גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנגבות את הקורונה כמו אבק: הווירוס סידר ליצרניות הבדים רבעון חלומי

עם שיפור של מאות אחוזים ברווחים ונסיקה במניות, מלמדים הדוחות הכספיים של אבגול, ספאנטק, עלבד ושלאג על ביקושים גוברים למגבוני חיטוי ומוצרי בד נוספים להתמודדות עם הקורונה ● החברות בענף מתאוששות לאחר תקופה ארוכה של דשדוש בעסקיהן

מפעל אבגול  / צילום: עינת לברון, גלובס
מפעל אבגול / צילום: עינת לברון, גלובס

משבר הקורונה עושה טוב ליצרניות הבדים הלא-ארוגים בישראל. חברות אלה סיכמו באחרונה רבעון שני ומחצית ראשונה חיוביים לשנת 2020, בעיקר בזכות הביקושים הגוברים למגבונים לחיטוי בהשפעת התפשטותו של וירוס הקורונה, וזאת אחרי תקופה ארוכה של דשדוש ואתגרים שונים שעמם התמודדו בשנים קודמות.

קפיצות בשיעורים דו-ספרתיים ואף תלת-ספרתיים שמציגות מניות הענף - אבגול , ספאנטק , על בד  ושלאג  - מתחילת השנה, מלמדות כי גם במבט קדימה המשקיעים אופטימיים. זאת, כשבשלב הנוכחי נמשך חוסר הוודאות בקשר להתמודדות עם הקורונה ונמשכים להירשם ביקושים גבוהים יחסית למוצרי חיטוי.

מהדוחות הכספיים של חברות הבדים הלא-ארוגים עולה כי בסיכום רבעוני הציגו ארבעתן שיפור דרמטי של מאות אחוזים ברווח הנקי שלהן, ומגמה דומה גם בסיכום מחצית השנה.

מי שבולטת בשיפור החד ביותר בשורה התחתונה שלה, היא ספאנטק. החברה נהנתה משיפור משמעותי ברווחיות הגולמית והתפעולית שלה, שסייעו לה להציג רווח נקי של 19 מיליון שקל ברבעון השני, אחרי רווח מצומק של כ-1 מיליון שקל בלבד ברבעון המקביל ב-2019. בסיכום מחצית השנה הכיוון בדוחות ספאנטק דומה, עם קפיצה של יותר מ-130% ברווח הנקי, שהגיע ל-32 מיליון שקל.

בשורה העליונה הציגה ספאנטק, שבשליטה בה מחזיק המנכ"ל יחזקאל ניסן באמצעות חברת ניסן תעשיות רפואיות, שיפור של כ-20% בהכנסותיה גם ברבעון וגם במחצית, שהגיעו לכ-190 ולכ-360 מיליון שקל, בהתאמה.

נוסף על עלייה בהיקף המכירה של מוצריה (בטונות), מדווחת ספאנטק כי נהנתה גם משינוי בתמהיל המוצרים שמכרה, ואלה תמכו בשיפור הרווח הגולמי והשתרשרו לשורה התפעולית. עוד תמכו בשיפור הרווח הרבעוני צמצום בהוצאות המימון של החברה. זאת, כשמנגד ספאנטק נפגעה מהתחזקות השקל ביחס לדולר ולאירו, וכן מהתאמת מחירי מכירה לירידה במחירי חומרי הגלם.

פעילותה של ספאנטק מתרכזת בייצור חומרי גלם, "המשמשים לייצור מגבונים לחים, ובין השאר, מגבוני חיטוי למוסדות בריאות ולשימוש ביתי", ומיועדים לחו"ל, בעיקר לארה"ב ולאירופה. בחברה מציינים כי מאז מרץ, נרשם "גידול בביקוש למוצריה בכל קטגוריות המוצרים, ובפרט בתחום חומר הגלם, המשמש לייצור מגבוני חיטוי".

בספאנטק מעריכים כי התפשטות הקורונה "העלתה את מודעות הצרכנים, הן הפרטיים והן הציבוריים, לחשיבות השמירה על סביבה היגיינית", וזאת אחרי שבמשבר היא הייתה אחת החברות הראשונות לדווח על השפעות חיוביות מהמצב.

עם זאת, במבט קדימה מציינים בספאנטק גם כי להמשך התפשטות הווירוס עלולות להיות השלכות שליליות על פעילותה, במקרה של פגיעה בשרשרת האספקה העולמית, ירידה בזמינות עובדים והאטה כלכלית, שתוביל לירידה בביקושים.

עוד בענייני קורונה מדווחת ספאנטק בסיכום מחצית השנה על מענק מיוחד של כ-2 מיליון שקל לעובדי החברה על עבודה בתקופת הקורונה.

מתחילת השנה מציגה מניית ספאנטק קפיצה של קרוב ל-130%, אבל היא עדיין רחוקה כ-35% מרמת השיא שקבעה ב-2016, ומשקפת לחברה שווי שוק נוכחי של כ-730 מיליון שקל.

עלבד: המניה זינקה ב-240% השנה

מבין מניות הענף, מי שבולטת מעל לכולן היא עלבד, עם זינוק של כ-240% במחיר מנייתה מתחילת השנה, המשלים לה קפיצה של כ-340% מנקודת השפל במרץ - שהוביל אותה לקבוע רמת שיא חדשה בימים האחרונים. מניית עלבד משקפת לחברה שווי שוק של כ-710 מיליון שקל.

ברקע לזינוק האדיר במניה, הציגה החברה, שנמצאת בשליטת מושב משואות יצחק, שינוי כיוון משמעותי בשורת הרווח שלה, שהסתכם ב-25 מיליון שקל ברבעון השני, ומצטבר ל-47 מיליון שקל מתחילת השנה, אחרי שאת השנתיים הקודמות (2018-2019) סיכמה בהפסד מצרפי גדול של יותר מ-100 מיליון שקל.

בעלבד מסבירים כי התפשטות הקורונה "השפיעה על גידול בביקוש למוצרי הקבוצה, וזאת כחלק מתופעת האגירה של צרכנים ומעלייה משמעותית בביקוש למוצרי חיטוי וניקיון בעולם כולו". הביקושים, לפי עלבד, גדולים מההיצע, כך שנוצר "מחסור ועליית מחירים בשוק הבדים המשמשים חומר גלם עיקרי בייצור מגבונים, ולפיכך הקבוצה נתקלת בקשיים לספק את כלל הגידול בביקוש".

כדי התמודד עם הביקושים הגדלים, בשבועות האחרונים אישר דירקטוריון עלבד השקעה של 11 מיליון אירו בהגדלת כושר הייצור של החברה, "המיועדים לרכישת הציוד והמכונות, הנדרשים להליך הרחבת יכולות הייצור של החברה, שיתמכו בגידול בביקוש למוצרי החברה, ובפרט למוצרי חיטוי וניקוי".

בסיכום רבעוני, בשורה העליונה הציגה עלבד עלייה של 13% בהכנסותיה ל-379 מיליון שקל. במחצית השנה עלו הכנסות החברה בשיעור של 16%, ל-784 מיליון שקל. כמעט כל הצמיחה בהכנסות מיוחסת לפעילות המגבונים, והיתרה לפעילות ההיגיינה הנשית (טמפונים), ומולה נפגעה עלבד מהתחזקות השקל ביחס לדולר ולאירו.

עלבד גם מדווחת על התייעלות בפעילות המגבונים שלה, נוסף על תרומת השיפור במכירות ביחס למרכיב הוצאות קבועות. כמו כן, הציגה החברה צמצום בהוצאות מכירה ושיווק - מה שסייע לה לשיפור הרווח הגולמי והתפעולי ושיעורם מהמכירות, בדרך לעלייה שהציגה ברווח הנקי.

עיקר מוצריה של עלבד מיועדים לחו"ל (יותר מ-90% מהמכירות), וליבת פעילותה מתרכזת בייצור ושיווק מגבונים לחים. לקוחות החברה הם בעיקר רשתות קמעונות, שמציעות את המוצרים כמותג פרטי, חברות בינלאומיות וחברות הפצה. נוסף על כך, מייצרת ומשווקת עלבד מוצרי היגיינה נשית (טמפונים) - פעילות שהסבה לה נזק לא קטן בשנים קודמות.

אבגול הציגה שיפור דרמטי ברווחיות

מי שתוצאותיה מבליטות את השיפור הדרמטי בתנאי השוק, היא חברת אבגול, שנמצאת בשליטת חברת אינדורמה התאילנדית. אף שהכנסותיה הרבעוניות של אבגול כמעט שלא השתנו, והסתכמו ב-103 מיליון דולר, ובמחצית השנה אף נשחקו ב-7%, הצליחה החברה להציג שיפור של מאות אחוזים ברווחיותה, בזכות ניצול מהיר של הביקושים בשוק, כך שהרווח הנקי הרבעוני שלה זינק פי שבעה והגיע ל-18 מיליון דולר.

במחצית השנה קפצו רווחי אבגול פי ארבעה, ל-26 מיליון דולר. זאת, אחרי הכפלת הרווח הגולמי שלה, ועלייה של פי שלושה ברווח התפעולי שלה, כשבדרך לשורה התחתונה נהנתה החברה, בין השאר, גם מצמצום הוצאות המימון.

אבגול מסבירה בדוחותיה כי הרווחיות הגבוהה "נבעה מעודפי ביקושים לבדים המשמשים לייצור מוצרי מדיקל והיגיינה, המשמשים להתמודדות עם משבר הקורונה". עם אלה נכללים בדים המשמשים לייצור מסכות, חלוקים ומוצרי מדיקל והיגיינה. לפי אבגול, "החברה זיהתה את הפוטנציאל והמחסור בייצור בדים לא-ארוגים המשמשים לייצור מוצרים אלה, ובהתאם ביצעה מהלכים להתאים את קווי הייצור לצורך מתן תמיכה ליצרני מוצרי המדיקל, ובהתאם לספק את צורכי השוק". אבגול מציינת כי נהנתה "מניצול הזדמנותי של עודפי ביקושים במחירים גבוהים לבדים לא-ארוגים", המשמשים לייצור מוצרים המיועדים להתמודד עם הקורונה ולמוצרי היגיינה, בעיקר באסיה.

במבט קדימה, אבגול מעריכה כי "תמשיך לייצר ולמכור בדים למוצרי מדיקל אלה לטווח ארוך בכל אתרי החברה בעולם". עם זאת, החברה סבורה גם כי "המחירים והרווחיות לא יישארו ברמתם הגבוהה, כפי שהיו בתקופת דוח זה".

כמעט כל המוצרים שאבגול מייצרת (כ-97% מהמכירות), הם בדים לא-ארוגים המשמשים חומר גלם לשוק ההיגיינה, "אשר כולל בעיקר חיתולים חד-פעמיים לתינוקות, חיתולי מבוגרים, תחבושות חד-פעמיות לנשים, מוצרים רפואיים חד-פעמיים, מגבונים ועוד".

מתחילת השנה, הוסיפה מניית אבגול כ-50% למחירה, וכיום היא משקפת לחברה שווי שוק של כ-1.1 מיליארד שקל - השווי הגדול מבין המתחרות המקומיות, בפער משמעותי.

שלאג: גידול של כ-80% בהכנסות הרבעון

התמונה העולה מדוחותיה של חברת שלאג, אינה שונה במגמות מאלה של המתחרות המקומיות. נוסף על כך, החברה נהנית מאיחוד תוצאות פעילותה של חברת טקסוס (Texsus) האיטלקית, שאת רכישתה תמורת כ-43 מיליון אירו השלימה לפני שנה. רכישה זו סייעה לשלאג להציג את העלייה בשיעור החד מבין המתחרות בהכנסותיה הרבעונית - עלייה של קרוב ל-80%, לסכום של כ-175 מיליון שקל. מתחילת השנה העלייה במכירות מסתכמת בכ-60% ומגיעה ל-327 מיליון שקל.

לפי שלאג, הכנסותיה בניטרול פעילות חברת טקסוס, היו עולות מתחילת השנה ב-5%, וזאת כשהיא מדווחת על עלייה מהותית בפעילותה בארה"ב. בשורה התחתונה, רווחיה הרבעוניים של שלאג זינקו פי 6.5 והגיעו לכ-18 מיליון שקל, בעוד שבמחצית השנה הרווח הנקי של החברה, שנמצאת בשליטת קיבוץ שמיר, קפצו פי חמישה והגיעו לכ-30 מיליון שקל.

בסיכום הרבעון השני והמחצית הראשונה של השנה, מדווחת שלאג על עלייה בביקוש למוצרי מטליות, "המיוצרים בעיקר באתר החברה בישראל", וכן על עלייה בביקוש למוצרים לתעשייה הרפואית באיטליה מהחברה הבת שלה שם, "בעקבות מחסור ביבוא של מוצרים אלו". בנוגע לשיפור ברווחיות מסבירים בשלאג כי נרשמה עלייה משמעותית במכירותיה בארה"ב, שם התוספת במכירות "מוסיפה תרומה גבוהה יותר לרווחיות", בין השאר, בזכות העובדה שאתר החברה שם חדש ויעיל.

עוד נהנתה שלאג משינוי לטובה ביחס בין מחירי חומרי הגלם למחירי המכירה בפעילות שלה בישראל, וכן היא מציינת מגמה דומה בפעילותה של חברת נועם, הכוללים גם מוצרי היגיינה דוגמת מטליות סבון, וייצור מוצרי ניקיון, דוגמת מטליות רב-פעמיות וסחבות.

מניית שלאג טיפסה קרוב ל-60% מתחילת השנה, ורשמה קפיצה בשיעור כפול מזה, כ-120%, מנקודת השפל שאליה הגיעה במרץ. המניה משקפת לחברה שווי שוק נוכחי של כ-550 מיליון שקל. 

גם ספקיות מוצרי הניקוי חוגגות עם עלייה בביקושים

שתי חברות נוספות הנסחרות בבורסה, ואשר תוצאותיהן הכספיות מושפעת לחיוב מהדרישה למוצריהן בתקופת הקורונה, הן סנו ושניב, העוסקות בייצור שלל מוצרי צריכה ביתיים ובהם מוצרי ניקיון ונייר - שצריכתם עלתה בצורה ניכרת במהלך המשבר.

בסיכום רבעוני ושל מחצית השנה הראשונה, סנו מציגה שיפור ברווחיות התפעולית בכל מגזרי הפעילות המרכזיים שלה - מוצרי ניקוי ואחזקת בית, מוצרי נייר ומוצרי טואלטיקה וקוסמטיקה, וזאת למרות שהכנסות מגזר הנייר הרבעוניות נשחקו, "כתוצאה מביקוש גבוה ברבעון הראשון של 2020 לאור התפשטות נגיף הקורונה".

סנו, שבשליטת סגן היו"ר אלכס לנדסברג, לא מפרטת יתר על המידה לגבי המגמות, אולם מציינת כי "התפשטות הנגיף הובילה לעלייה בביקוש למוצרי החברה, אשר הוביל לגידול בהיקף המכירות של הקבוצה", מה שתרם גם "לגידול ברווח הנקי בשיעור גדול יותר מהעלייה במחזור המכירות".

כך, בעוד בשורה העליונה הכנסות הרבעון השני של סנו צמחו ב-9% ל-406 מיליון שקל, ובמחצית השנה ע לו ב-12% ל-888 מיליון שקל, הרווח הנקי הרבעוני של החברה קפץ ב-50% והגיע ל-48 מיליון שקל, ומתחילת השנה טיפס כמעט ב-40% והצטבר ל-97 מיליון שקל.

המניות עלו ב-30% ויותר

בשניב, שבשליטת משפחת ברנט, מסבירים בדוחות שפרסמו כי "עם התפרצות הנגיף בישראל חלה עלייה משמעותית בביקוש למרבית מוצרי החברה ובמכירותיה בהתאם, בעיקר לשוק הקמעונאי בתחומי מוצרי נייר, מוצרי חיטוי וניקוי", מגמות אשר "המשיכו גם במהלך הרבעון השני השנה, אך בעוצמה פחותה".

עוד  נהנתה  שניב מירידה במחירי התשומות ומשינוי בתמהיל המוצרים, כך שהכנסותיה הרבעוניות עלו ב-7% ל-120 מיליון שקל ובמחצית השנה טיפסו ב-19% ל-266 מיליון שקל, אך הרווח הנקי ברבעון השני קפץ ב-140% ל-11 מיליון שקל, ובמחצית טיפס ב-110% ל-22 מיליון שקל.

לצד הביצועים הכספיים החיוביים, גם מניות שתי החברות מציגות עליות נאות מתחילת השנה, שבסנו עומדות על כ-30% ומשקפות לחברה שווי של כ-3.5 מיליארד שקל, בעוד שהעליות במניית שניב מגיעות לכ-36% ומשקפות לחברה שווי נוכחי של כ-370 מיליון שקל. 

עוד כתבות

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר ועד העובדים בכללית מזהיר: "אם משרד הבריאות ימנה מנהל מטעמו - כל העובדים ישבתו"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים אישרו את הצעת החוק להחלשת היועמ״שים במשרדי הממשלה

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה היום"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית היום (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה היום עומדת על 65%

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים