גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מכונת רכישות: נובולוג מוסיפה את סאלוס לסל מוצריה בתחום הרפואה תמורת כ-9 מיליון שקל

קבוצת שירותי הבריאות והלוגיסטיקה רוכשת 51% מהחברה, המפעילה מערך מומחים לשירותי רפואה מותאמת אישית ● נובולוג נסחרת לפי שווי של 1.3 מיליארד שקל לאחר זינוק שנתי של 85% במניה

עירן טאוס, מנכ"ל נובולוג / צילום: סיון פרג'
עירן טאוס, מנכ"ל נובולוג / צילום: סיון פרג'

קבוצת שירותי הבריאות והלוגיסטיקה נובולוג  הודיעה היום על רכישה נוספת: נובולוג רכשה 51% ממניות חברת סאלוס, המפעילה מערך מומחים למתן שירותי רפואה מותאמת אישית, ב-9.2 מיליון שקל. בכך מצטרפת סאלוס לשרשרת של רכישות שביצעה נובולוג בשנים האחרונות, בתחום שירותי הבריאות והרפואה הדיגיטלית.

נובולוג נסחרת כיום לפי שווי שוק של 1.3 מיליארד שקל, לאחר שבשנה האחרונה עלתה מניית החברה בכ-85%. זאת, בעיקר בשל ההשפעה החיובית של הרכישות שביצעה על פעילותה, והמשך צמיחת פעילות הליבה, בין השאר, בשל השפעה מיטיבה של מגפת הקורונה. נובולוג עוסקת, בין השאר, בשירותי הפצת תרופות, אשפוז בית, רפואה מרחוק, ניהול ניסויים קליניים והפצת קנאביס רפואי.

סאלוס עונה על צורך הקיים בשוק לקבלת מענה מותאם אישית ומשולב מרופאים מומחים בתחומים שונים במקום אחד, אשר לוקח על עצמו גם את פן ניהול המחלה. כיום חולים במחלות קשות או חולים מורכבים, הסובלים מכמה מחלות גם יחד, אבל אינם מאושפזים, הופכים למעשה למנהלי המחלה של עצמם, ונדרשים לתאם בין הרופאים השונים המטפלים בהיבטים שונים של מחלתם - עניין הכרוך גם בביורוקרטיה מתישה, וגם בצורך של המטופל עצמו לבצע את האינטגרציה בין כל דרישות הטיפול ואת התעדוף ביניהן.

על פי ההערכות, ריכוז הטיפול במקום אחד ותחת ידיו של מנהל מקרה, שאינו החולה עצמו או בן משפחה מתנדב, מניב טיפול טוב יותר - וזו הגישה הרצויה במערכת הבריאות העתידית. כיום הגישה הזו נמצאת בתחילת דרכה, וזמינה רק ללקוחות של רפואה פרטית, בתעריפים גבוהים. סאלוס הוקמה על ידי פרופ' אורי רוגובסקי, והיא עובדת עם עשרות רופאים מומחים בתחומים שונים.

רכישת סאלוס על ידי נובולוג מעידה כי הקבוצה ממשיכה לבנות את כוחה בשירותי רפואה של הדור הבא, כמו שירותי הבריאות הדיגיטלית, הרפואה מרחוק והאשפוז הביתי, שבהם השקיע עוד לפני שהקורונה הגיעה והפכה אותם לכורך המציאות. עירן טאוס, מנכ"ל קבוצת נובולוג, מסר: "רכישת סאלוס מהווה נדבך נוסף במימוש האסטרטגיה העסקית של החברה לחיזוק מעמדה כגורם מוביל ומשמעותי בעולם השירותי הבריאות, בדגש על העמקת הפעילות בתחום הטיפול בבית, שמהווה חלק משמעותי ממנועי הצמיחה שלנו לשנים הקרובות. חברת סאלוס משתלבת היטב בחטיבת הבריאות של נובולוג, והסינרגיה תאפשר לנובולוג להרחיב את שירותיה ולהגיע לקהלי יעד חדשים, שיקבלו מגוון שירותי רפואה מתקדמים מותאמים אישית בבית המטופל".

טאוס הוסיף: "אנו פועלים להמשך צמיחתה של הקבוצה, וכחלק מכך, בכוונתנו להמשיך ולהתמקד הן בהשבחת הפעילויות הקיימות והן בביצוע רכישות סינרגטיות נוספות שיעמדו בקריטריונים שהצבנו לעצמנו, תוך יצירת סינרגטיות גבוהה בין הפעילויות השונות".

הסינרגיה העיקרית היא העברת הטיפול של המומחים אל בית הלקוח, בין השאר, באופן מקוון. בכך נובולוג לוקחת בעלות על השירות הרפואי למטופל בביתו, ואילו המטופל מקבל את הרפואה המותאמת אישית שלו בלי לצאת מהמיטה.

נובולוג יוצגה בעסקה על ידי עו"ד אייל קליינמינץ ועו"ד תומר מהרשק ממשרד עו"ד מהרשק ושות'. סאלוס יוצגה בעסקה על ידי עו"ד רז טפר ועו"ד אייל מלכה ממשרד פישר בכר חן וול אוריון ושות'.

תשואה של 70% מאז ההנפקה

על פי דוחות נובלוג, במחצית הראשונה של 2020 צמחו הכנסות החברה ב-11% לעומת התקופה המקבילה ב-2019, לכ-569 מיליון שקל. הרווח הגולמי עמד על כ-10.5% מההכנסות, לעומת 9.5% ברבעון המקביל. הרווח התפעולי היה 31 מיליון שקל, לעומת 21 מיליון שקל במחצית המקבילה, והרווח הנקי - 22.5 מיליון שקל לעומת 8.2 מיליון שקל במחצית המקבילה, בין השאר, בהשפעת הוצאות מימון. תוצאות אלה תומכות בתחזיות של החברה, להגיע לרווח תפעולי תפעולי של 64 מיליון שקל.

במצגת החברה נאמר כי מנועי הצמיחה הם השוק הביתי, המשך צמיחה בבריאות דיגיטלית והרפואה מרחוק, צמיחה בפעילות מול קופות החולים ובתי החולים, פיתוח כתבי שירות חדשים מול חברות הביטוח, פעילות הפצה ולוגיסטיקה בתחום הקנאביס הרפואי, רכישות בישראל ורכישות בחו"ל.

נובולוג הונפקה בבורסת תל אביב בפברואר 2017, בדרך של הצעת מכר על ידי בעלי השליטה, קרן פימי והמייסד אודי פוזיס. מאז ההנפקה הניבה מניית החברה תשואה של כ-70%. באפריל 2019 מימשה פימי את יתרת מניותיה בנובולוג, כשבצד הרוכש עמדו איש העסקים מורי ארקין, שמאז הגדיל את חלקו ל-9% מהמניות, ובעל השליטה פוזיס, שמחזיק כיום ב-29% מהון המניות.

פימי נכנסה להשקעה בנובולוג בנובמבר 2013, כשרכשה 50% מהמניות מידי פוזיס תמורת כ-80 מיליון שקל. תחת ידיה עברה נובולוג תהליך השבחה, שכלל בין השאר מעבר לאתר חדש במודיעין, קליטת פעילויות בינלאומיות ורכישה של כמה חברות בעלות פעילות משלימה. בסך הכל רשמה עד כה קרן פימי, באמצעות מכירת מניות ודיבידנדים, החזר של פי 3.5 על השקעתה בנובולוג. 

עוד כתבות

כרמיאל. זינוק ברכישת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

בין הריסות מטולה לצמיחה בכרמיאל: מה קורה עם מחירי הדירות בצפון?

שוק הנדל"ן ליד הגבול הצפוני יכול לשמש כברומטר לחוסן: בעוד שבקריית שמונה ובכרמיאל נרשמת חזרה של משפרי דיור מקומיים, מטולה וצפת עדיין נאבקות בחורבן ובקיפאון ● ניתוח של נתוני 2025 מגלה היכן המחירים כבר החלו לטפס מחדש

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנופלות בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נופלת בחדות במסחר המוקדם ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה מגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

כביש 90 לקריית שמונה / צילום: Shutterstock

תוכניות ענק, ביצוע חלקי: למה שיקום הצפון נגרר מהחלטה להחלטה

הממשלה הקצתה תקציב משמעותי לשיקום יישובי קו העימות בצפון, אך בפועל ההחלטות נגררות בין משרדים, מטות היישום לא מאוישים, והתוכניות הרב־שנתיות עוד לא גובשו ● דוחות רשמיים מגלים קצב התקדמות איטי, שספק אם בכוחו לשקם את האזור או להצמיח אותו

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד) המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי קלון: הסדר הטיעון המסתמן של שר האוצר לשעבר משה כחלון

שר האוצר לשעבר משה כחלון, שנחשד כי בתפקיד יו"ר יונט קרדיט פעל במרמה ועבר על חוק ני"ע, צפוי לחתום על הסדר עם הפרקליטות ● תנאי ההסדר יאפשרו כנראה לביהמ"ש לקבוע כי לא נפל קלון במעשיו של כחלון ובכך להשאיר את הדלת לקאמבק פוליטי פתוחה

מטוס Ryanair / צילום: ryanair

החל מ-120 דולר: החברות שהסתערו על הקו הרווחי של החברה שנטשה את ישראל

בקיץ הקרוב היצע הטיסות לאיטליה יגדל בזכות תחרות גוברת של חברות התעופה על היעדים ● החברות זיהו את הפוטנציאל, בין היתר בזכות היעדרה של ריינאייר, והחלו בהשתלטות על הקווים ליעדים שהפעילה בעבר ● וגם: חברת הלואו קוסט שתגביר את התחרות בטיסות לגרמניה

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים ולעתים מידע פנים קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מופיע כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר ?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

עליות בוול סטריט; הישראלית שמזנקת, וזו שנופלת ב-35%

אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● מניית גלובל אי מזנקת בעקבות הדוחות, סולאראדג' נופלת ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב ● לאחר הירידות בתחילת השבוע, הזהב והכסף בעלייה

חנות בגדים / צילום: Shutterstock

שוק האופנה בישראל מגלגל 25 מיליארד שקל, אבל נתון אחד חושף משבר שקט

תעשיית האופנה הישראלית מתמודדת עם שורת אתגרים לא פשוטים, בין השאר בגלל התחזקות האונליין ומבנה השוק ● מבדיקת גלובס עולה כי מדד ההלבשה צנח ב־34% בעשור החולף

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

חשד למידע פנים במניה הלוהטת של ת"א: פשיטה על משרדי ארית

חוקרי רשות ני"ע הגיעו למשרדי ארית תעשיות באור יהודה וחקרו מספר נושאי משרה ● ארית דיווחה לבורסה כי בשלב זה אין חשדות נגד החברה עצמה, ואין השפעה על הפעילות השוטפת של החברה או של החברה-הבת רשף טכנולוגיות