעתם יכולה לחסוך כסך רב למערכת הבריאות. "השירות יהיה בסיס למגוון שירותי רפואה בבית, שיהוו תשתית למערך אשפוזים ורפואה מתקדמת בבית המטופל".

פרויקט זה מתלבש על פעילות קיימת של חברת מדיקוויפ, שאותה רכשה נובולוג בתקופת טאוס. החברה כבר מטפלת כיום בחולים מונשמים בבית - רובם חולי ALS או ניצולי ניתוחים שהסתבכו - למשל, ניתוחי קיצור קיבה. טאוס מעריך כי עלות הטיפול בחולה כזה בבית נמוכה משמעותית מאשר בבית חולים, ומחקרים מראים כי בבית מטופלים מרוצים יותר וגם חיים זמן רב יותר. מדיקוויפ מספקת את הציוד ואת הגישה מרחוק לרופא בתחום טיפול נמרץ נשימתי, אבל אינה מספקת סיעוד.

תחום נוסף שבו החברה מטפלת בבית הוא דיאליזה ביתית. "אפשר לעשות דיאליזה במיטה שלך וללכת לעבודה למחרת", מתגאה טאוס, וזאת לעומת חלופה של השחתת שליש לפחות מימי השבוע על דיאליזה בבתי חולים. השירות נמצא כיום בפיילוט, ופודבל מעריכה כי ניתן יהיה להשיקו כבר השנה. בעתיד מקווה החברה להשיק שירות של כימותרפיה או הכנה לכימותרפיה בבית.

"אנחנו מאוד מאמינים בכך שכסף לא עושים מטכנולוגיה, אלא משירות מבוסס טכנולוגיה", אומר טאוס. לפיכך, החברה כבר התקשרה עם חברות כמו Earlysign, שפיתחה אלגוריתמים לניבוי סיכון למחלות, וכן עם חברות בריאות דיגיטליות נוספות. לרוב המודל הוא שחברת ביטוח מספקת כתב שירות, חברת הטכנולוגיה אחראית על הטכנולוגיה, ואילו קבוצת נובולוג אחראית לקשר עם החולה, להגעת הטכנולוגיה הביתה ולהבאת המידע לידי מי שצריך.

"קיבלתי הזדמנות של פעם בחיים"

מגזר "אחרים" של החברה כולל את שלוש הרכישות הנוספות שביצעה: מדיפלסט, המספקת שירותי סטריליזציה לרכיבי מכשור רפואי - תחום שאינו הייטקי, אבל חיוני לאספקת מעטפת השירות הכוללת וגם נמצא צמיחה; חברת מדיקר עד הבית, המפיצה תרופות לבית הלקוח ומפתחת גם כלים דיגיטליים לשיפור התמדת הלקוחות בנטילת התרופות; חברת Target Care, האחרונה שנרכשה, עוסקת בממשק שבין חברות הביטוח ללקוחות: פיתוח וניהול כתבי שירות, הפעלת מערכי שירות לקוחות, סילוק תביעות במיקור-חוץ לחברות ביטוח, והחברה מתכוונת גם לפתח סביב תחום פעילות זה שירותים נוספים.

כמו כן, הקימה נובולוג יחד עם קרן הון הסיכון Accelmed Ventures את אינובומד - מרכז חדשנות המחבר בין תאגידים רב-לאומיים וחברות טכנולוגיות ישראליות בתחום הבריאות. המטרה היא לקשר בין הצרכים של חברות לבין סטארט-אפים, וכאן ממנפת נובולוג את העובדה שהיא מפיצה של רבות מהחברות הגדולות, ובזכות פעילות זו היא תוכל גם בעצמה להתחקות אחר מגמות בשוק עם נביטתן.

אתם חושבים גם על יציאה לחו"ל?

"כן", משיב טאוס. "המדינות החזקות ביותר, שיש להן מודעות גדולה ותקציבים שמחכים לרפואת בית ורפואה דיגיטלית המשולבות זו בזו, הן גרמניה, הולנד ודנמרק. אנחנו לא הרפתקנים, נחפש בכל מדינה כזו שותף מקומי, שיש לו מערכת יחסים עם חברות ביטוח או גורמים משלמים. נתחיל בפעילות שהיא מראש רווחית, ונוסיף לה שירותים נוספים כדי לייצר צמיחה. לא נסכן את הפעילות הישראלית".

לדבריו, "קיבלתי הזדמנות של פעם בחיים בתעשייה שנמצאת בדיסרפשן (תהליך חדשנות משבשת) אדיר - כמעט כמו כניסת האינטרנט. אני חושב שלנובולוג יש הזדמנות, בגלל הבסיס הלוגיסטי ומערך הקשרים. בלי זה, לא היו מדברים אתי. עשינו את הכל ממקורות פנימיים. בשלב כלשהו נצטרך לגייס כדי לצמוח כמו שמצופה מאתנו, אבל הקבוצה חזקה מאוד פיננסית. יש לנו בעלי מניות חזקים ומחויבים. יש לנו הזדמנות גדולה לעשות משהו ייחודי, שגם עושה טוב וגם מאוד מסעיר ומרגש מבחינה עסקית". 

עוד כתבות

מל''ט מסוג הרמס 900 / צילום: אלביט מערכות

עם 36 שעות טיסה: המל"ט הישראלי שנקנה למטרה מפתיעה

סינגפור הציגה בסלון האווירי שקיימה מערכות מתוצרת אלביט שתשמש למניעת דיג בלתי חוקי ● טורקיה מרחיבה את פעילותה במזרח התיכון עם הקמת מספנות בערב הסעודית ● וגם: רוסיה נהנית מהביקושים הגדולים בעולם למוצרים ביטחוניים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

תקלה בשירות / צילום: Shutterstock, Ken stocker

תקלה בשירותי הטלוויזיה של הוט: "התקלה מיודעת ונמצאת בטיפול"

לקוחות הוט ברחבי הארץ מדווחים הערב על תקלה בשירותי הטלוויזיה של החברה, שבגללה לא ניתן לצפות בשידורים ● לצד זאת, לקוחות מדווחים כי הם לא מצליחים ליצור קשר עם המוקד של הוט

מימין: רועי זיסאפל, שבתאי אדלרסברג, דורון בלשר / צילום: יח''צ, תמר מצפי, ניר סלקמן

הישראלית שנכנסה לרשימת המניות המומלצות של אופנהיימר

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● רדוור קפצה לאחר שהחברה הודיעה על תוכנית לרכישה עצמית של מניות ● לאחר שמנייתה הגיעה לשיא לפני כשבועיים, על רקע ההאצה בביקוש לחשמל לתשתיות AI - אורמת נכנסה לרשימת המניות הישראליות המומלצות של אופנהיימר ● ואודיוקודס נסחרת סביב רמות שפל של שנתיים

שטח פתוח סמוך לרהט. בעיגול: שרת התחבורה מירי רגב / צילום: צילומים: בר - אל, עמית שאבי - ידיעות אחרונות

הממשלה אישרה הקמת שני שדות תעופה במקביל. מה יעלה בגורל צקלג?

הממשלה אישרה לקדם במקביל הקמת שני שדות תעופה - בצקלג שבנגב וברמת דוד ● ההחלטה התקבלה בניגוד לעמדת שרת התחבורה רגב, שטענה כי במצב הנוכחי צקלג עשויה להישאר מאחור ● ראשת המועצה האזורית עמק יזרעאל תקפה: "זו בכייה לדורות. הממשלה מוליכה שולל את תושבי הנגב"

משרדי וואוי ישראל / צילום: איל יצהר

החברה הסינית שסוגרת את חטיבת הענן בישראל - 60 איש יפוטרו

חברת Huawei, שפועלת בארץ באמצעות מרכז הפיתוח טוגה נטוורקס, מודיעה על סגירת פעילות הענן ופיטורי כ־60 עובדים, זאת לאחר שבסוף 2023 סגרה גם את פעילות האחסון וצמצמה עשרות משרות בעקבות המלחמה

ירושלים / צילום: Shutterstock

זינוק חד של 25% בתוך חודש בהיצע הדירות החדשות בירושלים

מנתוני הלמ"ס עולה כי בעוד שהיצע הדירות בתל אביב פחת במחצית האחרונה של השנה שעברה, זה שבירושלים עלה ● מה הוביל לכך, והאם בעקבות הרחבת ההיצע מחירי הדירות יירדו?

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

פרשת נוטרילון: האם אפשר היה לזהות את הזיהום מוקדם יותר?

פרשת נוטרילון הולכת ומסתעפת, והוחלט למנות ועדת בדיקה מיוחדת על מנת לוודא ממה נפטר תינוק בן ארבעה שבועות ● השאלות הלא פתורות בשלב זה הן: מדוע עבר שבוע מפטירת התינוק ועד הדיווח על כך, האם משרד הבריאות היה יכול לאתר את הרעלן מהר יותר, ומדוע זו כנראה לא הפעם האחרונה שנראה בעיות במזון לתינוקות? ● גלובס עושה סדר 

אלי גליקמן, מנכ''ל צים / צילום: צים

ועד העובדים בצים הודיע על שביתה בעקבות מכירת החברה

על רקע המגעים למכירת השליטה לקרן פימי והפג לויד, ועד העובדים בצים הכריז על שביתת אזהרה והשבית את פעילות מטה החברה בישראל

הדמיית שלט חוצות שיעלה השבוע במחלף ההלכה / הדמיה: אנשי העיר

החברה שמגרילה דירה במתנה (כדי למכור עוד דירות)

חברת ההתחדשות העירונית "אנשי העיר" מציעה לרוכשי דירות שלה במרכז ת"א להשתתף בהגרלת דירת 2 חדרים סמוך לכיכר המדינה ● המנכ"ל רון חן: "יש עודף של פרויקטים ושוק רווי. החלטנו לבוא עם רעיון יצירתי שיזעזע את התחום" ● וגם: בשופרסל בוחרים פרזנטורית אחרי כמעט שנתיים של קמפיינים רזים ● אירועים ומינויים

סיכום שווקים שבועי / צילום: Shutterstock

ההימור שעלה ביוקר לקרן העושר הנורבגית - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

שער הדולר מתקרב לקידומת חדשה: "קשה להצדיק התערבות מצד בנק ישראל" ● הבורסה בת"א שוב שוברת שיאים, אלו הכוחות שמזניקים אותה ● הפספוס של קרן ההשקעות הגדולה בעולם שהלכה נגד ישראל ● ומתי שוק האג"ח עדיף על השקעה במניות ואיפה טמונה בו מלכודת

לן בלווטניק ואסף רפפורט / צילום: טים בישופ, עומר הכהן

האי הקריבי וההערכות שהתבדו: פרטים חדשים על המו"מ בין אסף רפפורט ולן בלווטניק

העיתון הבריטי פייננשל טיימס חשף כי אסף רפפורט נפגש עם בעלי רשת 13 לן בלווטניק מספר פעמים במטרה לנסות ולקדם את הצעת הרכישה שהוביל ● המחלוקת הייתה סביב הצורך בהזרמת כספים מידיית, דבר שהוביל לבסוף לבחירה בהצעה של פטריק דרהי

ויקטור וקרט מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: סטודיו דינו

3 עסקאות בשבוע: לאומי פרטנרס עם רצף השקעות יוצא דופן

בארבעה חודשים בלבד הוביל ויקטור וקרט את לאומי פרטנרס לכתריסר עסקאות בהיקף כולל של כ–2 מיליארד שקל ● האחרונה שבהן, שנחשפה בגלובס: 80 מיליון שקל בחברת הנדל"ן אבני דרך

הבית ברחוב חן בכרמיאל / צילום: טטיאנה טובמן

רק שלושה בתים ביישוב הזה נמכרו השנה ביותר מ-5 מיליון שקל. זה אחד מהם

מדובר בקוטג' חד־משפחתי בכרמיאל שהוצע תחילה למכירה ב־5.8 מיליון שקל ● הקוטג' נבנה על מגרש משופע בצלע הר, ובסך הכול שטח המבנה הוא 280 מ"ר, שטח החלקה עומד על 536 מ"ר ● בשנים האחרונות מבוצעות בכרמיאל כ־600 עסקאות בשנה בממוצע, מהן כ־20 במחירים של 3 מיליון שקל ויותר

אילוסטרציה: Shutterstock

אלטשולר וילין לפידות מפספסים גם בינואר. ומי הגופים שמככבים בצמרת התשואות?

זינוק של כמעט 10% במדד הדגל המקומי הקפיץ את התשואות בקרנות ההשתלמות במסלול הכללי והמנייתי ● חברות הביטוח המשיכו ליהנות מהחשיפה המוגברת לשוק המקומי והציגו תשואה עודפת ● אילו גופים פספסו את הביצועים הטובים של הבורסה המקומית, וכמה עשו מסלולי ה-S&P 500 לנוכח התחזקות השקל?

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

האינפלציה הפתיעה לטובה בינואר: הקצב הנמוך ביותר מזה 4.5 שנים; מחירי הדירות שוב עולים

האינפלציה ירדה בכ-0.3% בינואר, מה שמשקף קצב אינפלציה שנתי של 1.8% - מתחת לאמצע יעד היציבות של בנק ישראל ● הסעיפים הבולטים בהם נרשמו ירידות: הלבשה והנעלה, תחבורה ותרבות ובידור ● מחירי הטיסות לחו"ל ירדו ב-8.1%, לאחר העלייה המפתיעה שרשמו בדצמבר ● מחירי הדירות המשיכו במגמת העלייה שלהם והתייקרו בכ-0.8%

טראמפ. הפסד במחוז טקסני שהיה רפובליקני 50 שנה / צילום: ap, John Locher

מבחן על סטרואידים: מתקרב רגע ההכרעה לכהונתו של טראמפ

בהתחשב בכך שהנשיא עצמו העיד "אנחנו חייבים לנצח, כי אם לא הם ידיחו אותי", בחירות האמצע הן מבחן על סטרואידים לכהונת טראמפ ● מעבר למהמורה הזו יש לו שלל אתגרים, החל מהתמודדות עם ענקיות הטק והשלכות הבינה המלאכותית, וכלה בחזית מול סין

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: היכולות של כלי המלחמה היקר ביותר בעולם

במקביל להתנהלות המשא ומתן בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

אלכסיי נבלני / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

אירופה מאשימה את רוסיה: נבלני נרצח על ידי רעל צפרדעים

אירופה מאשימה את רוסיה בהרעלת מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני לאחר שבגופו נמצא הרעלן הנדיר אפיבטידין, שמקורו בצפרדעים ארסיות מאקוודור ● בריטניה טוענת שרק למוסקבה הייתה יכולת להשתמש ברעלן ותפנה לארגון לאיסור נשק כימי בהאשמה נגד הפרת האמנה ● הקרמלין טרם הגיב

יאיר בקייר ומנות של ''בואו''. ''רצינו מקום עכשווי'' / צילומים: עמית נעים וחיים יוסף

"מסעדן טוב יודע לחיות את הקושי הגדול והסיזיפיות, וגם לייצר שואו כל יום מחדש"

יאיר בקייר פועל כבר 30 שנה בסצנה הקולינרית הישראלית כמסעדן, יזם, יועץ ומפיק ● אחרי עשור מחוץ למסעדנות הממוסדת, הוא חוזר עם "בואו", המסעדה החדשה שלו ושל השף תומר טל בתל אביב ● בראיון לגלובס הוא מדבר על הכישלונות ("צברתי חוב של חצי מיליון שקל"), על חיי המסעדן ("זה להיות סטורי טלר"), ואיך הוא שוב מצא את עצמו בפלור: "בסוף אני איש של אנשים"

ההכרה בסומלילנד: האינטרסים הישראליים נחשפים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מצרים וסין מאחדות כוחות כדי להוריד את ההשפעה של המוסד באפריקה, הסיבה שמדינות נוספות צריכות ללכת בדרכה של ישראל ולהכיר בסומלילנד, ואיך משפיעה ההכרה הישראלית על היבשת • כותרות העיתונים בעולם