גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וול סטריט ננעלה בירוק בהמתנה לדוחות ענקיות הטכנולוגיה

יום המסחר התאפיין בדריכות לקראת פרסום דוחותיהן של ענקיות הטכנולוגיה ● כלכלת ארה"ב התרחבה ב-33.1% ברבעון השלישי ● הנפט צונח ב-3% בצל ההגבלות שהושתו בחלק מהמדינות בצל התפשטות הקורונה

פסל "הילדה חסרת הפחד" מול הבורסה לניירות ערך בוול סטריט, ניו יורק / צילום: Mark Lennihan, Associated Press
פסל "הילדה חסרת הפחד" מול הבורסה לניירות ערך בוול סטריט, ניו יורק / צילום: Mark Lennihan, Associated Press

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

בורסות וול סטריט ננעלו בעליות, בדריכות לקראת פרסום דוחות ענקיות הטק. מדד ה-S&P 500 טיפס ב-1.2%, מדד הנאסד"ק עלה ב-1.6%. הדאו ג'ונס רשם עליות של 0.5%.

21:21

נטפליקס  קופצת על ההזדמנות של משבר הקורונה שהביא לעלייה במספר המשתמשים, והחברה מעלה את מחירי החבילות, כולל חבילות הפרימיום.

20:30

מתחזקות העליות בוול סטריט לקראת אירוע השיא של הרבעון השלישי עם פרסום דוחותיהן של ענקיות הטכנולוגיה, אמזון, אפל, גוגל ופייסבוק. מדד הנאסד"ק מזנק ב-2.4%, הדאו ג'ונס עולה ב-1.1% ומדד S&P 500 עולה ב-1.9%.

מדד הפחד (VIX) שחצה אמש את הרף של 40 נקודות בזינוק חד על רקע הדיווחים על סגר במדינות על רקע הגל השני של הקורונה, צונח כעת ב-10%.

חברת מארוול , יצרנית מוליכים למחצה בתחומי התקשורת (סימול: MRVL), וחברת Inphi, המתמחה בתעבורת נתונים מהירה (סימול: IPHI), חתמו הסכם לרכישה בעסקת מזומן ומניות. במסגרת ההסכם, תשלם מארוול 66 דולר במזומן ועוד 2.323 מניות של החברה המשולבת עבור כל מניה של Inphi. עם סגירת העסקה, יחזיקו בעלי המניות של Marvell כ- 83% מהחברה המשולבת, ובעלי המניות של Inphi יחזיקו כ-17%.

19:20

פחות משבוע לבחירות ולפי הסקר של "USA TODAY" המועמד הדמוקרטי לנשיאות ארה"ב, ג'ו ביידן 52%-44% על הנשיא טראמפ. "כלכלת ארה"ב לאחר הבחירות לא תהיה שונה באופן דרמטי מזו שלפני ה-3 בנובמבר, כלומר במהלך התאוששות איטית עם סיכוי של 30%‑35% למיתון", כך אומרת בת'-אן בובינו, הכלכלנית הראשית של S&P בארה"ב בראיון ל"גלובס". "עדיין קיימים שלושה סיכונים גדולים לכלכלה. העובדה שאין עדיין חיסון לקורונה בזמן שעונת השפעת מתחילה, היעדר תמריצים פיסקליים חדשים, ועלייה במתחים המסחריים עם סין".

18:37

המדדים בוול סטריט נסחרים בעליות של עד 1.4% לאחר הנפילות החדות שנרשמו אתמול. באירופה המדדים ננעלו ביציבות עם נטייה לעליות קלות. מדד הדאקס הוסיף 0.2% לערכו, הקאק והפוטסי ללא שינוי מהותי. הנפט (WTI) צונח ב-4% לרמה של 3.6 דולר לחבית בצל ההגבלות שהושתו בחלק מהמדינות בצל התפשטות הקורונה.

חברת האנרגיה אקסון מובייל  מסרה היום כי בכוונתה לקצץ בכ-15% מכוח העבודה עד שנת 2022 על מנת להפחית עלויות בצל משבר הקורונה.

עונת הדוחות לרבעון השלישי צפויה להגיע לשיאה הערב לאחר נעילת המסחר בוול סטריט עם פרסום תוצאות ענקיות הטכנולוגיה אמזון , אפל  ופייסבוק 

באירופה, הבנק קרדיט סוויס  רשם נפילה של 38% ברווח הנקי ברבעון השלישי ל-600 מיליון דולר בצל שינויי מטבע על רקע משבר הקורונה. 

חברת האנרגיה רויאל דאצ' של  פרסמה דוחות טובים מהתחזיות המוקדמות של השוק עם רווח רבעוני של 955 מיליון דולר. 

חברת הטלקום הפינית נוקיה  חתכה את התחזיות לשנת 2020 וסיפקה תחזית נמוכה מהצפי לשנת 2021. מנייתה התרסקה בכ-20%.

 

16:00

המדדים בוול סטריט מתקנים מעלה את הנפילות שנרשמו אתמול, כאשר מניות הטכנולוגיה אפל , אמזון , פייסבוק  וטוויטר  מטפסות לקראת פרסום הדוחות הכספיים לרבעון השלישי הלילה לאחר נעילת המסחר.

מכירות הבתים שבהמתנה בארה"ב ירדו בחודש החולף ב-2.2% לעומת החודש הקודם. הצפי בשוק היה לעלייה של 3.3% לאחר עלייה של 8% בחודש הקודם.

15:30

יום המסחר בוול סטריט נפתח במגמה מעורבת. מניית פייסבוק  עולה בחדות לקראת פרסום הדוחות שלה היום לאחר סיום המסחר. 

עוד צפויות לפרסם היום דוחות החברות אפל , גוגל , טוויטר ואמזון. 

הנפט (WTI ) ממשיך לאבד גובה וצונח בכ-6% למחיר של 35.15 דולר לחבית על רקע הסגרים שהוכרזו בחלק ממדינות אירופה בעקבות התפשטות הקורונה. 

14:45

הבנק המרכזי של גוש האירו (ECB) השאיר את הריבית ללא שינוי וגם את היקף רכישות האג"ח שלו, כצפוי.

"אנחנו נבחן בשבועות הקרובים את השפעות מגפת הקורונה, פיתוח החיסונים לנגיף וגם את שערי החליפין של המטבעות לפני שנקבל החלטה בנוגע לשינוי במדיניות", נאמר בהודעת ה-ECB. 

14:30

המשק האמריקאי צמח ברבעון השלישי בקצב שנתי של 33.1%, כך פורסם לפני זמן קצר בארה"ב. הנתון היה גבוה במקצת מצפי הכלכלנים שעמד על 32%. 

התביעות הראשוניות לדמי אבטלה בארה"ב הסתכמו בשבוע החולף בכ-751 אלף, לעומת צפי כלכלנים לכ-770 אלף תביעות.

בורסות אירופה נסחרות בירידות קלות והחוזים על מדדי וול סטריט יציבים. 

12:20

מדדי המניות באירופה עולים כעת ב-0.4%-0.6%. האירו נחלש ב-0.2% לרמה של 1.172 דולרים לאירו. 

לוק לויט, אסטרטג המטבעות הראשי של בנק פיקטה, מציין כי "אנו ממשיכים לחזות כי ערכו של הדולר האמריקאי יפחת בטווח הבינוני בגלל הערכת יתר בסיסית שלו והידרדרות הפרשי הצמיחה והריבית שהיו לטובתו עד לאחרונה. אלטרנטיבות כמו האירו והיואן הסיני הופכות להיות אטרקטיביות יחסית. אנו מעריכים כי הסכם קרן ההבראה של האיחוד האירופי מיולי האחרון, תומך במיוחד באירו". 

10:30

יום המסחר בבורסות אירופה נפתח במגמה מעורבת, לאחר ירידות חדות שנרשמו שם אתמול. הסוחרים ממתינים להודעת הבנק המרכזי בהמשך היום. 

 החוזים על מדדי בורסות ארה"ב נסחרים כעת בעליות של כ-0.7%.

הבנק המרכזי של גוש האירו (EBC ) לא צפוי לשנות היום את עיקרי המדיניות המוניטארית שלו (הודעה ב-14:45, מסיבת עיתונאים תתקיים ב-15:30).

בארה"ב (ב-14:30) יתפרסם נתון הצמיחה לרבעון השלישי, שצפוי להצביע על התרחבות של המשק האמריקאי בקצב שנתי של 32%. עוד יתפרסם באותו זמן נתון התביעות הראשוניות לדמי אבטלה בשבוע החולף, שצפוי לעמוד על כ-770 אלף.

09:20

ענקית האנרגיה, חברת רויאל-דאטש של, דיווחה הבוקר על רווח של 955 מיליון דולר ברבעון השלישי, גבוה מצפי האנליסטים שעמד על כ-600 מיליון דולר. החברה גם הודיעה כי היא מתכננת להגדיל את הדיבידנד שהיא מחלקת.

הבנק השוויצרי קרדיט סוויס  דיווח על ירידה של 38% ברווח הרבעוני, לרמה של כ-600 מיליון דולר. הרווח היה נמוך בכ-20% מצפי האנליסטים. 

08:10

יום המסחר בבורסות אסיה מתנהל במגמה מעורבת עם נטייה לירידות חדות, לאחר שאתמול ננעל המסחר בוול סטריט במגמה שלילית מובהקת על רקע חששות המשקיעים מההשפעות השליליות של מגפת הקורונה. מדדי המניות המובילים רשמו בסיום ירידות של 3.4%-3.7%. 

החוזים על מדדי בורסות ארה"ב נסחרים כעת בעליות של כ-1%.

בזירת הסחורות רושם הנפט מסוג WTI עלייה קלה לרמה של 37.5 דולר לחבית לאחר שאתמול נפל ביותר מ-5%. גם הזהב נסחר בעלייה קלה לרמה של 1,882 דולר לאונקיה.

 הקורונה ממשיכה להשתולל בארה"ב ואירופה. גרמניה וצרפת, שתי הכלכלות הגדולות ביותר באירופה, הכריזו אתמול על שורת הגבלות משמעותיות על החיים הציבוריים ועל סגרים חלקיים, במטרה לנסות ולבלום את ההתפשטות המהירה של מגפת הקורונה בשטחן. בגרמניה, ייסגרו החל מיום שני הקרוב כל המסעדות (למעט משלוחים) ומקומות הבילוי, ייסגרו עסקים כמו חדרי כושר ומכוני יופי, ויוטל איסור על מפגש של יותר משתי משפחות וכן איסור על תיירות-פנים. בצרפת, התושבים יצטוו שוב להישאר בבתים ולא לצאת למעט לצרכים חיוניים.  

בתחום המאקרו, ביפן השאיר היום הבנק המרכזי את המדיניות שלו ללא שינוי, כצפוי. עוד פורסם שם כי המכירות הקמעונאיות צנחו ב-8.7% בספטמבר, לעומת ספטמבר אשתקד. 

הבנק המרכזי של גוש האירו (EBC ) לא צפוי לשנות היום את עיקרי המדיניות המוניטארית שלו (הודעה ב-14:45, מסיבת עיתונאים תתקיים ב-15:30).

בארה"ב (ב-14:30) יתפרסם נתון הצמיחה לרבעון השלישי, שצפוי להצביע על התרחבות של המשק האמריקאי בקצב שנתי של 32%. עוד יתפרסם באותו זמן נתון התביעות הראשוניות לדמי אבטלה בשבוע החולף, שצפוי לעמוד על כ-770 אלף.

יום המסחר העולמי יסתיים כשעונת הדוחות בוול סטריט מגיעה לשיאה עם פרסום הדוחות של אפל, פייסבוק, גוגל , טוויטר ואמזון לאחר הנעילה של המסחר בוול סטריט.

עוד כתבות

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

טראמפ חשף כי שוחח עם איראן: "אמרתי להם - בלי גרעין, ותפסיקו להרוג מפגינים"

הנשיא אישר כי בכוונתו להמשיך להיות בקשר עם גורמים באיראן • "יש לנו הרבה ספינות שנעות לכיוון איראן כרגע, זה יהיה נחמד אם לא נצטרך להשתמש בהן", אמר • דיווח בניו יורק טיימס: טראמפ שוקל אפשרויות תקיפה נרחבות בהרבה נגד איראן - בהן גם פשיטות קומנדו על אתרי הגרעין • עוד על פי הדיווח, ישראל דוחפת לכך שארה"ב תצטרף אליה למתקפה משותפת על מערך הטילים הבליסטיים ● עדכונים שוטפים

צבי סטפק / צילום: איל יצהר

צבי סטפק מסביר מה עומד מאחורי הנסיקה במתכות היקרות, ומזהיר: "המחירים נכנסו לסחרור מסוכן"

מחירי המתכות היקרות ממשיכים להמריא לשיאים חדשים ● הסיבות לכך: השימוש בכסף בתחומים מעבר לתכשיטים, ותפישת הזהב כגידור מפני אי־הוודאות הגאו־פוליטית ההולכת וגוברת ● אך סטפק גם מזהיר: "הנסיקה עשויה להימשך, אבל בדרך־כלל בשלב מסוים מגיע מימוש ואיתו הפסדים גדולים לחלק מהמשקיעים"

אסף רפפורט, מייסד וויז / צילום: נתנאל טוביאס

עסקת וויז-גוגל בסכנה? שורת ארגונים באירופה מתנגדים למיזוג

רשות ההגבלים של האיחוד האירופי צפויה לקבל עד 10 בפברואר החלטה אם לאשר את עסקת גוגל-וויז ● שורה של ארגונים אזרחיים פנו בימים האחרונים לאיחוד בבקשה לפתוח בחקירת הגבלים עסקיים שתברר לעומק את העסקה ● החשש המרכזי: ניצול הגישה שתקבל גוגל לוויז לטובת חיסול מתחרים בשוק הענן והסייבר

מתוך קמפיין הפועלים / צילום: צילום מסך

הדאבל הראשון לשנת 2026: בנק הפועלים אחראי לפרסומת הזכורה והאהובה ביותר

בשבוע שעבר התברגה הפרסומת של הפועלים בכיכובן של ליאת הר לב והילה קורח כזכורה ביותר, והשבוע היא גם האהובה - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● חברות התקשורת yes ו–HOT ממשיכות לככב עם הפרסומות לקידום HBO MAX

אביעד מייזלס / צילום: צילום מסך יוטיוב

יתחלקו ב-2 מיליארד דולר: היזם שמכר לאפל חברה פעמיים והקרן הישראלית

אביעד מייזלס עומד מאחורי אקזיט ענק: מכירת הסטארט-אפ Q.ai לאפל בכמעט 2 מיליארד דולר ● מייסדי החברה והעובדים יתחלקו בכמיליארד דולר, בעוד משקיעים עיקריים בחברה צפויים לרשום החזרים של מאות מיליונים ● העסקה, השנייה בגודלה בתולדות אפל, מדגישה את ההימור שלה על בינה מלאכותית מבוססת ראייה ושמיעה

נשיא חברת טבע העולמית, ריצ'רד פרנסיס / צילום: סיון פרג'

מניות בעשרות מיליוני דולרים: התגמול לבכירי טבע על הקפיצה הגדולה

מניית טבע קפצה בקרוב ל-60% בשנה החולפת ובכירי החברה זוכים לתגמול על הביצועים החזקים ● חמישה בכירים יזכו לתגמול בסך 68 מיליון דולר

אסדת הגז לוויתן / צילום: Lev Radin/Si

החשמל בנוהל חירום: מאגרי לוויתן ואנרג'יאן הושבתו בזמן שתמר בתחזוקה

בלוויתן מדובר בחיישן תקול, ובאנרג'יאן מקור התקלה עוד לא ברור ● כמה שעות אחרי תחילת התקלה, בלוויתן מדווחים על סיומה

מטוס ארקיע / צילום: ארקיע

נקמה בארקיע? סומליה לא מאפשרת לחברת התעופה לטוס במרחב האווירי שלה

טיסות של ארקיע לתאילנד ולווייטנאם יצטרכו לעבור בימים הקרובים במסלול טיסה חלופי, לאחר שסומליה מעכבת אישור לחידוש מעבר במרחב האווירי שלה ● לפי הערכות, מדובר בצעד על רקע מבצע ההטסה של שר החוץ גדעון סער לסומלילנד, עליו הייתה אחראית ארקיע ● נכון לעכשיו, לאל על יש אישורים לטוס מעל סומליה עד סוף חודש מרץ

השף בר צנגר / צילום: אסף קרלה

ממול ים בגיל 9, דרך פריז ובחזרה ליפו: כך נולד השף המבטיח בעיר

השף של ג'יארדינו, מתמודד בולט ב"משחקי השף", הוא פריק של חומרי גלם, ובדרך להיות אחד האנשים המעניינים בשיח הקולינרי הישראלי

מנכ''ל אפל, טים קוק / צילום: ap, Godofredo A. Vásquez

אפל מכה את התחזיות ומציגה מכירות שיא של מכשירי האייפון

הכנסות החברה היו 143.8 מיליארד דולר והרווח היה 2.84 דולר למניה, מעל לצפי ● הציגה תוצאות חזקות במיוחד בסין, כולל טייוואן והונג קונג שזינקו באזור ב-38% ● הכנסות אפל ממכירות האייפון הגיעו לשיא כל הזמנים של 85.3 מיליארד דולר ברבעון, הרבה מעל תחזיות האנליסטים ● המניה עולה במסחר המאוחר

אדן שוחט - קרן '' אלף '' / צילום: איל יצהר

התגלית ברשם החברות, ההימור, ו"תחרות היופי": מאחורי ההשקעה בחברה הישראלית שנמכרה לאפל

מייסדי Q.ai יצאו לסיבוב גיוס ענק של 200 מיליון דולר שנכשל, לכן שכרו בית השקעות וחיפשו רוכשת, ומצאו ● אדן שוחט, שותף מנהל בקרן אלף שהימר פעם נגד מייזלס המייסד והפעם השקיע בחברה: "הוא הדבר האמיתי, הפעם לא הימרתי נגדו"

אילון מאסק / צילום: ap, Jae C. Hong

אימפריית ה-X מתאחדת: האם זה המהלך שיזניק את SpaceX לשווי של 1.5 טריליון דולר?

מהלך תאגידי חריג עשוי לאחד בין חברת החלל הפרטית של אילון מאסק לבין טסלה או חברת הבינה המלאכותית xAI ● המהלך הוא חלק מחשיבה רחבה על ארגון מחדש של האימפריה העסקית של מאסק, כך לפי בלומברג

נעלי Nike Mind 001 / צילום: נייקי

כוכבות פופ וחוקרי מוח: נייקי מוציאה את התותחים הכבדים בדרך לקאמבק

ענקית אופנת הספורט מנסה לחזור לקדמת הבמה לאחר שסיימה את שנת 2025 עם נפילה של כ־17% במניה ● לצורך כך היא מגייסת את קים קרדשיאן לקמפיין משותף ומשיקה נעליים שמיועדות לעזור לספורטאים להתרכז

טסלה S וטסלה X / צילום: באדיבות היצרן

רובוטים במקום מכוניות: טסלה תפסיק את ייצור דגמי היוקרה שלה

שני דגמי היוקרה של טסלה חוו בשנים האחרונות ירידה משמעותית במכירותיהם בעולם, בין השאר בשל התחרות הקשה מצד תעשיית הרכב הסינית ● אילון מאסק צייץ כי החברה עתידה להסב את שטח הייצור  בקליפורניה למפעל לייצור הרובוט דמוי האדם Optimus

עבודות המטרו בתל אביב / צילום: בר לביא

המטרו יוצא לדרך ומפת התחבורה של ת"א נכנסת לכאוס

בשנה הקרובה יחלו עבודות להקמת תחנות המטרו בצמתים מרכזיים בתל אביב כמו דרך השלום־נמיר, הבימה ושוק הכרמל ● מה מתוכנן ואיך צריך להתארגן לקראת התחלת הפרויקט התחברותי הגדול ביותר שנעשה בישראל? ● גלובס עושה סדר

טלי בן עובדיה / צילום: ערן לוי

לפני כניסת הדירקטורים החדשים: בחדשות 13 אישרו את המינוי הקבוע של המנכ"לית טלי בן עובדיה

מינוייה אושר לאחר עזיבת הדירקטורית ד"ר יפעת בן חי שגב ונותר רק מתנגד אחד ● ברשת 13 מיהרו להחליט בטרם כניסת הדירקטורים החדשים מטעם הרשות השנייה וכדי למנוע התנגדות אפשרית ● תגובת רשת 13: "הישיבה על ההצבעה נקבעה עוד בטרם יצאה ההודעה על מינוי הדירקטורים"

עו''ד גיא אבני / איור: גיל ג'יבלי

פרשת "מוכר החלומות”: עו"ד גיא אבני ישלם 600 אלף שקל לארבעה משקיעים

ביהמ"ש קבע כי עו"ד גיא אבני, הנאמן של קבוצת בראשית, הפר את חובותיו כנאמן כאשר העביר כספי הלוואות לחברה מבלי לוודא את קיומן של ערבויות בנקאיות ● מדובר בפסק דין אזרחי נוסף נגד אבני, בשורה של תביעות שמנהלים משקיעים שאיבדו את כספם

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' מליאת הכנסת, 28.01.26 / צילום: יצחק קלמן

סמוטריץ' לא לבד: שרי האוצר שדחקו בנגיד להוריד ולהעלות ריבית

שר האוצר הכריז שיש להאיץ את הורדות הריבית, ולא בפעם הראשונה ● אבל כשרואים איך באמת מתקבלות ההחלטות על גובה הריבית, מבינים שזה לא עניין של מה בכך ● ועדיין, המתיחות בין שר אוצר לנגיד הבנק המרכזי לא נולדה בתקופת סמוטריץ', ואפילו לא בישראל

צלפית מיחידת הלוחמות הכורדיות בסוריה / צילום: Reuters, Thomas Noonan / Hans Lucas

נפט, בגידה אמריקאית וצמות גזורות: מאחורי קריסת המובלעת הכורדית בסוריה

לאחר עשור של שותפות, ארה"ב מאמצת את התפיסה כי תפקיד הכורדים בסוריה הסתיים ומאפשרת לטורקיה ולבעלי בריתה להשתלט על מזרח הפרת ● המשמעות: מעבר רובן של עתודות הנפט הסורי לידי משטר חסות של ארדואן, וחיסול יחידות הלוחמות שהכניעו את דאעש

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

"צעד היסטורי": האיחוד האירופי הגדיר את משמרות המהפכה כארגון טרור

בצעד חריף שממנו נמנעו מדינות אירופה במשך שנים, האיחוד האירופי הסכים להגדיר את משמרות המהפכה כארגון טרור ● גרמניה הובילה את הצעד, איטליה הסירה את ההתנגדות וספרד נכנעה ללחץ ● מה משמעות המהלך ולמה הוא קורה דווקא עכשיו?