גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שוק ההון והשקעות

הבורסה בת"א ננעלה בעליות: באטמ קפצה בעוד 13.4%

מחזור המסחר הסתכם בכ-970 מיליון שקל ● עליות חדות נרשמו במניות פלוריסטם, מג'יק, הכשרת היישוב, קמטק, נובה, הראל וטאואר ● טבע התממשה ב-3.7% לאחר הקפיצה ביום חמישי

בורסת תל אביב / צילום: רויטרס
בורסת תל אביב / צילום: רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

15:55

המסחר בבורסה הסתיים היום (א') בעליות, עם רוח גבית מהמגמה החיובית בארה"ב בסוף השבוע. מחזור המסחר הסתכם בכ-970 מיליון שקל.

עליות חדות נרשמו במניות פלוריסטם, מג'יק, הכשרת היישוב, קמטק, נובה, הראל וטאואר.

14:50

יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסת תל אביב מתנהל במגמה חיובית. זאת, אחרי שבסוף השבוע המסחר בבורסות ארה"ב הסתיים במגמה חיובית. עליות השערים בארה"ב נרשמו על רקע נתוני האבטלה שפורסמו שם לחודש אפריל, שהיו גרועים למדי, אבל פחות גרועים מהתחזיות המוקדמות לעליית האבטלה בהשפעת מגפת הקורונה.

בלידר שוקי הון ציינו בסקירתם השבועית כי העליות בשבוע המסחר הקודם נרשמו "למרות נתונים כלכליים שליליים שמעידים על מיתון עמוק", והסבירו כי "השווקים שאבו עידוד מהציפייה שמסתמן bottoming out בפעילות, ונתוני התעסוקה באפריל שהיו פחות גרועים מהציפיות". נוסף על כך, לדבריהם, "רוב המדינות בארה"ב מתחילות להסיר בהדרגה את הסגר. ההודעה שנציגים מארה"ב וסין ייפגשו לדון על יישום הסכם הסחר גם הרגיעה את החששות לגבי הסלמה". לגבי השפעת הקורונה ציינו בלידר כי "למעט בריטניה, במרבית המדינות באירופה מסתמנת התמתנות משמעותית במספר הנדבקים, ולכן אותן מדינות התחילו לצאת מהסגר, או מתכננות לצאת בקרוב. בארה"ב מספר הנדבקים התייצב (אין מגמה של ירידה), עם שיפור בניו יורק, המלווה בהתפרצויות במוקדם אחרים".

בצד החיובי של מדד ת"א-35, מניות החברה לישראל, טאואר, פתאל החזקות וגזית גלוב מתחזקות היום ב-4%-6%. עוד במסחר, מניית ישראכרט מרכזת מחזור מסחר ער, שבו התחזקה ב-3%-4%.

מדדי הטכנולוגיה והנפט והגז בולטות בצד החיובי היום, עם עליות של 2%-3%. בין מניות הטכנולוגיה, מניית מג'יק  קופצת. במגזר האנרגיה, מניית תמר פטרוליום מזנקת בכ-15% .

13:30

נמשכות העליות בבורסה. מחזור המסחר מסתכם בכ-602 מיליון שקל. בשוק האג"ח נרשמות עליות של עד 0.7% בממשלתיות השקליות הארוכות. מדדי התל בונד המרכזיים עולים בכ-0.3%. 

בעליות חדות בולטות מניות מליסרון , נורסטאר ונובה. 

בקרב המניות הקטנות בולטת אלגומייזר  בעלייה חדה לאחר שהחברה עדכנה היום כי היא עוברת לפעילות מסחרית בתחום ה-Native to Search . 

11:10

עליות שערים בבורסה. פלוריסטם  קופצת בעוד 11% ומשלימה התקדמות של 136% בחודש האחרון . גם מניית באטמ  ממשיכה במומנטום החזק מהשבועיים האחרונים ורושמת עלייה חדה. 

ד"ר גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי, ודודי רזניק, אסטרטג הריביות של לאומי שוק הון, כותבים בסקירתם השבועית כי "בנק ישראל מיתן את ההתערבות בשוק המט"ח מאז החל המשבר. עם זאת, הכוחות הפועלים להתחזקות השקל עשויים להביא לעלייה מחודשת בהתערבות בחודשים הקרובים. בחודשים מרץ-אפריל חלה ירידה משמעותית בהיקף ההתערבות של בנק ישראל בשוק המט"ח על רקע העובדה שבראשית המשבר נרשמה היחלשות מהירה של השקל ביחס לדולר וביחס לסל המטבעות, היחלשות שנמחקה כמעט לחלוטין. לאחר ההיחלשות המהירה והזמנית של השקל , שנבלמה במהירות, לאחר שבנק ישראל התערב לפתרון מצוקת הנזילות המטח"ית, שב השקל להתחזק והוא נסחר שוב ברמות שיא מול סל המטבעות. נראה שהכוחות הפועלים להתחזקות השקל צפויים להמשיך להיות דומיננטיים בתקופה הקרובה כך שבהחלט ייתכן שבנק ישראל ישוב ויעלה מדרגה ברמת ההתערבות בחודשים הקרובים".

ביחס לשוק האג"ח מציינים בפמן ורזניק כי " שוקי האג"ח הממשלתיים בעולם צפויים להמשיך וקבל רוח גבית מהמשך ההרחבות המוניטאריות בעולם ורמת הריביות שאינה כמובן צפויה לעלות בשנים הקרובות. היציאה מהסגר, בשילוב העלייה לאחרונה במחירי הסחורות בעולם, ובעיקר מחירי הנפט, תומכים בהשקעה בצמודי המדד הקצרים-בינוניים לטווח של עד 6 שנים . נראה כי בדומה לשוק האג"ח הממשלתי, גם שוק האג"ח הקונצרני מתייצב אם כי ברמת מרווחים הגבוהה מהרמה טרום המשבר. נראה כי רמת מרווחים זו צפויה ללוות אותנו בתקופה הקרובה, לפחות לעוד מספר חודשים, לפיכך נראה כי הסיכון בהשקעה באיגרות החוב הקונצרניות ממשיך להיות גבוה יחסית".

10:00

שבוע המסחר בבורסה נפתח במגמה חיובית, בהמשך לעליות שנרשמו בוול סטריט בסוף השבוע. 

בעליות בולטות מניות פתאל החזקות , טאואר, כיל  ונייס. מנגד בולטת טבע  בירידה חדה. 

קרן התשתיות והאנרגיה ג'נריישן קפיטל  השלימה את השלב המוסדי של הנפקת איגרות החוב (סדרה א'). במסגרת השלב המוסדי זכתה החברה לביקושים גבוהים של כ-280 מיליון שקל, מתוכם בחרה לגייס בשלב זה סכום של כ-120 מיליון שקל. הקרן דיווחה הבוקר על קלוזינג והשלמת העסקה לרכישת חברת GES מעזריאלי  תמורת 105 מיליון שקל. 

06:00

המסחר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח הבוקר בהמשך לעליות שנרשמו ביום שישי האחרון בשוקי העולם, ובהמשך לעונת הדוחות לרבעון הראשון של 2020. בוול סטריט מדד דאו ג'ונס זינק ב-1.9%, הנאסד"ק עלה ב-1.6% ומדד S&P 500 טיפס ב-1.7%. באירופה, מדד הדאקס הגרמני עלה ב-1.35%, הקאק הצרפתי הוסיף 1.1% לערכו והפוטסי הבריטי טיפס ב-1.4%.

טבע חוזרת עם פער ארביטרז' שלילי של 4.5%. ביום המסחר האחרון זינקה טבע ב-17% בת"א לאחר הדוחות הטובים שהציגה לרבעון הראשון של השנה. עם זאת, ביום שישי האחרון איבדה המניה 2.5% מערכה.

נייס חוזרת עם פער חיובי של 2% לקראת פרסום הדוחות הכספיים מאוחר יותר בהמשך השבוע. איי.אפ.אפ חוזרת גם היא עם פער ארביטראז' חיובי של 2%, טאואר עם פער עם פער חיובי של 5.5% לקראת פרסום הדוחות הכספיים ביום רביעי, פלוריסטם חוזרת עם פער חיובי של 14%.

כיל דיווחה בסוף השבוע האחרון על חתימת חוזי אשלג ללקוחות בסין. מדובר באספקה של 910 אלף טון אשלג עם אופציה לאספקה של עוד 490 אלף טון עד סוף השנה. האשלג בחוזים תומחר ב-220 דולר לטון - 70 דולר מתחת לחוזים הקודמים.

בהמשך לדחייה של הטיסות המסחריות עד לסוף מאי, חברת התעופה אל על הודיעה כי היא מאריכה את החל"ת לעובדיה עד ל-30 ביוני.

עוד כתבות

חיסכון פנסיוני / צילום: Shutterstock

פתרון הממשלה ליוקר המחיה: פגיעה בפנסיונרים העתידיים

מחקר של המועצה הלאומית לכלכלה מציע לבטל את חובת ההפרשה לפנסיה עד גיל 40, במהלך שעשוי להותיר לעובדים עוד כ־500 שקל בחודש ● אלא שההקלה בטווח הקצר עלולה לעלות ביוקר: קצבת הפנסיה העתידית עשויה להיחתך בכ־2,000 שקל בחודש ● ובזמן שביטוח לאומי מתמודד עם משבר, דווקא החיסכון שנועד להבטיח את ההכנסה בגיל הפרישה עלול להישחק

אילוסטרציה: Shutterstock

העליון בפסיקה תקדימית שתעלה לקבלנים מיליונים

הרכב של 3 שופטי העליון הפך את הכרעת המחוזי וקבע כי הדירות המוגרלות בפרויקט מחיר למשתכן בבית שמש לא עומדות בתנאים לקבלת פטור מאגרת בנייה ● הפסיקה התקדימית משליכה על שורת תביעות להשבת אגרות בסכום מוערך של מאות מיליוני שקלים

מטוס F-35 ''אדיר'' מתוצרת לוקהיד מרטין / צילום: לוקהיד מרטין

ב-2.8 מיליארד דולר: טראמפ מתכנן למכור לישראל חבילת חימושים

החבילה המיועדת כוללת כ-40 אלף פצצות כבדות ● העסקה המתוכננת פורסמה שעות לאחר שארה"ב דיווחה הוצאות של 33.4 מיליארד דולר ואובדן עשרות כלי טיס במהלך המערכה מול איראן ● המלחמה יצרה לחץ משמעותי על מלאי החימוש ושרשראות האספקה של ארה"ב ונזקים של מאות מיליוני דולרים למתקנים דיפלומטיים

 

רם דרורי / עיבוד: AI, מקור: יוסי זמיר

"לקוחות בחו"ל מודאגים מהמלחמה, אבל חותמים איתנו 15 שנה קדימה"

מנכ"ל מנועי בית שמש רם דרורי הוביל את החברה לקפיצה אסטרונומית, והמניה זינקה ביותר מ-1,300% בחמש שנים ● בראיון הוא מספר על השטיח האדום שפרס לחיל האוויר, האופציות לעובדים ב-25 מיליון שקל ולמה חברת המנועים שלו רחוקה מלהיות מוסך ● 30 המנהלים והמנהלות הטובים 2026 

אתר בוקינג / צילום: Shutterstock

הזמין חופשה בבוקינג - וגילה כי מדובר ב"אתר בנייה פעיל". איזה פיצוי יקבל?

התובע הזמין באתר בוקינג דירה לחופשה משפחתית ביוון, אך משהגיע, גילה כי הבניין עובר שיפוץ מאסיבי, מה שהפך את הדירה ל"אתר בנייה פעיל וסואן" ● לטענתו, מידע מהותי זה הוסתר ממנו בתהליך ההזמנה ● בוקינג מצדה קבעה כי היא המתווכת בלבד בעסקה ● מה קבע בית המשפט?

מיכל עבאדי־בויאנג'ו, החשבת הכללית במשרד האוצר / צילום: חיים צח, לע''מ

הדוחות הכספיים של המדינה חושפים: קופת הפיצויים לנזקי המלחמה התרוקנה

דוח החשבת הכללית באוצר מעלה כי מפרוץ המלחמה ועד לסוף השנה שעברה שולמו מקרן מס רכוש פיצויים בסך 37 מיליארד שקל ועוד 5 מיליארד שקל אחרי המלחמה באיראן ● לפי הדוח, בקופה נותרו כ־2 מיליארד שקל בלבד ● וגם: שיא התשלומים לנפגעי פעולות איבה

אילוסטרציה: Shutterstock

המדד החדש של הלמ״ס מגלה: איפה נרשמו ירידות בולטות במחירי דירות יד שנייה

הלמ"ס השיקה היום לראשונה את מדד מחירי הדירות מיד שנייה, שנועד לנטרל את השפעת מבצעי המימון וההטבות של הקבלנים • הנתונים הראשונים מציגים התקררות בשוק: ירידה ארצית של 1.2%, כאשר מחוזות ירושלים ותל אביב מובילים את ירידות המחירים • המדד יפורסם אחת לרבעון כדי למנוע תנודתיות סטטיסטית

הפגנות תמיכה במבצא נגד השחיתות בעיראק / צילום: ap

המלחמה במזרח התיכון ייבשה את הכנסות הנפט ועיראק יצאה למאבק נגד האליטות

קריסת יצוא הנפט בעקבות המלחמה באיראן חסמה את מקור המימון המרכזי של עיראק ודחקה את בגדד למבצע חסר תקדים נגד רשתות השחיתות של האליטה הפוליטית ● במסגרת המבצע נעצרו עשרות בכירים וחברי פרלמנט, והוחרמו מאות מיליוני דולרים במזומן ובזהב

אולם תצוגה של שלמה NEW / צילום: יח''צ

בהשקעה של 15 מיליון שקל: קבוצת שלמה משיקה רשת מכירת רכב חדשה

קבוצת שלמה משיקה רשת חדשה של מרכזי סחר תחת השם "שלמה NEW" ● הערכות בענף: עשויים לשמש בעתיד כתשתית לפעילות יבוא רכב

בנק סיטי / צילום: Shutterstock

בעקבות סערת הבטיחות בתחום ה-AI: ענק ההשקעות שמוריד חשיפה לוול סטריט

בנק סיטי הוריד את המלצתו על שוק המניות האמריקאי מ"משקל יתר" ל"נייטרלי", תוך שהוא מצביע על כך שהאטה בפיתוח מודלים של AI עלולה לכווץ את תחזיות הרווחים של החברות בוול סטריט ● ואיך השווקים יגיבו להעלאת ריבית של הפדרל ריזרב?

כבישים פקוקים / אילוסטרציה: Shutterstock, bibiphoto

מהפכת התחבורה בשרון: אושר החיבור לכביש 6

המועצה הארצית אישרה להפקדה את תוכנית משרד התחבורה להקמת מחלף אלכסנדר והרחבת כביש 553 ● הפרויקט צפוי לחבר את יישובי השרון לכביש 6, להקל על עומסי התנועה באזור ולשלב נתיבי תחבורה ציבורית, שבילי אופניים ומדרכות

אילוסטרציה: Shutterstock

החודש שהכה את התחזיות: אלטשולר שחם כובש את צמרת התשואות באקורד סיום פנטסטי

התשואות באוגוסט היו טובות מהצפי בשוק • העליות בוול סטריט החזירו את אלטשולר שחם לפסגת התשואות של חודש אוגוסט, בכל המסלולים העיקריים • כלל ממשיכה להוביל מתחילת השנה במסלול הכללי והמנייתי בהשתלמות, מור בולט בפנסיה

זיו אתר, מנכ''ל וממייסדי Glass / איור: גיל ג'יבלי

היזם שנולד בעפולה, למד בטכניון ומכר סטארט־אפ ב־300 מיליון דולר ל־OpenAI

זיו אתר, מייסד סטארט־אפ הצילום גלאס, מכר אותו ביותר מ־300 מיליון דולר לענקית הבינה המלאכותית ● היזם, יליד עמק יזרעאל, מתגורר בעמק הסיליקון כבר כעשור ומתרחק מאור הזרקורים ● הוא יפתח מצלמה חדשנית שתשמש את אחד מהמכשירים העתידניים בחברה של סם אלטמן

כרטיסים לפארק דיסני / צילום: Reuters

פוסט ויראלי שואל: איך מחיר כרטיס יכול לעלות ב-5,300% ב-50 שנה?

תמונה שהופצה ברשת מציבה זה לצד זה כרטיס כניסה לדיסני מ־1971, שעלה 3.5 דולר, וכרטיס מ־2026 במחיר של 189 דולר ● הפער במחירים עורר זעם בקרב גולשים, במיוחד לאחר שהתברר כי האינפלציה ויוקר המחיה מסבירים רק חלק קטן ממנו ● אז מה מאפשר לדיסני להמשיך להעלות מחירים, ועדיין להצליח לגרום למבקרים להמשיך להגיע בהמוניהם?

מנכ''ל נקסט ויז'ן חן גולן / צילום: רמי זרנגר

אפסייד של קרוב ל-100%: נקסט ויז'ן עלתה על הרדאר של גופים בינלאומיים

לגלובס נודע כי בית ההשקעות נידהאם החל לסקר את מניית יצרנית המצלמות לרחפנים וקבע לה המלצת קנייה בפרמיה של 22% ● בנידהאם מציינים כי מניית נקסט ויז'ן היא אחת הדרכים המובילות להיחשף לשוק הכטב"מים ה"סופר-מחזורי" ● גם בשירות המידע "מכפיל רווח" עדכנו כי ענק ההשקעות השוויצרי UBS העריך לאחרונה כי היא כמעט תכפיל את ערכה ב-12 החודשים הקרובים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

על הספיקר עם נשיא ארה"ב: מנכ"ל אנבידיה קיבל שיחה במהלך כנס והותיר את הנוכחים בהלם

מנכ"ל אנבידיה ג'נסן הואנג קיבל שיחה מנשיא ארה"ב במהלך כנס, שם אותו על הרמקול ואיפשר למשתתפים לשמוע את השיחה, במהלכה תקף טראמפ את מתנגדי תעשיית ה-AI • "הכול תרמית", אמר טראמפ על החששות מהטכנולוגיה, וכינה את הדאטה סנטרים "הנפט של 20-25 השנים הבאות"

משרדי Joonko. בעיגול: עילית רז / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

ה-FBI חשף פרטים חדשים על הונאת המיליונים של היזמת הישראלית

אחרי יותר משלוש שנות חקירה, מייסדת ג'ונקו עילית רז הודתה בארה"ב בהונאת ניירות ערך ● עפ"י מסמכי משרד המשפטים האמריקאי, היזמת הישראלית זייפה תדפיסי בנק ומסמכי לקוחות כדי לגייס 27 מיליון דולר מקרנות מובילות ● רז מחכה לגזר הדין, בעבירות שהעונש המרבי בגינן בחוק האמריקאי עומד על 20 שנות מאסר

קווין וורש, יו''ר הפד / צילום: Reuters, Sha Hanting/China News Service/VCG

שלוש החלטות ב־36 שעות: הכלכלות הגדולות מאותתות על שינוי כיוון הריבית

בתוך 36 שעות יפרסמו ארה"ב, בריטניה ויפן את החלטות הריבית שלהן ● המלחמה במזרח התיכון, הזינוק במחירי האנרגיה והתחדשות האינפלציה החזירו את העלאות הריבית לשולחן ● מהן התחזיות, איך יגיב טראמפ, ועד כמה ישפיעו ההחלטות על השקל?

רכבת ישראל / צילום: Shutterstock, YKD

"צומת דרכים קריטי": הפנייה של יו"ר הרכבת לרשות החברות

יו"ר רכבת ישראל קורא לפתוח ללא דיחוי בהליך מינוי מנכ"ל קבוע, לאחר יותר משנה שבה כיהנו שלושה ממלאי מקום ● לדבריו, היעדר מנכ"ל פוגע ברציפות הניהולית ומעכב קבלת החלטות ופרויקטים מרכזיים ● גם האיסור למנות בכירים עד למינוי מנכ"ל קבוע יוצר מחסור בכוח ניהולי ומקשה על תפקוד החברה

ניסים פרץ, מנכ''ל חברת נתיבי ישראל, בוועידת ישראל לנדל''ן / צילום: כדיה לוי

הסחבת שתוקעת מעבר של 600 מיליון שקל לשיקום התשתיות בצפון

למרות תוכנית הענק לשיקום הצפון, החלק המיועד לתשתיות נשאר על הנייר ● רק בשבוע שעבר הגיעה פעימה ראשונה בעקבות זעקת מנכ"ל נתיבי ישראל ● מעקב גלובס אחרי התוכניות לצפון