גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בורסות וול סטריט קטעו רצף עליות של שלושה ימים וננעלו בירידות קלות

מדדי דאו ג'ונס ו-S&P 500 ירדו בכ-0.5% ומדד נאסד"ק נחלש ב-0.3% ● הנפט ירד בחדות וננעל בשפל של שבועיים ● דאקס איבד 0.4%, פוטסי 100 נחלש ב-0.5% וקאק 40 ירד ב-0.2% ● מספר המתים מנגיף הקורונה ברחבי העולם חצה את רף המיליון

זירת המסחר בוול סטריט / צילום: Lucas Jackson , רויטרס
זירת המסחר בוול סטריט / צילום: Lucas Jackson , רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

רצף של שלושה ימי עליות בוול סטריט נקטע והמסחר הסתיים בירידות שערים קלות. מדדי דאו ג'ונס ו-S&P 500 ירדו בכ-0.5% ומדד נאסד"ק נחלש ב0.3%.

ברקע לירידות, התגברות החששות מהתפשטות הקורונה ועלייה במספר המקרים ברחבי העולם. ראש עיריית ניו יורק ביל דה בלאזיו אמר כי שיעור הבדיקות החיוביות בעיר עלה על 3% לראשונה מזה חודשים.

מניות התעופה הובילו את הירידות: ג'ט בלו ירדה ב-5%, אמריקן איירליינס ב-4%, יונייטד איבדה יותר מ-3% וסאות'ווסט כמעט 2%.

22:10

נפט מסוג ברנט למסירה בנובמבר איבד 3.3% וננעל במחיר של 41.03 דולר לחבית.

21:45

החששות הגוברים מפני האטה בביקוש לאנרגיה בשל החמרה במצב הקורונה בארה"ב שלחו את מחירי הנפט מטה. חוזה נפט מסוג WTI למסירה בדצמבר איבד היום 3.2%, או 1.31 דולר, וננעל במחיר של 39.29 דולר לחבית, שפל של שבועיים.

בוול סטריט המסחר מתנהל ביציבות יחסית, מגמה מעורבת. מדד נאסד"ק עולה ב-0.1%, הדאו ו-S&P 500 נחלשים ב-0.1%.

20:45

הזהב התחזק ב1.1%: חוזה זהב למסירה בדצמבר ננעל היום בעלייה של 20.9 דולר למחיר של 1,903.2 דולר לאונקיה.

19:40

המסחר בוול סטריט מוסיף להתנהל במגמה שלילית. מדד דאו ג'ונס יורד ב-0.6%, נאסד"ק נחלש ב-0.1% ומדד S&P 500 נסוג ב-0.5%.

נפט מסוג WTI מאבד כמעט 5% למחיר של 38.65 דולר לחבית. נפט מסוג ברנט מאבד 4.2% למחיר של 40.65 דולר לחבית.

מניית ביונד מיט מזנקת ב-10% לאחר שיצרנית תחליפי הבשר הודיעה על הרחבת עסקת ההפצה שלה עם וולמארט. החל מהשבוע הבא, מוצרי ביונד מיט יוצעו ביותר מ-2,400 סניפי הרשת ברחבי ארה"ב, לעומת כ-800 עד כה.

מניות התעופה יורדות לאחר שני ימי עליות, בשל עלייה בחששות ממצב הקורונה בארה"ב. מניית יונייטד איירליינס מאבדת 4%, אמריקן איירליינס יורדת 3.7% ודלתא נחלשת ביותר מ-2%. מניית יצרנית המטוסים בואינג נחלשת בכ-1.5%.

מניית ג'י.פי מורגן מאבדת יותר מ-1% לאחר חדשות כי הבנק יישלם 920 מיליון דולר כדי ליישב שלוש חקירות אודות פרקטיקות סחר והאשמות על מניפולציות בשווקי המתכות והאג"ח הממשלתיות.

את הצד החיובי בנאסד"ק מובילות מניות החומרה, AMD מטפסת 3%, ווסטרן דיגיטל מתקדמת יותר מ-2% ומיקרון עולה בכמעט 2%. נייקי מובילה את הדאו עם עלייה של 1.6%.

18:50

מגמה שלילית בוול סטריט: הדאו מאבד 0.8%, נאסד"ק נחלש ב-0.3% ומדד S&P 500 נסוג ב-0.6%.

מחירי הנפט צוללים. נפט מסוג WTI מאבד 4.4% למחיר של 38.8 דולר לחבית, נפט מסוג ברנט יורד ב-4% למחיר של 40.7 דולר לחבית.

באירופה ננעל המסחר בירידות, כשברקע הברקזיט וחוסר הוודאות הפוליטי בארה"ב. בפרנקפורט מדד דאקס איבד 0.4%, בלונדון פוטסי 100 נחלש ב-0.5% ובפריז קאק 40 ירד ב-0.2%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי ירד ב-0.5%. לאחר חידוש המו"מ על יישום הברקזיט אותתו היום בריטניה והאיחוד האירופי כי ייקח עוד זמן להגיע להסכמה.

17:30

המסחר בוול סטריט מתנהל סביב רמות הפתיחה, עם תנועות קלות במדדים המובילים. בשעה זו עולה מדד S&P 500 בכ-0.1%, מדד נאסד"ק נסחר בצד החיובי של רמת הפתיחה ואילו הדאו בצד השלילי.

התשואה על אג"ח ממשלת ארה"ב לעשר שנים יורדת מעט ל-0.651%. הדולר נחלש מול סל המטבעות ב-0.42%. מול הין היפני מתחזק המטבע האמריקאי ב-0.1% לשער של 105.58 ין לדולר. הליש"ט מתחזקת מול הדולר ב0.3% לשער של 1.287 דולר לליש"ט והאירו מוסיף 0.6% לשער של 1.174 אירו לדולר. הנפט נחלש ונפט מסוג WTI מאבד 1.9% למחיר של 39.8 דולר לחבית. נפט מסוג ברנט מאבד 1.3% למחיר של 41.87 דולר לחבית. הזהב מתחזק ב-0.8% למחיר של 1,897.1 דולר לאונקיה.

16:40

מאקרו ארה"ב: הגירעון המסחרי של ארה"ב בתחום הסחורות גדל באוגוסט ב-3.5% לשיא של 82.9 מיליארד דולר. יבוא סחורות גדל ב3.1% ל-201.3 מיליארד דולר, בדומה לרמה שלפני פרוץ הקורונה. לעומת זאת, היצוא עלה ב-2.8% באוגוסט ל-118.3 מיליארד דולר, אך עדיין נותר נמוך בכ-13% ביחס לתקופה שלפני פרוץ המגפה.

16:30

המסחר בבורסות ניו יורק נפתח ביציבות עם נטייה שלילית קלה. מדדי דאו ג'ונס, נאסד"ק ו-S&P 500 נחלשים בכ-0.1%.

15:45

באירופה מתנהל המסחר במגמה שלילית. מדד דאקס מאבד 0.3%, פוטסי 100 יורד ב-0.4% וקאק 40% נסחר ביציבות מהצד השלילי.

בוול סטריט החוזים העתידיים צופים פתיחה יציבה במגמה שלילית קלה. לאחר נעילת המסחר בניו יורק צפוי להיערך היום העימות הראשון במרוץ לנשיאות ארה"ב והמשקיעים עוקבים אחר התוכניות שיציגו המתמודדים לשיקום כלכלת ארה"ב ממשבר הקורונה. יש מי שסבורים כי ניצחון של המועמד הדמוקרטי ג'ו ביידן יביא להגברת תוכניות הסיוע והתמריצים לכלכלה. עם זאת, באופן מסורתי השווקים נוטים להעדיף נציג רפובליקאי בבית הלבן.

14:30

החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט נסחרים ביציבות לקראת העימות הראשון בין הנשיא טראמפ למועמד הדמוקרטים לנשיאות ג'ו ביידן. 

לדברי גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי: "ישנה מידה הולכת וגוברת של דאגה מפני עלייה בתנודתיות בשווקים בעת תקופת אי-הבהירות לגבי היעדר תוצאות חד משמעיות בבחירות במשך תקופה מסוימת. תנודתיות זו צפויה להיות מושפעת מכך שהגישות באשר למדיניות כלכלית, מדיניות חוץ וסוגיות מרכזיות אחרת של המתמודדים לנשיאות שונות מאוד. מדובר בפערים ניכרים בתחומים כמו מיסוי חברות, מס רווחי הון, עלויות של שירותי בריאות, שכר מינימום, יחסי סחר חוץ, האסטרטגיה להתמודדות עם הקורונה, כמו גם הבדלים בהשקעות המוצעות בתשתיות ובאנרגיה ירוקה.

"התעוררות המסחר במכשירים פיננסיים המגנים מפני תנודתיות גוברת בשווקים סביב הבחירות החלה לבלוט עוד בראשית 2020, אך מאז הפוטנציאל לדרמה גדל מאוד וכך גוברת הפעילות בשווקי הנגזרים הרלוונטיים לכך. השווקים הפיננסים, ובמיוחד שוק ה-VIX שעוקב אחר התנודתיות במדד S&P500, כבר מצביעים על צפי לתהליך בחירות סוער במיוחד לנשיאות ארה"ב ב-3 בנובמבר, ותוצאות שעלולות להיות מבולבלות ומבלבלות מאוד", אמר בפמן. 

12:00

מגמה שלילית בבורסות אירופה. בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות ירידות קלות.

עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, מציין בסקירתו השבועית כי " לא רק בישראל הפעילות הכלכלית מתקשה להתאושש בשל העלייה המחודשת בתחלואה, הדבר קורה גם באירופה: מדד מנהלי הרכש הראשוני לספטמבר אכזב כאשר ירד ל-50.1 נקודות. אך גם פה יש שונות בין הענפים כאשר ענף התעשייה מצליח, כצפוי, להסתגל לעבודה במגבלות הריחוק החברתי וכך סנטימנט החברות בענף עלה לרמה הגבוהה ביותר מזה קרוב ל-3 שנים במיוחד הביקושים ליצוא. הדבר מטיב במיוחד עם גרמניה בה התעשייה מהווה משקל גבוה מהתוצר. מנגד, כצפוי, ענפי השירותים מתקשים לתפקד, במיוחד תיירות, הסעדה ותרבות שמהווים משקל גבוה מהתוצר במיוחד במדינות הפריפריה".

"להערכתנו, ההיחלשות הזו בספטמבר תגלוש לרבעון האחרון של השנה ותוביל את הבנק המרכזי לעדכן כלפי מטה את תחזיותיו ולאחר מכן להרחיב את מדיניותו, דבר שאיננו תומך בחוזקו של האירו. אך אנו חוששים שלאור קצב התגובה האיטי של הבנק הדבר לא יקרה לפני ההחלטה האחרונה בדצמבר", כותב קליין.

10:00

המסחר בבורסות אירופה נפתח בטריטוריה האדומה. מדד הדאקס הגרמני מאבד 0.6%, הקאק הצרפתי יורד ב-0.4 והפוטסי הבריטי משיל 0.3% מערכו.

07:35

יום המסחר בבורסות אסיה מתנהל במגמה מעורבת, לאחר שאתמול נרשמו עליות חדות בניו יורק. במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות קלות.

בטוקיו רושם מדד מדד הניקיי ירידה של כ-0.5% ואילו מדדי המניות בשנחאי, הונג קונג וסיאול מטפסים בשיעורים קלים.

מניית ZTO אקספרס מזנקת ב-9% ביום המסחר הראשון שלה בהונג קונג.

מספר החולים המאומתים בקורונה בארץ ובעולם ממשיך לעלות. מספר המתים מנגיף הקורונה ברחבי העולם חצה את רף המיליון, על פי נתונים של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס. ארבע מדינות אחראיות על כמחצית מכלל המתים, לפי הנתונים המדווחים - ארצות הברית, ברזיל, הודו ומקסיקו. 

בארה"ב חצה מספר המתים מקורונה את רף ה-200,000 ויותר מ-7 מיליון אזרחי המדינה נדבקו בנגיף, יותר מכל מדינה אחרת על פני כדור הארץ. על פי ג'ונס הופקינס, נגיף הקורונה שהוכרז כמגפה עולמית לפני למעלה מחצי שנה, היכה כמעט בכל מדינה ברחבי העולם, ופגע בכלכלה העולמית, תוך כדי שגרם למיליוני מובטלים, סגירת עסקים והשבתת מערכות חינוך. 

בגזרת הסחורות, הזהב חזר לטפס בימים האחרונים וגם היום נסחר בעלייה קלה סביב 1,888 דולר לאונקיה (חזה לדצמבר). הנפט מסוג ברנט רושם ירידה קלה לרמה של 42.25 דולר לחבית. הדולר נחלש בכ-0.1% מול האירו ונסחר סביב 1.167 דולרים לאירו.

היום (בשעות הערב בארה"ב) יחול העימות הראשון בין הנשיא דונלד טראמפ למועמד המפלגה הדמוקרטית גו' ביידן. ה"ניו יורק טיימס" חשף אתמול כי טראמפ לא שילם במשך 10 שנים מס הכנסה וכי יש לו חובות והלוואות בסך של יותר מ־400 מיליון דולר. הכתבה מתפרסמת בזמן רע מאד לנשיא טראמפ - פחות מ-40 יום לפני הבחירות שייערכו ב­-3 בנובמבר. התחקיר מעלה את ההוכחות החותכות ביותר, עד כה, כי האימפריה העסקית של הנשיא אינה מצליחה כפי שהוא טען במשך שנים רבות בראיונות ונאומים. 

עוד כתבות

נפט / צילום: Shutterstock

טראמפ חשף: המתנה שקיבלתי מאיראן

נשיא ארה״ב סיפר כי איראן אפשרה ל-10 מיכליות נפט לעבור במצרי הורמוז כמחווה של רצון טוב כחלק מהשיחות בין המדינות ● בכך סתר את ההכחשה המתמשכת של איראן בנוגע למגעים

זוהר לוי, מנכ''ל אמפא / צילום: תמר מצפי

מבצעי המימון ושיעורי התפוסה: אמפא מציגה דוחות שנתיים לראשונה

חברת אמפא, שהפכה לציבורית במהלך השנה האחרונה, מציגה רווח של 208 מיליון שקל - עלייה משמעותית ביחס ל-2024 ● החברה תחלק דיבידנד של 50 מיליון שקל

דונלד טראמפ / צילום: ap, Jose Luis Magana

כך עשויה המלחמה להוביל לרעידת אדמה שכמותה לא ראינו מאז קריסת ברית המועצות

בין אם טראמפ פתח במלחמה בגלל הגרעין או לא, זו כבר התפתחה למערכה על מעמד ארה"ב ועתיד הדולר ● אם איראן תצליח לסלק את האמריקאים מהמזרח התיכון כולו, יהיו לכך משמעויות מרחיקות לכת בעיצוב המערכות הגאו-פוליטיות, הכלכליות והפיננסיות העולמיות למשך עשורים רבים, והמכה צפויה להגיע למטבע, לשוק החוב האמריקאי ולאובדן שוקי ייצוא

בינה מלאכותית / אילוסטרציה: Shutterstock

למה הדלפה של מודל AI אחד של אנתרופיק הפילה את כל מניות הסייבר?

המודל החדש של אנתרופיק שנחשף בטעות הציג יכולות פנומנליות בכתיבת קוד מורכב ובאיתור חולשות אבטחה, מה שגרם לחששות מפני שינוי דרמטי במאזן הכוחות המסורתי לטובת האקרים ● אנתרופיק מיהרה לחסום את הגישה למאגר הקבצים הפתוח ולהבהיר כי מדובר בכשל נקודתי אבל התגובה בשווקים הייתה מיידית: מניות סייבר מובילות רשמו צניחה חדה

אבי מגידו, מנכ''ל סונול / צילום: דרור סיתהכל

מיחידת סילוק המוקשים ועד לימודי המשפטים: הדרך של מנכ"ל סונול

"מכלי הדלק בתחנות מוטמנים באדמה, לכן אין חשש לנזק היקפי בתרחיש של פגיעת טיל. אנחנו גם לא פועלים רק עם בית זיקוק אחד ויכולים לייבא דלקים מזוקקים לארץ" ● שיחה קצרה עם אבי מגידו, מנכ"ל סונול

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

כך תקראו את אחד המסמכים הכי חשובים לעתיד שלכם - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

מה משקלו של בנק ישראל בהשפעה על המסחר במט"ח, ומה כדאי לעשות למי שנמצא בחשיפת יתר לדולר? ● הדוח השנתי של קרן הפנסיה הוא לא עוד מסמך בירוקרטי, אלא אחד הכלים הפרקטיים ביותר לוודא שהחיסכון הגדול בחייכם עובד בשבילכם היטב ● וגם: האם לאחר גל האופוריה בשוק ההון של ת"א, טמונה הזדמנות דווקא במניה הכי חבוטה של הסקטור הפיננסי?

בודקים את המיתוס. מתי באמת ייגמר הנפט, ומה מקפיץ את המחיר? / צילום: Shutterstock

יש בעולם מספיק נפט לעשורים קדימה. אז מה גורם למחירים לזנק?

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: המלחמה באיראן הביאה את הנפט למרכז הבמה, ואיתו גם מיתוסים לגבי הזמינות שלו

לאיזו חברה ביטחונית הצטרף ראש המוסד לשעבר כמשקיע?

כמה עובדים היו מגויסים למילואים בכל רגע נתון בשנת 2025, וגם: איזה שיא שבר בית ההשקעות מיטב בחודש שעבר? ● חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם • החידון הכלכלי של גלובס, מדור חדש

יעקב ארז ז''ל / צילום: יוסי אלוני

עורך מעריב לשעבר יעקב ארז הלך לעולמו

יעקב ארז, עורך מעריב לשעבר וחתן פרס סוקולוב, שהוביל תחקירים פורצי דרך והצמיח דור של עיתונאים, הלך לעולמו בגיל 87

תחנת דלק / צילום: Shutterstock

מהרו לתחנות: מחיר הדלק צפוי לקפוץ ביותר מ-12% בשבוע הבא

בעקבות התייקרות הנפט והתחזקות שער החליפין, מחירי הדלק צפויים לזנק החודש בשיעור דו-ספרתי ● מחיר הדלק משפיע לא רק על עלות התדלוק לרכב פרטי, אלא גם על מחיר התובלה במשאיות ובמטוסים, שמשפיע בתורו על מחירי הסחורות - ובהתאם גם על האינפלציה ● האם הממשלה תפחית את מס הבלו ותמנע עליית מחיר קיצונית?

זירת נפילה בנהריה / צילום: כבאות והצלה לישראל

הבורסה מסכמת חודש של מלחמה: הענפים שנחבטו, המניות שזינקו והמדד שהפתיע

המערכה מול איראן אמנם נפתחה באופטימיות גדולה בשוק המקומי, אך זו התמתנה בצל חוסר הוודאות הגובר ומלחמת האנרגיה המתהווה ● אילו מדדים ומניות כיכבו, מי אכזבו, ואיך זה שמניית בז"ן זינקה למרות פגיעת הטיל האיראני, בזמן שהמניות הביטחוניות דווקא ירדו?

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר אלי קוק ופרופ' יעל שטרנהל / צילום: יח''צ, ענבל מרמרי

המומחה שמאמין: זה הלחץ שיכול להוביל את טראמפ לסיים את המלחמה

שיחה עם המומחים לפוליטיקה אמריקאית, פרופ' יעל שטרנהל מאוניברסיטת תל אביב וד"ר אלי קוק מאוניברסיטת חיפה ● על השפעת דעת הקהל בארה"ב על הנתיב שלקח טראמפ באיראן, למה הפופולריות כבר לא חשובה לו, כיצד נפגע הדימוי של ישראל ואיך כל אלה ישפיעו על בחירות האמצע

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

"אור איתן" מתקרבת למבצעיות – ורפאל מסכמת שנת שיא במכירות

אחרי ניסויים מוצלחים בשטח: מערכת הלייזר של רפאל, ששוברת שיאים במכירות ובהזמנות, מתקרבת לפריסה מבצעית ● יואב תורג'מן, מנכ"ל רפאל: "בטוח שהציבור יתרשם לטובה מהביצועים"

הדמיית הפרויקט ברזיאל, רמת גן. הזמן עבד נגדה / צילום: מתוך אתר קרדן נדל''ן

סדק קטן בדוחות קרדן נדל"ן מצביע על הקריסה הגדולה בשוק המגורים

משפט חריג שהתחבא בהערת שוליים בדוחות קרדן נדל"ן מספר בצורה מושלמת את סיפורו של הנדל"ן למגורים בחודשים האחרונים ● ואם בארזים נפלה שלהבת - חברה יציבה בשווי מיליארד שקל בבורסה והון עצמי של 750 מיליון שקל - מה יגידו אזובי הקיר

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נאסד"ק השלים ירידה של 10% מהשיא ונכנס לתיקון; מטא צנחה ואיבדה כ-120 מיליארד דולר בשווי שוק

נאסד"ק ירד ב-2.4% ● מחירי הנפט שבים לטפס, נפט מסוג ברנט נסחר סביב 108 דולר לחבית ● חבר מושבעים בקליפורניה קבע כי מטא וגם גוגל התרשלו בכך שהפעילו מוצרים שפוגעים בצעירים ● מניית נאבן מזנקת לאחר שדיווחה על צפי לצמיחה של 24%, עברה לראשונה לתזרים חיובי

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

"נמוך משמעותית ממחיר השוק": בכמה רכש משקיע דירה בדימונה?

דירת שלושה חדרים, בשטח של 47 מ"ר בדימונה נמכרה תמורת 350 אלף שקל ● הבניין נבנה בשנות ה־70, הדירה לא משופצת אך במצב טוב ● המוכר הוא משקיע מהמרכז והקונים גם הם משקיעים מהמרכז

קמפיין הפועלים

הרבה יותר מדמות של "ארץ נהדרת": בנק הפועלים שוב לוקח את הדאבל

הפרסומת הזכורה והאהובה ביותר, גם השבוע, שייכת לבנק הפועלים, "אירנה" (ליאת הר לב) והילה קורח - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● אל על זוכה לתשומת לב עם פרסומת רזה, והטיזר של שופרסל נועל את הטבלה

המפולת בוול סטריט והשאלה שמטרידה את השוק ביחס לטראמפ

וול סטריט סגרה אמש שבוע חלש נוסף ובשוק תוהים - האם טראמפ איבד את האפשרות לומר למשקיעים את מה שהם רוצים לשמוע? ● אנליסטים בברקליס מזהים: המסרים הסותרים שמגיעים מהבית הלבן מתחילים "לערער באופן משמעותי" את יעילות ההתבטאויות של טראמפ

הרס שנוצר מנפילה של טיל איראני / צילום: ap, Oded Bality

סקר גלובס: אחד מכל ארבעה ישראלים מעיד שלא יעמוד בתשלומים הקבועים

סקר מיוחד של גלובס בשיתוף חברת Shiluv i2R, בדק מהן השלכות המערכה מול איראן על הישראלים ● שילוב של ירידה בהכנסות ועלייה בהוצאות מעמיד כרבע ממשקי הבית בסכנה כלכלית בחודשים הבאים ● ועד כמה מתווה הסיוע של המדינה נותן מענה מספק?

שחר תורג'מן, נשיא איגוד לשכות המסחר, ובצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: עופר חג'יוב, שלומי יוסף

"הממשלה יצרה כאן שתי מדינות": העסקים מסלימים את המאבק במתווה החל"ת

כ־100 בעלי עסקים מענפי המסחר, התיירות, התרבות והמסעדנות התכנסו לישיבת חירום, ובאיגוד לשכות המסחר מאיימים בצעדים, כולל קריאה שלא לשלם שכירות ● ברקע, המתווה שאישרה הממשלה מפצה את עובדי המגזר הפרטי דרך חל"ת ולא דרך שכר, בעוד שההכנסות של עובדי המדינה נשמרות