גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"יולי היה יכול להיות פיצוץ, אבל המצב קטטוני": המלונות בפרברים מחפשים מודל עסקי חדש

מצליינים לסדנאות רוחניות, מאנשי הייטק לזוגות מתחתנים: המלונות שנפתחו במקומות שמחוץ לאתרי התיירות המרכזיים היו מלכתחילה צריכים להתאמץ יותר, ובעקבות הקורונה הם צריכים למצוא אפיקים חדשים לגמרי

מלון ליר סנס. "יצרנו חבילות חדשות לכלות וחתנים"  / צילום: סימפלקס 360
מלון ליר סנס. "יצרנו חבילות חדשות לכלות וחתנים" / צילום: סימפלקס 360

עיריית ראש העין מקדמת בימים אלה תוכנית להקמת מלון ראשון בעיר. התוכנית, שאותה דוחף ראש העיר, שלום בן משה, נהנית מתמיכת משרד התיירות. הרציונל להקמת המלון, כפי שתואר בעבר בהודעות לעיתונות בנושא, הוא "מתן מענה זמין והולם לאלפי צוותי האוויר המגיעים לנמל התעופה לאורך כל השנה, וכן לאנשי עסקים בינלאומיים המגיעים לפגישות עסקיות בפארק אפק בראש העין ובאזור המרכז".

הדיווחים בדבר הקמת המלון פורסמו ערב הקורונה, וכשקוראים אותם היום זה נשמע, איך לומר, קצת מצחיק: אלפי צוותי אוויר? אנשי עסקים בינלאומיים? הרי השמיים סגורים ועוד לא ידוע מתי ייפתחו.

דובר העירייה רפאל חתוכה לא מתרגש מהציניות. המלון, הוא אומר, צפוי להיפתח רק בעוד חמש שנים, ועד אז אולי נחזור לעולם הישן. לדבריו, אם שמים בצד את הקורונה, הרעיון כשלעצמו הגיוני: מלבד אנשי צוות האוויר הבכירים, שמן הסתם ימשיכו לפקוד את בתי המלון בתל אביב בין טיסה לטיסה, יש אנשי צוות אוויר זוטרים יותר, ואת אלה ישכנו חברות התעופה במלון בראש העין, שהוא גם קרוב יותר, וגם השהות בו זולה יותר.
עד שהמלון בראש העין ייפתח, הוא יוכל ללמוד קצת מניסיונם של מלונות אחרים שהשתכנו מלכתחילה במקומות שנמצאים מחוץ לנתיבים הקבועים של התיירים, כמו פתח תקווה, גדרה, רעננה, ראשון לציון.

כולם ביססו את המודל העסקי שלהם על קהלים מסוימים, אך בגלל הקורונה אותם קהלים אינם רלוונטיים בזמן הקרוב - לא התיירים מחו"ל ולא אנשי עסקים. בגלל מיקומם, הם גם אינם יכולים להוות מוקד משיכה לתיירים מקומיים כחלופה.

המלונות האלה מוצאים את עצמם כעת במצב שבו עליהם לשנות כיוון, בלית ברירה.

"אין אף מלון בראשון לציון"

שלום שטרית, בעלים ומנכ"ל של חברת הנדל"ן שתית, השיק בשנה שעברה את מלון קדם - מלון בריאות וספא בטירת הכרמל. לדבריו, מאחר שהמלון ממילא הוא סביב קונספט של בריאות (בדומה למלון יערות הכרמל) וממילא כוון לקהל מקומי, הרי שלמעשה הוא לא נפגע מהקורונה.

לעומת זאת, מלון אחר שלו נפתח "ממש ביום שהתחילה הקורונה". מדובר במלון וילה גן בשדרות הציונות בחיפה, סמוך לגנים הבהאיים - מלון בוטיק של 16 חדרים. המלון שוכן במבנה לשימור בן 100 שנים, שהיה בעבר בית חולים 'עזרה', שהוקם על ידי חברת עזרה של יהודי גרמניה, ועבר בהמשך לידי הבאהיים. המלון נמצא במיקום מרכזי, במרכז הגנים הבאהיים, וניתן לרדת ברגל מנקודה זו למושבה הגרמנית.

"המבנה עבר שיפוץ קפדני כולל של החלל בצביון היסטורי, עם הרבה אהבה וחשיבה", אומר שטרית. "בנינו על תיירות צליינית שתגיע לבאהיים, אבל אנחנו מבינים שבתקופה הקרובה לא נראה תיירות כזו".

כיוון שכך, הם חושבים איך למשוך תיירות פנים ומתכננים סדנאות העצמה אישית וסדנאות רוחניות. לדברי שטרית, הם מקווים לפתוח בקרוב את המלון לראשונה מאז השיפוץ.

גם מלון רויאל הוטל, שנפתח בתחילת השנה באזור התעשייה הישן של ראשון לציון, נאלץ לשנות כיוון. המלון, בן 14 חדרים, הוגדר עם הקמתו כמלון שמיועד "לתיירים, אנשי עסקים המחפשים מקום ללון במרכז הארץ ועד חבר'ה צעירים שיצאו לבלות".
אבירם בטיטו, מנכ"ל המלון ואחיו של אחד הבעלים, מסביר: "יש המון עסקים בראשון לציון, מפעלים באזור התעשייה, כך שמלבד אנשי עסקים מחו"ל, יש גם הרבה אנשי עסקים שמקיימים כאן פגישות עסקים שעתיות. אין כיום אף מלון בראשון לציון ומתוך ההבנה הזו פתחנו את המלון, ואז הגיעה הקורונה וסגרה את השמיים".

מאז, אומר בטיטו, הם החלו לפנות לעבר הקהל הצעיר. לשאלה מי מגיע ללון בראשל"צ, הוא מסביר שמגיעים צעירים מהאזור - רחובות, נס ציונה, אפילו מראשון.

אבל למה שיבואו לראשון?
"המחירים בתל אביב גבוהים יותר, וזה קרוב להם לבית. יש גם צעירים שמגיעים לבלות במקומות הבילוי הרבים שיש בראשון - ממש כאן ליד נמצא מועדון הדזרט, ומכיוון שהם שותים הם לא יכולים לנהוג. אז הם מגיעים לכאן, לוקחים מונית למקום הבילוי, חוזרים להעביר פה את הלילה, ולמחרת נוסעים בטוחים הביתה".

בנוסף, הוא אומר, המלון מציע חבילות ספא. "לא לשם כיוונו", הוא מודה, "אבל הקורונה הובילה לזה".

"המסעדה עובדת, החדרים לא"

רשת המלונות פרימה נאלצת לחשב מסלול מחדש בשניים מהמלונות שלה: מלונות עסקיים ברעננה ובפתח תקווה. "שניהם במצב קטטוני", מודה מנכ"ל הרשת, אבי דור, בגילוי לב. "הבעיה היא שהמצב מאוד נזיל", הוא אומר. "חשבנו לתומנו שב-1 ביולי ייפתחו השמיים. החברות מחכות לזה כבר בקוצר רוח, ואם השמיים היו באמת נפתחים, יולי היה יכול להיות חודש פיצוץ".

וזה לא קרה. השאלה היא אם אתם לא חושבים לכוון את המלונות לקהל אחר, בהיעדר אנשי עסקים מחו"ל.
"בשני המלונות השקענו עשרות רבות של מיליונים, והם תוכננו להתאים לקהל העסקי מבחינת הטכנולוגיה והשירותים שהם מציעים. לקחת משהו של עשרות מיליוני שקלים ולעשות לו הסבה בגלל כמה חודשים סגורים, זה לא הגיוני. רק להסב ולהחזיר, יעלה יותר".

אז מה עכשיו?
"לצערי הרב, אנו מתחזקים את המלון ברמה סגורה, ועכשיו אנו בודקים את עצמנו אם כדאי לנו להשאיר אותו פתוח ברמה מינימלית, לאנשי עסקים ישראלים, או רופאים - זה לגבי המלון בפתח תקווה".

אבל כמה כאלה יש? בודדים.
"נכון, אבל ממילא אנו מחזיקים צוות, אף שהמלון סגור, כי צריך לתחזק אותו, כך שאני יכול לפתוח בצורה שולית ולתת לזמן לעבור. לגבי רעננה, המצב שונה, כי יש שם מרכז כנסים ואירועים, ומיד כשאפשר היה, הצענו את המלון לקיום אירועים. מלבד זה, יש לנו מסעדה על הגג שמשמשת אנשים מבחוץ, אבל החדרים לא עובדים. גם אם נפתח, התפוסה תהיה ברמה של פחות מאצבעות יד אחת".

וילה גן בחיפה. "מבינים שבזמן הקרוב לא נראה תיירים"   / צילום: ערן לביא

מה הלאה?
"אנחנו חושבים קדימה, איך אפשר לעשות שילובים מסוימים, אבל כל דבר כזה דורש שינויים מבניים ואישורים רגולטוריים. אנחנו חושבים על איפה ומה לעשות. חשבנו למשל, לעשות כמה יחידות עם מטבחונים, שיוכלו לשרת נותני שירותים מחו"ל, שנשארו כאן בתקופת הקורונה, ועד עכשיו התגוררו בדירות. במצבי קיצון, זו עשויה להיות עוד ורסיה. זה גם פתרון למצב שבו אתה יכול להפעיל את החדרים, בלי להפעיל את המזון והמשקאות שלך".

השאלה מה יהיה בעתיד, כי הקורונה חוללה גם שינוי תפיסתי: חברות מבינות שלא חייבים לשלוח עובדים לחו"ל לכל פגישה, כך שנראה שגם אחרי שהמשבר הזה יעבור, החברות, בין היתר כדי לצמצם הוצאות, ישלחו פחות אנשים שלהן לחו"ל.
"אני מאמין שהשינוי התפיסתי הזה לא יהיה לאורך זמן. כשיהיה חיסון, הדברים יחזרו לקדמותם, כי בסוף, אין תחליף למינגלינג ולנטוורקינג האמיתיים. בזום יש הרבה דברים טובים, אבל זה לא מהווה תחליף לתקשורת הבינאישית. מה שכן, ייקח זמן עד שיחזרו הכנסים הבינלאומיים, כי ארגון כנס גדול דורש הכנה ממושכת.
"בראי ההיסטוריה, או בעוד שנתיים, בהנחה שיהיה חיסון עד אז, האירוע הזה יהיה בגדר אנקדוטה, משהו שעברנו ונקווה שלא יחזור. מה שכן, אנחנו כאנשי מלונאות ועסקים, חששנו תמיד מבעיות כלכליות, מבצעים צבאיים, וסייבר. תמיד ידענו שיהיו מבצעים צבאיים מדי פעם, אנחנו יודעים שהכלכלה שלנו היא לפעמים ככה ולפעמים ככה, וגם לסייבר התכוננו ברמה הביטוחית".

אבל לא לקורונה.
"לזה לא התכוננו וגם אין לנו ארגז כלים שמתאים לזה. אבל מעתה הצטרף לחששות שלנו גם החשש ממגפה".

"כל אחד תופס אחרת את המושג חופשה"

צחי צוק הקים בשנה שעברה את הבייבי שלו - מלון בוטיק בגדרה, מלון ליר סנס שבו 24 חדרים. המלון מיועד לארח במהלך השבוע אנשי עסקים המגיעים לעסקים בסביבת גדרה: חקלאות, חוות קנאביס, חברות הייטק השוכנות בפארק המדע ברחובות או ביבנה, ואפילו כאלה המגיעים לאינטל בקרית גת, המרוחקת חצי שעה בלבד מגדרה.

את סופי השבוע ייעד צוק מלכתחילה לתיירים מקומיים, מה שבהכרח מעלה שאלה מי מגיע לסוף שבוע בגדרה. "תתפלאי", אומר לי צוק. "כל אחד תופס אחרת את המושג חופשה. מבחינת אחד, חופשה זה לצאת למקום קרוב שנותן לך חוויה: יין טוב, מסעדה, ספא. בשביל אחר, אם הוא לא נסע שלוש שעות בפקקים כדי להגיע למלון, בשבילו זו לא חופשה. היום, למשל, יש לי במלון זוג מתל אביב וזוג מנהריה. מה שמעניין זה ואליו פור מאני, ואנחנו יודעים לייצר חוויה מושלמת למי שמגיע לפה".

צחי צוק, מלון ליר סנס, גדרה / צילום: איל יצהר, גלובס

אוקיי, אבל עדיין נשארנו עם בעיית אמצע השבוע. אנשי עסקים מחו"ל לא בדיוק פוקדים כרגע את פארק המדע ברחובות או את חוות הקנאביס באזור.
"אז באמת התחלנו לפנות לכיוונים חדשים. יש לי עכשיו כנס של חברת הייטק, וחלק מהמשתתפים גם ישנים במלון. אני מתאים את עצמי. למשל, אני מארח פה חתנים וכלות. יש לי היום במלון שלושה זוגות של חתנים וכלות. זה משהו שעשינו לפני הקורונה, ועכשיו הגדלנו את הפעילות בתחום, יצרנו שיתופי פעולה עם אולמות אירועים, יצרנו חבילות, וייעדנו את זה יותר לקהל המקומי".

בתקופת הקורונה, הוא מספר, הוא עבד במלון כדי להוסיף מקומות ישיבה בחצר ולפתוח חללים, הכול כדי "לתת לאורחים את החוויות הכי טובות ועדיין לשמור על הכללים". ארוחות הבוקר מוגשות לחדרים והבופה שודרג למזטים. מלבד זה, "יצרנו חבילות אטרקטיביות לישראלים, והורדנו מחירים באמצע השבוע כדי למשוך אנשים באמצע שבוע. יצרנו חבילה של לינה, עיסויים ושימוש במתקנים.

"זו הייתה תקופה מאוד מאתגרת. יום אחד הכול נעצר, אבל בזכות השינויים שעשינו, המלון עכשיו בתפוסה מלאה. בסוף השבוע האחרון אירחתי את יקב כהנוב, עשיתי איתם אירוע משותף ל-60-70 אנשים. אנחנו מנסים להכניס תוכן, יש לי בר שפתוח רוב ימות השבוע, ואני מתכנן עכשיו הופעה אקוסטית". 

עוד כתבות

מרפסות מלון מפונים בקיבוץ גינוסר. ''שבר את המבנה הקהילתי'' / צילום: Associated Press, Ariel Schalit

המחקר שמגלה את עומק הפגיעה במפוני הצפון

סקר של הטכניון, שנערך בקרב 340 תושבים מגבול הצפון, משרטט תמונה עגומה בתחומי התעסוקה והחינוך וגם בפן הנפשי והמשפחתי של מי שפוזרו במאות נקודות ברחבי הארץ ● "המציאות שנוצרה סימנה להם - הממשלה לא מכירה בסיפור שלכם, אפשר בלעדיכם", אומרת פרופ' מירב אהרון–גוטמן

מכונית הסופר–מיני ההיברידית MG3 / צילום: יח''צ

חסכונית וזולה: המכונית שעשויה לטלטל את השוק תגיע בקרוב לישראל

מכונית הסופר־מיני ההיברידית MG3 של קבוצת SAIC הסינית, שנחשבת ההיברידית "המלאה" הזולה באירופה, צפויה להגיע לישראל במחצית השנייה של השנה ● דלק מוטורס השיקה השבוע קרוס־אובר חשמלי חדש של NIO ● וגם: יצרנית הרכב הסינית GAC חוזרת לישראל ● השבוע בענף הרכב

בנימין נתניהו. להחריש את האבדות / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

הדרך לניצחון המוחלט עוברת בעצימת עיניים

ראש הממשלה שוכח את האבידות בדרך לניצחון הגדול ● עורכי הדין חונקים את המערכת עם עתירות חסרות תכלית ● ומה מלמדים הרגלי הצריכה של אנשי המילואים ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק 

חיילים וחיילות בצבא ברזיל, אפריל 2023 / צילום: ap, Eraldo Peres

בגלל מכתב מחאה? ברזיל משהה עסקה בשווי 145 מיליון דולר עם אלביט

לפי התקשורת המקומית בברזיל, הצבא במדינה החליט על השהיית רכישת 36 תותחי אטמוס מתוצרת אלביט ● המטרה מאחורי הצעד, על פי הדיווחים, היא להצדיק את ההחלטה לבחור באלביט בתור הזוכה במכרז ● סביר להניח כי מכתב מחאה עליו חתמו דמויות ציבוריות ברזילאיות, אמנים ופעילי זכויות אדם, תרם לעיכוב בעסקה

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

איך דחף נתניהו את ביידן אל קצה "הקו האדום" שלו

הפעולה הצבאית ברפיח דחפה את ביידן, ששאף להגיע להפסקת אש של 6 שבועות, לעצור משלוח נשק לישראל ● נשיא ארה"ב חטף ביקורת על ההחלטה מצד אנשי מפלגתו ומצד רפובליקנים ● ובמבט לאחור, נראה שביידן רמז על ההחלטה כבר לפני חודש

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

"חזירות": הצעד החדש של רשות המסים נגד בעלי דירות שהקפיצו מחירים

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● שכר הדירה שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיע לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות המסים תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"

בית דיזנגוף, השבוע. ריק ועזוב / צילום: ניר וייס ודררו

על מצבו העגום של הבניין שבו הוכרזה עצמאות ישראל

כל מי שעובר בשדרות רוטשילד בתל אביב יכול לראות מה עלה בגורלו של הבניין האייקוני בו דוד בן גוריון הכריז על הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל ● ההזנחה הפושעת של הבניין כמו מטאפורה למצב המדינה

תא''ל (מיל') פיני יונגמן / צילום: יוסי זמיר

המהנדס שישיא משואה: "טיל בליסטי עם ראש קרב מאיראן יכול לעשות נזק משמעותי"

פיני יונגמן, ראש חטיבת ההגנה האווירית ברפאל, נבחר להשיא משואה ביום העצמאות לאור תרומתו לקו ההגנה מפני איומים אוויריים ● "זה אחד מהרגעים המרגשים בחיי, אני מסתכל על כל מי שהלך איתי" ● בראיון מיוחד לגלובס לרגל בחירתו, הוא מספר על הפעילות האינטנסיבית מאז 7 באוקטובר, מדבר על האיומים האוויריים העתידיים ומסביר למה אינו "מתבשם משיעור היירוטים הגבוה"

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

וול סטריט צבועה ירוק; דרופבוקס מטפסת ביותר מ-3.6%

מדד הניקיי ננעל בעליות של 0.5%, בורסת שנחאי ננעלה ללא שינוי ממשי, ומדד שנזן ננעל בירידה של 0.6% ● מניית שירות אחסון הענן דרופבוקס עולה לאחר שאמש פרסמה דוחות שעלו על התחזיות ● אחרי שני רבעונים של צמיחה שלילית, התמ"ג הבריטי עלה

בורסת ת''א זינקה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בורסת ת"א סוגרת שבוע ירוק: המדדים המובילים זינקו ביותר מ-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.9% ● הבורסה פרסמה את סיכום המסחר השבוע: מדדי הטכנולוגיה הובילו את העליות ● עליות שערים אפיינו גם את מדדי איגרות החוב המקומיות, בדומה לאגרות בארה"ב ● מניות קמטק, טאואר ונובה זינקו היום בעקבות הדוחות

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

בזכות ה-AI: קמטק מציגה תוצאות שיא בדוחותיה הרבעוניים

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● אורמת הציגה גידול מרשים בשורת הרווח וההכנסות ואופטימית גם לגבי ההמשך ● איי סי אל דיווחה על ירידה במחירי האשלג והדשנים אך עקפה את התחזיות המוקדמות ● קמטק הציגה דוח מרשים בעקבות הביקוש לתחום ה-AI ● מניית טאואר קופצת לאחר דוח חזק ● ונובה הפתיעה את האנליסטים עם תחזיות חזקות ● מדור חדש

שוק הנדל''ן מתאושש אך עדיין נמצא ברמות נמוכות מהממוצע / צילום: Shutterstock

הכלכלן הראשי: שוק הנדל"ן מתאושש אך עדיין נמצא ברמות נמוכות מהממוצע

ברבעון הראשון של השנה נמכרו הכי הרבה דיורת מאז הרבעון השני 2022 ● עם זאת, הנתונים נמוכים בכ-17% מהמוצע חודשי רב שנתי של רכישת דירות, והדרך להתאוששות הענף עוד רחוקה ● וגם, כמה דירות רכשו תושבי חוץ?

עידו אהרונוביץ / צילום: מסע ישראלי

הסדנה שטייסי הקרב עוברים כדי לעבד את חוויות המלחמה

חיל האוויר וארגון מסע ישראלי מציעים לטייסים סדנה בת יומיים שבה הם רוכשים כלים להתמודדות עם קשיים רגשיים ומנטליים ● "אלה דברים שלא יעלו בתחקיר מבצעי", מסבירים המארגנים ● ישראל מתגייסת

עדן גולן בחצי גמר האירוויזיון, אמש / צילום: Associated Press, Martin Meissner

יותר מנועה קירל ונטע ברזילי: עדן גולן שוברת שיאי רייטינג עבור תאגיד השידור הציבורי

עדן גולן לא רק הצליחה לתת מופע מרשים - אלא גם לשבור שיאי רייטינג לתאגיד השידור הציבורי ● משדר חצי גמר אירוויזיון אמש רשם לתאגיד השידור הציבורי 25.9 נקודות רייטינג - יותר מהמשדרים של 2023 ו-2018, אז התחרו נטע ברזילי ונועה קירל ● האם התאגיד יצליח לשמר את הצופים החדשים?

לוחמי צה''ל ברצועת עזה, השבוע

קבינט המלחמה והקבינט המורחב אישרו פה אחד: צה"ל יעמיק את הפעולה ברפיח

צה"ל השלים שורת תרגילים בצפון: "דימה לחימה בלבנון" • דיווח: הסיבה לפיצוץ במו"מ לשחרור החטופים - הדרישה של חמאס להפסקת אש של 12 שבועות • הבית הלבן: סיפקנו לישראל אלטרנטיבות לפעולה נגד חמאס • בריטניה וארה"ב לא מוכנות להציב חיילים ברציף ההומניטרי ברצועה - הפתרון: קבלן ישראלי • מטוסי קרב תקפו תשתיות טרור בלבנון • עדכונים בולטים

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

רשות החברות דורשת להקפיא את הליך מינוי מנכ"ל נת"ע

דרישה מאחד מחברי ועדת האיתור לפרוש, גרמה למ"מ רשות החברות ינקי קוינט להקפיא את הליך בחית המנכ"ל "מחשש לתקינות ההליך" ● אך לגלובס נודע כי והבה לא השתתף בניקוד המועמדים ● ומי המועמדים המובילים לתפקיד?

תע''ש רמת השרון / צילום: תמר מצפי

התוצאה המפתיעה והמטרידה של מחדל החימושים: תידחה בנייתן של 36 אלף דירות במרכז

הממשלה מקדמת בימים אלה החלטה לדחיית פינוי מפעל תע"ש רמת השרון, בשל "המאמץ המלחמתי", כך נודע לגלובס ● זוהי הודאה של מערכת הביטחון בכישלון לתכנן לטווח רחוק ובמחדל חימושים שפוגע כעת גם בשוק הדיור

הפגנה בירושלים נגד הקו הירוק / צילום: ap, Matt Rourke

התפרעויות נגד הקו הירוק: נזק של מאות מיליוני שקלים וחצי שנה עיכוב

בשבוע שעבר הוצתה מכונת קידוח בפרויקט ההקמה של הרכבת הקלה בבירה ● גורמים המעורבים בפרויקט חושדים כי היא הוצתה על ידי קומץ חרדים שמתנגדים להקמת הקו, וזה לא המקרה הראשון

השופט בדימוס אורי שהם, נציב תלונות הציבור על שופטים היוצא / צילום: ליאור מזרחי

נציב השופטים פורש ללא מחליף נוכח התנגדות לוין למנות שופט עליון בדימוס

שר המשפטים יריב לוין מבקש לשנות את השיטה הקיימת ולמנות לתפקיד נציב התלונות שופט מחוזי בדימוס - ולא שופט עליון בדימוס כפי שהיה ב-20 השנים האחרונות ● מ"מ נשיא העליון עוזי פוגלמן מתנגד לכך ● הנציב הפורש אורי שהם כתב ביקורת קשה על כך שטרם מונה לו מחליף: "פעילות הנציבות נגדעת עתה במחי יד וללא כל הצדקה"

עידן עופר, בעלי או.פי.סי אנרגיה / צילומים: סיון פרג', shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

שוב מפסיד ברכב החשמלי: עידן עופר מחק עשרות מיליוני שקלים במיזם עמדות טעינה

כעשור לאחר קריסת מיזם הרכב החשמלי בטר פלייס שהוביל עופר, הפחיתה או.פי.סי אנרגיה שבשליטתו כ־44 מיליון שקל מהשקעה שביצעה במניות חברת טעינת הרכב ג'ינרג'י ● זאת לאחר שניסיון להפריד כוחות עם יזם החברה נכשל