גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משרד הבריאות: לשקול נחיצות נסיעות לחו"ל; שבים מאיטליה חייבים בבידוד

החל מהיום: החוזרים מאיטליה ייכנסו לבידוד בית של 14 יום ● משרד הבריאות: יש להימנע מקיום כנסים בינלאומיים בישראל ● אולימפיאדת טוקיו 2020 בסכנת ביטול ● רשויות הבריאות בארה"ב נערכות למגפה אפשרית

צעירה בבייג'ין יוצאת ממרכול בסין עם מסיכה בגלל נגיף הקורונה / צילום: Frank Augstein , Associated Press
צעירה בבייג'ין יוצאת ממרכול בסין עם מסיכה בגלל נגיף הקורונה / צילום: Frank Augstein , Associated Press

19:40

משרד הבריאות קורא הערב לציבור לשקול נחיצות של נסיעות לחו"ל, בשל הסיכוי שתחלואת הקורונה התפשטה לאזורים רחבים באירופה ובעולם. לאחר שהממשלה הוציאה אזהרת מסע כוללת לאיטליה בשל התפרצות הנגיף במדינה בימים האחרונים, גם משרד הבריאות קורא לתושבי ישראל לא לנסוע לאיטליה, והנחה כי מהיום (יום רביעי, 26.2), כל מי שחזר מאיטליה ב-14 יום האחרונים יחויב להיות בבידוד בית עד להשלמת 14 יום ממועד חזרתו. המועד האמור נועד בין היתר לתת מספיק זמן לאיטלקים השוהים בארץ לצאת מישראל באופן מסודר. לפי המועד האמור, הכניסה לבידוד היא וולנטרית. 

בנוסף, מורה המשרד לאזרחים להימנע מנסיעות לכנסים, כינוסים והתקהלויות בינלאומיות אחרות, ובכלל זה גם נסיעה לאירועים בעלי אופי דתי בהם מתכנסים אנשים ממדינות רבות. כמו כן, יש להימנע מקיום כנסים בינלאומיים בישראל. הנחיות מפורטות יועלו לאתר המשרד. 

בתוך כך, באירופה דיווחו ביממה האחרונה על מקרים רבים חדשים של אבחון הידבקות בנגיף מחוץ לאיטליה - וברוב המקרים נמצא קשר לביקור באיטליה או לביקור של תושבים איטלקיים באירופה. בגרמניה קפץ מספר הנדבקים לשישה, בצרפת נרשם קורבן נוסף של המחלה, וזאת בנוסף לדיווחים על מקרי קורונה באוסטריה, שווייץ וספרד שדווחו אמש. שר הבריאות הגרמני יינס שפאן אמר הערב כי "גרמניה נמצאת בתחילתה של מגיפת קורונה" וכי המדינה תיערך להתפרצות בקנה מדה רחב.

19:20

ארגון הבריאות העולמי אמר היום כי לראשונה מספר הנדבקים החדשים מחוץ לסין גבוה יותר מהיקף הנדבקים החדשים בסין עצמה. "העלייה בהיקף הנדבקים באיטליה, איראן ודרום קוריאה מדאיגה מאוד", אמר היום מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי טדרוס אדנום גברייסוס. 

נכון לשעה זו, מספר הנדבקים עומד על 81,249 איש ברחבי העולם, מתוכם 78,073 מסין. מספר המתים הוא 2,770, מתוכם 2715 מסין. היקף המחלימים עומד על 30,359 איש, מתוכם 30,049 מסין.

11:40

הקורונה מגיעה ללב תעשיית הרכב האירופית: בהתאם לתחזיות המוקדמות, משבר הקורונה מתחיל לזלוג אל לב הייצור התעשייתי של כלי רכב באירופה. ספק הענק האיטלקי MTA שמייצר חלקים אלקטרו-מכניים עבור קונצרן פיאט-קרייזלר-אלפא (FCA), איווקו ויצרני רכב אחרים, הודיע הבוקר (ד') כי הוא נאלץ לסגור את פעילותו במפעל המרכזי שלו בצפון איטליה בעקבות הוראה ישירה של משרד הבריאות האיטלקי ונשיא מחוז לומברדיה. האזור בו פועל המפעל הוא אחד ממוקדי התפוצה המרכזיים של וירוס הקורונה במדינה.

המפעל משווק את תוצרתו בשיטת JUST IN TIME (אספקה ישירות לפס הייצור ללא צבירת מלאים מוקדמים) לשלושת מפעלי הייצור המרכזיים של פיאט בדרום ובמרכז איטליה. החל מ-2 במרץ יופסק הייצור בכל מפעלי הרכב של הקונצרן באירופה, ויושפעו פסי ייצור גם של רנו, ב.מ.וו ופיז'ו.

על-פי הערכת החברה, אם ההשבתה תתמשך יושפעו גם לנדרובר ויגואר, איווקו ויצרנים שונים של כלי צמ"ה. החברה ביקשה מהרשויות לאפשר לה לחזור לפעילות מוגבלת עם כ-10% מכוח-האדם, אולם טרם קיבלה מענה.

להשבתה ממושכת צפויות להיות השפעות גם על שוק הרכב הישראלי, אולם היבואנים הרלוונטיים טרם הגיבו בנושא.

מחברת סמלת, יבואנית פיאט-קרייזלר ואלפא, נמסר כי בחברה לא רואים כל קשיים באספקת רכב חדש.

11:00

רשויות הבריאות בארה"ב מסרו אתמול (ג') כי הן מצפות להתפשטות רחבה יותר של נגיף הקורונה בארה"ב ונערכות למגפה אפשרית. למרות זאת הרשויות סייגו וציינו כי הן לא בטוחות בשאלה עד כמה חמורה תהיה הבעיה.

עד כה אושרו בארה"ב 14 מקרי הידבקות בלבד. לאלה מתווספים 40 נוסעים מאוניית הקרוז דיאמונד פרינסס ושלושה מבין האמריקאים שחזרו מסין בטיסות פינוי בחסות ארה"ב. מערכות הבריאות בארה"ב מבודדות את החולים הנגועים ועוקבות אחר קשרים שהיו להם עם אנשים אחרים.

10:20

מקרה ראשון של קורונה נבדק כעת בברזיל, בעיר סאו פאולו, העיר הגדולה והמאוכלוסת ביותר בדרום אמריקה, המהווה מוקד עסקי משמעותי ביבשת. האיש אשר נמצא חיובי בבדיקה ראשונית הוא גבר בן 61 ששהה בשבועות האחרונים במחוז לומברדי באיטליה למטרות עסקים.

המקרה מתברר בעת שיאן של חגיגות הקרנבל בברזיל, וגורמים בשלטונות המדינה העלו חשש מהתפשטות נרחבת של הווירוס בשל מספר האנשים הגבוה השוהה בחגיגות הקרנבל.

במקביל, חייל בצבא ארה"ב המוצב בדרום קוריאה נדבק גם הוא בנגיף, כאשר מדובר במקרה הראשון בצבא ארה"ב, שרק אמש הודיע על צמצום האימונים בדרום קוריאה על רקע התפרצות הנגיף במדינה, בה עלה מספר הנדבקים המאומתים ל-1,146. לפי הודעת הצבא האמריקאי, החייל בן ה-23 נמצא בהסגר עצמי בביתו מחוץ לבסיס.

בסין, בה החלה התפרצות הנגיף, נפטרו ביממה האחרונה 52 בני אדם נוספים, ומספר הקורבנות במדינה עלה ל-2,715. מדובר בירידה של 19 מקרי מוות בהשוואה ליממה החולפת. בנוסף, זוהו עוד 406 מקרים חדשים, גם כן ירידה לעומת היממה הקודמת - 102 נדבקים פחות. מספר הנדבקים במדינה עומד כעת על כ-78 אלף, רובם הגורף בעיר חוביי. 

8:30

אולימפיאדת טוקיו 2020 בסכנת ביטול: בוועד האולימפי מודים לראשונה כי הם שוקלים לדחות או לבטל את אולימפיאדת טוקיו 2020 אם לא תהיה התקדמות בטיפול ובעצירת התפשטות נגיף הקורונה. 

06:20

בהלת הקורונה, וגם מקרי הידבקות, התפשטו ביממות האחרונות מאיטליה ליתר מדינות אירופה ומעלות את החשש כי ההתפרצות תגבה קורבנות נוספים. באוסטריה נרשמו שלושה מקרי הידבקות, שגם גרמו לסגר על מלון יוקרה בעיר אינסברוק. ככל הנראה אחד המקרים הוא של פקידת קבלה במלון, שמוצאה איטלקי. המקרה השני הוא של זוג איטלקים מברגמו, שלנו בעיר. המלון נסגר בהוראת הרשויות. כלי התקשורת דיווחו כי חלק מתושבים קונים מצרכים וממלאים עגלות בסופרמרקטים מקומיים, מחשש להתפרצות רחבה יותר שתביא לסגר.

גם בגרמניה נרשמו מקרים ראשונים של קורונה "תוצרת איטליה" - צעיר בן 25 שביקר במילאנו ושב לעיר גפינגן אובחן עם המחלה, וכך גם גבר בן 47 שככל הנראה היה בביקור באיטליה ואושפז במצב קריטי בבית חולים בדיסלדורף. כעת נבדקים האנשים איתם הוא היה בקשר. בתי הספר בעיירה ממנה הגיע, באזור היינסברג שבמדינת המחוז נורדריין-וסטפליה, נסגרו עד יום חמישי לפחות.

בשווייץ דווח על מקרה אחד של קורונה, של אזרח שביקר באזורים הנגועים בצפון איטליה. בספרד דווחו שישה מקרים, אך לא ידוע מקורם. כאלף נופשים עדיין סגורים במלון בטנריפה, לאחר שרופא איטלקי ששהה במקום אובחן כנשא של הנגיף.

הרשויות בבריטניה שלחו ילדים שהיו בטיול סקי בחבל לומברדיה לבידוד ביתי.

איטליה עצמה נאבקת להתמודד עם ההתפרצות, לאחר שמספר הקורבנות בה עלה ל-11, ונרשמו יותר מ-322 חולים. הממשלה האשימה את השלטון המקומי בקודוניה, ליד מילאנו, בטיפול לוקה באחד החולים הראשונים ובאי-בידודו בבית החולים, מה שהביא להתפרצות המשמעותית הנוכחית. אתמול התרחבו ההסגרים גם לדרום המדינה, והרשויות בפלרמו שבסיציליה הודיעו על סגירת בתי הספר בעיר עד יום שני הקרוב לפחות, לאחר שתיירת איטלקית מצפון המדינה שביקרה באי אובחנה כחולה בנגיף.

הרשויות באיטליה הדגישו כי רוב הקורבנות מהמחלה היו מבוגרים עם מחלות רקע.

עוד כתבות

השימוש בתקנות חירום האמיר בתקופת הקורונה / צילום: Shutterstock

מדינת ישראל נמצאת במצב חירום תמידי. אלו המשמעויות

מאז הקמתה, הכנסת מכריזה מדי שנה על מצב חירום, דבר שאין לו אח ורע בעולם הדמוקרטי ● הדבר מאפשר לממשלה להתקין תקנות מיוחדות, וגם שומר על תוקפם של חוקים מסוימים ● וכך בג"ץ הגדיר את מגבלות הכוח בשעת חירום

גם זה קרה פה / צילום: צילום מסך

בתוך כל כיפופי הידיים, ישראל יכולה לשכוח ממטרת-העל הכלכלית

מה שנחתם מחייב רק לכאורה ● מסגרות התקציב גמישות מתמיד ● והחשבון על החניה הגיע מהר ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מערכת PULS של חברת אלביט / צילום: אלביט מערכות

המדינה האירופית שהותירה את אלביט מחוץ למכרז הגדול

הענקית הביטחונית הגרמנית קיבלה ממדינת נאט"ו הזמנה של חימושים משוטטים מסדרת הירו של UVISION הישראלית ● נורבגיה החליטה להשאיר בחוץ את המערכת הרקטית של אלביט, במסגרת מכרז שהיא מבצעת למערכות רקטיות ארוכות־טווח ● השקעת המיליארדים של טורקיה במערכות נשק חדשות ● וגם: במסגרת המלחמה עם רוסיה, אוקראינה צברה 100 אלף רחפנים במודל רכש ייחודי ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

חדשות ההייטק / צילום: Shutterstock

ניו יורק טיימס: כלי רכב אוטונומיים מעורבים ב-91% פחות תאונות

לפי דו"ח חדש, כלי הרכב האוטונומיים של ווימו מעורבים בעשרות אחוזים פחות תאונות, ורופאים קוראים למהפכה רגולטורית ● במהלך מימון אסטרטגי מהגדולים שיצאו מישראל, צ'ק פוינט מגייסת עד שני מיליארד דולר בהנפקת אג"ח להמרה ● טיקטוק תשקיע כ-37 מיליארד דולר באחד מפרויקטי התשתית הגדולים בדרום אמריקה ● וגם: מייסד PerimeterX חושף סטארט־אפ חדש ● חדשות ההייטק

אוניית תובלה של צים / צילום: Craig Cooper

מבעלי השליטה ועד לתגובת המניה: ההצעה לרכישת צים שנחשפה בגלובס מסעירה את המשקיעים

בענף הספנות הבינלאומית מפנים תשומת לב רבה להתפתחויות בנוגע להתעניינות הרחבה של ענקיות הספנות בצים, שהרי עסקאות בסדר גודל שכזה לא מדוברות באופן שגרתי בתחום המסורתי ● כל זה מתרחש בעת שבהשפעת הזינוקים האחרונים במניה, שווי החברה הנוכחי עומד על כ־2.46 מיליארד דולר ● יו"ר ועד העובדים: "רכישת צים ע"י הפג לויד, שנשלטת בידי קטאר וסעודיה, היא סכנה ישירה לביטחון המדינה"

ג'וני סרוג'י / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דיווח: ג'וני סרוג'י, הישראלי הבכיר באפל, הודיע שבכוונתו לעזוב

הישראלי הבכיר בחברה, ג'וני סרוג'י, שמנהל את פיתוח השבבים בענקית האלקטרוניקה, הודיע לקוק כי הוא שוקל ברצינות לעזוב את החברה בעתיד הקרוב, כך על פי דיווח בבלומברג ● עזיבה אפשרית של סרוג'י, עלולה להוות מכה למרכז הפיתוח הישראלי של החברה, שהוקם בזכותו ותחת הנהגתו

תכנון פרישה / צילום: Shutterstock

המומחה לתכנון פרישה ואשתו תכננו את הפנסיה המושלמת. ואז היא חלתה

יותר משלושה עשורים עיתונאי הוול סטריט ג'ורנל גלן רופאנאך כתב וערך מאמרים על פרישה ותכנון לקראתה, ואפילו כתב על זה ספר - ואז הקלפים נטרפו ● בטור אישי הוא חושף מהם הלקחים הקשים, הדברים שהיה רוצה לעשות אחרת, ובמיוחד מה הוא מצטער שדחה

''משתפים הכל וכל היום''. חייל צה''ל בשטח / צילום: AP- Lefteris Pitarakis

לוחות זמנים, תנועות כוחות ותיעודים מהשטח: צה"ל התמכר לוואטסאפ, וזה כל מה שחמאס צריך

בעוד צה"ל אוסף מקצינים כלי רכב סיניים ומגביל שימוש במכשירי אנדרואיד, דווקא וואטסאפ הפכה לזירה העיקרית להעברת מידע רגיש, בלי נהלים או בקרה ● מומחי סייבר ומודיעין מבהירים ש"הסודות הגדולים לא מעניינים את האויב כמו מידע טקטי חי" ● נראה שלא למדנו כלום מהאזהרות החוזרות ונשנות

התחדשות עירונית בתל אביב. להבטיח את הזכויות בחוזה / צילום: דיויד לוין

להגן על זכויות הדיירים: מה עושים כשיזם של פרויקט התחדשות עירונית נקלע לקשיים?

לאחרונה נקלעו כמה פרויקטים של התחדשות עירונית ברובעים 3 ו־4 בתל אביב לקשיים שהובילו לעצירתם ● אילו סעיפים חשובים כדאי לדיירים להוסיף לחוזה ההתקשרות עם היזם כדי להגן על עצמם, ומה עושים כשהפרויקט נתקע?

מנה בקפה נחשון / צילום: טל בדרק

100 אלף בקבוקים בשנה: היקב הישראלי שירגיש לכם כמו ביקור בצרפת

קפה עם מאפים מושחתים וגרניטה, סיור יין טבעוני, מיני-גולף בהשראת שבעת המינים וארוחה כורדית-תימנית במרפסת של בית ● יש מה לעשות ביישובי עמק איילון ● חגית אברון תופרת יום

המיליארדר המנוח צ'ארלי מאנגר / איור: גיל ג'יבלי

התמודדות עם עיוורון ושיחת הפרידה מבאפט: הפרק האחרון והפחות מוכר בחייו של צ'ארלי מאנגר

המיליארדר המנוח צ'ארלי מאנגר, שותפו של וורן באפט בברקשייר האת'ווי, השפיע על דורות רבים של משקיעים ● לפני שנתיים, זמן קצר לפני יום הולדתו ה־100, הוא הלך לעולמו והותיר אחריו שלל סיפורים שנחשפים כעת ● החל מהקשר עם שכנו הצעיר שהוביל לעסק מצליח בתחום הנדל"ן, דרך ההתעניינות בחברות נפט ועד לבקשה האחרונה ממשפחתו

וואלה

עיתונאי וואלה במכתב קשה להנהלה: "לא יכולים להמשיך במסלול הנוכחי שמוביל אותנו אל התהום"

יותר מ־20 כתבים ועורכים מתריעים מפני שינוי עמוק באופי אתר החדשות בחודשים האחרונים, לחצים לעמידה ביעדים ו"כתבות מטעם" הפוגעות באמון הציבור ● המכתב מגיע על רקע תקופה סוערת במיוחד במערכת וואלה, שהתאפיינה בעזיבות רבות ומתוקשרות

השטח שעליו תוקם תחנת ''קסם'' / צילום: דין שמואל אלמס

המחיר שהמדינה תקבל על הקרקע של תחנת הכוח קסם

תחנת הכוח "קסם" צפויה לשלם למדינה כ־300 מיליון שקל עבור הקרקע שעליה תוקם, על בסיס תעריף חכירה קבוע לפי הספק הייצור

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט; הדיווח שהקפיץ את מניית מטא

S&P 500 ונאסד"ק ננעלו בעליות בציפייה לפגישת הפדרל ריזרב בשבוע הבא ● מטא זינקה לאחר דיווחים על צמצום המשאבים המוקצים ליוזמות המטא-וורס של החברה ● תשואת האג"ח בארה"ב התחזקו ● הביטקוין נסחר ביציבות סביב מחיר של 92.4 אלף דולר ● עלייה במחירי הנפט

מערכת משגרי רקטות ארטילריות מסוג PULS של אלביט / צילום: אלביט מערכות

757 מיליון דולר: עסקת הענק החדשה של אלביט

לפי דיווח ברויטרס, ועדת הביטחון של הפרלמנט היווני אישרה אמש רכישה של 36 מערכות PULS מתוצרת אלביט תמורת 650 מיליון אירו ● מדובר ברכישה יוונית משמעותית ראשונה מבין כמה שצפויות בקרוב, כחלק מתוכנית ההצטיידות של יוון שכוללת רכש בסך כ־32.66 מיליארד דולר עד 2036

פרופ' יצחק פריד / צילום: רמי זרנגר

אחד מחוקרי המוח המובילים בעולם מקים מרכז מחקר חדש בישראל: "בעוד 20 שנה העולם יופתע ממה שעושים היום במעבדה"

פרופ' יצחק פריד גויס על ידי אוניברסיטת רייכמן כדי לעמוד בראש מכון מחקר שיתמקד בממשק שבין המוח האנושי לבינה מלאכותית ● בראיון לגלובס הוא מדבר על רצון חופשי, על הבעיה עם עודף מידע והאפשרות לתת לחולי דמנציה עוד כמה שנות זיכרון ● על המיזם החדש הוא אומר: "אני מקווה שימנע עזיבת מדענים"

סמטת דיאגון מתוך ''הארי פוטר'' באולפני הוורנר ברדרס / צילום: Associated Press, Ross D. Franklin

נטפליקס תרכוש את אולפני הקולנוע וורנר ברדרס ופעילות הסטרימינג ב-72 מיליארד דולר

שירות הסטרימינג הגדול בעולם רוכש את האולפן המיתולוגי ב-72 מיליארד דולר, לפי שווי של 82.7 מיליארד דולר - ומקבל לידיו את HBO, "הארי פוטר", "חברים" וקטלוג מהעשירים בתעשייה ● רשתות CNN, TBS ו-TNT יפוצלו לפני השלמת העסקה

פיוש גויאל / צילום: לע''מ

שר התעשייה של הודו מסביר איך אפשר לנהל יחסים טובים עם איראן וישראל במקביל

מאז מלחמת חרבות ברזל, הודו היא בין המדינות הבולטות שממשיכה להעמיק את קשריה עם ישראל - כולל בתחום הביטחוני ● בריאיון לגלובס אומר השר פיוש גויאל שניו דלהי מחויבת לקדם את מסדרון IMEC בין הודו לאירופה וכי "ישראל היא גורם אינטגרלי במהלך" ● הוא מדגיש את הפוטנציאל בשיתופי פעולה בטכנולוגיה, ביטחון ופוד־טק, ומסביר כיצד הודו מצליחה לנהל יחסים מקבילים עם ישראל ואיראן

השגרה החדשה של צו 8 / צילום: Associated Press, Tsafrir Abayov

המדרון החלקלק של צו 8: כך הפך גיוס החירום לשגרה שצה"ל התאהב בה

שנתיים אחרי 7 באוקטובר, צו 8 כבר מזמן אינו כלי חירום אלא מנגנון הגיוס היחיד של צה"ל ● ההישענות עליו יצרה שגרה יקרה, לא מפוקחת ולעיתים גם מנוצלת לרעה, עם סבבים מתמשכים ופערים גדלים בין החוק למציאות ● ניסיון החקיקה להסדרת המילואים נפל והצבא השלים עם הסיטואציה שנוחה לו, בעוד שבאוצר מזהירים: מיליארדי שקלים מתבזבזים

בודקים את המיתוס. כיוון סיבוב המים בכיור / צילום: Shutterstock

המיקום לא קובע את כיוון ירידת המים. אז מה כן?

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו • והשבוע: כיוון ירידת המים לא מוכרע לפי היחס לקו המשווה, אלא לפי האינסטלציה