גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עורך חדשות השבת של "רשת 13" פוטר ועורר סערה

ניר בכר, עורך מהדורת חדשות השבת "בחדשות 13" שפוטר היום, פרסם פוסט שבו האשים את ההנהלה בכך שהיא פועלת "ברוח בלפור" ● העיתונאית נגה ניר נאמן צייצה בתגובה: "לשיקולים פוליטיים לא היה מקום ולא יהיה מקום אצלנו"

אולפן חדשות 13 / צילום: צילום מסך, גלובס
אולפן חדשות 13 / צילום: צילום מסך, גלובס

התכתשות של ממש מתחוללת בין עיתונאי "חדשות 13". זאת לאחר שעורך מהדורת חדשות השבת ניר בכר, שפוטר היום רשמית, פרסם פוסט שבו הוא האשים את הנהלת "חדשות 13" והמנכ"ל ישראל טוויטו בסיכול ממוקד לעיתונאים "שלא באים טוב בעין המנכ"ל", וטוען שרוח המפקד ב"חדשות 13" כיום היא רוח בלפור.

בפוסט שפרסם ברשתות החברתיות, בכר הביע תמיהה מדוע הוחלט לפטר דווקא אותו למרות שהמהדורה שערך צמצמה את הפער בשבועות האחרונים מול המתחרים ב"חדשות 12", ומדוע לאחר שכבר זומן לשימוע הוצע לו לערוך את התוכנית "שישי עם איילה חסון" תמורת שכר נמוך ב-30%. עוד תוהה בכר מדוע צורף העיתונאי אבי עמית,  מגיש פינת התחקירים "המפצח", אל רשימת המפוטרים, זאת למרות ההצלחה של הפינה שלו, ולאחר שבשבוע האחרון עקף הרייטינג שלה את המתחרים ב-30%.

"מדוע החליט המנכ"ל להיפטר בעת הזאת דווקא מפינת התחקירים הבועטת ומתוכנית החדשות המצליחה והעקבית שלו, כפי שהוא עצמו הדגיש בלא מעט הזדמנויות? את התשובה צריך לחפש ברוח המפקד שנחת על הכיסא לאחר ששימש כיועץ התקשורת של השרים גדעון סער וישראל כ"ץ - עניין תמוה ומטריד לכשעצמו", כתב בכר בפוסט.

"מיד עם הקפצתו לתפקיד, התברר שרוח המפקד - היא רוח בלפור. גם אם הדברים לא נאמרים במפורש", כתב בכר ופירט שורה של מקרים שלטעמו משקפים אמירה זאת: טענות על כך שלא זימן לאולפן את ישראל כ"ץ, שאלות לגבי הבחירה לפתוח מהדורה עם פריצה לעצרת לזכר רבין או טרוניות על כך שהכתב המדיני מצטט בכתבה על סיפוח את בני גנץ.

"וכל בעודך נדרש לתת הסברים לדובר הליכוד מדוע אתה לא מצעיד לאולפן מידי שבוע את שרי המפלגה אתה מגלה שמה שלא קורה אצלך בתוכנית, ממלא את המסך מסביב לשעון עם כל הריקלינים והארז תדמורים של העולם, שחותרים בעקביות תחת התקשורת החופשית, אבל ניזונים במקביל מהבמה הנדיבה שלה". לטענתו, "הערוץ הבלתי תלוי שנתן בעבר בראש עם תחקירים ועיתונות לוחמת - הוא כעת חתלתול מבוית. אפשר להשליך עד מחר את שק האינטרסים על הבעלים בלווטניק ועל מנכ"ל רשת אבי בן טל. האחריות לעמוד השדרה העיתונאי של החברה מוטלת על העורך הראשי בלבד".

כאמור הפוסט של בכר מעורר תגובות רבות בענף התקשורת, שממילא עסק בימים האחרונים בפיטורים ב"חדשות 13" ובסיבות להם.

כך למשל העיתונאי אלון בן דוד התייחס ב"דמוקרט TV" לתוכנית הפיטורים ואמר כי "קשה להתווכח עם בעלים שאומר לך אני לא מוכן יותר להפסיד כסף. לא הייתי עוטף את זה בשום צבע פוליטי, ואני מתנגד לכל הרמיזות האלה".

כתב הצפון של "חדשות 13" אלי לוי התייחס ישירות לפוסט של בכר וכתב "ניר יקירי הוא מהאנשים הישרים, הרגישים והחברתיים שהכרתי ב-24 שנותי ככתב הצפון ועבדתי עם שניים-שלושה עורכים. הפיטורים כואבים לי יותר מלכל אדם אחר. אתה עורך מקצוען - אין מקום לציוץ הזה, האשמות האלה פוגעות באדם שבנה את שמו ואת הקריירה שלו מאפס".

על כך השיב לו עמית אהרונסון, כתב מגזין של החברה, שפוטר אף הוא בגל האחרון, כשהוא התייחס לאופן ולגישה שבה פוטרו העובדים בחדשות - שזכתה לביקורת (אם כי עד עתה שקטה) מחלק מהמפוטרים. "ברור אלי", צייץ אהרונסון, "כל כך ישר ורגיש שאפילו להרים טלפון, לשלוח הודעה, להסתכל בפרצוף לחלק הארי של המפוטרים הוא לא טרח. או סתם לוודא שמודיעים להם שמפסיקים לעבוד איתם בזמן ולא, נניח, שלושה ימים אחרי שהעניין יוצא לתקשורת. רגיש. ברור".

עיתונאים אחרים הנחשבים מקורבים לטוויטו מיהרו לצייץ ציוצי תמיכה. הכתב דורון הרמן צייץ: "ניר ידידי, צר לי על פיטוריך. אתה כותב דברים קשים ולצערי גם לא נכונים. זכותך כמובן לכעוס ולהיות מאוכזב. יחד עם זאת תסביר לי בבקשה איך אפשר לטעון טענות סרק כמו שרוח בלפור נושבת ב'חדשות 13'. האם נשבה גם כאשר נלחמו שדרוקר יישאר בחדשות ולא יעבור לתאגיד? אני מבין את מצבך העדין ומאחל לך כל טוב, אבל דבריך מטילים על עיתונאים מעולים כתם. רוב הכתבים אצלנו למרבה הצער חוששים מה יכתבו עליהם נתי טוקר ענת ביין-לובוביץ' ורן בוקר. ולכן לא יגיבו כאן. אבל ודאי תסכים איתי, שאם אתה באמת זועק מדם ליבך. היית צריך להתריע בזמן אמת. לא עשית זאת. מדוע?".

גם העיתונאית נגה ניר נאמן צייצה בטוויטר תגובה על ההאשמת של בכר: "ניר ידידי, לכולנו עצוב על חברים שהולכים בגל הפיטורים הזה, אבל הכעס שלך על אובדן העבודה לא מצדיק הטחת רפש כזאת עלינו, העיתונאים שעובדים כאן. ולא על העורך הראשי הישיר - המנכ"ל שלנו, כשאתה יודע שלשיקולים פוליטיים לא היה מקום ולא יהיה מקום אצלנו".

בכר כאמור הוא עיתונאי ותיק עם קריירה של למעלה מ-30 שנה, ותפקידים במספר כלי תקשורת, בהם "ידיעות אחרונות" וקבוצת "הארץ". אין זאת הפעם הראשונה שסיום העבודה שלו מלווה באקורד צורם מבחינתו, גם בעת פיטוריו מ"ידיעות אחרונות", שם כיהן כעורך 7 ימים, ניהל בכר הליך משפטי נגד הקבוצה וביקש צו משפטי שיורה ל"ידיעות אחרונות" להימנע ממינוי עורך למוסף. במהלך ההתדיינות בתיק חשף בכר לכאורה התנהלות בעייתית בתוך "ידיעות אחרונות" כמו גם של העורך דאז רפי גינת. בסופו של דבר התביעה נמחקה ובכר חויב בהוצאות.

מחדשות 13 נמסר כי "בימים אלו אנו נמצאים בעיצומו של תהליך התייעלות לא פשוט, ארגונית ופרסונלית, עקב קיצוץ של עשרות מיליוני שקלים, כל זאת במטרה להבריא את החברה ולהמשיך לספק לצופים שידורי חדשות ברמה הגבוהה ביותר, כפי שעשינו עד כה. אנו נאלצים להיפרד מאנשי מקצוע מעולים, בניהם ניר בכר. צר לנו על הבחירה שלו לסיים ההתקשרות בנינו בטונים כאלו, ומאחלים לו הצלחה רבה בהמשך הדרך".

עוד כתבות

מעבר רפיח על גבול מצרים / צילום: ap, Sam Mednick

מעבר רפיח ייפתח: המועד הצפוי, והוויתור הישראלי

גורם ביטחוני: "ערים לשמועות סביב איראן, אין שינוי בהנחיות" ● נשיא טורקיה שוחח בטלפון עם נשיא איראן על "ההתפתחויות האחרונות באיראן" ● מת מפצעיו עשהאל באבד, לוחם המילואים שנפצע קשה בהיתקלות בשבוע הראשון להפסקת האש ● הגברת התקיפות של ישראל - והחשש בלבנון: "שלב חדש של הסלמה באזור שמצפון לליטאני" ● נשיא רוסיה ולדימיר פוטין אמר שייפגש עם ג'ארד קושנר וסטיב וויטקוף, שליחיו של נשיא ארה"ב ● דיווחים שוטפים

מיחזור משכנתאות / צילום: Shutterstock

בהיקף של 5 מיליארד שקל: שיאי מיחזור משכנתאות בדצמבר

מנתוני בנק ישראל עולה כי בחודש דצמבר 2025 נרשמו שיאי מיחזור משכנתאות בין בנקים, ובמקביל חלה ירידה קלה בפיגורי המשכנתאות ● הנתונים מצביעים על למעלה מ-7,000 לווים שמיחזרו בחודש שעבר משכנתאות, כאשר היקפי המיחזורים הגיעו לכ-5 מיליארד שקל

משרד הבריאות, ירושלים / צילום: איל יצהר

הוועדה שתכריע מי ישלוט באשפוזי הבית והבעיות שלא הגיעו לשולחן הדיונים

משרדי הבריאות והאוצר הקימו ועדה כדי לדון באופן שבו ינוהלו אשפוזי הבית ובחלוקת עוגת התמריצים בין בתי החולים לקופות ולקבלניות המשנה ● אלא ששאלות שנוגעות לאיכות הטיפול, כמו גישה לתרופות ולמומחים, עדיין רחוקות מלקבל הסדרה בחוק

בוול סטריט המניות הקטנות הפכו למובילות של השוק / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

"ההתמקדות בת"א 125 היא החמצה": האם המניות הקטנות בדרך להוביל את הבורסה?

מדד ראסל 2000, הכולל את מניות השורה השנייה בארה"ב, רושם את פתיחת השנה הטובה ביותר שלו מאז 2021, ובשוק מאמינים שהראלי יימשך ● האם גם בת"א המניות הקטנות יתפסו את קדמת הבמה? "מי שאופטימי על ישראל זה מדד טוב להיחשף אליו"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בדרך לאיראן? זה המועד שבו טראמפ מעדיף לתקוף

נשיא ארה"ב הציג דפוס פעולה ברור: נטייה להכריז על צעדים נפיצים דווקא בלילות, בסופי שבוע או בחגים ● מהטלת מכסים, דרך התקיפה הקודמת של ארה"ב באיראן ועד התקיפה בונצואלה - כולם נעשו בזמן שבו לא היה מסחר וול סטריט ● בינתיים, רק 3% מהמהמרים בפולימרקט חושבים שארה"ב עשויה לתקוף מחר

עלי חמינאי / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

דיווחים באיראן: מפגינים הוצאו להורג, מעל 20 אלף נהרגו

אתר האופוזיציה האיראני מתריע: "הטרוריסטים לא שמים על מה שהנשיא טראמפ אמר" ● במערכת הביטחון נערכים לתרחיש המחמיר, שלפיו ארה"ב תתקוף ואיראן תגיב, אך כרגע מבהירים כי אין כל שינוי בהנחיות ●  מחבלים יידו אבנים במהלך הלילה לעבר רכב צבאי לא מאויש של כוחות צה"ל שפעל במרחב יריחו ●  בישראל נערכים לפתיחת מעבר רפיח ● דיווחים שוטפים

ההכנסות ממיסוי רכב שברו שיאים ב-2024 / צילום: טלי בוגדנובסקי, צילום: shutterstock

המספרים שמוכיחים שהמדינה התמכרה להכנסות ממסים על הרכב הפרטי

כ־12% מסך גביית המסים ב־2024 הגיעו מתחום הרכב ● הבלו בישראל היה גבוה ב־41% מהממוצע של כלל מדינות ה־OECD ● צ'רי ולנדרובר הודיעו על תחילת היצוא של FREELANDER ● טסלה נערכת לשיווק סייברטראק בישראל ● ו-MG משיקה קרוס־אובר פלאג־אין גדול ● השבוע בענף הרכב

פרופ' אמנון שעשוע / צילום: Nasdaq, Inc

מובילאיי עוקפת את הצפי בשוק, אבל התחזית שוב מאכזבת

מובילאיי פרסמה את דוחותיה הכספיים, מהם עולה כי חברת האוטוטק הישראלית מסכמת שנה עם צמיחה של 14.5% בהכנסות ● התחזית של החברה ל-2026 נמוכה ממה שציפו בשוק, ומניית החברה ירדה בוול סטריט

אילוסטרציה: Shutterstock

דיווח על הכנסות נמוכות כשכיר, אך התגלה כבעלי שתי דירות בכיכר המדינה ופנטהאוז בראשל"צ

רשות המסים חושדת כי תושב ת"א גרף עשרות מיליונים במטבעות וירטואליים, אך לא דיווח על הכנסותיו ולא שילם את המס הנדרש על רווחי הקריפטו ● מהחקירה עלה כי החשוד לא פתח תיק ברשות המסים, לא הגיש דוחות ולא דיווח על עיסוקו במטבעות וירטואליים

הראל ויזל / צילום: כדיה לוי

מה הסיכוי: איכשהו דווקא "הבנים של" הם תמיד הכי מתאימים

בחברות ציבוריות ממשיכים לתת תפקידים ל"ילדים של" ● באוצר קפצו למסקנות ● ומה שווה לבדוק בפירוט האשראי ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הדמייה של כביש 6 צפון, מחלף בית העמק / צילום: ap, Matt Rourke

הסדרת הפקעת הקרקעות מאיימת לעכב את מיזם כביש 6 בצפון

פרויקט הארכת כביש 6 לצפון מתקדם לשלב המכרזי, אך לוחות הזמנים עשויים להתעכב ● בין הסיבות, סוגיות שטרם הוסדרו הקשורות לתפיסת קרקע, פיצוי בעלי הקרקעות וליווי משטרתי

פלטפורמת הרמוני של WIX / צילום: יח''צ

לא רק חזרה למשרדים: wix חוזרת גם לסופרבול, בהשקעה של מיליונים

אחרי הפסקה בת שש שנים, חברת Wix חוזרת לסופרבול, שנחשב לאחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם ● אסף גרניט מסביר לראשונה מדוע הצטרף כיועץ אסטרטגי לקרן ההון סיכון IL Ventures, ומידרג משקיעה במיזם ישראלי שמסייע לזרים המתגוררים בחו"ל למצוא בעלי מקצוע ● אירועים ומינויים

ראול סרוגו / צילום: כדיה לוי

"כל חברה משפחתית לא ממשיכה בסוף": הקבלן ראול סרוגו מסביר למה החליט לעשות אקזיט

מאז מותו הטרגי של בנו רועי בתאונת גלישה, נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ לשעבר ראול סרוגו, הכניס שינויים דרמטיים בחייו ● הוא בהליכי מכירת החברה המשפחתית לאמפא, נלחם ברשויות כדי לחשוף את עומק המחדל שהביא למותו של בנו, ואף החל ללמד חינוך פיננסי בבית ספר תיכון, אבל לא נוטש את הנדל"ן

דור 5 בסלולר: הממשלה ביצעה את ההחלטה, אך מה קרה בשטח?

תשתיות הסלולר של הדור החמישי יכולות לשפר כמעט את כל תחומי החיים ● לאחר שנים של דשדוש, הממשלה קיבלה החלטה להאיץ את הפרויקט ● היישום מרשים, אבל למה זה לא מחלחל לשטח? ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי פיתוח תשתיות תקשורת סלולריות מתקדמות

בית המעצר בברוקלין בתחילת ינואר, בסמוך להגעת מדורו / צילום: Shutterstock

"גיהנום עלי אדמות": הצצה לכלא הידוע לשמצה שבו כלוא הרודן מוונצואלה

עברייני מין מפורסמים, נאשמים ברצח, ברוני סמים ונשיאים לשעבר: בית המעצר המטרופוליטני בברוקלין מאכלס שורת דמויות קצה, אך נודע בעיקר בשל תנאי כליאה קשים והזנחה מתמשכת ● "לא אנושי": כך נראה המקום שאפילו שופטים מהססים לשלוח אליו נאשמים

המבורגר של GDB / צילום: אנטולי מיכאלוב, ליאל סנד

שווי של כ-65 מיליון שקל: האקזיט של בעלי מסעדת ההמבורגרים מתל אביב

לאחר השקעה של 130 מיליון שקל על ידי לאומי פרטנרס ומור גמל ופנסיה, ממשיכה קבוצת נונו בהתרחבות דרך אחזקות במותגי מסעדנות ורוכשת 50% ממותג ההמבורגרים התל־אביבי GDB ● לפני כחודש רכשה גם את רשת טאקריה בעסקת מזומן של 29 מיליון שקל

מיכאל קלמן וערן גריפל / צילום: נטי לוי, גיא חמוי

אלו שני הבכירים הנוספים במנורה שנחקרו בפרשת ההסתדרות

ערן גריפל ומיכאל קלמן נחקרו ביום רביעי השבוע בלהב 433 במסגרת פרשת השחיתות "יד לוחצת יד" של ההסתדרות וסוכן הביטוח עזרא גבאי ● במשטרה אומרים שמנורה מבטחים חשודה "בביצוע עבירות מתחום השחיתות הציבורית"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ מציג את מועצת השלום בדאבוס / צילום: Reuters, Harun Ozalp

קריאת תיגר על האו"ם: מה עומד מאחורי יוזמת מועצת השלום של טראמפ?

נשיא ארה"ב הגיע השנה לדאבוס כדי להכריז על עצמו, פעם נוספת, כמעצב-העל של הסדר העולמי החדש, ולעגן זאת במסגרת מוסד חדש שייסד - "מועצת השלום" ● אילו מדינות יצטרפו למועצת השלום, כיצד היא תפעל, והאם מדובר בניסיון אמיתי לייצר מנגנון חדש לפתרון סכסוכים - או בעוד מהלך של טראמפ לעקוף את המוסדות הקיימים?

טיקטוק / אילוסטרציה: Shutterstock

הושלמה מכירת הפעילות של טיקטוק בארה״ב: כך זה יעבוד

חברת האם הסינית חתמה רשמית על העברת חלקים מפעילות טיקטוק לארה"ב, ובכך הסתיימה סאגה של שנים ● החשש בארה"ב היה שהממשלה הסינית תנצל לרעה נתונים רבים, וכעת נתונים אלו יאחוסנו בסביבת ענן מאובטחת ● טראמפ הודה לנשיא סין על ההחלטה: "הוא היה יכול לבחור בדרך אחרת, אבל לא עשה זאת"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

הבורסה בת"א ננעלה בעליות, ת"א 35 בשיא; מניות הביטוח זינקו ב-3.5%

מדד ת"א 90 זינק ב-1.5% ● מניית הבורסה לני"ע זינקה לאחר שדיווחה מו"מ למכירת פעילות המדדים שלה לגוף זר ● אבי לוי, בעל השליטה בחברת להב, הופך לבעל עניין בחברת חג'ג' אירופה ● השקל התחזק היום ועומד על 3.14 שקלים לדולר