גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שר הביטחון נפתלי בנט: "נקים מלוניות הבראה קהילתיות"

בנט פרסם פוסט מפורט בפייסבוק תחת הכותרת "תמונת מצב מגפת הקורונה בישראל – עדכון בגובה העיניים", שבו הוא נותן תמונת מצב מפורטת, מודה כי הרשויות לא יודעות את כמות הנדבקים המדויקת, מציין כי בקרוב יודיעו על חבילת סיוע, ומודיע על כוונה להקים מלוניות בידוד

שר הביטחון נפתלי בנט / צילום: רפי קוץ
שר הביטחון נפתלי בנט / צילום: רפי קוץ

שר הביטחון נפתלי בנט פרסם אמש (מוצ"ש) פוסט מפורט בפייסבוק תחת הכותרת "תמונת מצב מגפת הקורונה בישראל - עדכון בגובה העיניים", שבו הוא נותן תמונת מצב מפורטת, מודה כי הרשויות לא יודעות את כמות הנדבקים המדויקת, מציין כי בקרוב יודיעו על חבילת סיוע, ומודיע על כוונה להקים מלוניות בידוד. 

וכך כתב בנט בפוסט: 

"מה אנחנו יודעים לגבי המצב בישראל?
א. הקצב היומי של הנדבקים בעלייה (לא טוב)
ב. ישנה אי-ודאות לגבי היקף ההידבקויות בכלל (לא טוב)
ג. מעט מאד מקרים 'לא מוסברים' (טוב)

נכון לאתמול בלילה בחצות היו בישראל 193 נשאים ידועים של נגיף הקורונה. הנתון היותר משמעותי הוא שרק אתמול (בשבת) התגלו 50 נשאים חדשים.  זאת, לעומת קצב יום של 4-10 נשאים חדשים ביום, לפני שבוע. המשמעות היא שהקצב עולה. אלה אינם חדשות טובות.

"יש משהו נוסף שמטריד כמעט את כל מדינות העולם - איננו יודעים באמת כמה נשאים קורונה יש כרגע בישראל. אנחנו יודעים על 193 נשאים, אולם ייתכן שיש 250, 700 או 2,000 שאיננו מודעים להם. ישנה נקודת אור משמעותית: נכון להיום כמעט כל 193 הנשאים הידועים לנו - אנו גם יודעים כיצד נדבקו. זה סימן מעודד.

"בשורה התחתונה: פשוט איננו יודעים את מספר הנשאים בישראל. זו בעיה, וזה המצב.

"איך ממגרים את המגיפה?
א. התנהגות הציבור (ריחוק זה מזה, היגיינה)
ב. זיהוי נשאים ובידודם.
ג. צמצום ודילול כלל הפעילות בישראל

"א. התנהגות הציבור
בראש ובראשונה, ישנה אחריות אדירה של הציבור עצמו. אני חייב לומר שהציבור הישראלי מתנהג בצורה אחראית וטובה. יש לנו עם נפלא.

"אתם כבר מכירים את הכללים: רחיצת ידיים מרובה (6-10 פעמים ביום. 20 שניות בכל פעם), לא לוחצים ידיים, נזהרים במגע עם משטחים מרובי חיידקים (ידיות, מקלדות וכד), ריחוק שני מטר זה מזה.

"ב. זיהוי נשאים ובידודם - זיהוי מהיר של חולי קורונה באמצעות בדיקות והעברתם לבידוד במלוניות.

"נכון לעכשיו אנו בודקים כ600-700 אזרחים ביום. זה איננו מספיק. עלינו, לדעתי, להגיע לכ-10,000 ביום כדי באמת לאתר את מרב נשאי הנגיף. הממשלה, על כל זרועותיה, פועלת בשעות אלה להגדלת היקף הבדיקות. זה מאד מורכב, כי יש ביקוש עצום בעולם לערכות בדיקה, ואין מספיק. אך יש לנו כיוונים יצירתיים בעניין.

"מה עושים עם אדם שנמצא שנושא את הנגיף: עד כה רובם אושפזו בבתי חולים בבידוד, בחדרים מיוחדים מבודדים, עם מצלמות ומעקב צמוד. אך לא נוכל להמשיך בכך. עם התגברות מספר החולים היומי, גם אין בכך היגיון. כ-80% מנשאי הנגיף מוגדרים כ'חולים קל' (Mild). רובם ממש מרגישים בסדר ויעברו את התקופה ללא שום בעיה.

"אסור לבזבז את את חדרי הבידוד בבתי החולים על נשאים קלים שמרגישים מצוין. צריך לשמור את בתי החולים, לאותם נשאי קורונה אשר חולים ממש בדלקת ריאות ובקשיי נשימה וגם לחולים אחרים במחלות רגילות. אך גם הנשאים 'הקלים' חייבים להיות מבודדים, על-מנת שלא להדביק אחרים.

"תקופת האשפוז-בידוד היא בין 4-6 שבועות. רק לאחר שהם נבדקים ונמצאים 'נקיים' מהווירוס - פעמיים בהפרש של 48 שעות-פלוס עוד כמה בדיקות, הם יכולים לצאת הביתה.

"אז מה עושים עם הנשאים 'הקלים'? שתי אפשרויות: אשפוז ביתי או 'מלוניות הבראה קהילתיות'. אשפוז ביתי - משמע להיות בחדר מבודד בבית, בלי להתקרב לבני המשפחה, כך משך 4-6 שבועות. להערכתי, ועל סמך השוואה למקומות אחרים בעולם - זה כמעט בלתי אפשרי. בסבירות גבוהה החולה ידביק את שאר בני ביתו. כך היה בדרום קוריאה ובסין. גם מאוד קשה להעניק לאנשים אלו בקרה רפואית, ומעקב. וממש קשה לבן אדם להיות 'תקוע' לבד בחדרו משך 5 שבועות (תשאלו את האנשים אשר שהו שבועיים בבידוד מונע, לאחר שחזרו מחול).

"לכן, העדיפות והדרך שאני מוביל היא 'מלוניות הבראה קהילתיות'. נתתי הוראה למערכת הביטחון להקים עוד השבוע 3 מלוניות כאלה: בצפון, במרכז ובדרום. מלונית כזו יכול לארח כ500-1000 נשאי קורונה במצב טוב. היא נועדה ל80% מהנשאים שלמעשה אינם סובלים, ורק מוכרחים להיות בבידוד משך כ-5 שבועות.
להעביר את הזמן. נשא קורונה אינו יכול שוב להדביק נשא קורונה, אז אותם מאות נשאים יכולים להיות יחד.

"מהי מלונית הבראה קהילתית? זהו בית מלון קיים (ובטח ריק) שאנחנו, מערכת הביטחון, 'משתלטים' עליו ולמעשה מארחים בה את נשאי הקורונה. משך 5 שבועות לכל אחד יהיה חדר משלו במלונית, יוכל לראות טלוויזיה, לקרוא, לעשות מה שהוא רוצה בתוך המלונית. בית מלון. לא רע. במלונית יהיה צוות רפואי שיפקח ויבדוק את הנשאים לוודא שמצבם טוב, ויידע לשחרר אותם בתום התקופה, לאחר בדיקות שמוודאות שהאורח כבר נקי מהנגיף. נצטרך לוודא שהצוות הרפואי והצוות הלוגיסטי של המלון לא יידבקו.

"אנחנו עובדים על זה במלוא המרץ, כשהמטרה שלנו לפתוח את המלונית הראשונה כבר במהלך השבוע הקרוב.
המלוניות הם פרויקט אותו אני מוביל באופן אישי כדי לוודא שיקרה מהר וטוב.

"ג. צמצום ודילול כלל הפעילות בישראל: מכיון שלצערנו איננו יודעים כמה נשאים יש כרגע בישראל, עלינו לנקוט גם צעדים זהירות כלליים בישראל. לכן סגרנו בתי ספר וגנים, אוניברסיטאות וישיבות. לכן אנו אוסרים אתרי בילוי ומסעדות, בתי קולנוע, חתונות ובר מצוות. כי אנחנו פשוט רוצים לצמצם ככל האפשר את התפשטות המחלה. לעומת זאת, אפשרנו המשך פעילות של הכלכלה: מפעלי ייצור, הייטק, מסחר, שירותים. אנו מבקשים ממנהלי החברות להפעיל את השכל הישר ולדלל בהגעת עובדים לפי שיקול-דעתכם. סביר גם שיהיה מאד קשה לאבות ואמהות של ילדים קטנים להגיע. אנו מצפים שמנהלים יתחשבו בזה".  

בהמשך הפוסט פרסם בנט חלק של שאלות ותשובות, ובסיומו כתב: "בשורה התחתונה, יהיה בסדר? זה תלוי בנו.
בכם. בערבות ההדדית. בערנות לחלשים ולזקנים. עם ישראל הוא עם מופלא. הממשלה כולה, וראש הממשלה, נותנים עבודה סביב השעון על-מנת שנצלח את זה בשלום". 

עוד כתבות

ההפגנות בקמפוסים בארה"ב העירו את תעשיית הפייקים

המחאות בקמפוסים הפכו לוויראליות. אבל לא כל מה שפרסמו עליהן נכון ● המשרוקית של גלובס

אסתר חיות, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

התפקיד החדש של נשיאת העליון לשעבר אסתר חיות

מפעל הפיס הכריז על מינויה של נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות, ליו"ר ועדת פרס ספיר לספרות ● חיות תחליף בוועדה את העיתונאי אורן נהרי

משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר

"לפעמים אני תוהה אם היה נכון להנפיק": מדוע וול סטריט מענישה את כוכבת האסתטיקה מישראל

אינמוד מיקנעם ידעה לספק במשך שנים צמיחה מהירה בהכנסות ורווחיות פנומנלית, אך לאחרונה חתכה את התחזיות נוכח הריבית הגבוהה בארה"ב ועיכובים בייצור, ומחיר המניה נחתך בחצי ● המייסד משה מזרחי, שלאחרונה הוזז מתפקיד היו"ר, אומר כי "מי שאומר שהמלחמה לא משפיעה על עסקיו בחו"ל, משקר בעיקר לעצמו. הרופאים מקבלים מיילים 'החרימו את החברות הישראליות'"

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

"חזירות": הצעד החדש של רשות המסים נגד בעלי דירות שהקפיצו מחירים

שכר הדירה שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיע לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות המסים תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"

מייסדי נו ניים סקיורוטי שי לוי ועוז גולן / צילום: יח''צ יוסי זליגר

אחרי שקיבלה תג מחיר של מיליארד דולר: נו ניים הישראלית נרכשת רק ב-450 מיליון דולר

חברת התקשורת האמריקאית אקמאי, שביצעה בעבר מספר רכישות בישראל, הודיעה על סגירת העסקה לרכישת חברת הסייבר הישראלית נו ניים סקיוריטי, המתמחה באבטחת ממשקי תוכנה

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן איחר במסירת דירה בפרויקט תמ"א. זה פיצוי הענק שיקבלו הרוכשים

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר, הנוגע לאיחור במסירת דירה, חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

יגאל דמרי מתכנן להקפיץ את שכרם של אשתו ובנו במיליוני שקלים לשנה

חברת הבנייה שבשליטת דמרי מבקשת לאשר מדיניות תגמול חדשה ממנה ייהנו גם חלק מבני משפחתו, שתאפשר להם לקבל תגמול הוני בהיקף של עד 1.5 מיליון שקל בשנה כל אחד

אהוד אולמרט, רה''מ לשעבר / צילום: שלומי יוסף

האם החלטה 1701 קוימה בזמן כהונתו של אהוד אולמרט?

אולמרט טען כי בתקופתו החלטה 1701 קוימה. הממשלה בראשותו גרסה אחרת ● המשרוקית של גלובס

גיא הדס / צילום: רמי זרנגר

אחרי 16 שנה: סמנכ"ל התקשורת, קשרי ממשל ואחריות תאגידית בבזק, גיא הדס, פורש

עפ"י הודעת בזק, הדס יישאר בתפקידו ככל שיידרש להעברה מסודרת של התפקיד ● עדיין לא ברור מי יהיה מחליפו של הדס, או לאן פניו מיועדות

בנין בנק הפועלים יהודה הלוי 63 ת''א / צילום: איל יצהר

מתוך הבנק או מבחוץ? המועמדים שעשויים להחליף את דב קוטלר בפועלים

מנכ"ל בנק הפועלים הודיע במפתיע על עזיבה לאחר חמש שנים, ובכך נפתח המרוץ לאחת המשרות הבכירות והנחשקות במשק הישראלי ● בין השמות שמוזכרים בתוך הבנק נמנים המשנים למנכ"ל, דלית רביב, ידין ענתבי ורם גב ● בשוק מעריכים כי קיימת אפשרות למינוי חיצוני, כשגולן שרמן, שיצא לחל"ת מהבנק לפני כשנתיים, הוזכר כמועמד אפשרי

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

נכנע ללחץ תושבי פתח תקווה? סמוטריץ' דורש לדון מחדש בתוכנית המטרו שכבר אושרה

שר האוצר מבקש ממזכיר הממשלה לאפשר לו להגיש בקשה לדיון נוסף בתוכנית לקו M2 של המטרו, בטענה שלא נשלחה לשרים כנדרש ● גורם המעורה בפרויקט: "מביך ששר האוצר מתנהג כמו אחרון המתנגדים, מטעמים צרים"

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יוסי גם זו לטובה, אורן דאי, אייל טואג, ראובן קפוצ'נסקי

אלו החברות שהכי מעניינות משקיעים בת"א

את בנק לאומי, חנן מור ואל על המשקיעים חיפשו הכי הרבה במאיה, כך עולה מנתוני הפעילות באתר הבורסה ● כ-20% מהחברות הנסחרות בת"א המתינו עם פרסום הדוחות השנתיים עד לרגע האחרון, ושיעור נמוך יותר תרגמו את הדיווחים לאנגלית ● וגם: מי החברה שאחריה עוקבים הכי הרבה משקיעים באופן קבוע

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

אחרי הודעת חמאס: החלה "פעולה ממוקדת" במזרח רפיח

על רקע הודעת חמאס שהוא מקבל את ההצעה המצרית להפסקת אש, הקבינט הצביע הערב להמשיך בפעולה ברפיח ● עוד נמסר כי "ישראל תשלח משלחת למתווכות כדי למצות את ההיתכנות להגעה להסכם"

יאיר כץ, יו''ר ועד עובדי התעשייה האווירית / צילום: איל יצהר

מה יעלה בגורל הבונוס של עובדי תע"א? דיל חדש עשוי לשחרר את הפלונטר

בתעשייה האווירית מבקשים לנתק את החיבור בין הדיבידנד שמשלמת החברה למדינה ובין חלוקת בונוס לעובדיה ● רשות החברות מעוניינת לנצל את המחלוקת כדי לרקום עסקה שתביא לפתרון כמה סכסוכים, ובראשם האשמות הממונה על השכר על חריגות שכר בתע"א

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

נשק, כסף ורכבים: הסודות האמיתיים של רפיח נמצאים מתחת לעיר

ישראל החלה בפינוי אוכלוסייה אזרחית מהשכנות המזרחיות ברפיח לקראת כניסת צה"ל לאזור ● מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מה גבולות חופש הביטוי של עובדים ברשתות? / אילוסטרציה: גלובס

בית הדין משרטט את הגבול: מתי מותר לפטר עובד בגלל פרסומים ברשת חברתית

בית הדין האזורי לעבודה דחה את תביעתו של עובד שפוטר סמוך ל־7 באוקטובר, לאחר שפרסם פסוקים מהקוראן אשר התפרשו כקריאות הסתה לטרור ● מומחים עומדים על השלכות פסק הדין החריג על חופש הביטוי, ומסבירים מדוע עניינו של מורה שפוטר בנסיבות דומות נגמר אחרת

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה