גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הקורונה עדיין לא משפיעה על תוצאות פוקס: עלייה של כ-60% ברווח הנקי ב-2019

בדוחותיה הכספיים לסיכום השנה החולפת, קבוצת האופנה שבשליטתו ובניהולו של הראל ויזל מציגה צמיחה בהכנסות וברווחים וגם רווח חד-פעמי משיערוך מניות

 

הראל ויזל, מנכ"ל ובעלי קבוצת פוקס / צילום: דימה טליאנסקי
הראל ויזל, מנכ"ל ובעלי קבוצת פוקס / צילום: דימה טליאנסקי

קבוצת האופנה פוקס, בשליטת ובניהול הראל ויזל, מסכמת את שנת 2019 עם גידול ניכר של כ-59.4% ברווח הנקי, שהסתכם בכ-243.4 מיליון שקל. זאת, בצל גידול ניכר במכירות ובסניפי הרשת, לצד עליה בהוצאות, וגם הודות לרווח חד-פעמי בהיקף של כ-93 מיליון שקל כתוצאה מ"שיערוך השקעות" למניות שנרכשו על-ידי פוקס בחברות בילי האוס, יאנגה ו-FWS.

במקביל הודיעה החברה על חלוקת דיבידנד בהיקף 49.1 מיליון שקל, אשר מהווה 50% מהרווח הנקי במחצית השנייה של שנת 2019 בנטרול רווחי שיערוך. מניית פוקס  נסחרה בירידה של כ-1% לאחר פרסום הדוחות.

המנכ"ל ובעל השליטה ויזל מסר היום (ד') כי "בשנה זו רשמנו שיפור בכל תחומי הפעילות של החברה, חיזקנו את המותגים הקיימים ועסקנו בפיתוח הפעילויות החדשות, במקביל לשמירה על איתנותה הפיננסית של הקבוצה". הוא הוסיף כי "בשנת 2020 אנו נמשיך להתמקד בפיתוח תחום הספורט בארץ ובחו"ל".

פוקס פרסמה את הדוחות בצל סערת הקורונה, שמשפיעה על חברות תעשייתיות וחברות שירותים רבות. בפברואר דיווחה פוקס על השלכות התפרצות הקורונה בסין על המפעל שלה באותה מדינה. עתה החברה שולחת בדוחותיה מסר מרגיע למשקיעים מבחינת הפעילות העסקית שלה בהקשר זה, כשהיא מפרטת כי "ככלל, המפעלים בסין המייצרים סחורות עבור מותגי הקבוצה, חזרו לעבודה בתפוקה הולכת וגדלה, כאשר הזמנות הקבוצה לעונת הקיץ הקרובה סופקו, ולהערכת החברה, הזמנות הקבוצה לעונת החורף יסופקו בהתאם לצורכי הקבוצה".

כמו כן, בפוקס מעדכנים כי נכון להיום "לא התקבלו מבעלי המותגים הבינלאומיים של הקבוצה עדכונים על השלכות העשויות להשפיע מהותית על פעילות הקבוצה".

עם זאת, מעבר לפעילות היצרנית בסין ולמלאי החברה, להתפרצות הקורונה מחוץ לסין, ובעיקר בישראל, עלולה להיות השפעה על החברה. בהקשר זה מפרטים בפוקס כי "השפעתה בפועל נכון למועד זה על פעילות הקבוצה היא נמוכה, לאור ירידה מסוימת במהלך הימים האחרונים בכמות המבקרים בקניונים ובמרכזים מסחריים".

ברשת האופנה של ויזל ממשיכים ומתריעים כי "המשך והתגברות התפשטות הנגיף וכן המשך או אף הרחבת המגבלות על תנועה והתקהלות בישראל ובעולם בכלל, עלולים, מטבע הדברים, להוביל להשפעה שלילית מהותית על תחומי הפעילות של הקבוצה".

בשורה העליונה פוקס מציגה גידול ניכר של יותר מ-33% במכירות, שהסתכמו בכ-2.76 מיליארד שקל. גם ב-2019 עיקר המכירות של החברה הגיעו ממכירת אופנה ואופנת בית בישראל, אך תמהיל מנועי ההכנסות של החברה המשיך להשתנות ולהפוך למגוון מבעבר. כך, שיעור ההכנסות מספורט גדל ל-18.7% מסך ההכנסות.

הגידול בהכנסות מגיע בין היתר בגלל פתיחת סניפים וזכיונות בארץ ובחו"ל, דבר שמגדיל את המכירות הכוללות, אך גם מערפל את מצב המכירות בפעילויות החברה הקיימות. בחינת המכירות בחנויות הזהות מלמדת כי בכל שנת 2019 רשמה החברה קיטון של כ-3.1% במכירות בחנויות הקיימות במגזר אופנה ואופנת הבית, למול עלייה של כ-4.1% ושל כ-26% במכירות בחנויות הזהות במגזרי מוצרי אווירה וטיפוח (ללין) והספורט, בהתאמה. הקיטון במכירות בחנויות הקיימות בתחום האופנה ואופנת הבית שנרשם ב-2019 מגיע לאחר ירידה של 1.4% שנרשמה ב-2018 ביחס ל-2017. מגמות דומות נרשמו גם בהסתכלות על המכירות ברבעון הרביעי ב-2019.

בבחינת כל חנויות הרשת, ולא רק החנויות הזהות, עולה כי המכירות למ"ר בתחום האופנה ואופנת הבית ירדו ב-2019 בכ-4.4%, וזאת בצל גידול של כ-4.6% בשטחי המסחר.

בצל מאמצי התרחבות אדירים, בארץ ובחו"ל, שמשפיעים על השורה העליונה, פוקס מציגה ב-2019 זינוק ניכר בהוצאות מכירה ושיווק, שגדלו בכ-25.3%, וזאת לאחר שב-2018 הם כבר נסקו בשיעור דומה של כ-28%. גם הוצאות ההנהלה וכלליות גדלות בשיעור מהיר.

בשורות התחתונות יותר מציגה החברה את הרווח התפעולי הכי גבוה אצלה, בבחינת מגזרי הפעילות של עצמה, במגזר האופנה והאופנה הביתית בישראל, שהניב את עיקר הרווח, כשאחריו מגזר הספורט ואחריו מגזר מוצרי אווירה וטיפוח דרך רשת ללין.

בבחינת שיעורי הרווחית עולה כי הספורט, ללין ופעילות האופנה ואופנת הבית בחו"ל, מניבים רווחיות בשיעור גבוה בהרבה משאר המגזרים. הרווח התפעולי של פוקס ב-2019 הסתכם בכ-349.5 מיליון שקל - גידול חד של כ-93%, גם הודות לרווחי השיערוך כאמור, שקוזז בזינוק של כ-265% בהוצאות המימון, שהסתכמו בשנה האחרונה בכ-87.3 מיליון שקל, ושקרה בשל השפעת יישום התקן החשבונאי IFRS16 החל מינואר 2019.

גם ללא יישום התקן החשבונאי IFRS16 , הרווח התפעולי של פוקס היה מסתכם ב-2019 ברמה נאה לכשעצמה של כ-308.4 מיליון שקל, כאשר בחברה מציינים כי "הרווח התפעולי בשנת 2019 בנטרול תקן 16 IFRS ובנטרול השיערוך הסתכם בכ-215.5 מיליון שקל, ומהווה כ-7.8% מהמכירות". בנטרול היישום של התקן החשבונאי כאמור, הרווח הנקי של פוקס ב-2019 דווקא היה גדל לסך של כ-249.4 מיליון שקל.

בפוקס מתייחסים למצב שוק האופנה ומסבירים בין היתר כי "בשנים האחרונות ניכרות מספר מגמות אשר הגבירו את התחרות בשוק: כניסתם של מותגים בינלאומיים לישראל, גידול ברכישות מקוונות בשוק הבינלאומי והמקומי, מדיניות השמיים הפתוחים שהביאה לגידול הרכישות בחו"ל על חשבון השוק המקומי, צמיחה בכמות המרכזים המסחריים והקניונים ותחרות על שטחי מסחר אטרקטיביים באותם מרכזים".

לצד התגברות הרכישות המקוונות בתחום האופנה כאמור, בארץ ובחו"ל, לעתים מזומנות על חשבון המכירות הפיזיות, פוקס רשמה ב-2019 גידול של כ-6.4% במספר החנויות שהיא מפעילה, מ-677 חנויות בסוף 2018 ל-720 חנויות בסוף 2019. מתוך המספר האמור יש לקבוצה 17 חנויות בחו"ל. גם בהסתכלות רק על שורת החנויות בהפעלה ישירה של הרשת בתחום האופנה ואופנת הבית חל גידול, בשיעור של כ-4.2%, מ-330 חנויות בסוף 2018 ל-344 חנויות בסוף 2019.

עם זאת, פוקס רושמת גידול גם בזרוע המקוונת העיקרית שלה: קבוצת פוקס מחזיקה ב-56.3% ממניות טרמינל איקס, שמשמש כאתר הסחר המקוון העיקרי של הקבוצה. בשנת 2019 הסתכמו ההכנסות של טרמינל איקס ב-80 מיליון שקל, יותר מכפול מהכנסות של 31 מיליון שקל שנרשמו ב-2018.

עוד כתבות

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"