גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משרד הבריאות: לשקול נחיצות נסיעות לחו"ל; שבים מאיטליה חייבים בבידוד

החל מהיום: החוזרים מאיטליה ייכנסו לבידוד בית של 14 יום ● משרד הבריאות: יש להימנע מקיום כנסים בינלאומיים בישראל ● אולימפיאדת טוקיו 2020 בסכנת ביטול ● רשויות הבריאות בארה"ב נערכות למגפה אפשרית

צעירה בבייג'ין יוצאת ממרכול בסין עם מסיכה בגלל נגיף הקורונה / צילום: Frank Augstein , Associated Press
צעירה בבייג'ין יוצאת ממרכול בסין עם מסיכה בגלל נגיף הקורונה / צילום: Frank Augstein , Associated Press

19:40

משרד הבריאות קורא הערב לציבור לשקול נחיצות של נסיעות לחו"ל, בשל הסיכוי שתחלואת הקורונה התפשטה לאזורים רחבים באירופה ובעולם. לאחר שהממשלה הוציאה אזהרת מסע כוללת לאיטליה בשל התפרצות הנגיף במדינה בימים האחרונים, גם משרד הבריאות קורא לתושבי ישראל לא לנסוע לאיטליה, והנחה כי מהיום (יום רביעי, 26.2), כל מי שחזר מאיטליה ב-14 יום האחרונים יחויב להיות בבידוד בית עד להשלמת 14 יום ממועד חזרתו. המועד האמור נועד בין היתר לתת מספיק זמן לאיטלקים השוהים בארץ לצאת מישראל באופן מסודר. לפי המועד האמור, הכניסה לבידוד היא וולנטרית. 

בנוסף, מורה המשרד לאזרחים להימנע מנסיעות לכנסים, כינוסים והתקהלויות בינלאומיות אחרות, ובכלל זה גם נסיעה לאירועים בעלי אופי דתי בהם מתכנסים אנשים ממדינות רבות. כמו כן, יש להימנע מקיום כנסים בינלאומיים בישראל. הנחיות מפורטות יועלו לאתר המשרד. 

בתוך כך, באירופה דיווחו ביממה האחרונה על מקרים רבים חדשים של אבחון הידבקות בנגיף מחוץ לאיטליה - וברוב המקרים נמצא קשר לביקור באיטליה או לביקור של תושבים איטלקיים באירופה. בגרמניה קפץ מספר הנדבקים לשישה, בצרפת נרשם קורבן נוסף של המחלה, וזאת בנוסף לדיווחים על מקרי קורונה באוסטריה, שווייץ וספרד שדווחו אמש. שר הבריאות הגרמני יינס שפאן אמר הערב כי "גרמניה נמצאת בתחילתה של מגיפת קורונה" וכי המדינה תיערך להתפרצות בקנה מדה רחב.

19:20

ארגון הבריאות העולמי אמר היום כי לראשונה מספר הנדבקים החדשים מחוץ לסין גבוה יותר מהיקף הנדבקים החדשים בסין עצמה. "העלייה בהיקף הנדבקים באיטליה, איראן ודרום קוריאה מדאיגה מאוד", אמר היום מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי טדרוס אדנום גברייסוס. 

נכון לשעה זו, מספר הנדבקים עומד על 81,249 איש ברחבי העולם, מתוכם 78,073 מסין. מספר המתים הוא 2,770, מתוכם 2715 מסין. היקף המחלימים עומד על 30,359 איש, מתוכם 30,049 מסין.

11:40

הקורונה מגיעה ללב תעשיית הרכב האירופית: בהתאם לתחזיות המוקדמות, משבר הקורונה מתחיל לזלוג אל לב הייצור התעשייתי של כלי רכב באירופה. ספק הענק האיטלקי MTA שמייצר חלקים אלקטרו-מכניים עבור קונצרן פיאט-קרייזלר-אלפא (FCA), איווקו ויצרני רכב אחרים, הודיע הבוקר (ד') כי הוא נאלץ לסגור את פעילותו במפעל המרכזי שלו בצפון איטליה בעקבות הוראה ישירה של משרד הבריאות האיטלקי ונשיא מחוז לומברדיה. האזור בו פועל המפעל הוא אחד ממוקדי התפוצה המרכזיים של וירוס הקורונה במדינה.

המפעל משווק את תוצרתו בשיטת JUST IN TIME (אספקה ישירות לפס הייצור ללא צבירת מלאים מוקדמים) לשלושת מפעלי הייצור המרכזיים של פיאט בדרום ובמרכז איטליה. החל מ-2 במרץ יופסק הייצור בכל מפעלי הרכב של הקונצרן באירופה, ויושפעו פסי ייצור גם של רנו, ב.מ.וו ופיז'ו.

על-פי הערכת החברה, אם ההשבתה תתמשך יושפעו גם לנדרובר ויגואר, איווקו ויצרנים שונים של כלי צמ"ה. החברה ביקשה מהרשויות לאפשר לה לחזור לפעילות מוגבלת עם כ-10% מכוח-האדם, אולם טרם קיבלה מענה.

להשבתה ממושכת צפויות להיות השפעות גם על שוק הרכב הישראלי, אולם היבואנים הרלוונטיים טרם הגיבו בנושא.

מחברת סמלת, יבואנית פיאט-קרייזלר ואלפא, נמסר כי בחברה לא רואים כל קשיים באספקת רכב חדש.

11:00

רשויות הבריאות בארה"ב מסרו אתמול (ג') כי הן מצפות להתפשטות רחבה יותר של נגיף הקורונה בארה"ב ונערכות למגפה אפשרית. למרות זאת הרשויות סייגו וציינו כי הן לא בטוחות בשאלה עד כמה חמורה תהיה הבעיה.

עד כה אושרו בארה"ב 14 מקרי הידבקות בלבד. לאלה מתווספים 40 נוסעים מאוניית הקרוז דיאמונד פרינסס ושלושה מבין האמריקאים שחזרו מסין בטיסות פינוי בחסות ארה"ב. מערכות הבריאות בארה"ב מבודדות את החולים הנגועים ועוקבות אחר קשרים שהיו להם עם אנשים אחרים.

10:20

מקרה ראשון של קורונה נבדק כעת בברזיל, בעיר סאו פאולו, העיר הגדולה והמאוכלוסת ביותר בדרום אמריקה, המהווה מוקד עסקי משמעותי ביבשת. האיש אשר נמצא חיובי בבדיקה ראשונית הוא גבר בן 61 ששהה בשבועות האחרונים במחוז לומברדי באיטליה למטרות עסקים.

המקרה מתברר בעת שיאן של חגיגות הקרנבל בברזיל, וגורמים בשלטונות המדינה העלו חשש מהתפשטות נרחבת של הווירוס בשל מספר האנשים הגבוה השוהה בחגיגות הקרנבל.

במקביל, חייל בצבא ארה"ב המוצב בדרום קוריאה נדבק גם הוא בנגיף, כאשר מדובר במקרה הראשון בצבא ארה"ב, שרק אמש הודיע על צמצום האימונים בדרום קוריאה על רקע התפרצות הנגיף במדינה, בה עלה מספר הנדבקים המאומתים ל-1,146. לפי הודעת הצבא האמריקאי, החייל בן ה-23 נמצא בהסגר עצמי בביתו מחוץ לבסיס.

בסין, בה החלה התפרצות הנגיף, נפטרו ביממה האחרונה 52 בני אדם נוספים, ומספר הקורבנות במדינה עלה ל-2,715. מדובר בירידה של 19 מקרי מוות בהשוואה ליממה החולפת. בנוסף, זוהו עוד 406 מקרים חדשים, גם כן ירידה לעומת היממה הקודמת - 102 נדבקים פחות. מספר הנדבקים במדינה עומד כעת על כ-78 אלף, רובם הגורף בעיר חוביי. 

8:30

אולימפיאדת טוקיו 2020 בסכנת ביטול: בוועד האולימפי מודים לראשונה כי הם שוקלים לדחות או לבטל את אולימפיאדת טוקיו 2020 אם לא תהיה התקדמות בטיפול ובעצירת התפשטות נגיף הקורונה. 

06:20

בהלת הקורונה, וגם מקרי הידבקות, התפשטו ביממות האחרונות מאיטליה ליתר מדינות אירופה ומעלות את החשש כי ההתפרצות תגבה קורבנות נוספים. באוסטריה נרשמו שלושה מקרי הידבקות, שגם גרמו לסגר על מלון יוקרה בעיר אינסברוק. ככל הנראה אחד המקרים הוא של פקידת קבלה במלון, שמוצאה איטלקי. המקרה השני הוא של זוג איטלקים מברגמו, שלנו בעיר. המלון נסגר בהוראת הרשויות. כלי התקשורת דיווחו כי חלק מתושבים קונים מצרכים וממלאים עגלות בסופרמרקטים מקומיים, מחשש להתפרצות רחבה יותר שתביא לסגר.

גם בגרמניה נרשמו מקרים ראשונים של קורונה "תוצרת איטליה" - צעיר בן 25 שביקר במילאנו ושב לעיר גפינגן אובחן עם המחלה, וכך גם גבר בן 47 שככל הנראה היה בביקור באיטליה ואושפז במצב קריטי בבית חולים בדיסלדורף. כעת נבדקים האנשים איתם הוא היה בקשר. בתי הספר בעיירה ממנה הגיע, באזור היינסברג שבמדינת המחוז נורדריין-וסטפליה, נסגרו עד יום חמישי לפחות.

בשווייץ דווח על מקרה אחד של קורונה, של אזרח שביקר באזורים הנגועים בצפון איטליה. בספרד דווחו שישה מקרים, אך לא ידוע מקורם. כאלף נופשים עדיין סגורים במלון בטנריפה, לאחר שרופא איטלקי ששהה במקום אובחן כנשא של הנגיף.

הרשויות בבריטניה שלחו ילדים שהיו בטיול סקי בחבל לומברדיה לבידוד ביתי.

איטליה עצמה נאבקת להתמודד עם ההתפרצות, לאחר שמספר הקורבנות בה עלה ל-11, ונרשמו יותר מ-322 חולים. הממשלה האשימה את השלטון המקומי בקודוניה, ליד מילאנו, בטיפול לוקה באחד החולים הראשונים ובאי-בידודו בבית החולים, מה שהביא להתפרצות המשמעותית הנוכחית. אתמול התרחבו ההסגרים גם לדרום המדינה, והרשויות בפלרמו שבסיציליה הודיעו על סגירת בתי הספר בעיר עד יום שני הקרוב לפחות, לאחר שתיירת איטלקית מצפון המדינה שביקרה באי אובחנה כחולה בנגיף.

הרשויות באיטליה הדגישו כי רוב הקורבנות מהמחלה היו מבוגרים עם מחלות רקע.

עוד כתבות

עידו דויטש / צילום: קין עלית צילומי תדמית

בגיל 8 הוא פתח עסק בבית הספר. היום הפיתוח שלו משמש גופי ביון וממשלות בעולם

הוא גדל בקריית שמונה, הפך את בית הספר לזירת עסקים, שיחק בהפועל גליל עליון וחלם להגיע ל־NBA ● אחרי שניסה לכבוש את ארה"ב עם מיזם לשטיפת סכו"ם, חזר לארץ ● היום הפיתוח שלו משמש גופי ביון וממשלות בעולם ● שיחה קצרה עם עידו דויטש, מייסד–שותף ומנכ"ל ארגו

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

האם הירידות החדות ימשיכו גם במסחר היום, ומה יעשו הדואליות?

מימושים חדים וחשש מהסלמה ביטחונית צפויים להמשיך להעיב היום על הבורסה בתל אביב, רגע לפני המעבר לשבוע המסחר החדש ● מניות הארביטראז' ייתנו פוש ירוק מתון בפתיחת המסחר, אך ככל שהירידות יימשכו הן עלולות להשליך על ביצועי 2025 ועל ההנפקות שעל הפרק ● וול סטריט מאותתת על עייפות, הזהב והכסף חוזרים למרכז הבמה והביטקוין מאכזב ● וגם: למה הנפט יורד?

אלוף דוד זיני / צילום: דובר צה''ל

בג"ץ דחה את העתירות נגד מינוי דוד זיני לראש השב"כ; הנשיא עמית הסתייג

השופטים סולברג ומינץ קבעו בדעת הרוב כי לא נפל פגם בהחלטת הממשלה ובאישור ועדת גרוניס, והעניקו משקל להסכמות בין רה"מ ליועמ"שית שאפשרו את מינוי דוד זיני לראש השב"כ ● מנגד, הנשיא עמית טען כי ההסכמות אינן יכולות להחליף בחינה מהותית של טוהר המידות ושל הנסיבות שהובילו לבחירתו של זיני לתפקיד

קניות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

"הליך לא תקין": האם בג"ץ יפסול את הפחתת המע"מ על יבוא אישי?

איגוד לשכות המסחר עתר לבג"ץ בטענה כי הצו שהכפיל את הפטור ממע"מ על יבוא אישי נחתם בהליך לא תקין • המדינה נדרשה להגיב בתוך שבוע, וחברי כנסת מהקואליציה מאותתים על התנגדות

משרד הפנים / צילום: איל יצהר

משפחות ברוכות ילדים ייפגעו: הנחות הארנונה מתעדכנות לקראת שנת 2026

משרד הפנים הפיץ טיוטת תקנות חדשה אשר מעדכנת את הקריטריונים ואת המשכורות הממוצעות המזכים בהנחה בארנונה • השורה התחתונה: שיעור ההנחה יורד לכלל הזכאים, אך טווחי המשכורות מורחבים

''מיוחסת''. האחים כועסים / צילום: באדיבות yes

כשהכסף נכנס לתמונה, הכול מתערער: "מיוחסת" מעלה שאלות על פריבילגיות

בקומדיה החדשה שעלתה ל-yes ניצבת צעירה שמקבלת ירושה מפתיעה ● היא נשאבת לדרמה משפחתית של חלוקת הון ויחסי כוח, אך מציבה מראה לאחים שגדלו בעושר, ומציעה דרך אחרת לנהל כסף, בלי לוותר על קשר, חום ואנושיות

כסף בקיר. עם אלרם רג׳ואן / צילום: פרטי

הצעיר שסגר את עסקת הנדל"ן השביעית שלו בגיל 27

אלרם רג'ואן רק בן 27 וכבר אחרי 7 עסקאות נדל"ן ● מה שהתחיל ברכישה מוצלחת של דירה להשקעה בפתח תקווה, הפך למסע בלתי פוסק אחרי עוד ועוד אפיקי השקעה משתלמים - וצבירת שלל תובנות מהשטח ● וכן, יש גם את העסקה הלא מוצלחת בערד

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

היועמ"שית לבג"ץ: להוציא צו ביניים שיקפיא את החלטת הממשלה לסגור את גלי צה"ל

בהרב-מיארה פרסמה את התגובה לבקשה לצו ביניים בנושא, ואמרה כי החלטת הממשלה על סגירת גלי צה"ל "רצופת פגמים" ● היועמ"שית טענה כי על בג"ץ למנוע כל מהלך בעניין עד להכרעה בעתירות, והבהירה: "הנזק שייגרם הוא משמעותי ובלתי הפיך"

מתוך הסדרה The Eternaut. לראשונה יצירה עם פריים סופי שיצרה AI / צילום: ©2024 Netflix, Inc

דיסני שילמה מיליארד דולר ל-openAI כי היא הבינה שהיא הפסידה בקרב

העסקה בין דיסני ל־OpenAI מסמנת רגע היסטורי בו הוליווד הפסיקה לנסות לעצור את הבינה המלאכותית, והחלה לנהל אותה מבפנים ● זהו מהלך שנועד לשמור על כוח ושליטה בתעשייה משתנה, גם אם המחיר הוא המרת הנשמה היצירתית באלגוריתמים

גביע העולם בשלוש מדינות / עיצוב: אלישע נדב

מחירי הכרטיסים למונדיאל שברו שיא היסטורי. איזו נבחרת היא היקרה ביותר?

המשחקים האחרונים של רונאלדו ומסי, אורחים כמו מאסק, צוקרברג וטראמפ ופריסה על פני שלוש מדינות הפכו את מונדיאל 2026, שייערך ביוני, לאירוע חריג בכל קנה־מידה ● לראיה: מחירי הכרטיסים שברו שיא היסטורי ● בפיפ"א צופים 6.5 מיליון מבקרים, שייצרו 185 אלף מקומות עבודה למקומיים ● האירועים הגדולים של 2026, פרויקט מיוחד

בית פרטי על שטח של דונם בשדה אליעזר / צילום: תמר לוין

עם נוף לחרמון: בכמה נמכר בית פרטי על שטח של דונם בשדה אליעזר?

במושב שדה אליעזר בעמק החולה נמכר בית פרטי בן 5 חדרים תמורת 3.83 מיליון שקל ● הבית בשטח בנוי של 180 מ"ר, על קרקע בשטח של דונם וממוקם בהרחבה החדשה של המושב ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

אז מה באמת עומד מאחורי טרנד הילדים סיקס־סבן? / צילום: Shutterstock

אז מה באמת עומד מאחורי טרנד הילדים סיקס־סבן?

מהי אולומואוצקי טברוז'ק, היכן נמצא רחוב שלושת החצים, ואיזו תחנת רדיו שידרה מבניין בית הספר "המנחיל" שברמת גן? ● הטריוויה השבועית

עמוס לוזון / צילום: איל יצהר

האם הנכס שנקנה ב־10 מיליון שקל שווה 25 מיליון? תביעה נגד קבוצת לוזון

בעל מניות בקבוצת לוזון הגיש תביעה נגד החברה בטענה כי לוזון רכש באופן פרטי פרויקט בבאר יעקב, בלי להציע אותו קודם לחברה שבבעלותו ● ועדה בלתי תלויה שהוקמה לבקשת הקבוצה קבעה כי קיימת אפשרות סבירה להפרת חובתו

גניבת רכב / אילוסטרציה: Shutterstock

עלייה של 25% בגניבות רכב ברבעון הרביעי של השנה לעומת הקודם

לפי נתוני פוינטר, בשנת 2025 נרשמה ירידה של 18% בגניבות כלי רכב ובניסיונות גניבה לעומת 2024 ● מדובר בירידה ראשונה מאז תקופת הקורונה, אבל כזו שמלווה בכוכבית ברורה: הרבעון הרביעי של השנה כבר מציג היפוך מגמה, עם עלייה משמעותית בהיקף הגניבות לעומת הרבעון השלישי

לינק אנד קו 08 פלאג–אין / צילום: יח''צ

במחיר של 230 אלף שקל: הפלאג-אין שמציג טווח חשמלי כמעט כפול מהממוצע

לינק אנד קו הסינית, חברה אחות של וולבו, מציגה קרוס-אובר גדול ומפואר עם סוללה מסיבית וטווח חשמלי רציני, במחיר כניסה מרשים ● היא עדיין לא מלוטשת מבחינה דינמית, כמו מותגי הפרימיום האירופיים, אך מציעה יחס תמורה לכסף שעליו היצרנים המערביים יכולים רק לחלום

דיוויד גוקלר,  מנכ''ל סנדיסק / צילום: ap, Don Feria

זינקה 600% בחודשים: המניה הכי טובה במדד S&P 500 השנה והקשר הישראלי

חברת אחסון המידע סנדיסק, שהקים וניהל בעבר אלי הררי, זינקה ב־614% והיא נסחרת בשווי של 36.6 מיליארד דולר ● החברה מעסיקה מאות עובדים בישראל, לאחר שרכשה כאן בעבר את מפתחת ה"דיסק און קי" ● בצמרת התשואות ב־S&P 500 - עוד 3 חברות מתחום אחסון המידע

סיכום שווקים שבועי / צילומים: שאטרסטוק, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

השינויים שישפיעו על הכסף שלנו ב-2026 - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

כל מה שצריך לדעת על השינויים שישפיעו על הכסף שלנו לקראת 2026 ● מה ההבדלים בין פוליסות חיסכון וגמל להשקעה ואיפה מרוויחים יותר ● זו השנה החזקה בשוק ההנפקות מאז 2021 בבורסה בת"א - ואלו ההנפקות הגדולות ● וגם: למה כדאי לכם להשקיע בזהב?

עבדירחמן מוחמד עבדולאהי, נשיא סומלילנד ובנימין נתניהו, ראש ממשלת ישראל / צילום: Reuters, Monicah Mwangi, Jonathan Ernst

מים, נפט וציר אסטרטגי מול טורקיה: מאחורי ההכרה הישראלית בסומלילנד

אחרי שנים של מגננה מול שלוחות הטרור של איראן וההתפשטות הטורקית, ירושלים מאמצת אסטרטגיה יצירתית - הכרה במדינה שאיש לא הכיר בה קודם ● מהקשרים ההדוקים של נתניהו עם מודי ההודי ועד מלחמות המים והנפט מול מצרים וסומליה - כך נבנה הציר החדש

יינות קבוצת אמפורה / צילום: אנטולי מיכאלו

עם קצת עזרה מהמבקרים ביקב: חשיבותה של קבוצת אמפורה לתרבות היין בישראל גדולה מהיקף הייצור שלה

יקב אמפורה הפיק יינות בומבסטיים ויקרים, ואז החליף ידיים ושינה כיוון ● ההימור על יינן צעיר ומוכשר השתלם, החתירה ליוקרה הומרה לנגישות מקומית, ומרכז המבקרים ביסס את מעמדו כביקור חובה לחובבי יין

צחי ברוורמן / צילום: תמר מצפי

האקרים איראנים טוענים שפרצו לצחי ברוורמן, והחלו להפיץ חומרים

קבוצת הנדלה, המזוהה עם איראן, טוענת כי פרצה למכשירו הסלולרי של ראש הסגל של ראש הממשלה נתניהו ● לפי שעה, הופץ מידע שכולל פרטים אישיים אודות ברוורמן, אך טרם ברור מה מקורו