גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בוול סטריט: מניית רשת בתי הקולנוע AMC זינקה ב-14.4%

לראשונה מפרוץ הקורונה, דרישות האבטלה השבועיות בארה"ב ירדו מתחת למיליון ● מדד הפוטסי הבריטי הוביל את הירידות באירופה ● סיסקו צנחה ב-11.5% לאחר הדוחות בשל תחזית מאכזבת ● אפל קפצה לרמת שיא, אמזון מחקה את העליות

בורסת וול סטריט / צילום: Associated Press
בורסת וול סטריט / צילום: Associated Press

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

המסחר בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת בהמשך לנתוני האבטלה שהיו טובים מהצפוי. מדד הנאסד"ק הוסיף 0.3% לערכו, ומנגד הדאו ג'ונס ומדד S&P 500 איבדו 0.2%-0.3%.

מניית סיסקו איבדה 11.5% אחרי הדוחות, אפל עלתה בכ-1.8% ואמזון מחקה את העליות שנרשמו מוקדם יותר. מנייתה של AMC זינקה ב-14.4%.

21:30

מנייתה של רשת בתי הקולנוע AMC מזנקת בכ-20% על רקע הודעתה על פתיחת התאטראות ב-20 לאוגוסט. לפי הודעתה, יותר מ-100 בתי קולנוע יחזרו לפעילות בשבוע הבא. בכוונתה לפתוח 600 מוקדים נוספים עד ה-3 בספטמבר בהתאם להתפתחויות, ובכוונתה להפחית את תעריף חלק מהכרטיסים ל-15 סנט - אותו מחיר שהיה בשנת 1920, השפל הגדול.

חברת שיתופי הנסיעות ליפט  דיווחה על הפסד של 86 למניה ברבעון השני של השנה בצל משבר הקורונה, אם כי הנתון היה נמוך מהתחזיות שצפו הפסד של 99 סנט למניה. הביקוש שנחתך בשל משבר הקורונה, עלה ביולי באחרון בכ-78% לעומת חודש אפריל, כך מסרה החברה.

ורום  דיווחה על הפסד גבוה מהצפוי ברבעון הראשון כחברה ציבורית. מכירותיו של אתר שיתופי הרכבים יד שנייה, נפלו ב-60% לעומת התקופה המקבילה אשתקד בצל הסגר שנכפה עקב התפשטות נגיף הקורונה.

חברת התעופה יונייטד איירליינס  תוסיף 28 טיסות ל-4 יעדים בפלורידה שבארה"ב בחודש נובמבר הקרוב. עם זאת, החברה עשויה לחזור בה בהתאם לקצב התפשטות הקורונה בפלורידה.

חברת 3M  דיווחה על עלייה של 6% במכירות בחודש יולי לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

הזהב מטפס ב-0.8% לרמה של 1,964 דולר לאונקייה. הנפט מאבד יותר מ-1% ל-42 דולר לחבית.

20:35

ישראל ואיחוד האמירויות הסכימו על חתימת הסכם נורמליזציה מלאה, אם תרצו הסכם שלום, תמורת השעיה של החלת החוק הישראלי בשטחים. על פריצת הדרך בישר נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בטוויטר וכן בהודעה לעיתונות.

בוול סטריט הנאסד"ק מטפס ב-0.5%, מדד S&P 500 נושק לשיא כל הזמנים, ומנייתה אפל קופצת ב-2.3% לשיא כל הזמנים.

18:43

בורסות אירופה ננעלו בירידות למרות הסנטימנט החיובי בוול סטריט. מדד הפוטסי צנח ב-1.4%, הדאקס איבד 0.5%, הקאק ירד ב-0.6%.

טיסנקורפ צנחה ב-16% לאחר שדיווחה על הפסד של 679 מיליון אירו (800 מיליון דולר) ברבעון. 

מנייתה של Aegon צנחה ב-14% לאחר שהחברה ההולנדית רשמה צניחה של 67% ברווח הנקי במחצית הראשונה של השנה.

קרלסברג  איבדה כ-5% מערכה לאחר שפרסמה אזהרת רווח, וצופה ירידה של 15%-10% ברווח ב-2020 בצל הסגר שנכפה על רקע התפשטות נגיף הקורונה.

17:44

מדד S&P 500 נושק לשיא כל הזמנים, ומדד הנאסד"ק עולה בכ-0.7%.

אפל  מזנקת לשיא חדש, אמזון  עולה ביותר מ-1%, מנייתה של טסלה  משלימה זינוק של 18% מאז שהודיעה בשבוע שעבר על פיצול מניות ביחס של 1:5.

בשוק הסחורות הכסף מזנק ב-5% ומחיר הספוט נסחר כעת בכ-26.8 דולר. הזהב מוסיף 0.5% לערכו ל-1,958.5 דולר לאונקייה. הנפט נסחר ללא שינוי סביב 42 דולר לחבית.

בורסות אירופה נסחרות בירידות. הדאקס מאבד 0.7%, הקאק משיל 0.6% מערכו והפוטסי יורד ב-1.4%.

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח במגמה מעורבת בהמשך לעליות שנרשמו אתמול, ועל רקע נתוני דרישות ראשוניות לדמי אבטלה בארה"ב שירדו לראשונה מאז פרוץ הקורונה מתחת למיליון בשבוע.

מדד הנאסד"ק מטפס ב-0.45, מדד S&P 500 נפתח בירידות קלות, במרחק נגיעה מהשיא.

לראשונה מפרוץ נגיף הקורונה, הדרישות הראשוניות לדמי אבטלה בארה"ב בשבוע החולף ירדו מתחת למיליון. 

מנייתה של סיסקו צונחת ב-10.5% לאחר הדוחות המאכזבים שפרסמה אמש החברה לאחר הנעילה של המסחר בוול סטריט. סיסקו עקפה את התחזיות לרבעון השני, לצד יריה של 9% בהכנסות, אם כי סיפקה תחזית פסימית. לרבעון הנוכחי סיסקו צופה רווח מתואם של 71-68 סנט למניה, וירידה בהכנסות של 11%-9%. מדובר ברווח הנמוך מתחזיות האנליסטים של 75 סנט למניה.

יותר מ -1,200 נהגי משלוחים של אמזון  פוטרו בחודשים האחרונים לאחר שהחברה קיצצה חוזים עם כמה חברות משלוחים קטנות ברחבי ארה"ב. אמזון הודיעה לפחות לשבע חברות על סיום ההיקשרות איתן. אלו הודיעו בתגובה כי יפטרו כ-1,205 נהגים.

ישראליות בוול סטריט

מגל  דיווחה על זכייה בחוזה לאבטחת אתרים צבאיים בהיקף של 6.5 מיליון דולר. במקביל מגל פרסמה דווחת לרבעון השני של 2020. ההכנסות הסתכמו ב-16.4 מיליון דולר, בהשוואה ל-19.7 מיליון דולר ברבעון השני של 2019. מגל עברה לרווח של 0.2 מיליון דולר, בהשוואה להפסד נקי של (0.2) מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

15:30

הדרישות הראשוניות לדמי אבטלה בארה"ב בשבוע החולף ירדו ל-963,000 תביעות, לעומת הציפיות ל-1.1 מיליון בקשות, כך לפי נתונים שפורסמו בארה"ב כעת. 

לפי שעה החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט נסחרים בטריטוריה הירוקה.

14:07

נמשכות הירידות בבורסות אירופה. במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמת יציבות. 

מארק האפלה, מנהל השקעות ראשי, UBS Global Wealth Management , מציין היום כי "אנו רואים מגוון הזדמנויות במרחב הסחורות. בין היתר משקיעים יכולים לשקול להשתמש במדדי סחורות מהדור השני, דוגמת CMCI , שמטרתם להפחית את עלות הגלגול של חוזים עתידיים על פוזיציות סחורות רחבות וארוכות. ליתר דיוק, אנו נשארים חיוביים על מגוון מתכות יקרות, כולל זהב, כסף ופלטינה".

במסחר המוקדם בניו יורק נרשמות עליות במניות טסלה , פייסבוק  ואפל. 

חברת מג'יק  דיווחה היום כי הרווח  הנקי על בסיס Non-GAAP ברבעון השני של 2020 עלה בכ-14% לכ-8.1 מיליון דולר, 17 סנט למניה, לעומת 7.1 מיליון דולר, או 14 סנט למניה, ברבעון המקביל אשתקד.  במקביל לפרסום הדוחות, הודיעה החברה על חלוקת דיבידנד בסכום של 8.6 מיליון דולר עבור המחצית הראשונה של השנה.  

חברת הביומד רדהיל  דיווחה היום כי  הכנסתויה ברבעון השני הסתכמו בכ-21 מיליון דולר, לעומת הכנסות של כמיליון דולר ברבעון הקודם ו- 1.6 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. 

11:55

ירידות במסחר בבורסות אירופה, בהובלת מדד הפוטסי בלונדון שנחלש בכ-1.1%. 

במסחר בנפט נרשמות עליות קלות. סוכנות האנרגיה הבינלאומית (IEA ) פרסמה היום הערכה לפיה הביקוש הגלובלי לנפט יעמוד על כ-91.1 מיליון חביות ליום בממוצע ב-2020, ירידה של 8.1 מיליון חביות ליום לעומת 2019. 

10:15

מגמה שלילית נרשמת בפתיחת המסחר בבורסות אירופה, בהמתנה לפרסום נתוני מאקרו ודוחות כספיים של חברות מובילות. 

בזירת הסחורות, הזהב רושם היום ירידה של כ-0.4% ונסחר סביב 1,941 דולר לאונקיה והנפט רושם ירידה של כ-0.15%.

08:35

יום המסחר בבורסות אסיה מתנהל במגמה חיובית, בהובלת מדד הניקיי בטוקיו שמטפס בכ-2%. זאת, לאחר שאתמול הסתיים המסחר בוול סטריט בעליות. מדד הנאסד"ק הוביל עם עלייה של כ-2.1%. מדדי הדאו ג'ונס וה-S&P 500 טיפסו והתקרבו מרחק נגיעה מהעפלה לשיאים חדשים.

החוזים על מדדי בורסות ארה"ב נסחרים ביציבות.

בזירת המאקרו העולמית, באוסטרליה פורסם היום כי שיעור האבטלה עלה ביולי ל-7.5%, שיא של 22 שנים.

בגרמניה יתפרסם מדד המחירים לצרכן לחודש יולי, שצפוי לרשום ירידה של 0.5%, ובארה"ב יתפרסמו ב-15:30 נתוני הדרישות החדשות לדמי אבטלה בשבוע האחרון, הצפויים לעמוד ברמה של כ-1.1 מיליון.

בזירת הסחורות, הזהב רושם היום ירידה של כ-0.4% ונסחר סביב 1,941 דולר לאונקיה והנפט רושם ירידה של כ-0.15%. במסחר במטבעות נחלש הדולר בכ-0.2% מול האירו ונסחר סביב 1.18 דולרים לאירו. התשואה על אג"ח ממשל אמריקאי ל-10 שנים עומדת ברמה של 0.66%.

עוד כתבות

יו''ר דירקטוריון צים יאיר סרוסי והמנכ''ל אלי גליקמן / צילום: איל יצהר, don-monteaux

לא מספיקה מניית הזהב? המדינה בוחנת רגולציה שתהדק את השליטה בצים

ברקע מגעים למכירת צים, רשות החברות מקדמת מעבר מ"מניית זהב" לצו אינטרסים חיוני ● הרגולציה שנבחנת תאפשר למדינה להשתלט על ניהול החברה במקרה של פגיעה באינטרס הלאומי

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט; הנאסד"ק נפל בכ-1.5%, AMD צללה

המשקיעים המשיכו לברוח ממניות התוכנה, בעקבות הפיתוחים החדשים שהשיקה חברת ה-AI אנתרופיק ● AMD צללה בכ-16%, בעקבות תחזית שאכזבה את המשקיעים ● המתיחות בין ארה"ב ואיראן הכבידה על השווקים, מחירי הנפט קפצו ● החולשה בשוק העבודה האמריקאי נמשכת: מדד התעסוקה של ADP פספס את התחזיות ● הביטקוין יורד ונסחר סביב 73 אלף דולר ● דריכות בוול סטריט לקראת דוחות אלפאבית

שדה דב / צילום: גיא יחיאלי

זיהום הקרקע בשדה דב: מה נמצא, איפה, והאם הפרויקטים עלולים להתעכב

ממצאים ראשוניים של זיהום בקרקע ובמי התהום ברובע שדה דב העלו שאלות לגבי המשך קידום הפרויקטים במתחם ● באילו אזורים אותרו החומרים שמקורם בקצפי כיבוי אש, מדוע שווקו הקרקעות מלכתחילה, ואילו יזמים כבר מבהירים שהשטח שלהם נקי ● גלובס עושה סדר

שטח פתוח סמוך לרהט. בעיגול: שרת התחבורה מירי רגב / צילום: צילומים: בר - אל, עמית שאבי - ידיעות אחרונות

הממשלה צפויה לאשר: שדה תעופה בינלאומי יוקם בציקלג שבנגב

לאחר שנים של מחלוקות הממשלה צפויה לאשר ביום ראשון את הקמת שדה התעופה הבינלאומי המשלים הראשון בישראל ● ההכרעה התקבלה בדיון שקיים ראש הממשלה עם שרת התחבורה ובכירים נוספים, חרף הסתייגויות מקצועיות וביקורת בענף התעופה

נטלי משען-זכאי / צילום: יח''צ

"התאוששות בשוק המשרדים": הבשורה החיובית של ענקית הנדל"ן

גב-ים סיימה את 2025 עם קפיצה ברווח ותחזית אופטימית, כולל גם בעקבות "חזרה של גיוסי כוח אדם בענף ההייטק" ● שכר המנכ"לית נטלי משען-זכאי עמד על 8.6 מיליון שקל, כמעט מחציתו בתגמול הוני

שר האוצר בצלאל סמוטריץ', החשבת הכללית מיכל עבאדי־בויאנג'ו / צילום: שלומי יוסף, רמי זרנגר

באוצר מכינים תוכנית גיבוי: "קופסאות" של מיליארדים אם התקציב לא יעבור

על רקע המבוי הסתום בקואליציה, באוצר נערכים לניהול המדינה תחת פער של 43 מיליארד שקל מול התקציב ההמשכי ● בעוד שעקיפת המגבלות כנראה תספק למערכת הביטחון את מה שהיא צריכה, במשרדים החברתיים חוששים משיתוק פרויקטים ומפגיעה בשירות לציבור

הסכם ממון / צילום: Shutterstock

מחיר הבגידה: הודעת הוואטסאפ שעלתה לגרוש בפנטהאוז

שני פסקי דין שניתנו לאחרונה במחוזי תל אביב ובמחוזי חיפה מחדדים את גבולות שיתוף הרכוש בין בני זוג ● מתי מסר כתוב ייחשב להתחייבות מחייבת, מתי בן זוג יוכר כ"חלש" לצורך חלוקה לא שוויונית – ומה המשקל שניתן לסיוע כלכלי של הורים

מי עומד מאחורי קמפיין החוצות נגד המנהל המורשה של סלייס?

בשלטי חוצות שעלו בת"א ובנתיבי איילון מופיעות התקפות אישיות נגד רו"ח אפי סנדרוב, המוביל בשנתיים האחרונות את המהלכים לאיתור והשבת 850 מיליון שקל בכספי עמיתים שנעלמו ● סנדרוב: "נסיונות הכפשה שקריים לא ירתיעו אותי"

כמה שווה סל ההטבות שמציעה תדהר בפרויקט בשכונת ביצרון בתל אביב?

המבצע בשכנות ביצרון ששווה מאות אלפי שקלים לרוכשים

החברות תדהר ומבנה השיקו מבצע "חד־פעמי" בפרויקט הסוללים בשכונת ביצרון בתל אביב, הכולל סבסוד משכנתא, הנחות של מאות אלפי שקלים, מחסן במתנה והטבות נוספות ● בדקנו מה באמת שווה סל ההטבות - וכמה כסף הוא חוסך בפועל ● מאחורי המבצעים, מדור חדש

הקאמבק של הקרנות אקטיביות

"לא זוכר חודש כזה בתעשייה האקטיבית": מאחורי הקאמבק של הקרנות המנוהלות

אחרי שנה שבה עקפו לראשונה זה שלוש שנים את הקרנות הפסיביות בהיקפי הגיוס, הקרנות המנוהלות רשמו בינואר את החודש הטוב ביותר שלהן זה לפחות עשור ● מה עומד מאחורי המהפך בתעשייה הצומחת, לאן זורמים הכספים, והאם המגמה צפויה להימשך בשנה הקרובה?

בדיקת ינשוף / צילום: Shutterstock

האנשים שהשתכרו בלי ששתו אלכוהול, והתסמונת המפתיעה

דמיינו שאתם נעצרים על ידי שוטר. לא שתיתם אלכוהול, ואתם אפילו מסכימים לבדיקה אבל בדיקת הינשוף מצביעה על שכרות ● כעת, מחקרים מסבירים את התופעה הנדירה: "תסמונת המבשלה העצמית" – מצב רפואי שבו הגוף שלכם מייצר אלכוהול באופן טבעי, מבלי ששתיתם אפילו טיפה

שמואל פרביאש, מנכ''ל DSIT / צילום: פרטי

נחשפת הסיבה לעיכוב בהנפקת החברה הביטחונית של רפאל

אף שהגישה תשקיף לפני למעלה מחודש, הנפקת DSIT בת"א טרם הושלמה ● לגלובס נודע שמאחורי העיכוב עומדת דרישת רשות ני"ע לחשיפת שני לקוחות מרכזיים של החברה, באפריקה ובאסיה

בנין משרד האוצר בירושלים / צילום: רפי קוץ

התפוררות חוק ההסדרים היא לפני הכול התפוררות אגף התקציבים

במשך עשורים חוק ההסדרים שימש כדרך כמעט יחידה להעביר רפורמות משמעותית במשק, כשאגף תקציבים חזק נתן לו רוח גבית ● השנה המצב השתנה - ומי שמחפש את הסיבה להתפוררות החוק השבוע, צריך להסתכל על החולשה הבלתי נתפסת של מי שבעבר נתפסו כ"נערי אוצר כל-יכולים"

בניין עיריית תל אביב־יפו / צילום: Shutterstock

הקרקע בת"א הופקעה מזוג מבוגר ללא פיצוי. ביהמ"ש פסק להם כ-6 מיליון שקל

בית המשפט המחוזי קבע כי הטענה של עיריית תל אביב לגבי היעדר זכויות של זוג מבוגרים במקרקעין, נטענה בחוסר תום לב ומוטב שלא הייתה מועלית ● בית המשפט: "הרשויות לא יכולות להתנהג כיזם פרטי השוקל שיקולי רווח בלבד בהפקעה קניין"

קרן נויבך / צילום: מיכה לובטון

התוכנית שיורדת אחרי 17 שנה: קרן נויבך מסיימת להגיש את "סדר יום" ברשת ב'

העיתונאית קרן נויבך מסיימת את תפקידה כמגישת התוכנית "סדר יום" בכאן חדשות ברשת ב' ● נויבך תמשיך את עבודתה בתאגיד השידור הישראלי ותעמיק ביצירה דוקומנטרית ובהסכת יומי שיעלה בחודשים הקרובים לשידור

משרד האוצר בירושלים / צילום: Shutterstock

המכה שתיפול על הבנקים, ומה יקרה ל"חוק הפיננסי החשוב ביותר"?

בעוד שחוק ההסדרים מתרוקן מרפורמות, משרד האוצר רשם ניצחון עם העברת החוק שיפתח את תחום הערבויות לגופים חוץ־בנקאיים ויגביר את התחרות ● לאחר דיון הכנסת בחבילת החוקים הפיננסיים הכלולה בחוק ההסדרים, רפורמת מאגר אשראי לעסקים פוצלה

מזמינים פחות חופשות / צילום: Shutterstock

מזמינים פחות חופשות, אבל משלמים יותר: מאחורי המספרים בענף התיירות

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● נתוני הפניקס גמא מצביעים על ירידה במספר העסקאות בענף התיירות - אך על עלייה בגובה עסקה ממוצעת

בורסת תל אביב. שינויים במדד ת''א 35 / צילום: Shutterstock

רף השווי הוכפל: מלך חוות השרתים או אימפריית מחשוב בדרך למדד ת"א 35

בתוך שנה וחצי בלבד זינק השווי הנדרש לכניסה למדד הדגל, לכ־13 מיליארד שקל ● אם לא תשלוף שפן מהכובע, תפנה דמרי את מקומה במדד למגה אור של צחי נחמיאס או לענקית המחשוב מטריקס (ואולי אף לשתיהן) ● גלובס עם השינויים המסתמנים במדדים המובילים

אילוסטרציה: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע בחודש דצמבר: 14,677 שקל. וכמה בהייטק?

מדובר בעלייה של 3.1% לעומת דצמבר 2024 ● עלייה זו גבוהה אפילו יותר מהאינפלציה השנתית שנרשמה באותו חודש, 2.5%, כך שמדובר למעשה בעלייה ריאלית שמתגברת על ההתייקרויות

מה היה בדוחות אמדוקס, ורוניס ואודיוקודס

הישראלית שמחליפה מנכ"ל, ושתי החברות שנפלו לשפל אחרי הדוחות

אחרי כ-8 שנים בתפקיד נשיא ומנכ"ל אמדוקס, שוקי שפר צפוי לפרוש בסוף מרץ, ובמקומו מונה שמעי הורטיג ● בעקבות הדוח הרבעוני, ורוניס ממשיכה לצנוח בשיעור דו-ספרתי ולשפל של מעל שלוש שנים ● ואודיוקודס צנחה לשפל של למעלה משנתיים