גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וול סטריט ננעלה בירוק בהמתנה לדוחות ענקיות הטכנולוגיה

יום המסחר התאפיין בדריכות לקראת פרסום דוחותיהן של ענקיות הטכנולוגיה ● כלכלת ארה"ב התרחבה ב-33.1% ברבעון השלישי ● הנפט צונח ב-3% בצל ההגבלות שהושתו בחלק מהמדינות בצל התפשטות הקורונה

פסל "הילדה חסרת הפחד" מול הבורסה לניירות ערך בוול סטריט, ניו יורק / צילום: Mark Lennihan, Associated Press
פסל "הילדה חסרת הפחד" מול הבורסה לניירות ערך בוול סטריט, ניו יורק / צילום: Mark Lennihan, Associated Press

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

בורסות וול סטריט ננעלו בעליות, בדריכות לקראת פרסום דוחות ענקיות הטק. מדד ה-S&P 500 טיפס ב-1.2%, מדד הנאסד"ק עלה ב-1.6%. הדאו ג'ונס רשם עליות של 0.5%.

21:21

נטפליקס  קופצת על ההזדמנות של משבר הקורונה שהביא לעלייה במספר המשתמשים, והחברה מעלה את מחירי החבילות, כולל חבילות הפרימיום.

20:30

מתחזקות העליות בוול סטריט לקראת אירוע השיא של הרבעון השלישי עם פרסום דוחותיהן של ענקיות הטכנולוגיה, אמזון, אפל, גוגל ופייסבוק. מדד הנאסד"ק מזנק ב-2.4%, הדאו ג'ונס עולה ב-1.1% ומדד S&P 500 עולה ב-1.9%.

מדד הפחד (VIX) שחצה אמש את הרף של 40 נקודות בזינוק חד על רקע הדיווחים על סגר במדינות על רקע הגל השני של הקורונה, צונח כעת ב-10%.

חברת מארוול , יצרנית מוליכים למחצה בתחומי התקשורת (סימול: MRVL), וחברת Inphi, המתמחה בתעבורת נתונים מהירה (סימול: IPHI), חתמו הסכם לרכישה בעסקת מזומן ומניות. במסגרת ההסכם, תשלם מארוול 66 דולר במזומן ועוד 2.323 מניות של החברה המשולבת עבור כל מניה של Inphi. עם סגירת העסקה, יחזיקו בעלי המניות של Marvell כ- 83% מהחברה המשולבת, ובעלי המניות של Inphi יחזיקו כ-17%.

19:20

פחות משבוע לבחירות ולפי הסקר של "USA TODAY" המועמד הדמוקרטי לנשיאות ארה"ב, ג'ו ביידן 52%-44% על הנשיא טראמפ. "כלכלת ארה"ב לאחר הבחירות לא תהיה שונה באופן דרמטי מזו שלפני ה-3 בנובמבר, כלומר במהלך התאוששות איטית עם סיכוי של 30%‑35% למיתון", כך אומרת בת'-אן בובינו, הכלכלנית הראשית של S&P בארה"ב בראיון ל"גלובס". "עדיין קיימים שלושה סיכונים גדולים לכלכלה. העובדה שאין עדיין חיסון לקורונה בזמן שעונת השפעת מתחילה, היעדר תמריצים פיסקליים חדשים, ועלייה במתחים המסחריים עם סין".

18:37

המדדים בוול סטריט נסחרים בעליות של עד 1.4% לאחר הנפילות החדות שנרשמו אתמול. באירופה המדדים ננעלו ביציבות עם נטייה לעליות קלות. מדד הדאקס הוסיף 0.2% לערכו, הקאק והפוטסי ללא שינוי מהותי. הנפט (WTI) צונח ב-4% לרמה של 3.6 דולר לחבית בצל ההגבלות שהושתו בחלק מהמדינות בצל התפשטות הקורונה.

חברת האנרגיה אקסון מובייל  מסרה היום כי בכוונתה לקצץ בכ-15% מכוח העבודה עד שנת 2022 על מנת להפחית עלויות בצל משבר הקורונה.

עונת הדוחות לרבעון השלישי צפויה להגיע לשיאה הערב לאחר נעילת המסחר בוול סטריט עם פרסום תוצאות ענקיות הטכנולוגיה אמזון , אפל  ופייסבוק 

באירופה, הבנק קרדיט סוויס  רשם נפילה של 38% ברווח הנקי ברבעון השלישי ל-600 מיליון דולר בצל שינויי מטבע על רקע משבר הקורונה. 

חברת האנרגיה רויאל דאצ' של  פרסמה דוחות טובים מהתחזיות המוקדמות של השוק עם רווח רבעוני של 955 מיליון דולר. 

חברת הטלקום הפינית נוקיה  חתכה את התחזיות לשנת 2020 וסיפקה תחזית נמוכה מהצפי לשנת 2021. מנייתה התרסקה בכ-20%.

 

16:00

המדדים בוול סטריט מתקנים מעלה את הנפילות שנרשמו אתמול, כאשר מניות הטכנולוגיה אפל , אמזון , פייסבוק  וטוויטר  מטפסות לקראת פרסום הדוחות הכספיים לרבעון השלישי הלילה לאחר נעילת המסחר.

מכירות הבתים שבהמתנה בארה"ב ירדו בחודש החולף ב-2.2% לעומת החודש הקודם. הצפי בשוק היה לעלייה של 3.3% לאחר עלייה של 8% בחודש הקודם.

15:30

יום המסחר בוול סטריט נפתח במגמה מעורבת. מניית פייסבוק  עולה בחדות לקראת פרסום הדוחות שלה היום לאחר סיום המסחר. 

עוד צפויות לפרסם היום דוחות החברות אפל , גוגל , טוויטר ואמזון. 

הנפט (WTI ) ממשיך לאבד גובה וצונח בכ-6% למחיר של 35.15 דולר לחבית על רקע הסגרים שהוכרזו בחלק ממדינות אירופה בעקבות התפשטות הקורונה. 

14:45

הבנק המרכזי של גוש האירו (ECB) השאיר את הריבית ללא שינוי וגם את היקף רכישות האג"ח שלו, כצפוי.

"אנחנו נבחן בשבועות הקרובים את השפעות מגפת הקורונה, פיתוח החיסונים לנגיף וגם את שערי החליפין של המטבעות לפני שנקבל החלטה בנוגע לשינוי במדיניות", נאמר בהודעת ה-ECB. 

14:30

המשק האמריקאי צמח ברבעון השלישי בקצב שנתי של 33.1%, כך פורסם לפני זמן קצר בארה"ב. הנתון היה גבוה במקצת מצפי הכלכלנים שעמד על 32%. 

התביעות הראשוניות לדמי אבטלה בארה"ב הסתכמו בשבוע החולף בכ-751 אלף, לעומת צפי כלכלנים לכ-770 אלף תביעות.

בורסות אירופה נסחרות בירידות קלות והחוזים על מדדי וול סטריט יציבים. 

12:20

מדדי המניות באירופה עולים כעת ב-0.4%-0.6%. האירו נחלש ב-0.2% לרמה של 1.172 דולרים לאירו. 

לוק לויט, אסטרטג המטבעות הראשי של בנק פיקטה, מציין כי "אנו ממשיכים לחזות כי ערכו של הדולר האמריקאי יפחת בטווח הבינוני בגלל הערכת יתר בסיסית שלו והידרדרות הפרשי הצמיחה והריבית שהיו לטובתו עד לאחרונה. אלטרנטיבות כמו האירו והיואן הסיני הופכות להיות אטרקטיביות יחסית. אנו מעריכים כי הסכם קרן ההבראה של האיחוד האירופי מיולי האחרון, תומך במיוחד באירו". 

10:30

יום המסחר בבורסות אירופה נפתח במגמה מעורבת, לאחר ירידות חדות שנרשמו שם אתמול. הסוחרים ממתינים להודעת הבנק המרכזי בהמשך היום. 

 החוזים על מדדי בורסות ארה"ב נסחרים כעת בעליות של כ-0.7%.

הבנק המרכזי של גוש האירו (EBC ) לא צפוי לשנות היום את עיקרי המדיניות המוניטארית שלו (הודעה ב-14:45, מסיבת עיתונאים תתקיים ב-15:30).

בארה"ב (ב-14:30) יתפרסם נתון הצמיחה לרבעון השלישי, שצפוי להצביע על התרחבות של המשק האמריקאי בקצב שנתי של 32%. עוד יתפרסם באותו זמן נתון התביעות הראשוניות לדמי אבטלה בשבוע החולף, שצפוי לעמוד על כ-770 אלף.

09:20

ענקית האנרגיה, חברת רויאל-דאטש של, דיווחה הבוקר על רווח של 955 מיליון דולר ברבעון השלישי, גבוה מצפי האנליסטים שעמד על כ-600 מיליון דולר. החברה גם הודיעה כי היא מתכננת להגדיל את הדיבידנד שהיא מחלקת.

הבנק השוויצרי קרדיט סוויס  דיווח על ירידה של 38% ברווח הרבעוני, לרמה של כ-600 מיליון דולר. הרווח היה נמוך בכ-20% מצפי האנליסטים. 

08:10

יום המסחר בבורסות אסיה מתנהל במגמה מעורבת עם נטייה לירידות חדות, לאחר שאתמול ננעל המסחר בוול סטריט במגמה שלילית מובהקת על רקע חששות המשקיעים מההשפעות השליליות של מגפת הקורונה. מדדי המניות המובילים רשמו בסיום ירידות של 3.4%-3.7%. 

החוזים על מדדי בורסות ארה"ב נסחרים כעת בעליות של כ-1%.

בזירת הסחורות רושם הנפט מסוג WTI עלייה קלה לרמה של 37.5 דולר לחבית לאחר שאתמול נפל ביותר מ-5%. גם הזהב נסחר בעלייה קלה לרמה של 1,882 דולר לאונקיה.

 הקורונה ממשיכה להשתולל בארה"ב ואירופה. גרמניה וצרפת, שתי הכלכלות הגדולות ביותר באירופה, הכריזו אתמול על שורת הגבלות משמעותיות על החיים הציבוריים ועל סגרים חלקיים, במטרה לנסות ולבלום את ההתפשטות המהירה של מגפת הקורונה בשטחן. בגרמניה, ייסגרו החל מיום שני הקרוב כל המסעדות (למעט משלוחים) ומקומות הבילוי, ייסגרו עסקים כמו חדרי כושר ומכוני יופי, ויוטל איסור על מפגש של יותר משתי משפחות וכן איסור על תיירות-פנים. בצרפת, התושבים יצטוו שוב להישאר בבתים ולא לצאת למעט לצרכים חיוניים.  

בתחום המאקרו, ביפן השאיר היום הבנק המרכזי את המדיניות שלו ללא שינוי, כצפוי. עוד פורסם שם כי המכירות הקמעונאיות צנחו ב-8.7% בספטמבר, לעומת ספטמבר אשתקד. 

הבנק המרכזי של גוש האירו (EBC ) לא צפוי לשנות היום את עיקרי המדיניות המוניטארית שלו (הודעה ב-14:45, מסיבת עיתונאים תתקיים ב-15:30).

בארה"ב (ב-14:30) יתפרסם נתון הצמיחה לרבעון השלישי, שצפוי להצביע על התרחבות של המשק האמריקאי בקצב שנתי של 32%. עוד יתפרסם באותו זמן נתון התביעות הראשוניות לדמי אבטלה בשבוע החולף, שצפוי לעמוד על כ-770 אלף.

יום המסחר העולמי יסתיים כשעונת הדוחות בוול סטריט מגיעה לשיאה עם פרסום הדוחות של אפל, פייסבוק, גוגל , טוויטר ואמזון לאחר הנעילה של המסחר בוול סטריט.

עוד כתבות

משרדי משרד הבריאות בירושלים / צילום: איל יצהר

קיצוץ בביטוח המשלים של קופות החולים: אילו טיפולים ייצאו?

במשרד הבריאות הורו לקופות החולים להוציא מהשב"ן החזרים לנשים בלידה, כמו דולה, ייעוץ שינה לתינוק וכן עזרה לילדים עם קשיים התפתחותיים שנעזרים ברכיבה, שחייה או ספורט טיפולי ● בין ההתנגדויות: "הטיפולים המשלימים עוזרים יותר מהתרופות"

רה''מ בנימין נתניהו לצד ראשי ממשלת יוון וקפריסין בפסגה המשולשת בירושלים / צילום: Reuters, ABIR SULTAN

ישראל, יוון וקפריסין עלולות למצוא עצמן בהתנגשות עם טורקיה

פסגת ישראל־יוון־קפריסין הובילה להערכות כי העבודות על פרויקט האינטרקונקטור יחלו כבר ב־2026 ● בתכנון: כבל תת־ימי שיחבר את רשת החשמל בישראל לאירופה, ויהווה חלק מ־IMEC ● מנגד, טורקיה טוענת שחלק מהשטח הימי שלה, והמדינות מסתכנות בעימות ישיר

מימין: אבי אורטל, אר פי אופטיקל; ריצ'י הנטר, מחלבות גד; חיים דנון, UMI; ארז דהבני, בלדי / איור: גיל ג'יבלי

מאטליז בשוק הכרמל לשווי של מיליארדים: ההנפקות הגדולות של 2025

התשואות הגבוהות שהניבו הנפקות ראשוניות בבורסה השנה, יצרו הון לבעלי מניות מרכזיים באותן חברות ● ארז דהבני חולש על מניות בלדי ב־1.3 מיליארד שקל, ואילו קרן מנור אוורגרין מחזיקה מניות אר פי אופטיקל ב־465 מיליון שקל ● וכמה הרוויח מייסד מחלבות גד, עזרא כהן

אוניית תובלה של צים / צילום: Craig Cooper

צים שוב דחתה הצעת רכישה של גליקמן: "מעריכה בחסר משמעותי"

בד בבד מדווחת חברת התובלה הימית כי קיבלה "הצעות תחרותיות ממספר גורמים אסטרטגיים לרכישת כל מניות החברה,הנבחנות תוך התמקדות בהשאת ערך משמעותי לבעלי המניות"

ביל אקמן ואילון מאסק / צילום: Richard Brian, Evan Vucci

ביל אקמן מציע לאילון מאסק להנפיק יחד את SpaceX בדרך לא שגרתית

מייסד קרן הגידור פרשינג סקוור מציע לאיש העשיר בעולם לצרף את חברת החלל שלו לבורסה במודל ייחודי - SPARC ● המודל, לפי אקמן, כולל מיזוג לחברה ציבורית ללא עלויות חתמים או תיווך, ועם תגמול למשקיעי טסלה ● וגם: המיליארדר היהודי שהגיב לאקמן: "תעמוד בתור"

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

ישלמו 50% מס? נוסח החוק שמדאיג את מנהלי הקרנות האלטרנטיביות

הקרנות האלטרנטיביות לא נכללו ברפורמה להורדת המס על המשקיעות בהייטק, ומחכות להחלטות נפרדות ● גורמים חוששים שמיסוי לא מוסדר עלול להגיע עד 50% על רווחי השותפים הפאסיביים

ניידת שידור של גלי צה''ל / צילום: עינת לברון

העתירות על סגירת גלי צה"ל ידונו בבג"ץ בסוף ינואר, לא הוצא צו להקפאת ההחלטה

השאלה המשפטית שתעלה בבג"ץ נוגעת לעצם ההליך עצמו: האם ישנה חובה לבצע את סגירת גלי צה"ל בחקיקה ראשית - או שמא מספיקה החלטת ממשלה ● עובדי גלי צה"ל: "החלטת הממשלה היא החלטה בלתי חוקית, שנפלו בה פגמים מהותיים בהליך קבלתה, היא התקבלה בחוסר סמכות, מתוך שיקולים זרים ובהיעדר תשתית עובדתית מספקת"

השינויים שצפויים בענף החיסכון ב־2026 / צילום: Shutterstock

מקופות הגמל למדרגות המס: השינויים שישפיעו על הכסף שלנו ב־2026

תקרת ההפקדה לגמל להשקעה תעלה, "חיסכון לכל ילד" ייצא מהקפאה והפטור ממס על הקצבאות לפנסיה יגדל מעט ● הבשורה הרעה: דמי הניהול בחלק מקרנות הנאמנות עשויים לעלות ● כל מה שצריך לדעת לקראת 2026

נושאת המטוסים ''שארל דה גול'', שתוחלף ע''י הספינה החדשה / צילום: Shutterstock

נושאת מטוסים גרעינית ב-10 מיליארד אירו: הפרויקט השנוי במחלוקת של מקרון

ממשלת צרפת נאבקת במשבר חוב מתמשך ונכשלת בהעברת תקציב כבר שלוש שנים, אך דווקא כעת מכריז הנשיא עמנואל מקרון על פרויקט גרנדיוזי: בניית נושאת מטוסים גרעינית חדשה בעלות של יותר מ־10 מיליארד אירו ● התזמון מעורר שאלות על סדרי העדיפויות של המדינה

לא מרוצים: התגובות בטורקיה למפגש של ישראל, יוון וקפריסין

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: איך מסקרים בעולם את הכוונה לסגור את גל"צ, טורקיה לא מרוצה משיתוף הפעולה של ישראל, יוון וקפריסין, ההאקרים האיראנים שהביכו את ישראל, והקבוצה היהודית שמצאה אדם ששלח עשרות מכתבים אנטישמיים ● כותרות העיתונים בעולם

רחוב בן גוריון, כפר סבא / צילום: איל יצהר

לראשונה בישראל: העיר שאיבדה את מעמדה כ"עיר גדולה"

לראשונה זה מספר שנים, מספר התושבים בכפר סבא ירד מתחת לרף 100 אלף איש ויותר - והיא אינה מוגדרת יותר כ"עיר גדולה" ● הקיטון בכמות משתקף בין היתר במיעוט הבנייה בעיר

אילוסטרציה: Shutterstock

לידיעת בעלי חברות ארנק: ביהמ"ש קובע מתי יחול מס שולי של כ-50% ומתי מס חברות של 23%

רו"ח סיפק שירותים לפירמת ראיית חשבון באמצעות חברה בבעלותו ● ביהמ"ש המחוזי קיבל את ערעורו על קביעת פקיד השומה כי הוא בעל "חברת ארנק", ועל כן יש למסותו במס השולי הגבוה משמעותית ממס החברות ● לפסק הדין יש השלכות על בעלי מקצועות חופשיים הפועלים באמצעות שותפויות וחברות בבעלותם

מספר עובדי ההייטק בישראל במגמת ירידה / צילום: Shutterstock

הנתון החריג שמראה: מספר העובדים בהייטק הישראלי במגמת ירידה

נתונים חדשים מציגים עלייה בשכר הממוצע בענף הייטק הישראלי ● אלא שמאחורי המספרים מסתתר סיפור מורכב יותר: החל מהתכווצות במצבת כוח האדם, דרך קיפאון בקידומים ועד עלייה במשרות הפנויות ● האם המגמה צפויה להמשיך לתוך 2026?

תל אביב. מצב המוכרים הוא הגרוע בארץ / צילום: Shutterstock

המוכרים מעדכנים את מחירי הדירות כלפי מטה: באיזו עיר כבר הורידו ב-8%?

נתונים שקיבל גלובס מאתר יד2 מלמדים על המצב הקשה של מי שמנסים למכור דירות יד שנייה: בתל אביב הם יכולים למצוא את עצמם ארבע שנים בשוק, בטבריה מצבם דווקא טוב

ינקי קוינט, מנהל רשות מקרקעי ישראל / צילום: תמר מצפי

בצעד חריג, רמ"י רכשה קרקע בירושלים ב־30 מיליון שקל

רשות מקרקעי ישראל רכשה זכויות בקרקע פנויה בת 17.2 דונם בצפון רמות במכרז של כונסי נכסים, בסכום של 30 מיליון שקל ● הצעד יוצא הדופן מאפשר לקדם תוכניות בניין עיר ולשווק את השטח במכרזים

האם אלטשולר עומדים לאבד בקרוב את הבכורה בשוק הגמל? / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

במיטב מגייסים לקוחות בדרך לתואר היוקרתי. ומי מאבדים לקוחות?

מיטב, אנליסט ומור גייסו כל אחד יותר ממיליארד שקל בחודש נובמבר, והם גם שיאני הגיוסים מתחילת השנה: איילון מובילה מתחילת השנה ומיטב ב-3 שנים בפוליסות החיסכון ● מנגד, באלטשולר שחם ממשיכים לאבד כספים בקצב גבוה - 2 מיליארד שקל בחודש - והם בדרך לאבד את תואר "חברת הגמל הגדולה ביותר" ● ילין לפידות רשם שיא חודשי של פידיונות, ומה עשו חברות הביטוח?

לארי אליסון / צילום: ap, Eric Risberg

המיליארדר מול נטפליקס: המאבק על וורנר ברדרס עולה הילוך

פרמאונט מעלה את רמת הוודאות סביב הצעתה לרכישת וורנר ברדרס באמצעות ערבות אישית של לארי אליסון בהיקף של 40.4 מיליארד דולר ● במקביל, נטפליקס מחזקת את חבילת המימון וממשיכה להיתפס כהצעה הבטוחה יותר בעיני הנהלת וורנר

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א לחברות הציבוריות: כך תוכלו לממש את הפוטנציאל של מסחר בשישי

לקראת המעבר לימי מסחר גלובליים בתחילת ינואר, הבורסה בת"א פנתה למנכ"לי החברות הציבוריות במטרה לנצל את השינוי ולהגדיל את חשיפתן למשקיעים זרים ● בין ההמלצות: לחזק פעילות באנגלית, להעמיק קשרי משקיעים בינלאומיים וליישר קו עם סטנדרט הדיווח המקובל בעולם

אילוסטרציה של דגימות דם / צילום: Shutterstock

מטופלים במיון יוכלו לתרום דגימות למאגר חדש: הבנק שמצטרף למגמה העולמית במחקר

מאבחון מוקדם של סרטן ועד המלצות איך ללכת - בנקי דגימות הם הדבר החם בקידום מחקרים ● השבוע הוכרז על הקמת מאגר חדש בישראל על ידי חברת MeMed, בשיתוף שלושה בתי חולים והטכניון ● בארץ כבר פועלים כמה מאגרים מרשימים, אז למה שיתוף הפעולה ביניהם מסובך ומה הסיכוי שנראה כאן בנק דגימות לאומי ענק כמו בבריטניה

רכב ותחבורה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הנאמנות למותג? איך 70 דגמים חדשים שינו את הכללים בשוק הרכב

עשרות דגמים התווספו לשוק הרכב הישראלי ב־2025, במיוחד של מותגים סינים ● ההיצע הרחב מספק שלל אפשרויות לצרכנים שמחפשים תמורה לכסף, ומוותרים על נאמנות למותגים הוותיקים ●"השוק הפך לטרנדי, כל מותג חדש ומרשים מייצר נהירה קצרה", אומרים בענף