גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טעינה אלחוטית מגרמניה: החברה שרוצה לטעום מההצלחה של מניית אלקטריאון

איי.סי.בי מבקשת למזג לתוכה את חברת מגמנט העוסקת "במחקר ופיתוח של טכנולוגיה להטענה אלחוטית של כלי רכב חשמליים מסוגים שונים"

מגמנט. טכנולוגיה להטענה אלחוטית של כלי רכב חשמליים / צילום: מצגת החברה
מגמנט. טכנולוגיה להטענה אלחוטית של כלי רכב חשמליים / צילום: מצגת החברה

על רקע נסיקתה המתמשכת של מניית חברת "הכביש החכם" אלקטריאון (זינוק של קרוב ל-340% מתחילת השנה), המובילה אותה לשווי מרשים של כ-3 מיליארד שקל, גם החברה הציבורית איי.סי.בי , המשקיעה בחברות ביומד ומצבה הפיננסי מאתגר, מבקשת להיכנס לתחום.

איי.סי.בי (ישראל סין ביוטכנולוגיה), הנמצאת בשליטה סינית, עדכנה על התקשרות בהסכם הלוואת גישור של עד 1 מיליון שקל לחברת הסטארט-אפ מגמנט (MAGMENT) מגרמניה, העוסקת בטעינה אלחוטית של מכוניות. זאת אחרי שהצדדים חתמו באחרונה על מזכר הבנות לא מחייב לצורך מיזוגה של מגמנט לאיי.סי.בי.

במקביל להלוואת הגיש ור, איי.סי.בי חתמה על הסכם להקצאת כ-2.5% ממניותיה למשקיע שאינו קשור אליה, שישקיע במניות המוקצות סכום דומה להלוואה המוענקת לחברת הכביש החכם הגרמנית (כ-1 מיליון שקל), לפי מחיר מניה של 1.1 שקלים - נמוך בכ-8% משווי השוק הנוכחי שלה.

מגמנט, לפי איי.סי.בי, "עוסקת במחקר ופיתוח של טכנולוגיה להטענה אלחוטית של כלי רכב חשמליים מסוגים שונים, לרבות מכוניות, קטנועים, אוטובוסים, רכבות תוך עירוניות, מלגזות וכד'".

החברה הגרמנית נוסדה בשנת 2015 על-ידי מאורציו אסגוארה וד"ר ראלף לוקה - "שני מומחים בעלי שם במגנטיקה וחומרים", שעבדו במשך שנים רבות בתאגיד סימנס. כיום היא מעסיקה 12 עובדים, ועד כה הושקעו בה כ-600 אלף אירו.

הסכם המיזוג בין הצד דים קובע כי פעילותה של מגמנט תמוזג לתוך איי.סי.בי, ולבעליה יוקצו כ-65% ממניותיה של איי.סי.בי. השלמת העסקה דורשת התקיימות כמה תנאים.

באיי.סי.בי מסבירים כי "למגמנט מספר פטנטים רשומים אשר המרכזי בהם הינו בתחום רכיבי בטון בעלי תכונות מגנטיות", וכי "שילוב הבטון הייחודי עם סלילים שמפותחים על-ידי מגמנט, יאפשרו השגת נצילות שידור אנרגיה גבוהה והעברת כמות אנרגיה בנפחים שיאפשרו טעינה של כלי רכב כבדים, דוגמת אוטובוסים חשמליים".

כן מוסיפים באיי.סי.בי, כי "יישומים נוספים של הטכנולוגיה צפויים להיות טעינת כלי רכב חשמליים זעירים - קורקינטים וקטנועים, טעינה של מלגזות וציוד גרירה במתקנים לוגיסטיים, טעינה של רחפנים ושל כלים אוטונומיים".

הפסדים והערת "עסק חי"

להודעתה הראשונה של איי.סי.בי בנושא, מהשבועות האחרונים, הגיבה מנייתה בקפיצה של כ-20%, אולם מחקה את העליות מאז. מתחילת השנה מציגה המניה נסיקה של יותר מ-70% ומשקפת לחברה שווי נוכחי של כ-45 מיליון שקל.

כיום עיקר השקעותיה של איי.סי.בי מתמקדות "בחברות טכנולוגיה הפועלות בתחום הרפואי, בעלות טכנולוגיות מתקדמות, בדגש על חברות בעלות פוטנציאל שוק משמעותי בסין", וכן היא עוסקת בפיתוח ומכירת טכנולוגיה ומוצרים לאבחון מחלות לב איסכמיות (ירידה באספקת הדם ללב).

בשלוש וחצי השנים האחרונות (2017 עד מחצית 2020) הפסדי החברה, שבשליטת היו"ר צינגשי חואנג, מצטברים לכ-17 מיליון שקל. בדוחותיה הכספיים האחרונים לסיכום המחצית הראשונה של השנה, אותם המשיכה ללוות הערת "עסק חי" מצד רואי החשבון, הציגה איי.סי.בי 10 חברות בפורטפוליו שלה.

רואי החשבון הפנו את תשומת לב המשקיעים בין היתר ליתרת הפסדים צבורים של קרוב ל-90 מיליון שקל, ולתחזיות תזרימי מזומנים ותקבולים צפויים מהכנסות ומענקים, אשר "צפויים שלא להספיק לקבוצה כדי לעמוד בהתחייבויותיה להשקעה בחברות פורטפוליו וכן להמשיך ולפעול במתכונת הפעילות הנוכחית", וזאת "ללא קבלת מימון משמעותי".

כאמור, צירופה המתוכנן של מגמנט לבורסה המקומית מגיע נוכח הביצועים המרשימים שמציגה מניית אלקטריאון. ככל הידוע, בעליה של מגמנט ראו את נסיקת המניה של אלקטריאון (שטרם רשמה הכנסות מפעילותה) ומבקשים ליהנות גם הם מהפופולריות שלה בבורסת ת"א.

בימים האחרונים עדכנה אלקטריאון, העוסקת בפיתוח והתקנת כביש חשמלי חכם באמצעות התקנת סלילים בכביש, כי סיימה בהצלחה ניסוי טעינה אלחוטית דינמית בשבדיה.  מניית אלקטריאון היא  אחת הלוהטות בבורסה זה תקופה ארוכה, ובשנתיים האחרונות השלימה זינוק של כ-1,400%. שוויה הנוכחי הכניס את אלקטריאון נטולת ההכנסות להיסחר במדד ת"א 90, ומעמיד אותה בשווי דומה לחברות ענק מבוססות דוגמת אלטשולר שחם גמל, אפי נכסים, מנורה מבטחים, החברה לישראל ועוד.

פעילות אגרו-פודטק בדרך לאינפימר

חברה קטנה נוספת שמצבה הפיננסי מאתגר (ללא הכנסות משמעותיות ועם הערת "עסק חי" בדוחות), ומבקשת ליהנות מטרנד השקעות הצובר פופולריות היא אינפימר, העוסקת במיחזור אשפה עירונית לחומר גלם לתעשיית הפלסטיק. החברה עדכנה כי חתמה על מזכר הבנות מחייב לרכישת חברה הפועלת בתחום האגרו-פודטק כנגד הקצאת 74% ממניותיה.

מדובר בחברת פיוצ'ר קרופס (Future Crops), העוסקת "בתחום החקלאות הוורטיקאלית", ולפי אינפימר, "פיתחה פתרונות טכנולוגיים חדשניים להשבחת גידולים חקלאיים בתנאים מבוקרים, המאפשרים להתאים את התוצרת החקלאית לצרכי השוק, מבחינת איכות וכמות".

עוד מציינים באינפימר, שכיום נמצאת בשליטת היו"ר יובל תמיר, כי פיוצ'ר קרופס נמצאת בבעלות משפחת לרמן "העוסקת עשרות שנים בתחום התעשייה ומחזיקה בעשרות מפעלים ברחבי צפון ודרום אמריקה", וכי עד היום הושקעו בה יותר מ-30 מיליון דולר בפיתוח הטכנולוגיה ובניית המתקן שלה בהולנד.

מניית אינפימר הגיבה להודעה בזינוק דו-ספרתי חד, שהגיע במהלך המסחר ביום ב' לכ-50% וקירב את שווי השוק של לכ-30 מיליון שקל. 

עוד כתבות

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

רשות המסים מגבירה את האכיפה על משכירי דירות שהקפיצו את המחירים למפונים במאות אחוזים

השכירויות שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיעות לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

האינטרס המשותף של טורקיה ואיראן נחשף בראיון של שר החוץ

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

החוכמה של וורן באפט היא יותר מאשר רק בחירת מניות נהדרות

המבנה החדשני של ברקשייר האת'ווי יוצא דופן — ומועיל לבעלי המניות

מטוס קרב מדגם סוחוי 35 ממריא מבסיס חיל האוויר הרוסי חמיימים בסוריה / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

רוסיה מוכרת לאיראן 24 מטוסים, ומציבה לישראל אתגר חדש

אספקת מטוסי סוחוי ומערכות הגנה אווירית S־400 מרוסיה לאיראן מציבה את המזרח התיכון בפני אתגר חדש ● מומחים: "חיל האוויר האיראני בנוי על אמל"ח מיושן, הסוחוי מייצג דור אחר של מטוסים"

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

שיפוצים בבניין / צילום: כדיה לוי

סרבני תשלומים: ועד הבית לא חייב להציג קבלות על השיפוץ, אולם הדייר חייב לשלם

המפקח על רישום המקרקעין דחה תביעה של בעל דירה שסירב לשלם את חלקו בשיפוץ של בית משותף בבת ים

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יוסי גם זו לטובה, אורן דאי, אייל טואג, ראובן קפוצ'נסקי

בנק לאומי, חנן מור, אאורה ואל על: אלו החברות שהכי מעניינות משקיעים בת"א

כך עולה מנתוני הפעילות באתר הבורסה ● עוד עולה מהנתונים כי כ-20% מהחברות הנסחרות בת"א המתינו עם פרסום הדוחות השנתיים עד לרגע האחרון, ושיעור נמוך יותר תרגמו את הדיווחים לאנגלית ● וגם: מי החברה שאחריה עוקבים הכי הרבה משקיעים באופן קבוע

ווישור / צילום: רמי זרנגר

בנו של מייסד איילון יוצא נגד העסקה של בעלי העניין עם ווישור

נגה רחמני תוהה על העסקה בה תרכוש איילון את עסקי הביטוח של בעלת השליטה ווישור ● בין היתר טוען להיעדר דיווח למשקיעים ועל עצם היותה של ווישור חברה דיגיטלית ● איילון דוחה את הטענות: "נבחנו כל ההיבטים הרלוונטיים לעסקה"

מכוניות חדשות ממתינות לייצוא בנמל טיינג'ין בסין / צילום: Shutterstock

כל רכב חמישי שנמכר בארץ הוא מסין: הסיבות והחששות מאחורי הנתון החריג

למרות הרוחות הצוננות שנושבות מבייג'ין, נתוני מסירות הרכב מתחילת השנה מגלים ששוק הרכב הישראלי הופך להיות "סיני" במובהק ● עד כמה המגמה תלויה ביציבות הביקוש לרכב חשמלי בישראל והאם התדרדרות נוספת ביחסי ישראל–סין "תקרר" את הביקוש וההיצע

מימין: אריאל ארליך, יריב לוין, עוזי פוגלמן, רון סולקין / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

יאיר כץ, יו''ר ועד עובדי התעשייה האווירית / צילום: איל יצהר

מה יעלה בגורל הבונוס של עובדי תע"א? דיל חדש עשוי לשחרר את הפלונטר

בתעשייה האווירית מבקשים לנתק את החיבור בין הדיבידנד שמשלמת החברה למדינה ובין חלוקת בונוס לעובדיה ● רשות החברות מעוניינת לנצל את המחלוקת כדי לרקום עסקה שתביא לפתרון כמה סכסוכים, ובראשם האשמות הממונה על השכר על חריגות שכר בתע"א

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

ההפגנות בקמפוסים בארה"ב העירו את תעשיית הפייקים

המחאות בקמפוסים הפכו לוויראליות. אבל לא כל מה שפרסמו עליהן נכון ● המשרוקית של גלובס

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

השקל נסחר בתנודתיות לאחר הודעת חמאס על קבלת המתווה להפסקת אש

ת"א 35 יורד בכ-0.1% ● השקל נסחר בתנודתיות מול המטבעות הזרים ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33%

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת החזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

מתחם תע''ש השלום / צילום: דמיטרי ספקטור

בכמה מכרה המדינה את הקרקע הכי לוהטת בכניסה לתל אביב

החברות אקרו נדל"ן וקטה ירכשו את הקרקע במתחם תע"ש השלום תמורת 644 מיליון שקל ועוד 67 מיליון שקל הוצאות פיתוח, פער של כמעט פי חמישה ממחיר המינימום אך נמוך משמעותית ממחיר השומה ● 5 הדונם ששווקו במכרז מיועדים למגורים בבנייה רוויה עם חזית מסחרית

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים