גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בבורסה בתל אביב; פתאל זינקה ב-10%

כלכלני לאומי: גם לאחר דו"ח התעסוקה של חודש יולי, ישנם כמעט 13 מיליון מועסקים פחות מרמת חודש פברואר, אך בסך הכול, נראה שהתעסוקה תמשיך להתאושש בארה"ב ● פז במו"מ מתקדם לרכישת רשת המרכולים סופר יודה ● פתאל גייסה 212 מיליון שקל

הבורסה בת"א / צילום: איל יצהר
הבורסה בת"א / צילום: איל יצהר

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

16:00

המסחר בבורסת ת"א ננעל היום במגמה מעורבת. ת"א-35 איבד 0.2%, ת"א-125 ננעל ללא שינוי ות"א-90 הוסיף 0.5%. ת"א-בנקים עלה ב-0.9%, ות"א-ביומד איבד 1%. 

מניית פתאל  זינקה ב-10%. בזן  הוסיפה 5.6%. פז נפט  עלתה ב-3.8%. 

בת"א-35 בלטו בעליות מבנה , לייבפרסון  ואמות , שעלו בכ-2%. בירידות בלטו טבע  ונובה , שאיבדו כ-4%. 

14:35

חברת הנדל"ן המניב אמות  עדכנה היום כי שמעון אבודרהם מונה למנכ"ל החברה, והוא ייכנס לתפקיד ב-1 בספטמבר 2020. זאת, לאחר שאבי מוסלר, מנכ"ל החברה ב-15 השנים האחרונות, ביקש לסיים את תפקידו ולפנות לעיסוקים פרטיים. לאבודרהם (52, נשוי+4), ניסיון של למעלה מ-25 שנים בענף הנדל"ן, רובן ככולן בחברות נדל"ן ציבוריות,
מתוכן 15 שנים בתפקידי ניהול בכירים. אבודרהם הצטרף לאמות השקעות לפני 12 שנים, במהלכן שימש כמהנדס ראשי ולאחר מכן כסמנכ"ל הנדסה. לפני 4 שנים מונה למנכ"ל חברת הבת אמות יזום ופיתוח נדל"ן . במסגרת זו, היה אמון על הובלת פעילות הייזום, הפיתוח, התכנון וההקמה של נדל"ן מניב לחברה האם אמות.

13:00

נמשך המסחר המעורב בבורסה. מניית ברן  מזנקת לאחר שהחברה דיווחה על הסכם לביצוע פרוייקט אספקת מי שתייה לכפרים במדינה באפריקה . ההסכם, בהיקף של כ-800 מיליון שקל, הינו למשך 4 שנים. 

ד"ר גיל בפמן, הכלכלן הראשי של לאומי, ודודי רזניק, אסטרטג ריביות בלאומי שוקי הון, מתייחסים בסקירתם השבועית לפרסום דו"ח התעסוקה לחודש יולי בארה"ב ומציינים כי " העלייה בתחלואה תרמה להאטת עוצמת ההתאוששות הכלכלית , למרות שזו נמשכת וצפויה להימשך בחודשים הקרובים. העלייה במספר המשרות הייתה גבוהה רק במקצת מן ההערכות המוקדמות בשוק, וזאת בשונה מן החודשיים הקודמים שבהן היו הפתעות גדולות כלפי מעלה".

"המשך הגידול בתעסוקה, אך בקצב מתון מאשר בחודשיים הקודמים, איננו מפתיע ומשקף את השפעת יישום מגבלות חדשות על פעילות של ברים ושל מסעדות במדינות רבות בארה"ב ולכן האטת התוספת החודשית של משרות באה בעיקר בהשפעת תחום הפנאי והאירוח".

עוד מוסיפים השניים כי "כמו בחודשים הקודמים, הגורם שמפיק את נתוני התעסוקה דיווח על קשיי מדידה בנושא התעסוקה ועל ריבוי של מקרים של סיווג מוטעה של עובדים כמועסקים בעוד שפועל הם מובטלים או בחל"ת. גם לאחר דו"ח התעסוקה של חודש יולי, ישנם כמעט 13 מיליון מועסקים פחות מרמת חודש פברואר, אך בסך הכול, נראה שהתעסוקה תמשיך להתאושש בארה"ב".

11:15

מגמה מעורבת בבורסה. מחזור המסחר מסתכם בכ-186 מיליון שקל. גם בשוק אגרות החוב הממשלתיות והקונצרניות נרשמת היום מגמה מעורבת.

חברת רני צים  מדווחת היום כי השלימה גיוס הון בסך כ-30 מיליון שקל בדרך של הנפקת מניות פרטית, יחד עם הנפקת אופציות, שמימושן יאפשר את הגדלת היקף הגיוס בסכום נוסף של כ-23 מיליון שקל. ההנפקה הפרטית בוצעה ל-3 גופים משוק ההון הישראלי: קבוצת הפניקס, בית ההשקעות מור וקרן ההשקעות VAR .

חברת הקנאביס הרפואי שיח מדיקל  דיווחה היום כי חתמה על הסכמים נוספים לשיווק ומכירת מוצריה עם ארבעה בתי מרקחת נוספים בהיקף של כ-25 מיליון שקל. הסכמים אלו מצטרפים לשורה של הסכמים עליהם חתמה החברה בחודש יוני ובתחילת חודש אוגוסט, ועל פי הערכת החברה מגיעים להיקף מצרפי של כ-157 מיליון שקל, באמצעות מכירה ל-16 בתי מרקחת בישראל. ההסכמים יהיו בתוקף לתקופה של 12 עד 36 חודשים.

10:00

שבוע המסחר בבורסה נפתח במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 נסחר בירידה קלה ואילו ת"א 90 רושם עלייה קלה.

ירידות בולטות נרשמות במניות טבע, נובה , אלוט ואוגווינד. מנגד, עליות בולטות רושמות מניות פתאל החזקות , פז, לייבפרסון ובזן. 

07:10

שבוע המסחר בבורסה של תל אביב צפוי להיפתח במגמה מעורבת. זאת, לאחר שביום שישי ננעל המסחר בוול סטריט במגמה מעורבת.  הדאו ג'ונס ננעל בעלייה קלה של 0.17%. מדד ה-S&P 500 ננעל ביציבות, והנאסד"ק ננעל בירידה של 0.87%. 

מניות טבע , נייס , נובה ואופקו צפויות לאבד גובה היום, לאחר שחזרו מניו יורק עם פערים שליליים של עד 4%.

מנגד, מניות לייבפרסון , איי.אפ.אפ  ואיי.סי.אל צפויות לעלות לאחר שחזרו עם פערים חיוביים של עד 3.5%. 

חברת האנרגיה והקמעונאות פז   מנהלת מגעים מתקדמים לרכישת רשת הסופרמרקטים סופר יודה. גורמים בשוק מעריכים שהעסקה, אם תושלם, תתבצע לפי שווי של 120-130 מיליון שקל לסופר יודה. הרשת התל-אביבית סופר יודה שבבעלות יהודה גואטה מונה כ-16 סניפים. מדובר בסניפים עירוניים הפועלים 24 שעות ביממה גם במהלך סוף השבוע ובחגים.

חברת פתאל נכסים (אירופה), המחזיקה ב-55 מלונות באירופה ונמצאת בבעלות מלאה של חברת המלונות פתאל החזקות  הנמצאת בשליטת דוד פתאל , גייסה 212 מיליון שקל בשלב המוסדי של הנפקת אגרות החוב מסדרה ד' שלה (סדרה חדשה). החברה ביקשה לגייס כ-200 מיליון שקל, זכתה לביקושים של כ-440 מיליון שקל והגדילה במקצת את היקף הגיוס. האג"ח, במח"מ של 4.2 שנים, תשלם ריבית שקלית שנתית של 5.1%.

לפני פתיחת המסחר בניו יורק ביום שישי פורסמו נתוני התעסוקה בארה"ב, בצל התפשטות הגל השני של מגפת הקורונה והאטת ההתאוששות הכלכלית בעקבות כך. מספר המשרות בארה"ב (הלא חקלאיות) צמחו בחודש יולי ב-1.763 מיליון לעומת הצפי של 1.48 מיליון.

למרות שנתוני התעסוקה עקפו את הצפי, מדובר בהאטה בקצב הוספת המשרות החדשות לעומת יוני ומאי. ביוני נוספו 4.8 מיליון משרות ואילו במאי נוספו 2.5 מיליון. שיעור האבטלה ירד ל-10.2%, לעומת צפי כלכלנים לרמה של 10.6%.

רונן מנחם, הכלכלן הראשי של בנק מזרחי טפחות, מציין בתגובה כי "בשלושת החודשים האחרונים אכן הוסיפה כלכלת ארצות הברית 9.3 מיליון מקומות עבודה חדשים, אך בחודשים מארס ואפריל נגרעו 42.2 מיליון משרות, כך שמפרוץ מגפת הקורונה עדיין נותר שוק העבודה עם חיסרון של כ-60% משרות . נתון זה שם בפרופורציה את דוח יולי, שאמנם מעודד, אך הדרך להתאוששות עדיין ארוכה. פרט לכך, יש לציין כי כוח העבודה האזרחי קטן, בחודש שעבר, מה שעשוי להצביע על דווקא על פחות אמון של משקי הבית ביכולתם למצוא עבודה. לכך נוסיף את הרכב תוספת מקומות העבודה, שהצביע על תוספת קטנה ומוגבלת, יחסית, בענף הייצור . בחודש יולי הצטרפו לסקטור הייצור רק 26,000 מועסקים חדשים ובהשוואה לחודש פברואר הוא עומד על גירעון של 740,000".

בתוך כך, "חשוב לציין כי דוח התעסוקה תופס מקום שלישי בלבד בסדר היום של שוקי ההון והכספים בארצות הברית, אחרי הסלמת היחסים בין סין לבין ארה"ב והתמהמהות המחוקק עם אישור תכנית התמריצים הפיסקלית השנייה. שני הנושאים הללו מקטינים מאוד את ההשפעה החיובית שיכולה הייתה להיות בכל יום אחר לדוח התעסוקה. במבט קדימה, יצטרך דוח התעסוקה של חודש אוגוסט לעמוד למבחן הגל השני של תחלואת הקורונה ברחבי המדינה. מנגד, אם וככל שהנתונים התעסוקתיים בארה"ב ימשיכו להפתיע לטובה בחודשים הבאים, תעלה שאלה אם ה-Fed ישקול להוריד קצת את הרגל מדוושת התמריצים המוניטריים שלו", כותב מנחם.

בתל אביב ננעל המסחר ביום חמישי במגמה מעורבת במדדי המניות, כשמדד ת"א 35 שומר על יציבות ואילו ת"א 90 רושם ירידה של כ-0.7%. מחזור המסחר היה גבוה בהרבה מהממוצע והסתכם בכ-5.9 מיליארד שקל על רקע עדכון מדדי הבורסה.

עוד כתבות

מערכת ההגנה האווירית ברק MX / צילום: תע''א

המדינה שמבקרת את ישראל וגם מטמיעה מערכות נשק כחול־לבן

בהשפעת המלחמה נגד איראן, ארה"ב נותרה עם מחסור במיירטים מסוג THAAD • התעשייה האווירית מהדקת קשרים וחונכת מרכז חדשנות באזרבייג'ן ● וגם: קולומביה מבקרת את ישראל, אך במקביל רוכשת ומטמיעה מערכת הגנה אווירית ישראליות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

שנת השיא בהנפקות / צילום: Shutterstock

חברות הנדל"ן נוהרות לבורסה. מה צפוי בשנה החדשה?

הריבית הגבוהה והמשבר שעובר על שוק הנדל"ן הביאו בשנה החולפת 23 חברות לגייס כסף בבורסת תל אביב ● אילו חברות נכנסו, למה דווקא עכשיו, והאם הגל צפוי להמשיך גם ב־2026?

יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל, מייסדי ארמיס / צילום: ארמיס

"הנפקה היא לא מטרה בפני עצמה": מאחורי הקלעים של האקזיט הרביעי בגודלו אי פעם

חברת התוכנה ServiceNow הודיעה אתמול על רכישת חברת הסייבר ארמיס בכ־8 מיליארד דולר - האקזיט הרביעי בגודלו שנרשם בישראל אי פעם ● יבגני דיברוב, מנכ"ל ומייסד־שותף של ארמיס, ופבלו שטרן, סגן נשיא בכיר ומנהל חטיבת תהליכים טכנולוגיים ב־ServiceNow, חושפים בראיון לגלובס איך נסגרה העסקה

כך תשקיעו בזהב / צילום: Shutterstock

הוא נחשב אלטרנטיבה למניות ולאג"ח כגידור מפני סיכונים: כך תשקיעו בזהב

לנוכח הזינוק השנה במחיר הזהב, רבים בוול סטריט ממליצים שתחזיקו במתכת, לפחות בחלק קטן מתיק ההשקעות שלכם ● בוול סטריט ג'ורנל ריכזו את הסוגיות המרכזיות בשוק הזה, וממליצים למשקיעים כיצד לנהוג עם הסחורה הלוהטת ● מדריך קצר להשקעה מושכלת

מזג אויר חורפי ברד ירושלים / צילום: איל יצהר

האם השיא של השפעת כבר מאחורינו ולמה כדאי להתחסן?

משרד הבריאות מרחיב היערכות ורוכש מאות אלפי חיסונים על רקע גל שפעת שהגיע מוקדם מהרגיל ● באיזה זן אנחנו חולים השנה, האם החיסונים פחות יעילים ומה עם הקורונה? גלובס עושה סדר

תחנת גלי צה''ל ביפו / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

עשרות מגישי גלי צה"ל וגלגלצ קיבלו הודעה שהעסקתם תוקפא בשבוע הבא; דיון בבג"ץ בימים הקרובים

כ־50 מגישי גלי צה"ל וגלגלצ המועסקים כיועצים קיבלו הודעה כי העסקתם תוקפא כבר משבוע הבא ● העובדים טוענים לפגיעה דרמטית בלוח השידורים ולסגירה בפועל של התחנה לפני ההכרעה המשפטית, ופנו לבג"ץ בבקשה דחופה לצו ביניים ● משרד הביטחון: "המשרד לא הוציא הנחייה כלשהי על סיום העסקה בגלי צה"ל"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות - ביום השביעי ברציפות; המדדים בשיא

הדולר נסחר סבהב כ-3.18 שקלים, שיא של כ-4 שנים ● חוקרי רשות ניירות ערך פשטו על משרדי אירודרום ● שיכון ובינוי: טרם התקבלה החלטה למכירת מניות שוב אנרגיה ● איי.סי.אל חתמה על חוזים ארוכי טווח עם לקוחות בסין ● בבנק מזרחי מסמנים את הסקטורים המומלצים בשוק ההון המקומי ב-2026

השקל מתחזק מול הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הדולר ב-3.18 שקלים ובשפל של קרוב ל-4 שנים. אלו הסיבות

השקל ממשיך את מגמת ההתחזקות שלו מול הדולר שנחלש כבר שלושה רצופים בעולם ● הסיבות: העליות בוול סטריט, מכירת גז למצרים ועסקות נשק גדולות ● מיטב: "מעבר לירידות בשוקי המניות בעולם הוא האיום העיקרי על התחזקות השקל" ● הדולר בדרך לשנתו החלשה ביותר זה שמונה שנים ● ומה צפוי בעוד חצי שנה?

יובל לנדסברג / צילום: מורג ביטן

מנכ"ל סנו פורש אחרי 15 שנה. זו הסיבה, וזה המחליף שלו

יובל לנדסברג, מנכ"ל חברת סנו ובנו של בעל השליטה, פורש מהתפקיד ויעבור לכהן כמשנה למנכ"ל כדי להתמקד ב"פיתוח עסקי וכניסה לתחומי פעילות חדשים" ● במקומו ימונה למנכ"ל סגנו, לירן נסימי

מימין: גלעד יעבץ, מייסדי פאגאיה: אביטל פרדו, יהב יולזרי וגל קרובינר, ראסל אלוואנגר / צילום: ענבל מרמרי, טל שחר, רועי פרי

רוב המניות הישראליות בוול סטריט סוגרות שנה שלילית, אבל היו כמה שזהרו

לצד מספר מניות שהניבו תשואה תלת ספרתית, בהן גם אלביט וג'יי פרוג, רוב המניות הישראליות בוול סטריט לא הצליחו להכות את תשואת המדדים, ויותר ממחציתן אף הסבו הפסדים למשקיעים ● בין המניות שאיבדו בשנה האחרונה 90% ויותר מערכן, נמנות אאוטבריין, רי וגאוזי

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

טסלה מול BYD: הסיפור ההפוך של יצרניות הרכב החשמלי הגדולות בעולם

מניית טסלה קפצה ב־6 החודשים האחרונים במעל 40% ושברה את שיא כל הזמנים ● לעומתה, BYD מציגה מגמה הפוכה עם ירידה דו־ספרתית באותה התקופה ● מה עומד מאחורי הפערים ואיך מושפע מכך תיק ההשקעות שלכם

קמפיין מכבי שיצר מקאן ת''א / צילום: צילום מסך מיוטיוב

קופ"ח מכבי יוצאת למכרז פרסום, בענף סבורים שהוא "שערורייה"

היקף התקציב העומד ככל הידוע על כ-25 מיליון שקל יוצא למכרז חדש ● המכרז הוא לחמש שנים, עם אופציה להארכה כפולה של שלוש שנים בכל פעם - כלומר 11 שנים ברצף ● קופת חולים מכבי בתגובה: "המכרז מנוהל באופן מקצועי תחת פיקוח של ועדת המכרזים של מכבי"

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

מכונת המימושים של קרן פימי: 7 חברות שהניבו 2.6 מיליארד שקל בשנה

קרן פימי רכבה על הגאות בבורסה המקומית וביצעה מימושים בשבע חברות ציבוריות שבשליטתה, שרובן פועלות בסקטור הביטחוני ● רוב המימושים הוכרו כרווח, ובשוק מעריכים: "אם הבורסה תמשיך לעלות, פימי תממש באופן דומה גם בשנה הבאה ותנפיק לפחות 2 חברות"

שר הכלכלה ניר ברקת ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

המאבק הבא בין סמוטריץ' לברקת: הגדלת מכסת עובדים זרים

שר הכלכלה הציע להגדיל את מכסת העובדים הזרים במשק ולבטל את האגרות בגין העסקתם ● אלא שבאוצר טוענים: המכסות הקיימות טרם מולאו

קמפיין פייבר / צילום: צילום מסך מיוטיוב

הזוכים הגדולים בתחרות הפרסום גרנות - והזוכה האמיתית: הבינה המלאכותית

בין הזוכים הגדולים בתחרות הקריאייטיב העצמאית גרנות, שהתקיימה היום, נמנים פרסומת ה-AI של פייבר, סרטון הפסולת של עיריית תל אביב וקמפיין "אחת מתשע" בהשראת אמריקן איגל וסידני סוויני ● ומי עוד בזוכים?

אוניית משא של צים / צילום: ליאור פטל עבור צים

לקראת שביתה של עובדי צים? הוועד הכריז על סכסוך עבודה ודורש לעצור את מכירת החברה לידיים זרות

על רקע המהלכים למכירת החברה, הודיע ועד עובדי צים על סכסוך עבודה ● בין השאר מעלה הוועד את נושא הרציפות של אספקה ימית לישראל בשעת חירום ● יו"ר ועד עובדי צים: "זהו תחילתו של מאבק, ונחריף את הצעדים ככל שיידרש"

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, Ng Han Guan

הרכישה הגדולה בתולדות אנבידיה: תשלם 20 מיליארד דולר עבור סטארט-אפ AI

אנבידיה רוכשת את הסטארט-אפ גרוק בעסקת מזומן של כ־20 מיליארד דולר, כך דווח ב-CNBC ● מדובר ברכישה הגדולה בתולדות החברה ובהימור על שבבי היסק לבינה מלאכותית ● גרוק, שנוסדה ב-2016 כדי להתחרות באנבידיה עצמה, גייסה רק לפני מספר חודשים לפי שווי של כ־7 מיליארד דולר "בלבד"

אילוסטרציה של דגימות דם / צילום: Shutterstock

מטופלים במיון יוכלו לתרום דגימות למאגר חדש: הבנק שמצטרף למגמה העולמית במחקר

מאבחון מוקדם של סרטן ועד המלצות איך ללכת - בנקי דגימות הם הדבר החם בקידום מחקרים ● השבוע הוכרז על הקמת מאגר חדש בישראל על ידי חברת MeMed, בשיתוף שלושה בתי חולים והטכניון ● בארץ כבר פועלים כמה מאגרים מרשימים, אז למה שיתוף הפעולה ביניהם מסובך ומה הסיכוי שנראה כאן בנק דגימות לאומי ענק כמו בבריטניה

שמואל פרביאש, מנכ''ל DSIT / צילום: פרטי

ההנפקה של רפאל ויבואן הממתקים: זינוק של 400% בצבר ההזמנות תוך 3 שנים

על רקע ההתחזקות במניות הביטחוניות בבורסה בת"א, תשקיף חברת DSIT שבשליטת רפאל חושף זינוק של 68% בהכנסות, וקפיצה חדה ברווח במחצית הראשונה של השנה ● "החברה מזהה גידול בביקוש לפתרונות הגנה מתקדמים מפני איומים בתווך התת־ימי", צוין

משדר המתקפה האיראנית בערוץ 12 בחודש יוני / צילום: צילום מסך יוטיוב

התוכניות והמשדרים שריתקו את הישראלים למסך ב־2025

שעות הצפייה בטלוויזה בישראל 2025 חזרו לרמות דומות לאלו שלפני המלחמה; תחילת המלחמה עם איראן הוכתרה כאירוע הטלוויזיוני הנצפה ביותר השנה ● בכנס בתל אביב הזהירו רגולטורים ונציגי תעשייה מהיעדר תכנון לאומי לחוות שרתים לבינה מלאכותית ● למרות האתגרים בענף התיירות, רשת מלונות חדשה מושקת בישראל עם ארבעה נכסים בתל אביב ובאילת ● אירועים ומינויים