גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בוול סטריט: מניית רשת בתי הקולנוע AMC זינקה ב-14.4%

לראשונה מפרוץ הקורונה, דרישות האבטלה השבועיות בארה"ב ירדו מתחת למיליון ● מדד הפוטסי הבריטי הוביל את הירידות באירופה ● סיסקו צנחה ב-11.5% לאחר הדוחות בשל תחזית מאכזבת ● אפל קפצה לרמת שיא, אמזון מחקה את העליות

בורסת וול סטריט / צילום: Associated Press
בורסת וול סטריט / צילום: Associated Press

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

המסחר בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת בהמשך לנתוני האבטלה שהיו טובים מהצפוי. מדד הנאסד"ק הוסיף 0.3% לערכו, ומנגד הדאו ג'ונס ומדד S&P 500 איבדו 0.2%-0.3%.

מניית סיסקו איבדה 11.5% אחרי הדוחות, אפל עלתה בכ-1.8% ואמזון מחקה את העליות שנרשמו מוקדם יותר. מנייתה של AMC זינקה ב-14.4%.

21:30

מנייתה של רשת בתי הקולנוע AMC מזנקת בכ-20% על רקע הודעתה על פתיחת התאטראות ב-20 לאוגוסט. לפי הודעתה, יותר מ-100 בתי קולנוע יחזרו לפעילות בשבוע הבא. בכוונתה לפתוח 600 מוקדים נוספים עד ה-3 בספטמבר בהתאם להתפתחויות, ובכוונתה להפחית את תעריף חלק מהכרטיסים ל-15 סנט - אותו מחיר שהיה בשנת 1920, השפל הגדול.

חברת שיתופי הנסיעות ליפט  דיווחה על הפסד של 86 למניה ברבעון השני של השנה בצל משבר הקורונה, אם כי הנתון היה נמוך מהתחזיות שצפו הפסד של 99 סנט למניה. הביקוש שנחתך בשל משבר הקורונה, עלה ביולי באחרון בכ-78% לעומת חודש אפריל, כך מסרה החברה.

ורום  דיווחה על הפסד גבוה מהצפוי ברבעון הראשון כחברה ציבורית. מכירותיו של אתר שיתופי הרכבים יד שנייה, נפלו ב-60% לעומת התקופה המקבילה אשתקד בצל הסגר שנכפה עקב התפשטות נגיף הקורונה.

חברת התעופה יונייטד איירליינס  תוסיף 28 טיסות ל-4 יעדים בפלורידה שבארה"ב בחודש נובמבר הקרוב. עם זאת, החברה עשויה לחזור בה בהתאם לקצב התפשטות הקורונה בפלורידה.

חברת 3M  דיווחה על עלייה של 6% במכירות בחודש יולי לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

הזהב מטפס ב-0.8% לרמה של 1,964 דולר לאונקייה. הנפט מאבד יותר מ-1% ל-42 דולר לחבית.

20:35

ישראל ואיחוד האמירויות הסכימו על חתימת הסכם נורמליזציה מלאה, אם תרצו הסכם שלום, תמורת השעיה של החלת החוק הישראלי בשטחים. על פריצת הדרך בישר נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בטוויטר וכן בהודעה לעיתונות.

בוול סטריט הנאסד"ק מטפס ב-0.5%, מדד S&P 500 נושק לשיא כל הזמנים, ומנייתה אפל קופצת ב-2.3% לשיא כל הזמנים.

18:43

בורסות אירופה ננעלו בירידות למרות הסנטימנט החיובי בוול סטריט. מדד הפוטסי צנח ב-1.4%, הדאקס איבד 0.5%, הקאק ירד ב-0.6%.

טיסנקורפ צנחה ב-16% לאחר שדיווחה על הפסד של 679 מיליון אירו (800 מיליון דולר) ברבעון. 

מנייתה של Aegon צנחה ב-14% לאחר שהחברה ההולנדית רשמה צניחה של 67% ברווח הנקי במחצית הראשונה של השנה.

קרלסברג  איבדה כ-5% מערכה לאחר שפרסמה אזהרת רווח, וצופה ירידה של 15%-10% ברווח ב-2020 בצל הסגר שנכפה על רקע התפשטות נגיף הקורונה.

17:44

מדד S&P 500 נושק לשיא כל הזמנים, ומדד הנאסד"ק עולה בכ-0.7%.

אפל  מזנקת לשיא חדש, אמזון  עולה ביותר מ-1%, מנייתה של טסלה  משלימה זינוק של 18% מאז שהודיעה בשבוע שעבר על פיצול מניות ביחס של 1:5.

בשוק הסחורות הכסף מזנק ב-5% ומחיר הספוט נסחר כעת בכ-26.8 דולר. הזהב מוסיף 0.5% לערכו ל-1,958.5 דולר לאונקייה. הנפט נסחר ללא שינוי סביב 42 דולר לחבית.

בורסות אירופה נסחרות בירידות. הדאקס מאבד 0.7%, הקאק משיל 0.6% מערכו והפוטסי יורד ב-1.4%.

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח במגמה מעורבת בהמשך לעליות שנרשמו אתמול, ועל רקע נתוני דרישות ראשוניות לדמי אבטלה בארה"ב שירדו לראשונה מאז פרוץ הקורונה מתחת למיליון בשבוע.

מדד הנאסד"ק מטפס ב-0.45, מדד S&P 500 נפתח בירידות קלות, במרחק נגיעה מהשיא.

לראשונה מפרוץ נגיף הקורונה, הדרישות הראשוניות לדמי אבטלה בארה"ב בשבוע החולף ירדו מתחת למיליון. 

מנייתה של סיסקו צונחת ב-10.5% לאחר הדוחות המאכזבים שפרסמה אמש החברה לאחר הנעילה של המסחר בוול סטריט. סיסקו עקפה את התחזיות לרבעון השני, לצד יריה של 9% בהכנסות, אם כי סיפקה תחזית פסימית. לרבעון הנוכחי סיסקו צופה רווח מתואם של 71-68 סנט למניה, וירידה בהכנסות של 11%-9%. מדובר ברווח הנמוך מתחזיות האנליסטים של 75 סנט למניה.

יותר מ -1,200 נהגי משלוחים של אמזון  פוטרו בחודשים האחרונים לאחר שהחברה קיצצה חוזים עם כמה חברות משלוחים קטנות ברחבי ארה"ב. אמזון הודיעה לפחות לשבע חברות על סיום ההיקשרות איתן. אלו הודיעו בתגובה כי יפטרו כ-1,205 נהגים.

ישראליות בוול סטריט

מגל  דיווחה על זכייה בחוזה לאבטחת אתרים צבאיים בהיקף של 6.5 מיליון דולר. במקביל מגל פרסמה דווחת לרבעון השני של 2020. ההכנסות הסתכמו ב-16.4 מיליון דולר, בהשוואה ל-19.7 מיליון דולר ברבעון השני של 2019. מגל עברה לרווח של 0.2 מיליון דולר, בהשוואה להפסד נקי של (0.2) מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

15:30

הדרישות הראשוניות לדמי אבטלה בארה"ב בשבוע החולף ירדו ל-963,000 תביעות, לעומת הציפיות ל-1.1 מיליון בקשות, כך לפי נתונים שפורסמו בארה"ב כעת. 

לפי שעה החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט נסחרים בטריטוריה הירוקה.

14:07

נמשכות הירידות בבורסות אירופה. במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמת יציבות. 

מארק האפלה, מנהל השקעות ראשי, UBS Global Wealth Management , מציין היום כי "אנו רואים מגוון הזדמנויות במרחב הסחורות. בין היתר משקיעים יכולים לשקול להשתמש במדדי סחורות מהדור השני, דוגמת CMCI , שמטרתם להפחית את עלות הגלגול של חוזים עתידיים על פוזיציות סחורות רחבות וארוכות. ליתר דיוק, אנו נשארים חיוביים על מגוון מתכות יקרות, כולל זהב, כסף ופלטינה".

במסחר המוקדם בניו יורק נרשמות עליות במניות טסלה , פייסבוק  ואפל. 

חברת מג'יק  דיווחה היום כי הרווח  הנקי על בסיס Non-GAAP ברבעון השני של 2020 עלה בכ-14% לכ-8.1 מיליון דולר, 17 סנט למניה, לעומת 7.1 מיליון דולר, או 14 סנט למניה, ברבעון המקביל אשתקד.  במקביל לפרסום הדוחות, הודיעה החברה על חלוקת דיבידנד בסכום של 8.6 מיליון דולר עבור המחצית הראשונה של השנה.  

חברת הביומד רדהיל  דיווחה היום כי  הכנסתויה ברבעון השני הסתכמו בכ-21 מיליון דולר, לעומת הכנסות של כמיליון דולר ברבעון הקודם ו- 1.6 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. 

11:55

ירידות במסחר בבורסות אירופה, בהובלת מדד הפוטסי בלונדון שנחלש בכ-1.1%. 

במסחר בנפט נרשמות עליות קלות. סוכנות האנרגיה הבינלאומית (IEA ) פרסמה היום הערכה לפיה הביקוש הגלובלי לנפט יעמוד על כ-91.1 מיליון חביות ליום בממוצע ב-2020, ירידה של 8.1 מיליון חביות ליום לעומת 2019. 

10:15

מגמה שלילית נרשמת בפתיחת המסחר בבורסות אירופה, בהמתנה לפרסום נתוני מאקרו ודוחות כספיים של חברות מובילות. 

בזירת הסחורות, הזהב רושם היום ירידה של כ-0.4% ונסחר סביב 1,941 דולר לאונקיה והנפט רושם ירידה של כ-0.15%.

08:35

יום המסחר בבורסות אסיה מתנהל במגמה חיובית, בהובלת מדד הניקיי בטוקיו שמטפס בכ-2%. זאת, לאחר שאתמול הסתיים המסחר בוול סטריט בעליות. מדד הנאסד"ק הוביל עם עלייה של כ-2.1%. מדדי הדאו ג'ונס וה-S&P 500 טיפסו והתקרבו מרחק נגיעה מהעפלה לשיאים חדשים.

החוזים על מדדי בורסות ארה"ב נסחרים ביציבות.

בזירת המאקרו העולמית, באוסטרליה פורסם היום כי שיעור האבטלה עלה ביולי ל-7.5%, שיא של 22 שנים.

בגרמניה יתפרסם מדד המחירים לצרכן לחודש יולי, שצפוי לרשום ירידה של 0.5%, ובארה"ב יתפרסמו ב-15:30 נתוני הדרישות החדשות לדמי אבטלה בשבוע האחרון, הצפויים לעמוד ברמה של כ-1.1 מיליון.

בזירת הסחורות, הזהב רושם היום ירידה של כ-0.4% ונסחר סביב 1,941 דולר לאונקיה והנפט רושם ירידה של כ-0.15%. במסחר במטבעות נחלש הדולר בכ-0.2% מול האירו ונסחר סביב 1.18 דולרים לאירו. התשואה על אג"ח ממשל אמריקאי ל-10 שנים עומדת ברמה של 0.66%.

עוד כתבות

מימין: אודי בלום, שאולי לוטן, עוזי לוי / צילום: כדיה לוי

שלושת המנכ"לים שמצטרפים לתחרות בשדה דב: "בעתיד לא יהיה מחיר של 100 אלף שקל למ"ר במרחק 5 דקות מהים"

החברות מבנה, לוינשטיין ומטרופוליס קנו יחד מגרש בשדה דב כבר ב–2021, ועכשיו יוצאים לשיווק ● בראיון משותף מספרים המנכ"לים עוזי לוי, שאולי לוטן ואודי בלום על המאמץ לבדל את הפרויקט מכל האחרים ברובע המדובר ("בחרנו לא לבנות מגדלים") ועל המחירים הצפויים ("מתחילים ב־70 אלף שקל למ"ר")

רכבת הרים / צילום: Shutterstock

הכי רחוק מפארק שעשועים: מניית פוםוום נפלה בקרוב ל-60% בשל אובדן לקוח מהותי

פוםוום, שכבר סיפקה לא מעט אכזבות מאז הנפקתה בת"א, תפסיק לספק שירותי תיעוד ב-15 פארקי שעשועים של חברת מרלין באירופה ובארה"ב, החל מהרבעון השני של השנה ● הפעילות המופסקת מהווה מעל 40% מההכנסות והרווח הגולמי של חברת הטכנולוגיה

לוגו נתג''ז

דירקטוריון נתג"ז מינה מנכ"ל ללא ניסיון בתפקיד או בתחום תשתיות ואנרגיה

דירקטוריון נתג"ז דיווח לבורסה על בחירתו במנכ"ל חדש: קובי נודלמן, עד לאחרונה סמנכ"ל כוח-האדם של דואר ישראל ● לנודלמן אין ניסיון כמנכ"ל חברה ולא ניסיון בשום חברה בתחום התשתיות והאנרגיה; אם ייפסל, ימונה מ"מ המנכ"ל, סמנכ"ל ההנדסה שלמה קרסנר

הספארי ברמת גן / צילום: Shutterstock

הספארי ברמת גן עובר דירה? לא כל כך מהר

החתימה על הסכם העברת הספארי ברמת גן אומנם מתוכנן להמשך השבוע, אך המעבר לא נראה באופק ● כדי שהמהלך יקרה צריך לשנות את הגבולות המוניציפליים של רמת גן ועוד יותר חשוב - צריך לבחור מנכ"ל לרמ"י, דבר שבינתיים לא נראה באופק

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: קולוגו בע''מ, smart shooter, XTEND, אריאל גבאי

השוק החדש שנפתח לתעשיות הביטחוניות הישראליות

כחלק מהידוק היחסים בין ישראל לקזחסטן, שהחל עם הצטרפות המדינה להסכמי אברהם, עובדים במשרד הביטחון על מתן אפשרות להוצאת רישיונות יצוא אליה ● הטכנולוגיות שצפויים לאפשר לייצא כוללות לא רק יכולות הגנתיות אלא גם התקפיות כדוגמת מל"טים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ: יש צי גדול בדרך לאיראן, מקווה שהם יחתמו על עסקה

יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "אנחנו ערוכים לעימות ארוך טווח" ● פרטים חדשים על פרשת הברחת הסחורות מישראל לעזה ● שליחו של ביידן נגד נתניהו: "לא אומר אמת, כפוי טובה" ● עדכונים שוטפים

מימין: נוחיק סמל, מנכ''ל סוני סמיקונדקטור ישראל, דדי ילין, מנהל מרכז הפיתוח בישראל של ARM / צילומים: מארק נומדר, יח''צ

50 עובדים בבת אחת: ענקית השבבים שניצלה את סגירת סוני בישראל

לגלובס נודע כי חלק מעובדי סוני בישראל נקלטו בחברת ארם שבשליטת סופטבנק, המגבירה את מאמצי הגיוס שלה בארץ ● זאת לאחר שהראשונה החלה בנסיגה מפעילות המו"פ שלה בישראל

רה''מ בנימין נתניהו ואבי שמחון / צילום: קובי גדעון-לע''מ

שמחון לבלומברג: משלחת יוצאת לוושינגטון לסגור הסכם סחר. על אזהרות סוכנויות הדירוג: "תירוצים"

לדברי יועצו הכלכלי הוותיק של ראש הממשלה, ישראל וארה"ב סיכמו מסגרת להסכם סחר הדדי, ומשלחת ישראלית תיסע לוושינגטון השבוע לסגירת הפרטים ● שמחון דחה את האזהרות של סוכנויות הדירוג לפיהן צעדים להחלשת מערכת המשפט עלולים להשפיע על הדירוג

אלכס הונולד מטפס על הבניין בטאיפיי / צילום: ap, Chiang Ying-ying

כמה כסף שווה טיפוס על מגדל בגובה 500 מטר? "הסכום מביך"

ללא כל אמצעי אבטחה ובידיים חשופות טיפס גדול המטפסים בעולם, אלכס הונולד, על אחד הבניינים הגבוהים בעולם ● למרות שנחשב לספורטאי עילית בתחומו, נאלץ המטפס האמריקאי להסתפק בסכום צנוע במיוחד ואמר ש"זה פחות ממה שהסוכן שלי שאף שנקבל"

שוחט שאול ופז אדריאן / צילום: יח''צ

חברת הביומד הישראלית ביופרוטקט במזכר הבנות למכירתה

החברה הוותיקה שפיתחה שתל למניעת נזקים לרקמות בריאות בזמן הקרנות, וממנה נולד הספין אוף אורתוספייס שנמכר ב-220 מיליון דולר, צפויה להימכר בסכום דומה אם העסקה תצא לפועל

משרד הכלכלה מקצץ בתקציבי התוכנית להכשרות מקצועיות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, AP ,Sutterstock

רוקן ממשאבים: צמצום פרויקט התעסוקה של משרד הכלכלה

לגלובס נודע כי התקציב שמשרד הכלכלה השקיע בפרויקט "מנהלת המעסיקים" צפוי להצטמצם משמעותית ● כמות העובדים תיחתך בחצי, והמנהלת תיאלץ למצוא מימון ממקורות אחרים ● אלו המשמעויות

כנס תשתיות לעתיד: הפרויקטים והמיליארדים שיניעו את ישראל קדימה

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית, מנתח את הסוגיות הכלכליות, הרגולטוריות והעסקיות שקשורות לתחומי התחבורה, התעשייה, האנרגיה והחדשנות בישראל ● באירוע מתארחים מומחים ומקבלי ההחלטות מהענף, ובהם החשב הכללי במשרד האוצר יהלי רוטנברג, מנכ"ל משרד התחבורה משה בן זקן ובכירי המגזר העסקי

מטוס KLM / צילום: Shutterstock

במתכונת חריגה: חברת התעופה שמודיעה על חידוש הטיסות לישראל

חברות התעופה הזרות מוצאות את הדרך להמשיך לפעול בישראל חרף המצב הביטחוני שמעלה חששות בקרב צוותי האוויר ● כך, KLM מחדשת את טיסותיה לישראל החל ממחר - אבל עם עצירת ביניים בקפריסין

טקס האוסקר יעבור ליוטיוב החל משנת 2029 / אילוסטרציה: Shutterstock

כך הופכת יוטיוב לשחקנית טלוויזיה חזקה בשוק צפוף ותחרותי

בחודש החולף חתמה פלטפורמת שיתוף הווידאו הגדולה בעולם על שתי עסקאות משמעותיות, שיביאו אליה את האוסקר ותכנים ייעודיים של ה-BBC ● בשוק מסבירים כי מדובר בשינוי גלובלי גדול, שעבור מותגי התוכן הוותיקים מהווה "ביטוח נגד חוסר רלוונטיות"

אילוסטרציה: Shutterstock

למרות שרשמו הערת אזהרה במשותף: האישה תקבל את כל הזכויות בשתי דירות

ביהמ"ש לענייני משפחה קבע חלוקה לא שוויונית של נכסי מקרקעין שנרכשו במהלך הנישואים לזוג עם שני ילדים משותפים, לאחר שהוכח כי עיקר המימון הגיע מכספים של האישה, בהם פיצויים שניתנו לה כאלמנת פעולות איבה ● בין היתר נקבע כי רישום הערת אזהרה אינו יוצר זכות קניינית

קמפיין קופת חולים מכבי שיצר מקאן תל אביב / צילום: צילום מסך מיוטיוב

באופן חסר תקדים: מכרז הפרסום של קופ"ח מכבי מגיע לבג"ץ

משרד הפרסום באומן-בר-ריבנאי עתר לבג"ץ נגד משרד הבריאות, שר הבריאות, משרד האוצר, שר האוצר ומקאן ת"א ● הטענה העיקרית: "המתחרה במכרז הפרסום של מכבי היה שותף לעריכת מסמכי המכרז - מדובר בהתנהלות הגובלת בפלילים ממש" ● בדצמבר פרסם גלובס לראשונה את הטענות בענף נגד המכרז, ולאחר מכן את ההחלטה לצאת במכרז חדש - זה שהגיע כעת לבג"ץ ● מקאן: "מדובר בכזבים"

המשחק של מון אקטיב -  Coin Master / צילום: יחצ

גל פיטורים שני במון אקטיב: 110 יפוטרו, גם בישראל

חברת המשחקים, שצמחה בזכות המשחק הפופולרי Coin Master, יוצאת לסבב פיטורים המקיף 110 איש ברחבי העולם, מהם 30 בישראל ועוד 80 בעולם ● סבב הפיטורים נערך כחלק משינוי ארגוני באחת החברות הפרטיות הרווחיות ביותר בישראל

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בתל אביב; פוםוום התרסקה בכ-60%, הדולר נסחר סביב 3.10 שקלים

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.1% ● מדד המניות הביטחוניות קפץ בכ-1.4%, בהובלת נקסט ויז'ן ● פוםוום הודיעה על אובדן לקוח מהותי ● שוב אנרגיה גייסה 240 מיליון שקל במכרז מוסדי ● מדד ת"א 35 ננעל אתמול לראשונה במעל 4,000 נקודות, פי 2.5 מאז השפל באוקטובר 2023

השקל ממשיך להתחזק / איור: גיל ג'יבלי

השקל מתקרב לשיא של 30 שנה: הפעם בנק ישראל יתערב?

התחזקות הין היפני וההתפתחויות המדיניות החיוביות בישראל מובילות את הדולר לרמות שפל שלא נראו כארבע שנים ● מומחים מעריכים שזרימת הדולרים לישראל והעליות בבורסות בחו"ל מאלצות את המוסדיים למכור מט"ח ולחזק את השקל ● האם בנק ישראל יתערב בשוק?

גבי ויסמן, מנכ''ל ונשיא נובה ורפי עמית, מנכ''ל קמטק / צילומים: נובה, רענן טל, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

שתי מניות השבבים מישראל שמובילות את העליות בוול סטריט

נובה וקמטק, שזינקו מתחילת 2026, מציעות ציוד לבדיקה בהליך ייצור של שבבים, שהביקוש עבורו עלה לאור ההתפתחות המואצת של AI ● בנק קנטור: יש מקום להמשך הראלי בענף