גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וול סטריט נסוגה מהשיא: הדאו השיל 100 נקודות, הנאסד"ק איבד 0.8%

בורסות אירופה ננעלו בירידות, הדאקס איבד 0.9%, הפוטסי השיל 0.3% ● מדד הייצור של פילדלפיה עלה לשיא של שלוש שנים ● דרישות הראשוניות לדמי האבטלה בארה"ב בשבוע החולף הסתכמו ב-210,000 תביעות, בהתאם לתחזיות

וול סטריט / צילום: רויטרס
וול סטריט / צילום: רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

המסחר בניו יורק ננעל הערב (ה') בטריטוריה האדומה, ובכך המדדים נסוגו מהשיא שנרשם אמש. הדאו השיל 100 נקודות, הנאסד"ק איבד 0.7%, ומדד S&P 500 ירד בכ-0.5%. אפל , מיקרוסופט  ואינטל  בלטו בירידות.

קשה היה להצביע על הטריגר שהביא למימושים שנראו במהלך חד בחלוף השעה הראשונה למסחר, אם כי חלק מהסוחרים מפנים אצבע לפרסום ב"גלובל טיימס" הסיני, שם נכתב כי נרשמה עלייה חדה במספר מקרי ההידבקות בנגיף הקורונה בבית החולים בבייג'ין.

סולאראדג'  הישראלית זינקה לרמת שיא לאחר הדוחות.

20:30

המסחר בוול סטריט מתנהל בירידות שהתמתנו בשעה החולפת. מדד הנאסד"ק מאבד 1%, הדאו ג'ונס יורד ב-0.6% ומדד S&P 500 יורד בשיעור דומה. מדד הפחד (VIX) מזנק ב-10%.

החוזים על הזהב למסירה באפריל מטפסים לשיא של 7 שנים, והיום השישי ברציפות של עליות, מעל לרמה של 1,620 דולרים לאונקייה. זאת, על רקע החיפוש אחר חוף מבטחים נוכח החשש מהשלכות נגיף הקורונה על הכלכלה והחברות שמפרסמות אחת אחרי השנייה אזהרה מפני פגיעה בפעילותן.

18:40

בורסות וול סטריט עברו להיסחר בירידות בצל החשש מפני המשך התפשטות נגיף הקורונה, וזאת בהמשך לעלייה במספר הנדבקים בקוריאה. בתוך כך, ענקית השבבים הדרום קוריאנית SK Hynix, אחת מהספקיות של ענקית הטכנולוגיה אפל, השביתה את המפעל עם 800 עובדיה, לאחר שחלקם הראו סימפטומים של הנגיף.  

מדד הנאסד"ק מאבד 1.2%, הדאו ג'ונס יורד ב-0.9% ומדד S&P 500 יורד בשיעור דומה. מדד הפחד (VIX ) מזנק ב-13.5%.

בגולדמן זאקס הזהירו כי מוקדם מדי לשכוח מהשפעות נגיף הקורונה. "בטווח הקרוב יותר... אנו מאמינים שהסיכון הגדול יותר הוא שההשפעה של הנגיף על הרווחים עשויה להמעיט בערכם של מחירי המניות, מה שמרמז כי הסיכונים מפני תיקון גדולים", כך אמר פיטר אופנהיימר, האסטרטג הראשי של הדסק הבינלאומי בבנק ההשקעות.

מניית אינטל  מאבדת 3.6%, מיקרוסופט  יורדת ב-2.3%, אפל  מאבדת 1.2%.

באירופה הבורסות ננעלו בירידות. מדד הדאקס איבד 0.9%, הפוטסי השיל 0.3% ומדד הקאק ירד ב-0.8%. 

16:55

פרוקטר אנד גמבל (Procter & Gamble) הזהירה כי תוצאותיה לרבעון הראשון של 2020 יפגעו כתוצאה מהתפשטות נגיף הקורונה. עם זאת, החברה לא שינתה את התחזית לשנה כולה.

וסיליוס קיונאקיס, ראש אסטרטגיית המסחר במט"ח בבנק השוויצרי לומברד אודייה, אמר בנוגע להשפעת נגיף הקורונה: "למרות חוסר הוודאות בנוגע להכלה של הנגיף והשפעתו השלילית על התוצר הסיני ברבעון הראשון, ישנם סימנים מהוססים לכך שאנו אולי מגיעים לשיא הפסימיות. נראה כי העניין הציבורי בנגיף, כמו מספר האייטמים בתקשורת, התייצב ברמות גבוהות ונמצא אט אט בירידה. גם קצב זיהום הנגיף מאט. בשנת 2003, זה סימן את התחתית לירידת מחירי הנכסים באסיה ומחירי הסחורות. יתכן שאנו מגיעים לרמות כאלה, אם כי תהליך ההתייצבות עשוי לקחת זמן".

עוד הוסיף וסיליוס בנושא מטבעות השווקים המתעוררים על רקע התפשטות נגיף הקורונה: "אנו צופים 'ריבאונד', בעיקר בצמיחת המטבעות שווקים מתעוררים, החל מרבעון השני והלאה, בגלל חבילת תמריצים משמעותית של סין. סנטימנט השוק לטווח הקרוב עשוי להישאר שברירי ולהמשיך להיות מתומחר בפרמיית סיכון, ובכך להשאיר את הדולר חזק יותר משציפינו. אנו רואים במטבעות השווקים המתעוררים כמקומות האטרקטיביים ביותר ביחס לדולר, פעילות השווקים המתעוררים צריכה להתעצם בעזרת נורמליזציה בסחר העולמי והקלה משמעותית במדיניות המוניטרית והפיסקלית".

16:33

המסחר בוול סטריט נפתח בטריטוריה האדומה, ובכך מדד הנאסד"ק ומדד S&P 500 נסוגים מהשיא שנרשם אמש. המדדים המובילים מאבדים כ-0.2% בפתיחה. 

מניית WIX  הישראלית צונחת בכ-10% לאחר פרסום הדוחות הכספיים.

מנייתה של חברת המסחר האלקטרוני E-Trade מזנקת בכ-24% על רקע הדיווח כי מורגן סטנלי ירכוש את החברה בעסקה של 13 מיליארד דולר.

16:10

מדד הייצור של פילדלפיה עלה ל-36.7 נקודות בחודש פברואר, הרמה הגבוהה ביותר מזה שלוש שנים, לעומת קריאה של 17 נקודות בינואר. קריאה מעל אפס מצביעה על התרחבות הפעילות הכלכלית. התחזיות של הכלכלנים היו לקריאה של 10 נקודות בלבד.

15:35

החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט יורדים קלות לקראת הפתיחה, וזאת לאחר העליות שנרשמו אמש כאשר הנאסד"ק ומדד S&P 500 עלו לשיא כל הזמנים.

דרישות הראשוניות לדמי האבטלה בארה"ב בשבוע החולף הסתכמו ב-210,000 תביעות, בהתאם לתחזיות של הכלכלנים, ומעט מעל ל-205,000 דרישות שנשמו בשבוע החולף.

הבנק האמריקאי מורגן סטנלי  הודיע כי ירכוש את חברת המסחר האלקטרוני E-Trade בעסקה של 13 מיליארד דולר.

חברת קרנות ההון סיכון Sycamore Partners תרכוש את השליטה בענקית ההלבשה ההתחתונה ויקטוריה'ס סיקרט לפי שווי של 1.1 מיליארד דולר, ותחזיק ב-55% ממניות החברה. בעלת השליטה, כעת L Brands, תישאר עם 45%.

13:30

המדדים באירופה ממשיכים לאבד גובה למרות האופטימיות בנוגע להיחלשות אפשרית של קצב ההידבקות בקורונה. 

בארה"ב מצביעים החוזים העתידיים על ירידות קלות במדדים בפתיחת המסחר, לאחר השיאים שנקבעו שם אתמול.

ירידות של 4% נרשמות במניית אייר פראנס קיי.אל.אם  לאחר שהחברה הזהירה שווירוס הקורונה עלול לפגוע ברווח התפעולי שלה בהיקף של 200 מיליון אירו בין פברואר לאפריל 2020. 

10:30

המסחר בבורסות אירופה נפתח בירידות שערים למרות האטה בהתפשטות וירוס הקורונה בסין היבשתית, שסייעה לשווקים אחרים לעלות.

מדד סטוקס אירופה 600  מאבד 0.2%, עם ירידות של 0.7% במגזר הטלקום ועליות של 0.35 במגזר הבנקים. בבורסת שנחאי נרשמה היום עלייה חדה של 1.8% ושנזן טיפסה בכ-2% מתוך תקווה להאטה בהתפשטות הווירוס על רקע ירידה במספר מקרי החולים החדשים וצעדי תמריץ נוספים מצד סין.

נכון לאתמול דווח בסין על 114 מקרי מוות נוספים ועל 394 חולים חדשים, כך שמספר מקרי המוות בסין היבשתית מגיע ל-2,118 ומספר החולים ל-74,576 מקרים. מספר המקרים החדשים היה נמוך דרסטית לעומת 1,749 יום קודם לכן.

יפן אישרה היום כי שני נוסעים על האונייה דיימונד פרינסס מתו. 

 

07:30

המסחר בבורסות אסיה מתנהל היום במגמה מעורבת, לאחר שסין הורידה את ריבית הפריים על הלוואות (LPR) במדינה, במסגרת המאבק בהשפעות הקורונה. בורסת שנחאי  עולה ב-0.5%, ובשנזן נרשמות עליות של כ-1%. בהונג קונג , לעומת זאת, צונח המדד בכ-0.8%. 

בצעד שהיה צפוי במידה רבה הוריד הבנק המרכזי של סין את ריבית ההלוואות לשנה ב-10 נקודות בסיס ולחמש שנים בחמש נקודות בסיס. ההודעה באה לאחר שהבנק הוריד את הריבית להלוואות לטווח בינוני.

ביפן נרשמת עלייה של 0.4% במדד ניקיי , בהובלת זינוק של יותר מ-3% במניית סופטבנק. 

באוסטרליה  נרשמות עליות של 0.3%. שיעור האבטלה במדינה גדל בינואר על בסיס מנוכה עונתיות והגיע ל-5.3% לעומת 5.1% בדצמבר. הדולר האוסטרלי הגיב בירידה מול דולר ארה"ב. 

זינוק של כ-6% נרשם במניות חברת התעופה קוואנטס, לאחר שהחברה הודיעה כי היא מבצעת שינויים בהיקף הטיסות שלה לאסיה לפחות עד סוף מאי.

בקוריאה מטפס מדד קוספי  ב-0.5%.   

אמש (ד') ננעל המסחר בוול סטריט בעליות, כאשר מדדי נאסד"ק ו-S&P 500 עלו ב-0.9% וב-0.5% בהתאמה לשיא כל הזמנים. מדד דאו ג'ונס טיפס ביותר מ-100 נקודות. מניית טבע  הישראלית זינקה ביותר מ-9% בהמשך למסיבת העיתונאים שערך המנכ"ל קאר שולץ אתמול בבוקר בתל אביב.

עוד כתבות

חוזרים הביתה / צילום: Shutterstock

לשכת רה"מ: משלחת יצאה לקהיר במטרה להביא להשבה מיידית של החלל החטוף האחרון

רס"ל רן גואילי הוא החלל החטוף האחרון שנותר ברצועת עזה ● חוסל יאסר אבו שבאב, מנהיג המיליציה העזתית ששיתף פעולה עם ישראל ● אחרי התרעת הפינוי: חיל האוויר החל לתקוף מטרות של חיזבאללה בדרום לבנון ● צה"ל מאשר: חוסלו מג"ד מזרח רפיח, סגנו ומפקד פלוגה בחמאס ● המתווך טוען: חמאס מוכן להתפרק מנשקו ● עדכונים שוטפים

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד שותף Wiz / צילום: עומר הכהן

בהנחה משמעותית: וויז שכרה את הקומות העליונות במגדל לנדמרק 2 בת"א

וויז, שממוקמת כיום במגדל רחוב דובנוב בת"א, שכרה את הקומות העליונות במבנה שבמתחם שרונה ● את השטח היא השיגה בהנחה משמעותית, תודות למו"מ שניהל המשקיע הראשון בחברה, גילי רענן

17 מניות בת"א זינקו ביותר מ-100%. האם יגיע גל מימושים לפני סוף השנה?

סוף השנה האזרחית מייצר באופן מסורתי פעילות מוגברת בשוק ההון, כשמשקיעים מתאימים את התיק לקראת השנה הקרובה ● בבורסה בת"א העריכו השבוע כי לאחר שנת שיא בשוק המניות המקומי, משקיעים עשויים לנצל את דצמבר "למימוש רווחים", גם לצורך קיזוז מס ● בשוק חלוקים

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

התקרבות במו"מ? סמוטריץ' ויתר על הרפורמה בפנסיה התקציבית במערכת הביטחון

הדיונים לאישור תקציב המדינה לשנת 2026 נמשכים: המחלוקת המרכזית במרכז הדיונים בין משרד האוצר לממשלה היא גובה תקציב הביטחון ● סמוטריץ' הסיר מהצעת התקציב את השינויים שהיו אמורים לחול על תנאי הפנסיה והמיסוי במערכת הביטחון בתמורה להסכמת צה"ל לקבל על עצמו התייעלות בסיסית בתקציב הביטחון ● רפורמת החלב צפויה לעבור

וואלה

עיתונאי וואלה במכתב קשה להנהלה: "לא יכולים להמשיך במסלול הנוכחי שמוביל אותנו אל התהום"

יותר מ־20 כתבים ועורכים מתריעים מפני שינוי עמוק באופי אתר החדשות בחודשים האחרונים, לחצים לעמידה ביעדים ו"כתבות מטעם" הפוגעות באמון הציבור ● המכתב מגיע על רקע תקופה סוערת במיוחד במערכת וואלה, שהתאפיינה בעזיבות רבות ומתוקשרות

צילומים: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מי יפקח? הסעיף ברפורמת הבנקים הגדולים שעבר מתחת לרדאר

הרפורמה שתאפשר למוסדיים להקים בנקים זעירים מותירה סימני שאלה מהותיים לגבי זהות הרגולטור ● במשרד האוצר ובבנק ישראל מבטיחים להסדיר את הנושא בימים הקרובים

''לולו - קיבוצטריה''. מפלט לנפש ולבטן / צילום: אסף קרלה

המסעדה הגלילית שמוכיחה שאיטליה יכולה להיות גם בקיבוץ

ב"לולו - קיבוצטריה" שבקיבוץ עמיר יש קסם מצטבר וכובש. מהמיקום, דרך העיצוב החם ועד לאוכל המנחם - זו פשוט מסעדה נהדרת

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר בצלאל סמוטריץ’ / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

שר האוצר מציג את תקציב 2026: "יהיה מס על בנקים. הוא יהיה קבוע וגדול"

שעות לפני ההצבעה על הצעת התקציב בממשלה, מערכת הביטחון והאוצר עדיין חלוקים על תקציב הביטחון השוטף וההתמודדות עם האיום האיראני ● נתניהו מבקש עוגן תקציבי לעשור קדימה, שמקבע את המסגרת ומצמצם תקציבים אזרחיים ● עוד ברקע: רפורמות במחלוקת, מאבקים מול שרים והסתדרות מוחלשת

סכום שיא שעבר ליורשים המיליארדרים / צילום: Shutterstock

"משימור הון להעצמת הדור הבא": הטרנד החדש של המיליארדרים

מנהלת ההון הגלובלית, UBS, פרסמה היום (ה') את דוח המיליארדרים שלה לשנת 2025, שמצביע על עלייה של 8.8% במספר האולטרה-עשירים בעולם ● מלבד אלו שיצרו את הונם בעצמם, 91 יורשים הפכו למיליארדרים כאשר ירשו סכום שיא של 297.8 מיליארד דולר ● ומה קורה בישראל?

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יונתן בלום. עיבוד טלי בוגדונובסקי

הנגיד מזהיר: "תקציב הביטחון עלול להקפיץ את החוב ל-80% תוצר"

נגיד בנק ישראל, פרופ’ אמיר ירון, הזהיר בישיבת הממשלה כי מסגרת התקציב ל־2026 עלולה להוביל לעלייה בחוב הציבורי, במיוחד על רקע דרישות מערכת הביטחון, הפחתות המס וחוק הגיוס המוצע ● ירון קרא לביטול תקציבים הפוגעים בתמריצי עבודה, התריע מפני שימוש יתר במילואים ומתח ביקורת על פגיעה בתוכנית לפיתוח החברה הערבית - אך תמך ברפורמות מבניות כמו בניית שכירות, דיגיטציה ומיסוי תיירות

יוני חנציס, מנכ''ל דוראל / צילום: תמר מצפי

ב-590 מיליון שקל: מה עומד מאחורי הנפקת המניות הפרטית של דוראל?

דוראל הנפיקה מניות ב-590 מיליון שקל בהנפקה סגורה למוסדיים, שככל הנראה מבקשים לבסס את אחיזתם בחברה לקראת הנפקה אפשרית בארה"ב ● במקביל, החברה מדווחת על התקדמות משמעותית בפרויקטים בארה"ב ועל הרחבת החשיפה לשוק האנרגיה האמריקאי ● דוראל זינקה בכ-20% בשבוע האחרון, בעקבות פרסום הדוח שלה למשקיעים לרבעון השלישי של 2025

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט; הדיווח שהקפיץ את מניית מטא

S&P 500 ונאסד"ק ננעלו בעליות בציפייה לפגישת הפדרל ריזרב בשבוע הבא ● מטא זינקה לאחר דיווחים על צמצום המשאבים המוקצים ליוזמות המטא-וורס של החברה ● תשואת האג"ח בארה"ב התחזקו ● הביטקוין נסחר ביציבות סביב מחיר של 92.4 אלף דולר ● עלייה במחירי הנפט

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

פחות מה-OECD: בבנק אוף אמריקה צופים לישראל צמיחה של 4.2% בשנת 2026

הבנק האמריקאי מעריך כי התאוששות הכלכלה הישראלית תימשך בשנתיים הקרובות, אך בשיעור נמוך מזה שצפו בארגון המדינות המפותחות ● בנוסף, בבנק צופים המשך שמירה על הסטטוס קוו, אך מציינים כי המתיחות בין ישראל לאיראן עשויה לשוב ולצוף

טקס חנוכת סוללת החץ 3, ברנדנבורג / צילום: אגף דוברות וקשרי ציבור במשרד הביטחון

היציע החשאי והתודה הגרמנית: מאחורי הקלעים של טקס מסירת החץ

סוללה ראשונה של המערכת הישראלית נפרסה בעומק יערות ברנדנבורג, בעסקה הביטחונית הגדולה ביותר בין המדינות אי פעם ● בטקס ההשקה החגיגי הישראלים מצאו עצמם מזכירים לגרמנים איך נראית לוחמה מודרנית - כשצילה של ההיסטוריה מלווה את המעמד

אבי לוי, יו''ר להב אל.אר / צילום: יח''צ

כשהוא קנה את השליטה בחברת ההחזקות, היא הייתה שווה בקושי 100 מיליון שקל. היום היא שווה מיליארדים

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● כשהוא שולט בחברת הנדל"ן והקמעונאות להב אל.אר, הנסחרת בשווי של כ־2 מיליארד שקל, אבי לוי מביט אחורה ללא זעם על הפרידה מענקית הקניונים מליסרון שניהל: "אני אוהב את ליאורה עופר כמו אחות" ● הוא מספר על תוכניות ההתרחבות עם דלק ישראל ועל הניסיון שלא צלח להשתלטות על שופרסל, ומחמיא לאחים אמיר: "אני מוריד את הכובע בפניהם, לא חושב שהיינו מסוגלים לעשות יותר מזה"

סניף מקדולנד'ס בישראל / צילום: טלי בוגדנובסקי

אחרי שקיזזה את ההנחות לחיילים, מקדונלד'ס קורצת לאנשי הקבע

מקדונלד'ס ישראל ומועדון משרתי הקבע "חבר" השיקו בשבוע שעבר מהלך משותף שיעניק הנחה של כ-35% בממוצע למחזיקי כרטיס "חבר" ● המהלך ממשיך קו של ניסיונות מצד הרשת לייצב מחדש את יחסיה עם קהל המשרתים בצה"ל מתחילת המלחמה

חיסון / צילום: ap, Sean Rayford

העליון: יש להימנע מעירוב ילדים במאבקי חיסונים בין ההורים

אב גרוש ביקש להורות על מתן חיסון משלים לבתו - חרף התנגדות האם, שטענה כי לילדה הייתה תגובה קשה למנת החיסון הראשונה ● המומחה הרפואי דחה את טענות האם בדבר רגישות הילדה לחיסון, ואילו האפוטרופוסית לדין התרשמה שההורים מנהלים את הקונפליקט ביניהם על גב הילדים ● המאבק הגיע עד לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

איפה יש הזדמנויות? / צילום: Shutterstock

בריאות, טכנולוגיה ושווקים מתעוררים: ההמלצות של ענקית קרנות הסל מוול סטריט

בסטייט סטריט, שמנהלת נכסים פיננסיים בסך 5.4 טריליון דולר, מאמינים ב־AI, כולל הזדמנויות השקעה במדינות אסיה, וממליצים גם על מניות הבריאות והפיננסים ● מנהל הפעילות בישראל: "ההשקעות בבינה מלאכותית עדיין נמוכות, בהשוואה למהפכות אחרות בהיסטוריה העולמית"

הבניין בגבעתיים / צילום: L&D GROUP

תוך 3 חודשים בלבד ולפני קבלת היתר בנייה: שלוש דירות נמכרו בבניין המיועד לפינוי־בינוי בגבעתיים

בניין בשכונת בורוכוב בגבעתיים נבנה בשנות ה־70, והדיירים בו חתמו על הסכם פינוי־בינוי, אך עדיין רחוקים מהיתר ● שתיים מהדירות נקנו ע"י משקיעים, ואחת ע"י משפרי דיור ● נעמה יסקרוביץ, סוכנת נדל"ן מחברת L&D GROUP: "אנשים מחפשים אלטרנטיבה לת"א"

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

נשיא העליון במתקפה חסרת תקדים על לוין: "פוגע בציבור"

נשיא בית המשפט העליון השתתף בכנס בחיפה והזהיר מפני ההתנהלותו של יריב לוין ● "המתקפה על מערכת המשפט נמשכת במלוא עוזה", האשים עמית ● הוא התייחס ל"חרם" מצד שר המשפטים ואמר: "אני הושטתי לו יד, הוא מפרק את מה שנבנה פה בעשרות שנים" ● שר המשפטים השיב: "אני מפרק את מבצר השקר שאתה יושב בו" ● אהרן ברק הזהיר מפני דיקטטורה: "ראש הממשלה ישלוט לבדו במדינה, אנחנו נתינים"