גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבורסה בת"א ננעלה בעליות: באטמ קפצה בעוד 13.4%

מחזור המסחר הסתכם בכ-970 מיליון שקל ● עליות חדות נרשמו במניות פלוריסטם, מג'יק, הכשרת היישוב, קמטק, נובה, הראל וטאואר ● טבע התממשה ב-3.7% לאחר הקפיצה ביום חמישי

בורסת תל אביב / צילום: רויטרס
בורסת תל אביב / צילום: רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

15:55

המסחר בבורסה הסתיים היום (א') בעליות, עם רוח גבית מהמגמה החיובית בארה"ב בסוף השבוע. מחזור המסחר הסתכם בכ-970 מיליון שקל.

עליות חדות נרשמו במניות פלוריסטם, מג'יק, הכשרת היישוב, קמטק, נובה, הראל וטאואר.

14:50

יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסת תל אביב מתנהל במגמה חיובית. זאת, אחרי שבסוף השבוע המסחר בבורסות ארה"ב הסתיים במגמה חיובית. עליות השערים בארה"ב נרשמו על רקע נתוני האבטלה שפורסמו שם לחודש אפריל, שהיו גרועים למדי, אבל פחות גרועים מהתחזיות המוקדמות לעליית האבטלה בהשפעת מגפת הקורונה.

בלידר שוקי הון ציינו בסקירתם השבועית כי העליות בשבוע המסחר הקודם נרשמו "למרות נתונים כלכליים שליליים שמעידים על מיתון עמוק", והסבירו כי "השווקים שאבו עידוד מהציפייה שמסתמן bottoming out בפעילות, ונתוני התעסוקה באפריל שהיו פחות גרועים מהציפיות". נוסף על כך, לדבריהם, "רוב המדינות בארה"ב מתחילות להסיר בהדרגה את הסגר. ההודעה שנציגים מארה"ב וסין ייפגשו לדון על יישום הסכם הסחר גם הרגיעה את החששות לגבי הסלמה". לגבי השפעת הקורונה ציינו בלידר כי "למעט בריטניה, במרבית המדינות באירופה מסתמנת התמתנות משמעותית במספר הנדבקים, ולכן אותן מדינות התחילו לצאת מהסגר, או מתכננות לצאת בקרוב. בארה"ב מספר הנדבקים התייצב (אין מגמה של ירידה), עם שיפור בניו יורק, המלווה בהתפרצויות במוקדם אחרים".

בצד החיובי של מדד ת"א-35, מניות החברה לישראל, טאואר, פתאל החזקות וגזית גלוב מתחזקות היום ב-4%-6%. עוד במסחר, מניית ישראכרט מרכזת מחזור מסחר ער, שבו התחזקה ב-3%-4%.

מדדי הטכנולוגיה והנפט והגז בולטות בצד החיובי היום, עם עליות של 2%-3%. בין מניות הטכנולוגיה, מניית מג'יק  קופצת. במגזר האנרגיה, מניית תמר פטרוליום מזנקת בכ-15% .

13:30

נמשכות העליות בבורסה. מחזור המסחר מסתכם בכ-602 מיליון שקל. בשוק האג"ח נרשמות עליות של עד 0.7% בממשלתיות השקליות הארוכות. מדדי התל בונד המרכזיים עולים בכ-0.3%. 

בעליות חדות בולטות מניות מליסרון , נורסטאר ונובה. 

בקרב המניות הקטנות בולטת אלגומייזר  בעלייה חדה לאחר שהחברה עדכנה היום כי היא עוברת לפעילות מסחרית בתחום ה-Native to Search . 

11:10

עליות שערים בבורסה. פלוריסטם  קופצת בעוד 11% ומשלימה התקדמות של 136% בחודש האחרון . גם מניית באטמ  ממשיכה במומנטום החזק מהשבועיים האחרונים ורושמת עלייה חדה. 

ד"ר גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי, ודודי רזניק, אסטרטג הריביות של לאומי שוק הון, כותבים בסקירתם השבועית כי "בנק ישראל מיתן את ההתערבות בשוק המט"ח מאז החל המשבר. עם זאת, הכוחות הפועלים להתחזקות השקל עשויים להביא לעלייה מחודשת בהתערבות בחודשים הקרובים. בחודשים מרץ-אפריל חלה ירידה משמעותית בהיקף ההתערבות של בנק ישראל בשוק המט"ח על רקע העובדה שבראשית המשבר נרשמה היחלשות מהירה של השקל ביחס לדולר וביחס לסל המטבעות, היחלשות שנמחקה כמעט לחלוטין. לאחר ההיחלשות המהירה והזמנית של השקל , שנבלמה במהירות, לאחר שבנק ישראל התערב לפתרון מצוקת הנזילות המטח"ית, שב השקל להתחזק והוא נסחר שוב ברמות שיא מול סל המטבעות. נראה שהכוחות הפועלים להתחזקות השקל צפויים להמשיך להיות דומיננטיים בתקופה הקרובה כך שבהחלט ייתכן שבנק ישראל ישוב ויעלה מדרגה ברמת ההתערבות בחודשים הקרובים".

ביחס לשוק האג"ח מציינים בפמן ורזניק כי " שוקי האג"ח הממשלתיים בעולם צפויים להמשיך וקבל רוח גבית מהמשך ההרחבות המוניטאריות בעולם ורמת הריביות שאינה כמובן צפויה לעלות בשנים הקרובות. היציאה מהסגר, בשילוב העלייה לאחרונה במחירי הסחורות בעולם, ובעיקר מחירי הנפט, תומכים בהשקעה בצמודי המדד הקצרים-בינוניים לטווח של עד 6 שנים . נראה כי בדומה לשוק האג"ח הממשלתי, גם שוק האג"ח הקונצרני מתייצב אם כי ברמת מרווחים הגבוהה מהרמה טרום המשבר. נראה כי רמת מרווחים זו צפויה ללוות אותנו בתקופה הקרובה, לפחות לעוד מספר חודשים, לפיכך נראה כי הסיכון בהשקעה באיגרות החוב הקונצרניות ממשיך להיות גבוה יחסית".

10:00

שבוע המסחר בבורסה נפתח במגמה חיובית, בהמשך לעליות שנרשמו בוול סטריט בסוף השבוע. 

בעליות בולטות מניות פתאל החזקות , טאואר, כיל  ונייס. מנגד בולטת טבע  בירידה חדה. 

קרן התשתיות והאנרגיה ג'נריישן קפיטל  השלימה את השלב המוסדי של הנפקת איגרות החוב (סדרה א'). במסגרת השלב המוסדי זכתה החברה לביקושים גבוהים של כ-280 מיליון שקל, מתוכם בחרה לגייס בשלב זה סכום של כ-120 מיליון שקל. הקרן דיווחה הבוקר על קלוזינג והשלמת העסקה לרכישת חברת GES מעזריאלי  תמורת 105 מיליון שקל. 

06:00

המסחר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח הבוקר בהמשך לעליות שנרשמו ביום שישי האחרון בשוקי העולם, ובהמשך לעונת הדוחות לרבעון הראשון של 2020. בוול סטריט מדד דאו ג'ונס זינק ב-1.9%, הנאסד"ק עלה ב-1.6% ומדד S&P 500 טיפס ב-1.7%. באירופה, מדד הדאקס הגרמני עלה ב-1.35%, הקאק הצרפתי הוסיף 1.1% לערכו והפוטסי הבריטי טיפס ב-1.4%.

טבע חוזרת עם פער ארביטרז' שלילי של 4.5%. ביום המסחר האחרון זינקה טבע ב-17% בת"א לאחר הדוחות הטובים שהציגה לרבעון הראשון של השנה. עם זאת, ביום שישי האחרון איבדה המניה 2.5% מערכה.

נייס חוזרת עם פער חיובי של 2% לקראת פרסום הדוחות הכספיים מאוחר יותר בהמשך השבוע. איי.אפ.אפ חוזרת גם היא עם פער ארביטראז' חיובי של 2%, טאואר עם פער עם פער חיובי של 5.5% לקראת פרסום הדוחות הכספיים ביום רביעי, פלוריסטם חוזרת עם פער חיובי של 14%.

כיל דיווחה בסוף השבוע האחרון על חתימת חוזי אשלג ללקוחות בסין. מדובר באספקה של 910 אלף טון אשלג עם אופציה לאספקה של עוד 490 אלף טון עד סוף השנה. האשלג בחוזים תומחר ב-220 דולר לטון - 70 דולר מתחת לחוזים הקודמים.

בהמשך לדחייה של הטיסות המסחריות עד לסוף מאי, חברת התעופה אל על הודיעה כי היא מאריכה את החל"ת לעובדיה עד ל-30 ביוני.

עוד כתבות

HBO MAX בישראל / צילום: Shutterstock

HBO MAX נכנסת היום לישראל. כמה זה יעלה לכם?

לצד הסדרות המוכרות של שחקנית הטלוויזיה האמריקאית, חבילת התוכן תכלול גם סרטים חדשים, תכני ילדים, אולימפיאדת החורף ועוד ● הישראלים יכולים לרכוש מנוי ישירות באתר hbomax.com, דרך האפליקציה של HBO Max ודרך הוט או yes

חנן שמש ואבי כץ, מייסדי קרן הגשמה ומנהליה / צילום: תמר מצפי ואילן בשור

מתי חייבים לשתף במידע? הפסיקה החדשה בפרשת קרן הגשמה

השופטת סיגל יעקבי, שדנה בכללים של שותפויות מוגבלות ציבוריות, ובראשן קרן הגשמה, התמקדה בשאלה עקרונית: מהי מידת האחריות של הנאמן והמפקח

סילבן שלום / צילום: מרק ישראל סלם-ג'רוזלם פוסט-פול

"מכאיב לנפגעות": הדרישה לא לאשר את מינוי סילבן שלום ליו"ר התעשייה האווירית

באיגוד מרכזי הסיוע פנו ליו"ר הוועדה לבדיקת מינויים בחברות הממשלתיות, בדרישה שלא לאשר את מינויו של סילבן שלום ליו"ר התעשייה האווירית ● זאת, "חרף העובדה כי הוא פרש מן החיים הפוליטיים על רקע טענות להטרדות מיניות מצידו" ● יצויין כי לשלום אין הרשעה פלילית וכי כלל לא נפתחה נגדו חקירה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters

נשיא ארה"ב טראמפ שולף "נשק" חדש נגד איראן

טראמפ איים הלילה בהטלת מכס של 25% על כל מדינה שתעשה עסקים עם איראן, זאת בניסיון לבודד אותה כלכלית

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; ה-S&P 500 והדאו ג'ונס בשיאים חדשים

הנאסד"ק עלה בכ-0.2% ● פתיחת החקירה נגד יו"ר הפד ג'רום פאוול מעוררת חששות מפני פגיעה בעצמאות הבנק המרכזי ● מניות הבנקים רשמו ירידות, לאחר שהנשיא טראמפ קרא להגביל את הריביות של חברות האשראי ל-10% ● הדולר נחלש ברחבי העולם עקב החששות לעצמאות הפדרל ריזרב ● עונת הדוחות בוול סטריט נפתחת השבוע עם הבנקים ● השבוע יפורסמו נתוני אינפלציה בארה"ב

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ופז / צילום: יח''צ

את ממדאני הוא כבר ניצח: האם ההימור של זוהר לוי על נדל"ן בניו יורק ישתלם?

ראש עיריית ניו יורק ניסה לנצל את זכיית סאמיט של לוי במכרז לרכישת 5,100 יח"ד, כדי לעורר את סוגיית הדיור המפוקח ● האם הרכישה והורדת הריבית בארה"ב יצדיקו את השקעות הענק?

טראמפ ונתניהו בבית הלבן / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ מאותת לישראל: ויתור על הסיוע האמריקאי בתמורה להקלה במכסים

נתניהו הפתיע השבוע כשהכריז על שאיפה לוויתור הדרגתי על הסיוע הביטחוני האמריקאי ● באפריל האחרון, טראמפ כבר רמז על קשר בין הסיוע להקלות בהיקף המכסים בין ישראל לארה"ב ● ההכרזה התקבלה ללא עבודת מטה באוצר, ושם מזהירים: "המהלך יוביל להעלאת מסים או הפחתת הוצאה ציבורית במקום אחר"

חנות משקפיים / צילום: תמר מצפי

קניתם החודש משקפיים? אתם לא לבד. מאחורי הזינוק בענף האופטיקה

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● נתוני הפניקס גמא מצביעים על עלייה של 12% במחזור הקניות הארצי של ענף האופטיקה - ושל 26% בצפון

רה''מ בנימין נתניהו והשר איתמר בן גביר / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

ראשי הקואליציה חתמו: לא לציית לפסיקת בג"ץ

לקראת משבר חוקתי היסטורי: ראשי הקואליציה חתמו על הצהרה חריגה, שבה קראו שלא לכבד את פסיקת בג"ץ אם יחליט להדיח את איתמר בן גביר מתפקידו כשר לביטחון לאומי ● ראשי הקואליציה כינו את בהרב-מיארה "היועמ"שית המודחת", והודיעו: "לא ניתן יד לכפות הדחת שר, רק העם יבחר את השלטון"

פאנלים סולאריים / צילום: Shutterstock, abriendomundo

"כל התחום חיכה לזה": הכללים החדשים לפרויקטים סולאריים בשדות חקלאיים

אחרי שנים של אי־ודאות ועיכובים רגולטוריים, התוכנית החדשה של מנהל התכנון ומשרד האנרגיה צפויה להאיץ הקמת שדות סולאריים על קרקע חקלאית, לקצר הליכים תכנוניים ולפתוח את התחום גם למחוזות תל אביב והמרכז

רקטת אקסטרא של אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

"להתעלם מהסקטור הזה זה מסוכן": המניות האלה הפכו למנוע של ת"א

עם רוח גבית מהסלמה באיראן וחוזים חדשים, מדד ת"א ביטחוניות עבר מירידות לעליות חדות בתוך שבועות בודדים ● כך, מניות כמו אלביט ונקסט ויז'ן הוסיפו לשווי שלהן מיליארדים, ומשקל הסקטור בתל אביב עקף את הנדל"ן ● אבל האם העליות כאן כדי להישאר?

מאיה אבירן / צילום: תמונה פרטית

מאיה אבירן רכשה את מלוא הבעלות על חברת ההשמה "עמדה"

מאיה אבירן רכשה את מלוא הבעלות על חברת השמת הבכירים והנציגה של Korn Ferry בארץ ● בהשקעה של כ־80 מיליון שקל: פארק האגמים של נשר יוצא לדרך ● פאפאיה מציינת שבע שנים להקמתה ● וגם: מינויים חדשים בבייבי סטאר ובסטארט־אפ Skywatch & VOOM ● אירועים ומינויים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

מגמה מעורבת בוול סטריט; אינטל ו-AMD מזנקות בעקבות המלצה

קצב האינפלציה בארה"ב עמד על 2.7%, כצפוי, אך מדד הליבה נמוך מהצפוי ● עונת הדוחות: ירידה ברווח הנקי של ג'יי.פי מורגן בגלל עסקת אפל, דלתא איר ליינס עקפה את הצפי, צופה שנה חזקה ● מגמה מעורבת באירופה ● מחירי הנפט רושמים עליות, על רקע הסיכון הגיאו פוליטי, טראמפ ביטל את כל הפגישות שלו והכריז: "עזרה בדרך"

רונאל פישר / צילום: רפי קוץ

הפרשה הגיעה לסיום אחרי עשור: ביהמ"ש גזר 9 חודשי עבודות שירות על רונאל פישר

עשור לאחר שהתפוצצה - סדרת הפרשות שחשפה רשת של קשרים אסורים בין המשטרה לשוק הפרטי הגיעה להכרעה ● הפרקליטות דרשה 18 חודשי מאסר בגין עבירות שוחד ושיבוש, ואילו ההגנה ביקשה להסתפק בעבודות שירות בשל "מחדלי חקירה חמורים" ● ביהמ"ש קבע כי לאור הפעולות הפסולות והכשלים של מח"ש, עומדת לפישר "הגנה מן הצדק" המצדיקה לחרוג לקולא ממתחם הענישה ההולם

מרין לה פן / צילום: ap, Harry Nakos

יהיה קלון? המשפט שיכריע את גורלה הפוליטי של לה-פן נפתח בצרפת

מנהיגת מפלגת "האיחוד הלאומי" הורשעה במרץ האחרון במעילה בכפסי ציבור ונגזרו עליה חמש שנות קלון שבהן אסור לה להתמודד או להתמנות לתפקיד ציבורי ● השאלה הגדולה במשפט, שנפתח היום בערכאה גבוהה יותר, תהיה לגבי משך תקופת הקלון, והאם מרין לה-פן תוכל להתמודד בבחירות הקרובות לנשיאות בצרפת שיתקיימו בשנה הבאה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: מירי שמעונוביץ

ההכנסות ממסים קפצו - והגירעון ב-2025 הפתיע לטובה

דוח ביצוע התקציב ל־2025 מציג גירעון נמוך מהתחזית של 4.7% ● הירידה בגירעון נובעת מעלייה בהכנסות ממסים, שהסתכמו השנה בכ-520 מיליארד שקל

אילן ישועה בדיון במשפט נתניהו בבית המשפט המחוזי בירושלים / צילום: איל יצהר

ענקית הסייבר ממשיכה ברכישות בישראל: קונה את סראפיק של אילן ישועה ב-420 מיליון דולר

ענקית אבטחת המידע האמריקאית קראודסטרייק קונה את חברת הסייבר של מנכ"ל וואלה לשעבר אילן ישועה ושותפו אביחי כהן ● סראפיק גייסה עד כה 37 מיליון דולר בלבד, בין היתר מקראודסטרייק עצמה ● היא עוסקת באבטחת דפדפנים ותהווה מוצר משלים למערכת ההגנה על מוצרי הקצה של קראודסטרייק

דרכונים / צילום: Shutterstock

דירוג הדרכונים החזקים: לאילו מדינות חדשות הישראלים לא יכולים להיכנס בלי ויזה?

חברת הייעוץ הנלי ושות' פרסמה את הדירוג השנתי המעריך "חוזק" של דרכונים לאומיים לפי מספר המדינות שניתן להיכנס אליהן ללא הוצאת ויזה ● לפי הדוח, ישראל איבדה גישה חופשית לשש מדינות, אך עלתה למקום ה-18 בדירוג ● ומי במקום הראשון?

תמיר פרדר, אסטרטג השקעות ראשי, רימונים / צילום: ענבל מרמרי

מנהל ההשקעות שמשוכנע שהגיע הזמן "לבנות את התיק אחרת"

תמיר פרדר, אסטרטג השקעות ראשי בבית הסוכן רימונים, פעיל בשוק ההון כבר 35 שנה ● אחרי 3 שנים טובות הוא מזהיר מפני האופטימיות בשווקים: "בתמחור לשלמות אין מקום לטעויות", וממליץ לצאת מגבולות וול סטריט: "תשואת החסר תימשך"

שלי שמיר-קינן / צילום: איל יצהר

מנכ"לית משרד הפרסום באומן-בר-ריבנאי עוזבת "לפרק הבא"

שלי שמיר-קינן, מנכ"לית משרד הפרסום מבית פובליסיס, עוזבת אחרי 4.5 שנים ● היא תוחלף ע"י שני שאול-ואנגוש, שכעת תהיה אחראית על משרדים - באומן-בר-ריבנאי וליאו ברנט