גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הדרמה ברשת: חשש שמשפט נתניהו לא יסוקר ע"י עיתונאי החברה

לאחר ששמעו על כוונת ההנהלה להפסיק את הפקת תוכניות האקטואליה באמצעות החברה, עובדי חדשות 13 פתחו קובצת וואטסאפ המתפקדת כחמ"ל ללא עובדי רשת ● טוויטו: "כל ניתוק של עובדי החברה והכתבים מהפלטפורמה הכוללת פוגעת חמורות ביכולת של חברת החדשות לספק סיקור עיתונאי מיטבי, אמין ומיידי"

ישראל טוויטו, מנכ"ל חדשות 13 / צילום: אריק סולטן
ישראל טוויטו, מנכ"ל חדשות 13 / צילום: אריק סולטן

יום אחרי שעובדי חברת חדשות 13 שמעו באופן רשמי על כוונת ההנהלה להפסיק את הפקת תוכניות האקטואליה באמצעות החברה ולהעביר את האחריות על ההפקות לרשת, מובילים העובדים צעד ארגוני שמתכתב עם החלטה זו: העובדים פתחו קבוצת וואטסאפ חדשה שדרכה מתנהל החמ"ל של החברה, ולא כללו בו את עובדי רשת.

המשמעות היא שעובדי רשת לא יכולים כעת לקחת חלק בעבודה השוטפת של עובדי החדשות. עד היום, הפיקה חברת החדשות לא רק מהדורות ומבזקים אלא גם את רוב תוכניות החדשות והאקטואליה.

עתה נדרשת הנהלת החדשות, על ידי חברת האם רשת 13, לקצץ ב-35% מתקציב החברה. חלק מהשינוי המדובר הוא העברת כל ההפקות של תוכניות האקטואליה לידי רשת, שתעשה זאת על-ידי חברות הפקה חיצוניות, שישתמשו בין היתר בחומרים שיועברו להם מחברת החדשות.

הניתוק בין קבוצת הווטסאפ של החמ"ל, המשמשת כלי מרכזי להעברת מידע בין העובדים, מאותת בפועל להנהלה כי העובדים לא יסכימו למהלך כזה.

ועד העובדים וארגון העיתונאים הבהירו היום (ה') כי פתיחת קבוצת הוואטסאפ הנפרדת היא רק הצעד הראשון,"ומבחינתנו הוא קריאת השכמה להנהלת רשת ולדירקטוריון שלה". 

לדבריהם, "הגיע הזמן שברשת יבינו שלא יעלה על הדעת שהם ישתמשו בנו, עיתונאי חברת החדשות, בזמן שהם פועלים באופן שיטתי ודורסני להחליש את החברה ולפגוע בפרנסה של שליש מאיתנו. לא יעלה על הדעת שמול בית הדין לעבודה הם מתנערים מאחריות לעובדי חברת החדשות, אבל בשטח הם מצפים מאיתנו לספק להם שירותים בחינם".

בהנהלת חברת החדשות הגיבו במהירות: המנכ"ל ישראל טוויטו שלח הודעה נחרצת לעובדים, בה דרש מהם לשוב לעבוד לפי הנהלים הקבועים: "כל העובדים נדרשים בזאת להמשיך לדווח בקבוצת הוואטסאפ הרגילה. מבחינתנו בהנהלת החברה, אי דיווח כאמור כמוהו כביצוע עבודה חלקית בלבד ובאופן שאינו עולה בקנה אחד עם הנדרש מכם. ככל שתחול תקלה בעבודה בעקבות זאת, האחריות לכך תהיה על כתפיו של מי שלא ביצע עבודתו כראוי וכנדרש ממנו".

לדברי טוויטו, "ידוע לכולכם היטב כי זהו צעד חמור הפוגע באופן דרמטי ומהותי בעבודה השוטפת. חברת החדשות אחראית לדווח בזמן אמת על ידיעות חדשותיות לאורך כל שעות היממה ובמקרה הצורך אף לבצע פריצה לשידור. כל ניתוק של עובדי החברה והכתבים מהפלטפורמה הכוללת, המתייחסת גם לתוכניות שאינן בהכרח מופקות על ידי חברת החדשות אך משודרות בערוץ, פוגעת חמורות ביכולת של חברת החדשות לספק סיקור עיתונאי מיטבי, אמין ומיידי".

"זה הזמן לגילוי סולידריות. אנו קוראים לכולם לא לשתף פעולה עם הניסיונות של רשת 13"

עובדי חברת חדשות 13 חוששים כי הנהלת רשת מתעתדת לנסות לגייס עיתונאים מכלי תקשורת אחרים כדי למלא את מקומם של עיתונאי חברת החדשות בסיקור משפט נתניהו שאמור להיפתח ביום ראשון הקרוב. זאת על רקע הצעדים הארגוניים שעובדי חדשות 13 נוקטים במאבקם נגד תכנית הקיצוצים שמובילה הנהלת רשת 13.

הערב יוצא הוועד בקריאה לכל העיתונאים בישראל להימנע מלשתף פעולה עם רשת, שאת התנהלותה הם מכנית "ביריונית ודורסנית".

לטענת הוועד, הכוונה להביא עובדים מכלי תקשורת אחרים נועדה להחליש את העובדים ולשבור את השביתה. "זה הזמן לגילוי סולידריות. אנו קוראים לכולם לא לשתף פעולה עם הניסיונות של רשת 13: לא להגיע להתארח בתכניות האקטואליה שלה, לסרב להגיש פינות או לסייע עם כל תוכן מכל סוג שהוא, זאת עד שהנהלת רשת תחזור בה מהכוונה לפגוע בחברת החדשות ותגיע להסכם מול הוועד והארגון".

בנוסף, פנו היום עובדי החברה לשר התקשורת הנכנס יועז הנדל בעניין המשבר בערוץ. הנדל הודיע כי הזמין את העיתונאים לפגישה, ובהמשך הוא צפוי להיפגש גם עם הנהלת הערוץ.

עוד כתבות

מאור מלול, עומר אדם ונסים גאון / צילום: עידן כהן, שי פרנקו

עסקת ענק ל"ענן" של מאור מלול ועומר אדם מגלמת שווי של 3 מיליארד שקל לחברה

חברת הניאו-ענן קרוסו, אחת מענקיות הענן הגדולות בארה"ב ומי שאחראית על בניית פרויקט המחשוב "סטארגייט", שכרה שטח בחוות השרתים של "ענן", כחלק מכניסה ראשונה לפעילות בינה מלאכותית בישראל

תעשיות ביטחוניות / צילום: אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: קולוגו בע''מ, smart shooter, XTEND, אריאל גבאי

טורקיה מציגה: קפיצה בתקציב הביטחון, והנתון המפתיע של ישראל

תקציב הביטחון העולמי מוסיף לגדול זו השנה ה-11 ברציפות ● תקציבי הביטחון של שלוש המעצמות הגדולות, ארה"ב, סין ורוסיה, הגיעו יחד לכ־1.48 טריליון דולר - כ־51% מכלל הוצאות הביטחון העולמיות שהסתכמו ב-2.887 טריליון דולר ● בישראל דווקא חלה ירידה של 4.9% ● גם תקציב הביטחון האיראני פחת, ואיזו מדינה הגדילה את התקציב בצורה המשמעותית ביותר?

חדשות הביומד / צילום: שאטרסטוק, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המנכ"ל שמזהיר מבועה ובעיית הבריאות שעולם הרפואה מתעלם ממנה

מנכ"ל רוש מסרב להצטרף לחגיגת המיזוגים והרכישות בתעשיית הביומד העולמית ● חוקרים מתריעים על סכנת הזיהומים הפטרייתיים ● וחברת קמרי פארמה משנה את שמה ומתחילה ניסויים קליניים בתרופה למחלת עור ● השבוע בביומד 

סקר הסקרים: מה עושה איחוד בנט ולפיד למפה הפוליטית?

חצי שנה לבחירות המשרוקית של גלובס מציגה את הממוצע של הסקרים העדכניים ביותר מכל כלי התקשורת ● מי מתחזק, מי נחלש ואיך זה משפיע על יחסי הכוחות בים המחנות? ● והפעם: הסקרים הראשונים לאחר האיחוד של בנט ולפיד

הכטב''מים הטורקיים באירקטאר TB2. בעיגול: נשיא טורקיה, ארדואן / צילום: אתר Baykar, AP - Khalil Hamra

כטב"מים, ספינות ושיאי יצוא: טורקיה צוברת נשק בצל המלחמה באיראן

טילים איראניים ששוגרו לשטחה במהלך "שאגת הארי", הביאו את טורקיה להגביר את פעילות התעשיות הביטחוניות ולהשיק תוכנית כטב"מים לאומית ● שיתופי פעולה באסטוניה ובמלזיה ומכירת נחתות מותאמות אישית למדינות המזרח יסייעו לה בשבירת שיאי יצוא ביטחוני

הפגנת חרדים נגד חוק הגיוס / צילום: אוריה תדמור

ההטבות שיבוטלו והפגיעה הכלכלית בחרדים: המשמעות של פסק הדין הדרמטי של בג"ץ

בג"ץ קבע היום כי רשויות המדינה צריכות לפעול להגבלת הטבות למי שמשתמט משירות צבאי ● מה הרקע להחלטה, מה שווי ההטבות, ומה הפגיעה הקשה ביותר הצפויה? ● גלובס עושה סדר

המוסד לביטוח לאומי / צילום: Shutterstock, KiyechkaSo

עכשיו זה סופי: מכרז הענק בסיעוד עבר את המשוכה המשפטית

בית המשפט העליון דחה שישה ערעורים שהגישו חברות ועמותות סיעוד נגד המכרז של הביטוח הלאומי ● המערערות תקפו כמעט כל היבט במכרז - החל מאופן פרסומו, דרך תנאי הסף ואמות המידה לדירוג איכות, וכלה בתעריפים שנקבעו

נוחי דנקנר / צילום: תמר מצפי

המשקיע שנעלם והחוב שנשאר: הבנקים מבקשים להכריז על נוחי דנקנר פושט רגל

דנקנר לא עמד בהסדר חוב מעודכן עם הבנקים, להם החזיר עד היום 110 מיליון שקל מתוך חוב כולל של כחצי מיליארד שקל ● הבנקים פנו לביהמ"ש בדרישה לפתוח נגדו בהליכי חדלות פירעון ולמנות נאמן לנכסיו ● דנקנר: "משקיע הותיר אותי בפני שוקת שבורה"

קסבייה דיסטראו / צילום: צים

אחרי אלי גליקמן: גם סמנכ"ל הכספים של צים הודיע על פרישה

כשבוע אחרי הודעת הפרישה הדרמטית של מנכ"ל צים, גם סמנכ"ל הכספים החליט לסיים את תפקידו ● הראל ויזל יחגוג השבוע את יום הולדתו ה-60 בהשתתפות כ-800 מבכירי המשק ● ואלה הדירקטורים החדשים בחברת האנרגיה המתחדשת ● אירועים ומינויים

מארק צוקרברג, מנכ''ל מטא, וסאטיה נאדלה, מנכ''ל מיקרוסופט / צילום: ap, Jeff Chiu

המוניים, קרים ואכזריים: גל הפיטורים ב־2026 שובר את כללי המשחק בהייטק

בשבוע האחרון הודיעו מטא ומיקרוסופט על קיצוצים של אלפי עובדים כל אחת, והצטרפו בכך לאורקל ואמזון שכבר ביצעו השנה קיצוצים דרמטיים ● נראה כי חלק מענקיות הטכנולוגיה מאמצות מודל פיטורים מנוכר וכירורגי, שעובדים מתארים כמשפיל ואכזרי ● לגלובס נודע כי הקיצוצים במטא מגיעים גם לישראל: כ־100 עובדים יפוטרו

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

מעסיקים של משרתי מילואים? שימו לב לתיקון החוק שעבר במליאה

מליאת הכנסת אישרה היום (ב') תיקון לחוק הביטוח הלאומי, לפיו מעסיקים של משרתי מילואים יקבלו שיפוי באופן קבוע בגין ימי השירות של עובדיהם ● שר האוצר סמוטריץ': "קיבוע השיפוי כהוראת קבע מייצר ודאות עסקית ומבסס מחויבות ארוכת טווח בין המדינה למגזר העסקי"

ליפ בו טאן, מנכ''ל אינטל / צילום: Reuters, Laure Andrillon

עם תשואה של 300% בשנה: האם למניית אינטל יש עוד לאן לעלות?

הפעם האחרונה שאינטל נסחרה בשווי דומה לזה הייתה בבועת הדוט.קום ● מניית השבבים, שלפני שנה הייתה במשבר עמוק, מציגה בחודשים האחרונים התאוששות היסטורית עם תשואה של מעל 300% בשנה ● האיש שעומד מאחורי המהפך, הרווח לעובדים וגם: האם מדובר בהזדמנות?

עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

בנק ישראל התערב בשוק המט"ח בזמן המלחמה. איך הוא עשה את זה?

בתקופת המלחמה בנק ישראל פעל בשוק המט"ח, בדרך שעברה מתחת לרדאר ● אף שבמדינות רבות היא אחד מכלי המימון המרכזיים, בישראל היא עדיין לא מפותחת ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

שלומי יפה / צילום: אלון גלבוע

"רק אם הריבית תרד, נראה את הביקוש לדירות חוזר": השמאי המכריע בראיון

אחרי עשר שנים כשמאי מכריע, חוזר שמאי המקרקעין ועורך הדין שלומי יפה לשוק הפרטי עם הרבה תובנות ● את היטל ההשבחה הוא מגדיר כ"הכי נכון שיש", מבקר את ההתערבות השיפוטית מצד ועדות הערר בהחלטות שמאיות, וקובע כי מחירי הדירות לא יחזרו לעלות בקרוב: "ההיצע גובר, והביקושים נעצרו"

אנבידיה / צילום: שלומי יוסף

המעבדה הראשונה מחוץ ליקנעם: אנבידיה שוכרת בראשון לציון

אנבידיה מרחיבה את שטח המעבדות שלה ומגיעה לראשונה לראשון לציון ● למעשה, זו הפעם הראשונה שבה בוחרת אנבידיה להקים מעבדות מחוץ לאזור יקנעם ● מה היא תעשה שם, וכמה זה יעלה לה?

אמיר פנוש, מנכ''ל סיוה / צילום: נטי לוי

"אפקט אינטל": מניית השבבים מרעננה שזינקה בכמעט 70% בפחות מחודש

2025 הייתה שנה שהמשקיעים בחברת סיוה יעדיפו לשכוח. המניה צללה בכ־30% והיא נדחקה מחוץ למדד המניות הקטנות של S&P ● אבל השנה המניה מזנקת בחדות לשווי של 800 מיליון דולר

קמפיין הסל של המדינה בכיכובו של אלי יצפאן / צילום: צילום מסך מיוטיוב

בדיקת גלובס: רק רשת אחת הורידה מחירים בעקבות "הסל של ישראל"

מיזם "הסל של ישראל" יצא לדרך ברשת קרפור, אך השוק לא ממהר להגיב למהלך ההוזלה כפי שקיווה שר הכלכלה ניר ברקת ● במחסני השוק הורידו מחירים ב-4%, וברשתות החברתיות צרכנים מתלוננים על פערי מחיר בעת הרכישה ועל קושי למצוא סניפים המשתתפים במיזם

דיון בוועדת הכספים בנושא מתווה פיצויים בעקבות המלחמה / צילום: דני שם טוב-דוברות הכנסת

כמעט חודשיים מאז החלה המלחמה באיראן, ומתווה הפיצויים לעסקים שוב נדחה

ועדת הכספים מקדמת מתווה פיצויים עצמאי לאחר שדחתה את הצעת האוצר ● התוכנית החדשה צפויה לכלול הגדלת הפיצוי, הרחבת מענקים לעסקים קטנים ופתרון לעובדים שנעדרו רק בחמשת ימי הלחימה הראשונים ● הבשורה השלילית: הצורך בחקיקה צפוי לעכב את הזרמת הכספים

שאול אמסטרדמסקי / איור: גיל ג'יבלי

מהתאגיד לשוקן: שאול אמסטרדמסקי עשוי להתמנות לעורך דה מרקר

לגלובס נודע כי אמסטרדמסקי הוא אחד השמות שנבחנים לאחר שהעורכת הקודמת סיון קליגבייל ביקשה לסיים את תפקידה

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

המניות שיקפצו היום בת"א, ומה עומד מאחורי השיאים בוול סטריט?

וול סטריט ממשיכה לשבור שיאים חדשים בהובלת מניות הטכנולוגיה ובוחרת לשים את המלחמה בצד - אך יש גם מי שמצביע על עייפות בשווקים ● תופעה נדירה תירשם ביום רביעי, עם דיווחים של 4 מתוך "7 המופלאות" באותו ערב ● יו"ר הפד ג'רום פאוול יקיים את החלטת הריבית האחרונה שלו ● והאנליסט שממליץ על שוק המניות הישראלי: "ממשיך להציג ביצועים מהטובים בעולם" ● כל מה שכדאי לדעת לקראת שבוע המסחר