גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבורסה בת"א ננעלה בעליות: באטמ קפצה בעוד 13.4%

מחזור המסחר הסתכם בכ-970 מיליון שקל ● עליות חדות נרשמו במניות פלוריסטם, מג'יק, הכשרת היישוב, קמטק, נובה, הראל וטאואר ● טבע התממשה ב-3.7% לאחר הקפיצה ביום חמישי

בורסת תל אביב / צילום: רויטרס
בורסת תל אביב / צילום: רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

15:55

המסחר בבורסה הסתיים היום (א') בעליות, עם רוח גבית מהמגמה החיובית בארה"ב בסוף השבוע. מחזור המסחר הסתכם בכ-970 מיליון שקל.

עליות חדות נרשמו במניות פלוריסטם, מג'יק, הכשרת היישוב, קמטק, נובה, הראל וטאואר.

14:50

יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסת תל אביב מתנהל במגמה חיובית. זאת, אחרי שבסוף השבוע המסחר בבורסות ארה"ב הסתיים במגמה חיובית. עליות השערים בארה"ב נרשמו על רקע נתוני האבטלה שפורסמו שם לחודש אפריל, שהיו גרועים למדי, אבל פחות גרועים מהתחזיות המוקדמות לעליית האבטלה בהשפעת מגפת הקורונה.

בלידר שוקי הון ציינו בסקירתם השבועית כי העליות בשבוע המסחר הקודם נרשמו "למרות נתונים כלכליים שליליים שמעידים על מיתון עמוק", והסבירו כי "השווקים שאבו עידוד מהציפייה שמסתמן bottoming out בפעילות, ונתוני התעסוקה באפריל שהיו פחות גרועים מהציפיות". נוסף על כך, לדבריהם, "רוב המדינות בארה"ב מתחילות להסיר בהדרגה את הסגר. ההודעה שנציגים מארה"ב וסין ייפגשו לדון על יישום הסכם הסחר גם הרגיעה את החששות לגבי הסלמה". לגבי השפעת הקורונה ציינו בלידר כי "למעט בריטניה, במרבית המדינות באירופה מסתמנת התמתנות משמעותית במספר הנדבקים, ולכן אותן מדינות התחילו לצאת מהסגר, או מתכננות לצאת בקרוב. בארה"ב מספר הנדבקים התייצב (אין מגמה של ירידה), עם שיפור בניו יורק, המלווה בהתפרצויות במוקדם אחרים".

בצד החיובי של מדד ת"א-35, מניות החברה לישראל, טאואר, פתאל החזקות וגזית גלוב מתחזקות היום ב-4%-6%. עוד במסחר, מניית ישראכרט מרכזת מחזור מסחר ער, שבו התחזקה ב-3%-4%.

מדדי הטכנולוגיה והנפט והגז בולטות בצד החיובי היום, עם עליות של 2%-3%. בין מניות הטכנולוגיה, מניית מג'יק  קופצת. במגזר האנרגיה, מניית תמר פטרוליום מזנקת בכ-15% .

13:30

נמשכות העליות בבורסה. מחזור המסחר מסתכם בכ-602 מיליון שקל. בשוק האג"ח נרשמות עליות של עד 0.7% בממשלתיות השקליות הארוכות. מדדי התל בונד המרכזיים עולים בכ-0.3%. 

בעליות חדות בולטות מניות מליסרון , נורסטאר ונובה. 

בקרב המניות הקטנות בולטת אלגומייזר  בעלייה חדה לאחר שהחברה עדכנה היום כי היא עוברת לפעילות מסחרית בתחום ה-Native to Search . 

11:10

עליות שערים בבורסה. פלוריסטם  קופצת בעוד 11% ומשלימה התקדמות של 136% בחודש האחרון . גם מניית באטמ  ממשיכה במומנטום החזק מהשבועיים האחרונים ורושמת עלייה חדה. 

ד"ר גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי, ודודי רזניק, אסטרטג הריביות של לאומי שוק הון, כותבים בסקירתם השבועית כי "בנק ישראל מיתן את ההתערבות בשוק המט"ח מאז החל המשבר. עם זאת, הכוחות הפועלים להתחזקות השקל עשויים להביא לעלייה מחודשת בהתערבות בחודשים הקרובים. בחודשים מרץ-אפריל חלה ירידה משמעותית בהיקף ההתערבות של בנק ישראל בשוק המט"ח על רקע העובדה שבראשית המשבר נרשמה היחלשות מהירה של השקל ביחס לדולר וביחס לסל המטבעות, היחלשות שנמחקה כמעט לחלוטין. לאחר ההיחלשות המהירה והזמנית של השקל , שנבלמה במהירות, לאחר שבנק ישראל התערב לפתרון מצוקת הנזילות המטח"ית, שב השקל להתחזק והוא נסחר שוב ברמות שיא מול סל המטבעות. נראה שהכוחות הפועלים להתחזקות השקל צפויים להמשיך להיות דומיננטיים בתקופה הקרובה כך שבהחלט ייתכן שבנק ישראל ישוב ויעלה מדרגה ברמת ההתערבות בחודשים הקרובים".

ביחס לשוק האג"ח מציינים בפמן ורזניק כי " שוקי האג"ח הממשלתיים בעולם צפויים להמשיך וקבל רוח גבית מהמשך ההרחבות המוניטאריות בעולם ורמת הריביות שאינה כמובן צפויה לעלות בשנים הקרובות. היציאה מהסגר, בשילוב העלייה לאחרונה במחירי הסחורות בעולם, ובעיקר מחירי הנפט, תומכים בהשקעה בצמודי המדד הקצרים-בינוניים לטווח של עד 6 שנים . נראה כי בדומה לשוק האג"ח הממשלתי, גם שוק האג"ח הקונצרני מתייצב אם כי ברמת מרווחים הגבוהה מהרמה טרום המשבר. נראה כי רמת מרווחים זו צפויה ללוות אותנו בתקופה הקרובה, לפחות לעוד מספר חודשים, לפיכך נראה כי הסיכון בהשקעה באיגרות החוב הקונצרניות ממשיך להיות גבוה יחסית".

10:00

שבוע המסחר בבורסה נפתח במגמה חיובית, בהמשך לעליות שנרשמו בוול סטריט בסוף השבוע. 

בעליות בולטות מניות פתאל החזקות , טאואר, כיל  ונייס. מנגד בולטת טבע  בירידה חדה. 

קרן התשתיות והאנרגיה ג'נריישן קפיטל  השלימה את השלב המוסדי של הנפקת איגרות החוב (סדרה א'). במסגרת השלב המוסדי זכתה החברה לביקושים גבוהים של כ-280 מיליון שקל, מתוכם בחרה לגייס בשלב זה סכום של כ-120 מיליון שקל. הקרן דיווחה הבוקר על קלוזינג והשלמת העסקה לרכישת חברת GES מעזריאלי  תמורת 105 מיליון שקל. 

06:00

המסחר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח הבוקר בהמשך לעליות שנרשמו ביום שישי האחרון בשוקי העולם, ובהמשך לעונת הדוחות לרבעון הראשון של 2020. בוול סטריט מדד דאו ג'ונס זינק ב-1.9%, הנאסד"ק עלה ב-1.6% ומדד S&P 500 טיפס ב-1.7%. באירופה, מדד הדאקס הגרמני עלה ב-1.35%, הקאק הצרפתי הוסיף 1.1% לערכו והפוטסי הבריטי טיפס ב-1.4%.

טבע חוזרת עם פער ארביטרז' שלילי של 4.5%. ביום המסחר האחרון זינקה טבע ב-17% בת"א לאחר הדוחות הטובים שהציגה לרבעון הראשון של השנה. עם זאת, ביום שישי האחרון איבדה המניה 2.5% מערכה.

נייס חוזרת עם פער חיובי של 2% לקראת פרסום הדוחות הכספיים מאוחר יותר בהמשך השבוע. איי.אפ.אפ חוזרת גם היא עם פער ארביטראז' חיובי של 2%, טאואר עם פער עם פער חיובי של 5.5% לקראת פרסום הדוחות הכספיים ביום רביעי, פלוריסטם חוזרת עם פער חיובי של 14%.

כיל דיווחה בסוף השבוע האחרון על חתימת חוזי אשלג ללקוחות בסין. מדובר באספקה של 910 אלף טון אשלג עם אופציה לאספקה של עוד 490 אלף טון עד סוף השנה. האשלג בחוזים תומחר ב-220 דולר לטון - 70 דולר מתחת לחוזים הקודמים.

בהמשך לדחייה של הטיסות המסחריות עד לסוף מאי, חברת התעופה אל על הודיעה כי היא מאריכה את החל"ת לעובדיה עד ל-30 ביוני.

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות, על רקע התקווה להפסקת אש; מחירי הנפט חזרו לטפס

מדד ה-S&P 500 עלה בכ-0.4% ● הנשיא טראמפ: "אפשר להשמיד את איראן בלילה אחד, וזה עלול להיות מחר בלילה" ● בסוכנות הידיעות הממשלית של איראן דווח כי היא דוחה את הצעת ארה"ב להפסקת אש זמנית ● מחירי הנפט עלו; נפט מסוג ברנט נסחר במחיר של 110 דולר לחבית ● באירופה, בסין ובהונג קונג לא התקיים היום מסחר לרגל חג הפסחא

צילום: Shutterstock

לא רק הבנזין: גם בלון הגז לבישול מתייקר

בלוני הגז מתייקרים בעד 20% בשל עליית מחירי הנפט והשיבושים בשרשראות האספקה ● וגם: קניון קריית אתא משלים שדרוג רחב־היקף עם כניסת רשתות נוספות והקמת מתחם הסעדה חדש ● אירועים ומינויים

מערכת PULS של חברת אלביט / צילום: אלביט מערכות

מיליארדי שקלים בזמן מלחמה: עסקת הענק של אלביט ביוון יוצאת לדרך

אלביט מערכות הודיעה כי היא חתמה על עסקה בשווי 2.3 מיליארד שקל למכירת מערכות ארטילריה מסוג PULS לצבא היווני ● העסקה תכלול גם שיתוף-פעולה תעשייתי בין המדינות וייצור של חלק מרכיבי המערכת בתעשיות הביטחוניות ביוון

רחפני FPV של חיזבאללה / צילום: דובר צה''ל

כך הצליח חיזבאללה להפוך את הרחפנים שלו לחסינים מפני יירוט

רחפני FPV של חיזבאללה משוגרים לעבר טנקים נגמשים וציוד הנדסי ישראלי על בסיס יומי בלבנון ● האתגר: אל כלי הנשק מחובר סיב אופטי שמספק לו הגנה מלאה מפני יירוט באמצעות שיבוש תקשורת ● מומחים מזהירים: "קלות ההכנה והשיגור מבשרת שהנשק הזה צפוי להיות נפוץ בשדה הקרב"

תחנת הכוח הגרעינית בבושהר / צילום: ap, Asgaripour Majid

"מספיק לפגוע רק בחלק": האיום של טראמפ מעביר את המלחמה לשלב הבא

האולטימטום האמריקאי מתקרב לפקיעה, והמסר ברור: פתיחת מצרי הורמוז - או מעבר לתקיפת תשתיות ● המשמעות עלולה להיות שיתוק כלכלי וצבאי באיראן ובמקביל הסלמה אזורית רחבה ● לכן, לדברי מומחה בנושא, "הפגיעה חייבת להיות נרחבת ומהירה - לא הדרגתית"

יהוא עופר, מנכ''ל אודיסייט / צילום: שלומי יוסף

פאלו אלטו פתחה דלת: הישראלית הקטנה שמגיעה מהנאסד"ק לת"א

אודיסייט, המפתחת פתרונות מבוססי AI לניטור ותחזוקה של רכיבים, תשתיות ומכונות, הונפקה אשתקד בנאסד"ק ● בין לקוחותיה חיל האוויר הישראלי וסוכנות החלל האמריקאית

אבישי אברהמי, עידו גל, יהוא עופר / צילום: שלומי יוסף, קרן הברברג, אלן צצקין

הישראלית החדשה שתצטרף לבורסה בת"א, וזו שרכשה בחזרה כ-30% ממניותיה

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● אודיסייט, המפתחת פתרונות ניטור על בסיס חיזוי מבוסס AI, נרשמה ברישום כפול ותחל להיסחר השבוע בת"א ● וויקס השלימה מכרז לרכישה עצמית של מניות וקנתה בחזרה כ-30% ממניותיה ● גם ריסקיפייד רכשה בחזרה ממניותיה מקרן פיטנגו

פיקוד העורף סורק בניין בפתח תקווה שנפגע מטיל איראני, 4 באפריל / צילום: ap, Maya Levin

איך הפכו פתח תקווה ורמת גן לנפגעות העיקריות של הטילים?

בשבועות האחרונים יותר ויותר טילים ושברי טילים נופלים בערי המרכז הסמוכות לת"א ● ראש עיריית רמת גן אף הכריז בשבת כי "האיראנים לצערנו לא יודעים לכוון", אך המציאות קצת יותר מורכבת ● וגם: למה למשטר האיראני יש אינטרס לכוון דווקא לבני ברק? ● שאלת השעה

נדב צפריר, מנכ''ל צ׳ק פוינט / צילום: מנש כהן

שנה ראשונה מתגמלת: מנכ"ל צ'ק פוינט קיבל 7.5 מיליון דולר

התגמול שקיבל מנכ"ל חברת הסייבר נדב צפריר מבוסס ברובו על רכיב הוני. בכירים נוספים תוגמלו במיליונים - בזמן שמניית צ'ק פוינט נחלשת מתחילת השנה ● מניית האב סקיוריטי צנחה ב־26% לאחר התפטרות מיידית של המנכ"ל ● וגם: מעל 70 אלף ימי התנדבות נרשמו לחניכי מכינות מאז תחילת המערכה ● אירועים ומינויים

חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שאטרסטוק

מרוץ התרופות נגד השמנה מעלה הילוך: איך הגיבה נובו נורדיסק לגלולה החדשה של המתחרה?

הגלולה של אלי לילי אושרה לשיווק מהר מהצפוי ● המפיצה של חברת מדיוונד הישראלית, שפיתחה מוצר לטיפול בכוויות, חתמה על הסכם של 193 מיליון דולר עם הממשל האמריקאי ● והחברה שהקימו שלושה חוקרים ממכון ויצמן גייסה 16 מיליון דולר במטרה להרחיב את פעילותה בארה"ב ובאירופה ● השבוע בביומד

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

עם תאריך ושעה: טראמפ פרסם את הדד-ליין המדויק לאיראן

נשיא ארה"ב נקב במועד פקיעת האולטימטום לאיראן, ויו"ר הפרלמנט האיראני מוחמד באקר קאליבאף השיב: "כל האזור שלנו הולך להישרף כי אתה מתעקש לציית לפקודותיו של נתניהו" ● בכיר איראני: "מצר הורמוז יפתח רק אחרי הפיצוי על הנזקים"

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית / צילום: יוסף יהושע

הפתעה: מנכ"ל התעשייה האווירית ימונה ליו"ר

אחרי הפארסה במינוי יו"ר לתעשייה האווירית ופרישתו של המועמד האחרון סילבן שלום, סיכמו השרים ישראל כ"ץ ודוד אמסלם על המינוי המפתיע

מערכת החץ / צילום: דוברות משרד הביטחון

בעלות של 2 מיליון דולר ליירוט: ישראל מתגברת את ייצור טילי החץ

ועדת השרים להצטיידות ביטחונית אישרה האצה משמעותית של ייצור המיירטים של מערכת החץ ● במשרד הביטחון מדגישים: אין מחסור, אך נדרש "אורך נשימה" להמשך הלחימה ● עלות העסקה עם התעשייה האווירית עשויה להגיע למיליארדי שקלים שיגבירו את הלחצים לפריצת מסגרות תקציב 2026

מאגר הגז לוויתן / צילום: אלבטרוס

הלחצים שמאחורי החזרת הפעילות של לוויתן, ולמה כריש עדיין מושבת?

מאגר הגז הגדול בארץ שב לפעול, בין היתר עקב לחצים שהפעילו מדינות האזור בסיוע ארה"ב ● המאגר הצפוני כריש, המופעל ע"י אנרג'יאן ומיועד כולו לצורכי המשק המקומי, נותר מושבת

מטוס של לופטנזה חונה בתוך ההאנגר בנמל התעופה בגרמניה / צילום: ap, Michael Probst)

קפיצה של 50% במחירים בארה"ב והחברה שביטלה אלף טיסות בחודש

מנכ"ל חברת התעופה יונייטד איירליינס תמחר את העלות המוגברת על מחירי הנפט "ב־11 מיליארד דולר בהוצאות השנתיות" ● חברות התעופה בעולם מחפשות דרכים להתמודד עם העלות החדשה - מביטולי טיסות ועד תשלום מוגדל על כבודה ● והמכה הכפולה בישראל

לוגו ביט / צילום: יח''צ

ביט מקפיצה מחירים: זו העמלה החדשה ללקוחות

העמלה על קבלת כספים בביט תעלה מ־0.6% ל־0.8% החל ממאי, ותחול על משתמשים שמקבלים מעל 25 אלף שקל בשנה ● בבנק הפועלים מציינים כי הדבר רלוונטי לכ־7% בלבד מכלל המשתמשים באפליקציה

מטוס קרב מסוג F-15 / צילום: ap

"האיראנים משפרים יכולות": מה אפשר ללמוד מהפלת המטוס האמריקאי?

אירועי סוף השבוע - שכללו לראשונה הפלת מטוס אמריקאי באיראן - לא באמת מערערים את השליטה האווירית שישראל וארה"ב השיגו בחודש האחרון בשמי טהרן ● ובכל זאת, מה בעצם קרה שם, והאם יש סיבה לדאגה? ● שאלת השעה

צילומים: Shutterstock, AP-Alex Brandon

רגע לפני פקיעת האולטימטום: ההפתעה הגדולה של המלחמה וההשלכות

ההערכה הרווחת ערב המלחמה שקרסה ● ביבשת הצומחת בעולם גילו לפתע שנתיב שייט אחד יכול להביא למשבר מזון ● תגובת השווקים ביחס למשבר האנרגיה של שנות ה-70 ● והמוניטין שקרס למדינות המפרץ ● ההפתעות הכלכליות בסיכום חמישה שבועות של מלחמה ● טור אורח

נתב''ג בזמן המלחמה / צילום: מיכל אלוני

הקלה נוספת בנתב"ג: החל מחצות – עד 100 נוסעים בטיסות יוצאות

ההחלטה התקבלה בהערכת מצב ביטחונית שנערכה היום במשרד התחבורה ובגורמי הביטחון ● מדובר בהקלה נוספת לעומת ההחלטה מסוף השבוע, אז הוגדלה המכסה ל-80 נוסעים לכל טיסה יוצאת

הפגיעה במפעל אירוסול בפ''ת. בעיגול: רועי ברגיל, מנכ''ל הרוכשת, ולוריקס / צילום: AP- Zwigenberg Ohad, התעשייה האווירית

המנכ"ל שקנה את מפעל הרחפנים רגע לפני שנפגע מטיל: "מעז יכול לצאת מתוק"

ולוריקס הבורסאית דיווחה בשבוע שעבר על רכישת השליטה באירוסול הפרטית ● שיגור מאיראן שפגע במפעל זירז מבחינתה את המהלכים לקדם את האופרציה שתציע "מוצר ישראלי מקצה לקצה" ● מנכ"ל ולוריקס: "מרוץ החימוש האמיתי יחל עם תום המלחמות באיראן ובאוקראינה"