גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עורך חדשות השבת של "רשת 13" פוטר ועורר סערה

ניר בכר, עורך מהדורת חדשות השבת "בחדשות 13" שפוטר היום, פרסם פוסט שבו האשים את ההנהלה בכך שהיא פועלת "ברוח בלפור" ● העיתונאית נגה ניר נאמן צייצה בתגובה: "לשיקולים פוליטיים לא היה מקום ולא יהיה מקום אצלנו"

אולפן חדשות 13 / צילום: צילום מסך, גלובס
אולפן חדשות 13 / צילום: צילום מסך, גלובס

התכתשות של ממש מתחוללת בין עיתונאי "חדשות 13". זאת לאחר שעורך מהדורת חדשות השבת ניר בכר, שפוטר היום רשמית, פרסם פוסט שבו הוא האשים את הנהלת "חדשות 13" והמנכ"ל ישראל טוויטו בסיכול ממוקד לעיתונאים "שלא באים טוב בעין המנכ"ל", וטוען שרוח המפקד ב"חדשות 13" כיום היא רוח בלפור.

בפוסט שפרסם ברשתות החברתיות, בכר הביע תמיהה מדוע הוחלט לפטר דווקא אותו למרות שהמהדורה שערך צמצמה את הפער בשבועות האחרונים מול המתחרים ב"חדשות 12", ומדוע לאחר שכבר זומן לשימוע הוצע לו לערוך את התוכנית "שישי עם איילה חסון" תמורת שכר נמוך ב-30%. עוד תוהה בכר מדוע צורף העיתונאי אבי עמית,  מגיש פינת התחקירים "המפצח", אל רשימת המפוטרים, זאת למרות ההצלחה של הפינה שלו, ולאחר שבשבוע האחרון עקף הרייטינג שלה את המתחרים ב-30%.

"מדוע החליט המנכ"ל להיפטר בעת הזאת דווקא מפינת התחקירים הבועטת ומתוכנית החדשות המצליחה והעקבית שלו, כפי שהוא עצמו הדגיש בלא מעט הזדמנויות? את התשובה צריך לחפש ברוח המפקד שנחת על הכיסא לאחר ששימש כיועץ התקשורת של השרים גדעון סער וישראל כ"ץ - עניין תמוה ומטריד לכשעצמו", כתב בכר בפוסט.

"מיד עם הקפצתו לתפקיד, התברר שרוח המפקד - היא רוח בלפור. גם אם הדברים לא נאמרים במפורש", כתב בכר ופירט שורה של מקרים שלטעמו משקפים אמירה זאת: טענות על כך שלא זימן לאולפן את ישראל כ"ץ, שאלות לגבי הבחירה לפתוח מהדורה עם פריצה לעצרת לזכר רבין או טרוניות על כך שהכתב המדיני מצטט בכתבה על סיפוח את בני גנץ.

"וכל בעודך נדרש לתת הסברים לדובר הליכוד מדוע אתה לא מצעיד לאולפן מידי שבוע את שרי המפלגה אתה מגלה שמה שלא קורה אצלך בתוכנית, ממלא את המסך מסביב לשעון עם כל הריקלינים והארז תדמורים של העולם, שחותרים בעקביות תחת התקשורת החופשית, אבל ניזונים במקביל מהבמה הנדיבה שלה". לטענתו, "הערוץ הבלתי תלוי שנתן בעבר בראש עם תחקירים ועיתונות לוחמת - הוא כעת חתלתול מבוית. אפשר להשליך עד מחר את שק האינטרסים על הבעלים בלווטניק ועל מנכ"ל רשת אבי בן טל. האחריות לעמוד השדרה העיתונאי של החברה מוטלת על העורך הראשי בלבד".

כאמור הפוסט של בכר מעורר תגובות רבות בענף התקשורת, שממילא עסק בימים האחרונים בפיטורים ב"חדשות 13" ובסיבות להם.

כך למשל העיתונאי אלון בן דוד התייחס ב"דמוקרט TV" לתוכנית הפיטורים ואמר כי "קשה להתווכח עם בעלים שאומר לך אני לא מוכן יותר להפסיד כסף. לא הייתי עוטף את זה בשום צבע פוליטי, ואני מתנגד לכל הרמיזות האלה".

כתב הצפון של "חדשות 13" אלי לוי התייחס ישירות לפוסט של בכר וכתב "ניר יקירי הוא מהאנשים הישרים, הרגישים והחברתיים שהכרתי ב-24 שנותי ככתב הצפון ועבדתי עם שניים-שלושה עורכים. הפיטורים כואבים לי יותר מלכל אדם אחר. אתה עורך מקצוען - אין מקום לציוץ הזה, האשמות האלה פוגעות באדם שבנה את שמו ואת הקריירה שלו מאפס".

על כך השיב לו עמית אהרונסון, כתב מגזין של החברה, שפוטר אף הוא בגל האחרון, כשהוא התייחס לאופן ולגישה שבה פוטרו העובדים בחדשות - שזכתה לביקורת (אם כי עד עתה שקטה) מחלק מהמפוטרים. "ברור אלי", צייץ אהרונסון, "כל כך ישר ורגיש שאפילו להרים טלפון, לשלוח הודעה, להסתכל בפרצוף לחלק הארי של המפוטרים הוא לא טרח. או סתם לוודא שמודיעים להם שמפסיקים לעבוד איתם בזמן ולא, נניח, שלושה ימים אחרי שהעניין יוצא לתקשורת. רגיש. ברור".

עיתונאים אחרים הנחשבים מקורבים לטוויטו מיהרו לצייץ ציוצי תמיכה. הכתב דורון הרמן צייץ: "ניר ידידי, צר לי על פיטוריך. אתה כותב דברים קשים ולצערי גם לא נכונים. זכותך כמובן לכעוס ולהיות מאוכזב. יחד עם זאת תסביר לי בבקשה איך אפשר לטעון טענות סרק כמו שרוח בלפור נושבת ב'חדשות 13'. האם נשבה גם כאשר נלחמו שדרוקר יישאר בחדשות ולא יעבור לתאגיד? אני מבין את מצבך העדין ומאחל לך כל טוב, אבל דבריך מטילים על עיתונאים מעולים כתם. רוב הכתבים אצלנו למרבה הצער חוששים מה יכתבו עליהם נתי טוקר ענת ביין-לובוביץ' ורן בוקר. ולכן לא יגיבו כאן. אבל ודאי תסכים איתי, שאם אתה באמת זועק מדם ליבך. היית צריך להתריע בזמן אמת. לא עשית זאת. מדוע?".

גם העיתונאית נגה ניר נאמן צייצה בטוויטר תגובה על ההאשמת של בכר: "ניר ידידי, לכולנו עצוב על חברים שהולכים בגל הפיטורים הזה, אבל הכעס שלך על אובדן העבודה לא מצדיק הטחת רפש כזאת עלינו, העיתונאים שעובדים כאן. ולא על העורך הראשי הישיר - המנכ"ל שלנו, כשאתה יודע שלשיקולים פוליטיים לא היה מקום ולא יהיה מקום אצלנו".

בכר כאמור הוא עיתונאי ותיק עם קריירה של למעלה מ-30 שנה, ותפקידים במספר כלי תקשורת, בהם "ידיעות אחרונות" וקבוצת "הארץ". אין זאת הפעם הראשונה שסיום העבודה שלו מלווה באקורד צורם מבחינתו, גם בעת פיטוריו מ"ידיעות אחרונות", שם כיהן כעורך 7 ימים, ניהל בכר הליך משפטי נגד הקבוצה וביקש צו משפטי שיורה ל"ידיעות אחרונות" להימנע ממינוי עורך למוסף. במהלך ההתדיינות בתיק חשף בכר לכאורה התנהלות בעייתית בתוך "ידיעות אחרונות" כמו גם של העורך דאז רפי גינת. בסופו של דבר התביעה נמחקה ובכר חויב בהוצאות.

מחדשות 13 נמסר כי "בימים אלו אנו נמצאים בעיצומו של תהליך התייעלות לא פשוט, ארגונית ופרסונלית, עקב קיצוץ של עשרות מיליוני שקלים, כל זאת במטרה להבריא את החברה ולהמשיך לספק לצופים שידורי חדשות ברמה הגבוהה ביותר, כפי שעשינו עד כה. אנו נאלצים להיפרד מאנשי מקצוע מעולים, בניהם ניר בכר. צר לנו על הבחירה שלו לסיים ההתקשרות בנינו בטונים כאלו, ומאחלים לו הצלחה רבה בהמשך הדרך".

עוד כתבות

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

סמטוריץ' מכפיל את הפטור ממע"מ על רכישות באינטרנט - יעלה ל-150 דולר

משרד האוצר פרסם צו להערות הציבור שיכפיל את הפטור ממע"מ על רכישת מוצרים מהאינטרנט מחוץ לארץ ● לגלובס נודע כי המהלך כבר מעורר התנגדות בכנסת

משרדי אלי לילי באינדיאנפוליס / צילום: Shutterstock

"שוק משעמם שהחל לבעוט": האם חברות הפארמה הן ענקיות הטכנולוגיה הבאות?

אלי לילי עשתה היסטוריה בתעשיית הפארמה כשנכנסה בסוף השבוע האחרון למועדון הטריליון, רכובה על הצלחתן המסחררת של התרופות נגד השמנה ● מה זה אומר על שוק הפארמה והאם מהפכת ה־AI תפתח את המועדון לחברות תרופות נוספות?

טורבינות רוח / צילום: Shutterstock, Angela Crimi

דוחות חברות האנרגיה מגלים: מחסור בטורבינות מעכב הקמת תחנות כוח

שלוש תחנות כוח בישראל דיווחו בשבוע האחרון על עיכובים בהקמתן, דבר שעשוי לבלום את התחרות במשק החשמל ואף להתגלגל לחשבונות החשמל של הצרכנים בשל חוסר תחרות ● מהסיבות לעיכוב:רשימת ההמתנה המתארכת של שלוש החברות המשמעותיות בעולם לייצור טורבינות גז

סונדאר פיצ'אי מנכ''ל גוגל / צילום: ap, stf

מכוונת לבטן הרכה של אנבידיה: גוגל בדרך לשווי שוק של 4 טריליון דולר

גוגל מטלטלת את שוק השבבים בעקבות דיווחים בעולם כי היא במו"מ למכירת שבבים למטא ● המהלך, שצפוי לאתגר את דומיננטיות אנבידיה בתחום שבבי ה־AI, הפיל את מניית ענקית השבבים ● רק בחודש שעבר התייצבה גוגל כחברה השלישית בגודלה בעולם במונחי שווי שוק, ורשמה השקה מוצלחת של מודל ה־AI ג'מיני

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

רבעון טוב לקרן קיסטון והמיזוג שהקפיץ את הרווח של להב

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● מימוש האופציה באגד יצר לקיסטון רווח חד פעמי של 98 מיליון שקל ● להב אל.אר: מיזוג בתחום האנרגיה הירוקה סייע לזינוק דרמטי של 300% ברווח הנקי

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

תל אביב ננעלה בעליות; מניות השבבים קפצו, מניות הביטוח נפלו

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.9% ● מגדל: הממונה על שוק ההון מאשרר את תעריפי הביטוח שלנו ● המאבק על ההגמוניה בשוק השבבים מתחמם, אנבידיה: "אנחנו מקדימים את התעשייה בדור שלם" ● ג'יי.פי.מורגן: הדולר יחלש ב-3% עד אמצע השנה הבאה ●  בבריטניה דריכות גבוהה לקראת התקציב שתציג שרת האוצר ● ג'יי.פי.מורגן: התנודתיות הגבוהה בתיקי 60/40 מעמידה בספק את כדאיות ההשקעה הזאת

רחפן של איירובוטיקס שאותה רכשה אונדס / צילום: יוני בן חיים

אחרי שרכשה 9 חברות ביטחוניות ישראליות: זה היעד הבא של אונדס

אונדס מבוסטון מתמקדת בשנים האחרונות ברכישות חברות ביטחוניות ● אחרי שהשלימה רכישת חברה ישראלית תשיעית, לגלובס נודע כי היא במו"מ עם סטארט־אפ חדש של יוצאי 81

צילום: שיווק מחסני השוק

אחרי ויקטורי ואושר עד: האייפונים מגיעים גם למחסני השוק

קמעונאית המזון מתחילה למכור בסניף אילת מכשירי אייפון 17 במחיר מוזל ● קניון עזריאלי אילון משיק לקראת הבלאק פריידי מתחם פופ-אפ בהובלת השף מושיק רוט ● גוגל ערכה אירוע באקספו תל אביב, בהשתתפות ראש העיר ● ומי המנכ"ל החדש של גינדי גלובל? ● אירועים ומינויים

הסכמי מתנה / איור: לירון בר עקיבא

אחות נתנה לאח את הדירה שירשו, ואז התחרטה. מה קבע ביהמ"ש?

אחות העבירה לאחיה את כל זכויותיה בנכסים שירשו יחדיו מהוריהם המנוחים ללא תמורה ● לאחר שהאח העביר את הזכויות בנכסים לבתו ללא תמורה, הגישה האחות תביעה נגד אחיה ובתו בטענה כי החוזים היו למראית עין בלבד ● מה קבע בית המשפט?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

הבנקים הגדולים בארה"ב מעריכים: מה יקרה ל-S&P 500 בשנה הבאה?

הנאסד"ק עולה בכ-1% ● אלפאבית יורדת, אנבידיה מטפסת • הביטקוין מתאושש ונסחר כעת סביב 89 אלף דולר ● המאבק על ההגמוניה בשוק השבבים מתחמם, אנבידיה: "אנחנו מקדימים את התעשייה בדור שלם" • ג'יי.פי.מורגן: הדולר יחלש ב-3% עד אמצע השנה הבאה • ג'יי.פי.מורגן: התנודתיות הגבוהה בתיקי 60/40 מעמידה בספק את כדאיות ההשקעה הזאת, ב-UBS ממליצים על אירופה

צמיד של פנדורה / צילום: שטארסטוק

תגובת שרשרת: שוק התכשיטים בישראל מתקשה להתרחב, וסמוטריץ' לא מסייע

בשנים האחרונות נדרש שוק התכשיטים להמציא את עצמו מחדש, בעיקר לאור העדפות דור ה־Z שהפך לכוח קנייה משמעותי ● עד כמה תשפיע החלטת שר האוצר להעלות את הפטור ממע"מ על יבוא מחו"ל, ומה נדרש מהשחקניות בענף

שמואל אברמזון, הכלכלן הראשי / צילום: יוסי זמיר

יועצי "הצללים" של האוצר שמציגים תחזית פסימית בנוגע לגירעון ב־2026

משרד האוצר אופטימי לגבי גירעון מתון וצמיחה של 5.2%, אך יועציו עלומי־השם מזהירים שהגירעון עלול לעלות והצמיחה להיות נמוכה מהצפוי ● בין הגורמים שנבחנו: המלחמה והבחירות שבדרך

מפעל מרצדס־בנץ. תעשיית הרכב הגרמנית היא בין הנפגעות העיקריות מהמשבר הכלכלי / צילום: Reuters, Christoph Steitz

כך קורסת התעשייה הגרמנית: רבבות עובדים מפוטרים בעלות של מיליארדים

שישה מיליארד אירו הוציאו השנה חברות ענק כחלק מ"ארגון מחדש" בגרמניה ● "הן מפטרות בלי להתחשב בעלויות", נכתב ● הרקע: המשבר הכלכלי בתעשייה וקריסת שוק הרכב הגרמני בסין

רות פוליאקין ברוכי ואיתי ברוכי, יזמי מיינדיו / צילום: תמונה פרטית

בעשרות מיליונים: האקזיט של מפתחת תקשורת ה־AI עם חולים מורכבים

החברה הישראלית מיינדיו נמכרה בעסקת מניות של עשרות מיליוני דולרים ותעבור לידיים אמריקאיות ● בעזרת בינה מלאכותית המערכת שלה מנהלת שיחות עם מטופלים ומאתרת הידרדרות

אילוסטרציה: Shutterstock

שני עורכי דין חשודים בתרמית של מאות מיליונים. כך עבדה השיטה

פרקליטות המדינה הגישה כתבי אישום חמורים נגד חמישה נאשמים, בהם שני עורכי־דין ומהנדס, בטענה כי פעלו במשך שנים לשיווק קרקעות ציבוריות באזור סכנין תוך זיוף מסמכים, הצגת מצגי שווא והלבנת הון בהיקף של כ־200 מיליון שקל ● יחד עם כתבי האישום הוגשה בקשה לתפיסת רכוש בשווי כ־55 מיליון שקל

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

המספרים נחשפים: 120 אלף ישראלים עושים בכל שנה את הטעות הגדולה ביותר בפנסיה

נתונים שהגיעו לידי גלובס חושפים כי התופעה של משיכת כספים מקרנות הפנסיה מוקדם מדי, הולכת וצוברת תאוצה, הגם שבכך מאבדים החוסכים זכויות ומשלמים קנס גדול ● בכיר בלשכת סוכני הביטוח: "עם ישראל מפרק לעצמו את הפנסיה תחת שידול ורמייה"

חי גאליס, מנכ''ל ביג / צילום: ביג מרכזי קניות

"פופוליזם זול, ובסוף הציבור ישלם": מנכ"ל ביג נגד הצעד של סמוטריץ'

שר האוצר פרסם מוקדם יותר היום (ד') את כוונתו להכפיל את תקרת הפטור ממע"מ על רכישת מוצרים מחו"ל דרך האינטרנט, ובעלי העסקים בישראל זועמים ● "בכל העולם לא רק שלא מגדילים את הפטור, אלא מבטלים אותו לחלוטין", אומר מנכ"ל ביג חי גאליס ● "אם שר האוצר רוצה לדפוק את המשק הישרלי ואת העסקים בישראל - שיחתום על הצו"

בנק הפועלים / צילום: אביב גוטליב

בנק הפועלים מחלק עוד מניות ללקוחות: מי זכאים

הבנק השיק מהלך נוסף של חלוקת מניות, כחלק מדרישות מתווה ההטבות של בנק ישראל ● לקוחות הבנק יוכלו לבחור בין 2 מניות לבין תשלום מזומן של 125 שקל עד אמצע החודש הבא

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

וול סטריט ננעלה בעליות; אנבידיה ירדה ב-2.5%, מטא טיפסה בכ-4%

מטא מנהלת שיחות להוציא מיליארדים על שבבי ה-AI של גוגל ● צים זינקה לאחר שהדירקטוריון הודיע על בחינת חלופות אסטרטגיות לרכישת החברה ● אירופה ננעלה בעליות, על רקע ההתקדמות במגעים להפסקת אש באוקראינה ● חברות פרטיות בארה"ב איבדו 13 אלף משרות ● המכירות הקמעונאיות בארה"ב עלו ב־ 0.2% בספטמבר, פחות מהצפי ● רמזים על אינפלציה עיקשת: מדד מחירי היצרן עלה ב־0.3% בספטמבר

סופר ספיר ו-A2Z חתמו על עסקת עגלות חכמות בהיקף 30 מיליון דולר

בעסקה ששווה 30 מיליון דולר, חברת A2Z חתמה על הסכם לאספקת 3,000 עגלות חכמות לרשת סופר ספיר ● "זה יאפשר לנו להגדיל ב–10% את סל הקנייה", אמר אורן ספיר, מנכ"ל הרשת