גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רשות החדשנות מחפשת מנכ"ל חדש. ולא בטוח שהוא חייב לבוא מההייטק

בתעשיית ההייטק מרוצים מתפקוד רשות החדשנות בשנים האחרונות, אך לקראת עזיבתו של המנכ"ל אהרון אהרון נחלקים בנוגע לשאלת מחליפו, שייכנס לתפקיד בזמן משבר • האם יותר חשוב שיכיר את עבודת הממשלה, שיגיע מחברת הייטק או שיהיה בעל ניסיון בעולם ההשקעות

עובדי הייטק. למצולמים אין קשר לכתבה / צילום: איל יצהר, גלובס
עובדי הייטק. למצולמים אין קשר לכתבה / צילום: איל יצהר, גלובס

בסוף אוגוסט הודיע מנכ"ל רשות החדשנות אהרון אהרון על התפטרותו בשל מה שהוא הגדיר כתחושת מיצוי, והוא יסיים בקרוב ארבע שנים בתור המנכ"ל הראשון של הרשות. כדי להצטרף לרשות, אהרון (66) עזב את אחד התפקידים האטרקטיביים בתעשייה המקומית - מנהל מרכז הפיתוח של חברת אפל בישראל. עזיבתו היא הזדמנות לבחינה האם מינוי של אדם שמעולם לא השתייך למגזר הציבורי, אך עתיר ניסיון בתעשיית ההייטק, הצדיקה את עצמה?

במקביל לכהונתו, גם הרשות צברה קילומטראז'. היא הוקמה בתחילת 2016, כהתפתחות של לשכת המדען הראשי, שפעלה בתוך משרד הכלכלה והיתה אחראית עד אז לקידום תעשיית ההייטק המקומית. היתרון שלה הוא בהיותה גוף סטטוטורי, דבר שמאפשר לה לקבל החלטות באופן עצמאי ומנתק אותה באופן יחסי מהשפעות פוליטיות. המחוקקים גם העניקו לה גמישות רבה יותר ביצירת מסלולי מענקים לחברות טכנולוגיה, והיא נועדה להיות גוף דינמי שיכול להגיב מהר לשינויים בהייטק ולקצץ את הבירוקרטיה הממשלתית המסורבלת בחלוקת סיוע לתעשייה. לכן, כל שינוי שנעשה בשנים האחרונות קשור גם לאהרון, אך גם למבנה החדש של הרשות.

מנכ"ל רשות החדשנות אהרון אהרון  / צילום: איל יצהר, גלובס

משיחה עם שורת גורמים בתעשיית ההייטק לצורך כתבה זו נשמעה תמימות דעים בדבר ההצלחה של הרשות החדשה עד היום, הצלחה שבאה לידי ביטוי לדבריהם בעיקר ביישום תוכנית מהירה של תמריצים לסטארט-אפים שנקלעו לקשיים בתקופת הקורונה. "המערכת של רשות החדשנות מחוברת היום לתעשייה הרבה יותר מאשר בעבר", מעיד טל ברנוח, מייסד ומנהל קרן ההון סיכון דיסרפטיב. "ראינו בזמן הקורונה שברשות הגיבו לצרכים של התעשייה במהירות רבה והבינו שחייבים להתניע אותה. פתאום מההגשה של בקשה לתמריץ ועד לקבלת הכסף עברו ארבעה שבועות בלבד. לא היה דבר כזה בהיסטוריה".

גם אריק קליינשטיין, מייסד ושותף בקרן גלילות, מסכים כי בינתיים מדובר בסיפור הצלחה. "אהרון עשה עבודה מדהימה וזה משהו שבלט בחצי השנה האחרונה במיוחד", אומר קלינשטיין. "שתי התוכניות שהרשות פרסמה בזמן הקורונה, התוכנית לתמיכה בחברות צעירות במסלול מהיר והתוכנית לעידוד ההשקעה של גופים מוסדיים בהייטק, נראות כמו הצלחה. ראינו פה תגובה מהירה שלא אופיינית למשרדים ממשלתיים וזה הראה שיש כאן רשות שיודעת לעבוד".

"חשבתי שיהיה יותר גרוע. אני רואה את המציאות ואכן התרחשו שינויים חיוביים ואפקטיביים", מודה יגאל ארליך, שכיהן ב-1984-1992 בתפקיד המדען הראשי והיה אחד המתנגדים הבולטים בזמנו לסגירת לשכת המדען והפיכתה לרשות החדשנות. ארליך טען אז שאין הצדקה לשינוי הארגוני הרחב ולהחלפת מנגנון מתפקד במנגנון לא מוכר, אך היום נשמע מרוכך הרבה יותר. "אני עדיין לא חושב שקודם היה כזה נורא, אבל בתקופת אהרון, שהיה מנהל חזק, המערכת זרמה ועבדה יפה מאוד".

עם זאת, ארליך מזהיר כי הרבה מהבעיות הקשורות למבנה הארגוני הדו-ראשי בו פועלת רשות החדשנות עדיין קיימות. "השינוי הארגוני למעשה פיצל את תפקיד המדען הראשי לשניים ויצר כפילות - כשיש דמות אחת, יו"ר רשות החדשנות, שכפוף לשר הכלכלה, ודמות שנייה של מנהל רשות החדשנות, שהוא יותר עצמאי. במצב הזה כל סכסוך ביניהם יכול לפגוע בתפקוד המערכת. עד היום לא נתקלנו בריבים על סמכויות, אולי בגלל שבסיבוב הקודם אהרון נבחר לפני שהיו"ר עמי אפלבום נכנס לתפקיד, אבל חילוקי דעות כאלה יכולים לקרות, לכן המנהל הבא צריך להיות אדם עצמאי אבל גם מישהו שיודע להסתדר עם אנשים ועם פוליטיקאים", אומר ארליך.

"יש גם הרבה גופים מקושרים שיכולים להפריע לרשות החדשנות לפעול, כמו מפא"ת במשרד הביטחון או גורמים בתחום הסייבר במשרד ראש הממשלה, והמנהל הבא של הרשות חייב להיות בעל אישיות חזקה, שיידע לתת את הטון בתחום", אומר ארליך.

יגאל ארליך, לשעבר המדען הראשי / צילום: איל יצהר, גלובס

"השנה הבאה היא קריטית"

המנהל החדש שיחליף את אהרון אהרון ייבחר על ידי מועצת הרשות מתוך רשימת מועמדים עליה תמליץ ועדת איתור שתכלול את יו"ר הרשות, נשיא התאחדות התעשיינים ושני חברים שימונו על ידי שרי הכלכלה והאוצר. בניגוד לאהרון, שנכנס לתפקיד בתקופה יציבה יחסית להייטק הישראלי, המנהל החדש נכנס בזמן סוער של מגפת הקורונה, שהשלכותיה המלאות על התעשייה הישראלית עדיין לא התבררו.

אהרון הגיע עם ניסיון עשיר בהייטק, כולל ניהול מרכז הפיתוח המקומי של אפל ולפני כן הובלת הסטארט-אפ קמרו. אהרון התייחס בראיון ל"גלובס" לאחר הודעת הפרישה לעובדה שהגיע ללא היכרות עם המגזר הציבורי, ובכלל זה "שכר הלימוד" ששילם: "המערכת הממשלתית מורכבת יותר ממערכת פרטית וצריך ללמוד את השחקנים וזה תהליך קצת יותר ארוך, שלקח כשנה ולא כמה חודשים כמו בשוק הפרטי. אחרי שנה אתה יודע מי השחקנים, איך לתפעל אותם, מה האינטרס של כל אחד ובסך הכל אתה בונה תוכניות בצורה מאוד יפה. היום אנחנו עובדים היטב עם השרים וגורמי המקצוע, מכירים את כל מוקדי הכוח בממשלה ויודעים מה האינטרס שלהם ולנווט תוכניות בתוכם. צמחנו בצורה לא ליניארית בשורה של תחומים, ואנחנו פועלים כמו חברת הייטק אגרסיבית".

לדעת אורי גבאי, משנה למנכ"ל ארגון סטארט-אפ ניישן סנטרל ולשעבר סמנכ"ל אסטרטגיה ברשות החדשנות, מחליפו של אהרון חייב להגיע עם ניסיון כלשהו בגיבוש מדיניות. "התפקיד של מנכ"ל רשות החדשנות דורש הרבה מרכיבים כמו להבין בטכנולוגיה, להיות מנהל טוב, לדעת לעמוד מול הפוליטיקאים ולהבין במדיניות. האמת שאין הרבה אנשים שיש להם את כל התכונות האלו ובמצב הנוכחי של המערכת הציבורית הלא יציבה והלא פופולרית, לא בטוח שסופרסטאר כזה יגיע לתפקיד", אומר גבאי.

אורי גבאי, סטארט־אפ ניישן סנטרל. "לא בטוח שסופרסטאר יגיע לתפקיד" / צילום: אוריה תדמור

לדבריו, "במצב של משבר כלכלי גלובלי שבסופו של דבר יחלחל להייטק, עולה החשיבות של הבנת התפקוד של הממשלה והממשק עם פוליטיקאים, כי בשנתיים הקרובות המנהל יצטרך להילחם על תקציבים ולבנות תוכניות יצירתיות. לאהרון הייתה שנה ומשהו כדי ללמוד על מדיניות ולהכיר את אגף התקציבים והחשב הכללי, אבל היום אין לנו את הלוקסוס הזה. השנה הבאה היא קריטית, כי בלי שנשים לב ישראל עלולה למצוא את עצמה עם בריחת משקיעים, מאות סטארט-אפים סגורים ובלי מנוע הצמיחה המרכזי שלה".

"צריך להיות קדוש כדי להסכים לתפקיד"

אייל ניב, שותף מנהל בקרן פיטנגו, חושב אחרת: "ההיכרות עם תעשיית ההייטק היא המרכיב הכי חשוב. בכל מקרה, ההשפעה של מנכ"ל הרשות על גובה התקציב לא מאוד גדולה והוא יצטרך להסתדר עם התקציב הנוכחי, אולי עם קצת גידול, ויצטרך לדעת איך לחלק אותו באופן שהמדינה תרוויח ממנו, ולהחליט למשל האם להשקיע בביוטק או באד-טק, איזה תחומים יצליחו בעתיד ומי צריך עזרה כדי להצליח. בשביל כל זה צריך להכיר את התעשייה. צריך לבחור מישהו בפרופיל של אהרון שיזם וניהל חברות והכיר את התעשייה", אמר ניב.

"המנהל הבא של הרשות צריך להגיע מרקע של השקעות, או בקרן הון סיכון או בחממה טכנולוגית שעשתה השקעות. אם יהיה לו גם רקע יזמי, זה בכלל יהיה מצוין", סבור ברנוח. "הרשות צריכה למדוד חברות באותו אופן שבו קרנות הון סיכון מודדות חברות, ולקבל החלטות ביחס למתן מימון והשקעה לא רק על בסיס הטכנולוגיה של החברה אלא גם על בסיס ההתאמה של המוצר לשוק, ההיתכנות שלו וגודל שוק המטרה. היסטורית, המרכיב הטכנולוגי היה המרכיב הכי חשוב, אבל זה לא מספיק".

לדעת קליינשטיין, המנהל הבא חייב להגיע ספציפית עם רקע חזק בעבודה עם סטארט-אפים. "המנהל צריך להגיע מהמרכיב הכי צומח בתעשייה הישראלית וזה סטארט-אפים. היו"ר עמי אפלבום מגיע מחברה ענקית, כך שאת המרכיב הזה כבר יש, והמנהל צריך להיות בעל היכרות אינטימית עם העולם של סטארט-אפים או כיזם או כמשקיע", אומר קליינשטיין. "הבעיה היא שקשה למצוא היום אנשים שירצו לעשות את התפקיד, כי צריך להיות להיות ממש קדוש כדי להסכים לעזוב את החיים היפים בהייטק לטובת העולם הממשלתי האיטי והמסורבל. אני רק מקווה שבסוף לא יהיה מצב שימנו פקיד לשעבר בגוף ממשלתי לתפקיד".

גיא פרמינגר, שותף וראש מגזר טכנולוגיה ב-PwC, סבור שהרקע של המנהל הבא אינו הדבר המשמעותי ביותר. "בסופו של דבר מנהל זה מנהל וחשוב שהוא יידע לשים את האצבע על המקום הנכון ויידע איפה להתרכז. הוא צריך להכיר את ההייטק ואת הבעיות המאוד ספציפיות של הייטק ואם יש לו רקע בזה, זה יכול לעזור, אבל באותה מידה הוא יכול לבוא גם מהמגזר הציבורי".

פרמינגר גם הוא שם את האצבע על ההשקעה בסטארט-אפים בתחילת הדרך כאתגר הגדול העומד בפני המנהל הבא בתקופה הנוכחית. "אנחנו נמצאים בתקופה של אי ודאות כשמשקיעים מהססים להיכנס להשקעה, מה שמשפיע בעיקר על חברות בשלבים המוקדמים של סיד ופרה-סיד, שמסתמכות על אנג'לים, לכן זה המקום שצריך לשים עליו את הדגש. צריך לזכור שהסטארט-אפים הם הזרעים שאם לא נדע להשקיע בהם, לא יצמחו לנו עצים". 

רשות החדשנות

הוקמה ב-2016 כגוף סטטוטורי, על בסיס לשכת המדען הראשי במשרד הכלכלה ● תקציבה יעמוד השנה על 2.2 מיליארד שקל ● אחראית על קידום החדשנות בתעשייה, בדגש על ענף ההייטק ● פועלת גם בתחומים חברתיים כמו שילוב אוכלוסיות נוספות ● מנוהלת על ידי אהרון אהרון, שהודיע על התפטרותו, ועמי אפלבום, שמשמש כיו"ר שלה

עוד כתבות

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

שבוע המסחר בתל אביב צפוי להיפתח במגמה חיובית ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה 

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: 'פרודוקטיביות איטית' בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?