גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מפיק חתונה ממבט ראשון: "אני מקוצץ עד לרמה שבה אני שואל עצמי האם כל זה שווה בסופו של יום כלכלית"

"הקהל רוצה שהפנטזיה הרומנטית תתממש. לכן השלב הקריטי הוא לא ללהק אנשים שלא באמת רוצים קשר רומנטי" ● אסף גיל, מפיק "חתונה ממבט ראשון", מסביר מה סוד ההצלחה שלה, מספר על הקיצוצים בשוק ההפקות וחושף האם יש סיכוי שבעתיד נראה בה שידוך של זוג גייז

"חתונה ממבט ראשון", עונה שלישית / צילום: צילום מסך
"חתונה ממבט ראשון", עונה שלישית / צילום: צילום מסך

ביום שבת הגיעו חמישה מתוך ששת הזוגות של העונה השלישית של חתונה ממבט ראשון לשלב ההחלטה. אמנם, יחסית לציפיות הרייטינג של הפרק היה מאכזב, אולם בקשת יכלו לסכם בסיפוק עונה שלישית מוצלחת, שהניבה רייטינג ממוצע גבוה לפרק, והפכה גם הפעם את גיבורי התוכנית לבני בית במשפחות רבות בישראל.

היום ההצלחה של התוכנית נתפסת כמובנת מאליה, אבל כשאסף גיל, בעלי גיל הפקות המפיקה את התוכנית, ייבא את הפורמט לארץ, כולם חשבו שהוא משוגע. אמרו לי "יצאת מדעתך", הוא נזכר, "מי ירצה להשתתף בתוכנית כזאת. ועוד בישראל? נראה לך שמישהו יסכים לשתף פעולה עם הפורמט הזה?".

היום לכולם ברור לא רק שהתוכנית עובדת, אלא גם איזה זיווגים מתאימים. "אנשים אומרים לי - זה ברור מאליו שאריק ודובי לא מתאימים, אבל מה זה ברור מאליו? שום דבר לא ברור לפני שעשית את זה".

אסף גיל. "השקעתי בתוכניות מאות אלפי שקלים יפים" / צילום: איל יצהר

נתוני הרייטינג מחמיאים וגיל מרגיש בעונה הנוכחית שהקהלים התרחבו, "אולי גם בזכות הקורונה, יותר גברים צפו. זאת תוכנית טובה ומרתקת, יש בה אלמנט 'בינג'י' של סיפור בהמשכים, ומי שבא בדרך כלל נשאר. פורמט ריאליטי הוא לא תכלית העניין. השאלה היא לא איזה פורמט, אלא איך עושים. אנחנו שמים דגש יותר חזק על דברים שחשובים לנו. יש התפתחות שאנשים עוברים שמתרחשת מטבע הדברים ולא יזומה על ידינו, כי הם נכנסים לסיטואציה - מחול שדים שאי אפשר להימנע ממנו. וככל שמתעדים את זה באינטיליגנציה רגשית ובצורה מעודנת ולא בוטה כך גם נראה התוצר".

אז איך התוצר ביחס למדינות אחרות?

"עשינו את זה יותר מיינסטרימי יחסית לרוב מדינות העולם. כשניתחנו את הפורמט קשת החליטו שמה שאנחנו עושים בתוכנית זה לצייר סיטואציה שלכל אחד יש משהו להגיד עליה. כל אחד הוא מומחה מטעם החיים שלו בזוגיות ובאהבה. ומובן שכל הקלפים נטרפים ובתוך פרקי הפולו אנשים יופתעו. בהרבה תוכניות המשתתפים באים מסיבה אחת והסיפור שההפקה רוצה לספר הוא אחר. בהישרדות הרוב באים כדי להתפרסם, או לזכות במיליון שקל. אבל זו לא המטרה של ההפקה. זאת אחת התוכניות היחידות שיש זהות אינטרסים מוחלטת בין ההפקה, המומחים, המשתתפים והקהל - כולם רוצים שזה יעבוד. שיקרה משהו. הזעם העיקרי של אספסוף הטוקבקים זה משתתפים שמחבלים לכאורה בזוגיות. הקהל רוצה שהפנטזיה הרומנטית תתממש. לכן השלב הכי קריטי עבורנו זה לא ללהק אנשים שלא באמת ובתמים רוצים קשר רומנטי. כי זה הפח הכי גדול שאנחנו יכולים ליפול בו".

האם בתוכנית מיינסטרים יש סיכוי שנראה זוג גייז?

"אני גיי ואי אפשר לחשוד בי בהומופוביה. החלום שלי שיהיו זוג גייז או לסביות. אני חושב שהציבור יכול להכיל את זה ומבחינתי זה חשוב, כי אהבה היא אהבה. ניסינו בעונה הקודמת ללהק וזה לא צלח, כי יש בעיה במימוש. המיונים לפני שמגיעים למומחים זה תהליך מטורף של אלפי מועמדים. אנחנו ממיינים בהפרדה מגדרית כדי למנוע מצב שבו שני משודכים יכירו. אבל ליהוק גייז הוא אינדיבידואלי, לא קבוצתי, וכלכלית יש לזה משמעות מטורפת. בנוסף, הקהילה מאוד מצומצמת בישראל ויש רמת היכרות גבוהה דרך אפליקציות. לכן, הסיכוי שהזיווג לא יכיר את המזווג אפילו דרך האפליקציה נמוך. הסיכוי היחיד זה לאתר אנשים שחזרו לארץ או שסיימו מערכת יחסים ארוכת שנים והם לא מוכרים באפליקציות. זה לא קיים כרגע בתקציב. יש טענות על למה אנחנו לא עושים קהלים אחרים כמו נכים, שמנים ואתיופים כדומה. אנחנו לא מבטלים אנשים על סמך מראה חיצוני. את האנשים אנחנו בוחרים לפי עד כמה הם רוצים מערכת יחסים ואם הם בוגרים מספיק. הסיבה לכך היא שהמפתח הוא בזיווג. אנחנו מביאים קאדר של אנשים והמומחים מתחילים לבחון אותם, ופרמטר חשוב זה מה הם מחפשים, חיצונית ופנימית.

"אז יש מקרים כמו רוני, שציינה שהיא רוצה גבר גבוה ממנה, אבל אנחנו זיווגנו לה את נועם. הרגשנו שבמקרה הספציפי זה לא יהווה מכשול בל יעבור לקשר, לכן לקחנו סיכון. דברים שלא יעבדו, ריבים וקונפליקטים - תמיד יקרו, לא צריך להתאמץ בשבילם. הקושי הוא לייצר זוג בר-קיימא. אני לא נלחם את מלחמת השוויון החברתי. אם תבוא שמנמונת ותבקש גבר שמנמן והפוך - הלוואי. רק שהרבה פעמים הגיקים השמנמנים רוצים בר רפאלי והשמנמנות רוצות בראד פיט. אנחנו לא מלהקים לפי עדות או דמויות צבעוניות, אנחנו מלהקים פוטנציאל לזיווג והמומחים מזווגים. הפוקוס שלנו הוא על לייצר זיווג, לא רב-תרבותיות. גם דתיים זאת בעיה גדולה כי עיקר הצילומים מתבצעים בסופ"ש. אנחנו לא מונעים מאנשים את חייהם הרגילים ולכן מצלמים בערבים ובסופי שבוע, דתיים אי אפשר לצלם בסופ"ש ולכן לא יהיה מספיק חומר לספר את הסיפור".

עד כמה עושים מניפולציות על הצופים?

"המניפולציות העריכתיות הן מינוריות. זאת אחת ההפקות היחידות שעשיתי ושאף פעם אין לנו שמץ של מושג מה יקרה בה. המומחים משתמשים במיטב הכלים שברשותם אבל אף אחד מהם לא שדכן מקצועי. לעיתים אני, כצופה מהצד, אומר 'וואלה, זה יעבוד' ומתבדה לחלוטין, וההיפך.

"מניפולציות מבחינת יצירת הסיפור? אנחנו לא זקוקים לזה. יש תהליך שמונע מתוך עצמו ולא צריך להתערב בו. אם הייתה לי עונה שמורכבת משישה זוגות שכולם ניר והגר היינו יוצאים מדעתנו. הטעות האופטית של מי שצופה בתוכנית זה המחשבה שניתן היה לצפות שבין ניר והגר יהיו המון קונפליקטים ואילו נועם ורוני יעבדו, אבל כלום לא ברור לגמרי".

חתונה ממבט ראשון והישרדות הן עתירות תקציב וצריך טלוויזיה מסחרית חזקה כדי להכיל אותם. האם בתקופה הקרובה השוק בארץ יוכל להחזיק אותם?

"זו סוגיה קשה ומטרידה. זה עניין של היצע וביקוש. יש ביקוש מטעם הקהל לתוכניות כאלה, אבל זה קשור גם לאווירת התחרות שיש או אין. אני מוטרד ממצבה של רשת וחשוב לי שרשת תצליח ותחזיק מעמד כגוף חזק, כי בלי רשת חזקה שוק הטלוויזיה יהיה קטסטרופאלי בלי קשר לקורונה. אם חלילה יהיה רק ערוץ מסחרי אחד, זאת סיטואציה שאף אחד, כולל קשת, לא רוצה. יש טלטלה גדולה בשוק. אני חווה קיצוצים קשים בכל ההפקות שלי, שרובן הפקות מצליחות כמו מאסטר שף, הכרישים, וחתונה ממבט ראשון. אני מקוצץ עד לרמה שבה אני שואל עצמי האם כל זה שווה בסופו של יום כלכלית. זו תקופה קשה".

לאן השוק הולך?

"שאלת המפתח היא רשת. אם רשת לא תשרוד בצורה מכובדת, עם יכולת כלכלית לייצר תכנים שייצרו תחרות מול התוכניות של קשת, מי שיסבול זה לא רק אנחנו - זה ישורשר לצופה. אנחנו ניזונים ממצב הערוצים. ואם הם לא רוצים להניק לעגל אין מה לינוק. המשמעות ברורה".

והאופציה להתמקד בערוץ של חדשות ואקטואליה?

"זה לא הפתרון. זה כבר היה במודל של ערוץ עשר מול ערוץ 2. זה מצב לא טוב כי נוצר שוק בלי תחרות אמיתית. ערוץ חדשות ינציח מצב של ערוץ עם ממוצע רייטינג בפריים של 8%-10% וערוץ עם ממוצע פריים של 25%".

למפיקים חשובים שני ערוצים שמייצרים תוכן יקר. אבל אולי הצרכן לא צריך תחרות אלא תכנים משלימים?

"יש מספיק ערוצים ופלטפרמות שלמים שיש להם מנדט לעשות אקטואליה ודוקו. זה לא ערוץ ברודקאסט מסחרי. וככל שתהיה תחושה בין הערוצים שנלחמים על כל ערב, כך איכות המוצר תשתפר והשוק יהיה תחרותי בכל מובן. גם של כסף".

הקורונה סגרה לכם גם את השווקים בחו"ל.

"יש מצב עולמי, לא ישראלי, ושוק הטלוויזיה הוא עוד שוק שנפגע. להערכתי יהיה פה קשה מאוד לשרוד ואני לא בטוח שכל חברות ההפקה יצליחו. ראינו במהלך המשבר שהפקות נעצרו והוקפאו, גם כי אי-אפשר היה לצלם בגלל המגבלות, אבל גם בגלל שהיה פחות צורך, כי החדשות נמשכו הרבה זמן, והיה פחות זמן לתכנים אחרים.

"גם הערוצים סובלים סבל רב מכך שיש פחות דרישה לפרסום; וכשיש פחות כסף בשוק אז אף אחד לא יכול להרוויח. האם זה הגיוני היום למישהו לקנות את רשת ולקוות להרוויח שם כסף? לא בטוח. צריך מישהו עם כיסים עמוקים ואינטרסים לא כלכליים כדי לבצע מהלך כזה, ואני לא משוכנע שיש אנשים כאלה בעולם שאחרי הקורונה".

עוד כתבות

סופרמרקט. ''המאבקים קורים מאחורי הקלעים'' / צילום: Shutterstock

האם שתיקת קמעונאיות המזון סוללת את הדרך להמשך העלאות מחירים?

החל מהשבוע יועלו המחירים של עשרות מוצרי מזון וטואלטיקה - חוליה נוספת בשרשרת העלאות מחירים בצל המלחמה ● בניגוד לעבר, לא צפויים כיפופי ידיים גלויים בין הרשתות הגדולות לספקים ● בכירה בענף: "אף אחד לא רוצה לריב עכשיו, כשלא יודעים מה יתפתח"

בצלאל סמוטריץ', הציונות הדתית / צילום: רפי קוץ

האם מודי'ס הורידה את דירוג האשראי של ישראל בגלל המצב הגיאופוליטי?

שר האוצר טוען שהורדת דירוג האשראי נובעת מגאופוליטיקה. זו אחת הסיבות ● המשרוקית של גלובס

אלי עזור / צילום: ניב אהרונסון-וואלהnews, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

זכיות הלוטו של אלי עזור: אקזיט טכנולוגי ענק בוול סטריט והשקעת גז בבורסה בת"א

בשבוע שבו ניצח עזור במאבק שניהל על זהות הדירקטורים בחברת תמר פטרוליום - השקעה שבה הוא מורווח מאות מיליוני שקלים - הושלמה מכירתה של חברת טכנולוגיות הלוטו נאוגיימס, בעסקה שהזרימה לכיסיו 178 מיליון דולר ● נאוגיימס תימחק מנאסד"ק שבה הונפקה ב־2020

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

גילעד אלטשולר / צילום: איל יצהר

שלושה מימושים גדולים: אלטשולר שחם בדרך לצמצם בחצי חשיפה למניות בישראל

באפריל הפסיק בית ההשקעות להיות בעל עניין בלאומי ובהפועלים, ומכר את מניות פוקס בכ–100 מיליון שקל ● כיום מתחלקות החזקותיו במניות ל–80% בחו"ל ו–20% בישראל, ובכוונתו להמשיך לממש, בעיקר נוכח האיום הגיאופוליטי ● גורמים בשוק: המכירה - גם בשל עזיבת הלקוחות

איורים: גיל ג'יבלי

הכירו את המנכ"ל שהרוויח השנה 50 מיליון דולר, במזומן

שמונה מנכ"לים ישראלים בחברות הנסחרות בוול סטריט קיבלו אשתקד תגמול של מעל 10 מיליון דולר ולעתים הרבה יותר ● מי המנכ"ל שקיבל כ־50 מיליון דולר במזומן, מדוע אחר העדיף לקבל הכול במניות, ולמה עלות העסקתו של אמנון שעשוע במובילאיי נחתכה דרמטית?

יוסי אברהמי / צילום: איל יצהר

שוק ההנפקות חוזר? הקבלן יוסי אברהמי רוצה להנפיק ולגייס 200 מיליון שקל

אברהמי מבקש להנפיק את חברת הבנייה למגורים שהקים לפי שווי של מיליארד שקל לפני הכסף ● לחברה צבר של אלפי דירות לבנייה עתידית והון עצמי של כ-600 מיליון שקל ● במידה ותצליח, זו תהיה הנפקת הנדל"ן השלישית השנה

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

חממת קנאביס / צילום: Shutterstock

הבשורה מאמריקה שהקפיצה את מניות הקנאביס, גם בת"א

ממשל ביידן הודיע כי הוא בוחן הקלות במגבלות על סם הקנאביס, ושלח את מניות החברות הגדולות בענף לזינוק של עשרות אחוזים בוול סטריט

טל–אור כהן מונטמאיור, מנכ''לית CyberWell / צילום: הגר בדר

גילויי האנטישמיות ברשתות החברתיות זינקו מאז המתקפה האיראנית

דוח חדש של ארגון CyberWell, שנלחם באנטישמיות ברשת, מצביע על כך ששיעור ההסרה של תוכן שטנה בערבית נמוך לעומת אנגלית ● המנכ"לית: "האכיפה חייבת להיות יותר אפקטיבית"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

צ'אט AI מסתורי מטריף את הרשת, והעקבות מובילות לסם אלטמן

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

רחפן של חברת DJI הסינית / צילום: ap, Shizuo Kambayashi

אחרי טיקטוק, ארה"ב בדרך לחסום את פעילות ענקית הרחפנים הסינית

הצעת חוק חדשה קוראת לחסום את הגישה של חברת DJI הסינית לתשתיות התקשורת בארה"ב, מחשש לריגול ● הערכה: המהלך יקפיץ את מחירי הרחפנים בארה"ב, המשמשים בעיקר חקלאים

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

"חוק מסוכן שאין לאשרו": ארגוני סביבה ומחקר נגד חוק חבל התקומה

שורה של ארגונים הגישו הסתייגויות לחוק, וכולם מתנגדים לוועדת התכנון האזורית שאמורה לקום עבור החבל: "מגרש משחקים לממשלה" ● חדשות הנדל"ן

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● על פי ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

כוחות צה''ל על הגבול עם רצועת עזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

דיווח: אם לא יהיו תקלות - הקמת הרציף ההומניטרי בעזה תושלם כבר ביום שישי

מקורות פלסטינים: מחבל מרכזי בגדוד טולכרם נורה למוות בידי המנגנונים של הרשות • הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ראש תוכנית האו"ם לסילוק מוקשים: "כמות הטילים בעזה שלא התפוצצו מאז 7 אוקטובר - לא נראתה מאז מלחמת העולם השנייה" ● עדכונים בולטים

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

גלנט, נתניהו והלוי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמוס בן גרשום-לע''מ, AP

צווי מעצר בינלאומיים לראש הממשלה והרמטכ"ל: האם התרחיש הזה אפשרי ומה המשמעויות

בישראל מביעים חשש שבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג יוציא צווי מעצר נגד בכירים בשלטון הישראלי, ובראשם ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל ● מהן הסכנות שבהוצאת צווים כאלה, באילו מדינות הם עלולים להיעצר, ומי ההרכב שיקבל את ההחלטה ● גלובס עושה סדר

אוניברסיטת UCLA / צילום: Associated Press, Jae C. Hong

עימותים אלימים בין פרו-פלסטינים ותומכי ישראל באוניברסיטת UCLA

באוניברסיטת UCLA שבקליפורניה הוחרפו העימותים בין המפגינים וכוחות הביטחון הגיעו על מנת להפריד בין הניצים ● באוניברסיטת קולומביה הגיעו אמש השוטרים מצוידים ברימוני הלם ופשטו על הבניין בו התבצרו המפגינים הפרו-פלסטינים

אייל רביד / צילום: עומר וידר

שימוע לפני הגשת כתב אישום למנכ"ל ובעלי ויקטורי אייל רביד בפרשת תיאום המחירים

רשות התחרות זימנה את אייל רביד, מנכ"ל ובעלי רשת ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום, וזאת בגין התבטאויות פומביות שבאמצעותן ניסה להגיע להסדרים להעלאת מחירים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים