גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המשקיע של עדי קייזמן בברלין נחשף, ואיתו קרב הגרסאות

בעקבות ההודעה של קייזמן למשקיעים כי עזב ללוס אנג'לס אחרי שהכניס איש עסקים בעל חברה באוסטריה שישקיע בפעילות הנדל"ן שלו, בדיקת "גלובס" מעלה כי מדובר ביזם הישראלי משה בר שלטון • לטענת בר שלטון, "לקחתי שליטה על עסקי קייזמן כדי להציל השקעה שלי"

עדי קייזמן / צילום: ענבל מרמרי
עדי קייזמן / צילום: ענבל מרמרי

איש עסקים ישראלי בשם משה בר שלטון הוא זה שלקח לידיו את השליטה בקבוצת החברות הקשורות לפעילות הנדל"ן של עדי קייזמן בברלין. כך עולה ממידע שהגיע לידי "גלובס".

בר שלטון, עורך דין שעסק בדיני משפחה בשני העשורים האחרונים, עבר בשנים האחרונות לפעול כיזם בתחום הנדל"ן בישראל ובאוסטריה. הוא אישר בשיחה עם "גלובס" כי הוא מנהל כעת את הפעילות בשורת חברות המחזיקות בעשרות בניינים בבירת גרמניה.

בשיחה עם "גלובס", הציג בר שלטון תמונה אחרת מזו שהציג קייזמן בשבועות האחרונים למשקיעי חברת "ברלין אספייר" ו"ברלין אסטייט" - החברות שמכרו מאות דירות למשקיעים ישראלים בעשור האחרון - בנוגע לאופי הרכישה. קייזמן, שעבר עם משפחתו ללוס אנג’לס לפני כחודשיים, אחרי שפינה במפתיע את הבית שאותו שכר בצהלה, אמר כי עשה זאת לאחר ש"הצלחתי לסיים עסקה ולהכניס לחברה משקיע בעל חברה אוסטרית... שמאמין ומוכן להשקיע הרבה מאוד כסף ולהשביח חלק גדול מהנכסים שבקבוצה".

בר שלטון, לעומת זאת, מספר בראיון בלעדי ל"גלובס" כי נאלץ לקחת שליטה בשל חשש להשקעותיו שלו וכי אין לו כוונה לפתח פרויקטים ולהשקיע בתחום זה. "הסיבה למעורבות שלי היא לא מתוך ניסיון לרכוש ולפתח עסקים חדשים", הוא אומר, "אלא רק כדי להציל את ההשקעה שלי ושל שותפים נוספים בפרויקטים שעדי קייזמן הכניס אותנו אליהם לפני כשנה, באמצעות חברות ושותפויות גרמניות".

 משה בר שלטון / איור: גיל ג'יבלי, גלובס

קייזמן עצמו סיפר בראיון ל"גלובס" בעבר כי היה מעורב במכירת כ-1,500 דירות בברלין בעשור האחרון, רובן המכריע למשקיעים ישראלים. המכירה התבצעה על ידי חברות "ברלין אספייר" והמותג "ברלין אסטייט", שפעלו בשנים האחרונות במשרדים מהודרים בתל אביב ובברלין. בקיץ האחרון נסגר לשיפוצים אתר האינטרנט של "ברלין אסטייט", החברות כבר לא פרסמו באתרי אינטרנט בישראל לגבי "הזדמנויות השקעה" בבירת גרמניה, ושלל טענות החלו לצוץ נגד קייזמן ונגד החברות על ידי משקיעים. בסוף מרץ חשף שי שלו ב"גלובס" כי קייזמן עבר במפתיע ללוס-אנג’לס - מה שגרם לגל פניות ותגובות מצד משקיעים חוששים.

הצד של בר שלטון: "אנחנו מנסים לפתור את הבעיות"

בסוף השבוע האחרון דיווח "גלובס" על שורת פניות מצד מי שמגדירים את עצמם כ"נפגעי קייזמן", בעוד איש העסקים עצמו הכחיש כי היה אי פעם הבעלים של "ברלין אספייר" ואמר כי מדובר בטענות שווא. בין הפונים ל"גלובס" היו מי שהסבירו שלא השלימו את הליך הרכישה של דירה בברלין והיא טרם נרשמה על שמם בטאבו, משקיעים שטענו כי לא קיבלו את התשואה שהובטחה להם של 5% לשנה למשך שלוש שנים, ומי שטענו ש"ברלין אספייר" חייבת להם כסף כתוצאה מעסקאות שבוטלו.

במסגרת תביעה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב לפני כשבועיים נטען, כי קייזמן "הונה" בני זוג ישראלים מארה"ב שרכשו דרך "ברלין אספייר" כארבע דירות. קייזמן אמר כי מדובר בתביעה "הזויה וחסרת בסיס" ואמר כי שתיים מהדירות כבר נרשמו בטאבו על שם בני הזוג, ושתיים לא נרשמו בשל עימות פנימי בקרב הרוכשים.

לעומת הצהרותיו של קייזמן במכתב ששלח למשקיעים בתחילת אפריל אחרי שעבר ללוס אנג’לס, לפיהן "המשקיע החדש ייצא לקדם ולהוציא אל הפועל את כל התוכניות שקידמתי בשנים האחרונות... בניינים רבים יעברו פעולות השבחה ובנייה וערך הנכסים יעלה בהתאם", מצנן בר שלטון את ההתלהבות ומעדיף לשמור על פרופיל נמוך. "אני מבקש שייתנו לנו את השקט לפעול. אני לא מבקש את זה מטעמי נוחות, אני באמת סבור שחשוב לפעול כעת בשקט כדי להשלים את הרכישות - ולא לתת סיבה לבנקים לקחת בניינים שלמים המשועבדים להם".

כשנשאל מדוע להשקיע דווקא עכשיו בתחום כה שנוי במחלוקת, הסביר בר שלטון ל"גלובס" שהוא מתרכז בחילוץ השקעתו, אבל לדבריו ייתכן שיש תקווה גם לחלק מהמשקיעים האחרים. "אנחנו מנסים לפתור את הבעיות השונות, ובהרבה מקומות אני מעריך שאפשר לפתור אותן".

בר שלטון מפרט, כי "יש עסקאות שבהן יש כבר הערות אזהרה בטאבו הגרמני, שבהן הרוכשים חתמו על חוזה גרמני ושם קל יותר לפתור. לגבי מקרים אחרים, שבהם אין לרוכשים הסכם גרמני אך העבירו בעבר כספים - אני לא בטוח בתוצאה, אך ייתכן שאת רוב הבעיות ניתן לפתור. אני עושה את הדברים בעיקר כדי להציל את השקעתי, אבל יש מקרים שבהם אפשר גם לסייע לאחרים".

בר שלטון הסביר ל"גלובס" כי המאמץ מתרכז כרגע ברישום בטאבו הגרמני ("גרונדבוך") במידה שהדבר אפשרי. "אנו עובדים עם אנשי מקצוע מקומיים, עם עורכי דין בישראל שמייצגים את קבוצות הרוכשים ועם נוטריונים בגרמניה שיודעים איך להבטיח את השלמת העסקאות".

מומחי נדל"ן בברלין הסבירו ל"גלובס" כי במקרים שבהם הדירה לא הועברה בטאבו לבעלים, ככל הנראה היא עדיין נמצאת בשעבוד מסוים לבנק. הם ציינו כי דירה יכולה להימצא בשעבוד כפול - גם משום שטרם הושלמה רכישתה ולא הועבר מלוא הסכום עבורה לחברה המחזיקה בבניין, אך גם כנגד הלוואה העומדת עליה מול בנק מקומי. הם הבהירו, כי על לקוחות ישראלים להיות מודעים לנושא זה ולהתייעץ עם גורמים מוסמכים בגרמניה גם אם הם מנסים, כמו רבים בימים אלה, להציל את השקעותיהם.

הצד של קייזמן: "בר שלטון יצר תסיסה אצל הלקוחות"

עדי קייזמן אישר בשיחה עם "גלובס" מלוס אנג’לס כי בר שלטון הוא זה שלקח שליטה על פעילות הנדל"ן בברלין. "שנתיים קודם למכירת הפעילות השקיע בר שלטון ברכישת נכסים שיצרו לו ערך רב", טוען קייזמן בתגובה לדברי בר שלטון, "וזו הסיבה שהוא התעניין ברכישת החברות".

קייזמן הוסיף, כי "שיתוף הפעולה בינינו היה ביצוע חפיפה יסודית והעברת השליטה בחברות באופן מסודר. צריך להבין כי מדובר בחברות המנוהלות על ידי צוות של אנשים ולא על ידי בלבד. רוב רובו של הצוות נותר כשהיה. לאחרונה הבנתי מהצוות שעבד תחתי לאורך שנים כי סגנונו הניהולי של בר שלטון שונה משלי, והחלטותיו בענייני החברה שונות מההחלטות אותן הנהגתי בחברות במשך שנים. שוני זה בא לידי ביטוי, בין השאר, בהתנהלות פורמליסטית אל מול הרוכשים".

קייזמן טוען, כי "שינוי זה מוביל לתסיסה והתרעמות בקרב רוכשים שלאורך השנים זכו למענה מיידי לכל שאלה ודרישה". לדבריו, בר שלטון הוא "איש עסקים שביצע דיו-דיליג’נס יסודי, בחן וראה את חברת האחזקות שהייתה בבעלותי ורק לאחר שמצא אותה כטובה ובריאה בחר לרכוש אותה... היות ואני רציתי למכור - הבשילה העסקה. צר לי שבר שלטון מוצא להגיד דברים לא נכונים מתוך כוונה להרחיק מעצמו את תסיסת הלקוחות שהוא יצר בהתנהלותו אל מולם. אני עושה כל שביכולתי לסייע ללקוחות שעמדו בקשר עם החברות שהיו בשליטתי במשך שנים. התנהלותו של בר שלטון ואמירותיו מקוממות אותי עד מאוד, אבל אשמור לעצמי את הדרך והזמן שבהם אטפל בהתנהלות זו".

כשנשאל קייזמן אם בר שלטון רכש את השליטה תמורת כסף או שווה ערך אמר: "הגענו למנגנון לחלוקת רווחים, שאני מעדיף של להיכנס אליו". 

ת"ז: משה בר שלטון

פעיל בין השנים 1996-2016 כעו"ד בתחום דיני המשפחה • מ-2016 פועל כיזם בתחום הנדל"ן בישראל באוסטריה (וינה) • הקשר העסקי עם עדי קייזמן נולד לפני יותר משנה במסגרת השקעה בפרויקטים נדל"ניים בברלין • מתחילת 2020 לקח לידיו את השליטה בנכסי "ברלין אספייר" ו"ברלין אסטייט" ומנהל אותם

עוד כתבות

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה