גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וול סטריט נסוגה מהשיא: הדאו השיל 100 נקודות, הנאסד"ק איבד 0.8%

בורסות אירופה ננעלו בירידות, הדאקס איבד 0.9%, הפוטסי השיל 0.3% ● מדד הייצור של פילדלפיה עלה לשיא של שלוש שנים ● דרישות הראשוניות לדמי האבטלה בארה"ב בשבוע החולף הסתכמו ב-210,000 תביעות, בהתאם לתחזיות

וול סטריט / צילום: רויטרס
וול סטריט / צילום: רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

המסחר בניו יורק ננעל הערב (ה') בטריטוריה האדומה, ובכך המדדים נסוגו מהשיא שנרשם אמש. הדאו השיל 100 נקודות, הנאסד"ק איבד 0.7%, ומדד S&P 500 ירד בכ-0.5%. אפל , מיקרוסופט  ואינטל  בלטו בירידות.

קשה היה להצביע על הטריגר שהביא למימושים שנראו במהלך חד בחלוף השעה הראשונה למסחר, אם כי חלק מהסוחרים מפנים אצבע לפרסום ב"גלובל טיימס" הסיני, שם נכתב כי נרשמה עלייה חדה במספר מקרי ההידבקות בנגיף הקורונה בבית החולים בבייג'ין.

סולאראדג'  הישראלית זינקה לרמת שיא לאחר הדוחות.

20:30

המסחר בוול סטריט מתנהל בירידות שהתמתנו בשעה החולפת. מדד הנאסד"ק מאבד 1%, הדאו ג'ונס יורד ב-0.6% ומדד S&P 500 יורד בשיעור דומה. מדד הפחד (VIX) מזנק ב-10%.

החוזים על הזהב למסירה באפריל מטפסים לשיא של 7 שנים, והיום השישי ברציפות של עליות, מעל לרמה של 1,620 דולרים לאונקייה. זאת, על רקע החיפוש אחר חוף מבטחים נוכח החשש מהשלכות נגיף הקורונה על הכלכלה והחברות שמפרסמות אחת אחרי השנייה אזהרה מפני פגיעה בפעילותן.

18:40

בורסות וול סטריט עברו להיסחר בירידות בצל החשש מפני המשך התפשטות נגיף הקורונה, וזאת בהמשך לעלייה במספר הנדבקים בקוריאה. בתוך כך, ענקית השבבים הדרום קוריאנית SK Hynix, אחת מהספקיות של ענקית הטכנולוגיה אפל, השביתה את המפעל עם 800 עובדיה, לאחר שחלקם הראו סימפטומים של הנגיף.  

מדד הנאסד"ק מאבד 1.2%, הדאו ג'ונס יורד ב-0.9% ומדד S&P 500 יורד בשיעור דומה. מדד הפחד (VIX ) מזנק ב-13.5%.

בגולדמן זאקס הזהירו כי מוקדם מדי לשכוח מהשפעות נגיף הקורונה. "בטווח הקרוב יותר... אנו מאמינים שהסיכון הגדול יותר הוא שההשפעה של הנגיף על הרווחים עשויה להמעיט בערכם של מחירי המניות, מה שמרמז כי הסיכונים מפני תיקון גדולים", כך אמר פיטר אופנהיימר, האסטרטג הראשי של הדסק הבינלאומי בבנק ההשקעות.

מניית אינטל  מאבדת 3.6%, מיקרוסופט  יורדת ב-2.3%, אפל  מאבדת 1.2%.

באירופה הבורסות ננעלו בירידות. מדד הדאקס איבד 0.9%, הפוטסי השיל 0.3% ומדד הקאק ירד ב-0.8%. 

16:55

פרוקטר אנד גמבל (Procter & Gamble) הזהירה כי תוצאותיה לרבעון הראשון של 2020 יפגעו כתוצאה מהתפשטות נגיף הקורונה. עם זאת, החברה לא שינתה את התחזית לשנה כולה.

וסיליוס קיונאקיס, ראש אסטרטגיית המסחר במט"ח בבנק השוויצרי לומברד אודייה, אמר בנוגע להשפעת נגיף הקורונה: "למרות חוסר הוודאות בנוגע להכלה של הנגיף והשפעתו השלילית על התוצר הסיני ברבעון הראשון, ישנם סימנים מהוססים לכך שאנו אולי מגיעים לשיא הפסימיות. נראה כי העניין הציבורי בנגיף, כמו מספר האייטמים בתקשורת, התייצב ברמות גבוהות ונמצא אט אט בירידה. גם קצב זיהום הנגיף מאט. בשנת 2003, זה סימן את התחתית לירידת מחירי הנכסים באסיה ומחירי הסחורות. יתכן שאנו מגיעים לרמות כאלה, אם כי תהליך ההתייצבות עשוי לקחת זמן".

עוד הוסיף וסיליוס בנושא מטבעות השווקים המתעוררים על רקע התפשטות נגיף הקורונה: "אנו צופים 'ריבאונד', בעיקר בצמיחת המטבעות שווקים מתעוררים, החל מרבעון השני והלאה, בגלל חבילת תמריצים משמעותית של סין. סנטימנט השוק לטווח הקרוב עשוי להישאר שברירי ולהמשיך להיות מתומחר בפרמיית סיכון, ובכך להשאיר את הדולר חזק יותר משציפינו. אנו רואים במטבעות השווקים המתעוררים כמקומות האטרקטיביים ביותר ביחס לדולר, פעילות השווקים המתעוררים צריכה להתעצם בעזרת נורמליזציה בסחר העולמי והקלה משמעותית במדיניות המוניטרית והפיסקלית".

16:33

המסחר בוול סטריט נפתח בטריטוריה האדומה, ובכך מדד הנאסד"ק ומדד S&P 500 נסוגים מהשיא שנרשם אמש. המדדים המובילים מאבדים כ-0.2% בפתיחה. 

מניית WIX  הישראלית צונחת בכ-10% לאחר פרסום הדוחות הכספיים.

מנייתה של חברת המסחר האלקטרוני E-Trade מזנקת בכ-24% על רקע הדיווח כי מורגן סטנלי ירכוש את החברה בעסקה של 13 מיליארד דולר.

16:10

מדד הייצור של פילדלפיה עלה ל-36.7 נקודות בחודש פברואר, הרמה הגבוהה ביותר מזה שלוש שנים, לעומת קריאה של 17 נקודות בינואר. קריאה מעל אפס מצביעה על התרחבות הפעילות הכלכלית. התחזיות של הכלכלנים היו לקריאה של 10 נקודות בלבד.

15:35

החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט יורדים קלות לקראת הפתיחה, וזאת לאחר העליות שנרשמו אמש כאשר הנאסד"ק ומדד S&P 500 עלו לשיא כל הזמנים.

דרישות הראשוניות לדמי האבטלה בארה"ב בשבוע החולף הסתכמו ב-210,000 תביעות, בהתאם לתחזיות של הכלכלנים, ומעט מעל ל-205,000 דרישות שנשמו בשבוע החולף.

הבנק האמריקאי מורגן סטנלי  הודיע כי ירכוש את חברת המסחר האלקטרוני E-Trade בעסקה של 13 מיליארד דולר.

חברת קרנות ההון סיכון Sycamore Partners תרכוש את השליטה בענקית ההלבשה ההתחתונה ויקטוריה'ס סיקרט לפי שווי של 1.1 מיליארד דולר, ותחזיק ב-55% ממניות החברה. בעלת השליטה, כעת L Brands, תישאר עם 45%.

13:30

המדדים באירופה ממשיכים לאבד גובה למרות האופטימיות בנוגע להיחלשות אפשרית של קצב ההידבקות בקורונה. 

בארה"ב מצביעים החוזים העתידיים על ירידות קלות במדדים בפתיחת המסחר, לאחר השיאים שנקבעו שם אתמול.

ירידות של 4% נרשמות במניית אייר פראנס קיי.אל.אם  לאחר שהחברה הזהירה שווירוס הקורונה עלול לפגוע ברווח התפעולי שלה בהיקף של 200 מיליון אירו בין פברואר לאפריל 2020. 

10:30

המסחר בבורסות אירופה נפתח בירידות שערים למרות האטה בהתפשטות וירוס הקורונה בסין היבשתית, שסייעה לשווקים אחרים לעלות.

מדד סטוקס אירופה 600  מאבד 0.2%, עם ירידות של 0.7% במגזר הטלקום ועליות של 0.35 במגזר הבנקים. בבורסת שנחאי נרשמה היום עלייה חדה של 1.8% ושנזן טיפסה בכ-2% מתוך תקווה להאטה בהתפשטות הווירוס על רקע ירידה במספר מקרי החולים החדשים וצעדי תמריץ נוספים מצד סין.

נכון לאתמול דווח בסין על 114 מקרי מוות נוספים ועל 394 חולים חדשים, כך שמספר מקרי המוות בסין היבשתית מגיע ל-2,118 ומספר החולים ל-74,576 מקרים. מספר המקרים החדשים היה נמוך דרסטית לעומת 1,749 יום קודם לכן.

יפן אישרה היום כי שני נוסעים על האונייה דיימונד פרינסס מתו. 

 

07:30

המסחר בבורסות אסיה מתנהל היום במגמה מעורבת, לאחר שסין הורידה את ריבית הפריים על הלוואות (LPR) במדינה, במסגרת המאבק בהשפעות הקורונה. בורסת שנחאי  עולה ב-0.5%, ובשנזן נרשמות עליות של כ-1%. בהונג קונג , לעומת זאת, צונח המדד בכ-0.8%. 

בצעד שהיה צפוי במידה רבה הוריד הבנק המרכזי של סין את ריבית ההלוואות לשנה ב-10 נקודות בסיס ולחמש שנים בחמש נקודות בסיס. ההודעה באה לאחר שהבנק הוריד את הריבית להלוואות לטווח בינוני.

ביפן נרשמת עלייה של 0.4% במדד ניקיי , בהובלת זינוק של יותר מ-3% במניית סופטבנק. 

באוסטרליה  נרשמות עליות של 0.3%. שיעור האבטלה במדינה גדל בינואר על בסיס מנוכה עונתיות והגיע ל-5.3% לעומת 5.1% בדצמבר. הדולר האוסטרלי הגיב בירידה מול דולר ארה"ב. 

זינוק של כ-6% נרשם במניות חברת התעופה קוואנטס, לאחר שהחברה הודיעה כי היא מבצעת שינויים בהיקף הטיסות שלה לאסיה לפחות עד סוף מאי.

בקוריאה מטפס מדד קוספי  ב-0.5%.   

אמש (ד') ננעל המסחר בוול סטריט בעליות, כאשר מדדי נאסד"ק ו-S&P 500 עלו ב-0.9% וב-0.5% בהתאמה לשיא כל הזמנים. מדד דאו ג'ונס טיפס ביותר מ-100 נקודות. מניית טבע  הישראלית זינקה ביותר מ-9% בהמשך למסיבת העיתונאים שערך המנכ"ל קאר שולץ אתמול בבוקר בתל אביב.

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק ב-4.6% בנובמבר. וכמה מרוויחים בהייטק?

עפ"י הלמ"ס, השכר הממוצע למשרה של עובד ישראלי בחודש נובמבר 2025 עומד על 13,587 שקל ● בסך-הכול שוק העבודה ממשיך להיות חזק והדוק למדי, עם ביקוש ניכר לעובדים

מי הן קרנות הגידור המצטיינות של השנה? / אילוסטרציה: Shutterstock

הקרנות של המיליונרים שהיכו את ת"א כשרוב תעשיית הגידור נשארה מאחור

בשנה החולפת השאיר מדד הדגל של ת"א אבק לרוב קרנות הגידור המנייתיות - למעט 3: ורטיקל לונג, ואר אקוויטי וספרה וואליו ● מנהל הקרן המצטיינת מסביר את סוד ההצלחה: "חשיפה גבוהה לסקטורים הביטחוני והפיננסי" ● במבט ל–3 שנים בין קרנות הגידור, בלטו לטובה גם נוקד וטוטאל

התקנת גג סולארי ביתי / צילום: Shutterstock

יש לכם גג סולארי? אתם עומדים לקבל דרישת תשלום של אלפי שקלים

אחרי עיכוב של שנים ביישום הרגולציה, חברת החשמל החלה לחייב בעלי גגות סולאריים בעלויות ניהול מערכת על חשמל שנצרך בבית - כולל גבייה רטרואקטיבית של עד שנתיים ● החיוב, המבוסס לעיתים על הערכות ולא על נתוני צריכה בפועל, עלול להגיע לאלפי שקלים בשנה

אלביט תספק את חליפות ההגנה העצמית שלה למדינה החברה בנאט''ו / צילום: אלביט

חוזים בשווי 150 מיליון דולר: אלביט תמכור מערכות הגנה למדינה באירופה

במסגרת החוזה הראשון, תצייד אלביט את צי המטוסים של מדינה באירופה בטכנולוגיית ה-DIRCM המתקדמת שלה, המספקת שכבת הגנה נוספת לפלטפורמות אוויריות ● ההזמנות הנוספות כוללות אספקת מערכות DIRCM לציי מטוסי התובלה של מדינות אירופאיות החברות בנאט"ו

אבי לוי, יו''ר דלק ישראל / צילום: יח''צ

גם דלק ישראל מביעה התעניינות ברכישתה של הוט מובייל

חברת דלק ישראל מביעה התעניינות ברכישת הוט מובייל, וזאת לאחר שפלאפון ופרטנר הגישו גם הן הצעות לרכישתה ● בשלב זה, רכישה פוטנציאלית של הוט מובייל ע"י דלק ישראל עשויה להתבצע באופן בלעדי על-ידה, אך ייתכן כי היא תבחר לעשות זאת עם שותפים אסטרטגיים

המדריך ל-2026 / צילום: Shutterstock

הפטורים והמסים: כל מה שכדאי לדעת על השכרת דירה

חובת הדיווח החדשה והקפאת תקרת הפטור מאיימות לשחוק את הרווח של בעלי הדירות, אך תכנון מס נכון יכול לחסוך לכם אלפי שקלים ● מניצול ההטבה למשכירים שהם גם שוכרים, ועד לבחירה בין המסלולים - אלו הדרכים לשמור על התשואה גם כשהחוקים משתנים

ניקולס מדורו ודונלד טראמפ / צילום: ap

סופו של עידן בקראקס: המבצע הצבאי והתוכנית של טראמפ ליום שאחרי

לאחר מתיחות ממושכת ארה"ב תקפה אתרים אסטרטגיים בוונצואלה ● המהלך האמריקאי מסמן מעבר מאיומים ולחץ כלכלי לפעולה צבאית גלויה, על רקע ניסיון להכריע את משטר מדורו ולפגוע במקורות המימון שלו - ובראשם הנפט ● אז למה טראמפ תקף ולמה דווקא עכשיו, ומה יעלה בגורלו של מדורו? ● גלובס עושה סדר

מי מוכן לקחת משכנתא בריבית דו־ספרתית / צילום: Shutterstock

מי מוכן לקחת משכנתא בריבית דו־ספרתית

סקטור המשכנתאות החוץ־בנקאיות עדיין מהווה אחוזים בודדים בלבד משוק ההלוואות לדיור, אך צומח במהירות, כשעוד ועוד חברות ממהרות להיכנס אליו ● בענף מעריכים כי בתוך שנים יגיע לנתח של עשרות אחוזים - אלא שבשוק שבו ליועצים תפקיד מרכזי והפיקוח עדיין חלקי, עולות גם שאלות של סיכון והסדרה ● למי זה מתאים, מהם הסיכונים - ואיך המדינה מנסה לצמצם את הפרצות?

עצות פרקטיות מכתבות חזית המדע / צילום: Shutterstock

איך להישאר חדים בגיל 80 ומה כדאי להכניס לחוזים: 15 עצות שקיבלנו מחוקרים

חוקר המוח שהסביר מה מכשיל בני אדם במלחמות, המומחית שהזהירה מקבלת החלטות תחת לחץ, החוקרת שגילתה מה נותן לנו משמעות בחיים, זוכה הנובל שרוצה לשנות את כללי המשחק בכלכלה, והתובנה האופטימית שכדאי להפנים ● אלה העצות שאספנו השנה מהמרואיינים שלנו במדור "חזית המדע"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ במסיבת עיתונאים לאחר התקיפה בוונצואלה, משמאלו מזכיר המדינה מרקו רובי / צילום: Reuters, Jonathan Ernst

ביל אקמן צופה שמחיר הנפט יצנח לאחר נפילת מדורו, ולאיראן יש סיבה לדאגה

מבצע ארה"ב בקראקס מציב את שוק הנפט הגלובלי במרכז השיח ● שינוי מאזן הכוחות עשוי להפחית את מחירי האנרגיה, ולפגוע באינטרסים של איראן, סין ורוסיה ● במקביל, נראה כי למבצע ולשינויים שחלים במדינות השכנות לאחרונה עשויה להיות השפעה גם על מדינת ישראל

בורסת טוקיו / צילום: Associated Press, Eugene Hoshiko

מגמה חיובית באסיה בהובלת המניות הבטחוניות; ירידה קלה במחיר הנפט

מדד ניקיי מזנק במעל 3% ● עליות קלות בחוזים בוול סטריט, עליות במניות הבטחוניות באסיה • ירידה קלה במחירי הנפט, הזהב והכסף מזנקים, הדולר מתחזק בעולם אך נחלש מול השקל • בוול סטריט מתגבש קונצנזוס אופטימי לשוק ב-2026, אך האנליסטים מקפידים לסייג

אושר כהן / צילום: ויקיפדיה

הדירה החדשה של אושר כהן בקריית ביאליק

הזמר אושר כהן רכש דירה בפרויקט המגורים החדש UPTOWN בקריית ביאליק ● איגוד הכדורסל מעמיק את שיתוף־הפעולה עם ארגון נכי צה"ל והמרכז לאימפקט יהודי ● במוזיאון ת"א לאמנות נפתחה תערוכת "שנת אפס" לציון 80 שנה לתום מלחמת העולם השנייה ● וזו הסמנכ"לית החדשה בתנובה ● אירועים ומינויים

מסירות כלי רכב / צילום: יח''צ

מי הדגם שהוביל את טבלת מסירות הרכב ב-2025?

דוח מסירות הרכב לשנת 2025 מצביע על שנת שיא לדגמים מסין, עם נתח כולל של מעל שליש מהמסירות ● התופעה הבולטת של השנה היא מספר שיא של רכבי "אפס ק"מ" ● ג'אקו 7 מבית קבוצת צ'רי הוא הדגם שמוביל את המסירות, ומי עוד ברשימה?

מכה הרסנית: איך משפיעה לכידתו של מדורו על איראן?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: נפילתו של נשיא ונצואלה היא מכה גם לאיראן, מה צפוי במזרח התיכון ב-2026, ומה אפשר ללמוד מהמעשים של ראש עיריית ניו יורק ביום הראשון שלו בתפקיד • כותרות העיתונים בעולם

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

טראמפ מאיים שוב על משטר האייתוללות: "עוקבים מקרוב"

נשיא ארה"ב שיגר מסר לטהראן: אם תמשיכו להרוג מפגינים - תחטפו מכה כואבת ●  צה"ל הרס את ביתו של המחבל שביצע את הפיגוע המשולב בצפון ● מחבל הותקף לאחר שהיווה איום על כוחות צה"ל באזור זיתון שברצועת עזה ● עדכונים שוטפים

ההגבלות על משפיעני ההשקעות יצרו סערה ברשת

סערת רשת בעקבות החוק להגבלת משפיעני השקעות: ״צעד דורסני״

הרשת סערה בסוף השבוע כאשר משפיענים דוגמת "הסולידית" ו"הגורו" מתחו ביקורת על הדיון המתוכנן בכנסת לגבי ההצעה לחייב אותם להזדהות בשמם או להצטייד ברישיון השקעות ● למרות הסערה, ועדת הכספים לא צפויה לדון השבוע במהלך - אך הנושא עשוי לעלות על שולחנה בשבועות הקרובים

שדה התעופה של אתונה / צילום: ap, Thanassis Stavrakis

נתב"ג גם יושפע: תקלה סגרה את המרחב האווירי של יוון

בשל תקלה נסגר המרחב האווירי של יוון באופן זמני, והמראות ונחיתות בשדות תעופה ברחבי המדינה מעוכבות ● השבתת המרחב האווירי של יוון עלולה להשפיע גם על טיסות מישראל, שכן יוון משמשת נתיב מעבר מרכזי לטיסות רבות מישראל ליעדים באירופה

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

באיראן מודים: המשטר נדחק למצב הישרדותי בגלל המחאות

ישראל וסוריה יחדשו מחר את המו"מ על הסכם ביטחוני בגבול ● שני אזרחים ישראלים חצו בשוגג את הגבול לירדן ● בישראל סבורים שהמבצע באמריקה הלטינית יהדהד גם במזרח התיכון ● BBC מפצה ב-120 אלף שקל משפחה ישראלית מהעוטף: "טעות בתום לב" ● צה"ל תקף בצפון רצועת עזה והשמיד פיר ובו משגר רקטות טעון ומוכן לשיגור לעבר דרום הארץ ● עדכונים שוטפים

ענקיות הפיננסים העולמיות / עיצוב: אלישע נדב

הבנק הבינלאומי שממליץ: הגדילו חשיפה למניות וחפשו הזדמנויות בסין

ב־UBS מעריכים המשך תנופה בשוקי המניות הסיניים בשנה הקרובה ● בדויטשה בנק דווקא סבורים כי סין עלולה לאבד מומנטום בגלל משבר הנדל"ן וצופים קאמבק של הדולר; ולמרות האופטימיות בג'יי.פי מורגן לגבי הצמיחה הגלובלית, הם מזהים גם סכנת מיתון ● התחזיות של ענקיות הפיננסים ל־2026

השופט בני שגיא / צילום: דוברות הרשות השופטת

בני שגיא, נשיא ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע, נהרג בתאונת אופנוע

שגיא, בן 54 במותו, היה הצעיר מבין נשיאי בתי המשפט המחוזיים בישראל ● בהנהלת הרשות השופטת הוא זכה להערכה רבה, בין היתר בשל יכולתו להביא לסיומם של תיקים פליליים מורכבים באמצעות הסדרי טיעון יעילים ● שר המשפטים לוין ספד לו: "הוא יחסר מאוד למערכת המשפט"