גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איך למנוע הדבקה והאם צריך מסכות פנים: כל מה שצריך לדעת על הקורונה

עד כמה חמורה המחלה לה גורם הנגיף, האם קיים טיפול, איך מקטינים את הסיכוי להידבק בנגיף, ומהן ההנחיות המיוחדות לחוזרים מחו"ל ● מספר דברים שחשוב לדעת בנוגע לווירוס הקורונה, המכונה COVID19

התפרצות נגיף הקורונה ביפן / צילום: Jae C. Hong, AP
התפרצות נגיף הקורונה ביפן / צילום: Jae C. Hong, AP

התפשטות נגיף הקורונה בישראל עלתה מדרגה השבוע, עם גילויים של שלושה חולים נוספים - בהם תלמיד תיכון, שבעקבותיו נכנסה שכבה שלמה לבידוד ביתי וכל תלמידי בית הספר התבקשו שלא להגיע ללימודים. משרד הבריאות נערך בחודש האחרון להגעת הנגיף לארץ, לאחר שהזהיר כי לא ניתן למנוע באופן הרמטי את חדירתו לישראל. לצד הזהרות מסע וביטולי טיסות למדינות שבהן התפוצה גבוהה, אלפי ישראלים נדרשים להישאר בביתם בתנאי בידוד, ומערכת הבריאות נדרשת להתמודד באופן מורכב עם מחלה חדשה שעדיין נמצאת תחת עין המיקרוסקופ במעבדות המחקר.

למרות שההתמודדות עם הנגיף ברחבי העולם רק בראשיתה ודרכי ההתמודדות עמו עדיין נמצאים בשלבי מחקר, התמודדות עמו נוגעת לרשויות הבריאות ולאזרחים כאחד, ולכן ריכזנו מספר דברים שחשוב לדעת בנוגע לווירוס הקורונה, המכונה COVID19. 

כמה מודאג עליי להיות?

מרבית האנשים הנושאים את הנגיף עלולים לחלות רק באורח קל, כך עולה מהנתונים שנאספו. מבין כל המקרים בסין, 81% סבלו מתסמינים קלים, 13.8% היו חלו באופן קשה ו-4.7% היו חולים אנושות. הסיבוכים מופיעים לרוב בקרב מבוגרים ואנשים הסובלים מפגיעה במערכת החיסון וממחלות כרוניות. מרבית הנפטרים - כ-80% מהם, הינם מעל גיל 60, ושני שלישים מתוכם הם גברים.

גורמי בריאות הציבור מנסים להעריך כמה אנשים נדבקו, כולל כאלה שלא חלו כלל. מפני שהשפעות הנגיף לא ידועות במלואן, קשה להעריך באופן מלא את השפעתו, ונכון לשעה זו גופי הבריאות ברחבי העולם פועלים להכלתו ולבידוד החולים לשם מניעת תפוצתו.

האם מדובר במגיפה?

מומחי בריאות ברחבי העולם טוענים כי יש להיערך לכך, אך לעת עתה, ארגון הבריאות העולמי טוען שלא מדובר במגיפה, לפי מספר המדינות בהן ישנן התפרצויות, חומרת המחלה והשפעתה על החברה. יחד עם זאת, לפי יו"ר הארגון, טדרוס אדנום גבריזיס, מספר הנדבקים החדש כפי שמשתקף מדיווחי איראן, איטליה ודרום קוריאה, "מדאיג מאוד". הוא הוסיף כי נכון לשעה זו איננו עדים להתפשטות גלובלית בלתי ניתנת להכלה, וכי איננו עדים למקרי מוות בהיקף גדול. "האם לנגיף יש פוטנציאל להפוך למגיפה? בהחלט כן. האם אנחנו שם? להערכתנו, עדיין לא. ניתן להכיל את הנגיף ויש מדינות שעושות בדיוק את זה".

כיצד נדבקים בני אדם בנגיף ומהם תסמיניו?

העברת הנגיף בין בני אדם מתבצעת ככל הנראה בחשיפה להפרשות מדרכי הנשימה, בעת עיטוש או שיעול. סימני המחלה דומים לאלו של שפעת: חום, שיעול, קוצר וקשיי נשימה. בבדיקה קלינית לא ניתן להבדיל בין הדבקה בנגיף הקורונה לבין מחלות נשימתיות אחרות. המחלה עלולה להוביל לדלקת ריאות קשה, לתסמונת נשימתית חמורה, לאי ספיקת כליות ואף למוות.

אחוז הסיבוכים הקשים מכלל הנדבקים טרם הובהר. טרם ידוע עד כמה המחלה מדבקת, אך לפי משרד הבריאות בשלב זה נראה כי רמת ההדבקה דומה לפחות לזו של נגיף השפעת. עדין לא ברור האם אנשים יכולים להדביק לפני הופעת תסמיני מחלה, ולכן נשלחים אנשים שביקרו במדינות בהן תפוצת המחלה מתרחבת במהירות, לבידוד והשגחה.

האם יש טיפול למחלה?

נכון לשעה זו, אין טיפול ספציפי למחלת נגיף הקורונה, ועיקר הטיפול בחולה הינו תומך וניתן על סמך מצבו הקליני של המטופל. בניגוד למחלות מדבקות מאוד דוגמת השפעת והחצבת, להן נמצא חיסון - עדיין אין בנמצא חיסון לנגיף החדש, ופיתוח של חיסון עשוי לקחת זמן רב. יחד עם זאת, באוסטרליה הצליחו לייצר חיסון ניסיוני, ובקרוב יחלו לנסותו על בעלי חיים ובהמשך לבדוק את מידת הבטיחות והיעילות שלו.

גם חברת תרופות מארה"ב החלה בפיתוח חיסון ראשון לקורונה, בשיתוף המכון הלאומי לאלרגיות ומחלות מידבקות. הצפי הוא שעד סוף אפריל יחלו בניסוי קליני, ושהחיסון יהיה מאושר לשימוש בחורף הבא.

איך מקטינים את הסיכוי להידבק בנגיף?

כמו ברבים מהמקרים של הידבקות במחלות ויראליות, ישנם צעדים שבכוחם להקטין את הסיכוי להידבקות בנגיף. ארגון הבריאות העולמי ומשרד הבריאות ממליצים להקפיד על שטיפת ידיים לעיתים תדירות, ודאי לפני ארוחה, הכנת אוכל, לאחר שיעול או התעטשות ולאחר שהייה במקומות הומי אדם. יש לכסות את הפה בזמן שיעול ואת הפה והאף בזמן התעטשות - באמצעות טישו או מרפק. יש להימנע ממגע ולשמור מרחק מפני אנשים המגלים תסמינים של צינון או שפעת, ולהימנע מנסיעה בתחבורה ציבורית באם חשים ברע או מגלים תסמיני מחלה.

האם מסיכות פנים יכולות להגן עלינו מפני הידבקות?

ארגון הבריאות העולמי ומומחים אחרים מדווחים כי יעילות המסכה אינה חד משמעית. אך חלק ממומחי הבריאות ומייצרי המסכות אומרים כי בשימוש נכון, מסיכת הנשמה מסוג N95 המיועדת לשימוש חוזר, יכולה להגן באופן מלא מפני הנגיף החדש. מסכות קצף נייר או פוליאוריטן לא מסננות חלקיקים קטנים יותר האחראים להעברת זיהומיים. מסכות אלו עשויות, עם זאת, למנוע מאנשים חולים להעביר את הנגיף לאחרים.

לדברי משרד הבריאות בישראל, אין כל המלצה לעטות מסכה באופן שגרתי כדי להתגונן, אלא אם ניתנת המלצה ספציפית מאיש צוות רפואי. מי שכן אמורים לעטות מסיכה הם אילו המפתחים תסמינים וחשודים או מאובחנים כחולי קורונה (וזאת על מנת למנוע העברה של המחלה לאחרים) ואלו הבאים במגע או מטפלים בחולים חשודים או מאומתים (על מנת להגן על עצמם).

התגלה אצלי חום. מה לעשות?

אם לא הגעת מאחד היעדים הרלוונטיים, ניתן לפנות לרופא באופן שגרתי. אם חזרתם או שהיתם בקרבה לאדם החולה או ששב מהיעדים האמורים והופיע אצלו חום מעל 38 מעלות, שיעול, קושי בנשימה או תסמין נשימתי אחר, יש ראשית ליצור קשר טלפוני עם קופת החולים או הרופא המטפל, ולא להגיע למרפאה ללא הודעה מראש.

בכל שאלה המתעוררת בנושא או ספק העולה, ניתן להפנות שאלות למוקד *5400 של משרד הבריאות, או למוקד המשותף של קופות החולים ומד"א.

מהן ההנחיות המיוחדות לחוזרים מחו"ל?

משרד הבריאות מנחה את החוזרים לארץ מסין, מתאילנד, מהונג קונג, מסינגפור, ממקאו, מקוריאה הדרומית ומיפן, לשהות בבידוד בית עד לתום 14 ימים מיציאתו מיעדים אלה או מהמגע האחרון עם חולה ולדווח על כך. בנוסף, כל מי שביקר בטיוואן, באיטליה או באוסטרליה ב-14 הימים האחרונים ומפתח תסמינים של מחלה, צריך לפעול לפי ההוראות של המשרד - אם נמדד חום של מעל ל-38 מעלות, שיעול, קושי בנשימה או תסמין נשימתי אחר יש לפנות למוקד 101 של מד"א (לא להגיע למרפאת קופת חולים ולא לחדר מיון). במידת הצורך יגיע פרמדיק לבדיקות מעבדה בביתכם ולהמשך טיפול, על פי החלטת הרופא. אמש, הוציא משרד החוץ הזהרת מסע לנוסעים לצפון איטליה, ומשרד הבריאות שוקל האם להורות לשבים מן המדינה לשהות בבידוד.

האם סחורות ומוצרים המיובאים מסין יכולים להעביר את הנגיף?

לפי המרכז לתפוצת מחלות בארה"ב, מדובר בתרחיש בלתי סביר, שכן וירוס הקורונה לא שורד לאורך זמן רב על משטחים.

האם חיית מחמד עלולה לסכן אדם בקורונה וההפך?

עד כמה שידוע, חיית מחמד כמו כלב או חתול, אינה יכולה להידבק או להדביק אדם בנגיף הקורונה החדש. עם זאת, לפי משרד הבריאות, מאחר ובאופן תיאורטי נגיפי קורונה מסוגים אחרים יכולים להדביק חיות מומלץ לנקוט במשנה זהירות ולא לטפל בחיית מחמד אם סובלים מתסמינים החשודים כמחלת הקורונה ואם חייבים לבוא במגע עם בעלי חיים במצב זה יש לעטות מסכת פה-אף ולהקפיד על רחיצת ידיים.

"לא חייבים אחרי כל מגע לרחוץ ידיים"

לנוכח התפשטות המחלה בארץ, פנינו לפרופ' גליה רהב, מנהלת המרפאה למחלות זיהומיות כלליות בתל השומר (אחראית על מחלקת הקורונה) כדי לשפוך אור על המצב החדש:

מה להחזיק בבית כדי להיערך?

ההיערכות בבית צריכה להיות ברמת ההצטיידות במזון. מבחינת תרופות - כמו שנוסעים לחו"ל. אין טיפול יעיל ומוכח לוירוס הזה. כל אדם צריך להצטייד בתרופות שהוא זקוק להן ביומיום שלו. גם לחולה אסטמה אני לא מציעה משהו אחר.

ממה להימנע- רק מפגשים המוניים? מומלץ לא להגיע לעבודה אם אפשר? לא לאכול במקומות שאחרים מכינים לך אוכל? תחבורה ציבורית?

הכניסה לבידוד אחרי חשיפה נראית כרגע כאפקטיבית בהפחתת התפשטות המחלה. כל המקרים שהיו בארץ נולדו במקור מנסיעה לאיטליה ובפיראט האדום. ממליצה להימנע ממקומות ציבוריים אבל לא הייתי אומרת לא להיכנס לקניון. כנראה שההדבקה ממשטחים היא מינימלית.

איך נראית רחיצת ידיים אפקטיבית? כל כמה זמן ובאילו נסיבות לרחוץ? מה האפקטיביות של אלכוג'ל? האם לקנות סבון אנטיספטי?

ג'ל האלכוהול שיש בכל בתי המרקחת הם תקניים וצריך לשים אותם במשך 20 שניות ולתת להם להתייבש. לא חייבים אחרי כל מגע לרחוץ ידיים.

ילדים במסגרות לימוד: האם יש דרך כלשהי להפחית את הסיכוי שילד אחד ידביק את כל הגן? יש טעם לעודד רחיצת ידיים בגן?

לשמחתנו, לעומת מחלות אחרות, זה נדיר שיש הדבקה בילדים. בעולם אפשר לספור על יד אחת כמה ילדים נדבקו. הייתי ממליצה לנקות משטחים עם אלכוג'ל או מגבונים עם חומר שקוראים לו אנטיגון ולא לבוא לגן חולים.

איך היית ממליצה לאנשים מקבוצת סיכון, חולי סרטן או אסטמה, להגן על עצמם?

להימנע ממקומות מאוד הומים ולא להגיע לבתי חולים.

מבוגר בריא בן 75-80 - האם לנקוט צעדים שונים מכלל הציבור?

לא, אין צורך.

אם אחלה בקורונה האם יחייבו אותי לשהות בבידוד במחלקה שלכם, גם אם המחלה קלה?

זה המצב כרגע. זה לא נחמד להיות בבית כלא כזה אבל אין ברירה.

כמה מקום יש להם?

כרגע בגלל שיש לנו מאושפזים שליליים מהדיימונד פרינסס, אין מקום. אני מאוד מקווה שהאנשים שהיו על הספינה ישתחררו בקרוב כדי שאפשר יהיה לקלוט עוד. מתכננים שיהיו 30 מקומות לאשפוז. זה מעט יחסית לכמות החולים שצפויים, אבל כנראה שבהמשך לא יאשפזו חולים קלים. בתי חולים נוספים כמו רמב"ם וברזילי נערכים גם הם לקלוט את החולים.

ראינו שהישראלים לא מצליחים לשמור בידוד - אולי כל המאמצים מיותרים וצריך פשוט לאפשר לכולם להסתובב חופשי? האם יש סיכוי שלא כולנו נידבק בזה בשלב זה או אחר?

אנחנו עוד לא במצב שבו אפשר לומר שאיבדנו את השליטה על המחלה וכבר אין טעם בבידוד. אם לא נשלוט במחלה, אנחנו עלולים להגיע למצב של איטליה שבו 76 איש נפטרו.

האם יש דבר להיערך מבחינת גופנית למחלה? להרבות באוכל מסויים? ספורט? תרגול נשימות עמוקות?

לא.

ממד"א נמסר כי אין לפנות בשאלות לגבי הקורונה למוקד 101. הדבר מעמיס על המוקד. לשאלות כלליות ניתן לפנות לאתר משרד הבריאות או למוקד *5400. יש להשאיר את המוקד פנוי לאזרחים הסובלים מחום, שיעול או קשיי נשימה

עוד כתבות

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי