גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מרד חדרי הכושר" מסתבך: פשיטות משטרתיות, קנסות ואזהרות ברחבי הארץ

רק אתמול הנחתה הממשלה על סגירתם, והיום פשטה המשטרה על חדרי כושר ברחבי הארץ, חילקה קנסות וזימנה בעלים לחקירות ● "הגיעו אלינו שבעה שוטרים בו זמנית, כאילו אין משפחות פשע באשדוד"

מרד חדרי הכושר: שוטרים פושטים על חדרי כושר ברחבי הארץ / צילום: תמונה פרטית
מרד חדרי הכושר: שוטרים פושטים על חדרי כושר ברחבי הארץ / צילום: תמונה פרטית

יום לאחר הנחיית הממשלה לסגור את חדרי הכושר, והכרזת בעלי מכוני הכושר על "מרד" ופתיחת העסקים כרגיל, ערכה המשטרה פשיטות על חדרי כושר רבים: אמש והיום פשטה המשטרה על חדרי כושר ברחבי הארץ, בין היתר באשדוד, תל אביב, כפר סבא וראשון לציון. השוטרים חילקו אזהרות לבעלי המכונים, ונרשמו גם מקרים בהם זומנו הבעלים לחקירה בחשד להפרת החוק האוסר על פתיחת חדרי כושר. בין המכונים בהם נערכו פשיטות נמנים "ספייס" ו"לזוז". במקרה של "לזוז" פשטו על המקום שבעה שוטרים, והבעלים הוזמנו לחקירה לאחר שהודיעו לשוטרים כי אין בכוונתם לסגור את המקום.

הרקע לפשיטות של המשטרה הנו רשימת ההגבלות החדשה שאישרה הממשלה להתמודדות עם הגל השני של מגפת הקורונה, וביניהן ההחלטה על סגירת חדרי הכושר. ההודעה עוררה סערה בקרב בעלי חדרי הכושר וסטודיו לאימונים, אשר הודיעו באמצעות "פורום חדרי הכושר" כי הם לא יסגרו את שעריהם (במה שזכה לכינוי "מרד חדרי הכושר") בין היתר מאחר שלא קיימו איתם כל שיח בנוגע להגבלות, ההנחיות לא ברורות וכן חדרי הכושר ומתחמי הספורט אינם מהווים לטענתם גורם משמעותי בשרשרת התחלואה.

אתמול, לאחר דיונים בנושא, פורסמו הנחיות מפורטות יותר בנוגע לסגירתם של מתחמי כושר, ובין היתר הובהר כי מתחמי סטודיו יכולים להמשיך ולפעול. זאת, בניגוד לחדרי כושר. בעקבות ההודעה, החליטו חדרי כושר רבים להסב את חללי חדרי הכושר שלהם למתחמי סטודיו, תוך עמידה בכללי הריחוק החברתי ומספר המתאמנים המותר. ואולם, הבוקר, קיבלו בעלי חדרי כושר רבים ביקור מהמשטרה.

אחת מבעלי חדרי הכושר האלה היא סטלה ויינשטיין, בעלים של רשת חדרי הכושר "לזוז" ומראשי וועד "פורום חדרי הכושר", אשר על חדר הכושר שלה באשדוד פשטו הבוקר שוטרים. ויינשטיין: "הגיעו אלינו שבעה שוטרים בו זמנית, כאילו אין משפחות פשע באשדוד, ואין יותר פשיעה בארץ. המתאמנים הרגישו מאוימים. בסוף הם גם לקחו את שני השותפים שלי לחקירה. הם מחרבים לנו את העסק לגמרי. אני אזרחית שומרת חוק, וזו סיטואציה מאוד לא קלה עבורי".

לדברי סטלה, היא ושותפיה ביצעו התאמות של חדר הכושר ל"תו הסגול" ולהנחיות החדשות, ובתחילה השוטרים שהגיעו למקום כלל לא ידעו שלמתחמי סטודיו הותר לפעול. "אתמול, עם הוצאת הצו המגביל, קראנו אותו בצורה מסודרת, את כל החוק הזה שיצא ב-47 שניות מחשבה. זה הזמן שהוקדש מהרגע שהוחלט לסגור את כל חדרי הכושר ועד הרגע שחברי הכנסת הצביעו בעד, וב-47 שניות הללו לא ביקשו ולו נתון אחד ממשרד הבריאות על מצב התחלואה וההדבקה בחדרי הכושר. אבל קראנו הכול, ביצענו התאמות והפכנו את חדרי הכושר שלנו למתחמי סטודיו מסודרים, מבודלים כאשר כל מתחם מבודד עם הפרדה מסודרת ולא יותר מ-19 איש בכל מתחם.

"ובכל זאת הגיעו שוטרים ודרשו לסגור בלי להבין, בלי לקרוא את החוק ובלי לברר האם אנחנו עומדים בכללים. הם לא ידעו בכלל שמתחמי סטודיו יפתחו. הם נתנו לנו אזהרה, ואמרו לנו שזה לא מופיע שאנחנו 'סטודיו' ברישיון העסק שלנו" ואחרי שאמרנו שנישאר פתוחים שני השותפים שלי - אנטולי וויקטור שנקל - 'הוזמנו' למשטרה, והם כרגע בתחנת משטרה".

למה אתם לא סוגרים?

ויינשטיין: "אנחנו לא נסגור גם אם נאלץ להיעצר. אני אזרחית שומרת חוק, אך יש גבול, לא אתן לממשלה למוטט את העסק שבנינו ולשלוח אותנו לפת לחם. מדובר בענף עם אפס הדבקות ו-120,000 עובדים. איך אסתכל בעיניים לעובדים שלי? אנחנו אנשים נורמליים שנמצאים בסיטואציה לא נורמלית".

שני השותפים ברשת "לזוז" שוחררו בינתיים מהתחנה, לאחר שהצליחו לשכנע את השוטרים כי על פי ההנחיות הם יכולים לפתוח את המתחם כ"סטודיו" עם ההתאמות הנדרשות, אותם הם עשו.

הפשיטות נערכות על רקע הבלגן החוגג כיום בתחום חדרי הכושר. הגם שההגבלות החדשות נכנסו לתוקף אתמול בשעה 14:00, וחדרי הכושר היו אמורים להיסגר החל משעה זו, לא מעט מתאמנים קיבלו הודעות מהמועדים בהם הם מתאמנים לפיהן המקום יישאר פתוח. כפי שנחשף ב"גלובס", הרקע להודעה הייתה הנחיית ועד הפעולה של פורום חדרי הכושר, שבו חברים מאות חדרי כושר וסטודיו לכושר, שהורה לחבריו לא להישמע להנחיות הממשלה ולפתוח את חדרי הכושר, חדרי האימון והסטודיו כרגיל. הבעלים של חדרי הכושר ידעו כי הם מסתכנים בסנקציות, אך מרגע שהותר למתחמי הסטודיו להמשיך לפעול הם ראו בכך פתח להישאר פעילים, אם יבצעו את ההתאמות הנדרשות. המדינה, כך נראה, חושבת אחרת.

יובל ליבלינג, הבעלים והמנכ"ל של רשת פרופיט, היה בין הרשתות הגדולות היחידות שפעלו בהתאם להנחיות הממשלה וסגר את 25 מועדוני הרשת בשעה 14:00 בדיוק אתמול. הסגירה בוצעה במקביל למחאה שהוביל יחד עם ועד ארגון בעלי העסקים בענף הכושר, שהוא מראשיו. ליבלינג בחר לסגור את כל הסניפים, למרות הנזק הכלכלי העצום שהדבר גורם לרשת ולמרות שהוא ממובילי המחאה.

עמדתו של ליבלינג וארגון בעלי העסקים בענף הכושר הנה כי ההחלטה על סגירתם של חדר הכושר הייתה מוטעית, ולא התבססה על נתוני אמת המצביעים על אחוז הדבקה מהנמוכים במשק במסגרת חדרי הכושר.

לדברי ליבלינג, "הארגון פעל, פועל ויפעל בכל אמצעי חוקי במטרה להסיר את המגבלות בהתאם לנותני האמת של ההדבקות ולמנוע את אפלייתם הלא מוצדקת של חדרי הכושר, וכן יפעל למתווה פיצוי מיידי שישקף את הפגיעה האנושה בענף".

עוד כתבות

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר, והבעל נותר בלי זכויות בבית

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

אייזיק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת, ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה־הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

עד לפני יומיים ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים