גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבורסה בת"א ננעלה בעליות: באטמ קפצה בעוד 13.4%

מחזור המסחר הסתכם בכ-970 מיליון שקל ● עליות חדות נרשמו במניות פלוריסטם, מג'יק, הכשרת היישוב, קמטק, נובה, הראל וטאואר ● טבע התממשה ב-3.7% לאחר הקפיצה ביום חמישי

בורסת תל אביב / צילום: רויטרס
בורסת תל אביב / צילום: רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

15:55

המסחר בבורסה הסתיים היום (א') בעליות, עם רוח גבית מהמגמה החיובית בארה"ב בסוף השבוע. מחזור המסחר הסתכם בכ-970 מיליון שקל.

עליות חדות נרשמו במניות פלוריסטם, מג'יק, הכשרת היישוב, קמטק, נובה, הראל וטאואר.

14:50

יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסת תל אביב מתנהל במגמה חיובית. זאת, אחרי שבסוף השבוע המסחר בבורסות ארה"ב הסתיים במגמה חיובית. עליות השערים בארה"ב נרשמו על רקע נתוני האבטלה שפורסמו שם לחודש אפריל, שהיו גרועים למדי, אבל פחות גרועים מהתחזיות המוקדמות לעליית האבטלה בהשפעת מגפת הקורונה.

בלידר שוקי הון ציינו בסקירתם השבועית כי העליות בשבוע המסחר הקודם נרשמו "למרות נתונים כלכליים שליליים שמעידים על מיתון עמוק", והסבירו כי "השווקים שאבו עידוד מהציפייה שמסתמן bottoming out בפעילות, ונתוני התעסוקה באפריל שהיו פחות גרועים מהציפיות". נוסף על כך, לדבריהם, "רוב המדינות בארה"ב מתחילות להסיר בהדרגה את הסגר. ההודעה שנציגים מארה"ב וסין ייפגשו לדון על יישום הסכם הסחר גם הרגיעה את החששות לגבי הסלמה". לגבי השפעת הקורונה ציינו בלידר כי "למעט בריטניה, במרבית המדינות באירופה מסתמנת התמתנות משמעותית במספר הנדבקים, ולכן אותן מדינות התחילו לצאת מהסגר, או מתכננות לצאת בקרוב. בארה"ב מספר הנדבקים התייצב (אין מגמה של ירידה), עם שיפור בניו יורק, המלווה בהתפרצויות במוקדם אחרים".

בצד החיובי של מדד ת"א-35, מניות החברה לישראל, טאואר, פתאל החזקות וגזית גלוב מתחזקות היום ב-4%-6%. עוד במסחר, מניית ישראכרט מרכזת מחזור מסחר ער, שבו התחזקה ב-3%-4%.

מדדי הטכנולוגיה והנפט והגז בולטות בצד החיובי היום, עם עליות של 2%-3%. בין מניות הטכנולוגיה, מניית מג'יק  קופצת. במגזר האנרגיה, מניית תמר פטרוליום מזנקת בכ-15% .

13:30

נמשכות העליות בבורסה. מחזור המסחר מסתכם בכ-602 מיליון שקל. בשוק האג"ח נרשמות עליות של עד 0.7% בממשלתיות השקליות הארוכות. מדדי התל בונד המרכזיים עולים בכ-0.3%. 

בעליות חדות בולטות מניות מליסרון , נורסטאר ונובה. 

בקרב המניות הקטנות בולטת אלגומייזר  בעלייה חדה לאחר שהחברה עדכנה היום כי היא עוברת לפעילות מסחרית בתחום ה-Native to Search . 

11:10

עליות שערים בבורסה. פלוריסטם  קופצת בעוד 11% ומשלימה התקדמות של 136% בחודש האחרון . גם מניית באטמ  ממשיכה במומנטום החזק מהשבועיים האחרונים ורושמת עלייה חדה. 

ד"ר גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי, ודודי רזניק, אסטרטג הריביות של לאומי שוק הון, כותבים בסקירתם השבועית כי "בנק ישראל מיתן את ההתערבות בשוק המט"ח מאז החל המשבר. עם זאת, הכוחות הפועלים להתחזקות השקל עשויים להביא לעלייה מחודשת בהתערבות בחודשים הקרובים. בחודשים מרץ-אפריל חלה ירידה משמעותית בהיקף ההתערבות של בנק ישראל בשוק המט"ח על רקע העובדה שבראשית המשבר נרשמה היחלשות מהירה של השקל ביחס לדולר וביחס לסל המטבעות, היחלשות שנמחקה כמעט לחלוטין. לאחר ההיחלשות המהירה והזמנית של השקל , שנבלמה במהירות, לאחר שבנק ישראל התערב לפתרון מצוקת הנזילות המטח"ית, שב השקל להתחזק והוא נסחר שוב ברמות שיא מול סל המטבעות. נראה שהכוחות הפועלים להתחזקות השקל צפויים להמשיך להיות דומיננטיים בתקופה הקרובה כך שבהחלט ייתכן שבנק ישראל ישוב ויעלה מדרגה ברמת ההתערבות בחודשים הקרובים".

ביחס לשוק האג"ח מציינים בפמן ורזניק כי " שוקי האג"ח הממשלתיים בעולם צפויים להמשיך וקבל רוח גבית מהמשך ההרחבות המוניטאריות בעולם ורמת הריביות שאינה כמובן צפויה לעלות בשנים הקרובות. היציאה מהסגר, בשילוב העלייה לאחרונה במחירי הסחורות בעולם, ובעיקר מחירי הנפט, תומכים בהשקעה בצמודי המדד הקצרים-בינוניים לטווח של עד 6 שנים . נראה כי בדומה לשוק האג"ח הממשלתי, גם שוק האג"ח הקונצרני מתייצב אם כי ברמת מרווחים הגבוהה מהרמה טרום המשבר. נראה כי רמת מרווחים זו צפויה ללוות אותנו בתקופה הקרובה, לפחות לעוד מספר חודשים, לפיכך נראה כי הסיכון בהשקעה באיגרות החוב הקונצרניות ממשיך להיות גבוה יחסית".

10:00

שבוע המסחר בבורסה נפתח במגמה חיובית, בהמשך לעליות שנרשמו בוול סטריט בסוף השבוע. 

בעליות בולטות מניות פתאל החזקות , טאואר, כיל  ונייס. מנגד בולטת טבע  בירידה חדה. 

קרן התשתיות והאנרגיה ג'נריישן קפיטל  השלימה את השלב המוסדי של הנפקת איגרות החוב (סדרה א'). במסגרת השלב המוסדי זכתה החברה לביקושים גבוהים של כ-280 מיליון שקל, מתוכם בחרה לגייס בשלב זה סכום של כ-120 מיליון שקל. הקרן דיווחה הבוקר על קלוזינג והשלמת העסקה לרכישת חברת GES מעזריאלי  תמורת 105 מיליון שקל. 

06:00

המסחר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח הבוקר בהמשך לעליות שנרשמו ביום שישי האחרון בשוקי העולם, ובהמשך לעונת הדוחות לרבעון הראשון של 2020. בוול סטריט מדד דאו ג'ונס זינק ב-1.9%, הנאסד"ק עלה ב-1.6% ומדד S&P 500 טיפס ב-1.7%. באירופה, מדד הדאקס הגרמני עלה ב-1.35%, הקאק הצרפתי הוסיף 1.1% לערכו והפוטסי הבריטי טיפס ב-1.4%.

טבע חוזרת עם פער ארביטרז' שלילי של 4.5%. ביום המסחר האחרון זינקה טבע ב-17% בת"א לאחר הדוחות הטובים שהציגה לרבעון הראשון של השנה. עם זאת, ביום שישי האחרון איבדה המניה 2.5% מערכה.

נייס חוזרת עם פער חיובי של 2% לקראת פרסום הדוחות הכספיים מאוחר יותר בהמשך השבוע. איי.אפ.אפ חוזרת גם היא עם פער ארביטראז' חיובי של 2%, טאואר עם פער עם פער חיובי של 5.5% לקראת פרסום הדוחות הכספיים ביום רביעי, פלוריסטם חוזרת עם פער חיובי של 14%.

כיל דיווחה בסוף השבוע האחרון על חתימת חוזי אשלג ללקוחות בסין. מדובר באספקה של 910 אלף טון אשלג עם אופציה לאספקה של עוד 490 אלף טון עד סוף השנה. האשלג בחוזים תומחר ב-220 דולר לטון - 70 דולר מתחת לחוזים הקודמים.

בהמשך לדחייה של הטיסות המסחריות עד לסוף מאי, חברת התעופה אל על הודיעה כי היא מאריכה את החל"ת לעובדיה עד ל-30 ביוני.

עוד כתבות

אלי כהן, מנכ''ל הבנק הבינלאומי / צילום: אייל טואג

הבינלאומי: רווח נקי של 2.3 מיליארד שקל ב-2025; בוחן תוכנית רכש עצמית של מניותיו

הבנק הבינלאומי הודיע על חלוקת 50% מהרווח הנקי ברבעון האחרון של השנה שעברה ועל חלוקה נוספת מעודפי ההון ● בנוסף, הבנק בוחן אפשרות לבצע חלוקות נוספות בהיקף של כ-25% מהרווח הנקי לכל רבעון במהלך השנתיים הקרובות

מוג'תבא חמינאי, המנהיג העליון השלישי של איראן / צילום: Reuters, Hamed Jafarnejad

איראן מינתה מנהיג מת? הקונספירציה החדשה ברשתות החברתיות

הרשתות החברתיות התמלאו ביממה האחרונה בתאוריות קונספירציה לפיהן מוג'תבא חמינאי חוסל כבר בשבוע שעבר. בכך, טוענים ברשת, איראן מינתה מנהיג שאי אפשר לחסל ● המומחים, לפחות בינתיים, קצת יותר סקפטיים: "אם הוא היה מת, ישראל כבר הייתה מפרסמת את זה"

מימין: עפרה שטראוס, יו''ר קבוצת שטראוס ומו''ל גלובס, אלונה בר און / צילום: שלומי יוסף

עופרה שטראוס: "חוסן לאומי הוא הדבר היחיד שיביא גם לחוסן עסקי"

בכנס "יוזמות שינוי" של גלובס לחיזוק הכלכלה היזמית הנשית בתעשייה, הציגה יו"ר קבוצת שטראוס עופרה שטראוס בשיחה עם מו"ל גלובס אלונה בר און את תפיסתה בנוגע לניהול נשי, בדגש על עיתות משבר ● שטראוס סיפרה כי בין הקורונה והמלחמה מצאה חשיבות בהיותה בצפון, לצד נשים, כדי שימצאו משאבים לפרוח, "כעת עלינו להתחיל מחדש, לחזור לכל היוזמות שהתחלנו ולבנות את חוסננו" ● "חוסן זה לא משהו שבונים ברגעי משבר אלא בונים כל יום"

אלי גבאי / צילום: איל יצהר

בשווי מקוצץ בגלל תנאי השוק: חברת הנדל"ן גבאי השלימה את ההנפקה. אלה המוסדיים שהשתתפו

חברת הנדל"ן המשפחתית קבוצת גבאי הנפיקה 19.9% מהמניות וגייסה 175 מיליון שקל לפי שווי של 700 מיליון שקל לפני הכסף ● במקור החברה תכננה להנפיק לפי שווי גבוה יותר של מיליארד שקל לפני הכסף ולגייס כ-250 מיליון שקל, אך המלחמה עם איראן טרפה את הקלפים ובחברה בחרו לא לעצור ולהנפיק בכל זאת

הבורסה בתל אביב / צילום: איל יצהר

תחזיקו חזק: הבורסה בתל אביב בדרך ל"תנודתיות חריגה"

לאחר שבוע של אופוריה בבורסה המקומית, הצטרפה גם ת"א למגמה השלילית מעבר לים ● דיסקונט: "עבור משקיע סבלני, יסודות הכלכלה הישראלית נותרו איתנים" ● תמיר פישמן: "עדיף שלא לבצע מהלכים דרמטיים בתיק" ● פעיל בשוק: "בסוף זו החלטה של אדם אחד - טראמפ"

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה שלילית בתל אביב; מדד המניות הבטחוניות נפל ב-6.8%, נפט וגז ב-5%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.9%, ת"א 90 ב-1.9% ● מדדי הנפט והמניות הביטחוניות נפלו ב-5% וב-6.8% בהתאמה ● מניית דיסקונט נפלה בעקבות הדוח הכספי השנתי ● וגם: האנליסט שמעריך - ההתאוששות במניות הטכנולוגיה לא תימשך זמן רב

קניות בקניון / אילוסטרציה: Shutterstock

פחות טוב במבט שני: הצמיחה ב-2025 עודכנה מעט כלפי מטה

שיעור הצמיחה בשנה שעברה עומד על 2.9% - כך עולה מאומדן שני שמפרסמת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ● מדובר בירידה קלה ביחס לההערכה הראשונה, שעמדה על 3.1%

בניין משרד האוצר / צילום: רפי קוץ

לפני אישור ועדת הכספים: כך יחושב הפיצוי לעסקים שנפגעו במלחמה

מתווה הסיוע לעסקים טרם פורסם רשמית, אך פרטיו נחשפו בפני חברי לשכת יועצי המס על מנת "לאפשר לציבור למצות את זכויותיו" ● מסתמן: עסקים יידרשו להוכיח ירידה של 25% במחזור החודשי או 12.5% במחזור הדו־חודשי כדי להיות זכאים לפיצוי, והמענקים יכללו השתתפות בהוצאות קבועות ובהוצאות שכר

עו''ד ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: עופר עמרם

עוד השפעה של המלחמה: הגשת דוחות כספיים ותשקיפים נדחתה לרבעון שני

בעקבות המצב הביטחוני הרשות לניירות ערך הודיעה על מתן ארכות מה-31 במרץ ל-20 באפריל בהגשת דיווחים שנתיים ותשקיפים

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

נתניהו וסמוטריץ׳: מקפיאים את חוק הגיוס ואת מרבית הרפורמות בתקציב

ראש הממשלה ושר האוצר הודיעו כי הממשלה לא תדון בנושאים שבמחלוקת ובהם חוק הגיוס ורפורמות שאין עליהן הסכמה כוללת כמו הרפורמה בחלב ומס הרכוש על קרקעות פנויות ● תוספת זו מבלי שיהיו צעדי התכנסות אחרים או תוספת במסים תגדיל את הגרעון הממשלתי באופן משמעותי כשלפי הערכות הוא יחצה את 5%

מטוס של איזי ג'ט / צילום: Shutterstock

חברת התעופה הראשונה שמבטלת טיסות לישראל וממנה חודשים קדימה

חברת הלואו קוסט הבריטית איזי ג'ט הודיעה כי לא תפעיל טיסות לישראל וממנה במהלך עונת הקיץ הקרובה ● מהחברה נמסר כי "כל הלקוחות שרכשו כרטיסי טיסה יקבלו החזר כספי מלא או טיסה חלופית"

המודעה שהעלו הפורצים האיראנים באתר גלובס / צילום: צילום מסך מאתר גלובס

"הרפובליקה האיסלאמית של איראן מחפשת שותף": המודעות שהוחלפו במסר זדוני

תקיפות הסייבר האיראניות באתרים ישראלים ● עד כמה הישראלים משקיעים בעצמם ובסביבתם גם בזמן המבצע באיראן? ● ועיריית ת"א מובילה מהלך שיאפשר לעסקי מזון שנפגעו מירי טילים להקים עגלת קפה זמנית ● אירועים ומינויים

מבצעי קבלנים / צילומים: דרור מרמור, פולי טובמן, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הנתונים שחושפים: המבצע "נדיב" יותר? אתם משלמים יותר על הדירה

בדיקת הכלכלן הראשי בנתיבות חושפת כיצד יזמים מגלגלים את פרמיית הסיכון על הרוכשים: ככל שנדרש הון ראשוני נמוך יותר, כך עולה מחיר הדירה ● הדבר משפיע גם על נתוני הלמ"ס

ספינות במיצרי הורמוז (ארכיון) / צילום: ap, Jon Gambrell

דיווח: איראן הניחה עשרות מוקשים במצר הורמוז; טראמפ איים בתגובה עזה

הגסת': "היום יהיו התקיפות הכי עצימות באיראן, המלחמה לא אינסופית" ● המצב המיוחד בעורף הוארך בשבועיים ● חיל האוויר בגל תקיפות בטהרן ● צה"ל מעמיק את הפעולה הקרקעית בלבנון ● הותרו לפרסום שמות ההרוגים מהנפילה ביהוד: רוסטם גולומוב ואמיד מורטוזוב ז"ל • סמוטריץ' לתושבי גבול הצפון: "תקבלו פיצוי מלא" ● יו"ר הפרלמנט באיראן: "לא מחפשים הפסקת אש" ● טראמפ איים על איראן אם תעצור את הנפט במיצר הורמוז: "אש וזעם יירדו עליהם" ● דיווחים שוטפים

מוג'תבא חמינאי,  המנהיג העליון של איראן / צילום: Reuters, Anadolu

מינוי חמינאי הבן רומז שאיראן מכוונת למלחמה ארוכה מול ארה"ב וישראל

מוג'תבא חמינאי, המנהיג העליון החדש של איראן, צפוי לנקוט עמדה לעומתית כלפי המערב ● "עלייתו של הבן מרמזת על אסטרטגיה ברורה - התנגדות כלפי המערב", אומרים מומחים ● האם מאמציו של טראמפ להכניע את המשטר נכשלו?

מכולת שכונתית / אילוסטרציה: תמר מצפי

בין התראה לאזעקה: רבים מוכנים לשלם יותר על מזון, ולא להתרחק

גלובס מציג מדד שבועי הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי הענף היחיד שרשם עלייה הוא המזון, עם נטייה לרכישות ליד הבית

למי יעלה הנטו?

הרפורמה המפתיעה שנשארה בפנים: העובדים שיגדל להם בקרוב הנטו

שר האוצר וראש הממשלה הודיעו כי חוק ההסדרים יכלול את רפורמת ריווח מדרגות המס - שנועד להגדיל את שכר הנטו למעמד הביניים ● דיונים שנערכו בוועדת הכספים חשפו מי ייהנה מההטבה ● במסגרת הרפורמה יתווספו עד 5,000 שקל בשנה לשכר, אולם היא צפויה להעמיק את הגירעון

דונלד טראמפ / צילום: ap, Jose Luis Magana

הנפט יכריע את המערכה? המלכוד הכלכלי של טראמפ מול איראן

התבטאויותיו של טראמפ מצליחות לסחרר את השווקים ולטלטל את מחירי הנפט, ומומחים מעריכים כי חוסר היציבות הכלכלית עשוי להכריע את המערכה באיראן ● "טראמפ הוא איש עסקים שיודע לוותר כשצריך", הם מסבירים, אך משוכנעים שהנשיא ממשיך לחפש תמונת ניצחון ● מה ההיסטוריה מספרת על הכוח של השווקים מול מנהיגים?

אבי וייס, מנכ''ל חדשות 12 / צילום: אייל בן יעיש

אושרה ייצוגית נגד חדשות 12 על אי-תשלום שעות נוספות לעובדים

בית הדין לעבודה קבע כי חברת חדשות 12 העסיקה עובדי אולפן בהפקת מבזק חצות ותוכנית הלילה, אך לא שילמה להם גמול שעות נוספות עבור השעה השמינית ואילך ● חדשות 12: "בוחנים את המשך צעדינו המשפטיים"

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

לאן נעלמה מערכת הלייזר החדשה של ישראל?

המערכת שהייתה אמורה לסגור את שמי הצפון בלייזר בלתי־נראה נשארה כמעט מחוץ לסבב הלחימה ● בין הבטחות על עלות של שקלים בודדים, לבין האתגר ההנדסי של פינוי חום ומגבלות העננות - כל מה שצריך לדעת על הפער שבין פריצת הדרך לבין המציאות המבצעית