גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מרד חדרי הכושר" מסתבך: פשיטות משטרתיות, קנסות ואזהרות ברחבי הארץ

רק אתמול הנחתה הממשלה על סגירתם, והיום פשטה המשטרה על חדרי כושר ברחבי הארץ, חילקה קנסות וזימנה בעלים לחקירות ● "הגיעו אלינו שבעה שוטרים בו זמנית, כאילו אין משפחות פשע באשדוד"

מרד חדרי הכושר: שוטרים פושטים על חדרי כושר ברחבי הארץ / צילום: תמונה פרטית
מרד חדרי הכושר: שוטרים פושטים על חדרי כושר ברחבי הארץ / צילום: תמונה פרטית

יום לאחר הנחיית הממשלה לסגור את חדרי הכושר, והכרזת בעלי מכוני הכושר על "מרד" ופתיחת העסקים כרגיל, ערכה המשטרה פשיטות על חדרי כושר רבים: אמש והיום פשטה המשטרה על חדרי כושר ברחבי הארץ, בין היתר באשדוד, תל אביב, כפר סבא וראשון לציון. השוטרים חילקו אזהרות לבעלי המכונים, ונרשמו גם מקרים בהם זומנו הבעלים לחקירה בחשד להפרת החוק האוסר על פתיחת חדרי כושר. בין המכונים בהם נערכו פשיטות נמנים "ספייס" ו"לזוז". במקרה של "לזוז" פשטו על המקום שבעה שוטרים, והבעלים הוזמנו לחקירה לאחר שהודיעו לשוטרים כי אין בכוונתם לסגור את המקום.

הרקע לפשיטות של המשטרה הנו רשימת ההגבלות החדשה שאישרה הממשלה להתמודדות עם הגל השני של מגפת הקורונה, וביניהן ההחלטה על סגירת חדרי הכושר. ההודעה עוררה סערה בקרב בעלי חדרי הכושר וסטודיו לאימונים, אשר הודיעו באמצעות "פורום חדרי הכושר" כי הם לא יסגרו את שעריהם (במה שזכה לכינוי "מרד חדרי הכושר") בין היתר מאחר שלא קיימו איתם כל שיח בנוגע להגבלות, ההנחיות לא ברורות וכן חדרי הכושר ומתחמי הספורט אינם מהווים לטענתם גורם משמעותי בשרשרת התחלואה.

אתמול, לאחר דיונים בנושא, פורסמו הנחיות מפורטות יותר בנוגע לסגירתם של מתחמי כושר, ובין היתר הובהר כי מתחמי סטודיו יכולים להמשיך ולפעול. זאת, בניגוד לחדרי כושר. בעקבות ההודעה, החליטו חדרי כושר רבים להסב את חללי חדרי הכושר שלהם למתחמי סטודיו, תוך עמידה בכללי הריחוק החברתי ומספר המתאמנים המותר. ואולם, הבוקר, קיבלו בעלי חדרי כושר רבים ביקור מהמשטרה.

אחת מבעלי חדרי הכושר האלה היא סטלה ויינשטיין, בעלים של רשת חדרי הכושר "לזוז" ומראשי וועד "פורום חדרי הכושר", אשר על חדר הכושר שלה באשדוד פשטו הבוקר שוטרים. ויינשטיין: "הגיעו אלינו שבעה שוטרים בו זמנית, כאילו אין משפחות פשע באשדוד, ואין יותר פשיעה בארץ. המתאמנים הרגישו מאוימים. בסוף הם גם לקחו את שני השותפים שלי לחקירה. הם מחרבים לנו את העסק לגמרי. אני אזרחית שומרת חוק, וזו סיטואציה מאוד לא קלה עבורי".

לדברי סטלה, היא ושותפיה ביצעו התאמות של חדר הכושר ל"תו הסגול" ולהנחיות החדשות, ובתחילה השוטרים שהגיעו למקום כלל לא ידעו שלמתחמי סטודיו הותר לפעול. "אתמול, עם הוצאת הצו המגביל, קראנו אותו בצורה מסודרת, את כל החוק הזה שיצא ב-47 שניות מחשבה. זה הזמן שהוקדש מהרגע שהוחלט לסגור את כל חדרי הכושר ועד הרגע שחברי הכנסת הצביעו בעד, וב-47 שניות הללו לא ביקשו ולו נתון אחד ממשרד הבריאות על מצב התחלואה וההדבקה בחדרי הכושר. אבל קראנו הכול, ביצענו התאמות והפכנו את חדרי הכושר שלנו למתחמי סטודיו מסודרים, מבודלים כאשר כל מתחם מבודד עם הפרדה מסודרת ולא יותר מ-19 איש בכל מתחם.

"ובכל זאת הגיעו שוטרים ודרשו לסגור בלי להבין, בלי לקרוא את החוק ובלי לברר האם אנחנו עומדים בכללים. הם לא ידעו בכלל שמתחמי סטודיו יפתחו. הם נתנו לנו אזהרה, ואמרו לנו שזה לא מופיע שאנחנו 'סטודיו' ברישיון העסק שלנו" ואחרי שאמרנו שנישאר פתוחים שני השותפים שלי - אנטולי וויקטור שנקל - 'הוזמנו' למשטרה, והם כרגע בתחנת משטרה".

למה אתם לא סוגרים?

ויינשטיין: "אנחנו לא נסגור גם אם נאלץ להיעצר. אני אזרחית שומרת חוק, אך יש גבול, לא אתן לממשלה למוטט את העסק שבנינו ולשלוח אותנו לפת לחם. מדובר בענף עם אפס הדבקות ו-120,000 עובדים. איך אסתכל בעיניים לעובדים שלי? אנחנו אנשים נורמליים שנמצאים בסיטואציה לא נורמלית".

שני השותפים ברשת "לזוז" שוחררו בינתיים מהתחנה, לאחר שהצליחו לשכנע את השוטרים כי על פי ההנחיות הם יכולים לפתוח את המתחם כ"סטודיו" עם ההתאמות הנדרשות, אותם הם עשו.

הפשיטות נערכות על רקע הבלגן החוגג כיום בתחום חדרי הכושר. הגם שההגבלות החדשות נכנסו לתוקף אתמול בשעה 14:00, וחדרי הכושר היו אמורים להיסגר החל משעה זו, לא מעט מתאמנים קיבלו הודעות מהמועדים בהם הם מתאמנים לפיהן המקום יישאר פתוח. כפי שנחשף ב"גלובס", הרקע להודעה הייתה הנחיית ועד הפעולה של פורום חדרי הכושר, שבו חברים מאות חדרי כושר וסטודיו לכושר, שהורה לחבריו לא להישמע להנחיות הממשלה ולפתוח את חדרי הכושר, חדרי האימון והסטודיו כרגיל. הבעלים של חדרי הכושר ידעו כי הם מסתכנים בסנקציות, אך מרגע שהותר למתחמי הסטודיו להמשיך לפעול הם ראו בכך פתח להישאר פעילים, אם יבצעו את ההתאמות הנדרשות. המדינה, כך נראה, חושבת אחרת.

יובל ליבלינג, הבעלים והמנכ"ל של רשת פרופיט, היה בין הרשתות הגדולות היחידות שפעלו בהתאם להנחיות הממשלה וסגר את 25 מועדוני הרשת בשעה 14:00 בדיוק אתמול. הסגירה בוצעה במקביל למחאה שהוביל יחד עם ועד ארגון בעלי העסקים בענף הכושר, שהוא מראשיו. ליבלינג בחר לסגור את כל הסניפים, למרות הנזק הכלכלי העצום שהדבר גורם לרשת ולמרות שהוא ממובילי המחאה.

עמדתו של ליבלינג וארגון בעלי העסקים בענף הכושר הנה כי ההחלטה על סגירתם של חדר הכושר הייתה מוטעית, ולא התבססה על נתוני אמת המצביעים על אחוז הדבקה מהנמוכים במשק במסגרת חדרי הכושר.

לדברי ליבלינג, "הארגון פעל, פועל ויפעל בכל אמצעי חוקי במטרה להסיר את המגבלות בהתאם לנותני האמת של ההדבקות ולמנוע את אפלייתם הלא מוצדקת של חדרי הכושר, וכן יפעל למתווה פיצוי מיידי שישקף את הפגיעה האנושה בענף".

עוד כתבות

ד''ר פרוסטינג

נונו מימי ברכישה נוספת: קנתה את קונדיטוריית הבוטיק ד"ר פרוסטינג

הקבוצה, בראשות איש העסקים דובב לוינסון, רכשה כבר לפני חודשיים 80% מהשליטה בקונדיטוריה תל אביבית בשם ד"ר פרוסטינג על פי שווי של 1.6 מיליון שקלים

סוכנות דירוג האשראי מודי'ס / צילום: Shutterstock, Daniel J. Macy

פיץ' צפויה להצטרף: מאחורי הודעת מודי'ס והאם העלאת הדירוג קרובה

במשרד האוצר קיימו שיחות עם פיץ' ומעריכים כי תיישר קו בשבועות הקרובים בייצוב תחזית הדירוג ● במודי'ס העלו את תחזית הצמיחה של ישראל ל-5%, אבל הדרך חזרה לדירוג שלפני המלחמה עוד ארוכה

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

ירידות בתל אביב; מניות השבבים והביטחוניות נופלות

מדד ת"א 35 משיל 1.3% ● ירידות בבורסות בעולם, מחירי המתכות היקרות ממשיכים לצנוח ● הישראלים פדו בינואר 2 מיליארד שקל ממדדי וול סטריט ורכשו קרנות מקומיות ● השקל נחלש הבוקר; מיטב: התחזקות השקל נבעה מהחלשות הדולר ● בלומברג: ספקולנטים סינים דחפו את מחירי הזהב, והיו הראשונים להפיל אותם ● אחרי זינוק של 1,500%, בבנק אוף אמריקה צופים שמניית סנדיסק לא תעצור, וממליצים גם על שלוש מענקיות הטכנולוגיה

עקב אכילס של חמינאי שעשוי להוביל אותו להפסד מול ארה"ב

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ההבדלים הגדולים בין טראמפ לחמינאי, איך מתמודדים צעירי עזה עם המשבר הכלכלי ברצועה, והארגונים העשירים שרוצים להשפיע על בחירות האמצע בארה"ב • כותרות העיתונים בעולם

לארי אליסון, מייסד אורקל / צילום: Shutterstock

דיווח: אורקל מתכננת לפטר עד 30 אלף עובדים

סיבוב קיצוצים זה, הנחשב לגדול בכל הזמנים, מגיע לאחר שהחברה שמעסיקה כיום 162 אלף איש פיטרה בסוף השנה החולפת 10,000 עובדים נוספים כחלק מתוכנית ארגון מחדש, אשר נועדה לחסוך לה הוצאות שנתיות של 1.6 מיליארד דולר

סניף יוחננוף / צילום: יח''צ

ב-17 מיליון שקל: יוחננוף רוכשת 30% מקרקע ליד בנימינה להקמת מרכז מסחרי

לגלובס נודע כי יוחננוף תשקיע את הכסף כדי להקים מרכז מסחרי שיכלול סניף של הרשת ● הרכישה מתבצעת מחברת הנדל"ן שי חי ● המרכז החדש שייפתח ב-2029 עשוי להתחרות בקניון "מול זכרון" הסמוך

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

הפגישה של רה"מ עם הצמרת הביטחונית - וההערכה בישראל: "ארה"ב עברה את נקודת האל-חזור"

נתניהו כינס פגישה מרובעת עם זמיר, ראש המוסד ברנע ושר הביטחון כ"ץ • בישראל מעריכים: טראמפ יממש את האיומים, ה"נעלם" שנותר במשוואה - היקף התקיפה • גורם ישראלי: "לא נוכל להשלים עם יכולת הטילים של איראן, גם האמריקאים מבינים זאת" ● איחוד האמירויות מנהלת בשבועות האחרונים מגעים עם ארה"ב וישראל על ניהול ההיבטים האזרחיים של רצועת עזה ● עדכונים שוטפים

רשת moltbook / צילום: צילום מסך

מהתפעמות לחשש ועד פרצת אבטחה: מה הסיפור של Moltbook, הרשת החברתית של הבינה המלאכותית

הרשת החברתית לבוטים עוררה סקרנות עולמית, עד שפרצת אבטחה אחת העבירה את הדיון מתודעה לניהול ואבטחה

אונקיית כסף / צילום: Reuters, CFOTO

אחרי נסיקה מסחררת הגיעה הנפילה: מה גרם לירידות החדות במחירי המתכות?

בשבוע שעבר הזהיר צבי סטפק כי מחירי שתי המתכות ב"סחרור מסוכן שיגרום הפסדים כבדים למשקיעים" ● לדבריו "זה קורה בעיקר כאשר הראלי המטורף מוכתב ע"י כניסת משקיעים ש'מגלים' את ההזדמנות באיחור רב" ● ולמה גם הביטקוין הצטרף לירידות?

אילוסטרציה: Shutterstock

ירידות באירופה ובחוזים העתידיים; הנפט, הכסף והביטקוין נופלים

בורסת דרום קוריאה נפלה בכ-5% ● מחירי המתכות היקרות ממשיכים לצנוח ● בלומברג: ספקולנטים סינים עזרו לדחוף מחירי הזהב, והיו הראשונים להפיל אותם

נשיא סין שי ונשיא איראן פזשכיאן נפגשים בבייג'ינג / צילום: ap, Ng Han Guan

תחת עיני הבית הלבן: סין הפכה לגורם מרכזי בשימור המשטר האיראני

בעוד שמוסקבה מתמהמהת באספקה, סין מטמיעה בטהרן מערכות הגנה מתקדמות ● מנגנון משומן של "מכליות רפאים" מאפשר לסין ליהנות מנפט איראני בהנחות עתק ● אלא שמאחורי הדברים, מסתתרת תמונה מורכבת של גירעון סחר מעמיק וניצול ציני

מוחמד ספורי / איור: גיל ג'יבלי

פס הייצור של עו"ד ספורי: כך הפכו התביעות הייצוגיות למנגנון שכר טרחה

עמותת "היבה" הוקמה כדי לסייע למשפחות במצוקה, אך ביהמ"ש העליון קבע כי נעשה בה "שימוש פיקטיבי" לתביעות ייצוגיות של עו"ד מוחמד ספורי ● כעת מתנהלת נגדו קובלנה משמעתית של ועדת האתיקה ● מודל הפעולה: הגשת עשרות הליכים, הסתלקות שיטתית מוסכמת וקבלת שכר טרחה - בלי דיון מהותי ובלי פיצוי לציבור ● ספורי בתגובה: "אין שחר לטענות, זה ניסיון ניגוח"

לירון אייזנמן (סיליקום), יהוא עופר (אודיסייט) / צילום: ברצי גולדבלט, שלומי יוסף

הישראלית שקפצה במעל 30% בשבוע, וזו שירדה לשפל של שנתיים וחצי

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● סיליקום קפצה במעל 20% בעקבות פרסום תוצאותיה הכספיות ותחזית חיובית לרבעון הראשון של 2026 ● אודיסייט טיפסה במעל 30% בשבוע, לאחר שדיווחה על שתי הזמנות פיילוט חדשות מלקוח ביטחוני גדול ● ורוניס ירדה לשפל של שנתיים וחצי, לאחר שבמורגן סטנלי הורידו את המלצתם למניה

תחנות כוח / צילום: באדיבות החברה

משרד הביטחון מביע תמיכה בהקמת תחנת הכוח בעטרות

על רקע חשש למחסור באנרגיה ופגיעות בתשתיות, רשות החירום הלאומית מגדירה את תחנת הכוח בעטרות כפרויקט לאומי קריטי ודורשת מיגון מיוחד, כולל יכולות גילוי ויירוט רחפנים

ארקפה / צילום: עינת לברון

קפה יקר: אחרי ארומה - גם רשת ארקפה מעלה מחירים

עפ"י ארקפה, עליית המחירים המשוקללת בכלל המוצרים תעמוד על 3%, וזאת לאחר שנה שבה הרשת נמנעה מלעדכן את המחירים ● בנוסף מציינים ברשת כי מחירי משקאות הקפה העיקריים לא השתנו

סניף של רשת מקדונלד’ס / צילום: Shutterstock

גם מקדונלד׳ס מעלה מחירים: כמה תשלמו על ארוחת ביג מק?

רשת המזון המהיר הודיעה על העלאת מחירים במוצרי הדגל ובארוחות הקלאסיות, בהמשך לגל ההתייקרויות במשק ● ארוחת הילדים תעלה מעתה 32 שקלים במקום 31, הביג מק המסורתי יעלה ב15% מ־20 שקלים ל־23 שקלים והמקרויאל יעלה מ־36 ל־40 שקלים

משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר

המנכ"ל שמכר מניות ב-200 מיליון דולר ורוצה לצאת מהבורסה בניו יורק: "זה נהיה לא נעים"

בעיצומו של מאבק שליטה בחברת האסתטיקה הרפואית שהקים, מספר מזרחי על התלאות והמשקיעים שהכבידו עליו בשנים האחרונות ● לאחר שמניית אינמוד צללה ב–84% בשל ירידה בעסקיה, והועמדה למכירה, חבר מזרחי למאיר שמיר בניסיון לרכוש אותה ולהפכה לפרטית, "גם כדי להוריד אותם מהגב שלנו" ● לצורך זה הוא מוכן להשקיע את 200 מיליון הדולר שהרוויח בשוק

צינוק העינויים הסודי של אגדת הוול סטריט / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

מה שהתגלה בצינוק של הכוכב מוול סטריט אף אחד לא יכול היה לדמיין

הווארד רובין נודע לשמצה ככוכב שוק ההון האמריקאי בשנות ה־80, שאהב לקחת סיכונים וגם הפסיד רבע מיליארד דולר למריל לינץ' ● אלא שאיש לא ציפה למה שנחשף בפנטהאוז שלו במנהטן: מנגנון משומן של התעללות מינית קשה בנשים, חלקן דוגמניות, שגייסה עבורו שותפה תמורת מיליונים ● כעת הוא עשוי להישלח למאסר עולם

מוזגת בבית קפה בברלין. רוב העבודות החלקיות הן במגזר השירותים / צילום: Reuters, IMAGO/photothek.de

"אנחנו חייבים לעבוד": גרמניה נגד משרה חלקית ושבוע עבודה מקוצר

הקנצלר פרידריך מרץ יוצא למלחמה בטרנד ה"איזון–בין–חיים–לעבודה" ובמודל התעסוקה החלקי שהפך לסימן ההיכר של הכלכלה הגרמנית ● עם שוק עבודה קשיח, אוכלוסייה מזדקנת וגירעון אקטוארי בפנסיות, בברלין דורשים מהאזרחים: "מי שיכול לעבוד יותר - חייב לעבוד יותר"

שדה התעופה בהרצליה / צילום: נועם הרמן

המס על קרקעות פנויות מתקדם לאישור: מי ישלם ולמה זה עלול להיות בעייתי

מס הרכוש על קרקעות פנויות כלול בחוק ההסדרים לתקציב 2026 ● האם היזמים שקנו לאחרונה קרקעות במכרזי המדינה הגדולים יצטרכו לשלם מיליונים לרשות המסים? ● גלובס עושה סדר