גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבורסה בת"א ננעלה בעליות: באטמ קפצה בעוד 13.4%

מחזור המסחר הסתכם בכ-970 מיליון שקל ● עליות חדות נרשמו במניות פלוריסטם, מג'יק, הכשרת היישוב, קמטק, נובה, הראל וטאואר ● טבע התממשה ב-3.7% לאחר הקפיצה ביום חמישי

בורסת תל אביב / צילום: רויטרס
בורסת תל אביב / צילום: רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

15:55

המסחר בבורסה הסתיים היום (א') בעליות, עם רוח גבית מהמגמה החיובית בארה"ב בסוף השבוע. מחזור המסחר הסתכם בכ-970 מיליון שקל.

עליות חדות נרשמו במניות פלוריסטם, מג'יק, הכשרת היישוב, קמטק, נובה, הראל וטאואר.

14:50

יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסת תל אביב מתנהל במגמה חיובית. זאת, אחרי שבסוף השבוע המסחר בבורסות ארה"ב הסתיים במגמה חיובית. עליות השערים בארה"ב נרשמו על רקע נתוני האבטלה שפורסמו שם לחודש אפריל, שהיו גרועים למדי, אבל פחות גרועים מהתחזיות המוקדמות לעליית האבטלה בהשפעת מגפת הקורונה.

בלידר שוקי הון ציינו בסקירתם השבועית כי העליות בשבוע המסחר הקודם נרשמו "למרות נתונים כלכליים שליליים שמעידים על מיתון עמוק", והסבירו כי "השווקים שאבו עידוד מהציפייה שמסתמן bottoming out בפעילות, ונתוני התעסוקה באפריל שהיו פחות גרועים מהציפיות". נוסף על כך, לדבריהם, "רוב המדינות בארה"ב מתחילות להסיר בהדרגה את הסגר. ההודעה שנציגים מארה"ב וסין ייפגשו לדון על יישום הסכם הסחר גם הרגיעה את החששות לגבי הסלמה". לגבי השפעת הקורונה ציינו בלידר כי "למעט בריטניה, במרבית המדינות באירופה מסתמנת התמתנות משמעותית במספר הנדבקים, ולכן אותן מדינות התחילו לצאת מהסגר, או מתכננות לצאת בקרוב. בארה"ב מספר הנדבקים התייצב (אין מגמה של ירידה), עם שיפור בניו יורק, המלווה בהתפרצויות במוקדם אחרים".

בצד החיובי של מדד ת"א-35, מניות החברה לישראל, טאואר, פתאל החזקות וגזית גלוב מתחזקות היום ב-4%-6%. עוד במסחר, מניית ישראכרט מרכזת מחזור מסחר ער, שבו התחזקה ב-3%-4%.

מדדי הטכנולוגיה והנפט והגז בולטות בצד החיובי היום, עם עליות של 2%-3%. בין מניות הטכנולוגיה, מניית מג'יק  קופצת. במגזר האנרגיה, מניית תמר פטרוליום מזנקת בכ-15% .

13:30

נמשכות העליות בבורסה. מחזור המסחר מסתכם בכ-602 מיליון שקל. בשוק האג"ח נרשמות עליות של עד 0.7% בממשלתיות השקליות הארוכות. מדדי התל בונד המרכזיים עולים בכ-0.3%. 

בעליות חדות בולטות מניות מליסרון , נורסטאר ונובה. 

בקרב המניות הקטנות בולטת אלגומייזר  בעלייה חדה לאחר שהחברה עדכנה היום כי היא עוברת לפעילות מסחרית בתחום ה-Native to Search . 

11:10

עליות שערים בבורסה. פלוריסטם  קופצת בעוד 11% ומשלימה התקדמות של 136% בחודש האחרון . גם מניית באטמ  ממשיכה במומנטום החזק מהשבועיים האחרונים ורושמת עלייה חדה. 

ד"ר גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי, ודודי רזניק, אסטרטג הריביות של לאומי שוק הון, כותבים בסקירתם השבועית כי "בנק ישראל מיתן את ההתערבות בשוק המט"ח מאז החל המשבר. עם זאת, הכוחות הפועלים להתחזקות השקל עשויים להביא לעלייה מחודשת בהתערבות בחודשים הקרובים. בחודשים מרץ-אפריל חלה ירידה משמעותית בהיקף ההתערבות של בנק ישראל בשוק המט"ח על רקע העובדה שבראשית המשבר נרשמה היחלשות מהירה של השקל ביחס לדולר וביחס לסל המטבעות, היחלשות שנמחקה כמעט לחלוטין. לאחר ההיחלשות המהירה והזמנית של השקל , שנבלמה במהירות, לאחר שבנק ישראל התערב לפתרון מצוקת הנזילות המטח"ית, שב השקל להתחזק והוא נסחר שוב ברמות שיא מול סל המטבעות. נראה שהכוחות הפועלים להתחזקות השקל צפויים להמשיך להיות דומיננטיים בתקופה הקרובה כך שבהחלט ייתכן שבנק ישראל ישוב ויעלה מדרגה ברמת ההתערבות בחודשים הקרובים".

ביחס לשוק האג"ח מציינים בפמן ורזניק כי " שוקי האג"ח הממשלתיים בעולם צפויים להמשיך וקבל רוח גבית מהמשך ההרחבות המוניטאריות בעולם ורמת הריביות שאינה כמובן צפויה לעלות בשנים הקרובות. היציאה מהסגר, בשילוב העלייה לאחרונה במחירי הסחורות בעולם, ובעיקר מחירי הנפט, תומכים בהשקעה בצמודי המדד הקצרים-בינוניים לטווח של עד 6 שנים . נראה כי בדומה לשוק האג"ח הממשלתי, גם שוק האג"ח הקונצרני מתייצב אם כי ברמת מרווחים הגבוהה מהרמה טרום המשבר. נראה כי רמת מרווחים זו צפויה ללוות אותנו בתקופה הקרובה, לפחות לעוד מספר חודשים, לפיכך נראה כי הסיכון בהשקעה באיגרות החוב הקונצרניות ממשיך להיות גבוה יחסית".

10:00

שבוע המסחר בבורסה נפתח במגמה חיובית, בהמשך לעליות שנרשמו בוול סטריט בסוף השבוע. 

בעליות בולטות מניות פתאל החזקות , טאואר, כיל  ונייס. מנגד בולטת טבע  בירידה חדה. 

קרן התשתיות והאנרגיה ג'נריישן קפיטל  השלימה את השלב המוסדי של הנפקת איגרות החוב (סדרה א'). במסגרת השלב המוסדי זכתה החברה לביקושים גבוהים של כ-280 מיליון שקל, מתוכם בחרה לגייס בשלב זה סכום של כ-120 מיליון שקל. הקרן דיווחה הבוקר על קלוזינג והשלמת העסקה לרכישת חברת GES מעזריאלי  תמורת 105 מיליון שקל. 

06:00

המסחר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח הבוקר בהמשך לעליות שנרשמו ביום שישי האחרון בשוקי העולם, ובהמשך לעונת הדוחות לרבעון הראשון של 2020. בוול סטריט מדד דאו ג'ונס זינק ב-1.9%, הנאסד"ק עלה ב-1.6% ומדד S&P 500 טיפס ב-1.7%. באירופה, מדד הדאקס הגרמני עלה ב-1.35%, הקאק הצרפתי הוסיף 1.1% לערכו והפוטסי הבריטי טיפס ב-1.4%.

טבע חוזרת עם פער ארביטרז' שלילי של 4.5%. ביום המסחר האחרון זינקה טבע ב-17% בת"א לאחר הדוחות הטובים שהציגה לרבעון הראשון של השנה. עם זאת, ביום שישי האחרון איבדה המניה 2.5% מערכה.

נייס חוזרת עם פער חיובי של 2% לקראת פרסום הדוחות הכספיים מאוחר יותר בהמשך השבוע. איי.אפ.אפ חוזרת גם היא עם פער ארביטראז' חיובי של 2%, טאואר עם פער עם פער חיובי של 5.5% לקראת פרסום הדוחות הכספיים ביום רביעי, פלוריסטם חוזרת עם פער חיובי של 14%.

כיל דיווחה בסוף השבוע האחרון על חתימת חוזי אשלג ללקוחות בסין. מדובר באספקה של 910 אלף טון אשלג עם אופציה לאספקה של עוד 490 אלף טון עד סוף השנה. האשלג בחוזים תומחר ב-220 דולר לטון - 70 דולר מתחת לחוזים הקודמים.

בהמשך לדחייה של הטיסות המסחריות עד לסוף מאי, חברת התעופה אל על הודיעה כי היא מאריכה את החל"ת לעובדיה עד ל-30 ביוני.

עוד כתבות

נעה באוער, חנה רדו ופואד אלזיאדנה, בפאנל משותף / צילום: שלומי יוסף

“המרחק בין נתיבות לתל אביב הוא מרחק תודעתי”: כך מנסים לבנות חוסן בדרום

נעה באוער, סמנכ”לית שיווק גלובלי בתגלית, חנה רדו, מייסדת גרופ 19 וסופרסונס, ופואד אלזיאדנה, מנכ”ל מתנ”ס רהט השתתפו בפאנל "איך בונים חוסן קהילתי" בוועידת הדרום לעסקים של גלובס, והתייחסו לאתגרי התקופה שלאחר המלחמה ● באוער הזהירה מפני ריחוק מישראל: "גם אני לא הייתי שולחת ילד לאזור מלחמה" ● רדו מתחה ביקורת על המדינה: "לא מתקצבים יזמים כמוני" ● ואלזיאדנה הדגיש אחריות קהילתית למיגור הפשיעה וצופה עתיד ורוד יותר עבור רהט: "הצעירים אצלנו יחזקו את כלכלת המדינה"

חיים זילברשץ, ג'ארד קאש, ירון קניאז'ר. Surround Ventures / צילום: Surround Ventures

סראונד ונצ'רס מגייסת קרן שנייה, בהיקף של 50 מיליון דולר

אחרי שורה של השקעות מוצלחות ב-XTEND, IMGN מדיה ו-QuamCore, הקרן שהוקמה על־ידי ירון קניאז'ר וג'ארד קאש ביצעה סגירה ראשונה של גיוס לקרן שנייה, בהיקף של 50 מיליון דולר ● קניאז'ר: "רואים דור חדש של מייסדים שנולדו עם המלחמה"

יוסי חורב, מנכ''ל דיפלומט ישראל, בוועידת הדרום לעסקים / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל דיפלומט ישראל: הכנסת קמעונאים חדשים לארץ תוריד את יוקר המחיה

יוסי חורב, מנכ"ל דיפלומט ישראל, הסביר בוועידת הדרום לעסקים על סוגיית שער הדולר ביחס ליבוא, דיבר על מאחורי הקלעים של עולם היבוא והטרנדים, ותיאר מה לדעתו המדינה צריכה לעשות כדי שיהיה יותר קל לעשות פה עסקים

העיר אופקים בדרום / צילום: איל יצהר

בין ציונות להטבות מס: הפריחה הנדל"נית בדרום והמחיר שמשלמת באר שבע

דוח חדש של מינהלת תקומה מלמד כי מספר התושבים בדרום כיום גדול יותר מהתקופה שלפני ה־7 באוקטובר ● אולם בין הנתונים החיוביים מסתתרים לא מעט אתגרים, בראשם סוגיות המשילות והפשיעה ● תמונת מצב לקראת ועידת הדרום לעסקים של גלובס

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

ביטוח ישיר התקפלה: תורשה לשוב לשווק ביטוחים מקיפים

חברת ביטוח ישיר קיבלה הלילה אישור מרשות שוק ההון לחזור למכור ביטוחי רכב ● זאת לאחר סנקציה חריפה שהופעלה עליה מצד רשות שוק ההון, כאשר מתחילת החודש החברה לא הורשתה למכור ביטוחי רכב, כפי שנחשף אתמול בגלובס

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

דרמה: ביטוח ישיר לא תוכל לשווק פוליסות ביטוח מקיף לרכב

לגלובס נודע כי בצעד נדיר, רשות שוק ההון חוסמת את פעילות הליבה של החברה הגדולה בענף ביטוחי הרכב ● הסיבה: ביטוח ישיר הייתה היחידה שסירבה להוריד מחירים כפי שדרשה הרשות ● כעת, מעל ל־70% מרווחי החברה נמצאים בסכנה ● ביטוח ישיר: "החברה והמפקח על הביטוח ממשיכים לנהל דיאלוג ענייני במטרה להגיע לאישור תעריף"

כותרות העיתונים בעולם

מתרחקות מישראל, מתקרבות לטורקיה: השינוי ביחסים עם מדינות המפרץ

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: סין מנסה לשכנע את איראן להתגמש ובמקביל ממשיכה לספק לה נשק, מדינות המפרץ לא רוצות להיות תלויות בישראל והפוליטיקאי היהודי שהצליח להכעיס את הקהילה היהודית בבריטניה • כותרות העיתונים בעולם 

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ על רקע מצר הורמוז / צילום: ap, Alex Brandon

צבא ארה"ב הודיע על תחילת פריצת המצור האיראני

צבא ארה"ב מכחיש רשמית את הטענות כי איראן פגעה בספינת מלחמה אמריקנית ●  סוכנות פארס טוענת כי שני טילים פגעו בספינה אמריקנית במצר הורמוז לאחר ש-15 אנשי צוות נכנסו לשטח איראן • ארה"ב מכחישה רשמית: "כלום לא נפגע, זה משולל כל יסוד" • בעקבות הדיווחים, מחירי הנפט הגולמי זינקו בשיעור של כ-4% • דובר הוועדה לביטחון לאומי בפרלמנט האיראני: "הכרה בריבונות איראן או תבוסה משפילה" ● עדכונים שוטפים

משרדי איביי EBAY בישראל / צילום: רמי זרנגר

ב-56 מיליארד דולר: גיימסטופ מנסה לבלוע את eBay

בעסקת ענק עוינת וממונפת, קמעונאית משחקי המחשב הקטנה רוצה לרכוש את ענקית המסחר המקוון ששוויה גבוה פי ארבעה משלה ● ההצעה של גיימסטופ, המתבססת על מזומן ומניות, משקפת ל-eBay פרמיה של כ-20%

אלימות בני נוער / צילום: Shutterstock

גל האלימות מתרחב: מספר העבירות החמורות בקרב בני נוער זינק ב־150% מאז 2019

לקראת דיון חירום בכנסת בעקבות רצח בנימין ימנו זלקה בפ"ת, נתוני מרכז המחקר והמידע חושפים היפוך מגמה: לאחר מספר שנות ירידה, מספר התיקים הפליליים שנפתחו לבני נוער זינק ב־25% ב־2025, ומספר העבירות שבהן נחשדים קטינים עלה ב־22% בתוך שנה

יחיאל זוהר, ראש עיריית נתיבות, בוועידת הדרום לעסקים של גלובס / צילום: שלומי יוסף/תמר מצפי

"ב-7 השנים האחרונות נתיבות הכפילה את עצמה. אנחנו משקיעים בתעשייה ונבנה בית חולים, לא יעזור כלום"

יחיאל זוהר, ראש העיר נתיבות, דיבר בוועידת הדרום לעסקים של גלובס, שנערכה בנתיבות והצהיר: "בתוך עשור עד 15 שנים האוכלוסייה יכולה להגיע ל־180 אלף תושבים" • על חוסר הוודאות הביטחונית אמר: "אני לא ממתין לתשובות מהנשיא האמריקאי, אני מחכה לתשובות מראש הממשלה שלי ומהמדינה שלי"

תחבורה ציבורית / צילום: Shutterstock

דירוג חברות התחבורה הציבורית: זו שבראש ואלה שבתחתית

סופרבוס במקום הראשון בפעם השנייה ברציפות ומקדימה את אגד שהובילה במשך שנים ● בתחתית: דן, חרף שיפור משמעותי שרשמה, ומטרופולין

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

מה צפוי במסחר היום, ובנק ההשקעות שמעריך - וול סטריט בדרך לירידות

מתרבים הדיווחים על היערכות לחידוש המלחמה ומחירי הנפט מעל 100 דולר לחבית - אך וול סטריט ממשיכה לשבור שיאים ● גם הבורסה בת"א רשמה שיא חדש, למרות הימשכות הלחימה בלבנון ● השקל לא עוצר - ולוחץ את בנק ישראל לכיוון של הורדת ריבית ● וגם: האם במאי כדאי "למכור וללכת"? זה מה שחושבים בשני בנקי השקעות מרכזיים ● כל מה שכדאי לדעת לקראת שבוע המסחר

מייסד פורטיסימו, יובל כהן / צילום: שלומי יוסף

אקזיט ענק: פורטיסימו מוכרת מניות סוגת ב־430 מיליון שקל

קרן ההשקעות שמוביל יובל כהן תמכור למוסדיים 35% ממניות חברת המזון סוגת, בין היתר כדי להגדיל את החזקות הציבור, אך תמשיך להיות בעלת המניות הגדולה בחברה ● סוגת השלימה לפני פחות משנה הנפקה ראשונית בת"א, ומאז המניה עלתה ב־8%

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

מתי וורן באפט יחזור לקנות מניות? "כשאף אחד אחר לא יענה לטלפון"

האסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי נוהלה לראשונה על ידי המנכ"ל החדש גרג אייבל ● ובכל זאת, עיניי המשקיעים עדיין היו נשואות למושב בשורה הראשונה שבו ישב וורן באפט ● מה דעתו על השווקים ומה תהיה ההשקעה הבאה שלו: 5 תובנות מה"וודסטוק של הקפיטליזם"

מצר הורמוז / צילום: ap, Asghar Besharati

עם 15 אלף חיילים ו-100 מטוסים: טראמפ יוצא לקרב חדש מול איראן

נשיא ארה"ב הודיע כי יפעל באופן אקטיבי לשחרורן של ספינות שנתקעו במצר הורמוז ● בפיקוד המרכז האמריקאי טענו כי למבצע יש מטרות רחבות יותר, ותיארו כיצד הוא יתבצע

איציק לארי, יו''ר מפעל הפיס, בוועידת הדרום לעסקים / צילום: שלומי יוסף

יו"ר מפעל הפיס איציק לארי: "התפקיד שלנו הוא לדאוג שרשויות חלשות יבצעו פרויקטים חשובים"

איציק לארי, יו"ר מפעל הפיס, דיבר בוועידת הדרום לעסקים וסיפר על חשיבות התמיכה של הפיס בשלטון המקומי: "אם יש שלטון מקומי חזק, התושב מיד מרגיש את זה, ולצערי גם להפך" ● בנוסף דיבר לארי על משחקי ההגרלות ואמר: "יש לנו אחריות מאוד גדולה, ולכן אנחנו מחילים על עצמנו כללים מאוד נוקשים"

איש התקשורת שמעון אלקבץ / צילום: תמר מצפי

אלקבץ: "הצבא לא היה צבא ההגנה לישראל באותו בוקר של ה-7 באוקטובר"

איש התקשורת שמעון אלקבץ, חבר קיבוץ כפר עזה שאיבד את בתו סיון בטבח 7 באוקטובר, התארח בוועידת הדרום לעסקים של גלובס ושחזר את המעבר לכפר עזה ואת ההתמודדות המתמשכת עם האובדן ● בשיחה טעונה הוא דיבר על תחושת הכישלון בבוקר הטבח, קרא לחשבון נפש עמוק בצה״ל והזהיר מהשכחה ומהמשך האיומים מעבר לגדר

דיון בוועדת הכספים בנושא מתווה פיצויים בעקבות המלחמה / צילום: דני שם טוב-דוברות הכנסת

מתווה הפיצויים לעסקים על "שאגת הארי" אושר סופית בכנסת

מליאת הכנסת אישרה את מתווה הפיצויים לעסקים שנפגעו כלכלית, בעלות כוללת של כ-7 מיליארד שקל ● מחר (ג') תפתח רשות המסים את המערכת המקוונת להגשת בקשות מקדמה לעסקים ולעצמאים

כנס מתמחים בעריכת דין / צילום: איל יצהר

הראיונות להתמחות בעריכת דין חזרו, אך הדרישות עשויות להשתנות בקרוב

סבב הראיונות להתמחות בעריכת דין במשרדים הגדולים חזר השבוע, באיחור של חודשיים בעקבות המלחמה ● בעבר המתמחים בעריכת דין נדרשו לבצע מטלות טכניות כגון איסוף ומעבר על חומר, ואילו כיום מבצעת אותן הבינה המלאכותית ● האם הדרישות השתנו?