גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משבר הקורונה כמאיץ טכנולוגי: ההזדמנויות והאתגרים של ההייטק המקומי

לדברי אלון בן צור, מנכ"ל בינת תקשורת מחשבים, החדירה המואצת של השימוש בטכנולוגיה בעת הזו לתחומי השירותים, הפיננסים והתעשייה היא יתרון מבחינת חברות הייטק ועליהן לנצל אותו ● "החסמים הגדולים ביותר אינם טכנולוגיים, לעיתים הם פשוט קונספציה שמרנית; מגפת הקורונה משנה באחת את כללי המשחק"

בתקופת הקורונה ייבחנו יכולות הניהול בארגונים / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב
בתקופת הקורונה ייבחנו יכולות הניהול בארגונים / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב

הכתבה בשיתוף בינת תקשורת מחשבים

משבר הקורונה עדיין בעיצומו והשלכותיו צפויות ללוות אותנו עוד חודשים רבים. סגירה כמעט הרמטית של המשק על שלל החברות, הקניונים, המלונות והמסעדות גרמה לעצירת המסחר. אולם דווקא בצל אחד המשברים הכלכליים והבריאותיים הגדולים של השנים האחרונות, מזהה אלון בן צור, מנכ"ל בינת תקשורת מחשבים, גם הזדמנויות לכמה שינויים חיוביים שיחולו בעולם.

לדברי בן צור, "המאה הנוכחית רצופה באירועים מכוננים, מהפכות ומשברים: משבר הבועה, מגפת ה-SARS, הסאב פריים, האביב הערבי, שינויי אקלים שיטפונות יובש ובצורת, הטכנולוגיות המשבשות, מהפכת הענן בעולם ה-IT וכעת מגפת הקורונה. זו מאה חדשה של מהפכות כלכליות, מדיניות וחברתיות שמשנה את כל הקונספציות שהכרנו והאמנו בהן עד כה".

על כן, סבור בן צור כי בתקופה זו ייבחנו גם יכולות הניהול בארגונים, אשר תבואנה לידי ביטוי בהתמודדות עם תנאי אי ודאות. מנהלים שידעו לחיות ולפעול בסביבה כזו סביר שיצליחו יותר. "התקופה מייצרת המון שינויים המשפיעים וקשורים אחד בשני, צריך לשחרר קצת את ההגה בהתאם לתוואי השטח."

בן צור, המעורה בעולם ההייטק אומר כי בין הסיבות לכך שהמשבר לא פגע בינתיים, משמעותית, בענף היא כי חלק מהחברות נהנות מחוסן כלכלי טוב יחסית, ובמקרים רבים גם מהנהגה ניהולית טובה. מרבית גופי ההייטק החזקים מתבססים על ראייה ארוכת טווח, חלקם פועלים בתחום השירותים בפתרונות X as a Service, המבוססים על הכנסה חודשית שוטפת והם נפגעים פחות.

אלון בן צור, מנכ"ל בינת תקשורת מחשבים / צילום: ניב קנטור

הוא מציין כי בעולם הטכנולוגיה מאמצים מספר שנים את המושג Agility המבטא זריזות וגמישות, אלה הפועלים ליישם אותו יודעים להגיב טוב יותר ומהר יותר לשינויים המתהווים וגם להזדמנויות הנוצרות בעטיו של המשבר ולנצלם נכון לקידום העסקי. יחד עם זאת, חברות ההייטק אינן חסינות לאירועים הנוכחיים, הן חלק מהמשק ומהשוק העולמי ובמקום בו ירדו ביקושים גם חברות אלה עשויות להיפגע וכך גם עובדיהן.

בנוסף, "הניעור" המטלטל של הקורונה כמוהו כסופה התולשת את ענפי העצים החלשים, ומשחררת את היער לצמיחה מחודשת במרחב גדול יותר. שוק העבודה בישראל עמד עד לפני המשבר על שיעורי אבטלה השואפים לאפס. זו מציאות שחנקה את הצמיחה, הגדילה מאוד את עלויות השכר ומכאן את עלות המוצרים וכפועל יוצא הסיטה לא מעט פעילויות לארצות אחרות. בעקבות המשבר הנוכחי ישתחררו עובדים מתעשיות ושירותים שונים וחלקם יפנה להייטק, היצע העובדים יגדל אך הכוח יישאר בידי העובדים. כך שלמרות הכול נוסיף להיות שוק של עובדים ולא שוק של מעסיקים, כיוון שהשוק הישראלי משווע לעובדים מקצועיים. אותן חברות גדולות שיצלחו את המשבר יוכלו לאפשר לעצמן גיוס של עובדים ממעגלים חדשים, שטרם עבדו בו ואולי אף יעברו הסבה מקצועית - על מנת למלא את הביקוש שיהיה לעובדים בהייטק.

התייעלות ואימוץ טכנלוגיה לעבודה מהבית

אחד השינויים הדרמטיים ביותר שהתרחשו במסגרת המשבר הוא המעבר לעבודה מהבית. תוך מספר שבועות, כל העולם עבר לצורת עבודה חדשה. לא עוד פרילנסר או סטארט-אפ כזה או אחר שעובדים כך, אלא חברות ענק שמעבירות את עובדיהם לעבודה מהבית. בן צור אומר כי הכלים הטכנולוגיים התומכים בעבודה מרחוק נמצאים וזמינים זה מספר שנים ובכל זאת לא זכו להצלחה גדולה ולשימוש נרחב.

אין סוף מחקרים נערכו בנושא עבודה מרחוק, אך אף אחד לא חזה ממש אימוץ כל כך מהיר ושימוש מוצלח יחסית בכלים אלה בתוך זמן קצר ביותר. והנה הגיע המשבר והארגונים השמרנים ביותר, שנמנעו משימוש בכלים טכנולוגיים בתחום זה, ביקשו להתקין מערכות חדשות לעבודה מרחוק ואימצו את הכלים הללו ללא תנאי. בתוך ימים בודדים עברה העבודה מרחוק להיות חלק משגרת הפעילות של העולם כולו. מה שמוכיח שהחסמים הגדולים ביותר אינם טכנולוגיים בהכרח לעיתים הם פשוט - קונספציה שמרנית וליתר דיוק חוסר הרצון שלנו לשינוי. מציאות כופה כמו מגפת הקורונה משנה באחת את כללי המשחק, פותחת דלתות, מציבה אתגרים גדולים ומנגד מייצרת שלל הזדמנויות עסקיות חדשות.

בן צור מביא דוגמה: "הגיעה אלינו לבינת דרישה חדשה בשל משבר הקורונה - לאפשר לארגונים להמשיך ולספק שרות ללקוחותיהם גם כשהנציגים עובדים מהבית באמצעות מערכות Contact Center. תחום זה כידוע מופעל בארגונים באולמות גדולים כשכל המוקדנים נמצאים במרחב משותף, דבר שהפך לאסור בימים אלה. בינת נענתה לדרישה והעמידה בתוך ימים ספורים פתרון המאפשר לנציגי השירות לעבוד מהבית באמצעות מכשיר הסמארטפון שברשותם והמחשב הביתי, כאשר למנהל המוקד עדין עומדים הכלים הטכנולוגים לניהול, בקרה ומעקב אחר שיחות המוקד מרחוק. וכך כחלק מהיערכותנו למתן סיוע בתקופת הקורונה אפשרנו התקנת מוקד שכזה עבור הלקוחות תוך 72 שעות בלבד". פתרון כזה למשל שלא נדרש בעבר, מאפשר תפיסת הפעלה חדשה דינמית ויעילה למוקדים גם בעתיד. נראה כי גם לאחר מציאת פתרון למשבר הקורונה, חלק מהרגלי העבודה החדשים ימשיכו ללוות את הארגונים בעבודה השוטפת בהמשך.

"למעשה", מוסיף בן צור, "יש כאן הזדמנות לאימוץ של טכנולוגיות חדשות והתייעלות של מקומות עבודה באמצעות שילוב אלמנטים של עבודה מרחוק. מחקרים רבים מדברים על כך שמדובר בטרנד שהתחיל עוד הרבה לפני הקורונה וצפוי היה להתחזק בשנים הקרובות, אבל אין ספק שהמשבר הנוכחי האיץ את המעבר לעבודה מהבית בקרב גופים שבעבר אפילו לא העזו לשקול פורמט העסקה ופעילות שכזה".

ההתרחקות הפיזית מקדמת שינוי 

לדברי בן צור, העולם נמצא בימים אלה במירוץ בשני מישורים - הטכנולוגי והבריאותי. המירוץ בתחום הבריאות ברור - מציאת חיסון או תרופה לקורונה. לאותן חברות העוסקות בתחום ישנה הזדמנות עסקית משמעותית, שכן מדובר בפתרון לצורך גלובלי החוצה יבשות. המישור השני, הטכנולוגי הוא עשיר ומגוון. כאן המטרה לאפשר לחיות בצל הקורונה, כאשר אותן חברות שיצליחו למצוא פתרונות שייושמו ייהנו מפריצות דרך גדולות בצד העסקי. פתרונות כמו יכולות מהירות של זיהוי חום גוף, ההיגיינה האישית תתפוס תאוצה. בהתאם כל נושא המגע יעבור מ-TOUCH ל-UNTOUCH - עם הרבה יותר טכנולוגיות בינה מלאכותית לזיהוי באמצעות חיישנים בשדות תעופה, בכניסה למקומות עבודה ובמתחמים הומי אדם, תשלום באמצעות סלולר יקבל דחיפה במקום כרטיסי אשראי המועברים מיד ליד, וכמובן שיפור הממשקים של העבודה מרחוק.

עוד אומר בן צור כי "פתרונות הענן יתפסו תאוצה, בזכות יכולות ביזור, גמישות והמשכיות עסקית עבור ארגונים, וגם בשל אופן התשלום עבור שירותים אלה, המאפשר מעבר מהוצאות CAPEX (הוצאות להשקעה) ל-OPEX (הוצאות שוטפות לתפעול) אשר יסייעו בהיבט הכלכלי לארגונים. זאת באמצעות דחייה ופריסת הוצאות יחד עם מודל תמחור, המאפשר התחייבויות לטווח קצר אשר יותר נוחות בתקופת אי ודאות.

"אם מהפכת הדיגיטל שינתה את חיינו בשנים האחרונות והאיצה מאוד אימוץ ושימוש של טכנולוגיות חדשות על ידי הציבור בכלל, באה מגיפת הקורונה ודוחפת קדימה עוד ועוד את האימוץ והשימוש בטכנולוגיה; כופה עלינו התרחקות פיזית גדולה מזו שנכפתה עלינו עד כה על ידי המובייל, הרשתות החברתיות והדיגיטל בכלל".

כל משבר הוא גם הזדמנות

לדברי בן צור, משבר הקורונה יחלוף, מגפות חלפו מן העולם מעצמן או שהאדם מצא להן תרופה. כך, סביר שיקרה גם במקרה הזה ואולם, משבר הקורונה יחרט עמוק בתודעה שלנו, יחדיר בנו מנהגים חדשים, זהירות גדולה יותר, היגיינה, ריחוק פיסי יותר מבעבר והרבה יותר טכנולוגיה בכל מקום סביבנו.

"בזמן הקרוב, אומר בן צור, "אנו נראה הרבה טכנולוגיות שחדירתן לשוק הייתה איטית ועכשיו יקודמו במהירות עקב הצורך בהתאמה למצב - הצורך למצוא פתרונות להתייעלות ארגונית. מדובר במערכות בינה מלאכותית שיוכלו לזהות ולנתח מידע במהירות ובאופן אוטומטי ועוד מגוון אמצעים שיאפשרו המשכיות עסקית גם ברגעי משבר. חברות ההייטק וחברות הטכנולוגיה בכלל עשויות ליהנות מהמשבר הנוכחי לאורך זמן בשל חדירה מואצת של שימוש בטכנולוגיה - על חשבון פעילויות אחרות שזו תחליף בתחומי השירותים, הפיננסים, התעשייה ובכלל העשייה שלנו".

עוד כתבות

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת המיליונים נגד פירמת EY

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד רואי החשבון ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר"

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

הגפנים. המשפחה היא הציר של הסיפור / צילום: ענת אגמון

אורנה לב נותנת שיעור בהתמדה, דיוק ותשוקה לעשייה

הקצינה ב–8200 שיצאה לגמלאות ממש לא פנטזה על ייננות, ורק לפני כעשור נטעה משפחת לב את הגפנים ברמת צבאים ● מדי שנה מייצרת לב ביקב אדם 4,000 בקבוקים בסך הכול, שבהם טמונים הקשר שלה לאדמה, ההיכרות עם הכרם ועבודת הכפיים

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

מסמכי אפשטיין

גלובס צולל למסמכי אפשטיין ומציג את ההסתבכות של האנשים העשירים והמקושרים בעולם

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה / צילום: ap

סדקים בכתר ובקבינט: רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה

"אתה אדם טוב בצורה יוצאת דופן", כתב דיפלומט נורבגי בכיר לאפשטיין, והוא לא לבד ● ממסדרונות השלטון בפריז ועד למעצרו ההיסטורי של הנסיך הבריטי לשעבר: השערוריות המביכות בצמרת הופכות לחשד לפלילים ● המחיר הוא פגיעה אנושה באמון הציבור במוסדות היבשת

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן / צילום: ap, Brian M. Wilbur

דריכות למתקפה: עוד משחתת אמריקאית נכנסת לאזור

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • דובר צה"ל אפי דפרין: "אנחנו עוקבים אחר ההתפתחויות האזוריות וערים לשיח הציבורי בנושא איראן" ● טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור ● עדכונים שוטפים

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר