גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ת"א ננעלה בעליות קלות; ירידות בבנקים ובפיננסים

מדד ת"א 35 התחזק ב-0.1%, ת"א 125 התקדם ב-0.2% ות"א 90 הוסיף 0.4% ● מדד הבנקים ירד ב-1.3% ● רם און טסה 52%, סמוטו קפצה ב-8% ואבוג'ן המשיכה וקפצה בעוד 8%

בניין הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: Baz Ratner , רויטרס
בניין הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: Baz Ratner , רויטרס

סקירת המסחר:  דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים 

 

האם השווקים סימנו תחתית אחרי הנפילות; וגם, הדולר קופץ - מה הקשר לשוק המניות | דוח השווקים עם גיא בן סימון, הצטרפו לשידור החי

17:25

יום המסחר בבורסה של תל אביב הסתיים בעליות שערים. מדד ת"א 35 התחזק ב-0.1%, מדד ת"א 125 התקדם ב-0.2% ומדד ת"א 90 הוסיף 0.4%. מבין המדדים הענפיים, מדד הבנקים ירד ב-1.3% ומדד פיננסים נחלש ב-0.3%. יתר המדדים רשמו עליות, מדדי טכנולוגיה ותקשורת וטכנולוגיות מידע בלטו בעליות של כ-1.5%.

רם און טסה 52%, על רקע האפשרות להנפקת החברה הכלולה פולירם; סמוטו קפצה ב-8% על רקע הודעתה של חברת נוסטרומו, שצפויה להתמזג לתוך סומוטו, על הסכם עם מדינול להתקנת מערכת לאגירת אנרגיה של 600 קילוואט לשעה על גג הבניין שמדינול שוכרת בירושלים; אבוג'ן המשיכה וקפצה בעוד 8% לאחר זינוק של כ-20% אתמול.

16:45

לאחר הפתיחה החיובית בוול סטריט התמתנו מעט העליות בתל אביב. מדד ת"א 35 מתחזק ב-0.2% ומדד ת"א 125 מוסיף 0.3%.

מדד הבנקים יורד ה-0.9%. לאומי מאבד 0.2%, פועלים 0.3% ומזרחי טפחות יורד ב-0.6%. מניית הבינלאומי נסחרת ללא שינוי וזו של דיסקונט עולה ב-0.8%.

15:45

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל בעליות שערים. מדדי ת"א 35 ות"א 125 עולים ב-0.6%. העליות מקיפות את כל המדדים הענפיים. מדד טכנולוגיה ומדד תקשורת וטכנולוגיות מידע בולטים בעליות של כ-1.6%.

14:14

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל בעליות שערים בשעה זו, בדומה להתאוששות מעבר לים לאחר הירידות אתמול ולמרות הדיונים על החמרת הסגר במשק.

סומוטו מזנקת ב-9% על רקע הודעתה של חברת נוסטרומו, שצפויה להתמזג לתוך סומוטו, על הסכם עם מדינול להתקנת מערכת לאגירת אנרגיה של 600 קילוואט לשעה על גג הבניין שמדינול שוכרת בירושלים. 

רם און מזנקת ב-50% על רקע האפשרות להנפקת החברה הכלולה פולירם.

מחזור המסחר מסתכם בשעה זו ב-600 מיליון שקל.

13:00

רם און  עדכנה כי החברה הכלולה פולירם הודיעה לרשות ניירות ערך על כוונתה לפרסם תשקיף לקראת הנפקה ראשונית לציבור (IPO).

חברת נוסטרומו, שצפויה להתמזג לתוך סומוטו , חתמה על הסכם עם מדינול להתקנת מערכת לאגירת אנרגיה של 600 קילוואט לשעה על גג הבניין שמדינול שוכרת בירושלים. 

12:00

עליות בבורסה בתל אביב לאחר הירידות שנרשמו אתמול. מדד ת"א 35 מטפס ב-0.7%, ת"א 90 עולה ב-0.5% ומדד הבנקים מטפס בשיעור דומה. 

אבוג'ן מזנקת ב-5% בהמשך לזינוק של כ-20% אתמול.

"לכלכלה העולמית יש עתיד גם לאחר הקורונה", אמר אבנר חדד, מנהל דסק קרנות ו-ETF של קסם מבית אקסלנס, בראיון ל"גלובס" על רקע החששות מהשפעת הסגר על השווקים. "כל חברות המזון למיניהן, אין מה לעשות, מרוויחות מהסיטואציה. אנחנו, העולם, מתחיל להיכנס למספר מוקדים של אי ודאות, אנו מחכים לתשובות בנוגע לחיסון, יש המון אלמנטים על שולחן המשקיעים והמון אי וודאות. זו לא תהיה תקופה קלה אלא של חוסר יציבות, לשני הכיוונים. בטווח הארוך אני חושב שמי שהשקיע במדדים המובילים - ניצח".

11:11

עליות בבורסה במקביל למגמה חיובית באירופה. מניות דוראל אנרגיה , בזק , לייבפרסון ואודיוקודס  בולטות בעליות חדות. 

10:08

המסחר בבורסה נפתח בטריטוריה הירוקה לאחר הירידות שנרשמו אתמול. מדד ת"א 35 עולה ב-0.3%, מדד הבנקים עולה ב-0.5%. 

טבע עולה בכ-1%, דיסקונט ב-1.2%, גזית גלוב עולה ב-0.2%. 

הדולר מטפס ב-0.66% לרמה של 3.464 שקלים.

5 דברים שכדאי לדעת לפני פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב ובעולם

1. החשש מהגבלות נוספות והאפשרות לכניסה לסגר בקרב חלק מהמדינות בעולם, לצד האכזבה מהודעת הריבית בשבוע שעבר שלא כללה רמז לגבי הסבירות להרחבת תוכנית רכישת אג"ח, העיבה על פתיחת השבוע בשווקים. בשוק המקומי המסחר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח בהמשך לירידות שנרשמו אתמול בצל הסגר, ועל רקע הירידות שנרדמו אמש בשוקי העולם. לצד זאת, 180 אלף ישראלים הוצאו לחל"ת מאז ערב ראש השנה בעוד שבשירות התעסוקה דיווחו על 42 אלף דורשי עבודה חדשים מאז ראש השנה. 

2. ספטמבר האדום. בוול סטריט המדדים ננעלו בירידות שהתמתנו בנעילה. כך, מדד הנאסד"ק מיתן את הירידות ואיבד 0.1% מערכו, מדד S&P 500 צנח ב-1.2% ורשם לראשונה מאז חודש פברואר רצף ירידות של ארבעה ימים ברציפות, ומדד דאו ג'ונס איבד 1.8%. באירופה הדאקס הגרמני צנח ב-4.45%, בשוק המט"ח הדולר התחזק בעולם, והזהב ירד לשפל של יותר מחודש. בבורסה המקומית, מדד ת"א 35 רשמית מצוי בשוק דובי עם נפילה של יותר מ-20% מתחילת השנה.

3. הגל השני באירופה. העלייה בתחלואה ברחבי העולם מעלה את החששות מפני סגר נוסף. בצרפת נרשמו 13,500 נדבקים ביום, כ-4,000 חולי קורונה אושפזו בשבוע האחרון, מהם כ-600 כבר בטיפול נמרץ. מספר המתים ביממה האחרונה עמד על כ-26 בני אדם; בבריטניה שר הבריאות אמר  כי המדינה נמצאת "על ספו של גל שני" של קורונה, וכי שיעור ההכפלה במדינה מהיר במיוחד, ועומד על שבעה עד שמונה ימים. אתמול נרשמו בבריטניה קרוב ל-4,000 חולים חדשים, ויום לפני כן נרשמו 4,400 חולים חדשים; בספרד נרשמו אתמול כ-11,300 חולים ו-162 מתים. שיעור התמותה הממוצע ליום בשבוע האחרון בספרד עומד על 2.3 בני אדם, בעוד בישראל הוא עומד על 2 בני אדם.

4. חשש מירידה בביקושים על רקע האפשרות לסגר והגבלות תנועה במדינות נוספות הכביד על מחיר הנפט שרשם אמש ירידה של יותר מ-5% לרמה של מתחת ל-39 דולר לחבית. לצד זאת, הדיווחים על החזרה של לוב להפיק נפט הכבידו גם כן, כאשר האפשרות להגדלת צד ההיצע מאפילה על הירידה החדה שנרשמה במלאי בארה"ב בשבוע החולף.

5. אסטרטגיית ההשקעה של הגופים המוסדיים בשיא משבר הקורונה הייתה מכירה של אג"ח קונצרניות בדירוג גבוה (AAA) ובמקביל רכישה של אג"ח קונצרניות בדירוגים נמוכים יותר בין (A- ל-AA+) עם סיכון ותשואה גבוהים יותר. כך לפי מחקר שפרסמה הבורסה לניירות ערך בתל אביב. "הגופים המוסדיים שהשכילו לקנות אג"ח קונצרניות בירידות בשיא משבר הקורונה, השיאו לעמיתיהם תשואה גבוהה תוך מספר חודשים בודדים. גם משקיעים פרטיים מהציבור הרחב נהנו מהתיקון המהיר בשווקים", כתבה הדר רומנו, אנליסטית מחלקת אסטרטגיה ופיתוח עסקי. "הירידות החדות בעקבות הפדיונות הגבוהים בקרנות הנאמנות בחודש מרץ יצרו למוסדיים הזדמנויות השקעה באג"ח קונצרניות והם רכשו כ-5 מיליארד שקל. במהלך החודשים אפריל- אוגוסט 2020 המוסדיים מימשו כ-3.75 מיליארד שקל מהאג"ח הקונצרניות ורשמו בממוצע רווח של כ-9% בפחות מחצי שנה". 

עוד כתבות

שי אהרונוביץ', מנכ''ל רשות המסים / צילום: יוסי זמיר

"אללה איסטור כמה מסים שילמתי": הייטקיסטים מגיבים לתוכנית הדרמטית של רשות המסים

חשיפת גלובס, לפיה רשות המסים מקדמת הצעת חוק לחייב בוגרי יחידות עילית של צה"ל לרשום חברות בארץ ולשלם בישראל מס במשך עשור, הציתה ביקורת בהייטק ● בכירים בענף מזהירים כי המהלך יוביל לבריחת יזמים לצמיתות מהארץ, אך לצד זאת נשמעים גם קולות התומכים ביוזמה ● ברשות מתעקשים שמדובר ב"משאב טבע לאומי"

משה לארי, מנכ''ל בנק מזרחי טפחות בשיחה עם תרי ישכיל, סמנכ''ל מנהלת חט' שיווק, פרסום ופיתוח עסקים, בנק מזרחי טפחות / צילום: תמר מצפי

תרי ישכיל ממזרחי טפחות: "באופן כמעט פרדוקסלי, הטכנולוגיה תעזור לנו להיות אפילו עוד יותר אנושיים"

בכנס השירות של גלובס שוחחו מנכ"ל מזרחי טפחות משה לארי ותרי ישכיל, סמנכ"לית ומנהלת חטיבת השיווק, הפרסום ופיתוח העסקים, על השילוב בין בינה מלאכותית לשירות אישי בעולם הבנקאות ● "כשמדברים על כסף יש חרדה של כולנו, שם אנחנו צריכים אנשים", אמר לארי, בעוד שישכיל הדגישה כי "יש צרכן חדש, אך האדם לא השתנה"

חברות ביטוח / צילום: יח''צ, איל יצהר, שרון פאר

בעלי ביטוח מנהלים? פיצוי של עשרות אלפי שקלים בדרך אליכם

בית המשפט המחוזי קבע כי 7 חברות ביטוח ישלמו למבוטחים בהקדם האפשרי סכום שנע בין 600 מיליון למיליארד שקל ● אלו חברות יצטרכו לשלם, מי זכאי לכסף והאם לנתבעות יש מה לעשות כעת?

יוסי לוי, מנכ''ל משותף במור השקעות / צילום: יח''צ

"סכום מופרך": בדוחות של מור הסתתר סכסוך של מיליונים עם 3 בכירים לשעבר

חברת הבת של בית ההשקעות מור מנהלת הליך משפטי נגד שלושת הבכירים לשעבר בטענה לגזל סודות מסחריים והקמת פעילות מתחרה ● התביעה הוגשה בדצמבר האחרון על סכום של 5.4 מיליון שקל ● עורכי הדין של הנתבעים: "נקמה על החלטתם הלגיטימית של העובדים לסיים את העסקתם בחברה"

אילוסטרציה: Shutterstock

בתוך יומיים ירד מדד ת"א-ביטוח ב-5%: מה הבהיל את המשקיעים?

דוחות של שתיים מענקיות הביטוח הראל ומנורה מבטחים הציגו שחיקה בתשואה להון ● ייתכן שהמשקיעים מאוכזבים מנגד הרווח הכולל והיקף הנכסים המנוהלים ממשיכים לטפס

אילוסטרציה: Shutterstock

מיליון שקל על מחסן: פיצוי חריג לדייר סרבן

המפקחת על רישום המקרקעין קבעה כי היחידה רשומה בפנקסי המקרקעין, ורשומים לה חלקים יחסיים ברכוש המשותף, ואף אם איננה קיימת בפועל או אם אין לה זכות קיום, יש להכיר בערכם הכלכלי של זכויות בנייה הצמודות לה

דרור רוסמן, מור חלוץ וליאת מנשה, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

"נדע לפני הלקוח מה תהיה הפנייה שלו”: העתיד של מוקדי השירות בעידן ה-AI

בפאנל "שירות כמנוע צמיחה" בכנס השירות של גלובס שוחחו מור חלוץ, סמנכ”לית השירות בחברת החשמל; דרור רוסמן, סמנכ”ל החטיבה הפרטית בבזק; וליאת מנשה, מנהלת אגף השירות בשטראוס מים, על השפעת הבינה המלאכותית על עולם השירות ועל מקומם של הנציגים האנושיים בעידן הדיגיטלי • המשתתפים סיפרו כיצד הנציגים הדיגיטליים כבר מטפלים בחלק משמעותי מפניות הלקוחות וזוכים ליחס אישי ומפתיע

סמל רותם ינאי ז''ל / צילום: לפי סעיף 27 א'

הותר לפרסום: סמל רותם ינאי, בת 20 נהרגה מפגיעת רחפן נפץ בצפון

התקבל האימות הסופי: גורם ביטחוני אישר כי מח"ט צפון הרצועה וסגנו חוסלו בתקיפה אמש ברצועה ● גורם אמריקאי: "תקפנו אתר צבאי באיראן שהיווה איום" ● שלושה פיצוצים נשמעו מזרחית לבנדר עבאס באיראן, מערכות ההגנה האווירית באיראן פעלו • בתקשורת האיראנית לא פורסם מידע על נזק, נפגעים או גורם שאחראי לאירוע ● עדכונים שוטפים

תא''ל במיל רן כוכב, לשעבר דובר צה''ל / צילום: כדיה לוי

רן כוכב: "המצב הבינלאומי שלנו קשה מאוד, שלא לומר אנוש"

בכנס השירות של גלובס, הציע תא"ל רן כוכב דובר צה"ל לשעבר, להקים רשות לאומית להסברה, שתהיה אזרחית, א-פוליטית וכפופה למשרד ראש הממשלה ● "אחרי מחדל ה-7 באוקטובר, הגיעו ההצלחות הצבאיות והמבצעיות, אבל לא הצלחנו לתרגם זאת להצלחה אמיתית, הצלחה מדינית", אמר

אסדת לווייתן / צילום: Reuters, Ari Rabinovitch

לוויתן עקף את התחזיות: יכולת ההפקה גדלה הרבה מעבר לתכנון

יכולת ההפקה של מאגר לוויתן עלתה ל־15.8 מיליארד מ"ק גז בשנה, לעומת יעד של 14 BCM בלבד לאחר הנחת הצינור השלישי ● השדרוג צפוי להגדיל את הכנסות השותפות ניו מד, שברון ורציו, ועשוי לסייע באספקת גז למשק המקומי, להרחבת היצוא ולחתימה על עסקאות חדשות מול תחנות כוח

ד''ר זאב פרבמן - מנכ''ל לייטריקס / צילום: איל יצהר

לייטריקס הירושלמית נערכת לסבב פיטורים

לגלובס נודע כי לייטריקס, המוכרת בעיקר כמפתחת אפליקציית Facetune, צפויה לבצע צמצומים כחלק משינוי רחב בפעילותה ● לפי שעה טרם ברור מה יהיה היקף הפיטורים ● באוקטובר אשתקד הודיעה לייטריקס על פיטורי כ־85 עובדים במקביל לגיוס של כ־30 עובדים חדשים לתפקידי בינה מלאכותית. השבוע נחשף בגלובס כי וויקס תפטר עד 1,000 עובדים

פרויקט של אאורה בטבריה / צילום: מתוך אתר החברה

אאורה מכרה רק 163 דירות ברבעון הראשון, ונערכת לגל פרויקטים חדש

אאורה צפתה במרץ האחרון כי תמכור השנה כ־1,200 דירות ● "כחודש וחצי כל משרדי המכירות בארץ היו סגורים", נכתב בדוח החברה לרבעון הראשון

ספינות במצר הורמוז / צילום: ap, Capture One Macintosh

בדרך למחסור דחוף: בית ההשקעות שבטוח - זה מה שעומד לקרות בין איראן וארה״ב

בבנק ההשקעות פייפר סנדלר לא מאמינים שהתנועה המסחרית בהורמוז תשוב לסדרה בקרוב, מעריכים שהמחסור בנפט יחמיר ושמחירו ירשום שיאים חדשים

האוברדרפט הפך לבן לוויה קבוע / צילום: Shutterstock

חוגגים עם אשראי, אבל גם עם מינוס בבנק: שיעור החיסכון של הישראלים יורד

הבורסה בשיא, אך נתוני בנק ישראל ושב"א חושפים מציאות הפוכה ומדאיגה ● תחושת העושר המדומה מזינה את הקניות, והישראלים נשאבים לסחרור חובות מסוכן ● "אל תדחו את הטיפול, החובות לא יעלמו" ● בין המאקרו למיקרו

עופר ינאי, בעלי נופר אנרג'י / צילום: נועם גלאי

המנהלים של עופר ינאי התפטרו בסערה, אלא שמאז המניה רק עולה

חברת האנרגיה המתחדשת של עופר ינאי זוכה לרוח גבית מהייפ חוות השרתים, לצד שורה של מהלכים פיננסים ועסקיים שנקט בעל השליטה מאז שהפך גם למנכ"ל ● כשהיא נסחרת בשווי של כמעט 9 מיליארד שקל, מתקרבת נופר לרף שעשוי להקנות לינאי תגמול חסר תקדים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה בתל אביב ננעלה במגמה מעורבת; מדד הקלינטק זינק, מניות הנפט נפלו

מדד ת"א 35 ירד בכ-0.2%, ת"א 90 זינק בכ-1.6% ● המסחר בת"א התנהל לאור העליות בבורסות בעולם והאופטימיות לגבי המו"מ בין ארה"ב לאיראן ● מחירי הנפט בעולם ירדו, אחרי שבאיראן דווח על הגעה לטיוטה ראשונית של הסכם מסגרת עם ארה"ב ● דיסקונט: הפחתת הריבית לא תעצור את השקל, למרות התרחבות פער הריביות

ליאת שטראוס, משנה למנכ״ל מנהלת חטיבת שירות, משאבי אנוש ותפעול, כלל / צילום: כדיה לוי

ליאת שטראוס: "ה-AI יכול לנתח מידע, אבל הלקוח צריך מישהו שאפשר לסמוך עליו"

בכנס השירות של גלובס, ליאת שטראוס, המשנה למנכ"ל מנהלת חטיבת שירות, משאבי אנוש ותפעול בחברת הביטוח כלל, סיפרה על האופן שבו הם בוחנים כיצד הלקוח מרגיש: "חייבים לרדת לרמת הפרטים, זה לא יכול להישאר בגרף או רק כמספר" ● וגם: למה היא חושבת שבעולם הביטוח ה-AI לא יכול להחליף את המגע האנושי?

זר פרחים / צילום: Shutterstock

דבר אליי בפרחים: הענף המפתיע שרשם זינוק בקניות לחג השבועות

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל • נתוני הפניקס גמא מצביעים על ירידות בכל הענפים הבולטים במשק בשבוע שבו חל חג המים והחלב, אך למרות זאת במעדניות, בקצביות ובמאפיות נרשמה עלייה מסוימת, ובענף המשתלות נרשם זינוק של קרוב ל-40%

חברת ההדפסות אורדע פרינט / צילום: אתר החברה

החברה הזו נמחקה מהבורסה. עכשיו היא חוזרת עם שווי גבוה פי 6

יותר מעשור אחרי שמחקה את אורדע פרינט מהמסחר בת"א, מבקשת משפחת ונגרובסקי להחזיר לבורסה את פעילות הדפוס וה–IT שבבעלותה, לפי כ–750 מיליון שקל ● הפניקס צפויה ליהנות מהצפת ערך משמעותית על ההשקעה שביצעה אשתקד, לפי מחצית מהשווי המבוקש בהנפקה

טראמפ וחמינאי / צילומים: רויטרס, AP-Alex Brandon

התקדמות במגעים בין ארה"ב לאיראן: "הפערים בין הצדדים צומצמו"

דיווחים באיראן: "בידינו הטיוטה הראשונית של הסכם המסגרת עם ארה"ב". בבית הלבן מכחישים ● צה"ל הרחיב את פעילותו אל מעבר לקו הצהוב בלבנון ● הצי של משמרות המהפכה: המעבר במצר הורמוז של ספינות של מדינות "עוינות" עדיין אסור ● יועצו של המנהיג העליון של איראן: "הערובה האמיתית לשרידותו של ההסכם היא מצר הורמוז • עדכונים שוטפים