גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"פעולות של הזרקות, מילוי ובוטוקס עלו במאות אחוזים בעשור האחרון"

פרופ' אייל גור, מנהל מחלקת כירורגיה פלסטית באיכילוב, חושף את מאחורי הקלעים של תעשיית הטיפולים האסתטיים: "אנשים באים עם תמונה של אייקון תרבותי, ואתה מבין שאתה בעסק-ביש" ● אנשים שנהנים בעבודה, מדור מיוחד

פרופ’ אייל גור, מנהל מחלקת כירורגיה פלסטית באיכילוב / צילום: איל יצהר, גלובס
פרופ’ אייל גור, מנהל מחלקת כירורגיה פלסטית באיכילוב / צילום: איל יצהר, גלובס

ענף האסתטיקה העולמי מגלגל מיליארדי שקלים בשנה במרדף אחר היופי המושלם. גם לקרדשיאנס יש יד בדבר. ומה עם פיקוח?

פרופ' אייל גור (60), מנהל מחלקת כירורגיה פלסטית באיכילוב ומנהל מרפאת בוטיק פרימיום ברמת החייל, מתייחס למאחורי הקלעים של תעשיית הטיפולים האסתטיים. 

הזירה

"הפעולות העיקריות המבוצעות במרפאה בקטגוריה הכירורגית הן של מתיחות פנים וצוואר, הרמות עפעפיים, הגדלה, הרמה והקטנת שדיים, מתיחות בטן, ירכיים וזרועות. בתחום שאינו כירורגי נעשים טיפולים להצערת העור, הזרקות חומרי מילוי ובוטוקס. כמנהל מחלקה בבית חולים, העבודה היומיומית נחלקת בין עבודה כירורגית וטיפול בחולים לבין ניהול צוות של 25 רופאים וכ-20 אחיות במחלקה של 24 מטופלים".

"בחלק הרפואי אני כירורג פלסטי עם תת התמחות במיקרו-כירורגיה, כלומר ניתוחי שחזור של הפנים והגוף. מיקרו-כירורגיה היא היכולת לחבר כלי דם ועצבים זעירים (קטנים מ-1 מ"מ). יכולת זו מאפשרת לקחת רקמות מגוף האדם במקום שבו הן נחוצות פחות למקום חדש שזקוק לשחזור על מנת לשפר תפקוד ואסתטיקה של איבר בלי להקריב תיפקוד או אסתטיקה של האזור התורם. אני המומחה היחיד בארץ עם שם בינלאומי בתחום ניתוחים לשיתוק הפנים - תחום שעוסק בהחזרת תנועה וחיוך לפנים משותקות".

השוק הישראלי:

"דומה לשוק האמריקאי בפעילויות כירורגיות, כמובן בפרופורציה לגודל האוכלוסייה. לפני 15 שנים התמקדתי בעיקר בכירורגיה וכיום נתח גדול מופנה לפעילות שאיננה כירורגית (טיפולים להצערת עור הפנים והזרקות חומרי מילוי ובוטוקס), בהתאם לטרנד העולמי של ניסיונות חיפוש טיפולים שאינם חודרניים שמיועד גם לנשים שעברו ניתוח. בחברה המודרנית חלו כמה תהליכים שמשפיעים על מודל היופי והניסיון לשפרו: יש יותר זמן פנוי, יש יותר כסף להשקיע והמדיה הכתובה המצולמת והדיגיטלית שבונה נורמות, אופנות ודמויות לחיקוי. הציבור משוכנע שאדם שנראה צעיר יותר, יפה יותר, וספורטיבי יותר הוא מצליח יותר וזה בקרב גברים ונשים כאחד. יש עלייה עצומה בחיפוש ובהשקעה גופנית וכספית בשיפור המראה החיצוני. גודל האוכלוסייה המבקש לשפר את המראה החיצוני עולה מדי שנה. פעולות של הזרקות, מילוי ובוטוקס עלו במאות אחוזים בעשור האחרון. 95% מהפונים הן נשים. 5% גברים. זה גידול דרמטי, לפני עשור היחס היה 99% לעומת 1%".

"האני מאמין שלי הוא לטפח תפיסה לפיה המדיה לא קובעת את מטרת הטיפול ואת אידיאל היופי, אלא הצורך לספק תחושת התחדשות ורעננות מבלי ולחקות אייקונים כמו האחיות קרדשיאנס. המטרה היא לשמר את טבעיות מבנה הגוף והפנים ולהצעיר אותם. יש אנשים שתופסים את עצמם כמעוותים וכמכוערים באופן שונה לגמרי ממה שאנחנו רואים אותם. קשה לומר להם שמה שהם זקוקים לו זה טיפול פסיכולוגי ולא אסתטי. לאדם כזה שבה לפעמים עם דרישות מופרכות אני אומר שאני לא חושב שניתוח הוא הדבר הנכון ושאם הוא ילך למנתח אחר שיעשה את מה שהוא מבקש הוא עלול להסתבך. שידע שזה הליך שהוא אל-חזור. קורים דברים כאלה. אנשים באים עם תמונה של אייקון תרבותי, ואתה מבין שאתה בעסק-ביש, ומה שצריך לעשות זה לדחות את המטופל בלי לפגוע בו".

"יש דפוס של מראה אחיד לנשים שאני לא אוהב. אני מנסה להניא נשים שמגיעות אליי להיכנע לדפוס הזה של הגדלת עצמות הלחיים, ניפוח שפתיים ולהרים את זוויות הגבות. אני אומר להן שזה שיווק של המדיה ושזה לא בהכרח יפה. יש כאלה שלא תעשנה אצלי את הטיפולים בגלל זה וילכו למישהו שמה שמעניין אותו זה רק הכסף".

החיים עצמם:

"ככל שהדרישה לשיפור אסתטי עולה וככל שיותר כספים מושקעים בתחום זה, יותר בעלי מקצועות רפואיים ושאינם רפואיים נכנסים לתחום. צצים עוד ועוד מטפלים ללא הכשרה מקצועית שפוגעים באופן ישיר בציבור. לא מעט מטופלות מגיעות אליי לתיקונים, חלקן שוקלות להגיש תביעות נגד חובבנים שהשחיתו להם את הפנים או איזורי גוף אחרים. יש טעויות שלעיתים קשה לתקן. כל אלה מובילים לתחרות גדולה ולהורדת מחירים. כאיש מקצוע שעבר 7 שנים בבית ספר לרפואה, 6 שנות התמחות, 3 שנות תת התמחות ועוד 20 שנות ניסיון במרפאה, אני לא נכנע לתהליכים כאלה. הליך כירורגי או קוסמטי אצל רופא מומחה עם ידע וניסיון שווה את המחיר היקר ואין להשוות את זה למחיר המגוחך שדורשים מכונים המעסיקים טכנאים, רופאים כלליים ורופאי שיניים".

הצרכן הישראלי:

"צרכן חוקר שמגיע מוכן לפגישה ויודע מי אתה ובמי טיפלת, והכי חשוב האם ניתן לסמוך עליך. הצרכן הישראלי יודע להגן על עצמו ומוכן לשלם עבור איכות שאיננה המונית. בשונה מהצרכנים בארה"ב וקנדה, שם שהיתי מספר שנים, הישראלי יודע לשאול שאלות נכונות וגם על סיבוכים. הוא חשדן ומתייעץ ונסמך על הקהילה סביבו שכבר עברה ניתוחים. המטופל האמריקאי והקנדי אומר 'אמן' על כל מה שהרופא המומחה אומר מבלי לשאול שאלות. אני בעד הגישה של לשאול שאלות. רופא הוא לא אלוהים וכל שאלה וחקירה היא במקום, גם אם יש תחושה שעלולים לפגוע באגו של הרופא כששואלים למשל כמה שנות ניסיון יש לך וכמה מקרים כאלה ניתחת".

מהלך שיווקי שאתה גאה בו:

"זה מהלך שיווקי ללא כוונה שיווקית. זה היה ראיון אישי, חושפני ורגיש בתוכנית של רינו צרור לפני שנים. עד היום מרגש אותי כשמטופלת נכנסת אליי למרפאה ואומרת שהיא תניח רק לי לנתח אותה אחרי שצפתה בראיון הזה. מהלך דומה קרה בעקבות ראיון שהענקתי לפני שנים לניוזוויק האמריקאי. כתבת העיתון סימנה אותי, בין אם בצדק ובין אם לאו, כאחד מעשרת המיקרו-כירורגים הטובים בעולם. הייתי אז מנתח צעיר לא חשבתי שאירוע בקנה מידה כל כך גדול יכול לקרות לי וההצלחה שהגיעה בעקבות כתבה זו היתה יוצאת דופן. שתי הכתבות לא היו יוזמה שלי או של אנשי היח"צ, והן קידמו לי את הקריירה באופן עצום".

מהלך שיווקי שהיית רוצה למחוק:

"כאשר לא הדרכתי נכון את אנשי הצוות שעובדים איתי ואחד מהם החל להשתמש בביטויים כמו 'אם תעברי את הפרוצדורה המסוימת הזו, את תראי מדהימה, תהיי WOW, את תראי צעירה ב 10 שנים'. אז הרגשתי שאני מוכר חלומות באוויר. התביישתי בשיווק אגרסיבי ולא אתי כזה. שיניתי את שפת המסרים במרפאה".

מה שקורה עכשיו:

"מטופלות בגילאים 18 עד 30 מתמקדות בעיקר בניתוחי הגדלה, הקטנה והרמת שדיים, בגילאי 30-55 מבקשות טיפולים לשיפור עור הפנים בטכנולוגיות שונות וניתוחי מתיחת בטן ושאיבות שומן. נשים בגיל 55 פלוס מתמקדות בניתוחי פנים וצוואר. הגברים מתמקדים בעיקר בניתוחי עפעפיים, הקטנת שדיים ומתיחות פנים. אני לא פועל בשיטה של מבצעים או של הצגת תמונות של 'לפני' ו'אחרי'. זה מזנה את המקצוע. אם מטופלת תרצה לראות דוגמאות זה יהיה בארבע עיניים, של נשים שמוכנות להיחשף. אין לי סידורים יזומים עם ידוענים. אם מישהי מפורסמת רוצה להגיד שאני ניתחתי אותה או טיפלתי בה זו זכותה וזה ממלא אותי בגאווה, אבל אני לא אשתמש בזה או יוזם את זה".

פוליטי

עד כמה הרגולציה מחמירה והאם רופאי שיניים יכולים להזריק בוטוקס?

"יש כל הזמן דיונים ציבוריים ודיונים של רשויות הבריאות אבל אני לא יכול להגיד שיש רגולציה מחמירה. אני לא מכיר רגולציה שאוסרת אפילו על רופא כללי לעשות טיפולים. אפילו רופא לפני תת התמחות יכול. אם הנושא הזה יגיע חלילה לבית משפט אז יבדקו את חשיבות ההכשרה. יש פה הפקרה של הציבור. האבסורד הוא שגם אני כמנתח יכול להיכנס לניתוח מוח למרות שלא עברתי שום הכשרה לזה. אם הניתוח יצליח איש לא יידע מזה, אם הוא יכשל סביר שבבית משפט אכנס לכלא. בתחום הזריקות אם נוצר נזק הוא רק אסתטי ולפעמים בר תיקון ולכן זה תחום מעורפל ברגולוציה".

אישי

דמות מודל לחיים: "ד"ר Per Heden כירורג פלסטי בולט משבדיה. הוא חבר קרוב, מנתח מבריק וחדשני, סקרן, אמין ומדוייק, אנושי וחם עם מחשבה עסקית בריאה".

פריט שתמיד לוקח איתי בתיק: "חמסה מעוטרת מנחושת, עבודת יד מתימן, שניתנה לי במתנה לפני 30 שנה על ידי אישה מאוד יקרה לליבי".

הגלגול: מה שפתח לי דלתות מבחינה מקצועית והביא להצלחתי כמנתח בתחום האסתטיקה זו היכולת המיקרו-כירורגית שלי. היא העניקה לי ייחודיות בפעולות שמנתחים אחרים לא יכלו לעשות ויכולת לבצע עבודה מאוד עדינה באזורי גוף רגישים עם סיכוי לפגוע למשל בעצבי הפנים. הבחירה בכירורגיה פלסטית הגיע מזה שתמיד אהבתי ביולוגיה. ברבות השנים למדתי רפואה ומצאתי את עצמי יותר ויותר מתעניין באמנות. בבית ספר לרפואה התחלתי לפסל. במסגרת לימודי הגעתי לרוטציה במחלקה לכירורגיה פלסטית והבנתי שכאן אני מוצא את השילוב המושלם בין רפואה לאמנות ולפיסול.

על רגל אחת

תפקיד: מנהל מחלקת כירורגיה פלסטית המרכז הרפואי תל אביב (איכילוב) ומנהל מרפאת בוטיק פרימיום ברמת החייל
גיל: 60
מגורים: תל אביב
מצב משפחתי: גרוש, בזוגיות עם אוסי הלל ואב ל־3 ילדים

המספרים מדברים

עלות טיפול במרפאה: 80,000־1,000 שקל. הקמתי את המרפאה הפרטית בשנת 2000. יש לי 6 עובדים מקצועיים שמלווים אותי שנים רבות.

מדי שבוע: מנתח 6 ניתוחי מתיחת פנים ועפעפיים, 4 ניתוחי שד, 4 ניתוחי בטן זרועות וירכיים, עושה כ־30 הזרקות, כ־10 טיפולי הצערת פנים.

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מה יכולים אנשים בגיל העמידה לעשות עכשיו כדי למנוע דמנציה בעתיד

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים יותר כאשר אתם מתבגרים

נתן חץ / צילום: תמר מצפי

אלוני חץ רושמת עוד הפסדי שיערוך של 400 מיליון שקל

בשנה וחצי האחרונות מניית אלוני חץ איבדה כ-60% מערכה, כשהחברה רושמת הפסדי שיערוך של יותר מ-3 מיליארד שקל

לוח הטיסות בנתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברת תעופה נוספת החליטה לעכב את החזרה לישראל

רוב חברות התעופה החזירו את פעילותן לישראל מאז מתקפת הכטב"מים, אך עדיין יש כמה שבוחרות להשהות את חזרתן ● איזיג'ט השהתה את פעילותה עד סוף העונה, אייר קנדה ואייר אינדיה האריכו את תוקף השהיית הטיסות לישראל ● יונייטד איירליינס מצטרפת אליהן

בורסת ת''א זינקה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

נעילה ירוקה בבורסה המקומית; טבע עלתה ב-6%, נייס ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-1.3% ● השקל זינק מול המטבעות הזרים ברקע המגעים לעסקת החטופים ● מחר תתפרסם בארה"ב החלטת הריבית של הפד; השוק מתמחר התחלת הורדות ריבית רק בספטמבר ● עונת הדוחות בארה"ב תופסת תאוצה: אמזון ואפל יפרסמו השבוע את תוצאותיהן יחד עם חברות שבבים בולטות

אילון מאסק, מנכ''ל ומייסד טסלה / צילום: ap, Jae C. Hong

טסלה מזנקת ב־35% בשבוע? אל תתרגשו, זו השיטה הכי ישנה בספר של מאסק

לאורך השנים אילון מאסק פיזר שלל הצהרות שלא התממשו ● בזמן שהמניה של טסלה צברה תאוצה והכרזותיו של מאסק שבו את דמיונם של המשקיעים, גופים פדרליים החלו בחקירה רשמית בה נבדקו טענות שמערכת הסיוע לנהיגה אוטונומית תרמה לכ־1,000 תאונות החל מינואר 2018 ● אבל המשקיעים של טסלה לא מוטרדים מהעבר, ומסתבר שגם לא מההווה

מטה אמזון. זונחת חוזים למשרדים או אינה מחדשת אותם / צילום: Shutterstock, Tada Images

ענקיות הטק מצמצמות שטחים, וזו מכה נוספת לנדל"ן המניב

הצמצום הזה מהווה ניגוד חריף לאחר שנים שבהן החברות רק הגדילו את השטחים

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

שרגא ברוש / צילום: תמר מצפי

המדינה מערערת על העונש שהוטל על שרגא ברוש בפרשת הזיוף ועבירות המס

המדינה מבקשת להטיל 24 עד 40 חודשי מאסר בפועל על נשיא התאחדות התעשיינים לשעבר שרגא ברוש, במקום 14 חודשי המאסר שהוטלו עליו בעקבות הרשעתו בעבירות מס ומרמה

מייסדי איילנד , מייק פיי (משמאל) ודן אמיגה / צילום: MKJ photography

השווי הוכפל בתוך חצי שנה: חד הקרן איילנד מקבל תג מחיר של 3 מיליארד דולר

חברת איילנד מגייסת לפי שווי של 3 מיליארד דולר ● החברה עוסקת באבטחת מידע לדפדפנים, בעיקר כרום, במקומות עבודה ● רק לפני חצי שנה גייסה איילנד לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר.

רואי סויסה / צילום: תמונה פרטית

המשקיע הזה ראה עשר דירות יד שנייה, ובסוף מבצע אחד שינה את התמונה

רואי סויסה קנה דירה חדשה מקבלן בבת ים ואז מכר אותה לפני שתכנן, כדי להשיג עסקה טובה יותר: "לקחתי בחשבון שאולי אצטרך להחזיק את שתיהן לתקופה מסוימת" ● האזינו

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Achmad Ibrahim

ההמלצה שהזניקה את השווי של אפל ב־70 מיליארד דולר ביום אחד

בית ההשקעות ברנשטיין פרסם בסוף השבוע האחרון המלצת קנייה אופטימית על אפל, שהזניקה את המניה המדשדשת וביקשה לנפץ את התחזיות הקודרות לגביה ● האם זה סימן להתאוששות?

פרויקט TLV במתחם השוק הסיטונאי בת''א, על קרקע שתנובה מכרה / צילום: טל איז׳ק

מבית שמש ועד צומת מורשה: הכירו את האקזיטים הנדל"ניים המפתיעים

מכירת קרקעות על ידי חברה תעשייתית חושפת לרוב ערך חבוי, הגבוה לעיתים אף מזה של פעילותה המסורתית – מה שמוביל לא פעם לזינוק במניה ● אנליסט נדל"ן: "בעסקה שכזו מקבלת המוכרת תזרים מזומנים משמעותי שיכול לסייע לה בהגדלת הייצור, ואף לבצע רכישות" ● סיור בין אקזיטים נדל"ניים מפתיעים שנרשמו בבית שמש, ירושלים, לוד, תל אביב ובצומת מורשה

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לאחר עזיבת הבכירים בשופרסל: האחים אמיר בשורת מינויים להנהלת הקבוצה

האחים אמיר הודיעו על שורה של מינויים להנהלת שופרסל, לאחר שהמשנה למנכ"ל ושתי סמנכ"ליות בקבוצה הודיעו על עזיבתם ● לדברי האחים, המשמשים כמנכ"לים משותפים של הקבוצה, המהלך הוא חלק מתוכנית התייעלות שמגובשת בימים אלה בשופרסל

טהראן, אמצע חודש  אפריל / צילום: ap, Vahid Salemi

דיווח: ישראל חיסלה בתוך איראן איש משמרות המהפכה

כתב איראן אינטרנשיונל דיווח כי ישראל חיסלה קצין במשמרות המהפכה שהיה מעורב בניסיון פיגוע נגד יהודים בגרמניה ● בסוף דצמבר דווח כי מספר חשודים נעצרו בחשד לניסיון פיגוע בברלין

אקסל / אילוסטרציה: Shutterstock

צ'אט בוט שמנתח דאטה: AI גנרטיבי מגיע לאקסל

מיקרוסופט החלה להכניס כלי AI לתוכנת האקסל ● בקרוב תוכלו לקבל ניתוחי מגמות ותובנות על הנתונים שלכם, לייצר נוסחאות בקלות בעזרת טקסט, ולקבל דגש על מה שחשוב לכם

הפקולטה לניהול. אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני / צילום: Shutterstock

לדבר לעצמכם, לעשות במקום לנוח ולהתמקד בכאן ועכשיו: אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני

בחצי השנה האחרונה אנו חווים ימים מורכבים וזקוקים יותר מתמיד לכלים שיסייעו לנו לפתח חוסן אישי, חברתי, קהילתי וארגוני ● כך תעשו את זה נכון

הדירה ברחוב פרישמן בשכונה א' בקריית ים / צילום: יח''צ

דירה בקריות נמכרה ב-1.3 מיליון שקל. כמה היא תהיה שווה אחרי תמ"א

הדירה, בת 4 חדרים, מתפרשת על פני שטח של 105 מ"ר, כאשר לאחר התמ"א, תתקבל דירת 5 חדרים בשטח של כ־130 מ"ר הכוללת מרפסת, ממ"ד ומעלית ● הבניין עומד לפני הליך חיזוק ועיבוי, בעקבותיו שווי הדירה צפוי לקפוץ ל־1.8־1.9 מיליון שקל

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

מדפי סופר / צילום: טלי בודנובסקי

הגל נמשך: עליות מחירים במוצרי טרה וקוקה קולה

מוצרי החלב הלא מפוקחים של טרה, ביניהם מעדנים, משקאות חלב וגבינות, יתייקרו בשיעור ממוצע של כ-3.2% ● המשקאות הממותקים והמשקאות האלכוהוליים של החברה המרכזית למשקאות יתייקרו בשיעור של כ-4.5%