גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אקסלנז נמכרת בפרמיה על המחיר הנוכחי אבל בהפסד על מחירה בימי הזוהר

היקף התמורה על מכירתה של החברה, המפתחת מכשור רפואי לאבחון בעיות עיכול, לחברת Meridian צפוי להסתכם ב-169 מיליון שקל - הרבה מתחת לשווי המבוקש ● במהלך המסחר היום עולה מניית החברה ב-60%, לשווי של 155 מיליון שקל

חברת אקסלנז ביוסיינס, המפתחת מכשור רפואי לאבחון בעיות עיכול באמצעות בדיקת נשיפה, הודיעה כי היא צפויה לחתום היום (ד') על הסכם למכירתה לחברה Meridian. מחיר מניה בעסקה הוא 6.1 שקל, פרמיה של 70% על מחיר המניה בפתיחת המסחר הבוקר. בשעה זו עולה מניית אקסלנז  60%, לשווי של 155 מיליון שקל. אתמול עלתה המניה 10% לפני ההודעה.

אקסלנז עברה עליות ומורדות מאז הונפקה בבורסה בתל אביב ביוני 2007. בסופו של דבר, גם עם המכירה בפרמיה, מדובר באכזבה עבור כל משקיעי שוק ההון הישראלי: המחיר בו תימכר המניה במסגרת העסקה נמוך ב-97% מהמחיר בו החל המסחר בה ב-2007.

המשקיע מורי ארקין רכש את השליטה באקסלנז ב-2010 והזרים לתוכה לפחות 50 מיליון דולר לאורך השנים, כאשר בתקופות מסוימות רק תמיכתו השאירה את החברה בחיים. כיום מחזיק ארקין כ-75% מהחברה, כך שהוא מופסד לפחות 10 מיליון דולר על העסקה. הוא יכול להתנחם בכך ש"גנב" מאקסלנז את המייסד והמנכ"ל הראשון שלה, ד"ר אורי גייגר, אשר הפך לשותפו של אקרין בקרן אקסלמד המצליחה, בתחום המכשור הרפואי. גייגר הוא היום מנהל הקרן וארקין הפך לאחד המשקיעים בה (אך כבר לא משקיע העוגן).

באותה התקופה שבה השקיע באקסלמד, ארקין השקיע באותה התקופה גם בחברת MCS הבורסאית, שנמכרה בסופו של דבר בכמה מיליוני דולרים בלבד. כך שהסיבוב שלו בתחום המכשור הרפואי בשוק ההון הישראלי לא היה כל כך מוצלח. בנאסד"ק, עם החברות סולג'ל ויורוג'ן, הוא בינתיים עושה חיל. בנוסף משקיע ארקין כאמור בקרן אקסלמד ובמספר חברות ביומד פרטיות דרך ארקין אחזקות.

מייסד החברה אורי גייגר אמר כי "זו אולי לא הצלחה להתפאר בה. החברה נכשלה בניסוי קליני, כפי שעלול לקרות בתחום, אך יצאה מבור עמוק והיום נמצאת במגמה חיובית. העסקה נחתמה בפרמיה גבוהה ובמכפיל גבוה על ההכנסות".

אקסלנז, המנוהל היום על ידי רפי ורנר, פיתחה בדיקת נשיפה לאיתור נוכחות חיידק ה. פילורי (שגורם לאולקוס) והייתה מעוניינת לפתח בדיקות נוספות לנוכחות של מחלות כבד, אולם חוותה מספר אכזבות, הן בניסוי קליני שנערך באחד המוצרים המובילים והן בניסיונותיה למצוא מימון בסכומים גדולים לפיתוח המוצר (אם מהשוק ואם משותפים פוטנציאלים).

במשך 13 שנות פעילותה בבורסה, החברה נעה בין מיקוד במוצר ל-ה.פילורי שהוערך על ידי החברה בכמה מאות מיליוני דולרים בארה"ב, לבין בניית תוכניות פיתוח נרחבות ושאפתניות יותר לאבחון מחלות כמו סרטן הכבד או NASH (תסמונת הכבד השומני). בסופו של דבר הצליחה להגיע להכנסות נאות מן המוצר שלה ל-ה. פילורי, ואפילו לחתום על עסקת הפצה עם אחת ממעבדות הבדיקות המובילות בארה"ב, חברת לאבקורפ, שהגדילה עוד יותר את ההכנסות, עד להכנסה של 9.3 בתקופה האחרונה שדווחה, תשעה החודשים הראשונים של 2019.

לפני כשנתיים, אחרי החתימה על ההסכם עם חברת לאבקורפ, ביקשה אקסלנז לצאת לנאסד"ק. היא פרסמה תחזיות לצמיחה שאפתנית מאוד, ואכן צמחה בעשרות אחוזים אבל לא כפי שחזתה. פספוס התחזיות התרחש עוד לפני שהספיקה לצאת לשוק, ההנפקה נגנזה.

באקטובר האחרון הודיעה החברה כי היא תעמיד את עצמה למכירה, במקום הנפקה. היעד היה למכור את החברה בכ-60 מיליון דולר לחברה, אך בסופו של דבר המכירה היא בכ-75% מהשווי המבוקש.

על פי התחזיות שפורסמו במחצית, ב-2019 צפויה אקסלנז לרשום הכנסות של 14-15 מיליון דולר, גידול של 6.5%-14% לעומת התקופה המקבילה, אך עדיין נמוך מאוד לעומת התחזית של 25 מיליון דולר לשנת 2019 שפרסמה החברה בתחילת 2018, ועל בסיס התכוונה לצאת להנפקה. החברה רושמת תזרים מזומנים חיובי ומצפה להמשך צמיחה דו ספרתית בשנים הקרובות, כשתהיה כבר בידי הרוכשת. כמו כן, דיווחה החברה לאחרונה על תוצאות טובות בניסוי באחד ממוצרי החלום שלה - חיזוי התפתחות של מחלת ה-NASH.

עוד כתבות

פרופ' יצחק קרייס בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שיבא: "זו המהפכה הכי גדולה בבריאות מאז ימי היפוקרטס"

במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס אמר פרופ' יצחק קרייס כי הבינה המלאכותית יכולה "לשנות את כל הדרך שבה תחום הבריאות פועל" • לדבריו, אחוזי הצלת החיים בבתי החולים בישראל עומדים על יותר מ־99% • על השת"פ עם אנבידיה אמר: "פרויקט שיאפשר לנו לפצח 98% מה־DNA"

נשיא ומנכ''ל ICL אלעד אהרונסון בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל ICL: כ־400 מיליון איש מקבלים את המזון שלהם בזכות המוצרים שלנו

על רקע שינוי הזיכיון בים המלח, מנכ"ל ונשיא ICL אלעד אהרונסון הציג בוועידת ישראל לעסקים של גלובס את פעילות החברה כפתרון לאתגרי ביטחון המזון העולמי ● "ביל גייטס אומר כי בין 40%-50% מתושבי כדור הארץ חבים את היכולת שלהם לחיות לשימוש ההולך וגובר של דשנים"

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: תדמית הפקות

הצהרת רה"מ נתניהו על חיסול רמטכ"ל חיזבאללה: "לא נאפשר לחיזבאללה להוות איום על מדינת ישראל"

צה"ל תקף מהאוויר את המחבל עלי טבטבאי, רמטכ"ל חיזבאללה בפועל • לשכת רה"מ: "ישראל נחושה לפעול להשגת מטרותיה בכל מקום ובכל זמן" ● האחריות למחדל 7 באוקטובר: ראש אמ"ן שלומי בינדר יסיים את תפקידו לבקשתו, ובנוסף, האלופים עודד בסיוק, אהרון חליוה וירון פינקלמן הודחו • גם מפקד 8200 לשעבר יוסי שריאל וקמ"ן אוגדת עזה במלחמה סא"ל א' יודחו ● עדכונים שוטפים

אולם התצוגה החדש של טסלה בקריית אתא / צילום: יח''צ טסלה

הנתונים מגלים: הישראלים קונים פחות מכוניות חשמליות

הרכב החשמלי הוא הסגמנט החסכוני והירוק בשוק, אך ב־2025 נרשמה ירידה במכירות שלו ● הסיבות: שחיקת הטבות מיסוי והפופולריות של רכבי הפלאג־אין, בעיקר עבור ציי רכב ● למרות המגמה, בטסלה מרחיבים את ההשקעות בישראל, ורק לאחרונה חנכו אולם מכירות חדש בתל אביב ומרכז בקריית אתא

באי הוועידה / צילום: ראי כץ

המגזר העסקי בוועידת ישראל לעסקים: תמונות ורגעים מהמפגש

כ-250 מנכ"לים ויושבי-ראש של חברות במשק לקחו חלק בערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים, שהתקיים במוצאי שבת במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל אביב ● היום, בפעם ה-32 התקיימה ועידת ישראל לעסקים של גלובס, בסימן "חוסן מול האתגרים" ● אירועים ומינויים

מתנת הניחומים לישראל על אספקת F-35 לסעודיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארגונים פרו־פלסטינים ממשיכים לרדוף ספקיות אמצעי לחימה של ישראל, ערב הסעודיה תקבל מטוסי F-35 פחות מתקדמים מאלו של ישראל, ואיראן פונה לצעד חדש במאבק התודעה נגד ישראל: הקמת ערוץ טלוויזיה בעברית ● כותרות העיתונים בעולם

יו'' אגד אמיר לוי / צילום: שלומי יוסף

יו"ר אגד אמיר לוי על הנפקה אפשרית: "זו חברה קלאסית לשוק ההון"

אמיר  לוי התארח בוועידת ישראל לעסקים של גלובס וקרא למנות בדחיפות ממונה חדש לאגף התקציבים, להימנע מתוספות מוגזמות לתקציב הביטחון - ורמז כי אגד במסלול להנפקה, אחרי השבחתה: "אנחנו מחזקים את הממשל התאגידי" ● על משבר התחבורה בישראל: "צריך לשטוף את המדינה עם נתיבי תחבורה ציבורית ולצאת במכרז אגרות הגודש"

מנכ''ל דוראל, יוני חנציס, בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל קבוצת דוראל: "כל מתקן אנרגיה מתחדשת שנכנס לפעולה מוריד לכולם את חשבון החשמל"

יוני חנציס שוחח במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס על החשיבות של תחום האנרגיה המתחדשת למשק החשמל וכן על פעילותה של דוראל בארץ ובעולם ● "שוק החשמל העולמי חייב אגירה לשעות שאחרי שהשמש שוקעת. בלי זה, לא נוכל לוותר על התלות באנרגיה קונבנציונלית"

חנן שטיינהרט בוועידת ישראל לעסקים / צילום: ש

חנן שטיינהרט: "שוק האג"ח האמריקאי הוא סכנת נפשות, הבינה המלאכותית לא תציל אותנו בזמן"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, אמר חנן שטיינהרט כי החוב האמריקאי גדל בשני טריליון דולר בחודשים האחרונים, וכי הריבית על החוב גבוהה משמעותית מקצב הצמיחה הכלכלית ● "הריבית על כל החוב האמריקאי היא פי שלוש וחצי מהגידול בתל"ג בשנה", ציין בדבריו

אוזניות Nothing Ear 3 / צילום: יח''צ

האם האוזניות של Nothing נכנסו לליגה של הגדולים?

האוזניות החכמות Nothing Ear 3 מנסות לספק חלופה למוצרים כמו איירפודס ו־Galaxy Buds f הן מציעות סאונד וביטול רעשים טוב, לצד מיקרופון איכותי ● מנגד, נתקלנו בבעיות בחיבוריות וגם המחיר קפץ למעלה

זיו יעקובי, מנכ''ל קבוצת אקרו נדל''ן / צילום: אלכס פרגמנט

אקרו מוכרת הרבה פחות דירות, אך המחיר קפץ וגם הרווח

חברת דירות היוקרה מדווחת על צניחה של 84% במספר הדירות שמכרה ברבעון השלישי, לצד סימני התאוששות מאז הסכם הפסקת האש ● הרווח זינק, גם בזכות מכירת שטחי משרדים בת"א

גיא פרופר, מנכ''ל סוגת / איור: גיל ג'יבלי

המנכ"ל שגדל בבית שבו הומצאה הבמבה ומוביל עכשיו הנפקה חדשה בשוק המזון

שורה של רכישות אסטרטגיות הפכו את סוגת לאחת מחברות המזון המובילות במשק ● כעת פועלת קרן פורטיסימו להנפיק את החברה, שמנהל גיא פרופר, לפי שווי של 900 מיליון שקל ● סוגת, שהפכה למרכזית במכירת מוצרי מזון בסיסיים, מציגה יציבות בהכנסות לצד קפיצה ברווח

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג״ץ ללוין: נמק מדוע לא יבוטל מינוי בן-חמו לחקירת הפצ״רית

השופטים קבעו כי החלטתו של שר המשפטים למנות את השופט המחוזי בדימוס למפקח על החקירה תעוכב עד להחלטה אחרת ● לשכת עוה״ד שעתרה לבג״ץ: המינוי הוא התערבות פוליטית שנועד להדיח את היועמ״שית

אפליקציית X / צילום: Shutterstock

תומכי טראמפ ו"עיתונאים מעזה": הפיצ'ר החדש ב-X שחושף חשבונות מזויפים

הפיצ'ר החדש יתמודד עם חשבונות מזויפים כשהמטרה המרכזית היא להציג את המידע על החשבון ובעיקר היכן הפרופיל מבוסס, כמה פעמים החשבון שינה את שם המשתמש שלו, מתי המשתמש הוריד את האפליקציה וכדומה ● בהמשך יעלה פיצ'ר שיציג אזהרה אם בחשבון ישתמשו ב-VPN כדי להסוות את המיקום, במטרה לבלום את מי שינסה לטשטש את המיקום של החשבון

יונתן לבנדר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

"האמנות האמיתית היא AI, וזה ישנה את עולם הבריאות"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, הציג סגן השותף המנהל וראש מערך הייעוץ של KPMG, את האופן שבו הטכנולוגיות החדשות, ובעיקר ה-AI, משנים ועתידים לשנות את חוקי המשחק ● לדבריו, ישראל מובילה באימוץ אך מעוכבת בידי רגולציה

יבגני דיברוב בוועידת ישראל / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל ארמיס: "יש לנו עוד עבודה קשה כדי להגיע להנפקה"

דיברוב הציב בועידת ישראל לעסקים של גלובס את היעד של החברה להנפקה: "600 או 700 מיליון דולר בהכנסות" ● לשאלה אם מהפכת ה־AI תוביל לצמצום מקומות העבודה בחברה, השיב: "היא תהפוך את הארגון ליותר יעיל"

יאן לקון. זכה בפרס טיורינג הנחשב / צילום: Reuters, Ron Sachs - CNP

40 שנה הוא צדק לגבי הבינה המלאכותית. עכשיו הוא חושב שכולם טועים

יאן לקון המציא רכיבי בסיס רבים של ה-AI המודרני ● כעת האיש החריג במטא משוכנע שרוב השחקנים בתחום מסונוורים ממודלי שפה גדולים כמו ChatGPT ושבתוך חמש שנים לכל היותר, הם יעלמו: "אף אדם שפוי לא ישתמש בהם יותר"

אתר בנייה, ההשפעה של הרפורמות עדיין חלקית / צילום: Shutterstock

ארבע רפורמות נכנסו לתוקף, אולם צווארי הבקבוק בתכנון וברישוי נשארו

ארבע רפורמות גדולות שהיו אמורות להוביל לשינוי משמעותי בעולם התכנון והבנייה יצאו לדרך בסוף 2024 ● הן מחייבות הסתגלות מקצועית בענף ושינוי פרדיגמות מצד גורמים רבים, וההשפעה שלהן עדיין איטית

גדי קוניא ושירה ספיר / צילום: גלובס

מנכ"ל תנובה: "ישראל לא יכולה לוותר על ייצור מוצרי המזון הבסיסיים, בטח לא המפוקחים"

ענף החלב ידע לא מעט סערות בשנתיים האחרונות - החל מהמחסורים בתקופות החגים, דרך העלאות המחירים ועד התוכניות החדשות שהוצגו בשבוע שעבר במשרדי הממשלה ● בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, מנכ"ל קבוצת תנובה גדי קוניא פתח את הכול והסביר מהן הבעיות השורשיות של הענף ● וגם: האם בקרוב תנובה תצא להנפקה?

נדב חנין, סמנכ''ל שיווק וחדשנות באל על, בוועידת ישראל / צילום: כדיה לוי

סמנכ"ל אל על: "יש אנומליה בין ביקוש והיצע בעולם התעופה"

נדב חנין, סמנכ"ל השיווק והדיגיטל של אל על, הסביר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי מחסור עולמי במטוסים ובמנועים ● על הביקורת שהופנתה נגד החברה במהלך המלחמה: "שעות הטיסה שלנו טובות יותר, הצוותים כחול־לבן - ויש לזה ערך" ● על הקמת בסיס פעילות מקומי לוויזאייר אמר כי כללי הרגולציה השונים יוצרים אי־שוויון