גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ת"א ננעלה בעליות קלות; ירידות בבנקים ובפיננסים

מדד ת"א 35 התחזק ב-0.1%, ת"א 125 התקדם ב-0.2% ות"א 90 הוסיף 0.4% ● מדד הבנקים ירד ב-1.3% ● רם און טסה 52%, סמוטו קפצה ב-8% ואבוג'ן המשיכה וקפצה בעוד 8%

בניין הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: Baz Ratner , רויטרס
בניין הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: Baz Ratner , רויטרס

סקירת המסחר:  דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים 

 

האם השווקים סימנו תחתית אחרי הנפילות; וגם, הדולר קופץ - מה הקשר לשוק המניות | דוח השווקים עם גיא בן סימון, הצטרפו לשידור החי

17:25

יום המסחר בבורסה של תל אביב הסתיים בעליות שערים. מדד ת"א 35 התחזק ב-0.1%, מדד ת"א 125 התקדם ב-0.2% ומדד ת"א 90 הוסיף 0.4%. מבין המדדים הענפיים, מדד הבנקים ירד ב-1.3% ומדד פיננסים נחלש ב-0.3%. יתר המדדים רשמו עליות, מדדי טכנולוגיה ותקשורת וטכנולוגיות מידע בלטו בעליות של כ-1.5%.

רם און טסה 52%, על רקע האפשרות להנפקת החברה הכלולה פולירם; סמוטו קפצה ב-8% על רקע הודעתה של חברת נוסטרומו, שצפויה להתמזג לתוך סומוטו, על הסכם עם מדינול להתקנת מערכת לאגירת אנרגיה של 600 קילוואט לשעה על גג הבניין שמדינול שוכרת בירושלים; אבוג'ן המשיכה וקפצה בעוד 8% לאחר זינוק של כ-20% אתמול.

16:45

לאחר הפתיחה החיובית בוול סטריט התמתנו מעט העליות בתל אביב. מדד ת"א 35 מתחזק ב-0.2% ומדד ת"א 125 מוסיף 0.3%.

מדד הבנקים יורד ה-0.9%. לאומי מאבד 0.2%, פועלים 0.3% ומזרחי טפחות יורד ב-0.6%. מניית הבינלאומי נסחרת ללא שינוי וזו של דיסקונט עולה ב-0.8%.

15:45

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל בעליות שערים. מדדי ת"א 35 ות"א 125 עולים ב-0.6%. העליות מקיפות את כל המדדים הענפיים. מדד טכנולוגיה ומדד תקשורת וטכנולוגיות מידע בולטים בעליות של כ-1.6%.

14:14

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל בעליות שערים בשעה זו, בדומה להתאוששות מעבר לים לאחר הירידות אתמול ולמרות הדיונים על החמרת הסגר במשק.

סומוטו מזנקת ב-9% על רקע הודעתה של חברת נוסטרומו, שצפויה להתמזג לתוך סומוטו, על הסכם עם מדינול להתקנת מערכת לאגירת אנרגיה של 600 קילוואט לשעה על גג הבניין שמדינול שוכרת בירושלים. 

רם און מזנקת ב-50% על רקע האפשרות להנפקת החברה הכלולה פולירם.

מחזור המסחר מסתכם בשעה זו ב-600 מיליון שקל.

13:00

רם און  עדכנה כי החברה הכלולה פולירם הודיעה לרשות ניירות ערך על כוונתה לפרסם תשקיף לקראת הנפקה ראשונית לציבור (IPO).

חברת נוסטרומו, שצפויה להתמזג לתוך סומוטו , חתמה על הסכם עם מדינול להתקנת מערכת לאגירת אנרגיה של 600 קילוואט לשעה על גג הבניין שמדינול שוכרת בירושלים. 

12:00

עליות בבורסה בתל אביב לאחר הירידות שנרשמו אתמול. מדד ת"א 35 מטפס ב-0.7%, ת"א 90 עולה ב-0.5% ומדד הבנקים מטפס בשיעור דומה. 

אבוג'ן מזנקת ב-5% בהמשך לזינוק של כ-20% אתמול.

"לכלכלה העולמית יש עתיד גם לאחר הקורונה", אמר אבנר חדד, מנהל דסק קרנות ו-ETF של קסם מבית אקסלנס, בראיון ל"גלובס" על רקע החששות מהשפעת הסגר על השווקים. "כל חברות המזון למיניהן, אין מה לעשות, מרוויחות מהסיטואציה. אנחנו, העולם, מתחיל להיכנס למספר מוקדים של אי ודאות, אנו מחכים לתשובות בנוגע לחיסון, יש המון אלמנטים על שולחן המשקיעים והמון אי וודאות. זו לא תהיה תקופה קלה אלא של חוסר יציבות, לשני הכיוונים. בטווח הארוך אני חושב שמי שהשקיע במדדים המובילים - ניצח".

11:11

עליות בבורסה במקביל למגמה חיובית באירופה. מניות דוראל אנרגיה , בזק , לייבפרסון ואודיוקודס  בולטות בעליות חדות. 

10:08

המסחר בבורסה נפתח בטריטוריה הירוקה לאחר הירידות שנרשמו אתמול. מדד ת"א 35 עולה ב-0.3%, מדד הבנקים עולה ב-0.5%. 

טבע עולה בכ-1%, דיסקונט ב-1.2%, גזית גלוב עולה ב-0.2%. 

הדולר מטפס ב-0.66% לרמה של 3.464 שקלים.

5 דברים שכדאי לדעת לפני פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב ובעולם

1. החשש מהגבלות נוספות והאפשרות לכניסה לסגר בקרב חלק מהמדינות בעולם, לצד האכזבה מהודעת הריבית בשבוע שעבר שלא כללה רמז לגבי הסבירות להרחבת תוכנית רכישת אג"ח, העיבה על פתיחת השבוע בשווקים. בשוק המקומי המסחר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח בהמשך לירידות שנרשמו אתמול בצל הסגר, ועל רקע הירידות שנרדמו אמש בשוקי העולם. לצד זאת, 180 אלף ישראלים הוצאו לחל"ת מאז ערב ראש השנה בעוד שבשירות התעסוקה דיווחו על 42 אלף דורשי עבודה חדשים מאז ראש השנה. 

2. ספטמבר האדום. בוול סטריט המדדים ננעלו בירידות שהתמתנו בנעילה. כך, מדד הנאסד"ק מיתן את הירידות ואיבד 0.1% מערכו, מדד S&P 500 צנח ב-1.2% ורשם לראשונה מאז חודש פברואר רצף ירידות של ארבעה ימים ברציפות, ומדד דאו ג'ונס איבד 1.8%. באירופה הדאקס הגרמני צנח ב-4.45%, בשוק המט"ח הדולר התחזק בעולם, והזהב ירד לשפל של יותר מחודש. בבורסה המקומית, מדד ת"א 35 רשמית מצוי בשוק דובי עם נפילה של יותר מ-20% מתחילת השנה.

3. הגל השני באירופה. העלייה בתחלואה ברחבי העולם מעלה את החששות מפני סגר נוסף. בצרפת נרשמו 13,500 נדבקים ביום, כ-4,000 חולי קורונה אושפזו בשבוע האחרון, מהם כ-600 כבר בטיפול נמרץ. מספר המתים ביממה האחרונה עמד על כ-26 בני אדם; בבריטניה שר הבריאות אמר  כי המדינה נמצאת "על ספו של גל שני" של קורונה, וכי שיעור ההכפלה במדינה מהיר במיוחד, ועומד על שבעה עד שמונה ימים. אתמול נרשמו בבריטניה קרוב ל-4,000 חולים חדשים, ויום לפני כן נרשמו 4,400 חולים חדשים; בספרד נרשמו אתמול כ-11,300 חולים ו-162 מתים. שיעור התמותה הממוצע ליום בשבוע האחרון בספרד עומד על 2.3 בני אדם, בעוד בישראל הוא עומד על 2 בני אדם.

4. חשש מירידה בביקושים על רקע האפשרות לסגר והגבלות תנועה במדינות נוספות הכביד על מחיר הנפט שרשם אמש ירידה של יותר מ-5% לרמה של מתחת ל-39 דולר לחבית. לצד זאת, הדיווחים על החזרה של לוב להפיק נפט הכבידו גם כן, כאשר האפשרות להגדלת צד ההיצע מאפילה על הירידה החדה שנרשמה במלאי בארה"ב בשבוע החולף.

5. אסטרטגיית ההשקעה של הגופים המוסדיים בשיא משבר הקורונה הייתה מכירה של אג"ח קונצרניות בדירוג גבוה (AAA) ובמקביל רכישה של אג"ח קונצרניות בדירוגים נמוכים יותר בין (A- ל-AA+) עם סיכון ותשואה גבוהים יותר. כך לפי מחקר שפרסמה הבורסה לניירות ערך בתל אביב. "הגופים המוסדיים שהשכילו לקנות אג"ח קונצרניות בירידות בשיא משבר הקורונה, השיאו לעמיתיהם תשואה גבוהה תוך מספר חודשים בודדים. גם משקיעים פרטיים מהציבור הרחב נהנו מהתיקון המהיר בשווקים", כתבה הדר רומנו, אנליסטית מחלקת אסטרטגיה ופיתוח עסקי. "הירידות החדות בעקבות הפדיונות הגבוהים בקרנות הנאמנות בחודש מרץ יצרו למוסדיים הזדמנויות השקעה באג"ח קונצרניות והם רכשו כ-5 מיליארד שקל. במהלך החודשים אפריל- אוגוסט 2020 המוסדיים מימשו כ-3.75 מיליארד שקל מהאג"ח הקונצרניות ורשמו בממוצע רווח של כ-9% בפחות מחצי שנה". 

עוד כתבות

כותרות העיתונים בעולם

מבוכה לסין: מערכת ההגנה לא הצליחה להגן על חמינאי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: טילים במיליוני דולרים משמשים לנטרל רחפנים איראניים זולים, מערכת ההגנה הסינית שנפרסה על פי דיווחים באיראן נכשלה במשימה, וחיזבאללה הצטרף למערכה נגד ישראל וישלם על כך ביוקר • כותרות העיתונים בעולם

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ וקנצלר גרמניה פרידריך מרץ במסיבת העיתונאים, היום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ סוגר חשבון: מאיים באמברגו על ספרד ותוקף את בריטניה

במהלך מסיבת עיתונאים עם קנצלר גרמניה פרידריך מרץ, איים טראמפ באמברגו על ספרד בעקבות סירובה להעלות את תקציב הביטחון והגבלת השימוש בבסיסיה, והעביר ביקורת חריפה על התנהלות ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ● מנגד, גרמניה זכתה לשבחים על תמיכתה המלאה והתרת השימוש בבסיסים

כלי רכב חדשים בנמל המפרץ / צילום: יח''צ

ההודעה של רשות הספנות שעלולה להוביל לעיכובים כבדים במסירות רכבים

רשות הספנות והנמלים הורתה לנמלים במפרץ חיפה ואשדוד שלא לאכסן כלי רכב חדשים נוספים ולפנות אותם תוך 3 ימים ● המשמעות: אוניות להובלת רכב יופנו לנמלים זרים ועלולים להיווצר עיכובים משמעותיים במסירות כלי הרכב

יגאל דמרי, יצחק תשובה, יאיר המבורגר / צילום: אייל פישר, גדעון לוין, גבע טלמור

הקבלן המוכר והטייקון שהסתבך: האנשים שהרוויחו מאות מיליונים ביום אחד

הזינוק החד בבורסה בת"א בעקבות המבצע באיראן, הקפיץ את שווי החזקותיהם של בעלי שליטה בשורת חברות בעשרות ובמאות מיליוני שקלים ● בין המרוויחים: יצחק תשובה, אהרון פרנקל, יעקב אטרקצ'י ושלמה אליהו ● וגם: האם הקפיצה של דמרי תשאיר אותה במדד הדגל?

רמי לוי / צילום: יונתן בלום

ביהמ"ש אישר לנהל ייצוגית נגד רמי לוי על טעות בדוחות

התביעה הוגשה ע"י בעל מניות ברמי לוי שיווק השקמה, בשל נזק שספגו המשקיעים לאחר שהחברה דיווחה על טעות שהגדילה את הרווח שלה ב-44 מיליון שקל ● רשות ני"ע הטילה קנס אישי על לוי בפרשה ● החברה: "אוחזים בטענות הגנה טובות"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות בהובלת מניות השבבים, מניות התוכנה עלו

נאסד"ק ירד ב-1% ● הדולר התחזק, מחיר הזהב ירד ● תעודת הסל על מניות השבבים נפלה במעל 4%, מניות התוכנה עלו זה היום השני ברציפות ● תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב עלו, בעוד המשקיעים מעריכים כי הורדת ריבית נוספת מתרחקת ● הביטקוין מחק את מרבית העליות שלו מאתמול ונסחר סביב 68 אלף דולר

התחדשות עירונית בירושלים / צילום: Shutterstock

"יקצר את לוחות הזמנים": מתי פגיעה בבניין יכולה דווקא לזרז פינוי־בינוי

המדינה מפצה על נזקי המלחמה, אך כשבניין שנפגע נמצא בעיצומו של תהליך התחדשות עירונית הסיפור מסתבך ● מי אחראי לשיקום המיידי של המבנה ואיזו הכרעה עשויה לשנות את לוחות הזמנים של הפרויקט?

שדה התעופה בדובאי לאחר פגיעת הטיל האיראני / צילום: ap, Altaf Qadri

הם ברחו לדובאי כדי לא לשלם מסים, ועכשיו הם מבקשים חילוץ ממשלתי

מגן עדן של אפס מסים, יציבות וזוהר אינסטגרמי – למציאות של אזעקות, מחסור בציוד בסיסי וקריאות חילוץ: ההסלמה במפרץ מטלטלת את דובאי ● העיר שסימלה מודל הגירה לעשירים אירופים מערערת כעת את תדמית הביטחון והנוחות שבנתה בעשור האחרון

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר והיועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: מארק ישראל סלם - ''ג'רוזלם פוסט'', איל יצהר

היועמ"שית לבג"ץ: יש להדיח את בן גביר מתפקידו

בעמדה שהגישה לעתירות הדורשות את פיטורי השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, קובעת בהרב-מיארה כי קיימת "תמונה קשה מאוד וחסרת תקדים של פגיעות חוזרות ונשנות בעצמאות המשטרה" ● היועמ"שית גם מתחה ביקורת על שתיקת נתניהו בנושא

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית באירופה; היום הכי גרוע של בורסת דרום קוריאה

סיאול צנחה ביותר מ-10% הבוקר והשלימה נפילה של 17% ביומיים ● גם בוול סטריט צפי לירידות שערים של כחצי אחוז ● מחיר הנפט עומד על כ-82 דולר לחבית מסוג ברנט

אנשים מתמגנים בחניון בעקבות טילים שנורו מאיראן / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

רצף שיגורים מאיראן לישראל, אישה נפצעה קל מרסיס במרכז

לראשונה מתחילת המערכה: ישראל מאשרת שהפציצה מתקן גרעיני ● טראמפ: ישראל לא דחפה אותי למלחמה, אם כבר אני דחפתי אותה ● איחוד האמירויות שוקלת לנקוט פעולה צבאית נגד איראן ● המהלך ששוקל טראמפ: "יחמש קבוצות נגד המשטר באיראן" ● צה"ל נכנס קרקעית ללבנון • עדכונים שוטפים

חביות נפט / צילום: Shutterstock, RachenStocker

תשואה של מעל 400% בחמש שנים: בימים של קפיצה בנפט כדאי להכיר את המדד הזה

שותפויות להפקת גז ונפט, חברות הפועלות בתחום האנרגיה המתחדשת ותעודות סל על סחורות ומניות ● הדרכים שבהן ניתן לההשקיע ולהרוויח מהתייקרות מחיר הנפט ● וגם: המדד האנרגטי שהניב למשקיעים בת"א תשואה של 433% בחמש שנים - יותר מכפול מת"א 35

האחים צחי (מימין) ועידו חג'ג' / צילום: יח''צ - שי תמיר

התביעה נגד האחים חג'ג': העליון אישר לחתוך בחצי את שכר הטרחה לעורכי הדין

אחרי שהמחוזי אישר פשרה בתביעה על ניצול הזדמנות עסקית, העליון צידד בהחלטה להפחית את שכר עורכי הדין של התובע בתיק למיליון שקל ● השופט גרוסקופף קבע כי חוות דעת כלכלית צריכה להיות מטעם מומחה שמינה ביהמ"ש, ולא מטעם בעלי עניין

המוצרים החדשים של אפל / צילום: אפל

אפל חושפת את הדור הבא של המקבוקים לצד מעבדים חדשים – ויש חיבור לישראל

במוצרים החדשים שהשיקה אפל היום ישנם כמה רכיבים מרכזיים בהם השבבים M5 Pro, M5 Max ו-N1, שפותחו על ידי צוותי הסיליקון בישראל ● כל מה שצריך לדעת על המקבוקים והמעבדים החדשים של אפל

נוחי דנקנר / צילום: תמר מצפי

ביהמ"ש ידון בהתנגדות להסדר החוב החדש של נוחי דנקנר עם הבנקים

אחרי שבעל השליטה לשעבר באי.די.בי סיכם עם שישה בנקים כי יעביר להם 5 מיליון שקל, התובע הייצוגי בפרשת "הנפקת החברים" טוען כי היה על דנקנר להעביר 7% מהסכום לטובת התובעים ● דנקנר: "טענות מופרכות שיגרמו לי נזקים עצומים"

מעבר הגבול בטאבה / צילום: יוד צילומים

טיסות החילוץ יחלו כבר הלילה: כך תוכלו להגיע לישראל

בחברות התעופה הישראליות נערכים לקראת מבצעי חילוץ ישראלים מחו"ל לנתב"ג • עפ"י ההערכות, מדובר בלמעלה מ-100 אלף ישראלים שיזדקקו לחילוץ • המרחב האווירי יפתח לטיסות לנתב"ג בלבד הלילה, שדות התעופה בחיפה וברמון יישארו סגורים בשלב זה

קניות ברשת / אילוסטרציה: Shutterstock, William Potter

60 יום לחבילה: זמני המשלוחים של עלי אקספרס ודומיו מזנקים בשל המלחמה

מאז פרוץ המערכה האיראנית, ישראל הפכה ליעד עם חוסר ודאות תפעולית, וכמה מהאתרים המועדפים על הצרכנים הודיעו על דחייה במשלוחים לחודש מאי במקרה הטוב והפסקת השירות במקרה הרע ● כיצד מושפעות עלויות השילוח, ומה אפשר לעשות בינתיים

עסקים שנפגעו בעקבות הנפילה בקרית אונו / צילום: פרטי

המלחמה תוכר ככוח עליון? האותיות הקטנות בחוזים שכדאי להכיר

מחירי הנפט מטפסים, השמיים נסגרים והמשק שוב בפלונטר חוזי ● אחרי שהשנה האחרונה סדקה את המוסכמה לפיה מלחמה אינה "כוח עליון", המומחים מסבירים מתי ניתן להשתמש בטיעון זה ● מי זכאי להשבה כספית על ביטולים וכיצד הפכה חובת תום הלב למגן האחרון של החוזים?

עשן מיתמר מעל אזור תעשיית הנפט בפוג'יירה שבאיחוד האמירויות / צילום: Reuters, REUTERS

מדינות המפרץ פועלות נגד הזמן במאמץ להדוף את המתקפות של איראן

יש בידי מדינות המפרץ מספר מוגבל של מיירטים להגנה אווירית, לעומת מספר כמעט בלתי מוגבל של כטב"מים איראניים ● המלחמה בין רוסיה לאוקראינה הוכיחה שכטב"מים מסוגלים לגרום נזק קטסטרופלי למתקני אנרגיה דליקים כמו בתי זיקוק, תחנות שאיבה ומסופי נפט

פרסומים כוזבים / צילום: צילום מסך מרשת אקס, 02.23.26

האיראנים משקרים, והעולם מהדהד את זה

מאז תחילת מבצע "שאגת הארי", את הרשתות החברתיות שוטפים פרסומים כוזבים שמבקשים להאדיר את הישגי איראן ● אחד מהם אפילו הגיע אלינו ● המשרוקית של גלובס