גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ת"א ננעלה בעליות קלות; ירידות בבנקים ובפיננסים

מדד ת"א 35 התחזק ב-0.1%, ת"א 125 התקדם ב-0.2% ות"א 90 הוסיף 0.4% ● מדד הבנקים ירד ב-1.3% ● רם און טסה 52%, סמוטו קפצה ב-8% ואבוג'ן המשיכה וקפצה בעוד 8%

בניין הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: Baz Ratner , רויטרס
בניין הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: Baz Ratner , רויטרס

סקירת המסחר:  דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים 

 

האם השווקים סימנו תחתית אחרי הנפילות; וגם, הדולר קופץ - מה הקשר לשוק המניות | דוח השווקים עם גיא בן סימון, הצטרפו לשידור החי

17:25

יום המסחר בבורסה של תל אביב הסתיים בעליות שערים. מדד ת"א 35 התחזק ב-0.1%, מדד ת"א 125 התקדם ב-0.2% ומדד ת"א 90 הוסיף 0.4%. מבין המדדים הענפיים, מדד הבנקים ירד ב-1.3% ומדד פיננסים נחלש ב-0.3%. יתר המדדים רשמו עליות, מדדי טכנולוגיה ותקשורת וטכנולוגיות מידע בלטו בעליות של כ-1.5%.

רם און טסה 52%, על רקע האפשרות להנפקת החברה הכלולה פולירם; סמוטו קפצה ב-8% על רקע הודעתה של חברת נוסטרומו, שצפויה להתמזג לתוך סומוטו, על הסכם עם מדינול להתקנת מערכת לאגירת אנרגיה של 600 קילוואט לשעה על גג הבניין שמדינול שוכרת בירושלים; אבוג'ן המשיכה וקפצה בעוד 8% לאחר זינוק של כ-20% אתמול.

16:45

לאחר הפתיחה החיובית בוול סטריט התמתנו מעט העליות בתל אביב. מדד ת"א 35 מתחזק ב-0.2% ומדד ת"א 125 מוסיף 0.3%.

מדד הבנקים יורד ה-0.9%. לאומי מאבד 0.2%, פועלים 0.3% ומזרחי טפחות יורד ב-0.6%. מניית הבינלאומי נסחרת ללא שינוי וזו של דיסקונט עולה ב-0.8%.

15:45

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל בעליות שערים. מדדי ת"א 35 ות"א 125 עולים ב-0.6%. העליות מקיפות את כל המדדים הענפיים. מדד טכנולוגיה ומדד תקשורת וטכנולוגיות מידע בולטים בעליות של כ-1.6%.

14:14

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל בעליות שערים בשעה זו, בדומה להתאוששות מעבר לים לאחר הירידות אתמול ולמרות הדיונים על החמרת הסגר במשק.

סומוטו מזנקת ב-9% על רקע הודעתה של חברת נוסטרומו, שצפויה להתמזג לתוך סומוטו, על הסכם עם מדינול להתקנת מערכת לאגירת אנרגיה של 600 קילוואט לשעה על גג הבניין שמדינול שוכרת בירושלים. 

רם און מזנקת ב-50% על רקע האפשרות להנפקת החברה הכלולה פולירם.

מחזור המסחר מסתכם בשעה זו ב-600 מיליון שקל.

13:00

רם און  עדכנה כי החברה הכלולה פולירם הודיעה לרשות ניירות ערך על כוונתה לפרסם תשקיף לקראת הנפקה ראשונית לציבור (IPO).

חברת נוסטרומו, שצפויה להתמזג לתוך סומוטו , חתמה על הסכם עם מדינול להתקנת מערכת לאגירת אנרגיה של 600 קילוואט לשעה על גג הבניין שמדינול שוכרת בירושלים. 

12:00

עליות בבורסה בתל אביב לאחר הירידות שנרשמו אתמול. מדד ת"א 35 מטפס ב-0.7%, ת"א 90 עולה ב-0.5% ומדד הבנקים מטפס בשיעור דומה. 

אבוג'ן מזנקת ב-5% בהמשך לזינוק של כ-20% אתמול.

"לכלכלה העולמית יש עתיד גם לאחר הקורונה", אמר אבנר חדד, מנהל דסק קרנות ו-ETF של קסם מבית אקסלנס, בראיון ל"גלובס" על רקע החששות מהשפעת הסגר על השווקים. "כל חברות המזון למיניהן, אין מה לעשות, מרוויחות מהסיטואציה. אנחנו, העולם, מתחיל להיכנס למספר מוקדים של אי ודאות, אנו מחכים לתשובות בנוגע לחיסון, יש המון אלמנטים על שולחן המשקיעים והמון אי וודאות. זו לא תהיה תקופה קלה אלא של חוסר יציבות, לשני הכיוונים. בטווח הארוך אני חושב שמי שהשקיע במדדים המובילים - ניצח".

11:11

עליות בבורסה במקביל למגמה חיובית באירופה. מניות דוראל אנרגיה , בזק , לייבפרסון ואודיוקודס  בולטות בעליות חדות. 

10:08

המסחר בבורסה נפתח בטריטוריה הירוקה לאחר הירידות שנרשמו אתמול. מדד ת"א 35 עולה ב-0.3%, מדד הבנקים עולה ב-0.5%. 

טבע עולה בכ-1%, דיסקונט ב-1.2%, גזית גלוב עולה ב-0.2%. 

הדולר מטפס ב-0.66% לרמה של 3.464 שקלים.

5 דברים שכדאי לדעת לפני פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב ובעולם

1. החשש מהגבלות נוספות והאפשרות לכניסה לסגר בקרב חלק מהמדינות בעולם, לצד האכזבה מהודעת הריבית בשבוע שעבר שלא כללה רמז לגבי הסבירות להרחבת תוכנית רכישת אג"ח, העיבה על פתיחת השבוע בשווקים. בשוק המקומי המסחר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח בהמשך לירידות שנרשמו אתמול בצל הסגר, ועל רקע הירידות שנרדמו אמש בשוקי העולם. לצד זאת, 180 אלף ישראלים הוצאו לחל"ת מאז ערב ראש השנה בעוד שבשירות התעסוקה דיווחו על 42 אלף דורשי עבודה חדשים מאז ראש השנה. 

2. ספטמבר האדום. בוול סטריט המדדים ננעלו בירידות שהתמתנו בנעילה. כך, מדד הנאסד"ק מיתן את הירידות ואיבד 0.1% מערכו, מדד S&P 500 צנח ב-1.2% ורשם לראשונה מאז חודש פברואר רצף ירידות של ארבעה ימים ברציפות, ומדד דאו ג'ונס איבד 1.8%. באירופה הדאקס הגרמני צנח ב-4.45%, בשוק המט"ח הדולר התחזק בעולם, והזהב ירד לשפל של יותר מחודש. בבורסה המקומית, מדד ת"א 35 רשמית מצוי בשוק דובי עם נפילה של יותר מ-20% מתחילת השנה.

3. הגל השני באירופה. העלייה בתחלואה ברחבי העולם מעלה את החששות מפני סגר נוסף. בצרפת נרשמו 13,500 נדבקים ביום, כ-4,000 חולי קורונה אושפזו בשבוע האחרון, מהם כ-600 כבר בטיפול נמרץ. מספר המתים ביממה האחרונה עמד על כ-26 בני אדם; בבריטניה שר הבריאות אמר  כי המדינה נמצאת "על ספו של גל שני" של קורונה, וכי שיעור ההכפלה במדינה מהיר במיוחד, ועומד על שבעה עד שמונה ימים. אתמול נרשמו בבריטניה קרוב ל-4,000 חולים חדשים, ויום לפני כן נרשמו 4,400 חולים חדשים; בספרד נרשמו אתמול כ-11,300 חולים ו-162 מתים. שיעור התמותה הממוצע ליום בשבוע האחרון בספרד עומד על 2.3 בני אדם, בעוד בישראל הוא עומד על 2 בני אדם.

4. חשש מירידה בביקושים על רקע האפשרות לסגר והגבלות תנועה במדינות נוספות הכביד על מחיר הנפט שרשם אמש ירידה של יותר מ-5% לרמה של מתחת ל-39 דולר לחבית. לצד זאת, הדיווחים על החזרה של לוב להפיק נפט הכבידו גם כן, כאשר האפשרות להגדלת צד ההיצע מאפילה על הירידה החדה שנרשמה במלאי בארה"ב בשבוע החולף.

5. אסטרטגיית ההשקעה של הגופים המוסדיים בשיא משבר הקורונה הייתה מכירה של אג"ח קונצרניות בדירוג גבוה (AAA) ובמקביל רכישה של אג"ח קונצרניות בדירוגים נמוכים יותר בין (A- ל-AA+) עם סיכון ותשואה גבוהים יותר. כך לפי מחקר שפרסמה הבורסה לניירות ערך בתל אביב. "הגופים המוסדיים שהשכילו לקנות אג"ח קונצרניות בירידות בשיא משבר הקורונה, השיאו לעמיתיהם תשואה גבוהה תוך מספר חודשים בודדים. גם משקיעים פרטיים מהציבור הרחב נהנו מהתיקון המהיר בשווקים", כתבה הדר רומנו, אנליסטית מחלקת אסטרטגיה ופיתוח עסקי. "הירידות החדות בעקבות הפדיונות הגבוהים בקרנות הנאמנות בחודש מרץ יצרו למוסדיים הזדמנויות השקעה באג"ח קונצרניות והם רכשו כ-5 מיליארד שקל. במהלך החודשים אפריל- אוגוסט 2020 המוסדיים מימשו כ-3.75 מיליארד שקל מהאג"ח הקונצרניות ורשמו בממוצע רווח של כ-9% בפחות מחצי שנה". 

עוד כתבות

נתב''ג / צילום: Shutterstock

כ-70 אלף ישראלים עזבו את ישראל בשנת 2024. כמה חזרו?

לפי נתוני הלמ"ס, מספר הישראלים שעזבו את ישראל במהלך שנת 2024 הגיעה לכ-70 אלף, ואילו כ-19 אלף ישראלים חזרו מחו"ל ● מבין העוזבים כ-40% היו בגילאי 39-20, כאשר גברים רווקים עוזבים יותר מנשואים ונשים נשואות עוזבות יותר מרווקות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות קלות לאחר החלטת הריבית; אינטל זינקה ב-11%, Wix ב-5%

הפד הותיר את הריבית בארה"ב ללא שינוי, כצפוי ● ASML, חברת השבבים ההולנדית עקפה את הציפיות ומפיחה אופטימיות במניות השבבים ● אמזון  מפטרת 16 אלף עובדים ● Wix הודיעה על רכישה עצמית של מניות בשווי 2 מיליארד דולר ● הדולר התאושש לאחר דברי שר האוצר בסנט: "מעוניינים בדולר חזק" ● מיקרוסופט, מטא וטסלה יפרסמו דוחות לאחר הנעילה

שמוליק ארבל, המשנה למנכ''ל בנק הפועלים והממונה על החטיבה העסקית, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

המשנה למנכ"ל בנק הפועלים: "נדרשת הכפלת ההשקעה בתשתיות בעשור הקרוב"

שמוליק ארבל, המשנה למנכ"ל בנק הפועלים והממונה על החטיבה העסקית, ציין בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי מלאי התשתיות בישראל נמוך ביחס למדינות מפותחות, וכי הגידול המהיר באוכלוסייה מחייב האצה בהשקעות

מיקי רביב, מנכ''ל כאף ישראל / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל כאף ישראל: "יש גורמים שיהיו מעוניינים לממן את הפרויקט לחיבור המסילה במפרץ עם ישראל"

מיקי רביב, מנכ"ל כאף ישראל, סיפר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי החברה פועלת בסעודיה ובאמירויות והיא בהחלט רואה היתכנות להשלמת רשת הרכבות המפרצית ● "רק 200 קילומטר בירדן מפרידים בינינו לרשת הרכבות המפרצית"

מיכל הלפרין, הממונה על התחרות לשעבר; זוהר גולן, יו״ר התאגדות נהגי המוניות בפורום העצמאיים / צילום: כדיה לוי

להוזיל את מחיר הנסיעה או להגן על נהגי המוניות? בעד ונגד כניסת אובר לישראל

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס דנו בשאלה האם יש להתיר את כניסתה של אובר לישראל, או לא לאפשר זאת על מנת להגן על נהגי המוניות ● בדיון הציגו את עמדותיהם עו"ד מיכל הלפרין הממונה על התחרות לשעבר שתמכה במהלך, וזוהר גולן, יו"ר ההתאגדות נהגי במוניות בפורום העצמאיים שהתנגד לו

מרעומי פגזים שמייצרת ארית תעשיות / צילום: חזי שטרנליכט

מבקר במפעל בשדרות יתקשה להאמין שזו חברה בשווי של מעל 7 מיליארד שקל

מניית ארית תעשיות ממשיכה לשבור שיאים, כשהמרעומים אותם היא מייצרת זוכים לביקושי שיא ● לצד החשש כי התנפחה לשווי "בועתי", יש בשוק מי שטוען כי "ניסיון לתמחר חברות בענף בדרך קונבנציונלית חוטא למטרה" ● וכיצד היא מתכוונת להשתלט על 15% מהשוק העולמי

ח''כ עופר כסיף, חד''ש־תע''ל. כיכר הכנסת, ערוץ כנסת, 15.01.26 / צילום: דוברות הכנסת

מה חלקם של הסייענים בפשיעה בחברה הערבית?

מה הביא את האלימות בחברה הערבית לממדים כאלה? עופר כסיף נתן הסבר לא שגרתי, אבל מתברר שהוא ניצב על יסודות רעועים • המשרוקית של גלובס

אילן סיגל, מנכ''ל פלאפון ו-yes, בשיחה עם גלית חתן בכנס תשתיות לעתיד / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל פלאפון ו-yes: "הגיע הזמן שהתחרות בסלולר לא תהיה רק ברמת המחיר אלא גם ברמת האיכות"

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס הזהיר אילן סיגל, מנכ"ל פלאפון ו-yes, כי התחרות בשוק הסלולר הפכה למלחמת מחירים, וכי בלי מיזוגים והסרת חסמים ישראל תישאר מאחור בפריסת דור 5

השופט יצחק עמית בכנס ההסמכה לעריכת דין

השופט יצחק עמית בכנס עורכי הדין החדשים: "מערכת המשפט תחת מתקפה של ממש"

את הדברים הנוקבים אמר השופט עמית בטקס ההסמכה לעריכת דין שהתקיים הערב (ה') בירושלים ● "אם מי שנמצא בעמדת כוח או השפעה מרשה לעצמו להתעלם מהכרעה שיפוטית שאינה לרוחו, מדוע שאזרח מן היישוב יראה עצמו מחויב לה?"

מטוס KLM / צילום: Shutterstock

ריאד כן, תל אביב לא: ההודעה המפתיעה של חברת התעופה

חברת התעופה ההולנדית KLM הודיעה כי הטיסות לתל אביב מבוטלות - יממה בלבד אחרי שהודיעה על חידוש הקו לאמסטרדם ● החברה כבר חידשה טיסות ליעדים אחרים באזור, בהם ריאד ודמאם, ובוחנת אפשרות לחדש את הטיסות לדובאי

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה בת"א ננעלה בירידות; מדדי הבנקים והבנייה נפלו בכ-2%

מדד ת"א 35  יורד ב-0.8% ● הדולר נסחר סביב 3.09 שקלים ● טבע נתנה תחזית מאכזבת להכנסותיה ורווחיה ב-2026 ● מיקרוסופט, מטא וטסלה יפרסמו היום דוחות, הפד יודיע על החלטת הריבית בארה"ב ● וגם: בבנק הפועלים מסמנים ארבע מניות דיפנס אירופיות מומלצות

משרדי וויקס בתל אביב / צילום: איל יצהר

התגובה האגרסיבית של Wix לירידה במניה: תוכנית רכישה עצמית של מניות בסך עד 2 מיליארד דולר

במחיר הנוכחי של המניה, מדובר על רכישה של עד כ-40% מהון המניות של החברה ● מניית Wix איבדה מעל מחצית משוויה במהלך שנת 2025 ומתחילת השנה הנוכחית היא נחלשה בעוד 15.3% ● המניה מזנקת היום בוול סטריט

חתולים בחצר בניין / צילום: תמר מצפי

חמלה או מטרד? השכנים שהגיעו לבית המשפט בגלל האכלת חתולים

לא חסרות סיבות למריבות בין שכנים, אך מעבר לבעיות השכיחות, לבית המשפט מגיעות עוד ועוד תביעות בגלל האכלת חתולים ● מתי האכלת חתולים "היא ביטוי ראוי לרגישות מוסרית ולערבות הדדית כלפי הסביבה והחי שבה", ומתי ראוי שהרגישות לחי תופנה גם לשכנים האנושיים?

אילוסטרציה: Shutterstock

"סערה מושלמת זה אנדר-סטייטמנט": הגורמים מאחורי צניחת הדולר

מדד הדולר האמריקאי, המשקף את כוחו מול סל המטבעות, הגיע לשפל של ארבע שנים בעידודו של הנשיא דונלד טראמפ ● היתרונות מבחינתו: שחיקה של החוב הגבוה, עידוד התעשייה המקומית ותמיכה בשורת הרווח של החברות הרב–לאומיות ● מי המפסידים הגדולים, ואיך זה קשור לנעשה ביפן וסין?

מנכ''ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה / צילום: ap, Elaine Thompson

מיקרוסופט עקפה את התחזיות, אז למה המשקיעים מודאגים מהתוצאות?

ענקית הטכנולוגיה עקפה את התחזיות בשורה העליונה והתחתונה ● עם זאת, הצמיחה מפלטפורמת הענן שלה, אז'ור, עמדה על 39% - מעל צפי האנליסטים, אך מתחת לשיעור הצמיחה שנרשם ברבעון הקודם, שעמד על 40% ● המניה יורדת במסחר המאוחר בוול סטריט

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל נתיבי ישראל: "אנחנו במבוא לקרייסס של התחבורה בגוש דן"

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס, מנכ"ל נתיבי ישראל, ניסים פרץ, הביע פסימיות גדולה באשר למצב התחבורה בישראל בשנים הבאות ● הוא לא מאמין שהמטרו יהיה מוכן ב-15 השנים הקרובות, וגם מעוניין לפרוש השנה, אחרי 10 שנים בתפקיד

שטרות דולרים / צילום: Shutterstock

מה יקרה לתיק ההשקעות אם הדולר יירד ל-2.5 שקלים? לכלכלן הזה יש תשובה מפתיעה

ברקע היחלשות הדולר, במיוחד מול השקל, הכלכלן הראשי של קבוצת הפניקס משחרר צפירת הרגעה: "לא צריך לנהל את ההשקעה לפי תנודות המטבע. זה מייצר הרבה רעש בטווח הקצר" ● ומה  יקרה אם נראה נפילה חדה עוד יותר של המטבע האמריקאי?

ארז בלשה, מייסד ומנכ''ל קרן ג'נריישן / צילום: שלומי יוסף

מנכ״ל ג'נריישן על משבר התשתיות: "הפתרון חד משמעית במגזר הפרטי. למדינה יש תפקיד חשוב בהסרת החסמים"

מנכ"ל ג'נריישן ישראל, ארז בלשה, אמר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי הפתרון לפיתוח התשתיות נטוע במגזר הפרטי, ש"מביא יכולות שאין במגזר הציבורי" ● בלשה מסביר כי השירות הנמוך של התחבורה בישראל קשור ל"מחסור בנהגים ובנתיבים עמוסים"

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

יועצו של חמינאי: כל תקיפה של ארה"ב תיענה בתגובה לת"א

עלי שמח'אני, יועצו הבכיר של המנהיג העליון של איראן: "כל פעולה צבאית מצד ארה"ב מכל מקור ובכל רמה - תיחשב לפתיחת מלחמה" ● האיחוד האירופי צפוי להגדיר את משמרות המהפכה כארגון טרור ● טראמפ: "יש צי גדול בדרך לאיראן, מקווה שהם יחתמו על עסקה" ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "אנחנו ערוכים לעימות ארוך-טווח" ● שר החוץ האיראני: "אם ארה"ב רוצה לנהל מו"מ, היא צריכים לשים בצד את האיומים ● עדכונים שוטפים

המוסדיים מסתערים של מניות אנרגיה / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

"שוחים בכסף": המוסדיים מסתערים על מניות האנרגיה, והענף החם זוכה למדד חדש

בצל הביקושים הגדלים בשוק האנרגיה, הגופים המוסדיים ביצעו בחודשים האחרונים השקעות של מיליארדים בחברות ופרויקטים בתחום ● גורם בשוק: "זה תחום השקעה סולידי שהלקוח המרכזי שלו זו המדינה, והיא תמיד רוצה עוד חשמל" ● וגם: אילו חברות ייכנסו למדד חדש שיאגד את מניות האנרגיה בת"א, שחלקן כבר עלו במאות אחוזים