גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בורסות וול סטריט קטעו רצף עליות של שלושה ימים וננעלו בירידות קלות

מדדי דאו ג'ונס ו-S&P 500 ירדו בכ-0.5% ומדד נאסד"ק נחלש ב-0.3% ● הנפט ירד בחדות וננעל בשפל של שבועיים ● דאקס איבד 0.4%, פוטסי 100 נחלש ב-0.5% וקאק 40 ירד ב-0.2% ● מספר המתים מנגיף הקורונה ברחבי העולם חצה את רף המיליון

זירת המסחר בוול סטריט / צילום: Lucas Jackson , רויטרס
זירת המסחר בוול סטריט / צילום: Lucas Jackson , רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

רצף של שלושה ימי עליות בוול סטריט נקטע והמסחר הסתיים בירידות שערים קלות. מדדי דאו ג'ונס ו-S&P 500 ירדו בכ-0.5% ומדד נאסד"ק נחלש ב0.3%.

ברקע לירידות, התגברות החששות מהתפשטות הקורונה ועלייה במספר המקרים ברחבי העולם. ראש עיריית ניו יורק ביל דה בלאזיו אמר כי שיעור הבדיקות החיוביות בעיר עלה על 3% לראשונה מזה חודשים.

מניות התעופה הובילו את הירידות: ג'ט בלו ירדה ב-5%, אמריקן איירליינס ב-4%, יונייטד איבדה יותר מ-3% וסאות'ווסט כמעט 2%.

22:10

נפט מסוג ברנט למסירה בנובמבר איבד 3.3% וננעל במחיר של 41.03 דולר לחבית.

21:45

החששות הגוברים מפני האטה בביקוש לאנרגיה בשל החמרה במצב הקורונה בארה"ב שלחו את מחירי הנפט מטה. חוזה נפט מסוג WTI למסירה בדצמבר איבד היום 3.2%, או 1.31 דולר, וננעל במחיר של 39.29 דולר לחבית, שפל של שבועיים.

בוול סטריט המסחר מתנהל ביציבות יחסית, מגמה מעורבת. מדד נאסד"ק עולה ב-0.1%, הדאו ו-S&P 500 נחלשים ב-0.1%.

20:45

הזהב התחזק ב1.1%: חוזה זהב למסירה בדצמבר ננעל היום בעלייה של 20.9 דולר למחיר של 1,903.2 דולר לאונקיה.

19:40

המסחר בוול סטריט מוסיף להתנהל במגמה שלילית. מדד דאו ג'ונס יורד ב-0.6%, נאסד"ק נחלש ב-0.1% ומדד S&P 500 נסוג ב-0.5%.

נפט מסוג WTI מאבד כמעט 5% למחיר של 38.65 דולר לחבית. נפט מסוג ברנט מאבד 4.2% למחיר של 40.65 דולר לחבית.

מניית ביונד מיט מזנקת ב-10% לאחר שיצרנית תחליפי הבשר הודיעה על הרחבת עסקת ההפצה שלה עם וולמארט. החל מהשבוע הבא, מוצרי ביונד מיט יוצעו ביותר מ-2,400 סניפי הרשת ברחבי ארה"ב, לעומת כ-800 עד כה.

מניות התעופה יורדות לאחר שני ימי עליות, בשל עלייה בחששות ממצב הקורונה בארה"ב. מניית יונייטד איירליינס מאבדת 4%, אמריקן איירליינס יורדת 3.7% ודלתא נחלשת ביותר מ-2%. מניית יצרנית המטוסים בואינג נחלשת בכ-1.5%.

מניית ג'י.פי מורגן מאבדת יותר מ-1% לאחר חדשות כי הבנק יישלם 920 מיליון דולר כדי ליישב שלוש חקירות אודות פרקטיקות סחר והאשמות על מניפולציות בשווקי המתכות והאג"ח הממשלתיות.

את הצד החיובי בנאסד"ק מובילות מניות החומרה, AMD מטפסת 3%, ווסטרן דיגיטל מתקדמת יותר מ-2% ומיקרון עולה בכמעט 2%. נייקי מובילה את הדאו עם עלייה של 1.6%.

18:50

מגמה שלילית בוול סטריט: הדאו מאבד 0.8%, נאסד"ק נחלש ב-0.3% ומדד S&P 500 נסוג ב-0.6%.

מחירי הנפט צוללים. נפט מסוג WTI מאבד 4.4% למחיר של 38.8 דולר לחבית, נפט מסוג ברנט יורד ב-4% למחיר של 40.7 דולר לחבית.

באירופה ננעל המסחר בירידות, כשברקע הברקזיט וחוסר הוודאות הפוליטי בארה"ב. בפרנקפורט מדד דאקס איבד 0.4%, בלונדון פוטסי 100 נחלש ב-0.5% ובפריז קאק 40 ירד ב-0.2%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי ירד ב-0.5%. לאחר חידוש המו"מ על יישום הברקזיט אותתו היום בריטניה והאיחוד האירופי כי ייקח עוד זמן להגיע להסכמה.

17:30

המסחר בוול סטריט מתנהל סביב רמות הפתיחה, עם תנועות קלות במדדים המובילים. בשעה זו עולה מדד S&P 500 בכ-0.1%, מדד נאסד"ק נסחר בצד החיובי של רמת הפתיחה ואילו הדאו בצד השלילי.

התשואה על אג"ח ממשלת ארה"ב לעשר שנים יורדת מעט ל-0.651%. הדולר נחלש מול סל המטבעות ב-0.42%. מול הין היפני מתחזק המטבע האמריקאי ב-0.1% לשער של 105.58 ין לדולר. הליש"ט מתחזקת מול הדולר ב0.3% לשער של 1.287 דולר לליש"ט והאירו מוסיף 0.6% לשער של 1.174 אירו לדולר. הנפט נחלש ונפט מסוג WTI מאבד 1.9% למחיר של 39.8 דולר לחבית. נפט מסוג ברנט מאבד 1.3% למחיר של 41.87 דולר לחבית. הזהב מתחזק ב-0.8% למחיר של 1,897.1 דולר לאונקיה.

16:40

מאקרו ארה"ב: הגירעון המסחרי של ארה"ב בתחום הסחורות גדל באוגוסט ב-3.5% לשיא של 82.9 מיליארד דולר. יבוא סחורות גדל ב3.1% ל-201.3 מיליארד דולר, בדומה לרמה שלפני פרוץ הקורונה. לעומת זאת, היצוא עלה ב-2.8% באוגוסט ל-118.3 מיליארד דולר, אך עדיין נותר נמוך בכ-13% ביחס לתקופה שלפני פרוץ המגפה.

16:30

המסחר בבורסות ניו יורק נפתח ביציבות עם נטייה שלילית קלה. מדדי דאו ג'ונס, נאסד"ק ו-S&P 500 נחלשים בכ-0.1%.

15:45

באירופה מתנהל המסחר במגמה שלילית. מדד דאקס מאבד 0.3%, פוטסי 100 יורד ב-0.4% וקאק 40% נסחר ביציבות מהצד השלילי.

בוול סטריט החוזים העתידיים צופים פתיחה יציבה במגמה שלילית קלה. לאחר נעילת המסחר בניו יורק צפוי להיערך היום העימות הראשון במרוץ לנשיאות ארה"ב והמשקיעים עוקבים אחר התוכניות שיציגו המתמודדים לשיקום כלכלת ארה"ב ממשבר הקורונה. יש מי שסבורים כי ניצחון של המועמד הדמוקרטי ג'ו ביידן יביא להגברת תוכניות הסיוע והתמריצים לכלכלה. עם זאת, באופן מסורתי השווקים נוטים להעדיף נציג רפובליקאי בבית הלבן.

14:30

החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט נסחרים ביציבות לקראת העימות הראשון בין הנשיא טראמפ למועמד הדמוקרטים לנשיאות ג'ו ביידן. 

לדברי גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי: "ישנה מידה הולכת וגוברת של דאגה מפני עלייה בתנודתיות בשווקים בעת תקופת אי-הבהירות לגבי היעדר תוצאות חד משמעיות בבחירות במשך תקופה מסוימת. תנודתיות זו צפויה להיות מושפעת מכך שהגישות באשר למדיניות כלכלית, מדיניות חוץ וסוגיות מרכזיות אחרת של המתמודדים לנשיאות שונות מאוד. מדובר בפערים ניכרים בתחומים כמו מיסוי חברות, מס רווחי הון, עלויות של שירותי בריאות, שכר מינימום, יחסי סחר חוץ, האסטרטגיה להתמודדות עם הקורונה, כמו גם הבדלים בהשקעות המוצעות בתשתיות ובאנרגיה ירוקה.

"התעוררות המסחר במכשירים פיננסיים המגנים מפני תנודתיות גוברת בשווקים סביב הבחירות החלה לבלוט עוד בראשית 2020, אך מאז הפוטנציאל לדרמה גדל מאוד וכך גוברת הפעילות בשווקי הנגזרים הרלוונטיים לכך. השווקים הפיננסים, ובמיוחד שוק ה-VIX שעוקב אחר התנודתיות במדד S&P500, כבר מצביעים על צפי לתהליך בחירות סוער במיוחד לנשיאות ארה"ב ב-3 בנובמבר, ותוצאות שעלולות להיות מבולבלות ומבלבלות מאוד", אמר בפמן. 

12:00

מגמה שלילית בבורסות אירופה. בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות ירידות קלות.

עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, מציין בסקירתו השבועית כי " לא רק בישראל הפעילות הכלכלית מתקשה להתאושש בשל העלייה המחודשת בתחלואה, הדבר קורה גם באירופה: מדד מנהלי הרכש הראשוני לספטמבר אכזב כאשר ירד ל-50.1 נקודות. אך גם פה יש שונות בין הענפים כאשר ענף התעשייה מצליח, כצפוי, להסתגל לעבודה במגבלות הריחוק החברתי וכך סנטימנט החברות בענף עלה לרמה הגבוהה ביותר מזה קרוב ל-3 שנים במיוחד הביקושים ליצוא. הדבר מטיב במיוחד עם גרמניה בה התעשייה מהווה משקל גבוה מהתוצר. מנגד, כצפוי, ענפי השירותים מתקשים לתפקד, במיוחד תיירות, הסעדה ותרבות שמהווים משקל גבוה מהתוצר במיוחד במדינות הפריפריה".

"להערכתנו, ההיחלשות הזו בספטמבר תגלוש לרבעון האחרון של השנה ותוביל את הבנק המרכזי לעדכן כלפי מטה את תחזיותיו ולאחר מכן להרחיב את מדיניותו, דבר שאיננו תומך בחוזקו של האירו. אך אנו חוששים שלאור קצב התגובה האיטי של הבנק הדבר לא יקרה לפני ההחלטה האחרונה בדצמבר", כותב קליין.

10:00

המסחר בבורסות אירופה נפתח בטריטוריה האדומה. מדד הדאקס הגרמני מאבד 0.6%, הקאק הצרפתי יורד ב-0.4 והפוטסי הבריטי משיל 0.3% מערכו.

07:35

יום המסחר בבורסות אסיה מתנהל במגמה מעורבת, לאחר שאתמול נרשמו עליות חדות בניו יורק. במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות קלות.

בטוקיו רושם מדד מדד הניקיי ירידה של כ-0.5% ואילו מדדי המניות בשנחאי, הונג קונג וסיאול מטפסים בשיעורים קלים.

מניית ZTO אקספרס מזנקת ב-9% ביום המסחר הראשון שלה בהונג קונג.

מספר החולים המאומתים בקורונה בארץ ובעולם ממשיך לעלות. מספר המתים מנגיף הקורונה ברחבי העולם חצה את רף המיליון, על פי נתונים של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס. ארבע מדינות אחראיות על כמחצית מכלל המתים, לפי הנתונים המדווחים - ארצות הברית, ברזיל, הודו ומקסיקו. 

בארה"ב חצה מספר המתים מקורונה את רף ה-200,000 ויותר מ-7 מיליון אזרחי המדינה נדבקו בנגיף, יותר מכל מדינה אחרת על פני כדור הארץ. על פי ג'ונס הופקינס, נגיף הקורונה שהוכרז כמגפה עולמית לפני למעלה מחצי שנה, היכה כמעט בכל מדינה ברחבי העולם, ופגע בכלכלה העולמית, תוך כדי שגרם למיליוני מובטלים, סגירת עסקים והשבתת מערכות חינוך. 

בגזרת הסחורות, הזהב חזר לטפס בימים האחרונים וגם היום נסחר בעלייה קלה סביב 1,888 דולר לאונקיה (חזה לדצמבר). הנפט מסוג ברנט רושם ירידה קלה לרמה של 42.25 דולר לחבית. הדולר נחלש בכ-0.1% מול האירו ונסחר סביב 1.167 דולרים לאירו.

היום (בשעות הערב בארה"ב) יחול העימות הראשון בין הנשיא דונלד טראמפ למועמד המפלגה הדמוקרטית גו' ביידן. ה"ניו יורק טיימס" חשף אתמול כי טראמפ לא שילם במשך 10 שנים מס הכנסה וכי יש לו חובות והלוואות בסך של יותר מ־400 מיליון דולר. הכתבה מתפרסמת בזמן רע מאד לנשיא טראמפ - פחות מ-40 יום לפני הבחירות שייערכו ב­-3 בנובמבר. התחקיר מעלה את ההוכחות החותכות ביותר, עד כה, כי האימפריה העסקית של הנשיא אינה מצליחה כפי שהוא טען במשך שנים רבות בראיונות ונאומים. 

עוד כתבות

השדות הסולאריים של חברת דוראל / צילום: תמר מצפי

מכרז החשמל האמריקאי ננעל על מקסימום והקפיץ את מניות האנרגיה הישראליות

הביקוש הגדול לחשמל בארה"ב מואץ בעיקר בשל בנייה מהירה של חוות שרתים ● היצרניות הישראליות הפועלות בארה"ב, כמו OPC שזכתה היום בחלקים ממכרז של רשת אספקה מרכזית, נהנות מהמצב בשוק באופן מובהק

כך טיפס מיקי פדרמן לצמרת  עשירי ישראל / צילום: AI

כך טיפס מיקי פדרמן לצמרת עשירי ישראל

בעשור האחרון קפץ שוויו של איש העסקים מיקי פדרמן מ-6 מיליארד שקל ל-35 מיליארד ● המלונאי שנכנס בעסקת מיזוג לתעשייה הביטחונית, כמעט במקרה, רכב על מרוץ החימוש הגלובלי - והתברג לצמרת הישראלים העשירים בעולם ● מיהו הטייקון המסתורי שמתעקש להישאר מתחת לרדאר?

ויקטור בהר / צילום: ענבל מרמרי

הכלכלן הבכיר שמעריך: מחירי הדירות ימשיכו לרדת, עד לנקודה הזו

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● ויקטור בהר, הכלכלן הראשי של בנק הפועלים, בראיון לפודקאסט "כוחות השוק" של גלובס, מדבר על "החטא הקדמון" שרבים בשוק ההון מתעלמים ממנו: "הגירעונות גבוהים, אין ארוחות חינם", ועל המורשת החשובה שסיפקו לישראל "נערי האוצר" ● וגם: למה הורדת הריבית לא החזירה את הרוכשים לשוק הנדל"ן

תומר ראב''ד, יו''ר קבוצת בזק / צילום: אוראל כהן

האקזיט הענק של פורר וסרצ׳לייט: ביקום מחלקת 2.8 מיליארד שקל לבעלי המניות

כחודש לאחר שהשלימה את מכירת מניותיה בבזק, בי קומיוניקיישן הולכת לפירוק ותחלק את המזומן שבקופתה לבעלי המניות ● קרן סרצ'לייט תקבל 1.86 מיליארד שקל, ודוד פורר יקבל 350 מיליון שקל

חאן יונס שברצועת עזה / צילום: ap, Jehad Alshrafi

שינוי הכיוון של האו"ם: "אין רעב בעזה"

בניגוד לדוח הקודם באוגוסט, הדוח הנוכחי של IPC קובע כי לא זוהה רעב באף אזור ברצועה ● מבצע "מאחורי הגב": המעורבות האיראנית – והמידע שסיפק הפעיל בחקירה אחרי שהובא לישראל לפני שנה ● שגריר ארה"ב מייק האקבי: "אני חושב שיש מעורבות של ישויות זרות שמתדלקות את הקולות נגד ישראל גם בימין האמריקני" ●  צילם את נמל חיפה ובתי הזיקוק: שב"כ עצר אזרח בחשד לריגול עבור איראן ● עדכונים שוטפים

כלי טיס חשמלי של AIR / צילום: באדיבות חברת AIR

הסוף לשיירות? הסטארט-אפ הישראלי שמטיס 250 ק"ג אספקה ללוחמים

אירונאוטיקס חתמה על הסכם שיתוף‏־פעולה עם התאגיד הביטחוני ההונגרי ● הסטארט־אפ הישראלי שמוביל בפיתוח כלי טיס חשמליים מתקדמים ● החברה שמאפשרת להטמיע בטנקים מערכות שיגור של כטב"מים מתאבדים ● ופיקוד החלל האמריקאי מחזק את מערך ההגנה בנמל התעופה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

חיסכון בגמל / צילום: Shutterstock

התקרה בגמל להשקעה מתעדכנת: כמה ניתן יהיה להפקיד בשנה הבאה?

בקופות הגמל להשקעה ניתן כיום להפקיד סכום של עד 81.7 אלף שקל בשנה וליהנות מהטבת מס משמעותית ● החל מ-1 בינואר התקרה מתעדכנת בהתאם לאינפלציה

רשות המסים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי; צילומים: איל יצהר, shutterstock

חשד: מנהלים בחברת יזמות הגישו תביעה כוזבת לקרן הפיצויים בסך 40 מיליון שקל

שני המנהלים טענו כי למבנה בת"א נגרמו נזקים בהיקף 40 מיליון שקל כתוצאה מהדף של טיל איראני שנפל באזור - אך מהחקירה עולה חשד כי מאז 2021 המבנה מוכר ע"י העירייה כלא ראוי למגורים ● השניים חשודים בקבלת דבר במרמה, לאחר שקיבלו מהמדינה כ-2 מיליון שקל על בסיס התביעה ● לבקשת החשודים, שמם נאסר בשלב זה לפרסום

וול סטריט / צילום: Shutterstock

עליות בוול סטריט; אנבידיה ואורקל מזנקות, נייקי נופלת ב-10%

יציבות בבורסות אירופה ● אורקל הצטרפה לקבוצת משקיעים שאמורה להוביל את פעילות TikTok בארה״ב ● נייק: שיפור בארה"ב, ירידה חדה במכירות בסין ● בוול סטריט נערכים ליום פקיעת האופציות הגדול בהיסטוריה ● הבנק המרכזי של יפן החליט להעלות את הריבית במדינה ל-0.75%, הרמה הגבוהה ביותר מאז 1995

חתימה על צוואה / אילוסטרציה: Shutterstock

ההורה לא מימש את זכויותיו ונפטר. האם יורש רשאי להגיש תביעה בשמו?

בת הגישה בשם אמה המנוחה תביעה נגד אחיה, בדרישה לבטל עסקת מתנה של מקרקעין שביצע אביהם המנוח ● הבת טענה כי מחצית מהזכויות במקרקעין שייכות לאם מכוח נישואי הוריהם, ולכן האב לא היה רשאי להעניק במתנה זכויות שאינן בבעלותו ● מה קבע ביהמ"ש?

KGM טורס הייבריד / צילום: יח''צ

עם מנוע מסין והחל מ-180 אלף שקל: הקוריאנית החדשה שתתחרה ביונדאי וטויוטה

היצרנית הקוריאנית חדורת המוטיבציה נכנסת לפלח ההיברידי באמצעות "קיצור דרך": KGM טורס הייבריד כולל מערכת הנעה מוכחת מתוצרת BYD ● העיצוב קשוח, צריכת הדלק נמוכה יחסית ורמת האבזור מכובדת ביחס למחיר, אבל השכנים מקוריאה מציבים תחרות קשה

התחזית של חברות הדירוג / צילום: Shutterstock

הלייזר ישנה את התמונה, הדיור ייתקע - ומה עם יוקר המחיה? תחזית חברות הדירוג ל-2026

לאחר שנה אדירה לתעשיות הביטחוניות, ב־S&P מעריכים מעלות כי "נראה מעבר מייצור התקפי לייצור הגנתי", וכי הלייזר "ישנה את התמונה" ● מידרוג צופה כי מחירי הדירות הגבוהים, יוקר המחיה והצפי להמשך שחיקה במחירים צפויים להגביל את חזרת הביקושים בענף

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי יוסף

הדוח הסופי של האוצר: מס מדורג על רווחי הבנקים שמעל ל-50% ביחס לשנים קודמות

לפי הדו"ח הסופי של הצוות הבין משרדי: העלייה החריגה בשיעורי הרווחיות של הבנקים נובע מהריבית הגבוהה ומסביבה תחרותית מוגבלת וריכוזית ■ אגף התקציבים ונציג בנק ישראל התנגדו: "הכיוון שהתגבש בדוח הסופי, לא שיקף את הלך הרוח במהלך דיוני הצוות"

פינוי פצועים משדה הקרב / צילום: דובר צה''ל

הכשרה ממומנת ועבודה מובטחת: כך המדינה משלבת פצועי צה"ל בענף הסייבר הלוהט

מיזם ייחודי של משרד הביטחון מכשיר בשנה האחרונה פצועי צה"ל בתחום הסייבר, במטרה להעניק להם נתיב תעסוקתי חדש ● גם המדינה מרוויחה מכך - כוח אדם איכותי בתחום שזקוק לו ● מאור, משתתף בתוכנית: "הרגשנו שקופים, וראו אותנו"

שכונת הדר יוסף / צילום: ויקיפדיה

השכונה הוותיקה בצפון ת"א משתנה: מגדלים עם הרבה פחות חניה

התחדשות עירונית רחבת־היקף מתקדמת בתל אביב וברמת גן עם מאות דירות חדשות, בהן דיור בהישג יד להשכרה וללא חניה בחלק מהמתחמים ● קטה גרופ נכנסת לשוק ההון עם גיוס אג"ח ראשון ● ורובי קפיטל והפניקס סגרו עסקת מימון בהיקף של יותר מחצי מיליארד שקל לפרויקט מגורים בירושלים ● חדשות השבוע בנדל"ן 

מטוס של וויזאייר / צילום: Shutterstock

החל ממרץ: הטיסה הבינלאומית הראשונה שתצא משדה התעופה רמון

לגלובס נודע כי הקו הראשון שחברת הלואו קוסט וויזאייר תפעיל מנמל התעופה רמון יהיה קו בודפשט-אילת ויפעל כבר מחודש מרץ הקרוב ● המהלך הוא חלק מהקמת בסיסי הפעילות של החברה בישראל ומההסכמות שהושגו במו"מ עם משרד התחבורה

משקיע מודאג בבורסת ניו־יורק, האם הבועה בדרך? / צילום: Shutterstock

ההשוואות המטרידות בין טירוף הבינה המלאכותית לבין בועת הדוט־קום

אנליסטים שוריים מתכחשים לאפשרות שמתפתחת כיום בועת AI בדומה לבועת הדוט־קום בשנות ה־90 ● הדמיון אכן קיים, ובדיוק כמו אז - משקיעים מקווים כי הטכנולוגיה החדשה תספק צמיחה ורווחים גבוהים מהרגיל ● ובכל זאת, יש גם כמה הבדלים מהותיים

הקמפוס של אנבידיה שצפוי לקום בקריית טבעון (בעיגול: ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה) / צילום: באדיבות אנבידיה

הארנונה שתגיע לקריית טבעון והמועצה שתקבל פרס ניחומים: 5 הערות על הקמפוס החדש של אנבידיה

מהארנונה, דרך המפסידה הגדולה ועד הקיבוץ הקטן שמרוויח בעקיפין: פרטים חדשים על העסקה של אנבידיה בקריית טבעון שמתקדמת בצעדי ענק

ניר וברית בן עמרם, בעלי בלונדי גריל צ'יז / צילום: משה ניסים

"רעדתי מפחד": בית הקפה שממציא את עצמו מחדש אחרי שנים סוערות

ברית וניר בן עמרם נאלצו לסגור את העסקים שלהם בקורונה, ותכננו לפתוח בית קפה בצפון ב-8 באוקטובר 2023 ● מאוחר יותר, כשפתחו בירושלים, החלה המלחמה עם איראן: "חיילים צוחקים איתי שפעם הבאה אשלח להם צו 8 מראש" ● ולמרות הכול, הם מצליחים להגשים את החלום שלהם: "אפשר לקנות אלף מאפים טעימים, אבל אנחנו רוצים לעורר באנשים זיכרונות"

עד כמה האנטישמיות מזנקת באוסטרליה? / צילום: ap, Mark Baker

הנתונים חושפים: עד כמה האנטישמיות מזנקת באוסטרליה?

הפיגוע הקטלני בסידני היכה את העולם בהלם, אבל האם הכתובת הייתה על הקיר? ● התמונה העולה מהנתונים היא חד משמעית: האנטישמיות באוסטרליה מזנקת, ומגיעה לרמות שהמדינה לא ידעה כמותן ● וגם: איך מושפעות מזה הקהילות היהודיות?