גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מי ישרוד, האם אפשר לגייס כסף ומה היתרון של ההייטק הישראלי? שבעה משקיעים, שבע דעות על משבר הקורונה

מי ישרוד, האם אפשר לגייס כסף, איך אפשר להרוויח מהמשבר ומה היתרון של ההייטק הישראלי? ● וגם: סטארט-אפ השבבים שגייס 60 מיליון דולר והישראלי שנפגש עם באפט ● מה קרה השבוע בהייטק

עובדים בסין מתמגנים מהקורונה / צילום: רויטרס
עובדים בסין מתמגנים מהקורונה / צילום: רויטרס

קרן סקויה האמריקאית, מהקרנות המובילות בעולם, פרסמה מכתב אותו שלחה ליזמים שלה בנוגע להשלכות וירוס הקורונה, או כדבריה, "הברבור השחור של 2020". מכתב דומה שלחו בקרן במהלך המשבר הפיננסי של 2008. "זה ייקח זמן לא מבוטל - אולי מספר רבעונים - לפני שנהיה בטוחים כי הווירוס תחת שליטה. ייקח אף יותר זמן עד שהכלכלה הגלובלית תתאושש. חלקכם עשויים לראות ירידה בביקושים, חלקכם עשויים להתמודד עם אתגרים בצד ההיצע", הם כתבו. בקרן המליצו ליזמים להיערך לתקופה שבה יהיה קשה לגייס הון, לבחון את ההוצאות ואף לבחון פיטורי עובדים. במקביל, המליצו לחשוב איך ניתן לנצל הזדמנויות מהמשבר.

סביב המכתב של סקויה יש דעות לכאן ולכאן - האם הם מגזימים או שאולי רק שלחו את המכתב מוקדם מדי. ב-2008, למשל, הם שלחו את המכתב כשהמשבר היה לדעתי מובהק יותר, שבועות ספורים לאחר נפילת ליהמן ברדרס.

החלטתי לפנות לכמה משקיעי הון סיכון ישראלים ולהביא את העמדה שלהם ביחס לקורונה:

יאיר שניר, Dell Technologies Capital

"גם חברות קטנות צריכות לקחת אחריות על העובדים"

"ההשלכות של וירוס הקורונה עדיין לא ברורות לגמרי אבל בטווח הקצר יידרשו יזמים ומשקיעים רבים לבחון ולהיערך לתרחישי קיצון. תרחישים אלה נוגעים לפגיעה במכירות, סכנה לתזרים המזומנים, פגיעה אפשרית בגיוסי הון, וכו'. הדבר החשוב ביותר כעת הוא לבנות תוכנית היערכות לטווח הקצר-בינוני ולהשתדל להימנע מתגובות אימפולסיביות נקודתיות. הדבר נכון הן ליזמים והן למשקיעים כאחד. נקודה נוספת למחשבה - להיות חברה קטנה, דינמית ובועטת לא פוטר אותה מאחריות עבור העובדים ובריאותם. עלינו המשקיעים מוטלת החובה לחדד מסר זה מול היזמים.

סיון שמרי דהן, קומרה

"היזמים הישראלים חזקים ויתאימו את עצמם לשוק"

אין ספק שהעולם עומד בפני תקופה מאתגרת מאוד ועבור סטארט-אפים שעוברים משבר כלכלי בפעם הראשונה זו יכולה להיות טלטלה משמעותית. חברות צריכות לנתח מחדש את מבנה ההוצאות שלהן, לוודא שהן משקיעות בזהירות ובאפיקים הפרודוקטיביים ביותר, שהן מעריכות נכונה את התחזיות ושיש להן מספיק מזומן בקופה כדי לעבור את החורף הקשה. עם זאת, אנחנו מאמינים שההייטק הישראלי הוא חזק והאופי המיוחד של היזמים הישראלים יעזור להם לזוז במהירות, להתאים את עצמם לשוק ויסייע גם במציאת פתרונות יצירתיים וניצול הזדמנויות. אנחנו כאן עבור החברות שלנו על מנת לסייע להן וממשיכים באותה האסטרטגיה להשקיע בחברות מבטיחות נוספות, ומקווים לעבור את התקופה הזו בדרך הטובה ביותר.

שולי גלילי, UpWest

"חברות שפעלו מהר במשברים קודמים - שרדו"

  1. במשבר הכלכלי האחרון ב-2008 ראינו כי סטארט-אפים שפועלים באופן מהיר לשליטה בהוצאות והם מפוכחים לגבי התחזיות שלהם, שורדים את תקופת אי הוודאות.
  2. חברות צעירות מאוד, בשלבים של פרה-סיד או סיד, ספגו במשבר ב-2008 פחות ויכלו לתמרן יותר מהר. סטארט-אפים בוגרים ובשלבי צמיחה מתקדמת היו צריכים לעשות המון שינויים, כולל פיטורים וקיצוצים, וגם התמודדו עם ירידה בהכנסות. המלצה לחברות שעומדות בפני סבבי גיוס A, B ו-C - תעריכו שזה יהיה קשה. אם עדיין לא פניתם למשקיעים הנוכחיים לבצע סוג של ברידג', תעשו את זה עכשיו.
  3. מה שקרה ב-2008 אצל משקיעים בעמק הסיליקון היה סוג של קיפאון עם המון דגש על תהליך 'טריאז' של הפורטפוליו לנסות לתחזק את החברות הקיימות ופחות לעשות השקעות חדשות. במשברים קודמים, המשקיעים האמריקאים התרכזו בעמק הסיליקון, כך שהם צפויים להגיע פחות לישראל.
  4. יש תעשיות שבהן המכירות יכולות להתנהל בווידיאו, אך אם אתם מוכרים לשוק שהוא יותר מסורתי, תעשייתי, או כזה שדורש התקנות - תצטרכו למצוא דרכים יצירתיות ליצירת מומנטום מול הלקוח. זו תקופה מלחיצה ליזמים ולמשקיעים אבל גם הזדמנות לייצר זן חדש של טכנולוגיות שיפתור את בעיית המרחק מהמשרד או מהשוק.

טל ברנוח, Disruptive VC

"יהיה קשה לגייס כסף בלי להיפגש פנים אל פנים"

חברות שעובדות במודל SaaS צריכות לגבש מודלים יצירתיים שיאפשרו להן למכור בלי לראות את הלקוח, בעיקר אלו שעובדות במודל של High Touch (שבו תהליכי המכירה כוללים קשר צמוד ללקוח)

למי שמגייס כסף בחו"ל מקרנות יהיה הרבה יותר קשה. חוסר היכולת לטוס ומצב הרוח הכללי מאוד משפיע על הרצון להשקיע. הם לא ייכנסו להשקעה בלי לראות את האנשים פנים מול פנים; גם משקיעים בארץ יאטו את קצב ההשקעות ככל שאי הוודאות תישאר. לכן ההמלצה שלי היא לצמצם הוצאות באופן מיידי בתחומים מסוימים כמו פיתוח מוצרים עתידיים או תקציבי שיווק.

אם נגיע למצב של סגירת גבולות, הרבה חברות ייכנסו להאטה משמעותית של מספר חודשים. תיווצר מציאות שבה מי שלא יתאים את עצמו לא ישרוד. חברות אומרות לנו שזו שנה קשה מבחינתן וזו שנת הישרדות בלבד ולא שנה של מכירות וצמיחה.

יניב גולן, Lool Ventures

"משברים גלובליים הם הזדמנות לצמיחה"

למרות שההערכות לגבי חומרת המשבר במובן הבריאותי משתנות בין גורמים שונים, ההשפעה על העולם העסקי כבר מורגשת היטב ולא הולכת להיעלם: הכל משתנה. התחזיות שנעשו לפני חודשיים כבר לא רלוונטיות, וכל חברה צריכה לבצע הערכה מחדש לסיכונים ולהזדמנויות. כצעד ראשוני ומיידי, אנחנו ממליצים לחברות ולעובדיהן להיערך במידת הצורך לתקופה ממושכת של עבודה מהבית, ולהקדים ולהתחיל לעבוד בצורה זאת כבר השבוע באופן מוגבל כדי לוודא מוכנות ולפתור בעיות מראש. לאחר מכן, אנחנו קוראים לחברות ולמנהלים שלהן לבצע תכנון מחדש מתוך הבנה כי צפויים שינויים באקלים העסקי ובהזדמנויות המימון, ואז להתפנות לזיהוי ההזדמנויות החדשות בתחומי עיסוקן. משברים גלובליים הם הזדמנות לצמיחה ולשינוי תפיסות מקובעות, ולצד החיים עצמם אסור לנו לפספס את ההזדמנות להשתמש במשבר כדי להתקרב לעולם טוב יותר.

נטהלי רפואה, ויולה צמיחה

"הזדמנות לחדד את סדרי העדיפויות"

בשלב הראשון תורגש ככל הנראה האטה בפעילות של חברות ב"מעגל הראשון", שנפגע באופן ישיר מהיעדר התנועה הגלובלית. הפגיעה ב"מעגל השני" לא תאחר להגיע ועלולה להאט אם לא לעצור את קצב המכירות של חברות הייטק באופן כללי, ובמיוחד אלה הנסמכות על יצירת "לידים" בכנסים וסגירת חוזים בפגישות פנים מול פנים. השאלה המרכזית היא כמובן מהו משך הזמן שיימשך המשבר, קרי - לכמה זמן תוגבל תנועה גלובלית ומפגשים פנים מול פנים. ככל שהזמן יתארך תהיה הפגיעה קשה ורחבה יותר ויהיה לה "אפקט מתגלגל".

בנוסף, ישנו חשש שבתקופה זו תהיה פגיעה ביכולת גיוס כספים, הן מהיעדר פגישות פנים אל פנים שחשובות בתהליך כזה, והן בשל "ישיבה על הגדר" של משקיעים הממתינים לראות מה יקרה לשוק. לכן אנו ממליצים לחברות לנסות לשמר את המזומנים שלהן על ידי צעדים מדודים וזהירים, כדי להימנע ככל הניתן מצורך בגיוס כספים במהלך תקופת המשבר. אנחנו נערכים לכך בעבודה שלנו מול החברות וברמת עבודת הדירקטוריון. בתהליכים כאלה יש הרבה פעמים גם מן הצד החיובי, זו יכולה להיות הזדמנות מצוינת להסתכל באופן רוחבי על נהלים הקשורים להוצאת כספים ולחדד את סדרי העדיפויות שיובילו בסופו של דבר גם להתייעלות.

גיא הורוביץ, דויטשה טלקום

"ל-SaaS עשוי להיות יתרון בעבודה מרחוק"

הרבה נכתב על היופי במודל ה-SaaS, שמייצר פרדיקטביליות ומפחית סיכונים עסקיים. בעיתוי הנוכחי מעניין לבחון שני היבטים נוספים:

  1. היכולת לצרוך את התוכנה (שירות) גם מהבית מקבלת משנה תוקף בעולם בו עובדים עשויים להיעדר מהמשרד לתקופות ממושכות. עוד לפני הווירוס, כלכלת ה-SaaS היתה חסינה יותר מפני משבר - בייחוד משברים קצרי-טווח - הודות לאופיו של התשלום (שנתי, מראש ומתחדש אוטומטית). בתקופה בה העובדים מנועים מלהגיע למשרד, מוצרי SaaS שגם זמינים תמיד ומכל מקום יאפשרו ללקוח להמשיך לעבוד ביעילות (ולא רק כלי collaboration - למעשה כל מוצר שמאפשר לארגון לפעול). לא כל מוצר SaaS זמין לצריכה מרחוק, אך מודל האספקה של המוצר "כשירות" מאפשר ליותר ויותר מוצרים להיות זמינים גם מרחוק.
  2. בתקופה כזו יש יתרון למוצרים שנמכרים באמצעות נציגי מכירות טלפוניים (SDR), כלומר בלי צורך להגיע אל הלקוח. לא כל מוצר SaaS אכן אפשר למכור מרחוק (בגלל מורכבות המכירה או גודלה), ואלה שלא זקוקים לביקורים של אנשי מכירות ו/או נציגים טכניים לפני חתימת העסקה, יהיו חסינים יותר מפני ירידה במכירות.

בונוס: רונה שגב-גל מקרן TLV Partners פרסמה פוסט ארוך על הנושא.

עזב את גוגל לאובר, ועכשיו פושט רגל

הסטארט-אפ Otto, שהוקם ב-2016 ופיתח טכנולוגיה להפיכת משאיות לאוטונומיות, נמכר בתוך שנה לאובר בסכום של כ-700 מיליון דולר. מאחורי החברה עמדו אנטוני לבנדובסקי והישראלי לשעבר ליאור רון, שניהם היו בכירים בגוגל (רון ב-Google Maps ולבנדובסקי בפרויקט הרכב האוטונומי). זמן קצר לאחר העסקה הגישה גוגל תביעה בטענה כי Otto הייתה מבוססת על סודות מסחריים של גוגל, וכי לבנדובסקי גנב לא פחות מ-14 אלף מסמכים מהחברה.

נגד רון נטען כי הפר את ההתחייבות שלו שלא לנקוט בתחרות לא הוגנת מול גוגל. השבוע פסק בית המשפט כי לבנדובסקי צריך לשלם 179 מיליון דולר והוא הגיש בקשה לפשיטת רגל. לפי הדיווחים, אובר לא מתכננת לשלם עבור לבנדובסקי - שכבר לא בחברה - את הסכום. רון ישלם לגוגל 9.7 מיליון דולר, כחלק מהסכם פשרה (יותר נכון, אובר תשלם).

עוד דברים מעניינים מהשבוע האחרון

  • "טוב שצומחות פה חברות גדולות, אך המחיר זה שקמים פחות סטארט-אפים - וזה מדאיג". ראיון עם אניה אלדן, סמנכ"לית ברשות החדשנות, על הירידה במספר הסטארט-אפים ("עובדים בחברות הגדולות נשארים בחברות גדולות כי יש להם תנאים טובים"), מסבירה מה תפקיד הרשות ("אנחנו פותרים כשלי שוק") ומתייחסת לפארק ההייטק בב"ש: "צריך לשאול למה לחברת סייבר עדיף להיות שם ולא בת"א". ראיון בפודקאסט "רוד שואו".
  • הישראלי שישב לארוחת צהריים עם וורן באפט: "הוא אמר לי 'טמבל, תקשיב - השקעות זה פשוט'"
  • התוכנית שמחברת פלסטינים לחברות הייטק בישראל: המטרה - יצירת סצנת הייטק בגדה
  • הקורונה פוגעת בעסקי אפל בסין? התלות הייתה שם הרבה קודם. וול סטריט ג'ורנל מציג את הבעיה הגדולה של ענקית הטכנולוגיה.
  • תוכנית המיסוי של ברני סנדרס מאיימת על עמק הסיליקון ותעשיית ההייטק כולה
  • פייסבוק "משפצת" את תוכניות המטבע הדיגיטלי שלה בהתאם לדרישות רגולטוריות

מה בתעשייה

גיוסי הון:

  • הסטארט-אפ הישראלי היילו (Hailo), המפתח שבב ייעודי למשימות עיבוד בינה מלאכותית במכשירי קצה, הודיע על השלמת סבב גיוס הון בהיקף של 60 מיליון דולר (בסך הכל גייסה החברה 88 מיליון דולר). החברה הוקמה ב-2017 על ידי אור דנון, הדר צייטלין ואבי באום. בין המשקיעים החדשים בחברה נמנים תאגיד NEC היפני, קרן ABB טכנולוג'י ונצ'רס וקרן לטיטיוד ונצ'רס. משקיעים אלה מצטרפים למשקיעים הקיימים בחברה, ובראשם זהר זיסאפל המשמש גם יו"ר החברה, קרן OurCrowd, קרן מניב מוביליטי, קרן גלורי ונצ'רס הסינית, וכן מנכ"ל חברת דלק מוטורס לשעבר גיל אגמון, קרן נקסט גיר וקרן דרייב. לידיעה המלאה.

עוד כתבות

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

גבול ישראל-לבנון / צילום: ap, Hassan Ammar

אחרי כמעט יומיים ללא התרעות בצפון - אזעקות בגליל העליון

הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב