גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וול סטריט נסוגה מהשיא: הדאו השיל 100 נקודות, הנאסד"ק איבד 0.8%

בורסות אירופה ננעלו בירידות, הדאקס איבד 0.9%, הפוטסי השיל 0.3% ● מדד הייצור של פילדלפיה עלה לשיא של שלוש שנים ● דרישות הראשוניות לדמי האבטלה בארה"ב בשבוע החולף הסתכמו ב-210,000 תביעות, בהתאם לתחזיות

וול סטריט / צילום: רויטרס
וול סטריט / צילום: רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

המסחר בניו יורק ננעל הערב (ה') בטריטוריה האדומה, ובכך המדדים נסוגו מהשיא שנרשם אמש. הדאו השיל 100 נקודות, הנאסד"ק איבד 0.7%, ומדד S&P 500 ירד בכ-0.5%. אפל , מיקרוסופט  ואינטל  בלטו בירידות.

קשה היה להצביע על הטריגר שהביא למימושים שנראו במהלך חד בחלוף השעה הראשונה למסחר, אם כי חלק מהסוחרים מפנים אצבע לפרסום ב"גלובל טיימס" הסיני, שם נכתב כי נרשמה עלייה חדה במספר מקרי ההידבקות בנגיף הקורונה בבית החולים בבייג'ין.

סולאראדג'  הישראלית זינקה לרמת שיא לאחר הדוחות.

20:30

המסחר בוול סטריט מתנהל בירידות שהתמתנו בשעה החולפת. מדד הנאסד"ק מאבד 1%, הדאו ג'ונס יורד ב-0.6% ומדד S&P 500 יורד בשיעור דומה. מדד הפחד (VIX) מזנק ב-10%.

החוזים על הזהב למסירה באפריל מטפסים לשיא של 7 שנים, והיום השישי ברציפות של עליות, מעל לרמה של 1,620 דולרים לאונקייה. זאת, על רקע החיפוש אחר חוף מבטחים נוכח החשש מהשלכות נגיף הקורונה על הכלכלה והחברות שמפרסמות אחת אחרי השנייה אזהרה מפני פגיעה בפעילותן.

18:40

בורסות וול סטריט עברו להיסחר בירידות בצל החשש מפני המשך התפשטות נגיף הקורונה, וזאת בהמשך לעלייה במספר הנדבקים בקוריאה. בתוך כך, ענקית השבבים הדרום קוריאנית SK Hynix, אחת מהספקיות של ענקית הטכנולוגיה אפל, השביתה את המפעל עם 800 עובדיה, לאחר שחלקם הראו סימפטומים של הנגיף.  

מדד הנאסד"ק מאבד 1.2%, הדאו ג'ונס יורד ב-0.9% ומדד S&P 500 יורד בשיעור דומה. מדד הפחד (VIX ) מזנק ב-13.5%.

בגולדמן זאקס הזהירו כי מוקדם מדי לשכוח מהשפעות נגיף הקורונה. "בטווח הקרוב יותר... אנו מאמינים שהסיכון הגדול יותר הוא שההשפעה של הנגיף על הרווחים עשויה להמעיט בערכם של מחירי המניות, מה שמרמז כי הסיכונים מפני תיקון גדולים", כך אמר פיטר אופנהיימר, האסטרטג הראשי של הדסק הבינלאומי בבנק ההשקעות.

מניית אינטל  מאבדת 3.6%, מיקרוסופט  יורדת ב-2.3%, אפל  מאבדת 1.2%.

באירופה הבורסות ננעלו בירידות. מדד הדאקס איבד 0.9%, הפוטסי השיל 0.3% ומדד הקאק ירד ב-0.8%. 

16:55

פרוקטר אנד גמבל (Procter & Gamble) הזהירה כי תוצאותיה לרבעון הראשון של 2020 יפגעו כתוצאה מהתפשטות נגיף הקורונה. עם זאת, החברה לא שינתה את התחזית לשנה כולה.

וסיליוס קיונאקיס, ראש אסטרטגיית המסחר במט"ח בבנק השוויצרי לומברד אודייה, אמר בנוגע להשפעת נגיף הקורונה: "למרות חוסר הוודאות בנוגע להכלה של הנגיף והשפעתו השלילית על התוצר הסיני ברבעון הראשון, ישנם סימנים מהוססים לכך שאנו אולי מגיעים לשיא הפסימיות. נראה כי העניין הציבורי בנגיף, כמו מספר האייטמים בתקשורת, התייצב ברמות גבוהות ונמצא אט אט בירידה. גם קצב זיהום הנגיף מאט. בשנת 2003, זה סימן את התחתית לירידת מחירי הנכסים באסיה ומחירי הסחורות. יתכן שאנו מגיעים לרמות כאלה, אם כי תהליך ההתייצבות עשוי לקחת זמן".

עוד הוסיף וסיליוס בנושא מטבעות השווקים המתעוררים על רקע התפשטות נגיף הקורונה: "אנו צופים 'ריבאונד', בעיקר בצמיחת המטבעות שווקים מתעוררים, החל מרבעון השני והלאה, בגלל חבילת תמריצים משמעותית של סין. סנטימנט השוק לטווח הקרוב עשוי להישאר שברירי ולהמשיך להיות מתומחר בפרמיית סיכון, ובכך להשאיר את הדולר חזק יותר משציפינו. אנו רואים במטבעות השווקים המתעוררים כמקומות האטרקטיביים ביותר ביחס לדולר, פעילות השווקים המתעוררים צריכה להתעצם בעזרת נורמליזציה בסחר העולמי והקלה משמעותית במדיניות המוניטרית והפיסקלית".

16:33

המסחר בוול סטריט נפתח בטריטוריה האדומה, ובכך מדד הנאסד"ק ומדד S&P 500 נסוגים מהשיא שנרשם אמש. המדדים המובילים מאבדים כ-0.2% בפתיחה. 

מניית WIX  הישראלית צונחת בכ-10% לאחר פרסום הדוחות הכספיים.

מנייתה של חברת המסחר האלקטרוני E-Trade מזנקת בכ-24% על רקע הדיווח כי מורגן סטנלי ירכוש את החברה בעסקה של 13 מיליארד דולר.

16:10

מדד הייצור של פילדלפיה עלה ל-36.7 נקודות בחודש פברואר, הרמה הגבוהה ביותר מזה שלוש שנים, לעומת קריאה של 17 נקודות בינואר. קריאה מעל אפס מצביעה על התרחבות הפעילות הכלכלית. התחזיות של הכלכלנים היו לקריאה של 10 נקודות בלבד.

15:35

החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט יורדים קלות לקראת הפתיחה, וזאת לאחר העליות שנרשמו אמש כאשר הנאסד"ק ומדד S&P 500 עלו לשיא כל הזמנים.

דרישות הראשוניות לדמי האבטלה בארה"ב בשבוע החולף הסתכמו ב-210,000 תביעות, בהתאם לתחזיות של הכלכלנים, ומעט מעל ל-205,000 דרישות שנשמו בשבוע החולף.

הבנק האמריקאי מורגן סטנלי  הודיע כי ירכוש את חברת המסחר האלקטרוני E-Trade בעסקה של 13 מיליארד דולר.

חברת קרנות ההון סיכון Sycamore Partners תרכוש את השליטה בענקית ההלבשה ההתחתונה ויקטוריה'ס סיקרט לפי שווי של 1.1 מיליארד דולר, ותחזיק ב-55% ממניות החברה. בעלת השליטה, כעת L Brands, תישאר עם 45%.

13:30

המדדים באירופה ממשיכים לאבד גובה למרות האופטימיות בנוגע להיחלשות אפשרית של קצב ההידבקות בקורונה. 

בארה"ב מצביעים החוזים העתידיים על ירידות קלות במדדים בפתיחת המסחר, לאחר השיאים שנקבעו שם אתמול.

ירידות של 4% נרשמות במניית אייר פראנס קיי.אל.אם  לאחר שהחברה הזהירה שווירוס הקורונה עלול לפגוע ברווח התפעולי שלה בהיקף של 200 מיליון אירו בין פברואר לאפריל 2020. 

10:30

המסחר בבורסות אירופה נפתח בירידות שערים למרות האטה בהתפשטות וירוס הקורונה בסין היבשתית, שסייעה לשווקים אחרים לעלות.

מדד סטוקס אירופה 600  מאבד 0.2%, עם ירידות של 0.7% במגזר הטלקום ועליות של 0.35 במגזר הבנקים. בבורסת שנחאי נרשמה היום עלייה חדה של 1.8% ושנזן טיפסה בכ-2% מתוך תקווה להאטה בהתפשטות הווירוס על רקע ירידה במספר מקרי החולים החדשים וצעדי תמריץ נוספים מצד סין.

נכון לאתמול דווח בסין על 114 מקרי מוות נוספים ועל 394 חולים חדשים, כך שמספר מקרי המוות בסין היבשתית מגיע ל-2,118 ומספר החולים ל-74,576 מקרים. מספר המקרים החדשים היה נמוך דרסטית לעומת 1,749 יום קודם לכן.

יפן אישרה היום כי שני נוסעים על האונייה דיימונד פרינסס מתו. 

 

07:30

המסחר בבורסות אסיה מתנהל היום במגמה מעורבת, לאחר שסין הורידה את ריבית הפריים על הלוואות (LPR) במדינה, במסגרת המאבק בהשפעות הקורונה. בורסת שנחאי  עולה ב-0.5%, ובשנזן נרשמות עליות של כ-1%. בהונג קונג , לעומת זאת, צונח המדד בכ-0.8%. 

בצעד שהיה צפוי במידה רבה הוריד הבנק המרכזי של סין את ריבית ההלוואות לשנה ב-10 נקודות בסיס ולחמש שנים בחמש נקודות בסיס. ההודעה באה לאחר שהבנק הוריד את הריבית להלוואות לטווח בינוני.

ביפן נרשמת עלייה של 0.4% במדד ניקיי , בהובלת זינוק של יותר מ-3% במניית סופטבנק. 

באוסטרליה  נרשמות עליות של 0.3%. שיעור האבטלה במדינה גדל בינואר על בסיס מנוכה עונתיות והגיע ל-5.3% לעומת 5.1% בדצמבר. הדולר האוסטרלי הגיב בירידה מול דולר ארה"ב. 

זינוק של כ-6% נרשם במניות חברת התעופה קוואנטס, לאחר שהחברה הודיעה כי היא מבצעת שינויים בהיקף הטיסות שלה לאסיה לפחות עד סוף מאי.

בקוריאה מטפס מדד קוספי  ב-0.5%.   

אמש (ד') ננעל המסחר בוול סטריט בעליות, כאשר מדדי נאסד"ק ו-S&P 500 עלו ב-0.9% וב-0.5% בהתאמה לשיא כל הזמנים. מדד דאו ג'ונס טיפס ביותר מ-100 נקודות. מניית טבע  הישראלית זינקה ביותר מ-9% בהמשך למסיבת העיתונאים שערך המנכ"ל קאר שולץ אתמול בבוקר בתל אביב.

עוד כתבות

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

נכסי אנרגיה ונמל אסטרטגי: האזורים שבהם התחוללו הפיצוצים באיראן

הפיצוצים באהוואז ובבנדר עבאס אירעו באזורים אסטרטגיים במיוחד - משדות הנפט הגדולים של איראן ועד לנמל המרכזי במיצר הורמוז ● בטהרן מנסים להציג את האירועים כ"תקלות", אך הרגישות של המוקדים שנפגעו מעוררת תהיות בזירה הבינלאומית

בית זיקוק לנפט בדרום־מערב איראן / צילום: Reuters, WANA

איראן מוכרת יותר נפט, אך מרוויחה פחות כסף

מתווכים וקונים מנצלים את האפשרויות המוגבלות של המשטר למכירת נפט גולמי

אונקיית כסף / צילום: Reuters, CFOTO

"תגובת נגד לנסיקה מסחררת": האם הנפילה בזהב ובכסף היא תיקון זמני או התפוצצות של בועה

בשבוע שעבר הזהיר צבי סטפק כי מחירי שתי המתכות ב"סחרור מסוכן שיגרום הפסדים כבדים למשקיעים" ● לדבריו "זה קורה בעיקר כאשר הראלי המטורף מוכתב ע"י כניסת משקיעים ש'מגלים' את ההזדמנות באיחור רב" ● ולמה גם הביטקוין הצטרף לירידות?

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

צבא ארה"ב הזהיר, איראן נבהלה? "לא נתמרן בהורמוז"

באיראן מכחישים את התוכניות לקיים תמרונים צבאיים של משמרות המהפכה במצרי הורמוז ● צה"ל תקף כלים הנדסיים של חיזבאללה בדרום לבנון ● חמאס מגנה את המשך התקיפות של צה"ל ברצועה וטוען כי ישראל נושאת באחריות לאי-הגעה לפתרון בסוגיית המחבלים שנצורים ברפיח ● עדכונים שוטפים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; הכסף צנח בכמעט 30%, מחיר הזהב בירידה

טראמפ הודיע על מינויו של וורש לתפקיד יו"ר הפדרל ריזרב הבא, במקום ג'רום פאוול - צעד שמסיים תקופה ממושכת של חוסר ודאות וטלטלה סביב הבנק המרכזי ● המסחר בבורסות אירופה מתנהל בעליות; בורסות אסיה ננעלו באדום ● הזהב והכסף יורדים ● סנדיסק מזנקת ב-20%

התקנת פאנלים סולאריים בבית מגורים / צילום: Shutterstock

בדרך ל-2040: כך ייראה פיילוט הקולטים הסולאריים בבאר שבע

המטרה של פרויקט "שכונת אנרגיה חכמה" הוא לדמות את מדינת ישראל בשנת 2040, כשחלק ניכר מייצור החשמל יגיע מגגות סולאריים ● לשם כך, התושבים מקבלים הנחה, הדרכה וגם סיוע במימון

מיכאל קלמן, מנכ''ל מנורה מבטחים ביטוח / צילום: נטי לוי

חברת הביטוח מנורה שילמה שכר גבוה לבכירים - ולא תיהנה מקיזוז המס

בית המשפט דחה את ערעור מנורה ושומרה וקבע כי שכר בכירים מעבר לתקרה של 2.5 מיליון שקל אינו מוכר לצורכי מס ● נקבע כי בקיזוז הפסדים יש להביא בחשבון גם החזרי מס צפויים, ולא רק את המס ששולם בפועל

סוכנות דירוג האשראי מודי'ס / צילום: Shutterstock, Daniel J. Macy

מודי'ס מעלה את תחזית הדירוג של ישראל

חברת הדירוג הבינלאומית הודיעה הלילה כי היא משנה את התחזית מ"שלילית" ל"יציבה" ● הטיעונים של מודי'ס להחלטה הם בראש ובראשונה ירידת הסיכון הביטחוני

עדי שלג / צילום: אלון רון

עד המדינה בפרשת אי.די.בי: כולם "שיפצו" אז מחירי מניות, בדיעבד הבנתי שזו עבירה

עדי שלג העיד כי ביצע את הפעולות סביב הרצת מניות אי.די.בי ב-2012 לפי הנחיותיו של איתי שטרום, וכי הפך לעד מדינה אחרי שגילה כי שטרום ונוחי דנקנר "מפילים עליו הכול" ● הוא טען כי הוא "הוכה בתדהמה" מכך שדנקנר מייחס לו אחריות לפרשה, ולגבי פעולותיו הסביר כי "היום ברור לי שזה אסור, אבל אז זה היה אחרת"

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר שירה עפרון / צילום: דיאן בולדווין - ראנד

זה האיש הכי חשוב בעזה שאתם לא מכירים

שיחה עם ד"ר שירה עפרון, ראש קתדרת ישראל והמזרח התיכון במכון ראנד ● על הניסיון הבינלאומי לייצב את עזה, המכשולים והסכנות שבדרך

זכרון יעקב / צילום: איל יצהר

חברות תובעות 343 מיליון שקל מרמ"י: שיווקה קרקעות שאי אפשר לפתח

שלוש חברות שזכו במכרזי קרקעות בזכרון יעקב תובעות מרמ"י לבטל את העסקאות ולשלם להן 343 מיליון שקל, שכוללים את התשלומים ששילמו ופיצויים ● לטענתן, המדינה שיווקה את הקרקעות ביודעה שאין כל היתכנות לפיתוחן, גבתה מאות מיליוני שקלים מהיזמיות, ולאחר הזכייה הותירה אותן להתמודד לבדן עם סכסוך בין הרשויות

לסחור בשוק ההון מהבית / צילום: GEMINI-AI

"התחלתי לפני 16 שנה, והיום יש לי בית פרטי בהרצליה": האנשים שמתפרנסים ממסחר במניות

הם עזבו משרות אטרקטיביות כדי לשבת בבית ולתת לשוק ההון לעבוד בשבילם ● עכשיו הם יכולים להשקיע במשפחה ובתחביבים ובעיקר לנהל את הזמן של עצמם: "זה החופש האמיתי" ● העליות בבורסה אולי מסבירות את ההייפ, אבל מומחים מזהירים: "רבים מהם יישאר בלי כסף במפולת הבאה"

חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שאטרסטוק

שלב הניסוי הקליני: האם זו התרופה שתעצור את תהליך ההזדקנות?

הגישה של פרופ' דיוויד סינקלייר, גורו ההזדקנות, עומדת לראשונה למבחן אמפירי ● בשנת 2025 חלה עלייה משמעותית בהשקעות בבריאות הנפש בישראל ● עמותת יד שרה פיתחה פלטפורמה לאיסוף מידע רפואי ● החברה שהודיעה בשבוע שעבר על השלמת ניסוי קליני לאבחון גורם מרכזי להתקפי לב ● והמכללה האקדמית אשקלון השיקה מרכז לסימולציה קלינית מתקדמת ● השבוע בביומד

הספארי ברמת גן / צילום: Shutterstock

לפחות 3 מיליארד שקל רווח: מי דוחף לפינוי הספארי ברמת גן?

הסיכום לגבי הזזת הספארי ממקומו היה פזיז: ראש העיר רמת גן לא יידע את המועצה, מינהל התכנון כלל לא היה שותף, וברמ"י אין מי שיאשר את התוכנית ● עוד הוכחה שכשהקרקע לוהטת, שווה להפריח בלונים

טסלה מודל 3 RWD לונג ריינג' / צילום: יח''צ

טסלה 3 החדשה: טווח הנסיעה השתפר, ומה לגבי המחיר?

טסלה מודל 3 המחודש מציג טווח מרשים, קפיצה באיכות הייצור והתנהגות שלא תבייש מכונית ספורט ● שמרנות בהנדסת האנוש והאבזור פוגעת בתחרותיות שלו

נכס יוקרתי בסביון / צילום: מרים חג'ג'

"תמחור שמרני": 17.5 מיליון שקל עבור נכס יוקרתי בסביון

הנכס כולל שני מבנים עם רמת גימור גבוהה הכוללת חיפוי של אבן ירושלמית ייחודית ● "הרוכשים הם תושבי חוץ - מה שמדגיש את המשך העניין הבינלאומי בנכסי פרימיום בישראל, גם בתקופה שבה הפעילות בשוק מצומצמת", אמר המתווך ● וכמה זה יקר ביחס להרצליה פיתוח?

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

הגורמים מאחורי הצניחה של הדולר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

קרנות הנאמנות הממונפות הן השקעת אקסטרים: מי השיגה תשואה של 870% ומה קרה למי שהימר נגד השוק ● מנהל ההשקעות שמסמן מניות בארה"ב, ישראל וגרמניה ●  האינטרס של דונלד טראמפ מאחורי הדולר החלש, והמפסידים הגדולים ● וגם: המניות האירופיות שעשויות לנצוץ השנה

מטוס של KLM / צילום: Shutterstock

הזיגזג ההולנדי: חברת התעופה שהודיעה על חידוש הטיסות לישראל

שינוי מגמה? חברת התעופה ההולנדית KLM מודיעה על חידוש הטיסות לישראל, זאת לאחר היסוס שנרשם בשבועות האחרונים

המבורגר בסדנא 8 / צילום: שחף סעדון

עם פסקול נוסטלגי: הבר הקטן בקיבוץ שמגיש המבורגר מבשר מקומי

פודטראק בלב כרם על שביל ישראל, ארוחה אתיופית מסורתית, סדנה של אמן יפני, חנות של 15 קיבוצניקיות ובר שמארח תערוכות מתחלפות ● שש תחנות מומלצות בחוף הכרמל ● חגית אברון תופרת יום

כוכבית בליתי לוי / צילום: יוני רייף/אוני' בר-אילן

הישראלית שמונתה באמצע המלחמה לתפקיד בכיר במפעל השבבים הטייוואני

בענקית השבבים TSMC מבינים כנראה שהחדשנות הישראלית היא דלק קריטי בשרשרת הייצור העולמית של התחום ● זו הסיבה לכך שלצד מנהל הפעילות במזרח התיכון ובאירופה מינו בחברה לראשונה מנהלת ייעודית לחיזוק הקשרים הישראליים - כוכבית בליתי–לוי