גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אם חשבתם שמשבר אחד זה יותר מידי בשבילכם, תהיו שמחים שאתם לא מותג בארה"ב

ברגר קינג מגזימים, KFC מטרילים ולטראמפ נשאר רק לאכול את הכובע ● אורחים מנתחים מהלכים שיווקיים מעבר לים, מדור חדש 

ב"גלובס" מכים את המומחים עם מדור חדש: "השראה בטוחה" - במסגרתו בכירי
עולם השיווק והפרסום יבחרו, יכתבו וינתחו מהלכים מעוררי השראה בענף. מרביתם מחו"ל, אבל גם כאלו שהבריקו במיוחד בארץ

אם חשבתם שמשבר אחד זה יותר מידי בשבילכם, תהיו שמחים שאתם לא מותג בארה"ב, שצריך לנסות לתמרן בין המחאות הפוליטיות למחלת הקורונה. בין כל הכאוס הזה, יש מי שמצליח לייצר תכנים טובים ששומרים על המותג נקי, להרים את המכירות ולדבר אל ליבם של בני הנוער והצעירים שמהווים את מנועי הצמיחה למותגים רבים.

"הבית של הוופר", כך כתוב בגאווה מעל כל סניף של ברגר קינג. אבל מה עושים כשאי אפשר להגיע לבית של הוופר? מעבירים אותו לבית שלכם. קמפיין חדש של המותג בארה"ב מזמין את סועדיו לבצע הזמנה דרך האפליקציה ולהיכנס להגרלה שתזכה אותם בשלט העצום HOME OF THE WHOPPER , שייתלה על גג הבית, המרפסת או אפילו הקראוון וגם ארוחות חינם במשלוח לכל הקיץ. לא מאמינים? גוגל כבר הספיקו לעדכן את מיקומי הסניפים החדשים.

מה הרווחנו מזה? חשיפה של המותג במקומות שלא ציפיתם לפגוש בו, יצירת פעילות המאפשרת הזדהות מקסימלית עם המותג וכמובן אלפי הורדות של האפליקציה ומשתמשים חדשים.

KFC נכנסים לתחום הגיימינג?

פעם בכ-7 שנים קורה דבר די קסום בעולם הגיימינג - דור הקונסולות החדש יוצא לשוק ומראה למיליארדי שחקנים שהגרפיקה שצפו בה עד עכשיו הייתה שוות ערך ליצירה של ילד בגן וחוויית המשחק הייתה כמו לשבת בשורה הראשונה בקולנוע. בהחלט אירוע מרגש.

ב"עונת החגים" הקרובה (בואו נהיה כנים, מדובר בכריסמס) יראו אור הפלייסטיישן 5, האקס בוקס סדרה X ו...KFConsole ? אולי. KFC השיקו בשנה שעברה את ערוץ הגיימינג שלהם ברשתות החברתיות עם סרטון מהמם שמראה את הקולונל סנדרס כדמות במשחקים האהובים ביותר.

הקונסולה של KFC / צילום: מתוך יוטיוב

השנה, רק שלושה ימים אחרי שסוני הכריזו בכנס שלהם על הקונסולה החדשה, העלו KFC סרטון לערוץ עם טיזר מהמם לקונסולה שתביס את הרעב.

מוצר אמיתי? טריק שיווקי? נאלץ לחכות לנובמבר כדי לגלות ועד אז אפשר רק להמשיך לדבר על זה ברשתות. מה שבטוח שההבנה וההכרות העמוקה של המותג עם בני נוער וצעירים והניכוס של עולם תוכן סופר רלוונטי לצעירים ולמותג כמו גיימינג עושה להם רק טוב.

הכח של טיקטוק לשנות מציאות

דור ה-Z גדל להיות דור מעורב שלוקח את האחריות החברתית שמונחת לו על הכתפיים ברצינות רבה. בניגוד לדורות לפניו מתגלה הדור הזה כדור שפחות חושב על עצמו ויותר חושב על הסביבה, על מיעוטים ועל מעורבות פוליטית.

לא מפתיע שהרשתות החברתיות הן כלי הביטוי והמחאה המרכזיים בידי דור ה-Z ולאחרונה הופכת הטיקטוק לשופר של הדור ולכלי אמיתי לשינוי חברתי. זה בולט מאוד בכל נושאי הקידום של הקהילה הגאה וקהילת הטרנסים, בולט בקידום שבירת מודל היופי ובולט מאוד במעורבות פוליטית באמצעות האפליקציה.

שיא משמעותי בשימוש בטיקטוק ככלי לשינוי חברתי ופוליטי קרה בשבוע שעבר לקראת כנס פוליטי של הנשיא טראמפ בטולסה, אוקלהומה. לאצטדיון שיכול למלא 19,000 מקומות הגיעו בפועל רק 6,200 משתתפים. איך זה קרה? בזכות אתגר של צעירים בטיקטוק.

טיקטוק. הרשמות פיקטיביות לעצרת  / צילום: צילום מסך

טרום הכנס, התרברבו אנשי טראמפ וטענו שצפויים להגיע לעצרת כמליון איש ולכן יש להירשם מראש ולתפוס מקומות. אבל המציאות הייתה אחרת. אכן נרשמו אלפי צעירים לעצרת אבל ההרשמות היו פקטיביות. הם נרשמו רק כדי לתפוס מקום ולא להגיע כדי ליצור מבוכה גדולה לנשיא. זה קרה בזכות אלפי סרטוני טיקטוק שקראו להפיץ את האתגר וכמובן זכו לאינסוף סרטוני חיקוי הסרטונים.

אם כך, נראה שהתקופה האחרונה בעולם מאלצת אותנו לקחת צעד אחורה ולחשוב במה אנחנו באמת טובים, מה אנחנו יכולים לתרום לקהל הצרכנים שלנו ואיך לנצל את המדיה החברתית בצורה חכמה לטובתנו. מותגים שמבינים את הדרך שבה בני הנוער וצעירים חושבים ופועלים והפנימו את כוחם של הצעירים כמנוע שיווקי ירוויחו בגדול. 

יניב ויצמן הוא מנכ"ל "טינק" ובן גורביץ מנהל הקריאטיב של החברה

עוד כתבות

בית זיקוק לנפט בדרום־מערב איראן / צילום: Reuters, WANA

יצוא הנפט האיראני גדל, אבל השוק מנצל את מצוקת המשטר - והרווחים יורדים

על אף שיאי יצוא מאז 2018, איראן מרוויחה פחות מנפט ● סנקציות אמריקאיות, צי צללים יקר, מתווכים שגוזרים עמלות גבוהות וקונים סינים הדורשים הנחות עמוקות שוחקים את הכנסות המשטר ומעמיקים את המשבר הכלכלי בטהרן ● גם הסיכון לשוק האנרגיה העולמי עולה

טסלה מודל 3 RWD לונג ריינג' / צילום: יח''צ

טסלה 3 החדשה: טווח הנסיעה השתפר, ומה לגבי המחיר?

טסלה מודל 3 המחודש מציג טווח מרשים, קפיצה באיכות הייצור והתנהגות שלא תבייש מכונית ספורט ● שמרנות בהנדסת האנוש והאבזור פוגעת בתחרותיות שלו

מוזגת בבית קפה בברלין. רוב העבודות החלקיות הן במגזר השירותים / צילום: Reuters, IMAGO/photothek.de

גרמניה נגד הטרנד: "לא נצליח לשגשג עם שבוע עבודה של ארבעה ימים"

הקנצלר פרידריך מרץ יוצא למלחמה בטרנד ה"איזון–בין–חיים–לעבודה" ובמודל התעסוקה החלקי שהפך לסימן ההיכר של הכלכלה הגרמנית ● עם שוק עבודה קשיח, אוכלוסייה מזדקנת וגירעון אקטוארי בפנסיות, בברלין דורשים מהאזרחים: "מי שיכול לעבוד יותר - חייב לעבוד יותר"

עופר ינאי, בעלי נופר אנרג'י / צילום: נועם גלאי

עופר ינאי נגד המנכ"לים שלו לשעבר: הקמת החברה החדשה – "הפרת חוזה"

בעל השליטה בנופר אנרג'י דורש לעצור את הכניסה לבורסה של החברה החדשה של נדב טנא ושחר גרשון , שניהלו עד לפני חצי שנה את החברה בבעלותו, אותה עזבו כשבכיסם הון עתק ● גרשון וטנא: "הטענות מופרכות, נעדרות בסיס משפטי, ומשקפות ניסיון שקוף ובלתי ראוי להפעיל לחץ "

סוכנות דירוג האשראי מודי'ס / צילום: Shutterstock, Daniel J. Macy

מודי׳ס מעלה את תחזית הדירוג של ישראל

חברת הדירוג הבינלאומית הודיעה הלילה כי היא משנה את התחזית מ"שלילית" ל"יציבה" ● הטיעונים של מודי׳ס להחלטה הם בראש ובראשונה ירידת הסיכון הביטחוני

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

נכסי אנרגיה ונמל אסטרטגי: האזורים שבהם התחוללו הפיצוצים באיראן

הפיצוצים באהוואז ובבנדר עבאס אירעו באזורים אסטרטגיים במיוחד - משדות הנפט הגדולים של איראן ועד לנמל המרכזי במיצר הורמוז ● בטהרן מנסים להציג את האירועים כ"תקלות", אך הרגישות של המוקדים שנפגעו מעוררת תהיות בזירה הבינלאומית

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

השפריץ מים על אישה שטיילה ברחוב. מה הפיצוי שפסק ביהמ"ש?

שכן שהשפריץ מים מצינור ביתו על אישה שטיילה עם כלב חויב לפצותה ב-95 אלף שקל ● מי אמור לפצות נופשים על עיכוב בקבלת המזוודות שלהם בחו"ל? ● ומה פסק בית המשפט כאשר הגיעו לפתחו שתי צוואות - אחת שוויונית ואחת לא? ● 3 פסקי דין בשבוע

טלי בן עובדיה / צילום: ערן לוי

לפני כניסת הדירקטורים החדשים: בחדשות 13 אישרו את המינוי הקבוע של המנכ"לית טלי בן עובדיה

מינוייה אושר לאחר עזיבת הדירקטורית ד"ר יפעת בן חי שגב ונותר רק מתנגד אחד ● ברשת 13 מיהרו להחליט בטרם כניסת הדירקטורים החדשים מטעם הרשות השנייה וכדי למנוע התנגדות אפשרית ● תגובת רשת 13: "הישיבה על ההצבעה נקבעה עוד בטרם יצאה ההודעה על מינוי הדירקטורים"

אסדת הגז לוויתן / צילום: Lev Radin/Si

החשמל בנוהל חירום: מאגרי לוויתן ואנרג'יאן הושבתו בזמן שתמר בתחזוקה

בלוויתן מדובר בחיישן תקול, ובאנרג'יאן מקור התקלה עוד לא ברור ● כמה שעות אחרי תחילת התקלה, בלוויתן מדווחים על סיומה

האינפלציה שוחקת את הכסף שבעו''ש. אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock

כך "מתאדה" הכסף שלכם בעו"ש: "הסיכון האמיתי הוא מזומן ולא מניות"

1.5 טריליון שקל מכספי הציבור מונחים בחשבונות עו"ש ובפיקדונות ● בשוק מסבירים כי "להשאיר את הכסף בבנק" היא החלטה על הפסד בטווח הארוך, ומייעצים כיצד לשמור על ערכו ואף להרוויח ● מתן שטרית, הפניקס: "הסיכון המרכזי למשקי הבית הוא לאבד כוח קנייה"

אתר בנייה בישראל / צילום: שלומי יוסף

אף אחד לא רוצה ללכלך את הידיים: הכשל שמותיר את ענפי הבנייה והתעשייה עם מחסור בעובדים

העדפת השכלה אקדמית על פני הכשרה מקצועית, לצד צמיחת ההייטק והיעדר עובדים פלסטינים בעקבות המלחמה, יצרו מחסור חריג בעובדי כפיים בישראל ● גם כשהמעסיקים בשטח מציעים שכר יותר גבוה ותנאים משופרים, הבעיה נותרת ללא שינוי ● בכירים במשק מזהירים: "כל עוד לא יהיה שינוי עמוק יותר, המחסור יהפוך לבעיה אסטרטגית לכלכלה"

כוכבית בליתי לוי / צילום: יוני רייף/אוני' בר-אילן

הישראלית שמונתה באמצע המלחמה לתפקיד בכיר במפעל השבבים הטייוואני

בענקית השבבים TSMC מבינים כנראה שהחדשנות הישראלית היא דלק קריטי בשרשרת הייצור העולמית של התחום ● זו הסיבה לכך שלצד מנהל הפעילות במזרח התיכון ובאירופה מינו בחברה לראשונה מנהלת ייעודית לחיזוק הקשרים הישראליים - כוכבית בליתי–לוי

בודקים את המיתוס. חוק 3 שניות / צילום: Shutterstock

לא 3 שניות: תוך כמה זמן החיידקים מגיעים לאוכל שנפל?

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: החיידקים לא ממתינים לפני שהם מסתערים על אוכל שנפל. ועדיין, זו לא סיבה להילחץ

מעבר רפיח / צילום: ap, Sam Mednick

לראשונה מ-7.10: מעבר רפיח ייפתח לתנועה ב-2 הכיוונים

מהדיווחים על פיצוצים מסתוריים - ועד המגעים להתקדמות במו"מ: הסופ"ש המתוח באיראן, והדריכות בישראל ● חמאס מגנה את המשך התקיפות של צה"ל ברצועה וטוען כי ישראל נושאת באחריות לאי-הגעה לפתרון בסוגיית המחבלים שנצורים ברפיח ● עדכונים שוטפים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בת"א; המניות הביטחוניות נפלו, מניות הביטוח והבנקים עלו

המניות הדואליות עלו ● הירידות במניות החברות הבטחוניות נמשכו ● השקל נחלש הבוקר, 3.09 שקלים ● ירידות בחוזים בניו יורק ● אפל וסנדיסק עקפו את הצפי בדוחות, האחרונה מזנקת ב-20% במסחר המוקדם ● מטא זינקה אתמול ב-8%, בג'פריס אומרים שזאת רק ההתחלה ונותנים לה מחיר יעד של 1,000 דולר

אביעד מייזלס / צילום: צילום מסך יוטיוב

לקרוא שפתיים, להבין כוונות, לחוש את הרגש: המכשיר הישראלי שיהפוך את אפל לקוראת מחשבות

Q.ai עשויה להביא לאפל יכולות הרבה יותר משוכללות מאשר כל חברת בינה מלאכותית אחרת שהיא אי פעם רכשה ● בארבע שנות קיומה הספיקו מייסדי החברה - אביעד מייזלס, ד"ר אבי ברליה וד"ר יונתן וכסלר לרשום לפחות ארבע פטנטים שמציתים את הדמיון

ענת אגמון. ''קשה מאוד להרוויח'' / צילום: כדיה לוי

ממאסטר שף ועד ההתאהבות בכרם: ראיון עם ענת אגמון

ענת אגמון חלמה להיות מהאימהות המייסדות של הקולינריה המקומית, חלום שנדחק הצידה עד שהלכה ל"מאסטר שף" ● בראיון לגלובס היא מספרת על חוויית ההשתתפות ("השתדלתי להיות בשליטה") על קשיי המסעדנים ("חיים כהן נסע לחפש עובדים בתאילנד") ועל הריפוי: "אתה לא באמת יכול להיות בסטרס אם אתה מנקה הר של טימין"

המבורגר בסדנא 8 / צילום: שחף סעדון

עם פסקול נוסטלגי: הבר הקטן בקיבוץ שמגיש המבורגר מבשר מקומי

פודטראק בלב כרם על שביל ישראל, ארוחה אתיופית מסורתית, סדנה של אמן יפני, חנות של 15 קיבוצניקיות ובר שמארח תערוכות מתחלפות ● שש תחנות מומלצות בחוף הכרמל ● חגית אברון תופרת יום

הספארי ברמת גן / צילום: Shutterstock

לפחות 3 מיליארד שקל רווח: מי דוחף לפינוי הספארי ברמת גן?

הסיכום לגבי הזזת הספארי ממקומו היה פזיז: ראש העיר רמת גן לא יידע את המועצה, מינהל התכנון כלל לא היה שותף, וברמ"י אין מי שיאשר את התוכנית ● עוד הוכחה שכשהקרקע לוהטת, שווה להפריח בלונים

לסחור בשוק ההון מהבית / צילום: GEMINI-AI

"התחלתי לפני 16 שנה והיום יש לי בית פרטי בהרצליה": האנשים שמתפרנסים ממסחר במניות

הם עזבו משרות אטרקטיביות כדי לשבת בבית ולתת לשוק ההון לעבוד בשבילם ● עכשיו הם יכולים להשקיע במשפחה ובתחביבים ובעיקר לנהל את הזמן של עצמם: "זה החופש האמיתי" ● העליות בבורסה אולי מסבירות את ההייפ, אבל מומחים מזהירים: "רבים מהם יישאר בלי כסף במפולת הבאה"