גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המשבר ברשת 13: יעקב אילון הורד מהאוויר; קמפיין עיתונאים נגד הקיצוצים בחברה

רשת 13 הודיעה היום כי התוכניות "הדוח היומי", "חדשות היום" עם מירי נבו ואלי אילדיס, "מהדורת חמש" עם יעקב אילון ו"מאסט" בהובלת שי לי שינדלר ועמית קוטלר יורדות מהאוויר ● עיתונאי הערוץ: "חוששים שמהלך כזה יוביל לחיסול החברה כגוף עיתונאי חזק ותחרותי"

יעקב אילון. תוכניתו תרד מהאוויר / צילום: דוד וניקור
יעקב אילון. תוכניתו תרד מהאוויר / צילום: דוד וניקור

ברשת 13 התחילו להניף את גרזן הקיצוצים על אנשי הערוץ: הפרידה המשמעותית בשלב זה היא מיעקב אילון, שתוכניתו צפויה לרדת מהאוויר. טרם ידוע איזו תוכנית תעלה במקומה.

היום (א') הודיעה רשת 13 כי התוכניות "הדוח היומי", "חדשות היום" עם מירי נבו ואלי אילדיס, "מהדורת חמש" עם יעקב אילון ו"מאסט" בהובלת שי-לי שינדלר ועמית קוטלר יורדות מהאוויר.

במקביל, עיתונאי הערוץ פתחו בקמפיין תקשורתי כדי למזער ואולי גם למנוע את מהלך הקיצוצים שמתעתדת החברה לבצע. בשעות האחרונות החלו עיתונאי החברה - בהם רביב דרוקר, ברוך קרא, מתן חודורוב, ברק רביד, חן ליברמן, עמנואל פלפס, עקיבא נוביק, ליאור קינן, יוסי אלי, חן זנדר, אביעד גליקמן, ספי עובדיה, אלמוג בוקר וטל שורר - לצייץ טקסט אחיד בו הם מבהירים את המשמעות שיש לדעתם בכוונה לקצץ כל-כך הרבה מתקציב החברה ואת השלכות שעלולות להיות לכך: "אנחנו חוששים שמהלך כזה יוביל לחיסולה של החברה כגוף עיתונאי חזק ותחרותי - דווקא במצב חירום, שבו סיקור המגפה נדרש לציבור עוד יותר מתמיד".

השמועות על מצבה הכלכלי הקשה של רשת עולה שוב ושוב בימים האחרונים בכלי התקשורת השונים - כאן ב"גלובס" דיווחנו על מצוקה תזרימית קשה שבעטיה הערוץ לא משלם הערוץ לספקים, ועל הקושי שהיה בתשלום משכורות. במקביל החלו לצוץ שמועות על היקף הקיצוץ המדובר - זאת מבלי שהנהלת הערוץ גיבשה עדיין החלטה סופית לגבי אופן יישומו. על-פי ההערכות, בהנהלת רשת מבקשים לקצץ כ-50% מתקציב חברת החדשות, אולם לא כל הקיצוץ יהיה בכוח-אדם, והוא עשוי לבוא לידי ביטוי בדרכים נוספות - למשל הפסקת התקשרויות יקרות עם טאלנטים שלא בהכרח מניבים תוצאות. עם זאת, לכולם ברור כי הקיצוץ בכוח-האדם יהיה כואב, והוא עלול לכלול פיטוריהם של עשרות עובדים.

נזכיר כי אנשי ערוץ עשר לשעבר מנוסים מאוד במלחמות הישרדות, שליוו את ערוץ עשר ברוב שנותיו. אבל בשונה מפעמים קודמות, הפעם העיתונאים אינם חלק מוועד העובדים, ולכן בשלבים הראשונים של המשבר קולם לא נשמע.

נראה כי עתה מתחילים העובדים להפנים כי המלחמה ההישרדותית רחוקה מלהיות נחלת העבר, וכעת הם מורידים את הכפפות - אם כי בזהירות. מצד אחד, התבטאויות העיתונאים כוללות בפעם הראשונה את שמם של בעלי המניות לן בלווטניק ונדב טופולסקי (טופולסקי הוא היו"ר הפעיל של הערוץ שלקח חלק משמעותי בניהולו מאז המיזוג). מנגד, הטון של העיתונאים עדיין פוזיטיבי ומבקש לגייס את בעלי המניות למטרותיהם: "מהיכרותנו עם נדב טופולסקי ואבי בן טל, אין לנו ספק כי לא זו כוונתם, לכן נשמח להיכנס איתם לדיאלוג כן ורציני בראשות ועד העובדים, מתוך נכונות לפשרות ומתוך ראיית טובת הערוץ לטווח הארוך. יחד עם זאת, לא נאפשר את חיסול חדשות 13".

אבי בן טל, מנכ"ל רשת 13 / צילום: ינאי יחיאל

העיתונאים מבהירים כי המשמעות של קיצוץ 50% מהחברה היא חיסול החברה. "בימים בהם יש משמעות חיונית במיוחד, נדמה לנו שהמינימום הנדרש הוא שהנהלת החברה תיכנס למשא-ומתן עם ועד העובדים, כפי שנעשה בכל משבר בעבר, כדי לייצר ביחד תוכנית סבירה שתשאיר את חברת החדשות שרירית וחזקה".

מנכ"ל רשת 13, אבי בן טל, מסר היום: "בלית-ברירה, רשת החלה בביצוע שורת צעדי התייעלות מהותיים ולא פשוטים, במטרה לשמור על חוסנה כגוף תקשורת עצמאי ומוביל. אנו נפעל בכל החזיתות כדי לשמר את רשת 13, את עובדיה, את ספקיה ואת שותפיה, בטח ובטח בתקופה שחשיבותה כחברת טלוויזיה וכחברת חדשות הופכת קריטית עבור הציבור כולו. אנו מקווים כי שותפינו לדרך יקבלו בהבנה את העובדה שנאלצנו, בלית-ברירה, לדחות חלק מהתשלומים, כמו גם את הקפאתן של חלק מההפקות שתוכננו.

"ימים טרופים אלה מייצרים מציאות שבה נדרשת אחריות לאומית - של רשת 13 וחדשות 13 כלפי ציבור צופי הטלוויזיה, עבור עובדיה וספקיה, וככה ננהג, אך מדובר גם באחריות שצריכה להילקח על-ידי המדינה כלפי ערוצי הטלוויזיה המסחרית שנמצאים במצב בלתי אפשרי, שכן מחד הרייטינג ושיעורי הצפייה גבוהים ביותר, אולם מאידך ההכנסות ירדו בלמעלה מ-60% בכל ערב שידור. אני יחד עם הנהלת רשת 13 נחושים לצלוח את המשבר הנוכחי".

על-פי מקורות, יעקב איילון למד על הכוונה להוריד את תוכניתו מהאוויר בעת שהוא עצמו היה בשידור. מאוחר יותר הוא צייץ בחשבון הטוויטר שלו: "מהדורת חמש של רשת יצרה הרגל צפייה משכנע ומבודל מהמתחרים בעלויות הפקה צנועות ויעילות. קשה לי לראות את התועלת שבהורדתה".

עוד כתבות

מנכ''ל אלקטרה מוצרי צריכה צביקה שווימר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה צביקה שווימר: "הצריכה בישראל חזקה, אבל אין מספיק שטחי מסחר"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, אמר מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה, צביקה שווימר, כי הוא קרא לקובעי המדיניות להאיץ פיתוח אזורי - בפרט בצפון ● "הצעתי להפוך את קריית שמונה לשלוש שנים ל'עיר ללא מע"מ', כמו אילת. זה היה מצית את המסחר ומחזיר חיים לאזור. בינתיים זה לא מתקדם"

פול דונובן / צילום: UBS

מה הקשר בין מחירי הדיור לביטקוין? ההסבר של הכלכלן הבכיר מ-UBS

במהלך יותר מ־30 שנה ב־UBS, פול דונובן, הכלכלן הראשי של חטיבת ניהול ההון הגלובלי בבנק, ראה לא מעט משברים היסטוריים ● בראיון לגלובס הוא מציע לשמור על גישה זהירה בנוגע ל־AI, מעריך שהזהב מיצה את העליות, וגם: הקשר בין הקושי לקנות דירה להשקעה בביטקוין

מימין: אלה לוי וינריב, שרית זוסמן ושירה שפירא / צילום: רמי זרנגר

"להחליט לשים זרקור על הדברים הטובים": שירה שפירא ושרית זוסמן בשיחה על שכול והכוח להמשיך הלאה

חברי הילדות ענר שפירא ז"ל, רס"ל בן זוסמן ז"ל והירש גולדברג פולין ז"ל, הפכו לסמל לגבורה בעקבות אירועי 7.10 ● האימהות של שניים מהם, שירה שפירא ושרית זוסמן, הגיעו לוועידת ישראל לעסקים של גלובס כדי לספר עליהם, על הדרך להמשיך הלאה ועל החשיבות של עשייה חיובית בחברה

מנכ''ל קבוצת הפניקס, אייל בן סימון, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

אייל בן סימון: "הפניקס היא מחוללת התחרות המרכזית בעולם הפיננסי"

מנכ"ל הפניקס אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי עוד לפני הכלכלה, "אנו חייבים להבין שמדינת ישראל צריכה תוכנית ארוכת-טווח" ● לגבי החוסן של הכלכלה הישראלית הוא טוען: "הרבה מדינות היו רוצות יחס חוב-תוצר כמו שלנו" ● וגם: מה הוא חושב לגבי הכוח של המתווכים הפיננסיים בישראל?

יאן לקון. זכה בפרס טיורינג הנחשב / צילום: Reuters, Ron Sachs - CNP

40 שנה הוא צדק לגבי הבינה המלאכותית. עכשיו הוא חושב שכולם טועים

יאן לקון המציא רכיבי בסיס רבים של ה-AI המודרני ● כעת האיש החריג במטא משוכנע שרוב השחקנים בתחום מסונוורים ממודלי שפה גדולים כמו ChatGPT ושבתוך חמש שנים לכל היותר, הם יעלמו: "אף אדם שפוי לא ישתמש בהם יותר"

נשיא ומנכ''ל ICL אלעד אהרונסון בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל ICL: כ־400 מיליון איש מקבלים את המזון שלהם בזכות המוצרים שלנו

על רקע שינוי הזיכיון בים המלח, מנכ"ל ונשיא ICL אלעד אהרונסון הציג בוועידת ישראל לעסקים של גלובס את פעילות החברה כפתרון לאתגרי ביטחון המזון העולמי ● "ביל גייטס אומר כי בין 40%-50% מתושבי כדור הארץ חבים את היכולת שלהם לחיות לשימוש ההולך וגובר של דשנים"

הישראליות בוול סטריט / צילום: באדיבות נאייקס, אלן צצקין, נאבן

הישראלית שצנחה במעל 20% בעקבות הדוחות, וזו שהתאוששה מהשפל

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך סוף השבוע ● פלטפורמת בניית האתרים Wix נפלה בכ-24% מאז שפרסמה את דוחותיה, על רקע ירידה שנרשמה בשולי הרווח ● מנגד, נאייקס קפצה בשיעור דו־ספרתי לאחר הדוחות ● נאבן התאוששה מעט, לאחר שנפלה במעל 40% מאז הנפקתה בחודש שעבר

מנכ''ל קבוצת חיפה, מוטי לוין, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

מוטי לוין: "ביטחון תזונתי הוא עניין קיומי, זה האיום שמבפנים"

מנכ"ל קבוצת חיפה אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "אפשר להגיע למצב של ביטחון מזון ברוב הגידולים; הרבה מהמצוקות יכולות להיפתר ע"י יישום מסקנות הוועדה של משרד החקלאות וביטחון המזון, דרך מענקים, הקצאות מים ורגולציה"

גבי בוגנים / צילום: פזית אסולין

הרכישה הסתבכה: אקסל טוענת לטעות של 20 מיליון שקל בדוחות סינאל

לאחר שרכשה את השליטה בחברת התוכנה ב־93 מיליון שקל, טוענת אקסל כי סינאל רשמה בעבר הכנסות יתר של 20 מיליון שקל בשל הפרשה שגויה ● המוכר: "אולי רוצים לשפר תנאי העסקה"

מנכ''ל דוראל, יוני חנציס, בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל קבוצת דוראל: "כל מתקן אנרגיה מתחדשת שנכנס לפעולה מוריד לכולם את חשבון החשמל"

יוני חנציס שוחח במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס על החשיבות של תחום האנרגיה המתחדשת למשק החשמל וכן על פעילותה של דוראל בארץ ובעולם ● "שוק החשמל העולמי חייב אגירה לשעות שאחרי שהשמש שוקעת. בלי זה, לא נוכל לוותר על התלות באנרגיה קונבנציונלית"

חזי חאלאויה בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

יו"ר נמלי ישראל: "ישראל צריכה להיות שער לאירופה. אסור לפספס את ההזדמנות"

חזי חאלאויה דיבר בועידת ישראל לעסקים של גלובס על ההזדמנות הטמונה במסדרון הכלכלי IMEC בין הודו לאירופה, שישראל טרם הצטרפה אליו ● "מדובר במצפן גיאו־אסטרטגי. אם נקבל את ההחלטות הנכונות, זו תהיה זכייה לדורות. ואם לא נקבל את ההחלטות הנכונות, זו תהיה בכייה לדורות"

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג״ץ ללוין: נמק מדוע לא יבוטל מינוי בן-חמו לחקירת הפצ״רית

השופטים קבעו כי החלטתו של שר המשפטים למנות את השופט המחוזי בדימוס למפקח על החקירה תעוכב עד להחלטה אחרת ● לשכת עוה״ד שעתרה לבג״ץ: המינוי הוא התערבות פוליטית שנועד להדיח את היועמ״שית

פרופ' יצחק קרייס בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שיבא: "זו המהפכה הכי גדולה בבריאות מאז ימי היפוקרטס"

במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס אמר פרופ' יצחק קרייס כי הבינה המלאכותית יכולה "לשנות את כל הדרך שבה תחום הבריאות פועל" • לדבריו, אחוזי הצלת החיים בבתי החולים בישראל עומדים על יותר מ־99% • על השת"פ עם אנבידיה אמר: "פרויקט שיאפשר לנו לפצח 98% מה־DNA"

ענת לוין, ליאת חזות ולימור בקר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

מה יקרה לכסף שלכם ב-2026? שלוש מנהלות השקעות בכירות עונות

פאנל המנכ"ליות הבכירות בוועידת ישראל לעסקים של גלובס סימן את 2026 כשנה של הכרעות ● לימור בקר מהמילטון ליין צופה שחלק גדול מהצמיחה העתידית בכלל לא יקרה בבורסה - אלא בחברות הפרטיות ● ענת לוין מבלקרוק סבורה שבקרוב נבין באילו מחברות הבינה המלאכותית הסיכון עולה על כדאיות ההשקעה ● וליאת חזות מהפועלים אקוויטי חושבת שדווקא העובדה שהרבה רוכשים ישבו על הגדר בשוק המגורים מייצרת הזדמנות

הגדר הפרוצה בנחל עוז / צילום: ap, Sam McNeil

יממה לפני מתקפת הפתע: "ידיעת הזהב" שהתעלמו ממנה באמ"ן

צה"ל מתחיל את מחזור הגיוס לחודשי נובמבר-דצמבר. 100 מהמתגייסים מגיעים ממשפחות שנפגעו מהמלחמה ●  הצוות לקביעת המנדט של ועדת החקירה הלא ממלכתית למחדל 7.10 מתרחב - גם השרה עידית סילמן והשר שלמה קרעי צורפו  ● לאחר שאמש חיזבאללה אישר כי חוסל רמטכ"ל הארגון, עלי טבטבאי בישראל ערוכים לתגובה חריפה בלבנון - אם חיזבאללה יתקוף ● עדכונים שוטפים

ידין ענתבי בוועידת ישראל / צילום: רפי קוץ

מנכ"ל בנק הפועלים: "המערכת הבנקאית איבדה את הצעירים הסוחרים בשוק ההון. הגיע הזמן ליזום ולהחזיר אותם אלינו"

מנכ"ל הפועלים ידין ענתבי הזהיר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי המיסוי שהטילה הממשלה אינו פוגע בבנקים אלא בחוסכים ובקרנות הפנסיה וההשתלמות, וטוען שהרווחיות הגבוהה הייתה אמורה לחזור לציבור ● בנוסף הציג ענתבי צעדים חדשים של הבנק שנועדו להחזיר צעירים למסחר בשוק ההון

יו'' אגד אמיר לוי / צילום: שלומי יוסף

יו"ר אגד אמיר לוי על הנפקה אפשרית: "זו חברה קלאסית לשוק ההון"

אמיר  לוי התארח בוועידת ישראל לעסקים של גלובס וקרא למנות בדחיפות ממונה חדש לאגף התקציבים, להימנע מתוספות מוגזמות לתקציב הביטחון - ורמז כי אגד במסלול להנפקה, אחרי השבחתה: "אנחנו מחזקים את הממשל התאגידי" ● על משבר התחבורה בישראל: "צריך לשטוף את המדינה עם נתיבי תחבורה ציבורית ולצאת במכרז אגרות הגודש"

מימין: חזי שטרנליכט, חגי שרייבר, עמי בם / צילום: שלומי יוסף

מנהל ההשקעות הראשי בהפניקס: "בועות לא מתפוצצות כשהתקשורת מבשרת על כך"

בפאנל בהנחיית חזי שטרנליכט בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, שוחחו חגי שרייבר, משנה למנכ"ל קבוצת הפניקס ומנהל ההשקעות הראשי, ועמי בם, יו"ר בריינסוויי ויו"ר גילת רשתות לווין, על נורות האזהרה בשוק ההון, על אסטרטגיות השקעות ועל אסטרטגיות ניהול ● ומהו הפרמטר החמקמק שלא תמיד נכנס למודלים האסטרטגיים?

מנכ''ל שיכון ובינוי, עמית בירמן, בוועידת ישראל לעסקים 2025

מנכ"ל שיכון ובינוי: "אסור להכניס חברות בבעלות ממשלה זרה לפרויקטי תשתית אסטרטגיים"

עמית בירמן, מנכ"ל שיכון ובינוי, הזהיר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "אנחנו ב-6 באוקטובר של השתלטות מדינות זרות על התשתיות הלאומיות האסטרטגיות של המדינה. אסור לתת לזה לקרות"

יבגני דיברוב בוועידת ישראל / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל ארמיס: "יש לנו יש עוד עבודה קשה כדי להגיע להנפקה"

דיברוב הציב בועידת ישראל לעסקים של גלובס את היעד של החברה להנפקה: "600 או 700 מיליון דולר בהכנסות" ● לשאלה אם מהפכת ה־AI תוביל לצמצום מקומות העבודה בחברה, השיב: "היא תהפוך את הארגון ליותר יעיל"