גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עורך חדשות השבת של "רשת 13" פוטר ועורר סערה

ניר בכר, עורך מהדורת חדשות השבת "בחדשות 13" שפוטר היום, פרסם פוסט שבו האשים את ההנהלה בכך שהיא פועלת "ברוח בלפור" ● העיתונאית נגה ניר נאמן צייצה בתגובה: "לשיקולים פוליטיים לא היה מקום ולא יהיה מקום אצלנו"

אולפן חדשות 13 / צילום: צילום מסך, גלובס
אולפן חדשות 13 / צילום: צילום מסך, גלובס

התכתשות של ממש מתחוללת בין עיתונאי "חדשות 13". זאת לאחר שעורך מהדורת חדשות השבת ניר בכר, שפוטר היום רשמית, פרסם פוסט שבו הוא האשים את הנהלת "חדשות 13" והמנכ"ל ישראל טוויטו בסיכול ממוקד לעיתונאים "שלא באים טוב בעין המנכ"ל", וטוען שרוח המפקד ב"חדשות 13" כיום היא רוח בלפור.

בפוסט שפרסם ברשתות החברתיות, בכר הביע תמיהה מדוע הוחלט לפטר דווקא אותו למרות שהמהדורה שערך צמצמה את הפער בשבועות האחרונים מול המתחרים ב"חדשות 12", ומדוע לאחר שכבר זומן לשימוע הוצע לו לערוך את התוכנית "שישי עם איילה חסון" תמורת שכר נמוך ב-30%. עוד תוהה בכר מדוע צורף העיתונאי אבי עמית,  מגיש פינת התחקירים "המפצח", אל רשימת המפוטרים, זאת למרות ההצלחה של הפינה שלו, ולאחר שבשבוע האחרון עקף הרייטינג שלה את המתחרים ב-30%.

"מדוע החליט המנכ"ל להיפטר בעת הזאת דווקא מפינת התחקירים הבועטת ומתוכנית החדשות המצליחה והעקבית שלו, כפי שהוא עצמו הדגיש בלא מעט הזדמנויות? את התשובה צריך לחפש ברוח המפקד שנחת על הכיסא לאחר ששימש כיועץ התקשורת של השרים גדעון סער וישראל כ"ץ - עניין תמוה ומטריד לכשעצמו", כתב בכר בפוסט.

"מיד עם הקפצתו לתפקיד, התברר שרוח המפקד - היא רוח בלפור. גם אם הדברים לא נאמרים במפורש", כתב בכר ופירט שורה של מקרים שלטעמו משקפים אמירה זאת: טענות על כך שלא זימן לאולפן את ישראל כ"ץ, שאלות לגבי הבחירה לפתוח מהדורה עם פריצה לעצרת לזכר רבין או טרוניות על כך שהכתב המדיני מצטט בכתבה על סיפוח את בני גנץ.

"וכל בעודך נדרש לתת הסברים לדובר הליכוד מדוע אתה לא מצעיד לאולפן מידי שבוע את שרי המפלגה אתה מגלה שמה שלא קורה אצלך בתוכנית, ממלא את המסך מסביב לשעון עם כל הריקלינים והארז תדמורים של העולם, שחותרים בעקביות תחת התקשורת החופשית, אבל ניזונים במקביל מהבמה הנדיבה שלה". לטענתו, "הערוץ הבלתי תלוי שנתן בעבר בראש עם תחקירים ועיתונות לוחמת - הוא כעת חתלתול מבוית. אפשר להשליך עד מחר את שק האינטרסים על הבעלים בלווטניק ועל מנכ"ל רשת אבי בן טל. האחריות לעמוד השדרה העיתונאי של החברה מוטלת על העורך הראשי בלבד".

כאמור הפוסט של בכר מעורר תגובות רבות בענף התקשורת, שממילא עסק בימים האחרונים בפיטורים ב"חדשות 13" ובסיבות להם.

כך למשל העיתונאי אלון בן דוד התייחס ב"דמוקרט TV" לתוכנית הפיטורים ואמר כי "קשה להתווכח עם בעלים שאומר לך אני לא מוכן יותר להפסיד כסף. לא הייתי עוטף את זה בשום צבע פוליטי, ואני מתנגד לכל הרמיזות האלה".

כתב הצפון של "חדשות 13" אלי לוי התייחס ישירות לפוסט של בכר וכתב "ניר יקירי הוא מהאנשים הישרים, הרגישים והחברתיים שהכרתי ב-24 שנותי ככתב הצפון ועבדתי עם שניים-שלושה עורכים. הפיטורים כואבים לי יותר מלכל אדם אחר. אתה עורך מקצוען - אין מקום לציוץ הזה, האשמות האלה פוגעות באדם שבנה את שמו ואת הקריירה שלו מאפס".

על כך השיב לו עמית אהרונסון, כתב מגזין של החברה, שפוטר אף הוא בגל האחרון, כשהוא התייחס לאופן ולגישה שבה פוטרו העובדים בחדשות - שזכתה לביקורת (אם כי עד עתה שקטה) מחלק מהמפוטרים. "ברור אלי", צייץ אהרונסון, "כל כך ישר ורגיש שאפילו להרים טלפון, לשלוח הודעה, להסתכל בפרצוף לחלק הארי של המפוטרים הוא לא טרח. או סתם לוודא שמודיעים להם שמפסיקים לעבוד איתם בזמן ולא, נניח, שלושה ימים אחרי שהעניין יוצא לתקשורת. רגיש. ברור".

עיתונאים אחרים הנחשבים מקורבים לטוויטו מיהרו לצייץ ציוצי תמיכה. הכתב דורון הרמן צייץ: "ניר ידידי, צר לי על פיטוריך. אתה כותב דברים קשים ולצערי גם לא נכונים. זכותך כמובן לכעוס ולהיות מאוכזב. יחד עם זאת תסביר לי בבקשה איך אפשר לטעון טענות סרק כמו שרוח בלפור נושבת ב'חדשות 13'. האם נשבה גם כאשר נלחמו שדרוקר יישאר בחדשות ולא יעבור לתאגיד? אני מבין את מצבך העדין ומאחל לך כל טוב, אבל דבריך מטילים על עיתונאים מעולים כתם. רוב הכתבים אצלנו למרבה הצער חוששים מה יכתבו עליהם נתי טוקר ענת ביין-לובוביץ' ורן בוקר. ולכן לא יגיבו כאן. אבל ודאי תסכים איתי, שאם אתה באמת זועק מדם ליבך. היית צריך להתריע בזמן אמת. לא עשית זאת. מדוע?".

גם העיתונאית נגה ניר נאמן צייצה בטוויטר תגובה על ההאשמת של בכר: "ניר ידידי, לכולנו עצוב על חברים שהולכים בגל הפיטורים הזה, אבל הכעס שלך על אובדן העבודה לא מצדיק הטחת רפש כזאת עלינו, העיתונאים שעובדים כאן. ולא על העורך הראשי הישיר - המנכ"ל שלנו, כשאתה יודע שלשיקולים פוליטיים לא היה מקום ולא יהיה מקום אצלנו".

בכר כאמור הוא עיתונאי ותיק עם קריירה של למעלה מ-30 שנה, ותפקידים במספר כלי תקשורת, בהם "ידיעות אחרונות" וקבוצת "הארץ". אין זאת הפעם הראשונה שסיום העבודה שלו מלווה באקורד צורם מבחינתו, גם בעת פיטוריו מ"ידיעות אחרונות", שם כיהן כעורך 7 ימים, ניהל בכר הליך משפטי נגד הקבוצה וביקש צו משפטי שיורה ל"ידיעות אחרונות" להימנע ממינוי עורך למוסף. במהלך ההתדיינות בתיק חשף בכר לכאורה התנהלות בעייתית בתוך "ידיעות אחרונות" כמו גם של העורך דאז רפי גינת. בסופו של דבר התביעה נמחקה ובכר חויב בהוצאות.

מחדשות 13 נמסר כי "בימים אלו אנו נמצאים בעיצומו של תהליך התייעלות לא פשוט, ארגונית ופרסונלית, עקב קיצוץ של עשרות מיליוני שקלים, כל זאת במטרה להבריא את החברה ולהמשיך לספק לצופים שידורי חדשות ברמה הגבוהה ביותר, כפי שעשינו עד כה. אנו נאלצים להיפרד מאנשי מקצוע מעולים, בניהם ניר בכר. צר לנו על הבחירה שלו לסיים ההתקשרות בנינו בטונים כאלו, ומאחלים לו הצלחה רבה בהמשך הדרך".

עוד כתבות

"הנכס הכי מתקדם שלה": המדינה שרכשה מערכת הגנה ישראלית

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: תאילנד רכשה את מערכת BARAK MX של התעשייה האווירית, בקשת החנינה של נתניהו מזכירה מהליכים של נשיא ארה"ב טראמפ, וסקר חדש מצא כי האוונגליסטים הצעירים בארה"ב פונים נגד ישראל ● כותרות העיתונים בעולם

שר החוץ גדעון סער. פוסט ברשת איקס, 12.11.25 / צילום: מארק ניימן, לע''מ

האם גדעון סער עקבי בתמיכה במתן חנינה לנתניהו?

גדעון סער אכן קרא לסיום משפט נתניהו עוד כשישב באופוזיציה ● אלא שאז היה מדובר בהסדר טיעון, וכעת בחנינה, וההבדלים לא זניחים ● המשרוקית של גלובס

2025 צפויה להיות שנה חזקה לפנסיה של החוסכים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

"השאלות החשובות השתנו": החוסכים זכו לשנה היסטורית, אבל איך תיראה 2026?

ביצועי הגמל והפנסיה בשנה הנוכחית בדרך לעקוף את שנת 2021 ולהפוך לטובים ביותר מזה עשור וחצי, הרבה בזכות הפריחה בבורסה המקומית ● במסלולי המניות התשואה מתחילת השנה כבר מתקרבת ל־23% ● ובכל זאת יש מי שמציע למשקיעים לעבור לאסטרטגיה זהירה

סם אלטמן / צילום: ap, Kevin Wolf

לסם אלטמן חסרים מעל 200 מיליארד דולר. מאיפה הוא יביא אותם?

דוח חדש של בנק HSBC מציף סימני שאלה סביב המודל הכלכלי של OpenAI ● איך החברה מתכוונת לכסות על חובות הענק שטיפחה, ואיך היא משפיעה על השוק כולו?

מאגר הגז לוויתן / צילום: אלבטרוס

התקדמות משמעותית במגעים על עסקת היצוא בין משרד האנרגיה לחברות הגז

לגלובס נודע על התקדמות משמעותית במגעים לגבי עסקת הגז הענקית עם מצרים בהיקף של 35 מיליארד דולר ● לפי המתווה, חברות הגז יתחייבו לספק גז למשק המקומי במחיר נמוך יותר, שיוצמדו למה שנקבע במתווה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ במסר לישראל: חשוב מאוד שלא יתרחש דבר שיפריע להתפתחותה של סוריה

טראמפ ונתניהו שוחחו; לשכת רה"מ: "נשיא ארה"ב הזמין את נתניהו לפגישה בבית הלבן בזמן הקרוב" ● צה"ל חיסל מחבל נוח'בה של הג'יהאד האיסלאמי ● התושבים בעוטף עזה על ההחלטה של צה"ל לבטל את ההגנה היישובית: "מישהו חייב להתעורר" ● בוועדת החוץ והביטחון נערך היום דיון על חוק הפטור מגיוס ● משבר כוח-האדם בצה"ל: חוסר של מאות קצינים, עומס כבד על מערך המילואים ● עדכונים שוטפים

הפגנה בירושלים נגד גיוס חרדים לצה''ל / צילום: Reuters, Ilia Yefimovich

"השלכות כלכליות הרסניות": אגף התקציבים באוצר נגד מתווה חוק הגיוס

טיוטת החוק לפטור מגיוס, שהוגשה בשבוע שעבר, מעוררת התנגדות גם באגף התקציבים: "מתווה זה לא יביא להגדלת היקף המתגייסים" ● לפי האוצר, החוק יביא להפסד של עשרות מיליארדי שקלים למשק ולהכבדת הנטל על משרתי המילואים

מסיושי סאן, מנכ''ל סופטבנק / צילום: ap, Ahn Young-joon

"בכיתי": מייסד סופטבנק מסביר למה החליט למכור מניות אנבידיה

מייסד הקונצרן היפני הגדול, מסיושי סאן, סיפר כי סופטבנק מכרה את החזקותיה באנבידיה כדי לממן השקעות חדשות בתחום הבינה המלאכותית, כולל OpenAI ● בנוסף, הוא דחה את החששות בשווקים על "בועת בינה מלאכותית", ואמר כי אלו שטוענים זאת "אינם חכמים מספיק"

מבצעי בלאק פריידיי / צילום: ap, David Zalubowski

המרוויחים הגדולים מהבלאק פריידיי: ענף מוצרי החשמל וענף המחשבים

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי ענף האופנה הוא מהנפגעים הגדולים בנובמבר, בשל תחרות בינלאומית חזקה

שלמה אליהו, דוד פורר, ישי דוידי, זוהר לוי, אהרון פרנקל / איור: גיל ג'יבלי

עלייתם של הפיננסיירים, והשכירים שהפכו למיליונרים: מעולם לא ראינו שנה כזאת בתל אביב

מדוד פורר דרך שלמה אליהו ועד זוהר לוי: בעלי העניין בחברות הנסחרות בת"א ניצלו את העליות החדות בבורסה כדי למכור מניות בהיקף גבוה פי 3 מבשנה שעברה - כמעט 16 מיליארד שקל, ושברו את שיא כל הזמנים ● וגם: השכירים שמכרו מניות בעשרות מיליוני שקלים

סניף הקפה של פקטורי 54 בביג פאשן גלילות / צילום: מושי ניטליס

רשת פקטורי 54 פותחת בית קפה בביג פאשן גלילות

בהשראת מותגי היוקרה בעולם, רשת פקטורי 54 פותחת השבוע בית קפה בסמוך לחנות שלה בביג פאשן גלילות, שיתפרס על פני כ-60 מ"ר ● וגם: 20 שנה לאחר ההנפקה בנאסד"ק - האחים אייל, ניר וגיל שרצקי, בעלי איתוראן, צלצלו בפעמון פתיחת המסחר של הבורסה ● אירועים ומינויים

נתניהו וסמוטריץ'. רה''מ לא נתן לאוצר אור ירוק, אבל גם לא אור אדום / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

ביטחון, חלב ומס על קרקעות: המחלוקות שמאיימות על אישור תקציב המדינה

מאבקי התקציב מגיעים לשיא, לקראת אישורו בממשלה בסוף השבוע ● עיקר המחלוקת הוא סביב הגדלת תקציב משרד הביטחון, רפורמה בשוק החלב ומיסוי קרקעות ● בעוד סמוטריץ' דוחף ליישום הרפורמות, אי־הוודאות בעמדת נתניהו מטילה צל על סיכויי אישור התקציב

פערים במחירי הדירות / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אותו בניין בתל אביב, שתי דירות שונות. למה יש פער משמעותי במחיר?

רובעים 3 ו־4, שעברו גל של התחדשות עירונית ומזוהים עם "תל אביב של פעם", נחשבים למבוקשים במיוחד בשוק הנדל"ן ● אך בעוד שמחירי דירות מסוימות נשארים גבוהים, דירות בקומות נמוכות ועורפיות רושמות ירידות משמעותיות ויוצרות פערים גדולים בין דירות סמוכות

תעשיות ביטחוניות / צילום: צילומים: אלביט מערכות, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

למרות ההנחיות: חברות ביטחוניות שילמו מאות מיליוני דולרים למשווקים בגין עסקאות

מבקר המדינה פרסם דוח בנוגע לבקרה של משרד הביטחון על השימוש ב"משווקים" במסגרת עסקאות יצוא ביטחוני ● לפי הדוח, החברות הביטחוניות הישראליות התחייבו לשלם מאות מיליוני דולרים למשווקים בגין עסקאות בין השנים 2024-2022 ● עוד עולה כי לא הוקם מנגנון לביצוע ביקורות לעמידתן של החברות הביטחוניות בכללי הציות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי יוסף

האוצר למשרדי הממשלה: הכינו צעדי התייעלות בשל הגדלת תקציב הביטחון

רה"מ נתניהו הבהיר לאחרונה כי בכוונתו להוביל הגדלה דרמטית של תקציב הביטחון, ב-250-350 מיליארד שקל במשך עשור ● על רקע זה, באוצר פנו הבוקר למנכ"לי משרדי הממשלה בדרישה להציג צעדי התייעלות שיאושרו יחד עם הצעת התקציב בממשלה בעוד יומיים

נגיד הבנק המרכזי ביפן, קאזו אואדה / צילום: Reuters, Kyodo

ביפן נערכים להעלאת ריבית בניגוד למגמה העולמית, ובשווקים מודאגים

בזמן שבעולם החלו להוריד ריבית, בבנק המרכזי של יפן נערכים להעלות אותה ברבע אחוז, לרמה של 0.75% ● "נדון בהתפתחויות הכלכליות", אמר הנגיד קאזו אואדה, וטלטל את הבורסה בטוקיו ● המהלך מעלה תהיות, ברקע התוכנית שחשפה לאחרונה הממשלה כדי לתמרץ את הכלכלה

ראש הממשלה ג'ורג'ה מלוני / צילום: ap, Phil Noble

2,452 טון זהב עלולים להצית עימות חדש שיטלטל את כלכלת איטליה

תיקון חוק חדש באיטליה מבהיר כי זהב המדינה שייך לעם, ומעורר חשש שהממשלה תנסה להשתלט על העתודות ולפגוע בעצמאות הבנק המרכזי ● המהלך מעורר דאגה גם באיחוד האירופי: לאיטליה יש עתודות זהב בשווי 280 מיליארד אירו, שהן חלק מהגיבוי למטבע המשותף

חלוקת רכוש לא שיוויונית / צילום: Shutterstock

מתי בגידה מצדיקה חלוקת רכוש לא שוויונית בין בני זוג שמתגרשים?

התנהלות כלכלית שלילית של אחד מבני הזוג עשויה להוות נסיבה מיוחדת שתצדיק סטייה מחלוקת הנכסים המשותפים בצורה שוויונית

רינת אשכנזי כלכלנית ראשית הפניקס בית השקעות / צילום: טומי הרפז

הכלכלנית שמסתכלת על השוק הישראלי ב־2026 ורואה "פיל בחדר"

רינת אשכנזי, הכלכלנית הראשית של הפניקס בית השקעות, ממליצה לקראת השנה החדשה להגדיל החזקות מעבר לים, ולחפש שני נתונים מרכזיים בכל השקעה חדשה: מאזן חזק ורווחיות גבוהה ● וגם: מהו ה"פיל שבחדר" שמאיים על התשואות בישראל בעתיד?

בורסת KOSDAQ בסיאול / צילום: ap, Lee Jin-man

כמו משחקי הדיונון: הסוחרים מאחורי אחת התופעות הבולטות בוול סטריט

נוכח הזינוק החד בהשקעות מסוכנות של משקיעי הריטייל בדרום קוריאה במניות מם ותעודות סל ממונפות בארה"ב, רשות ניירות הערך בסיאול מחמירה את הפיקוח ● החל מדצמבר יידרשו משקיעי ריטייל לעבור קורסים וסימולציות בעקבות חשש להחרפת התנודתיות בוול סטריט והסיכונים לכלכלה המקומית