גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המפץ הגדול ברדיו כבר כאן: למה איבדה גל"צ את הבכורה לרשת ב', וממי כדאי להן להיזהר

על כל מגבלותיו, סקר TGI האחרון נתן אינדיקציה אחת מובהקת - גלי צה"ל איבדה סופית את ההגמוניה בתחום האקטואליה ● הסיבות לכך רבות: מהפוליטיזציה, דרך הפומפוזית של מגישיה ועד ההפסד בזירת הדיגיטל למתחרה החדש-ישן שלמד להשתנות עם הטרנדים

מימין למעלה: בן כספית, שמעון אלקבץ, קלמן ליבסקינד ואסף ליברמן, ינון מגל, קרן נויבך, אלדד קובלנץ / צילום: יונתן בלום, שלומי יוסף, ענבל מרמרי, איל יצהר, עירד
מימין למעלה: בן כספית, שמעון אלקבץ, קלמן ליבסקינד ואסף ליברמן, ינון מגל, קרן נויבך, אלדד קובלנץ / צילום: יונתן בלום, שלומי יוסף, ענבל מרמרי, איל יצהר, עירד

ה- TGI הוא כנראה אחד הסקרים הפחות מוערכים בתעשיית המדיה - מחקר שנתפס כמיושן, גס ואנכרוניסטי. אמצעי המדיה אומנם מתייחסים אליו בסקפטיות, אבל בהיעדר כלי מדידה אחר, תוצאותיו משמשות בסיס לאופן שבו כלי התקשורת מודדים את עצמם. למרות הבעייתיות של הסקר וגם אם לא מתייחסים למספרים שמצוינים בו כ'ראה וקדש', אפשר ללמוד ממנו על תופעות מובהקות, והסקר האחרון אשר פורסם בשבוע שעבר, נתן אינדיקציה אחת מובהקת - אובדן סופי של הגמוניית גלי צה"ל על ההאזנה לשידורי החדשות והאקטואליה.

הסחף במעמד התחנה, שעד לפני מספר שנים לא רב הייתה בית הגידול של טובי העיתונאים, לא החל אתמול, אולם בסקר ניתן לשחיקה במעמדה גושפנקה רשמית - לפחות על פי הנתונים, המתחרים בכאן רשת ב' עברו מבחינת אחוזי ההאזנה את גל"צ בכל רצועה ורצועה. כותרת נוספת שהתקבעה באופן רשמי היא שבשעות הבוקר - הנחשבות לפריים טיים ברדיו - רדיו  103FM שכוון לבנות עצמו כשחקן משמעותי בתחום האקטואליה, הצליח להגיע ברצועת הנחשקת למספרים הקרובים לאלה של גל"צ.

היקף החשיפה לתחנות הרדיו הציבוריות בישראל בשנתיים האחרונות

קל לפטור את המהפך במאזן הכוחות שבין כאן רשת ב' לגל"צ רק בפוליטיזציה שעברה התחנה הצבאית. סביר להניח שחלק מהשחיקה הוא באמת תוצאה של הניסיון להביא בכל מחיר גיוון ימני לתחנה שהייתה צבועה בגוון שמאלני - לעיתים כמו שהתגלה במסגרת התמלול של שיחות ניר חפץ באמצעות הנחתות של 'אנשי שלומנו'.

הדגל האדום הבולט שהפך מזוהה עם הפוליטיזציה של גל"צ היה הצנחתו של איש העסקים יעקב ברדוגו לעמדת הפרשן המוביל של התחנה, כשסט הכישורים העיקרי שלו לצורך הגשת תוכניות ברדיו הוא הזיהוי לבלפור. אבל כלל לא בטוח שהצביון הפוליטי הכה בולט שלו ודברור המסרים באמת הוא זה שהמבריח מאזינים. ברדוגו כמו הרבה דמויות שנויות במחלוקת משכנע את המשוכנעים שבאים לשמוע את ההדהוד של עצמם ומחבבים את הסגנון הבוטה, אבל הוא פונה גם אל המתנגדים לו שמחפשים כל העת דלק להזין בו את הכעס מולו. כך שגם אם יש בעיה אתית במינויו זה לא בהכרח אמור להשפיע על שיעורי ההאזנה.

גל"צ ויתר על ה-DNA ולא השכיל לייצר חדש

הבעיה עם הרצון לגוון - או להנחית, תלוי את מי שואלים - הביאה לכך שבתחנה הצבאית, כך נראה, לא הייתה חשיבה מספקת על מי מביאים ולאיזה משבצת, איך מגוונים ובכל זאת שומרים על עניין. במילים אחרות: בשם הגיוון שפכו לעיתים את המים עם התינוק. לדוגמה, ישי שנרב שמביל את תוכנית הבוקר בגל"צ נחשב לעיתונאי צעיר, מוכשר, מקצוען, אבל המשבצת שבחרו לו היא בבחינת 'לשים מכשול בפני עיוור'. בבוקר המאזין מצפה לקבל את 'בוסט' החדשות, ואם אפשר מאוטוריטות. לא לחינם בחרו ב-103FM לשים בתחרות על השעות 07:00- 09:00 את גולן יוכפז וענת דווידוב - שני אנשי תקשורת מנוסים שהמאזינים סומכים עליהם בין היתר בגלל כובד המשקל של הניסיון.

רצועה אחר רצועה, רשת ב' עוקפת את גל"צ

במירוץ לגיוון ולשינוי זרקו בגל"צ את ה-DNA הקודם שאפיין את התחנה, ולא השכילו לבנות DNA חדש, חליפי. התחנה איבדה את הזהות שלה, ובגלל האופן הכוחני (אולי מחוסר ברירה) שבו נעשה השינוי התחנה איבדה את הלכידות והרוח שאפיינו אותה. במקום גוף עם מטרה משותפת, גל"צ של היום היא אוסף חונטות שנלחמות זו בזאת - ולעיתים גם בהנהלה.

נראה שחלק ניכר מהמשאבים הניהוליים מוקצים למי ולא רק לאיך, תהליכים חדשים לא אומצו, וכך באופן פרדוקסלי נדמה כי רשת ב' וגלי צה"ל עשו הצרחה בתפקידים: גלי צה"ל ששנים הייתה מזוהה עם חדשנות, עיתונאות נושכת וגאוות יחידה הפכה להיות רשות השידור של פעם, עם כל הפוליטיזציה, הקליקות, הכבדות והלוק המיושן - ואילו רשת ב' שהייתה התחנה ה'כבדה' הפכה לחדשה ולמעודכנת מבין השתיים, שמזהה מגמות וטרנדים ולומדת להשתנות.

עם זאת, יש שיאמרו מנגד, שעם מינויו של אמיר איבגי לראש מחלקת החדשות בתחנה דברים עתידים להשתנות בקרוב, שכן מדובר במהפכה של ממש. גם רענון שורות באמצעות מגישים שונים הוא משהו שבוודאי מכניס רוח במפרשיה של גל"צ. באשר לברדוגו, יש לזכור שהוא מהבודדים שכן צמודים בהיקפי ההאזנה למתחרים, כך שהוא דוגמה לאופן שבו הליהוק השנוי במחלוקת דווקא מצדיק את עצמו במדד הפופולריות.

אם יש דוגמה שממחישה טוב מכל אחת אחרת את השינוי שהתחולל זאת התוכנית קלמן וליברמן שמשודרת כבר שלוש שנים מאז השקת תאגיד השידור הציבורי ובמשך הזמן שחלף הלכה והתחזקה, עד שכיום היא הנותנת את הטון המרכזי בשידורי הבוקר בישראל. את הפורמט שלה - שני מגישים שונים בדעותיהם, מנסים לשכפל בוורסיות שונות - לעיתים בהצלחה כמו השילוב בין ינון מגל לבן כספית שמניב אחוזי האזנה נאים ולעיתים באופן יותר מקרטע כמו שילוב אחר בכאן רשת ב' - שלי וגואטה שאומנם עוקפת את המתחרים ברדוגו ווילנסקי, אך עדיין לא מתרוממת.

רדיו לא פומפוזי שאינו מתנשא על המאזינים

קלמן וליברמן הביאה סגנון שונה ממה שהיה לפניה, וגם בהשוואה לתוכניות זוגיות אחרות שמתיימרות לשבת על אותו פורמט: שני עיתונאים רציניים, אינטליגנטיים, ששואלים שאלות וממש נותנים למרואיין לענות. כאלה שהתפישה הפוליטית-חברתית שלהם ידועה למאזין אולם היא איננה מוגשת לו כמאכל עיקרי בתוכנית, אלא נמצאת בשוליים.

על התפישה של השניים לגבי מקומו של המגיש אפשר אולי ללמוד בהבדלים בין הפרסונה הרדיופונית של קלמן ליבסקינד בתוכנית לבין האופן שהוא בא לידי ביטוי במעריב, שם מוצגות עמדותיו באופן נוקב. גורם משמעותי שמסייע להצלחת התוכנית הוא הכימיה בין השניים, שבאה לידי ביטוי בהרבה הומור עצמי, ראיונות עם כבוד ובגובה העיניים, בעיקר רדיו לא פומפוזי שאיננו מתנשא על הצופים או המרואיינים ותורגם למאזינים כרדיו עדכני.

הסגנון הצעיר והמודע לעצמו כפי שהוא בא לידי ביטוי בהגשה של קלמן וליברמן, מחלחל לרדיו ובהדרגה הציבור מצביע ברגליים ומעדיף אותו על פני הסגנון ה"רשות שידורי" של הגוורדיה הוותיקה.

במובן הזה אין הרבה הבדל בין אריה גולן ברשת ב' או רזי ברקאי ויעל דן בגלי צה"ל. זהו סוג עיתונאים שמזוהים עם תקופה, ראיית עולם מסוימת ודרך הגשה שלא משתנה, שמצד אחד מביאה איתה מסורת עיתונאית מכובדת ובעלת הישגים אך מנגד נותנת תחושה שהעולם עצר ומלכת לא זז קדימה. במינון נמוך כמו ברשת ב' זה עדיין עובד, אבל במינון גבוה יותר כמו בגלי צה"ל זה כבר גובה מחיר בשיעורי ההאזנה. חשוב להדגיש: זה לא עניין של גיל אלא של סגנון הגשה - עיין ערך המגיש נתן זהבי, שהסגנון שלו ( גם אם שנוי במחלוקת) עדיין נתפס כעדכני.

את המגמה של המעבר מהגוורדיה הוותיקה לחדשה אפשר ללמוד לא רק מהשוואה בין התחנות אלא גם בין ההישגים של התכניות השונות בתוך התחנות עצמן. כך למשל, מבחינת שיעורי ההאזנה בחצי השנה האחרונה הייתה זאת הפעם הראשונה שבה השעה הראשונה של קלמן ליברמן עוברת את תוכניתו של אריה גולן המשודרת לפניה.

האסטרטגיה של 103 הוכחה כמוצלחת

גל"צ ורשת ב' הם אולי עדיין השחקנים הדומיננטיים בתחום האקטואליה, אולם יש להם מתמודד צעיר שמנסה להפוך ליריב משמעותי - 103FM, שבהחלטה אסטרטגית שהוביל מנכ"ל התחנה אור צלקובניק, הפכה את האקטואליה לחוד החנית שלה.

לרשותה של התחנה לא עומדים המשאבים הגדולים של כתבים ועיתונאים המסקרים כל תחום פעילות בארץ כפי שיש בשני המתחרים האחרים, אולם מאחר ומדובר בתחנה פרטית האפשרות לגייס טלנטים בולטים בתשלום גבוה משחקת לזכותם.

אבל ב-103 לא מוכרים רק שמות מוכרים אלא חדשות משולבות בבידור. שואו רדיופוני שאמור לתת מענה לצורך להשאיר את המאזין מרותק. אם גל"צ היא הילד שהלך לאיבוד ורשת ב' היא הילד המגניב אך המחונך, 103 היא הילד הפרוע שכולם יודעים שיש לו שכל אבל הוא בלתי צפוי.

וב-103 כמו גם בכאן יודעים היטב להשתמש בכל היתרונות שמציע העולם הדיגיטלי והרשתות החברתיות. ראיונות וכתבות מתוך התוכניות מועברים מיד הלאה כדי לייצר באזז ולהביא לפולו בכלי תקשורת אחרים. העיתונאים עצמם הם שחקנים בולטים ברשתות, מהדהדים את החומרים ששידרו, מגיבים לאחרים, ובכך בונים בו זמנית גם את עצמם וגם את התחנה שהם משדרים בה. גם במובן הזה גל"צ נשארת הרחק מאחור, ולא משחקת בעולם הדיגיטלי.

לזכותן של התחנות שמשדרות אקטואליה שיחקה גם המציאות שאפיינה את ישראל בשנתיים האחרונות - שלוש מערכות בחירות ומשבר הקורונה שנושא עימו אתגרים כלכלים, בריאותיים ופוליטיים. תקופות כאלה מעלות באופן טבעי את הצריכה של הציבור לאקטואליה, ומביאות לחשיפה רבה יותר של מי שעוסק בה. אולם כפי שאפשר ללמוד מערוצי הטלוויזיה מסחריים, דווקא תקופות משבר טובות לחשיפה של כל אמצעי המדיה ומי שנתפס בציבור כ'מדורת השבט' מרוויח יותר. בטלוויזיה היו אלה חדשות 12 שקטפו את הפירות, ברדיו - רשת ב'.

עם זאת, בחודשים האחרונים כל תחנות הרדיו ספגו מכה קשה כי רדיו היא מדיה שנצרכת בעיקר ברכב ושעות הפריים טיים שלו הן כאשר הציבור בדרך לעבודה וחזרה ממנה. במובן הזה הקורונה שיבשה לחלוטין את הרגלי ההאזנה. אנשים ישבו סגורים בבית במשך כמעט חודשים, קמו מאוחר יותר ובעיקר צפו בטלוויזיה. אומנם לרוב התחנות אפשר להאזין בדיגיטל, אבל החשיפה היא עדיין לא ברמה כזאת שיכולה לפצות על אובדן אחוזי ההאזנה לרדיו - ועל כך יעידו ההכנסות מפרסום של התחנות השונות שעברו כמעט בין לילה ממאה לאפס.

לכאורה, לזכותם של שידורי הרדיו של כאן אמורה הייתה לשחק העובדה שהם משודרים גם על הפלטפורמה הטלוויזיונית. אבל בפועל סביר שהרווח מכך היה שולי, הערוצים המסחריים שידרו לאורך כל תקופת הסגר שידורים מיוחדים, מהדורות ופאנלים לאורך שעות היום, וסביר שרוב הצופים שהיו בבית קיבלו את התוכן החדשותי לו נזקקו משם.

הקורונה כחבל ההצלה של נויבך

בשולי הדברים נציין כי היו קטגוריות נוספות ברדיו שהרוויחו מהמצב ומהשיח שנוצר בעקבותיו, שהפך לחברתי-כלכלי: 'סדר יום' של קרן נויבך שכמעט הורדה בתקופת הקורונה רשמה עליה משמעותית בשיעורי האזנה. נויבך מצליח להביא לרדיו קהלים מסוימים להם היא נותנת מענה, ובתקופת הקורנה סוג האקטואליה שהיא משדרת מתאים כמו כפפה ליד לצורך של המאזינים, שרבים מהם נמצאים בצד שצריך עזרה.

נראה כי בעולם שחי על פושים הנשלחים מכלי התקשורת מסביב לשעון, שידורי החדשות בלבד לא יכולים להיות כרטיס כניסה לעולמו של המאזין. כפועל יוצא מזה, כמו בכל תחום אחר, היכולת להשתנות ולהתאים לתקופה הוא דרמטי. מצד אחד, שינוי דפוסי צריכת תוכן, בעיקר אקטואליה, הוא תהליך איטי מאוד. מנגד, מי שלא משתנה בזמן יכול לגלות שהמאזינים שלו נדדו לתחנה אחרת.

עוד כתבות

מקלט / אילוסטרציה: פביו טרופה

הפך את המקלט לסאונה, והשכנים נאלצו לחפש מחסה חלופי באזעקות

בבניין פרטי הפכו את המקלט לסאונה, ותושבי האזור נאלצו לרוץ למקלט מרוחק יותר ● לאחר שהתושבים בשכונה פנו לרשויות, הסאונה פורקה, אך שוב נמנעה מהם הכניסה בטענה כי מדובר בבניין פרטי

ביג פאשן גלילות / צילום: טלי בוגדנובסקי

האיום שמרחף מעל פעילות ביג גלילות

ענקית הקניונים נקלעה למאבק משפטי, ביחד עם עיריית רמת השרון, על המשך פתיחתו בשבת של מרכז הקניות ● האם אחד ממנועי הצמיחה העיקריים של ביג בסכנה?

שלט בכניסה למקלט. חובה להכניס על פי חוק / צילום: Shutterstock

סכסוכי מקלטים: כל מה שמותר ואסור לכם לעשות בזמן אזעקה

לאחר שנחסמה כניסתו למקלט בזמן אזעקה, שובל פוקס לא ויתר והגיש תלונה למשטרה ● גם המדינה הגישה תביעה נגד אישה שחסמה בפניו את הכניסה לממ"ד ● מה אומר החוק, ומה קורה כשהמקלט מלא אופניים וגרוטאות? ● שאלת השעה

עסקים שנפגעו בעקבות פגיעת טיל במרכז הארץ / צילום: פרטי

"בגלל כמה פושעים נהרוג את כל היתר": הפיצויים שלא מגיעים והפתרונות האפשריים

מתווה הפיצויים החדש מתעכב, ובינתיים 24 אלף עסקים שטרם פוצו על נזקי המערכות הקודמות - קורסים ● בעוד רשות המסים מציגה שיעורי טיפול גבוהים בתיקים קטנים, ב"מסלול האדום" של העסקים הגדולים ובענף התיירות מדווחים על קיפאון ● מרשות המסים נמסר: "רוב התביעות הגדולות הוגשו רק לאחרונה"

רקטה של חברת נורת'רופ גרומן / צילום: ap, Steve Helber

דווקא כעת המניות הביטחוניות בארה"ב נכנסות למקלט. כמה הסברים לתופעה

המלחמה המתמשכת באיראן אמורה על פניה להוביל להוצאות צבאיות וביטחוניות גבוהות יותר, אבל במניות הנשק וההגנה האמריקאיות המובילות ניכר דווקא דשדוש ● ייתכן כי הרוח הגבית מהממשל פנתה כעת נגדן, בשל התנהגות כספית בזבזנית ופיגור טכנולוגי

רישום בעלות במקרקעין / צילום: Shutterstock

האם רשמה דירה על שם הבת משיקולי מס. האם החתן זכאי למחצית?

פסק דין שניתן בחודש שעבר ממחיש את הסיכון במהלך נפוץ לחיסכון במס רכישה: דירה שנרשמה על שם בת הובילה לסכסוך גירושים ולמאבק משפטי ממושך על הבעלות

התחלות בנייה / צילום: Shutterstock

שיאים בהתחלות בנייה – אך גם בדירות שבנייתן מתעכבת

עפ"י נתוני הלמ"ס, בשנה החולפת נרשמו 80 אלף התחלות בנייה - שיא מאז שנת 1991 ● עם זאת, יש גם שיא שלילי בדירות שהשלמתן מתעכבת

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

פשרה של מעל 3 מיליארד שקל: המתווה המסתמן בין סמוטריץ' לבנקים

שר האוצר הציע לראשי הבנקים הגדולים פשרה: העברה של כ-3 מיליארד שקל לקופת המדינה כבר השנה, ועוד 250 מיליון שקל ב-2027 ● בתמורה, המדינה תוותר על חקיקת מס רווחי היתר הקבוע, ותתחייב שלא להעלות דרישות נוספות ● בכיר במערכת הבנקאית הביע תסכול מהמתווה שהושג: "אני בתחושה קשה"

כותרות העיתונים בעולם

כ-2,000 נחתים מחכים לפקודה: האיים שארה"ב עשויה לכבוש

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב עשויה להשתלט על מספר איים ששייכים לאיראן סביב מצרי הורמוז, כמה עולה לבטח ספינה במצרי הורמוז, והמיליארדר האמירתי שמאשים את טראמפ וישראל • כותרות העיתונים בעולם

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

בגלל חוסר הוודאות לסיום המלחמה: מודל החל"ת במשק ישאר בתוקף עד מאי

לפי תזכיר חוק מתווה הסיוע הכלכלי "שאגת הארי" שפרסם האוצר, מעסיקים יוכלו להוציא עובדים לחל"ת גם בסוף אפריל, ועדיין להיכנס בתוך חלון הזכאות ● מודל החל"ת צפוי לעבור חקיקה מהירה בשלוש קריאות בכנסת עוד לפני חג הפסח

גלולת ההרזיה של אפיטומי / צילום: אתר החברה

גלולת ההרזיה הישראלית מקבלת אור ירוק באירופה - ומתחילה למכור

לאחר שהסירה את החסם האחרון לשיווק באירופה, חברת אפיטומי חותמת על הסכם הפצה ראשון בגרמניה בהיקף של 5.3 מיליון דולר • הגלולה מציעה ירידה מתונה במשקל למי שמחפש חלופה לזריקות ● המניה מגיבה בעליות אך עדיין רחוקה ממחיר ההנפקה

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות קלות; הזינוק במחירי הנפט התמתן

נאסד"ק ירד ב-0.3% ● טאואר עקפה את צ'ק פוינט בשווי והיא הישראלית השלישית בגודלה בוול סטריט ● נפט מסוג ברנט נסחר סביב 105 דולר לחבית לאחר שנסק ל-119 דולר בבוקר ● מימושים במניית מיקרון לאחר הדוח הטוב שלה אתמול ● ירידות חדות במחירי הזהב והכסף ● הבנק האירופי ובנק אנגליה הותירו את הריבית היום ללא שינוי ● בורסות אירופה ננעלו בירידות חדות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בת"א; מניית ריטיילורס זינקה ב23%, טאואר ב-11%

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.2% ● שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט , אמר כי ארה״ב שוקלת להסיר סנקציות מנפט איראני ● מדד הבנקים עולה בעקבות הפשרה של סמוטריץ' והבנקים לגבי חקיקת מס רווחי היתר ● הבורסה המקומית עלתה אתמול, בניגוד לשווקים בעולם ●  ● וול סטריט ננעלה אתמול באדום בוהק, אחרי שיו"ר הפד אמר שהורדת האינפלציה תיקח כנראה יותר זמן משקיווה

ישראלים יורדים למקלט בזמן אזעקה / צילום: Reuters, Paulina Patimer

בסוף מתרגלים להכל? מחקרים חדשים משנים את מה שחשבנו

מחקרי כלכלה התנהגותית מתחילת המאה הראו שאחרי שינויים גדולים בחיים, טובים ורעים, רובנו נחזור ונתייצב פחות או יותר על רמת האושר הבסיסית שלנו ● אלא שבשנים האחרונות מתרבים המחקרים שמציירים תמונה מורכבת יותר ● מהם האירועים שהאבולוציה השאירה לנו "זנב של חוסר התרגלות"?

סלובקיה. כל בעל רכב יוכל לתדלק במקסימום 400 אירו / צילום: Reuters, Radovan Stoklasa

הראשונה באירופה: סלובקיה מטילה קיצוב דלק בשל הזינוק במחירי הנפט

סלובקיה הודיעה על קיצוב דלק לאוכלוסייה על רקע הזינוק במחירי הנפט בשל המלחמה באיראן, וכן שיבושי אספקה מרוסיה ● והיא לא לבד: ממשלות באירופה כבר מתערבות בשוק בניסיון לבלום גל התייקרויות - ממחירי תקרה בהונגריה, דרך הגבלות על עדכוני תעריפים בגרמניה ועד פיקוח על שולי הרווח של תחנות הדלק ביוון

בן חמד אל תאני, נתניהו, חמינאי הבן וטראמפ / צילום: AP-Matt Dunham, נעם ריבקין פנטון-הארץ, reuters-Rouzbeh Fouladi/ZUMA Wire

המפרציות הפסיקו לייצר נפט - מלבד מדינה אחת. איך היא עושה את זה?

עשרות מתקני גז ונפט הושבתו בשל תקיפות מאיראן ומישראל ויחד עם חסימת מצרי הורמוז, והובילו לזינוק חד במחירי האנרגיה ● מה הקפיץ את מחירי הגז ב־25% בבוקר אחד? כיצד השיבושים ביצוא משפיעים על הנפט? ואילו מדינות מצליחות לעקוף את החסימות? ● גלובס עושה סדר

פרויקט בנייה בישראל / צילום: טלי בוגדנובסקי

יזמי הנדל"ן לא מוטרדים מביטולים: "באוצר מנסים לשדר שיש ירידת מחירים"

ניתוח שנעשה בתחילת החודש באגף הכלכלן הראשי באוצר הצביע על עלייה של יותר מ-100% בקצב ביטולי עסקאות בענף הנדל"ן בשנים 2024-2025 ● מנגד, יזמי נדל"ן טוענים שמדובר בתופעה שולית: "את הביטולים אפשר לספור על כף יד אחת"

פגיעה בבתי הזיקוק באזור חיפה / צילום: לפי סעיף 27 א'

הירי מאיראן: בתי הזיקוק בחיפה נפגעו משברי יירוט

שברי יירוט נפלו במתחם בזן במפרץ חיפה בירי האחרון מאיראן, עשן נראה באזור ורסיסים שפגעו בקו מתח עליון גרמו להפסקות חשמל זמניות • לא דווח על נפגעים, אך היקף הפגיעה במתקן והשלכותיה למשק הדלק עוד לא התבררו ● מניית בזן נפלה היום ב-8% בת"א

אשל ארמוני ז''ל / צילום: איל יצהר

אשל ארמוני, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון לשעבר, הלך לעולמו

אשל ארמוני, לשעבר יו"ר דירקטוריון נמל חיפה ומנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, היה ממנסחי תוכנית "מחיר למשתכן", נפטר היום בגיל 66 לאחר מחלה קשה ● ארמוני היה אחת הדמויות המוכרות במינהל הציבורי בישראל ועסק רבות בפעילות חברתית

צילומים: AP-ChiangYing-ying, Vahid Salemi

בארה"ב מעריכים: זה התאריך בו סין תפלוש לטייוואן

בארה"ב מעריכים שסין תפלוש לטייוואן לא לפני 2028, ומציתים סכסוך עם יפן • האו"ם מזהיר משיא ברעב העולמי בעקבות המשבר בהורמוז • ובסין דורשים מהסטודנטים: תתאהבו