גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שוק ההון והשקעות

בורסות וול סטריט קטעו רצף עליות של שלושה ימים וננעלו בירידות קלות

מדדי דאו ג'ונס ו-S&P 500 ירדו בכ-0.5% ומדד נאסד"ק נחלש ב-0.3% ● הנפט ירד בחדות וננעל בשפל של שבועיים ● דאקס איבד 0.4%, פוטסי 100 נחלש ב-0.5% וקאק 40 ירד ב-0.2% ● מספר המתים מנגיף הקורונה ברחבי העולם חצה את רף המיליון

זירת המסחר בוול סטריט / צילום: Lucas Jackson , רויטרס
זירת המסחר בוול סטריט / צילום: Lucas Jackson , רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

רצף של שלושה ימי עליות בוול סטריט נקטע והמסחר הסתיים בירידות שערים קלות. מדדי דאו ג'ונס ו-S&P 500 ירדו בכ-0.5% ומדד נאסד"ק נחלש ב0.3%.

ברקע לירידות, התגברות החששות מהתפשטות הקורונה ועלייה במספר המקרים ברחבי העולם. ראש עיריית ניו יורק ביל דה בלאזיו אמר כי שיעור הבדיקות החיוביות בעיר עלה על 3% לראשונה מזה חודשים.

מניות התעופה הובילו את הירידות: ג'ט בלו ירדה ב-5%, אמריקן איירליינס ב-4%, יונייטד איבדה יותר מ-3% וסאות'ווסט כמעט 2%.

22:10

נפט מסוג ברנט למסירה בנובמבר איבד 3.3% וננעל במחיר של 41.03 דולר לחבית.

21:45

החששות הגוברים מפני האטה בביקוש לאנרגיה בשל החמרה במצב הקורונה בארה"ב שלחו את מחירי הנפט מטה. חוזה נפט מסוג WTI למסירה בדצמבר איבד היום 3.2%, או 1.31 דולר, וננעל במחיר של 39.29 דולר לחבית, שפל של שבועיים.

בוול סטריט המסחר מתנהל ביציבות יחסית, מגמה מעורבת. מדד נאסד"ק עולה ב-0.1%, הדאו ו-S&P 500 נחלשים ב-0.1%.

20:45

הזהב התחזק ב1.1%: חוזה זהב למסירה בדצמבר ננעל היום בעלייה של 20.9 דולר למחיר של 1,903.2 דולר לאונקיה.

19:40

המסחר בוול סטריט מוסיף להתנהל במגמה שלילית. מדד דאו ג'ונס יורד ב-0.6%, נאסד"ק נחלש ב-0.1% ומדד S&P 500 נסוג ב-0.5%.

נפט מסוג WTI מאבד כמעט 5% למחיר של 38.65 דולר לחבית. נפט מסוג ברנט מאבד 4.2% למחיר של 40.65 דולר לחבית.

מניית ביונד מיט מזנקת ב-10% לאחר שיצרנית תחליפי הבשר הודיעה על הרחבת עסקת ההפצה שלה עם וולמארט. החל מהשבוע הבא, מוצרי ביונד מיט יוצעו ביותר מ-2,400 סניפי הרשת ברחבי ארה"ב, לעומת כ-800 עד כה.

מניות התעופה יורדות לאחר שני ימי עליות, בשל עלייה בחששות ממצב הקורונה בארה"ב. מניית יונייטד איירליינס מאבדת 4%, אמריקן איירליינס יורדת 3.7% ודלתא נחלשת ביותר מ-2%. מניית יצרנית המטוסים בואינג נחלשת בכ-1.5%.

מניית ג'י.פי מורגן מאבדת יותר מ-1% לאחר חדשות כי הבנק יישלם 920 מיליון דולר כדי ליישב שלוש חקירות אודות פרקטיקות סחר והאשמות על מניפולציות בשווקי המתכות והאג"ח הממשלתיות.

את הצד החיובי בנאסד"ק מובילות מניות החומרה, AMD מטפסת 3%, ווסטרן דיגיטל מתקדמת יותר מ-2% ומיקרון עולה בכמעט 2%. נייקי מובילה את הדאו עם עלייה של 1.6%.

18:50

מגמה שלילית בוול סטריט: הדאו מאבד 0.8%, נאסד"ק נחלש ב-0.3% ומדד S&P 500 נסוג ב-0.6%.

מחירי הנפט צוללים. נפט מסוג WTI מאבד 4.4% למחיר של 38.8 דולר לחבית, נפט מסוג ברנט יורד ב-4% למחיר של 40.7 דולר לחבית.

באירופה ננעל המסחר בירידות, כשברקע הברקזיט וחוסר הוודאות הפוליטי בארה"ב. בפרנקפורט מדד דאקס איבד 0.4%, בלונדון פוטסי 100 נחלש ב-0.5% ובפריז קאק 40 ירד ב-0.2%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי ירד ב-0.5%. לאחר חידוש המו"מ על יישום הברקזיט אותתו היום בריטניה והאיחוד האירופי כי ייקח עוד זמן להגיע להסכמה.

17:30

המסחר בוול סטריט מתנהל סביב רמות הפתיחה, עם תנועות קלות במדדים המובילים. בשעה זו עולה מדד S&P 500 בכ-0.1%, מדד נאסד"ק נסחר בצד החיובי של רמת הפתיחה ואילו הדאו בצד השלילי.

התשואה על אג"ח ממשלת ארה"ב לעשר שנים יורדת מעט ל-0.651%. הדולר נחלש מול סל המטבעות ב-0.42%. מול הין היפני מתחזק המטבע האמריקאי ב-0.1% לשער של 105.58 ין לדולר. הליש"ט מתחזקת מול הדולר ב0.3% לשער של 1.287 דולר לליש"ט והאירו מוסיף 0.6% לשער של 1.174 אירו לדולר. הנפט נחלש ונפט מסוג WTI מאבד 1.9% למחיר של 39.8 דולר לחבית. נפט מסוג ברנט מאבד 1.3% למחיר של 41.87 דולר לחבית. הזהב מתחזק ב-0.8% למחיר של 1,897.1 דולר לאונקיה.

16:40

מאקרו ארה"ב: הגירעון המסחרי של ארה"ב בתחום הסחורות גדל באוגוסט ב-3.5% לשיא של 82.9 מיליארד דולר. יבוא סחורות גדל ב3.1% ל-201.3 מיליארד דולר, בדומה לרמה שלפני פרוץ הקורונה. לעומת זאת, היצוא עלה ב-2.8% באוגוסט ל-118.3 מיליארד דולר, אך עדיין נותר נמוך בכ-13% ביחס לתקופה שלפני פרוץ המגפה.

16:30

המסחר בבורסות ניו יורק נפתח ביציבות עם נטייה שלילית קלה. מדדי דאו ג'ונס, נאסד"ק ו-S&P 500 נחלשים בכ-0.1%.

15:45

באירופה מתנהל המסחר במגמה שלילית. מדד דאקס מאבד 0.3%, פוטסי 100 יורד ב-0.4% וקאק 40% נסחר ביציבות מהצד השלילי.

בוול סטריט החוזים העתידיים צופים פתיחה יציבה במגמה שלילית קלה. לאחר נעילת המסחר בניו יורק צפוי להיערך היום העימות הראשון במרוץ לנשיאות ארה"ב והמשקיעים עוקבים אחר התוכניות שיציגו המתמודדים לשיקום כלכלת ארה"ב ממשבר הקורונה. יש מי שסבורים כי ניצחון של המועמד הדמוקרטי ג'ו ביידן יביא להגברת תוכניות הסיוע והתמריצים לכלכלה. עם זאת, באופן מסורתי השווקים נוטים להעדיף נציג רפובליקאי בבית הלבן.

14:30

החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט נסחרים ביציבות לקראת העימות הראשון בין הנשיא טראמפ למועמד הדמוקרטים לנשיאות ג'ו ביידן. 

לדברי גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי: "ישנה מידה הולכת וגוברת של דאגה מפני עלייה בתנודתיות בשווקים בעת תקופת אי-הבהירות לגבי היעדר תוצאות חד משמעיות בבחירות במשך תקופה מסוימת. תנודתיות זו צפויה להיות מושפעת מכך שהגישות באשר למדיניות כלכלית, מדיניות חוץ וסוגיות מרכזיות אחרת של המתמודדים לנשיאות שונות מאוד. מדובר בפערים ניכרים בתחומים כמו מיסוי חברות, מס רווחי הון, עלויות של שירותי בריאות, שכר מינימום, יחסי סחר חוץ, האסטרטגיה להתמודדות עם הקורונה, כמו גם הבדלים בהשקעות המוצעות בתשתיות ובאנרגיה ירוקה.

"התעוררות המסחר במכשירים פיננסיים המגנים מפני תנודתיות גוברת בשווקים סביב הבחירות החלה לבלוט עוד בראשית 2020, אך מאז הפוטנציאל לדרמה גדל מאוד וכך גוברת הפעילות בשווקי הנגזרים הרלוונטיים לכך. השווקים הפיננסים, ובמיוחד שוק ה-VIX שעוקב אחר התנודתיות במדד S&P500, כבר מצביעים על צפי לתהליך בחירות סוער במיוחד לנשיאות ארה"ב ב-3 בנובמבר, ותוצאות שעלולות להיות מבולבלות ומבלבלות מאוד", אמר בפמן. 

12:00

מגמה שלילית בבורסות אירופה. בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות ירידות קלות.

עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, מציין בסקירתו השבועית כי " לא רק בישראל הפעילות הכלכלית מתקשה להתאושש בשל העלייה המחודשת בתחלואה, הדבר קורה גם באירופה: מדד מנהלי הרכש הראשוני לספטמבר אכזב כאשר ירד ל-50.1 נקודות. אך גם פה יש שונות בין הענפים כאשר ענף התעשייה מצליח, כצפוי, להסתגל לעבודה במגבלות הריחוק החברתי וכך סנטימנט החברות בענף עלה לרמה הגבוהה ביותר מזה קרוב ל-3 שנים במיוחד הביקושים ליצוא. הדבר מטיב במיוחד עם גרמניה בה התעשייה מהווה משקל גבוה מהתוצר. מנגד, כצפוי, ענפי השירותים מתקשים לתפקד, במיוחד תיירות, הסעדה ותרבות שמהווים משקל גבוה מהתוצר במיוחד במדינות הפריפריה".

"להערכתנו, ההיחלשות הזו בספטמבר תגלוש לרבעון האחרון של השנה ותוביל את הבנק המרכזי לעדכן כלפי מטה את תחזיותיו ולאחר מכן להרחיב את מדיניותו, דבר שאיננו תומך בחוזקו של האירו. אך אנו חוששים שלאור קצב התגובה האיטי של הבנק הדבר לא יקרה לפני ההחלטה האחרונה בדצמבר", כותב קליין.

10:00

המסחר בבורסות אירופה נפתח בטריטוריה האדומה. מדד הדאקס הגרמני מאבד 0.6%, הקאק הצרפתי יורד ב-0.4 והפוטסי הבריטי משיל 0.3% מערכו.

07:35

יום המסחר בבורסות אסיה מתנהל במגמה מעורבת, לאחר שאתמול נרשמו עליות חדות בניו יורק. במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות קלות.

בטוקיו רושם מדד מדד הניקיי ירידה של כ-0.5% ואילו מדדי המניות בשנחאי, הונג קונג וסיאול מטפסים בשיעורים קלים.

מניית ZTO אקספרס מזנקת ב-9% ביום המסחר הראשון שלה בהונג קונג.

מספר החולים המאומתים בקורונה בארץ ובעולם ממשיך לעלות. מספר המתים מנגיף הקורונה ברחבי העולם חצה את רף המיליון, על פי נתונים של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס. ארבע מדינות אחראיות על כמחצית מכלל המתים, לפי הנתונים המדווחים - ארצות הברית, ברזיל, הודו ומקסיקו. 

בארה"ב חצה מספר המתים מקורונה את רף ה-200,000 ויותר מ-7 מיליון אזרחי המדינה נדבקו בנגיף, יותר מכל מדינה אחרת על פני כדור הארץ. על פי ג'ונס הופקינס, נגיף הקורונה שהוכרז כמגפה עולמית לפני למעלה מחצי שנה, היכה כמעט בכל מדינה ברחבי העולם, ופגע בכלכלה העולמית, תוך כדי שגרם למיליוני מובטלים, סגירת עסקים והשבתת מערכות חינוך. 

בגזרת הסחורות, הזהב חזר לטפס בימים האחרונים וגם היום נסחר בעלייה קלה סביב 1,888 דולר לאונקיה (חזה לדצמבר). הנפט מסוג ברנט רושם ירידה קלה לרמה של 42.25 דולר לחבית. הדולר נחלש בכ-0.1% מול האירו ונסחר סביב 1.167 דולרים לאירו.

היום (בשעות הערב בארה"ב) יחול העימות הראשון בין הנשיא דונלד טראמפ למועמד המפלגה הדמוקרטית גו' ביידן. ה"ניו יורק טיימס" חשף אתמול כי טראמפ לא שילם במשך 10 שנים מס הכנסה וכי יש לו חובות והלוואות בסך של יותר מ־400 מיליון דולר. הכתבה מתפרסמת בזמן רע מאד לנשיא טראמפ - פחות מ-40 יום לפני הבחירות שייערכו ב­-3 בנובמבר. התחקיר מעלה את ההוכחות החותכות ביותר, עד כה, כי האימפריה העסקית של הנשיא אינה מצליחה כפי שהוא טען במשך שנים רבות בראיונות ונאומים. 

עוד כתבות

נשיא טורקיה ארדואן, ונשיא לבנון ג'וזף עאון / צילום: Dogukan Keskinkilic

מדינה אחרי מדינה: התוכנית של ארדואן להשתלט על המזרח התיכון

שאיפה לפרוס כוחות בלבנון כאשר כוח הפיקוח של יוניפי"ל יתפנה ● ניצול סגירת הורמוז כדי להוביל נפט מעיראק אל מחוץ למפרץ ● שליטה וחיזוק מנהיג סוריה ● כך נראית התוכנית של טורקיה להפוך למעצמה איזורית

אילוסטרציה: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע בהייטק קופץ ליותר מ-35 אלף שקל. ויש גם בשורה רעה

השכר הממוצע בהייטק עמד בחודש מאי 2026 על 35,760 שקל בחודש, לעומת 31,459 שקל בחודש במאי אשתקד - זינוק של 13.7% ● עם זאת, מספר המשרות נשאר קפוא במקום ● ומה קורה במגזר הכללי?

עליות בוול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט זינקה: הדוחות, השבבים והנפט דחפו את המדדים לשיאים

דאו ג'ונס ו-S&P 500 בשיאים, נאסד"ק זינק ב-2% ● שר האוצר האמריקאי: תיתכן עסקה לפתיחת המצר היום או מחר ● ג'ף בזוס ממשיך לממש מניות: מתכנן למכור מניות אמזון בשווי כ-4.1 מיליארד דולר ● שר האוצר האמריקאי: "ין יציב חשוב לא רק לארה"ב, אלא לכל אסיה" ● הלילה לאחר הנעילה: הדוחות המסקרנים של  AMD ו-SpaceX

חיים כצמן, מייסד ג'י סיטי / צילום: עינת לברון

חודש בלבד אחרי שנחתמה: התפוצצה העסקה בין חיים כצמן וצחי אבו

היחסים בין הצדדים עלו על שרטון, לאחר שצחי אבו, בעל השליטה בארי נדל"ן שרכשה את ג'י סיטי של חיים כצמן, הכניס לעסקה שותפים נוספים ● בחודש שעבר הודיעו הצדדים על רכישת השליטה בחברת הנדל"ן המניב (26%) תמורת 661 מיליון שקל

הצנזורה מעכבת פרסום אייטם של כתב גלובס ללא הסבר

גלובס מביא לידיעת הציבור החלטה חריגה של הצנזורה לעכב עד להודעה חדשה פרסום כתבה, ללא נימוק ביטחוני שניתן להתמודד עמו ● זהו מקרה נוסף שבו מתעוררות שאלות בנוגע לאחידות מדיניותה

ערן זינמן ורועי מן, מייסדים ומנכ''לים משותפים של מאנדיי.קום / צילום: נתנאל טוביאס

מייסדי מאנדיי מציגים: לגייס, לפספס, לפטר 620 עובדים, ואז לבקש הכפלת שכר

מסמך שהוגש לרשות ניירות ערך האמריקאית, זמן קצר לפני פיטורי 20% מעובדי החברה, מגלה כי מייסדי מאנדיי מבקשים להכפיל את חבילת התגמול השנתית שלהם ● הזיגזג הניהולי, התירוצים סביב עידן ה־AI וההבטחות הפומביות לא לבצע פיטורים - מעלים תהיות לגבי עודף הביטחון של המייסדים והתרבות הארגונית בחברה

ערן זינמן ורועי מן, מנכ''לים משותפים במאנדיי / צילום: נתנאל טוביאס

14 מיליון דולר: המנכ"לים שפיטרו 600 עובדים ומבקשים שכר כפול

רועי מן וערן זינמן, היזמים והמנכ"לים של חברת מאנדיי, מבקשים מהאסיפה הכללית של החברה תוספת שכר מדורגת שתביא אותם לרמה של 14 מיליון דולר כל אחד ● לאחרונה הודיעה החברה על פיטורי 600 עובדים

צחי אבו וחיים כצמן / צילום: יונתן בלום, יוסי כהן

"כצמן לא התכוון לעמוד בהסכם": קרב הגרסאות בעסקת ג'י סיטי והאם יימצא קונה חדש?

לאחר שהיחסים בין הצדדים עלו על שרטון, החליטו צחי אבו וכצמן לסגת מעסקת מכירת השליטה בג'י סיטי ומלחמת גרסאות נפתחה ● כצמן טוען שהכנסת בעלי ישפרו לעסקה ע"י אבו היוותה "סיכון דרמטי של ממש", ומנגד אבו אומר כי החתם של כצמן ליווה גם את הסכם השותפות: "הבנתי שכצמן הולך למלחמה ואמרתי לו 'זה המתווה, Take it or leave it'"

אבטחת סייבר | אילוסטרציה: Shutterstock

גם מיקרוסופט מזהירה: אירוע סייבר ענק ומאות אלפי משתמשים בסכנה

תוקפים השתלטו על חשבון של מפתח מוכר בפלטפורמה GitHub, והחדירו קוד זדוני לעשרות ספריות קוד פתוח נפוצות, המשמשות גם מפתחים ב-Hugging Face • הקוד נועד לגנוב סיסמאות, מפתחות גישה והרשאות, ועלול להשפיע על אלפי ארגונים ומאות אלפי משתמשים ברחבי העולם • ומה ממליצים מומחי האבטחה לעשות?

עופר ינאי / צילום: נועם גלאי

בעיצומו של בולמוס רכישות: הנתון שמאיים על עופר ינאי

חברת האנרגיה המתחדשת נופר מתמודדת עם טענת רשות ני"ע, בדבר פרשנות שגויה לאופן שבו היא מציגה את התחייבויותיה, עד כדי עילה לפירעון מיידי לאג"ח ● המניה צנחה ב–37% מהשיא

ג'ף בזוס, מייסד אמזון. 16 אלף פוטרו / צילום: Associated Press, Pablo Martinez Monsivais

אמזון בשיא, בזוס ניגש לקופה: מימוש ענק של 4.1 מיליארד דולר

לאחר הדוחות החזקים, המייסד הגיש תוכנית למכירת 15 מיליון מניות ● בזוס מחזיק בכ-8% ממניות החברה והונו נאמד על ידי פורבס בכ-280 מיליארד דולר ● אתמול חצתה החברה את רף ה-3 טריליון דולר בשווי שוק

איתן עציוני / צילום: עציוני ניהול תיקים

מנהל ההשקעות שממליץ על מניה שהיא "כמו לקנות בונקר"

איתן עציוני מנהל בית השקעות שמנהל 2.3 מיליארד שקל ● פילוסופיית ההשקעות שלו פשוטה: "השקעות ערך כמו וורן באפט. מותגים חזקים, רווחיות יציבה ומכפילים נמוכים" ● בשוק הישראלי הוא רואה לא מעט הזדמנויות מתחת לרדאר: ממניית פיבי ועד חברת המגורים הזולה

חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שאטרסטוק

בגלל הביקושים והזיופים: המהלך החריג של ענקית תרופות ההרזיה

אלי לילי מרחיבה את הגישה המוקדמת לתרופת הרזיה עוצמתית שלא אושרה ● שר הבריאות האמריקאי עושה סיבוב פרסה בנוגע לחיסוני חצבת ● החברה שפיתחה טכנולוגיה לייעול ניסויים קליניים מגייסת 45 מיליון דולר ● ובית החולים שיבא משתף פעולה עם משרד הרווחה ● השבוע בביומד

רו''ח אפי סנדרוב, המנהל המורשה של סלייס / צילום: טל שחר

ביהמ"ש דחה בקשה להסדר עם חלק מעמיתי סלייס

ההסדר היה בניגוד לעמדת המנהל המורשה של סלייס, רו"ח אפי סנדרוב, ונערך ישירות בין באי-כוח חלק מהעמיתים בסוכנות הביטוח פינברט לבין הקרנות ● למרות הדחייה, השופטת סיגל יעקבי המליצה למנהל המורשה לבחון את ההסדר

הפגנה פרו-פלסטינית באירלנד / צילום: Shutterstock, LiamMurphyPics

אירלנד ויתרה על מערכת ישראלית, המטוס של ראש הממשלה בבעיה

ממשלת אירלנד רכשה מטוס מנהלים ב-53 מיליון אירו, בעקבות החרם על ישראל, היא התעקשה להסיר ממנו מערכות עם טכנולוגיה מתוצרת אלביט ● כעת המטוס לא יכול לנחות בבטחה בתנאי מזג אוויר קשים

בניין הביטוח הלאומי בירושלים / צילום: Shutterstock

מי שמחוץ למעגל העבודה ישלם יותר: תוכנית האוצר לכיסוי הבור בביטוח לאומי

​באוצר פרסמו לאחרונה תחזית מדאיגה, לפיה ב־2029 ביטוח לאומי לא יצליח לעמוד בהתחייבויות ● בין הסיבות: הרחבת מעגל הזכאים והטבות נרחבות לאוכלוסיות שאינן במעגל התעסוקה ● בין הצעדים המקודמים: הקשחת תנאי הזכאות והעלאת דמי התשלום רק למי שאינו עובד

אילוסטרציה: Shutterstock / אילוסטרציה: Shutterstock

האומץ לשבור את השתיקה: מדוע "שלום בית" מזויף הוא סכנה לעסק המשפחתי

בעסק משפחתי, שתיקה היא סימן לפחד ● כשהלב והראש משדרים אותות מנוגדים מול בן משפחה שלא מתאים לתפקיד, הנטייה "לעגל פינות" יוצרת סדקים בארגון ● מיקה מזור מציגה מודל מנהיגות שמאפשר לנהל את המתח שבין חמלה להצבת גבולות ובין אהבה לאחריות ● טור חודשי חדש

אפליקציית GETT / צילום: יח''צ

כבר לא רק אפליקציית מוניות: המהלך החדש של Gett

חברת Gett, המוכרת בעיקר כשירות להזמנת מוניות, מרחיבה את פתרונות התחבורה שהיא מציעה ● בשלב הראשון ניתן יהיה להזמין מהאפליקציה וואנים, מיניוואנים, מיניבוסים ואפילו אוטובוסים ● כמה זה יעלה?

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

תל אביב ננעלה במגמה מעורבת, הטכנולוגיה והבנקים זינקו, הביטוח נפל; הדולר נחלש ל-3 שקלים

מדד ת"א 35 עלה בהובלת סקטור הבנקים, הטכנולוגיה והאנרגיה, בעוד מדד ת"א 90 ננעל בירידות ● אנלייט זינקה בעקבות דוחות חזקים לרבעון השני ● טאואר התהפכה ומחקה זינוק של 12% לטובת ירידות ברקע מימושי "קנה בשמועה, מכור בחדשות" ● מנגד, מניות הבנייה, הנדל"ן והביטוח נחלשו ● בשוק המט"ח: הדולר צלל ל-3.006 שקלים ● עסקת מכירת השליטה בג'י סיטי התפוצצה, ארי נדל"ן זינקה

וואלה

וואלה תפצה עיתונאית שפונתה ב-7 באוקטובר ממפלסים ופוטרה בשל "היעדרויות מהמערכת"

עורכת וואלה סלבס, מיטל קויפמן, תפוצה ע"י וואלה בכ-53 אלף שקל, זאת לאחר שבית הדין לעבודה קבע כי היא פוטרה תוך הפרת חובת תום-הלב ● בוואלה טענו כי קויפמן לא עמדה ביעדים שהוצבו לה, אך בית הדין ציין כי נקבע "רף דרישות בלתי ריאלי המציב את העובדת המפונה בפני כישלון ידוע מראש" ● וואלה: "פסק הדין שגוי מעיקרו"