גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בורסות וול סטריט קטעו רצף עליות של שלושה ימים וננעלו בירידות קלות

מדדי דאו ג'ונס ו-S&P 500 ירדו בכ-0.5% ומדד נאסד"ק נחלש ב-0.3% ● הנפט ירד בחדות וננעל בשפל של שבועיים ● דאקס איבד 0.4%, פוטסי 100 נחלש ב-0.5% וקאק 40 ירד ב-0.2% ● מספר המתים מנגיף הקורונה ברחבי העולם חצה את רף המיליון

זירת המסחר בוול סטריט / צילום: Lucas Jackson , רויטרס
זירת המסחר בוול סטריט / צילום: Lucas Jackson , רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

רצף של שלושה ימי עליות בוול סטריט נקטע והמסחר הסתיים בירידות שערים קלות. מדדי דאו ג'ונס ו-S&P 500 ירדו בכ-0.5% ומדד נאסד"ק נחלש ב0.3%.

ברקע לירידות, התגברות החששות מהתפשטות הקורונה ועלייה במספר המקרים ברחבי העולם. ראש עיריית ניו יורק ביל דה בלאזיו אמר כי שיעור הבדיקות החיוביות בעיר עלה על 3% לראשונה מזה חודשים.

מניות התעופה הובילו את הירידות: ג'ט בלו ירדה ב-5%, אמריקן איירליינס ב-4%, יונייטד איבדה יותר מ-3% וסאות'ווסט כמעט 2%.

22:10

נפט מסוג ברנט למסירה בנובמבר איבד 3.3% וננעל במחיר של 41.03 דולר לחבית.

21:45

החששות הגוברים מפני האטה בביקוש לאנרגיה בשל החמרה במצב הקורונה בארה"ב שלחו את מחירי הנפט מטה. חוזה נפט מסוג WTI למסירה בדצמבר איבד היום 3.2%, או 1.31 דולר, וננעל במחיר של 39.29 דולר לחבית, שפל של שבועיים.

בוול סטריט המסחר מתנהל ביציבות יחסית, מגמה מעורבת. מדד נאסד"ק עולה ב-0.1%, הדאו ו-S&P 500 נחלשים ב-0.1%.

20:45

הזהב התחזק ב1.1%: חוזה זהב למסירה בדצמבר ננעל היום בעלייה של 20.9 דולר למחיר של 1,903.2 דולר לאונקיה.

19:40

המסחר בוול סטריט מוסיף להתנהל במגמה שלילית. מדד דאו ג'ונס יורד ב-0.6%, נאסד"ק נחלש ב-0.1% ומדד S&P 500 נסוג ב-0.5%.

נפט מסוג WTI מאבד כמעט 5% למחיר של 38.65 דולר לחבית. נפט מסוג ברנט מאבד 4.2% למחיר של 40.65 דולר לחבית.

מניית ביונד מיט מזנקת ב-10% לאחר שיצרנית תחליפי הבשר הודיעה על הרחבת עסקת ההפצה שלה עם וולמארט. החל מהשבוע הבא, מוצרי ביונד מיט יוצעו ביותר מ-2,400 סניפי הרשת ברחבי ארה"ב, לעומת כ-800 עד כה.

מניות התעופה יורדות לאחר שני ימי עליות, בשל עלייה בחששות ממצב הקורונה בארה"ב. מניית יונייטד איירליינס מאבדת 4%, אמריקן איירליינס יורדת 3.7% ודלתא נחלשת ביותר מ-2%. מניית יצרנית המטוסים בואינג נחלשת בכ-1.5%.

מניית ג'י.פי מורגן מאבדת יותר מ-1% לאחר חדשות כי הבנק יישלם 920 מיליון דולר כדי ליישב שלוש חקירות אודות פרקטיקות סחר והאשמות על מניפולציות בשווקי המתכות והאג"ח הממשלתיות.

את הצד החיובי בנאסד"ק מובילות מניות החומרה, AMD מטפסת 3%, ווסטרן דיגיטל מתקדמת יותר מ-2% ומיקרון עולה בכמעט 2%. נייקי מובילה את הדאו עם עלייה של 1.6%.

18:50

מגמה שלילית בוול סטריט: הדאו מאבד 0.8%, נאסד"ק נחלש ב-0.3% ומדד S&P 500 נסוג ב-0.6%.

מחירי הנפט צוללים. נפט מסוג WTI מאבד 4.4% למחיר של 38.8 דולר לחבית, נפט מסוג ברנט יורד ב-4% למחיר של 40.7 דולר לחבית.

באירופה ננעל המסחר בירידות, כשברקע הברקזיט וחוסר הוודאות הפוליטי בארה"ב. בפרנקפורט מדד דאקס איבד 0.4%, בלונדון פוטסי 100 נחלש ב-0.5% ובפריז קאק 40 ירד ב-0.2%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי ירד ב-0.5%. לאחר חידוש המו"מ על יישום הברקזיט אותתו היום בריטניה והאיחוד האירופי כי ייקח עוד זמן להגיע להסכמה.

17:30

המסחר בוול סטריט מתנהל סביב רמות הפתיחה, עם תנועות קלות במדדים המובילים. בשעה זו עולה מדד S&P 500 בכ-0.1%, מדד נאסד"ק נסחר בצד החיובי של רמת הפתיחה ואילו הדאו בצד השלילי.

התשואה על אג"ח ממשלת ארה"ב לעשר שנים יורדת מעט ל-0.651%. הדולר נחלש מול סל המטבעות ב-0.42%. מול הין היפני מתחזק המטבע האמריקאי ב-0.1% לשער של 105.58 ין לדולר. הליש"ט מתחזקת מול הדולר ב0.3% לשער של 1.287 דולר לליש"ט והאירו מוסיף 0.6% לשער של 1.174 אירו לדולר. הנפט נחלש ונפט מסוג WTI מאבד 1.9% למחיר של 39.8 דולר לחבית. נפט מסוג ברנט מאבד 1.3% למחיר של 41.87 דולר לחבית. הזהב מתחזק ב-0.8% למחיר של 1,897.1 דולר לאונקיה.

16:40

מאקרו ארה"ב: הגירעון המסחרי של ארה"ב בתחום הסחורות גדל באוגוסט ב-3.5% לשיא של 82.9 מיליארד דולר. יבוא סחורות גדל ב3.1% ל-201.3 מיליארד דולר, בדומה לרמה שלפני פרוץ הקורונה. לעומת זאת, היצוא עלה ב-2.8% באוגוסט ל-118.3 מיליארד דולר, אך עדיין נותר נמוך בכ-13% ביחס לתקופה שלפני פרוץ המגפה.

16:30

המסחר בבורסות ניו יורק נפתח ביציבות עם נטייה שלילית קלה. מדדי דאו ג'ונס, נאסד"ק ו-S&P 500 נחלשים בכ-0.1%.

15:45

באירופה מתנהל המסחר במגמה שלילית. מדד דאקס מאבד 0.3%, פוטסי 100 יורד ב-0.4% וקאק 40% נסחר ביציבות מהצד השלילי.

בוול סטריט החוזים העתידיים צופים פתיחה יציבה במגמה שלילית קלה. לאחר נעילת המסחר בניו יורק צפוי להיערך היום העימות הראשון במרוץ לנשיאות ארה"ב והמשקיעים עוקבים אחר התוכניות שיציגו המתמודדים לשיקום כלכלת ארה"ב ממשבר הקורונה. יש מי שסבורים כי ניצחון של המועמד הדמוקרטי ג'ו ביידן יביא להגברת תוכניות הסיוע והתמריצים לכלכלה. עם זאת, באופן מסורתי השווקים נוטים להעדיף נציג רפובליקאי בבית הלבן.

14:30

החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט נסחרים ביציבות לקראת העימות הראשון בין הנשיא טראמפ למועמד הדמוקרטים לנשיאות ג'ו ביידן. 

לדברי גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי: "ישנה מידה הולכת וגוברת של דאגה מפני עלייה בתנודתיות בשווקים בעת תקופת אי-הבהירות לגבי היעדר תוצאות חד משמעיות בבחירות במשך תקופה מסוימת. תנודתיות זו צפויה להיות מושפעת מכך שהגישות באשר למדיניות כלכלית, מדיניות חוץ וסוגיות מרכזיות אחרת של המתמודדים לנשיאות שונות מאוד. מדובר בפערים ניכרים בתחומים כמו מיסוי חברות, מס רווחי הון, עלויות של שירותי בריאות, שכר מינימום, יחסי סחר חוץ, האסטרטגיה להתמודדות עם הקורונה, כמו גם הבדלים בהשקעות המוצעות בתשתיות ובאנרגיה ירוקה.

"התעוררות המסחר במכשירים פיננסיים המגנים מפני תנודתיות גוברת בשווקים סביב הבחירות החלה לבלוט עוד בראשית 2020, אך מאז הפוטנציאל לדרמה גדל מאוד וכך גוברת הפעילות בשווקי הנגזרים הרלוונטיים לכך. השווקים הפיננסים, ובמיוחד שוק ה-VIX שעוקב אחר התנודתיות במדד S&P500, כבר מצביעים על צפי לתהליך בחירות סוער במיוחד לנשיאות ארה"ב ב-3 בנובמבר, ותוצאות שעלולות להיות מבולבלות ומבלבלות מאוד", אמר בפמן. 

12:00

מגמה שלילית בבורסות אירופה. בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות ירידות קלות.

עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, מציין בסקירתו השבועית כי " לא רק בישראל הפעילות הכלכלית מתקשה להתאושש בשל העלייה המחודשת בתחלואה, הדבר קורה גם באירופה: מדד מנהלי הרכש הראשוני לספטמבר אכזב כאשר ירד ל-50.1 נקודות. אך גם פה יש שונות בין הענפים כאשר ענף התעשייה מצליח, כצפוי, להסתגל לעבודה במגבלות הריחוק החברתי וכך סנטימנט החברות בענף עלה לרמה הגבוהה ביותר מזה קרוב ל-3 שנים במיוחד הביקושים ליצוא. הדבר מטיב במיוחד עם גרמניה בה התעשייה מהווה משקל גבוה מהתוצר. מנגד, כצפוי, ענפי השירותים מתקשים לתפקד, במיוחד תיירות, הסעדה ותרבות שמהווים משקל גבוה מהתוצר במיוחד במדינות הפריפריה".

"להערכתנו, ההיחלשות הזו בספטמבר תגלוש לרבעון האחרון של השנה ותוביל את הבנק המרכזי לעדכן כלפי מטה את תחזיותיו ולאחר מכן להרחיב את מדיניותו, דבר שאיננו תומך בחוזקו של האירו. אך אנו חוששים שלאור קצב התגובה האיטי של הבנק הדבר לא יקרה לפני ההחלטה האחרונה בדצמבר", כותב קליין.

10:00

המסחר בבורסות אירופה נפתח בטריטוריה האדומה. מדד הדאקס הגרמני מאבד 0.6%, הקאק הצרפתי יורד ב-0.4 והפוטסי הבריטי משיל 0.3% מערכו.

07:35

יום המסחר בבורסות אסיה מתנהל במגמה מעורבת, לאחר שאתמול נרשמו עליות חדות בניו יורק. במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות קלות.

בטוקיו רושם מדד מדד הניקיי ירידה של כ-0.5% ואילו מדדי המניות בשנחאי, הונג קונג וסיאול מטפסים בשיעורים קלים.

מניית ZTO אקספרס מזנקת ב-9% ביום המסחר הראשון שלה בהונג קונג.

מספר החולים המאומתים בקורונה בארץ ובעולם ממשיך לעלות. מספר המתים מנגיף הקורונה ברחבי העולם חצה את רף המיליון, על פי נתונים של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס. ארבע מדינות אחראיות על כמחצית מכלל המתים, לפי הנתונים המדווחים - ארצות הברית, ברזיל, הודו ומקסיקו. 

בארה"ב חצה מספר המתים מקורונה את רף ה-200,000 ויותר מ-7 מיליון אזרחי המדינה נדבקו בנגיף, יותר מכל מדינה אחרת על פני כדור הארץ. על פי ג'ונס הופקינס, נגיף הקורונה שהוכרז כמגפה עולמית לפני למעלה מחצי שנה, היכה כמעט בכל מדינה ברחבי העולם, ופגע בכלכלה העולמית, תוך כדי שגרם למיליוני מובטלים, סגירת עסקים והשבתת מערכות חינוך. 

בגזרת הסחורות, הזהב חזר לטפס בימים האחרונים וגם היום נסחר בעלייה קלה סביב 1,888 דולר לאונקיה (חזה לדצמבר). הנפט מסוג ברנט רושם ירידה קלה לרמה של 42.25 דולר לחבית. הדולר נחלש בכ-0.1% מול האירו ונסחר סביב 1.167 דולרים לאירו.

היום (בשעות הערב בארה"ב) יחול העימות הראשון בין הנשיא דונלד טראמפ למועמד המפלגה הדמוקרטית גו' ביידן. ה"ניו יורק טיימס" חשף אתמול כי טראמפ לא שילם במשך 10 שנים מס הכנסה וכי יש לו חובות והלוואות בסך של יותר מ־400 מיליון דולר. הכתבה מתפרסמת בזמן רע מאד לנשיא טראמפ - פחות מ-40 יום לפני הבחירות שייערכו ב­-3 בנובמבר. התחקיר מעלה את ההוכחות החותכות ביותר, עד כה, כי האימפריה העסקית של הנשיא אינה מצליחה כפי שהוא טען במשך שנים רבות בראיונות ונאומים. 

עוד כתבות

קנאביס בבתי המרקחת / צילום: Shutterstock

המלצת ועדת משרד הבריאות: לאסור קנאביס רפואי לעישון תוך שלוש שנים

לאחר עלייה חדה במספר המטופלים בקנאביס רפואי, ועדה של משרד הבריאות ממליצה להפסיק את השיווק בעישון בתוך שלוש שנים ולעבור לאמצעי מתן חלופיים ● במקביל, נשקלת העברת הטיפול לקופות החולים והרחבת המחקר בתחום ● למרות הספקות לגבי היעילות, לא יחול שינוי בשלב זה בהתוויית פוסט־טראומה ● במשרד מדגישים: הקנאביס אינו תרופה, ועד 30% מהמשתמשים עשויים להיות מכורים

גלעד אלשטשולר, יוסי לוי, יאיר לפידות / צילום: סם יצחקוב, יח''צ, איל יצהר

לקוחות עוזבים בקצב עצום: האם אלטשולר שחם יאבד בקרוב את מקומו בשוק?

בית ההשקעות שהיה כבר שליש מהשוק מנהל כעת רק 11% מהכספים המנוהלים בו, כשבית ההשקעות מור נושף בעורפו ● מיטב שוב רשם את החודש עם הגיוס החודשי החזק ביותר שלו אי פעם ● הראל מפתיעים בגיוסים חזקים, וילין לפידות שוב רושם את החודש הגרוע ביותר שלו באובדן כספים למתחרים

ד''ר ליאת בסיס, מנהלת תהליך המיון / צילום: רמי זרנגר ותמר מצפי

כך נבחרו הצעירים המבטיחים: מאחורי הקלעים של רשימת 40 עד 40 של גלובס

מעל 500 מועמדים, עשרות שופטים ותהליך רב-שלבי: בכנס המנהיגות הצעירה של גלובס הסבירה ד"ר ליאת בסיס איך נבחרו 40 הצעירים המבטיחים של גלובס ומה העקרונות שעמדו מאחורי הבחירות ● וגם: העלייה בייצוג נשים שנרשמה השנה

איור: גיל ג'יבלי

מתכוונים למכור את הדירה ולקנות חדשה? תקראו את הכתבה הזו קודם

נתוני רשות המסים שהגיעו לידי גלובס חושפים: רבע מרוכשי הדירות שצריכים למכור את דירתם הישנה, מאבדים את הפטור ממס משום שאינם מצליחים למכור בתקופה המותרת, בשל הקיפאון בשוק ● רו"ח איריס שטרק: "שלושה חודשי הארכה זה פלסטר, צריך לפחות שנה"

וול סטריט. המשקיעים לוקחים ברצינות את מחקרי החברה / צילום: ap, Seth Wenig

אנליסט בהורמוז ותחזיות אימה: חברת המחקר המסתורית שמטלטלת את השוק

עם דוח ויראלי שחוזה אבטלה המונית בשל הבינה המלאכותית, הצליחה חברת המחקר סיטריני למחוק מיליארדי דולרים משווי חברות הענק בוול סטריט ● בזמן שהשפעתה הולכת וגדלה, יש התוהים אם מדובר בניסיון מתוחכם של גופים מוסדיים להזיז את השווקים לטובתם

אילוסטרציה: Shutterstock

היכונו לירידה דרמטית בשווקים: האזהרה של המשקיע הפסימי

הכלכלן הוותיק גארי שילינג, שהיה בין הבודדים שחזו את המשבר הפיננסי של 2008, בטוח שארה"ב בדרך למיתון ולקריסה בשוק המניות ● אלו הסיבות שבגללן הוא כל כך פסימי - ולא בפעם הראשונה

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

הרכישה הגדולה ביותר לתורפז: קונה חברת בישום מניו ג'רזי תמורת 95 מיליון דולר

יצרנית תמציות הטעם והריח רוכשת חברה מתחום הבישום מניו ג'רזי ● בכך, למעשה תורפז סוגרת 27 רכישות ברחבי העולם, כשזו הגדולה שבהן ● ברקע, בשנה האחרונה מניית החברה זינקה ביותר מ-180%

רועי כחלון, אלה תמר אדהנן, פלג דודוביץ ואיתי פלד בפאנל משותף בכנס המנהיגות הצעירה של גלובס / צילום: רמי זרנגר ותמר מצפי

בין וול סטריט לרשות החברות: הרגעים המכוננים של ארבעה מנבחרי הפרויקט

בכירי המשק הצעירים שוחחו בכנס המנהיגות הצעירה של גלובס על הדרך לצמרת • איך הם מתמודדים עם "תסמונת המתחזה" • וגם: התחזית האופטימית לשוק הנדל"ן והעבודה לצד השר אמסלם

F15IA מטוס / צילום: בואינג

בעשרות מיליארדי שקלים: ועדת השרים אישרה שתי טייסות קרב חדשות

ועדת השרים להצטיידות אישרה למשרד הביטחון לרכוש במקביל שתי טייסות קרב חדשות: טייסת רביעית של מטוס האדיר וטייסת שנייה של F15IA ● זהו צעד ראשון במימוש תוכנית בניין הכוח לעשור הקרוב, שאושרה בתקציב ייעודי של 350 מיליארד שקל

עו''ד אסי מסינג / צילום: יחיאל ינאי

מהאוצר למשרד עורכי הדין הרצוג: התפקיד החדש של עו"ד אסי מסינג

עו"ד אסי מסינג פרש לפני כשנה לאחר כ-9 שנים כיועץ המשפטי במשרד האוצר, וכעת הוא מצטרף כשותף וראש תחום משפט ציבורי כלכלי במשרד הרצוג ● במהלך כהונתו באוצר ליווה מסינג חקיקות והסדרים לצורך התמודדות עם ההיבטים הכלכליים והמשקיים בעת משבר הקורונה ומלחמת "חרבות ברזל"

מגדל ''בית שיאים'' בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

4 דירות נמכרו בחודש אחד במגדל שהקדים את זמנו. ואיך המחירים?

ניתוח 4 עסקאות ב"בית שיאים" בבאר שבע משקף ירידות של עד 14% מהשיא של 2024 ● "בית שיאים" הוא מגדל מגורים שהוקם לפני 30 שנה בשכונה ג' ● ארבע העסקאות שבחרנו לנתח הן של דירות שני חדרים, בשטח של כ־55 מ"ר

טהראן / צילום: ap, Vahid Salemi

ב-3 שלבים: דיווח - כך נראית ההצעה "המתוקנת" של איראן

חיזבאללה ממשיך להפר את הפסקת האש, הערב: הקבינט המצומצם יכונס ● דיווח: איראן דרשה את סיום המלחמה, ההצעה האיראנית כוללת 14 סעיפים • טראמפ מאיים: ייתכן שיתחדשו התקיפות • דיווח בניו יורק טיימס: איראן אינה דורשת יותר להסיר את המצור הימי לפני מו"מ פנים אל פנים • מפקד פיקוד המרכז של צבא ארה"ב חזר למזרח התיכון לאחר שתדרך את טראמפ ● עדכונים שוטפים

ישראל מלאכי, מנכ''ל משרד האוצר החדש / צילום: דוברות משרד האוצר

הממשלה אישרה את מינוי ישראל מלאכי למנכ"ל משרד האוצר

הממשלה אישרה היום את מינויו של ישראל מלאכי לתפקיד מנכ"ל משרד האוצר ● שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הודיע בחודש שעבר על בחירתו במלאכי, לאחר ששני המנכ"לים הקודמים שמינה למשרדו עזבו  את התפקיד ● בעוד שקודמיו גויסו לאוצר מבחוץ, מלאכי מכהן כמשנה למנכ"ל המשרד בשלוש השנים שחלפו מאז שסמוטריץ' הגיע לאוצר

מיטל שמיע / צילום: יונתן בלום

היא ניהלה חשבון השקעות בגיל 10. היום היא מאתרת משקיעים ויזמים עבור מיקרוסופט

בגיל 10 כבר ניהלה כסף בחשבון השקעות, בטנזניה בנתה פתרונות אנרגיה, ותאונה בפורטוגל ריתקה אותה לכיסא גלגלים ● היום מיטל שמיע מאתרת משקיעים וחברות לחממה במיקרוסופט ● פרויקט 40 עד 40

עבודות בנייה ושיקום בקיבוץ בארי / צילום: מנהלת תקומה

דוח מינהלת התקומה: כמות התושבים כיום גדולה מערב ה-7 באוקטובר

מינהלת התקומה מפרסמת את דוח המחצית של פעילותה, ממנו עולה כי 92% מתושבי האזור חזרו לבתיהם, ואליהם הצטרפו 3,000 תושבים חדשים ● כך נראים עד כה מאמצי השיקום בתחומי החיים השונים - והאתגרים להמשך

שליחים של וולט / צילום: פביו טרופה

לידיעת עובדי ההייטק: זה התאריך שבו יסתיים השת"פ של וולט וסיבוס

לאחר כ-6 שנות פעילות משותפת, בסוף 2026 יסתיים שיתוף-הפעולה העסקי בין וולט לסיבוס ● שווי שוק משלוחי האוכל בישראל הוא כ-5 מיליארד שקל בשנה, עליו מתחרות וולט, תן ביס, משלוחה, האאט ויאנגו דלי

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

השופט שטיין בבג"ץ הוועדה לבחירת שופטים: "הפשע משתולל, וצריך שופטים"

בג"ץ דן הבוקר בעתירה המבקשת לחייב את שר המשפטים יריב לוין לכנס את הוועדה לבחירת שופטים כדי לאפשר מינוי שופטים החסרים בכל הערכאות ● לוין הודיע כי הוא מסרב למנות שופטים לבתי המשפט המחוזיים נוכח היעדר הסכמות עם חברי הוועדה

צילום: AP, Pakistan Prime Minister Office, Vahid Salemi, רויטס, ZUMA Press Wire, ויקיפדיה, Meghdad Madadi

ממשטר דתי למשטר צבאי: השינוי שמתרחש מתחת לרדאר בצמרת האיראנית

בזמן שהעולם מנסה להבין מי באמת מחזיק במושכות בטהרן, יש מי שבטוחים שהוואקום השלטוני שהותיר מותו של חמינאי האב שינה את פניה של איראן לעד ● היורש המיועד מוג'תבא נותר בצללים, ומאפשר למשמרות המהפכה להשתלט על הכלכלה ועל מוקדי הכוח ● המומחים ממפים את השחקנים שמושכים בחוטים ומסמנים: "איראן עוברת משלטון חכמי הלכה לדיקטטורה צבאית רצחנית"

גידי מרק, עו''ד צפנת דרורי, אלה קינן, שון קופלר, בפאנל משותף / צילום: רמי זרנגר ותמר מצפי

"תגלית הוא הסטארט־אפ היהודי הגדול בעולם"

בפאנל בכנס המנהיגות הצעירה של גלובס שדן ביצירת אימפקט דנו מנהיגים פורצי דרך באתגרים ציבוריים, כלכליים והסברתיים ● אלה קינן, Here4Good: "אנשים קוראים בוויקיפדיה מידע שגוי"

כנס בעלי המניות השנתי של ברקשייר הת'אוויי, הערב (ש') / צילום: Reuters, Brendan McDermid

הרבעון הראשון בלי באפט כמנכ"ל: המניה דשדשה, הרווח קפץ וחמש ההשקעות הכי גדולות

ברקשייר האת'וויי, חברת האחזקות של וורן באפט, הציגה קפיצה של 18% ברווח התפעולי ברבעון הראשון של גרג אייבל כמנכ"ל, ומאגר המזומנים שבר שיא חדש ● המניה ירדה מתחילת השנה בכ-6% ומפגרת מאחורי ה-S&P 500 ● וגם: מי נצפה בקהל בכנס השנתי של בעלי המניות?