גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וול סטריט ננעלה בירוק בהמתנה לדוחות ענקיות הטכנולוגיה

יום המסחר התאפיין בדריכות לקראת פרסום דוחותיהן של ענקיות הטכנולוגיה ● כלכלת ארה"ב התרחבה ב-33.1% ברבעון השלישי ● הנפט צונח ב-3% בצל ההגבלות שהושתו בחלק מהמדינות בצל התפשטות הקורונה

פסל "הילדה חסרת הפחד" מול הבורסה לניירות ערך בוול סטריט, ניו יורק / צילום: Mark Lennihan, Associated Press
פסל "הילדה חסרת הפחד" מול הבורסה לניירות ערך בוול סטריט, ניו יורק / צילום: Mark Lennihan, Associated Press

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

בורסות וול סטריט ננעלו בעליות, בדריכות לקראת פרסום דוחות ענקיות הטק. מדד ה-S&P 500 טיפס ב-1.2%, מדד הנאסד"ק עלה ב-1.6%. הדאו ג'ונס רשם עליות של 0.5%.

21:21

נטפליקס  קופצת על ההזדמנות של משבר הקורונה שהביא לעלייה במספר המשתמשים, והחברה מעלה את מחירי החבילות, כולל חבילות הפרימיום.

20:30

מתחזקות העליות בוול סטריט לקראת אירוע השיא של הרבעון השלישי עם פרסום דוחותיהן של ענקיות הטכנולוגיה, אמזון, אפל, גוגל ופייסבוק. מדד הנאסד"ק מזנק ב-2.4%, הדאו ג'ונס עולה ב-1.1% ומדד S&P 500 עולה ב-1.9%.

מדד הפחד (VIX) שחצה אמש את הרף של 40 נקודות בזינוק חד על רקע הדיווחים על סגר במדינות על רקע הגל השני של הקורונה, צונח כעת ב-10%.

חברת מארוול , יצרנית מוליכים למחצה בתחומי התקשורת (סימול: MRVL), וחברת Inphi, המתמחה בתעבורת נתונים מהירה (סימול: IPHI), חתמו הסכם לרכישה בעסקת מזומן ומניות. במסגרת ההסכם, תשלם מארוול 66 דולר במזומן ועוד 2.323 מניות של החברה המשולבת עבור כל מניה של Inphi. עם סגירת העסקה, יחזיקו בעלי המניות של Marvell כ- 83% מהחברה המשולבת, ובעלי המניות של Inphi יחזיקו כ-17%.

19:20

פחות משבוע לבחירות ולפי הסקר של "USA TODAY" המועמד הדמוקרטי לנשיאות ארה"ב, ג'ו ביידן 52%-44% על הנשיא טראמפ. "כלכלת ארה"ב לאחר הבחירות לא תהיה שונה באופן דרמטי מזו שלפני ה-3 בנובמבר, כלומר במהלך התאוששות איטית עם סיכוי של 30%‑35% למיתון", כך אומרת בת'-אן בובינו, הכלכלנית הראשית של S&P בארה"ב בראיון ל"גלובס". "עדיין קיימים שלושה סיכונים גדולים לכלכלה. העובדה שאין עדיין חיסון לקורונה בזמן שעונת השפעת מתחילה, היעדר תמריצים פיסקליים חדשים, ועלייה במתחים המסחריים עם סין".

18:37

המדדים בוול סטריט נסחרים בעליות של עד 1.4% לאחר הנפילות החדות שנרשמו אתמול. באירופה המדדים ננעלו ביציבות עם נטייה לעליות קלות. מדד הדאקס הוסיף 0.2% לערכו, הקאק והפוטסי ללא שינוי מהותי. הנפט (WTI) צונח ב-4% לרמה של 3.6 דולר לחבית בצל ההגבלות שהושתו בחלק מהמדינות בצל התפשטות הקורונה.

חברת האנרגיה אקסון מובייל  מסרה היום כי בכוונתה לקצץ בכ-15% מכוח העבודה עד שנת 2022 על מנת להפחית עלויות בצל משבר הקורונה.

עונת הדוחות לרבעון השלישי צפויה להגיע לשיאה הערב לאחר נעילת המסחר בוול סטריט עם פרסום תוצאות ענקיות הטכנולוגיה אמזון , אפל  ופייסבוק 

באירופה, הבנק קרדיט סוויס  רשם נפילה של 38% ברווח הנקי ברבעון השלישי ל-600 מיליון דולר בצל שינויי מטבע על רקע משבר הקורונה. 

חברת האנרגיה רויאל דאצ' של  פרסמה דוחות טובים מהתחזיות המוקדמות של השוק עם רווח רבעוני של 955 מיליון דולר. 

חברת הטלקום הפינית נוקיה  חתכה את התחזיות לשנת 2020 וסיפקה תחזית נמוכה מהצפי לשנת 2021. מנייתה התרסקה בכ-20%.

 

16:00

המדדים בוול סטריט מתקנים מעלה את הנפילות שנרשמו אתמול, כאשר מניות הטכנולוגיה אפל , אמזון , פייסבוק  וטוויטר  מטפסות לקראת פרסום הדוחות הכספיים לרבעון השלישי הלילה לאחר נעילת המסחר.

מכירות הבתים שבהמתנה בארה"ב ירדו בחודש החולף ב-2.2% לעומת החודש הקודם. הצפי בשוק היה לעלייה של 3.3% לאחר עלייה של 8% בחודש הקודם.

15:30

יום המסחר בוול סטריט נפתח במגמה מעורבת. מניית פייסבוק  עולה בחדות לקראת פרסום הדוחות שלה היום לאחר סיום המסחר. 

עוד צפויות לפרסם היום דוחות החברות אפל , גוגל , טוויטר ואמזון. 

הנפט (WTI ) ממשיך לאבד גובה וצונח בכ-6% למחיר של 35.15 דולר לחבית על רקע הסגרים שהוכרזו בחלק ממדינות אירופה בעקבות התפשטות הקורונה. 

14:45

הבנק המרכזי של גוש האירו (ECB) השאיר את הריבית ללא שינוי וגם את היקף רכישות האג"ח שלו, כצפוי.

"אנחנו נבחן בשבועות הקרובים את השפעות מגפת הקורונה, פיתוח החיסונים לנגיף וגם את שערי החליפין של המטבעות לפני שנקבל החלטה בנוגע לשינוי במדיניות", נאמר בהודעת ה-ECB. 

14:30

המשק האמריקאי צמח ברבעון השלישי בקצב שנתי של 33.1%, כך פורסם לפני זמן קצר בארה"ב. הנתון היה גבוה במקצת מצפי הכלכלנים שעמד על 32%. 

התביעות הראשוניות לדמי אבטלה בארה"ב הסתכמו בשבוע החולף בכ-751 אלף, לעומת צפי כלכלנים לכ-770 אלף תביעות.

בורסות אירופה נסחרות בירידות קלות והחוזים על מדדי וול סטריט יציבים. 

12:20

מדדי המניות באירופה עולים כעת ב-0.4%-0.6%. האירו נחלש ב-0.2% לרמה של 1.172 דולרים לאירו. 

לוק לויט, אסטרטג המטבעות הראשי של בנק פיקטה, מציין כי "אנו ממשיכים לחזות כי ערכו של הדולר האמריקאי יפחת בטווח הבינוני בגלל הערכת יתר בסיסית שלו והידרדרות הפרשי הצמיחה והריבית שהיו לטובתו עד לאחרונה. אלטרנטיבות כמו האירו והיואן הסיני הופכות להיות אטרקטיביות יחסית. אנו מעריכים כי הסכם קרן ההבראה של האיחוד האירופי מיולי האחרון, תומך במיוחד באירו". 

10:30

יום המסחר בבורסות אירופה נפתח במגמה מעורבת, לאחר ירידות חדות שנרשמו שם אתמול. הסוחרים ממתינים להודעת הבנק המרכזי בהמשך היום. 

 החוזים על מדדי בורסות ארה"ב נסחרים כעת בעליות של כ-0.7%.

הבנק המרכזי של גוש האירו (EBC ) לא צפוי לשנות היום את עיקרי המדיניות המוניטארית שלו (הודעה ב-14:45, מסיבת עיתונאים תתקיים ב-15:30).

בארה"ב (ב-14:30) יתפרסם נתון הצמיחה לרבעון השלישי, שצפוי להצביע על התרחבות של המשק האמריקאי בקצב שנתי של 32%. עוד יתפרסם באותו זמן נתון התביעות הראשוניות לדמי אבטלה בשבוע החולף, שצפוי לעמוד על כ-770 אלף.

09:20

ענקית האנרגיה, חברת רויאל-דאטש של, דיווחה הבוקר על רווח של 955 מיליון דולר ברבעון השלישי, גבוה מצפי האנליסטים שעמד על כ-600 מיליון דולר. החברה גם הודיעה כי היא מתכננת להגדיל את הדיבידנד שהיא מחלקת.

הבנק השוויצרי קרדיט סוויס  דיווח על ירידה של 38% ברווח הרבעוני, לרמה של כ-600 מיליון דולר. הרווח היה נמוך בכ-20% מצפי האנליסטים. 

08:10

יום המסחר בבורסות אסיה מתנהל במגמה מעורבת עם נטייה לירידות חדות, לאחר שאתמול ננעל המסחר בוול סטריט במגמה שלילית מובהקת על רקע חששות המשקיעים מההשפעות השליליות של מגפת הקורונה. מדדי המניות המובילים רשמו בסיום ירידות של 3.4%-3.7%. 

החוזים על מדדי בורסות ארה"ב נסחרים כעת בעליות של כ-1%.

בזירת הסחורות רושם הנפט מסוג WTI עלייה קלה לרמה של 37.5 דולר לחבית לאחר שאתמול נפל ביותר מ-5%. גם הזהב נסחר בעלייה קלה לרמה של 1,882 דולר לאונקיה.

 הקורונה ממשיכה להשתולל בארה"ב ואירופה. גרמניה וצרפת, שתי הכלכלות הגדולות ביותר באירופה, הכריזו אתמול על שורת הגבלות משמעותיות על החיים הציבוריים ועל סגרים חלקיים, במטרה לנסות ולבלום את ההתפשטות המהירה של מגפת הקורונה בשטחן. בגרמניה, ייסגרו החל מיום שני הקרוב כל המסעדות (למעט משלוחים) ומקומות הבילוי, ייסגרו עסקים כמו חדרי כושר ומכוני יופי, ויוטל איסור על מפגש של יותר משתי משפחות וכן איסור על תיירות-פנים. בצרפת, התושבים יצטוו שוב להישאר בבתים ולא לצאת למעט לצרכים חיוניים.  

בתחום המאקרו, ביפן השאיר היום הבנק המרכזי את המדיניות שלו ללא שינוי, כצפוי. עוד פורסם שם כי המכירות הקמעונאיות צנחו ב-8.7% בספטמבר, לעומת ספטמבר אשתקד. 

הבנק המרכזי של גוש האירו (EBC ) לא צפוי לשנות היום את עיקרי המדיניות המוניטארית שלו (הודעה ב-14:45, מסיבת עיתונאים תתקיים ב-15:30).

בארה"ב (ב-14:30) יתפרסם נתון הצמיחה לרבעון השלישי, שצפוי להצביע על התרחבות של המשק האמריקאי בקצב שנתי של 32%. עוד יתפרסם באותו זמן נתון התביעות הראשוניות לדמי אבטלה בשבוע החולף, שצפוי לעמוד על כ-770 אלף.

יום המסחר העולמי יסתיים כשעונת הדוחות בוול סטריט מגיעה לשיאה עם פרסום הדוחות של אפל, פייסבוק, גוגל , טוויטר ואמזון לאחר הנעילה של המסחר בוול סטריט.

עוד כתבות

פיטר פלצ'יק / צילום: פאקו לוזאנו

"התמסחרתי? אין לי בעיה עם זה": פיטר פלצ'יק לא מתנצל על זה שהוא עושה כסף

לצד קריירת הספורט המרשימה, פיטר פלצ'יק דאג לפתח קריירה מסחרית, לשמש כפרזנטור של מותגים חזקים ואפילו להשתתף ברוקדים עם כוכבים ● בראיון לפודקאסט "מגרש עסקי" הוא מספר איך נראים החיים הכלכליים של ספורטאי אולימפי בישראל, ומשחזר את הרגע המיוחד עם המאמן שלו אורן סמדג'ה ● והיעד הבא? "אני בשלבים של הבאת מותג בלוקצ'יין לארץ. בעוד עשור אהיה עמוק בעולם העסקי"

בורסת אחד העם, בימים עברו / צילום: הבורסה

בדקנו: איך השתנתה הבורסה על פני 3 עשורים ומה הטיפ המנצח של גילעד אלטשולר

מחברות החזקה שהתרסקו, דרך ענקיות הפארמה שאיכזבו ועד הזינוק במניות הביטחון והטכנולוגיה: גלובס בדק כיצד השתנתה הבורסה על פני יותר משלושה עשורים ● אלטשולר ממליץ להיצמד למדדים, ש"שמזהים ראשונים את ה'ווינרים' החדשים", וסטפק מחזק: "לא חשוב כמה אתה אוהב את המניה ומעריך את סיכוייה בעתיד - תפזר" ● וגם: איזו חברה פספסה הבורסה, שהייתה יכולה להכפיל את שווייה

הר תנופה. יש גם סחלבים / צילום: יובל אינהורן

מתכננים לראות פריחה בשבת? הנה שלושה מסלולים שלא הכרתם

בימים שבהם נדמה שעל כל כלנית צצים עשרה מדריכים שיסבירו לכם איך להגיע אליה באפס מאמץ, הכנו לכם שלוש המלצות לטיולי פריחה דווקא למיטיבי הלכת

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

בכיר אמריקאי: השיחות עם איראן היו חיוביות

שר החוץ של עומאן: "התקדמות משמעותית במשא ומתן בין ארצות הברית לאיראן"  ● שישה מטוסי F-22 נוספים בדרך לישראל, פיקוד העורף מרחיב את התרגול ● שר החוץ האמריקאי רוביו: ההתעקשות של איראן שלא לדון בטילים הבליסטיים שלה היא "בעיה גדולה מאוד" ● מומחים ודיפלומטים: תוכנית הגרעין של איראן לא התקדמה באופן ממשי מאז המלחמה עם ישראל ביוני ● עדכונים שוטפים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בירידות; מדד הבנקים נפל ב-3%

ת"א 35 ירד ב-1.5% ● מניית מזרחי טפחות נפלה לאחר הדוחות וגוררת עמה את יתר הבנקים ● מניית אנרג'יקס נפלה גם היא בעקבות דוחות חלשים, אשר מקרינים על יתר החברות בסקטור ● חברת הנדל"ן תדהר בדרך להנפקה בבורסה בת"א

סם אלטמן, מייסד ומנכ''ל OpenAI / צילום: Shutterstock

OpenAI שוברת שיאים: גייסה 110 מיליארד דולר לפי שווי של 730 מיליארד

אמזון, אנבידיה וסופטבנק הובילו את הסבב הפרטי הגדול בהיסטוריה ● המהלך ממצב אותה כחברת הטכנולוגיה הפרטית בעלת השווי הגבוה בעולם ● במקביל נחתמה שותפות ענן אסטרטגית בהיקף עתק והחברה מציבה יעד של מאות מיליארדי דולרים בהוצאות מחשוב עד סוף העשור

משה סעדה, הליכוד. פרסום ברשתות החברתיות, 24.02.26 / צילום:  דני שם טוב, דוברות הכנסת

מי יחקור את השוטרים? כך הגיעה מח"ש לפרקליטות, וזאת משמעות ההוצאה ממנה

המאבק על הכפיפות של המחלקה לחקירות שוטרים עולה מדרגה - והמשפטנים מזהירים מפני הפיכת המחלקה ל"כלי בידי השלטון" ● אבל למה מלכתחילה מח"ש הגיעה דווקא לפרקליטות המדינה, והאם זה הסדר שיש כמותו בעולם?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; אנבידיה נפלה ב-5.5%, מניות הקוונטים זינקו

נאסד"ק ירד ב-1.2% ● מניות התוכנה עלו, זה היום השלישי ברציפות ● מניות הקוונטים זינקו בעקבות דוחות טובים של IonQ ודי ווייב ● עלייה קלה במספר המובטלים החדשים בארה"ב ● התשואה על אג״ח ממשלת ארה״ב ל-10 שנים ירדה לשפל של 2026 ● אחרי ההתאוששות אתמול, הביטקוין נסחר סביב 68 אלף דולר

מתוך קמפיין בנק לאומי

לאומי עורר שיח ברשת - אבל במדד אחד זה השתלם לו

הפרסומת החדשה של בנק לאומי נמצאת כבר בשבוע הראשון לעלייתה לאוויר במקום הראשון בזכירות והשני באהדה, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת האהובה ביותר זה השבוע החמישי שייכת לבנק הפועלים

הקריה בתל אביב / צילום: Shutterstock

תל השומר בפנים, הקריה עדיין לא: נחתם הסכם לפינוי 11 בסיסי צה"ל

על פי ההסכם, פינוי הבסיסים יאפשר הקמה של כמעט 19 אלף יח"ד על פני כ־2,300 דונמים במרכז הארץ • לגבי פינוי הקריה בתל אביב – תוקם מנהלת משותפת שתקדם תהליך לבחינת היתכנות ההעתקה

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

ניסויים בתרופות / אילוסטרציה: Shutterstock

ניסוי אחד וזהו: ה־FDA משנה באופן דרמטי את הכללים בדרך לאישור תרופות

מנהל המזון והתרופות בארה"ב הודיע שמעכשיו חברות יידרשו לבצע ניסוי יעילות גדול אחד במקום שניים, כפי שהיה נהוג עד כה ● מדובר בשינוי שיאפשר להוזיל ולקצר משמעותית את הפיתוח ● בתעשייה מרוצים, אבל לד"ר ג'רמי לוין, מנכ"ל טבע לשעבר, יש גם אזהרה לישראלים

ג'ק דורסי, מייסד טוויטר וסקוור / צילום: Shutterstock, Frederic Legrand - COMEO

היזם שמפטר 4,000 עובדים ביום אחד. מה הוא יודע שאנחנו לא

גל פיטורים נוסף; ג'ק דורסי, ממייסדי טוויטר ומנכ"ל חברת התשלומים האמריקאית בלוק, הודיע בדואר אלקטרוני לבעלי המניות שלו כי החברה תקצץ קרוב למחצית מעובדיה ● בלוק, שנסחרת בבורסת ניו יורק לפי שווי שוק של 33 מיליארד דולר, ייצרה רווח נקי של כחצי מיליארד דולר ברבעון השלישי של השנה שעברה ● המנייה זינקה במסחר המאוחר בכ- 24%

טהרן, איראן / צילום: ap, Vahid Salemi

"צאו באופן מיידי": שורת מדינות במסר לאזרחיהן במזרח התיכון

גרמניה, הודו, קוריאה הדרומית, אוסטרליה ומדינות נוספות הוציאו בזו אחר זו אזהרות רשמיות לאזרחיהן לעזוב את איראן מיידית ● ראש ממשלת פולין: "כולנו יודעים מה הכוונה"

חוקרים במעבדה של פרופ' אריאל קושמרו, אוניברסיטת בן גוריון / צילום: דני מכליס

באיזה אזור בארץ סובלים הכי הרבה מסטרס? התשובה אצל חיידקי הביוב

במעבדה של פרופ' אריאל קושמרו, מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה באוניברסיטת בן גוריון, חוקרים איך אפשר לנצל חיידקים כדי למנוע מפגעים בריאותיים וסביבתיים ● מניבוי אזורי מצוקה בעיר ועד מניעת חורים בשיניים ואפשרות לפתח אנטיביוטיקה מהים

פרויקט של קטה בפתח תקווה / הדמיה: VIEWPOINT

כמה שוות ההטבות בשוק הדיור לעמיתי חבר?

מבצע של חברת קטה גרופ למילואימניקים בפתח תקווה מבטיח ארנונה לחמש שנים, ומבצע של חבר בשלושה פרויקטים שונים מציע הנחות עמוקות יותר, של כ־15% ממחיר הדירה ● מאחורי המבצעים

איזו בשורה יקבלו בקרוב 700 אלף עובדי המגזר הציבורי?

מה הם היעדים המבוקשים לרילוקיישן מצד ישראלים עשירים, ומדוע הנגיד הותיר את הריבית על כנה? ● חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם ● החידון הכלכלי של גלובס

ניקולאי טנגן, מנכ''ל קרן העושר הנורבגית / צילום: Reuters, NTB Scanpix/Nina E. Rangoy

אחת המשקיעות הגדולות בעולם חשפה כלי חדש לאיתור סיכונים

קרן העושר הנורווגית הודיעה כי החלה להשתמש בכלי בינה מלאכותית כדי לאתר סיכונים ולקבל החלטות על מכירת אחזקות ● כך היא עושה את זה

יהלי רוטנברג, החשב הכללי באוצר / צילום: יוסי זמיר

הבכיר לשעבר שבטוח: "אנחנו הכי קרובים להשבתת פעילות הממשלה מאי פעם"

כחשב הכללי באוצר יהלי רוטנברג גייס חוב חסר תקדים, התמודד עם הורדת הדירוג הראשונה של ישראל ונדרש לצנן את הוצאות הביטחון: "אמרתי - אל תאלצו אותי לבחור בין צה"ל לעמידה בתקציב" ● עכשיו הוא חושף את הפינות האפלות שדורשות פיקוח - ומתכנן את הטרק בנפאל

וינרוט, האחים גרטנר והשופט איתן אורנשטיין / צילום: יונתן בלום, איל יצהר

ביהמ"ש קבע: העיזבון של וינרוט ישלם מאות מיליונים. ומה יעלה בגורל היורשים?

לאחר שנים ארוכות של התדיינות, בית המשפט המחוזי בירושלים אישר את פסק הבוררות וחייב את יורשי עו"ד ד"ר יעקב וינרוט לשלם מעזבונם לאחים משה ומנדי גרטנר ● עם זאת, האחים גרטנר דרשו סכום גבוה מהעיזבון, והנושא יעבור, שוב, להכרעת הבורר