גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עסק ביש: התחקיר של ה"ניו יורק טיימס" גנב לטראמפ את ההצגה

11 שנה הנשיא לא שילם פרוטה ● במשך שנתיים הוא שילם 750 דולר, 10% מן המס של מורה בבית ספר יסודי ● 24 שעות לאחר שחגג את מועמדות השופטת השמרנית איימי קוני בארט כמחליפתה של רות ביידר גינסבורג, שומות המס גנבו לו את ההצגה ● 35 ימים לבחירות, הנשיא בצרות

הנשיא טראמפ במסיבת עיתונאים בבית הלבן ביום בו פורסם התחקיר  / צילום: Carolyn Kaster, Associated Press
הנשיא טראמפ במסיבת עיתונאים בבית הלבן ביום בו פורסם התחקיר / צילום: Carolyn Kaster, Associated Press

חמש שנים ניסתה התקשורת לפענח את חידת המסים של דונלד טראמפ. הוא השתמט מלתת פומבי לשומותיו מאז 2015, כאשר התחיל את מסעו הלא-סביר אל הבית הלבן. בחודשים הראשונים של המסע ההוא, השומות היו קוריוז, מפני שמועמדותו הייתה קוריוז. כאשר היא חדלה להיות קוריוז, השומות נעשו קוץ בבשרו.

מאחר שהבשר הזה מוגן על ידי עור עבה, טראמפ לא התקשה לצפצף על המוסכמות. אז מה אם כל הנשיאים והטוענים לנשיאות בחצי המאה האחרונה (מאז ריצ'רד ניקסון) פירסמו את שומותיהם? כללי ההתנהגות שלהם אינם חלים עליו.

הוא מעולם לא רקע ברגלו ואמר שהשומות אינן מעניינו של הבוחר. הוא רק חזר ואמר, כי אין הוא יכול לפרסם אותן כל זמן ששלטונות המס בודקים את ספריו. ובודקים. ובודקים. ובודקים.

האמת היא שאין כל סתירה בין בדיקת ספרים לפרסום. זה עניינו של המפרסם בלבד. אבל זה מה שהוא אמר, וזה לא הפריע במיוחד לתומכיו. הנשיא הזה הרגיל את הציבור במרוצת השנים בתביעתו ליחס מיוחד בשורה של עניינים. גם מעקמי החוטם התרגלו כבר למשוך בכתפיהם כל אימת שהוא דורש יותר.

שני סקופים על מס הכנסה

בעיר עתירת-הדלפות כוושינגטון, שבה שיחות פרטיות של הנשיא מגיעות אל העמודים הראשונים כמעט בזמן-אמת, לא נמצאו מדליפים ממס ההכנסה. הסיבה היא שהדלפה כזאת היא פגיעה בפרטיות, שהחוק מעניש בחומרה: עד חמש שנות מאסר, קנס של רבע מיליון דולר.

לפני שנתיים בדיוק, ה"ניו יורק טיימס" הצליח להניח את ידיו על שומה ישנה של טראמפ, משנות ה-90. היא הייתה עסיסית כלשעצמה, וגילתה שטראמפ קיבל 413 מיליון דולר מאביו. הגילוי הזה ניקב את בלון יומרותיו להיחשב ל"סיפור הצלחה עצמי".

עיתון ״הניו יורק טיימס" על טראמפ: כותרת ראשית שלועגת לדיווחי המס שלו על ״הפסדים כרוניים״ ועל ניסיונותיו להעלים מס / צילום: צילום מסך

ה"טיימס" פירסם את הסיפור ערב בחירות אמצע-הקדנציה לקונגרס. קשה לדעת איזו השפעה, אם בכלל, הייתה לגילוי ההוא - אבל הרפובליקאים איבדו את הרוב שלהם בבית הנבחרים, ונשיאות טראמפ עוקרה מכוחה התחיקתי, מפני שבארה"ב נחוצה הסכמה של שני בתי הקונגרס כדי לחוקק. לימים נודע, שהמדליפה הייתה מרי טראמפ, בת אחיו של הנשיא, הרוחשת טינה עמוקה לדודה.

איננו יודעים מי הדליפו את השומות החדשות, הנוגעות ל-17 שנה (לא כולל השנתיים האחרונות). זה הרבה מאוד, מסדר הגודל של "ניירות הפנטגון", שה"ניו יורק טיימס" פירסם ב-1971. הניירות ההם טלטלו את סיפי הפוליטיקה האמריקאית, מפני שחשפו שנים של רמייה בניהול מלחמת וייטנאם וערערו את אמון הציבור בממשלתו במידה ששינתה את מהלך ההיסטוריה.

קשה לדעת מה יקרה הפעם. הטענה כלפי טראמפ אינה שהוא הפר את החוק, אף כי גם זה ייתכן. הטענה היא שהוא ניצל וחזר וניצל כל פרצה אפשרית, גם לאחר שנבחר לנשיא, כדי להשתמט מתשלום מס. אף כי הוא נהג להגיד, לפחות מאז 2011, שהוא "משלם הרבה מאוד" מסים, הוא לא שילם כלל מסים במשך 11 שנה, שילם רק 750 דולר בכל אחת מן השנתיים האחרונות של השומות, והצליח לקבל החזר מס של (כיעכוע קל של הגרון) 72 מיליון דולר.

השורה התחתונה: אפס

כללית, טראמפ עשה מה שעושים אנשים עשירים מאוד. לפני 35 שנה נסערה אמריקה, כאשר נודע שהאישה העשירה-ביותר-בשכונה, אשת הנדל"ן ליאונה הלמזלי, אמרה, כי "רק אנשים קטנים משלמים מסים". אנשים קטנים ספקו כפיים, ואנשים גדולים חרקו שיניים מפני שבשביל מה היא הייתה צריכה להיות כה לא-דיסקרטית.

הפרסום ב"ניו יורק טיימס" מראה, כי בשעה שטראמפ התחיל את מערכת הבחירות שלו לנשיאות, והרבה לדבר על הצלחותיו כאיש עסקים, רואי החשבון שלו הגישו את שומת המס שלו, שבשורתה התחתונה הופיעה הספרה "אפס". הוא אמנם הרוויח ב-2014 קצת יותר מ-600 מיליון דולר (בעיקר מתכנית הריאליטי המפורסמת שלו, 'המתמחה'). אבל הוא דיווח על הפסדים כבדים במועדוני הגולף שלו, בארה"ב ובאירופה (315 מיליון דולר מאז 2000), בבית המלון המפורסם שלו בוושינגטון (55 מיליון) ובחברת שירותי הנדל"ן שלו (134 מיליון דולר מאז 2000).

כאשר ה"טיימס" פירסם את שומותיו משנות ה-90, הוא תירץ את הפסדיו בפחת. הוא חזר בזה על ההסבר שנתן בוויכוח הטלוויזיוני עם הילרי קלינטון ב-2016. אז הוא אמר, "אני אוהב פחת".

הממשלה טיפשה, אני פיקח

עורך דינו של טראמפ בשנים ההן היה מייקל כהן, שלימים העיד נגדו בוועדה של בית הנבחרים (ונידון למאסר על הונאה). כהן טען אז, כי טראמפ הראה לו צ'ק שמן מן הממשלה הפדרלית, ואמר לו כי הוא "מתקשה להאמין לטיפשותה של הממשלה, המחזירה כסף למישהו כמוני".

טראמפ מעולם לא הסתיר את נכונותו להשתחל דרך פרצות. במהלך מסע הבחירות שלו, ב-2016, הוא אפילו זקף את הצלחתו להערים על שלטונות המס לזכות "פיקחותו". אחר כך הוא הרחיב את השימוש הזה, וטען כי הוא ייטיב יותר מכל אדם אחר לסגור את הפרצות בחוקי המס, מפני שהוא מכיר אותן על בוריין.

אבל תרומתו למערכת המסים הייתה שונה לחלוטין: הוא חתם ב-2017 על רפורמה שכללה הפחתה מסיבית של המסים על תאגידים (ל-21%) ועל רווחים מעבר לים; והורדה קטנה של תקרת המס השולי. הרפורמה הגדילה לעומת זאת את יכולת התימרון של מסדרי-מס. היא העניקה לעסקים את היכולת לנכות 20% מן המס המוטל עליהם, אם שיעור המס הזה זהה לשיעור המס הפרטי המוטל על הבעלים. התוצאה המדהימה היא שכמה מן התאגידים הגדולים ביותר באמריקה אינם משלמים מס הכנסה. זה כולל את אמזון, את נטפליקס ואת יבמ.

זה כולל כמעט ללא ספק גם את זה המכונה 'ארגון טראמפ', אם כי השומות שפרסם ה'ניו יורק טיימס' מסתיימות ב-2017, ואינן כוללות את השנתיים שחלפו מאז הוחלה הרפורמה.

הכול כמובן מביך מאוד בשביל נשיא, העומד חודש לפני בחירות, כאשר הרוח נושבת נגדו, וכל הסקרים מסכימים שהוא נמצא בפיגור של חמישה עד עשרה אחוזים אחרי יריבו הדמוקרטי ג'ו ביידן.

מטה ביידן הוציא אתמול תשדיר לא בלתי צפוי, המגלה את גובה מס ההכנסה של בעלי מקצוע צנועים מטראמפ. בשעה שנשיא ארה"ב שילם 750 דולר בשנה, מורה בבית ספר יסודי שילמ/ה 7,239 דולר, כבאי/ת שילמ/ה 5,283 דולר, מפקח/ת בנייה שילמ/ה 16,447 דולר ואח/ות בבית חולים שילמ/ה 10,216 דולר.

חייב 421 מיליון דולר

זה מצב עניינים העשוי לקומם אנשים בלי קשר להעדפותיהם הפוליטיות. בתור שכזה הגילוי ב"טיימס" תקע מקל בגלגלי טראמפ בשלב קריטי לחלוטין של מערכת הבחירות.

אבל מעבר להקנטה ולנזק הפוליטי, הפרסום מגלה שתי בעיות עם פוטנציאל חמור למדי בשביל טראמפ:

ביקורת הספרים שעושים שלטונות המס בעקבות ההחזר של 72 מיליון הדולר, שניתן לו ב-2010, זה שהביא אותו לביטוי פרטי של זלזול ב"טיפשותה של הממשלה". אם הוא יידרש להחזיר את הכסף, הסכום יהיה גדול מ-100 מיליון דולר.

בתוך ארבע שנים יגיע מועד פירעונם של רוב חובותיו של טראמפ, 421 מיליון דולר. אלה אומנם חובות עסקיים, אבל הוא העניק לבנקים ערבות אישית. אם הוא יחזור וייבחר, הבנקים יצטרכו להחליט אם לתבוע מנשיא מכהן לפרוע את חובותיו, או להסתכן בעיקול רכושו.

מעמד הניצחון של הימין

אין קושי לנחש שטראמפ בילה את 48 השעות האחרונות בחריקת שיניים. הגילוי ב"טיימס" בא 24 שעות לאחר רגע של הצלחה דרמטית, נדירה מאוד בימים האלה, כאשר טראמפ הודיע כי בחר בשופטת הצעירה איימי קוני בארט כמחליפתה של רות ביידר גינסבורג עליה השלום. ההודעה בגן הוורדים של הבית הלבן הייתה מעמד ניצחון של הימין האמריקאי, בייחוד של הימין הנוצרי, שטראמפ זקוק עד ייאוש לתמיכתו המסיבית בבחירות.

שומות המס גנבו לו את ההצגה. מקצועני בחירות רפובליקאים ספקו את כפיהם לנוכח תוחלת החיים הקצרצרה של הצגת השופטת בארט. טראמפ כבר הכריז שהגילויים החדשים הם "פייק ניוז", אבל דחה את ההזמנה לגלות מרצונו את שומותיו.

היום (ג') הוא יום גורלי במערכת הבחירות. הערב (שעון ארה"ב, רביעי לפנות בוקר בארץ) ייפגשו טראמפ וביידן לוויכוח הטלוויזיה הראשון שלהם. לשניהם יש כמובן מה להפסיד, אבל בשביל טראמפ הוויכוח הזה, והשניים שיבואו בעקבותיו, הם עניין של להיות-או-לחדול.

סגנונו כאשר הוא נדחק אל הפינה מוכר וידוע. ב-2016 הסגנון הזה הועיל לו נגד הילרי קלינטון הפגיעה והלא-פופולרית. האם הוא יועיל לו הערב? האם ענייני המס יטילו צל כבד וארוך על הנשיא? האם ביידן, שגילה כשרון ויכוח מוגבל מאוד במהלך הבחירות המקדימות של מפלגתו, יצליח לעמוד על שלו, מבלי להתפתות להתגרויותיו הצפויות של הנשיא?

אין זה כלל מן הנמנע שאנחנו מגיעים אל סופן של 72 השעות שיכריעו את גורל המערכה: ממינוי השופטת, עבור דרך גילויי המס וגמור בוויכוח. בהתחשב בזה שהמוני מצביעים כבר התחילו להצביע, אם בקלפיות מוקדמות ואם באמצעות הדואר, אפשר שאין זה בלתי סביר להניח כי בהיעדר יכולת מיידית מוכחת של הנשיא לסגור את ההפרש הסיכוי לסגור נשמט והולך מידיו.

רשימות קודמות ב-yoavkarny.com וב-https://tinyurl.com/yoavkarny-globes
ציוצים (באנגלית) ב-twitter.com/YoavKarny

עוד כתבות

אזור פגיעת הטיל האיראני בתל אביב / צילום: ap, Oded Balilty

הסיוע המיידי למפונים במלחמה עם איראן: 500 שקל בלבד

משרדי ראש הממשלה, האוצר והפנים הודיעו כי אושר מתווה פיצוי מיידי למי שבתיהם נפגעו במהלך המבצע כך שאינם ראויים למגורים: 500 שקל לתושב ו-1,500 שקל לרשות המקומית ● המתווה דומה לזה שאושר במהלך מבצע "עם כלביא" ביוני האחרון

נמל התעופה בן גוריון ריק מנוסעים לאחר מבצע עם כלביא, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

לא יחזרו עד 7 במרץ לפחות: חברות התעופה הזרות שהתחילו לבטל טיסות

המרחב האווירי בישראל נסגר אמש בעקבות ההתפתחויות הביטחוניות, ונכון לעכשיו הסגירה מוגדרת עד יום שלישי ● עם זאת, חברות התעופה החלו להאריך את הביטולים מעבר למועד זה ● קבוצת לופטהנזה וחברת Wizz Air הודיעו כי טיסותיהן לישראל יושבתו עד 7.03 כולל

שדה התעופה בדובאי לאחר פגיעת הטיל האיראני / צילום: ap, Altaf Qadri

"סוף עידן היציבות והשקט": מדינות המפרץ סופגות נזקים של מיליארדי דולרים

מדינות המפרץ, שניסו לשמור על ניטרליות יחסית במערכה, מוצאות עצמן בחזית האש -מאות שיגורים, עשרות פגיעות ישירות ונזק למלונות, מגדלי יוקרה ותשתיות תעופה ● ההסלמה מטלטלת את מנועי הצמיחה המרכזיים של המפרציות ומציבה סימן שאלה מעל המודל הכלכלי שבנו על יציבות, יוקרה וביטחון

יירוטים / צילום: Shutterstock, GERSHBERG Yuri

המומחית שמסבירה: למה איראן לא מצליחה לייצר מטחים משמעותיים

"אם לאיראן הייתה יכולת להוציא מטח כבד היינו רואים אותה כבר", אומרת הילה חדד־חמלניק, מנכ"לית Moonshot ובעבר חברה בצוות הפיתוח של כיפת ברזל ● לדבריה, מערך הטילים האיראני נפגע קשות ביוני האחרון - נתון שמקל על ההגנה האווירית הישראלית ● עם זאת, היא מדגישה: הסכנה לא חלפה, וגם שברי טילים עלולים לגרום לנזק כבד

אזור הפגיעה בגוש דן / צילום: מד''א

הרוגה ו-20 פצועים בפגיעה ישירה בת"א

אחד נפצע קשה, היתר בינוני וקל ● גופת המנהיג העליון אותרה בין ההריסות. התיעוד הוצג לנתניהו ● טראמפ אישר שחמינאי חוסל ● אזעקות רבות לשטח ישראל משעות הבוקר • משמרות המהפכה תקפו עם כטב"מים וטילים בסיסים אמריקאיים במזרח התיכון; בדובאי, כוויית ובחריין נרשמו פגיעות ישירות • חיל האוויר ביצע את מטס התקיפה הגדול ביותר אי-פעם • עדכונים שוטפים

איך תגיב הבורסה למלחמה מול איראן / צילום: Shutterstock

המומחים אופטימיים לגבי כיוון השווקים במלחמה. מה בכל זאת יכול לשבש את המצב?

מתן שטרית, הפניקס: "אחרי שהאבק שוקע, השווקים נוטים לחזור למגמה חיובית" ● מודי שפריר: "המגמה בתחילת המסחר תלויה בתוצאות שילכו ויתבהרו לגבי הצלחת המתקפה" ● אלדד תמיר: "בטווח הקצר מחירי האנרגיה יעלו, הדולר צפוי להתחזק והבורסות ירדו"

עשן בטהרן לאחר התקיפה המשולבת של ישראל וארה''ב / צילום: AP

"אנשים ברחוב מחייכים זה לזה": איך העם האיראני מגיב למלחמה

הפעולה הצבאית של ארה"ב וישראל עוררה בהלה למזון, מים ומחסה ● חלק מאזרחי איראן מודאגים, אך רובם התעודדו מן הדיווח על מותו של מנהיג המדינה: "אני בוכה משמחה. עוד דיקטטור איננו"

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן במיצרי הורמוז / צילום: ap, Zachary Pearson

בזו אחר זו: חברות הספנות הגדולות עוצרות את הפעילות במיצרי הורמוז

חברות כמו מארסק והפג-לויד, כמו גם MSC ו-CMA CGM, הורו לספינותיהם להישאר במים בטוחים ולא להתקרב לאזור המלחמה הפעיל של המפרץ הפרסי ● עפ"י דיווחים, ישנן כרגע 170 ספינות שתקועות במפרץ ● כיצד יושפעו מחירי הנפט?

ביג פאשן גלילות / צילום: טלי בוגדנובסקי

קנס מלחמה: קונים ליד הבית ומשלמים עוד 30%. וגם: המוצר שהביקוש אליו זינק

כמו במערכה האיראנית הקודמת, גם הפעם ביג היו הראשונים להודיע על הקלות, מליסרון והכשרת היישוב הצטרפו, אך בעזריאלי טרם התקבלה החלטה ● ברשת הסטוק מדווחים על עלייה ברכישת מוצרים לבית, ובעולם הקולנוע והחשמל על ביקושים למסכי טלוויזיה קטנים

המומחים מסבירים - כך חיסול חמינאי ישנה את המציאות / צילום: Shutterstock

"התחיל עידן חדש באיראן": המומחים מסבירים - כך חיסול חמינאי ישנה את המציאות

החיסול ההיסטורי של המנהיג העליון עלי חמינאי דוחף את איראן לצומת של הכרעות ● מי יהיה היורש, איך מדיניות החוץ האיראנית תשתנה - ומה יקרה למנגנון הדיכוי הפנימי? ● המומחים מנתחים את ההתפתחויות ומעריכים: בלי השינויים האלה, המשטר האיראני יקרוס ● גלובס עושה סדר

אנשים במקלט בשל מתקפת טילים מאיראן / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום במשק: מי רשאי להיעדר מהעבודה והאם מקבלים שכר

בעקבות המתקפה באיראן הוכרז מצב מיוחד בעורף. באילו נסיבות מותר להישאר בבית, האם המעסיק רשאי לפטר עובד שלא הגיע, והאם ממשיכים לקבל שכר – כולל במפעלים המוגדרים "חיוניים"? ● גלובס עושה סדר

ההתרעה של פיקוד העורף

קטן אך דרמטי: פיקוד העורף הוציא פיצ'ר חדש

עם פתיחת המערכה מול איראן, בפיקוד העורף הוסיפו התראה חדשה - שתתקבל גם דרך האפליקציה וגם כהודעה אישית ותגיד לכם מתי אפשר לצאת מהמרחב המוגן ● המשמעות: ההתרעות לנייד יוכפלו, אך גם יהיה כיסוי טוב יותר למי שאין חיבור לאינטרנט או קליטה בממ"ד

צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הטבות הבנקים במלחמה: דחיית תשלומים, הלוואות ללא ריבית ותוספת גלישה לתקועים בחו"ל

הגופים הפיננסיים מציעים הקלות לאוכלוסיות השונות ● בנק לאומי מציע הקפאת משכנתא לשלושה חודשים; בנק הפועלים מציע חבילת גלישה והגדלת מסגרות בכרטיסי אשראי לשוהים בחו"ל; וישראכרט מציעה מוקד ייעודי לשוהים בחו"ל ודחיית הלוואות

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

חלק ממאגרי הגז ומתקנים בבזן הושבתו, תחנות הכוח עוברות לדלק חירום

בהנחיית שר האנרגיה הופסקה זמנית הפקת גז מחלק מהמאגרים, ומשק החשמל נשען כעת על דלקי חירום ופחם ● בבזן צופים עלייה בפליטות בעקבות הדממת מתקנים ● היחידות הפחמיות בחדרה עשויות לפעול ללא מגבלת שעות במצב חירום

נתב''ג / אילוסטרציה: עידו וכטל, ארקיע

נתקעתם בחו"ל? מתי ואיך תוכלו לחזור לישראל

המרחב האווירי סגור, ונתב"ג מושבת לפחות עד יום שלישי, ובינתיים כ־150 אלף ישראלים שוהים בחו"ל ואינם יכולים לשוב ארצה ● במשרד התחבורה נערכים למבצע דרך האבים מרכזיים באירופה, בארה"ב ובאסיה, ובמקביל נשקלת האפשרות לצו חירום שיצמצם זמנית את חובות חברות התעופה כלפי הנוסעים ● איך ייראה מבצע החילוץ, ומתי יתאפשר לטוס חזרה לישראל? ● גלובס עושה סדר

צילומים: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי מס רווחי יתר: האם משרד האוצר והבנקים בדרך להסכם פשרה

בזמן שוועדת הכספים ממשיכה לדון בתוכנית להטלת מס רוויח יתר קבוע על הבנקים, מאחורי הקלעים מתגבשת הצעת פשרה: היטל "חד פעמי" שיניב לקופת המדינה עד 1.4 מיליארד שקל ● ברקע, המערכה באיראן צפויה להגדיל את הגירעון ובאוצר צריכים מקורות למימון המבצע

זירת הפגיעה הישירה בבית שמש / צילום: Reuters, Ammar Awad

9 הרוגים בפגיעה ישירה בבית שמש; טראמפ: המנהיגים החדשים של איראן רוצים לדבר - והסכמתי

כ-20 פצועים בפגיעה ישירה באזור בית שמש; 4 מבנים קרסו, חשש ללכודים, 6 בני אדם מנותקי קשר ● צה"ל בגל הפצצות בטהרן; נתניהו: "התקיפות רק יתגברו" ● כ-100 אלף משרתי מילואים גויסו ● מסינוואר, דרך נסראללה ועד חמינאי: צה"ל הודיע - השלמנו את חיסול צמרת בכירי ציר הטרור האיראני במזרח התיכון ● צבא ארה"ב: 3 חיילים נהרגו ו-5 נפצעו קשה במבצע באיראן ● עדכונים שוטפים

עשן בבחריין לאחר התקיפות מאיראן / צילום: Reuters

כטב"מים בבחריין, טילים בקטאר: איראן תוקפת בסיסים אמריקאיים במפרץ

המתקפה האיראנית מתרחבת מעבר לישראל, כשדיווחים מבחריין, קטאר ואיחוד האמירויות מצביעים על תקיפות לעבר בסיסים אמריקאיים, יירוטים והנחיות חירום לתושבים ● לפי הערכות קודמות, עשרות בסיסים של ארה”ב הפרושים במזרח התיכון היו צפויים להפוך ליעד במקרה של הסלמה, והאיומים האיראניים למקד פגיעה ב"נקודות התורפה" האמריקאיות מתממשים כעת בשטח

בניין שנפגע מטיל איראני בתל אביב / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המהנדס שטוען: "זו הסיבה שתל אביב הפכה למוקד פגיעות"

לדברי המהנדס ישראל דוד, הסכנה היא במיוחד לבניינים 60 עד 80 שנה, שנבנו "בלי מיגון ובלי חוסן קונסטרוקטיבי" ● וגם איפה הוא מעדיף להישאר בזמן אזעקה?

כותרות העיתונים בעולם

הטיסה הדחופה והזעם בבית הלבן: כך קיבל טראמפ את ההחלטה לצאת למלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מה גרם לטראמפ להחליט לתקוף אתמול, נסיך הכתר הסעודי היה בין הדוחפים לתקיפה, ומי עשוי להחליף את חמינאי שחוסל • כותרות העיתונים בעולם