גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שר השיכון: "יש בפריפריה המון דירות ריקות - ניתן מענק לדירות יד שנייה בשווי של עד 700 אלף שקל"

ליצמן אמר בוועדת הכספים של הכנסת כי משרדו במגעים עם משרד האוצר על מנת לקדם את המהלך, אך לא ציין את גובה המענק והקריטריונים השונים לקבלתו ● עוד אמר השר: "אני לא עומד להזניח אף מגזר. יש גם תוכנית למגזר הערבי"

יעקב ליצמן / צילום: אמיל סלמן
יעקב ליצמן / צילום: אמיל סלמן

"יש בפריפריה המון דירות ריקות. דירות יד שנייה - ואין סיבה בעולם שהמדינה לא תתמוך במי שיקנה דירת יד שנייה. אנחנו מתקדמים מול משרד האוצר בנושא הזה. זה ייתן פתרון לאנשים שיוכלו לקנות דירות בזול. המשרד בודק היום מה היקף הדירות בפריפריה, ואנחנו רוצים לתת את המענק לרכישה של דירות במחיר של עד 700 אלף שקל". כך אמר היום שר הבינוי והשיכון יעקב ליצמן בישיבה שהתקיימה בוועדת הכספים של הכנסת במסגרתה הציג השר ליצמן את עקרונות תוכנית הדיור של משרדו.

"החלטתי שאני רוצה להתמקד בפריפריה, אני סוציאלי וחברתי. לשם אני מתכוון למקד הפעילות. לא אזניח המרכז, אבל בפריפריה יש הרבה דברים שאפשר לעשות. במקביל, אני לא אתן להחרים שום מגזר בשיכון. לא בעיריות ולא במועצות. אני לא עומד להזניח אף מגזר. יש גם תוכנית למגזר הערבי. אני מתכוון גם לעזור להם. וגם לחרדים ולכל המיעוטים", אמר ליצמן.

ליצמן הוסיף ואמר כי הוא "שוקל למנות נציג ערבי או דרוזי לוועדה העליונה של משרד השיכון לגבי הדיור הציבורי. לא היה אף פעם ואני אפעל שיהיה. זה חשוב".

בהקשר של הפעילות מול משרד האוצר, ולמרות תמונה שעלתה בשבועות האחרונים של מאבקים בין האוצר לשיכון, אמר השר ליצמן בדיון: "אני משבח את שר האוצר ואגף תקציבים - אנחנו עובדים יחד. הם עזרו לי מאוד ובאו לקראתי".

ועדת הכספים בראשות ח"כ משה גפני / צילום: עדינה ולמן, דוברות הכנסת

בהמשך לנתונים על המענק ומחיר הדירה שבו נקב שר הבינוי והשיכון, הוא נשאל מה יהיו הקריטריונים למענק. "מה הקריטריון של דירת יד שנייה, מאיזו שנה, וכד'? נחשוב על זה. נכון לעכשיו רק פרמטר של דירה יד שנייה". במקביל נשאל השר גם מה יהיה גובה המענק לסיוע - וגם כאן לא זכו חברי הוועדה לתשובה: "גובה המענק? לא יכול להגיד. על אף שסוכם עם האוצר. אבל אני יכול להגיד שאנשים יהיו מרוצים".

עוד שאלות שנשאלו בנוגע לתוכנית המענקים, מה ההגדרה של הפריפריה לטובת הזכאות וגם מה הקריטריון לקבלת האפשרות לקבלת המענק, קיבלו תשובות חלקיות: "איך מגדירים הפריפריה? גאוגרפי בלבד - נגב והגליל. לא נכנס לזה עכשיו. לגבי הזכאות - אני רוצה לעזור לאנשים לקנות דירות. זוג צעיר שאין לו דירה. חסר דירה. כל גיל. זה ההגדרות של משרד השיכון נכון להיום". בהמשך אמר השר ליצמן כי הוא הגיע לוועדה כדי להציג נקודות בתוכנית וכי הדברים עוד לא סגורים עד הסוף.

"אדרוש שכל תיק פתוח ברשות מקרקעי ישראל ייסגר תוך שבועיים"

עוד במסגרת התוכנית, הציג השר ליצמן סעיף נוסף שעוסק בשיווקי הקרקע ואף הכריז כי בכוונתו לשנות דברים בפעילות רשות מקרקעי ישראל (רמ"י). לדבריו, "צריך להרחיב את השיווקים של הקרקע. רמ"י בפיגור גדול בתחום הזה. אנחנו הולכים לעשות את זה. הרבה פחות מלפני שנה. בגלל קורונה. אנחנו גם נקצר הביורוקרטיה במינהל. אני אדרוש שכל התיקים שפתוחים יטופלו. יש לי פגישה בקרוב, ואבקש לראות את התיקים הפתוחים בכל מחוז. אני עומד לדרוש שכל מה שפתוח, ולא תקוע בגלל עניין משפטי, תוך שבועיים יגיע לסיים. אין לי מושג כמה דברים יש פתוחים, אני חושב שיש הרבה ואני מתכוון לפתור את זה".

עוד נשאל ליצמן גם על שכירות ארוכת טווח ומה מדיניות המשרד בתחום זה: "אני דוגל מאוד בדיור להשכרה", השיב השר, "וגם עובד על זה. אנחנו באמצע העבודה. יש פתרון וזה אפשרי שיהיו עוד דירות להשכרה".

3-4 מיליארד שקל הכנסות מהקרקע

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, יאיר פינס, הציג מצגת בדיון המפרטת נתונים אודות ענף הנדל"ן והתוכנית שמשרד הבינוי והשיכון מקדם. "שלא נחשוב שבתקופת הקורונה נכון להזניח את תחום הדיור, כי אחר כך נצטרך להתמודד עם בעיה כפולה ומכופלת. וזה לא יהיה נכון. כבר היום יש בעיה. אנחנו צריכים להמשיך ולהגדיל את ההיצע. ההיצע התכנוני גדל כבר, אבל צריך היצע אפקטיבי וצריך לשווק את הקרקע ולבנות וזה האתגר הגדול שעומד בפנינו", אמר פינס.

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון הנכנס, יאיר פינס / צילום: משרד הבינוי והשיכון

הוא הוסיף ואמר כי "אנחנו אחרי כמה מערכות בחירות ויש סוג של קיפאון בקבלת החלטות. אנחנו בנקודת זמן של קבלת החלטות והפניית משאבים להאצת הבנייה. וזה הזמן להשקעה בתשתיות תומכות דיור - התשואה בתחום הזה שתתקבל היא פי שלושה. זה מייצר מקומות עבודה וזה גם יוצר פתרונות לטווח הארוך. במקביל, ההשקעה בתשתיות גם מחוייבת המציאות כדי שנוכל לשווק את ההיצע שאנחנו צריכים הלאה".

פינס המשיך ופירט אודות השינוי שמשרד הבינוי והשיכון מבקש לערוך בשיטת המכרזים בלב אזורי הביקוש כדי מקסם את התמורה שהמדינה יכולה לקבל על הקרקע, באזורי ביקוש שאינם בלב אזור הביקוש המשך ועל תוכניות סיוע לדיור בהישג יד כאשר התחרות שוב תהיה על הקרקע כדי למקסם הכנסות לקופת המדינה, ועל מכרזים מתוכננים בפריפריה בהם לראשונה הקבלנים דווקא יתחרו על השתתפות במחירי הפיתוח. "אנחנו נעשה מדיניות שונה לאזורי ביקוש ואזורי פריפריה", אמר פינס, "שיווק דיפרנציאלי. במקומות כמו מרכז וצפון תל אביב, לא צריך דיור בר השגה בנקודת הזמן הזו. מי שלא שיכול לרכוש שם דירה היום, 200 אלף שקל לא יסייעו לו לכאן או לכאן. אז עדיף במקומות האלו למקסם המחיר על הקרקע.
"במעגל השני של הביקוש, להמשיך ולעשות דיור בר השגה, כי שם זה יכול לסייע, ערים כמו רמלה, לוד, מודיעין, ראש העין, יבנה ועוד מקומות. את הגדלת ההכנסות משיווק הקרקע במרכז - ניקח לפריפריה".

במקביל, הציג פינס לראשונה גם את ההיקף הכספי הצפוי למהלכים האמורים. על פי המצגת שהוצגה בישיבה - שיטת השיווק החדשה של הקרקע צפויה להניב הגדלת הכנסות בהיקף של בין 3 ל-4 מיליארד שקל בשנה, ובמקביל, אומדן ההוצאה בפריפריה עומד על כחצי מיליארד שקל בלבד. עוד נקודה שעלתה בדיון התייחסה לשאלה האם התוכנית צפויה גם להתייחס להיטלי השבחה ומס שבח דיפרנציאלי. על פי פינס, נכון להיום הדבר לא על הפרק.

אלכס קושניר מישראל ביתנו העיר על תוכנית המענקים ואמר: "אני לא מבין איפה יש דירות במחיר של 700 אלף שקל. זה מדאיג אותי. לא נשמע לי ראלי". על כך השיב השר ליצמן כי על פי הנתונים יש דירות במחירים כאלו. מנכ"ל המשרד, פינס, הגדיל והשיב לח"כ קושניר עם נתונים: "אני יודע להגיד לך נתונים - 2,350 עסקאות בדירות בפחות מ-700 אלף שקל בנגב ובגליל. בדקנו".

ח"כ ניר ברקת מהליכוד התייחס לתוכנית ואמר: "חשוב מאוד להתמקד גם בהסבת עובדים. אני הצגתי תוכנית להסבת 100 אלף עובדים, הרבה מהם בענף הבניין. אסור להתפתות להביא עובדים מחו"ל, וזה גם קשה עכשיו". נציין כי השר ליצמן התייחס לנושא ואמר שבכוונתו לטפל בנושא ההכשרות, אולם לא הרחיב. עוד אמר ח"כ ברקת בדיון: "אהבתי את הרצון להשקיע בפריפריה - אבל האתגר האמיתי הוא איך לייצר ביקושים היום בפריפריה. אתם עושים טוב שהולכים לפריפריה אבל צריך לייצר גם מקומות עבודה, תקצוב דיפרנציאלי, הפריפריה חייבת לקבל יותר תקציבים כדי לפתח חינוך ופנאי טובים יותר, ולזה צריך יותר כסף. בלי זה, עם כל הכבוד לבינוי, לא יגדל הביקוש".

מצוקה קשה גם במגזר הערבי

ח"כ מנסור עבאס מהרשימה המשותפת התייחס בדיון למצוקת הדיור במגזר הערבי. "אנחנו מקבלים בברכה את הקידום לבנייה במגזרים שונים", כך ח"כ עבאס לפני שהשר ליצמן החל לפרט את תוכנית הדיור, "יש עכשיו הזדמנות להראות מה קורה במגזר הערבי בתחום הדיור. אנחנו נעביר את הנושא בצורה מסודרת. אבל כמה דברים אני רוצה להגיד כאן. קיבלתי אתמול דוח של מרכז המידע והמחקר של הכנסת בנושא, ולא ישנתי כל הלילה אחרי שראיתי את הנתונים. אנחנו זקוקים ל-21 אלף יח"ד מידי שנה במגזר, מה שהצליחו עד עכשיו לשווק לא עובר את ה-3,000. עוד יש הרבה מאוד חסמים, וגם המצב של החברה החרדית גרוע, וצריך לטפל בהכל".

ח"כ עבאס פירט נקודות נוספות אודות המצוקה במגזר הערבי: "התוכניות של הממשלה מנותקות מהצרכים האמיתיים של המגזר בשטח. הנה כמה נקודות לדוגמה - מחיר למשתכן - התוכנית הגדולה של הממשלה - פחות מ-3% מהדירות שווקו ביישובים הערביים ושווקו סביב 164 אלף דירות. באותו הזמן כמעט 74 אלף זכו בהגרלות, כמה קיבלו ברשויות הערביות? 0.9% בלבד. שיווק קרקעות לבנייה רוויה במגזר הערבי? 8.9% שיווק לבנייה רוויה בלבד. יש גם סיוע בדיור - המדינה פועלת בדיור ציבורי וסיוע בשכר הדירה. כמה ביישובים ערביים - 0.3% סיוע מכלל הסיוע".

חיים פייגלין, סגן נשיא התאחדות בוני הארץ, התייחס אף הוא לדיון ואמר: "אנחנו מברכים על התוכנית. אבל יש נקודה שהשר לא נגע בה. היצע גדול מאוד של משרדים ושאלה גדולה לגבי מימוש התוכניות. מדובר ביום הכיפור של מערכת התכנון בישראל - יש עודף זכויות בנייה למשרדים, 250 מיליון מ"ר, פי שישה ממה שהמדינה צריכה עד 2026 ועדיין הרשויות המקומיות דורשות עוד ועוד משרדים וממשיכים לאשר את זה. אני מבקש שתתייחסו להמרת 70% מזכויות המשרדים למגורים. זה יכול להביא עוד המון דירות במקומות של עירוב שימושים. במקביל, יש להוריד מס הרכישה, ולבטל גם את המס על הקרקע, כדי לייצר יותר היצע דיור. להציף את הקרקע בשיווק קרקעות. יש חשש גדול מנפילה של 20% בהתחלות בניה בגלל מה שקורה".

יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, סיכם את הדיון ואמר: "תודה על הצגת נקודות התוכנית. נושא קריטי לחברה הישראלית, מרכז ופריפריה, וזה לא יהיה קל. אני מקווה שתקדמו הכל. לצערנו הרב, מקוים שהקורונה תיגמר כי זה תופס את כל תשומת הלב".

עוד כתבות

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

פעילות יחידת מגלן במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

בכיר חמאס ל-AP: חמאס תניח את נשקה אם תקום מדינה פלסטינית

חבר הזרוע המדינית של חמאס ח'ליל אל-חיה קרא להקים מדינה פלסטינית בגבולות 67 • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • אחרי פרסום הסרטון: מחאה בירושלים להחזרת החטופים • עדכונים בולטים

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילי שיוט חדשים ואופנועי שלג למשימות מיוחדות

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות