גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וול סטריט ננעלה בירוק בהמתנה לדוחות ענקיות הטכנולוגיה

יום המסחר התאפיין בדריכות לקראת פרסום דוחותיהן של ענקיות הטכנולוגיה ● כלכלת ארה"ב התרחבה ב-33.1% ברבעון השלישי ● הנפט צונח ב-3% בצל ההגבלות שהושתו בחלק מהמדינות בצל התפשטות הקורונה

פסל "הילדה חסרת הפחד" מול הבורסה לניירות ערך בוול סטריט, ניו יורק / צילום: Mark Lennihan, Associated Press
פסל "הילדה חסרת הפחד" מול הבורסה לניירות ערך בוול סטריט, ניו יורק / צילום: Mark Lennihan, Associated Press

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

בורסות וול סטריט ננעלו בעליות, בדריכות לקראת פרסום דוחות ענקיות הטק. מדד ה-S&P 500 טיפס ב-1.2%, מדד הנאסד"ק עלה ב-1.6%. הדאו ג'ונס רשם עליות של 0.5%.

21:21

נטפליקס  קופצת על ההזדמנות של משבר הקורונה שהביא לעלייה במספר המשתמשים, והחברה מעלה את מחירי החבילות, כולל חבילות הפרימיום.

20:30

מתחזקות העליות בוול סטריט לקראת אירוע השיא של הרבעון השלישי עם פרסום דוחותיהן של ענקיות הטכנולוגיה, אמזון, אפל, גוגל ופייסבוק. מדד הנאסד"ק מזנק ב-2.4%, הדאו ג'ונס עולה ב-1.1% ומדד S&P 500 עולה ב-1.9%.

מדד הפחד (VIX) שחצה אמש את הרף של 40 נקודות בזינוק חד על רקע הדיווחים על סגר במדינות על רקע הגל השני של הקורונה, צונח כעת ב-10%.

חברת מארוול , יצרנית מוליכים למחצה בתחומי התקשורת (סימול: MRVL), וחברת Inphi, המתמחה בתעבורת נתונים מהירה (סימול: IPHI), חתמו הסכם לרכישה בעסקת מזומן ומניות. במסגרת ההסכם, תשלם מארוול 66 דולר במזומן ועוד 2.323 מניות של החברה המשולבת עבור כל מניה של Inphi. עם סגירת העסקה, יחזיקו בעלי המניות של Marvell כ- 83% מהחברה המשולבת, ובעלי המניות של Inphi יחזיקו כ-17%.

19:20

פחות משבוע לבחירות ולפי הסקר של "USA TODAY" המועמד הדמוקרטי לנשיאות ארה"ב, ג'ו ביידן 52%-44% על הנשיא טראמפ. "כלכלת ארה"ב לאחר הבחירות לא תהיה שונה באופן דרמטי מזו שלפני ה-3 בנובמבר, כלומר במהלך התאוששות איטית עם סיכוי של 30%‑35% למיתון", כך אומרת בת'-אן בובינו, הכלכלנית הראשית של S&P בארה"ב בראיון ל"גלובס". "עדיין קיימים שלושה סיכונים גדולים לכלכלה. העובדה שאין עדיין חיסון לקורונה בזמן שעונת השפעת מתחילה, היעדר תמריצים פיסקליים חדשים, ועלייה במתחים המסחריים עם סין".

18:37

המדדים בוול סטריט נסחרים בעליות של עד 1.4% לאחר הנפילות החדות שנרשמו אתמול. באירופה המדדים ננעלו ביציבות עם נטייה לעליות קלות. מדד הדאקס הוסיף 0.2% לערכו, הקאק והפוטסי ללא שינוי מהותי. הנפט (WTI) צונח ב-4% לרמה של 3.6 דולר לחבית בצל ההגבלות שהושתו בחלק מהמדינות בצל התפשטות הקורונה.

חברת האנרגיה אקסון מובייל  מסרה היום כי בכוונתה לקצץ בכ-15% מכוח העבודה עד שנת 2022 על מנת להפחית עלויות בצל משבר הקורונה.

עונת הדוחות לרבעון השלישי צפויה להגיע לשיאה הערב לאחר נעילת המסחר בוול סטריט עם פרסום תוצאות ענקיות הטכנולוגיה אמזון , אפל  ופייסבוק 

באירופה, הבנק קרדיט סוויס  רשם נפילה של 38% ברווח הנקי ברבעון השלישי ל-600 מיליון דולר בצל שינויי מטבע על רקע משבר הקורונה. 

חברת האנרגיה רויאל דאצ' של  פרסמה דוחות טובים מהתחזיות המוקדמות של השוק עם רווח רבעוני של 955 מיליון דולר. 

חברת הטלקום הפינית נוקיה  חתכה את התחזיות לשנת 2020 וסיפקה תחזית נמוכה מהצפי לשנת 2021. מנייתה התרסקה בכ-20%.

 

16:00

המדדים בוול סטריט מתקנים מעלה את הנפילות שנרשמו אתמול, כאשר מניות הטכנולוגיה אפל , אמזון , פייסבוק  וטוויטר  מטפסות לקראת פרסום הדוחות הכספיים לרבעון השלישי הלילה לאחר נעילת המסחר.

מכירות הבתים שבהמתנה בארה"ב ירדו בחודש החולף ב-2.2% לעומת החודש הקודם. הצפי בשוק היה לעלייה של 3.3% לאחר עלייה של 8% בחודש הקודם.

15:30

יום המסחר בוול סטריט נפתח במגמה מעורבת. מניית פייסבוק  עולה בחדות לקראת פרסום הדוחות שלה היום לאחר סיום המסחר. 

עוד צפויות לפרסם היום דוחות החברות אפל , גוגל , טוויטר ואמזון. 

הנפט (WTI ) ממשיך לאבד גובה וצונח בכ-6% למחיר של 35.15 דולר לחבית על רקע הסגרים שהוכרזו בחלק ממדינות אירופה בעקבות התפשטות הקורונה. 

14:45

הבנק המרכזי של גוש האירו (ECB) השאיר את הריבית ללא שינוי וגם את היקף רכישות האג"ח שלו, כצפוי.

"אנחנו נבחן בשבועות הקרובים את השפעות מגפת הקורונה, פיתוח החיסונים לנגיף וגם את שערי החליפין של המטבעות לפני שנקבל החלטה בנוגע לשינוי במדיניות", נאמר בהודעת ה-ECB. 

14:30

המשק האמריקאי צמח ברבעון השלישי בקצב שנתי של 33.1%, כך פורסם לפני זמן קצר בארה"ב. הנתון היה גבוה במקצת מצפי הכלכלנים שעמד על 32%. 

התביעות הראשוניות לדמי אבטלה בארה"ב הסתכמו בשבוע החולף בכ-751 אלף, לעומת צפי כלכלנים לכ-770 אלף תביעות.

בורסות אירופה נסחרות בירידות קלות והחוזים על מדדי וול סטריט יציבים. 

12:20

מדדי המניות באירופה עולים כעת ב-0.4%-0.6%. האירו נחלש ב-0.2% לרמה של 1.172 דולרים לאירו. 

לוק לויט, אסטרטג המטבעות הראשי של בנק פיקטה, מציין כי "אנו ממשיכים לחזות כי ערכו של הדולר האמריקאי יפחת בטווח הבינוני בגלל הערכת יתר בסיסית שלו והידרדרות הפרשי הצמיחה והריבית שהיו לטובתו עד לאחרונה. אלטרנטיבות כמו האירו והיואן הסיני הופכות להיות אטרקטיביות יחסית. אנו מעריכים כי הסכם קרן ההבראה של האיחוד האירופי מיולי האחרון, תומך במיוחד באירו". 

10:30

יום המסחר בבורסות אירופה נפתח במגמה מעורבת, לאחר ירידות חדות שנרשמו שם אתמול. הסוחרים ממתינים להודעת הבנק המרכזי בהמשך היום. 

 החוזים על מדדי בורסות ארה"ב נסחרים כעת בעליות של כ-0.7%.

הבנק המרכזי של גוש האירו (EBC ) לא צפוי לשנות היום את עיקרי המדיניות המוניטארית שלו (הודעה ב-14:45, מסיבת עיתונאים תתקיים ב-15:30).

בארה"ב (ב-14:30) יתפרסם נתון הצמיחה לרבעון השלישי, שצפוי להצביע על התרחבות של המשק האמריקאי בקצב שנתי של 32%. עוד יתפרסם באותו זמן נתון התביעות הראשוניות לדמי אבטלה בשבוע החולף, שצפוי לעמוד על כ-770 אלף.

09:20

ענקית האנרגיה, חברת רויאל-דאטש של, דיווחה הבוקר על רווח של 955 מיליון דולר ברבעון השלישי, גבוה מצפי האנליסטים שעמד על כ-600 מיליון דולר. החברה גם הודיעה כי היא מתכננת להגדיל את הדיבידנד שהיא מחלקת.

הבנק השוויצרי קרדיט סוויס  דיווח על ירידה של 38% ברווח הרבעוני, לרמה של כ-600 מיליון דולר. הרווח היה נמוך בכ-20% מצפי האנליסטים. 

08:10

יום המסחר בבורסות אסיה מתנהל במגמה מעורבת עם נטייה לירידות חדות, לאחר שאתמול ננעל המסחר בוול סטריט במגמה שלילית מובהקת על רקע חששות המשקיעים מההשפעות השליליות של מגפת הקורונה. מדדי המניות המובילים רשמו בסיום ירידות של 3.4%-3.7%. 

החוזים על מדדי בורסות ארה"ב נסחרים כעת בעליות של כ-1%.

בזירת הסחורות רושם הנפט מסוג WTI עלייה קלה לרמה של 37.5 דולר לחבית לאחר שאתמול נפל ביותר מ-5%. גם הזהב נסחר בעלייה קלה לרמה של 1,882 דולר לאונקיה.

 הקורונה ממשיכה להשתולל בארה"ב ואירופה. גרמניה וצרפת, שתי הכלכלות הגדולות ביותר באירופה, הכריזו אתמול על שורת הגבלות משמעותיות על החיים הציבוריים ועל סגרים חלקיים, במטרה לנסות ולבלום את ההתפשטות המהירה של מגפת הקורונה בשטחן. בגרמניה, ייסגרו החל מיום שני הקרוב כל המסעדות (למעט משלוחים) ומקומות הבילוי, ייסגרו עסקים כמו חדרי כושר ומכוני יופי, ויוטל איסור על מפגש של יותר משתי משפחות וכן איסור על תיירות-פנים. בצרפת, התושבים יצטוו שוב להישאר בבתים ולא לצאת למעט לצרכים חיוניים.  

בתחום המאקרו, ביפן השאיר היום הבנק המרכזי את המדיניות שלו ללא שינוי, כצפוי. עוד פורסם שם כי המכירות הקמעונאיות צנחו ב-8.7% בספטמבר, לעומת ספטמבר אשתקד. 

הבנק המרכזי של גוש האירו (EBC ) לא צפוי לשנות היום את עיקרי המדיניות המוניטארית שלו (הודעה ב-14:45, מסיבת עיתונאים תתקיים ב-15:30).

בארה"ב (ב-14:30) יתפרסם נתון הצמיחה לרבעון השלישי, שצפוי להצביע על התרחבות של המשק האמריקאי בקצב שנתי של 32%. עוד יתפרסם באותו זמן נתון התביעות הראשוניות לדמי אבטלה בשבוע החולף, שצפוי לעמוד על כ-770 אלף.

יום המסחר העולמי יסתיים כשעונת הדוחות בוול סטריט מגיעה לשיאה עם פרסום הדוחות של אפל, פייסבוק, גוגל , טוויטר ואמזון לאחר הנעילה של המסחר בוול סטריט.

עוד כתבות

Plasan SandCat MK-IV / צילום: צילום מסך

המדינה הדרום אמריקאית שתרכוש רכבים ממוגנים מישראל

משרד ההגנה של פרו בחר במכרז לרכישת 56 רכבים משוריינים מתוצרת פלסן סאסא תמורת כ־23.8 מיליון דולר ● רפאל הציגה טיל חדש מסדרת ספייק ● ברפובליקת מאלי קיימו את התערוכה הביטחונית הראשונה של המדינה, אך ללא הזמנה של מדינות מערביות ● וגם: אנדוריל האמריקאית מתכננת הקמת מיזם משותף עם הקונגלומרט הביטחוני האמירותי אדג' ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

משרדי פאלו אלטו במגדל אלון 1, ת''א / צילום: טלי בוגדנובסקי

פאלו אלטו הציגה ירידה ברווח הנקי, והודיעה על רכישה חדשה בגובה מעל 3 מיליארד דולר

חברת אבטחת הסייבר דיווחה על צמיחה דו‏־ספרתית בהכנסות, אך הרווח הנקי ירד לעומת הרבעון המקביל, והמניה נפלה במסחר המאוחר בוול סטריט ● לצד הדוחות, פאלו אלטו הודיעה על רכישת חברת אבטחת המידע Chronosphere תמורת 3.35 מיליארד דולר

פריז / צילום: Shutterstock

כולם זקוקים לחופשה: אתרי התיירות רושמים עלייה במספר ההזמנות

אחרי תקופה ארוכה של מצב בטחוני מתוח, ענף התעופה והתיירות משגר ששה נציגים למדד החודשי של רכישות הישראלים באתרי האונליין ● עלי אקספרס ושופרסל שומרים על מקומם בפסגה ● המדד החודשי של רכישות הישראלים באונליין

בשורה לחוסכים / אילוסטרציה: Shutterstock

העברות כספים בשוק הגמל: אנליסט, מיטב ומור בצמרת המגייסים. ומי איבד הכי הרבה?

בית ההשקעות מיטב ממשיך להתקרב לאלטשולר שחם מבחינת היקף הכספים המנוהלים, מור מסמן ציון דרך וחוצה שווי נכסים בגמל של 100 מיליארד שקל ● אוקטובר היה החודש שבו איבד ילין לפידות הכי הרבה כספים למתחריו מעולם - 703 מיליון שקל

מטה בזק בחולון / צילום: חן כליפה לוי צילומי אוויר

אחרי הפרידה מבזק: מה יעשו יבואן תרופות וקרן זרה עם מניות בשווי 2 מיליארד שקל

סיבוב רווחי במיוחד הסתיים במימוש יתרת מניות השליטה בקבוצת התקשורת שהחזיקו קרן סרצ'לייט ודוד פורר, תמורת כ־2.7 מיליארד שקל ● עם קופת מזומנים תפוחה יידרשו כעת בעלי ביקום לבחור בין דיבידנד, מכירת החברה או רכישה חדשה ● ומה יקרה לבזק שנותרה ללא שליטה?

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

הבורסה בת"א ננעלה הערב בירידות ומסכמת שבוע שלילי

מדד ת"א 35 ירד בכ-1% ו-2.2% השבוע ● מדדי הבנייה ורשתות השיווק בלטו השבוע לרעה ● מניית נייס השילה כרבע משוויה השבוע ● בלטו השבוע מניות נאייקס, בי קומיוניקיישנס ומבטח שמיר ● מניות האנרגיה ירדו בחדות ● פרוטוקולים של הפד חושפים: ייתכן כי ישנו רוב נגד הורדת ריבית בארה"ב בדצמבר

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

ירידה בתוצאות צים ברבעון השלישי; איך מתמודדים בחברה עם טענות בעלי המניות?

חברת התובלה הימית דיווחה על הכנסות בגובה 1.78 מיליארד דולר ועל רווח נקי של 123 מיליון דולר ● בימים האחרונים, נרשמו מאבקים בין החברה וחלק מבעלי המניות, באשר להרכב הדירקטוריון שלה ● יו"ר החברה יאיר סרוסי: "כל חברות הספנות נסחרות בדיסקאונט, אך עדיין, אנו ערים לנושאים של ערך החברה ורווחיות שלה"

לפני המלחמה עם איראן: פגישות סודיות של מדעני גרעין ברוסיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: רוסיה ניסתה לסייע לאיראן בפיתוח נשק גרעיני, גרמניה נמנעה לראשונה בהצבעה על המשך מימון אונר"א, ובצרפת חוקרים את ה-AI של מאסק בחשד להכחשת שואה  ● כותרות העיתונים בעולם 

מנכ''ל ביג חי גאליס (מימין) ומנכ''ל טרמינל X ניר הורוביץ (משמאל) / צילום: יח''צ

בהשקעה של מיליון שקל: מותג האופנה פתח לראשונה חנות פיזית

אחרי חמש שנות פעילות, מותג האופנה‑אקטיב לנשים STRONGFUL מבית טרמינל X פתח חנות במתחם ביג פאשן גלילות ● חברת One Digital Marketing ערכה אירוע בנושא הטרנדים הדיגיטליים של 2026 ● וגם: אלו הזוכים בפרס רוטשילד ● אירועים ומינויים

אמיר טייג / צילום: פרטי

המשקיע שעבר למדריד ויצא לפנסיה מוקדמת בזכות רכישת דירות

החיים האינטנסיביים בישראל וסקרנות הובילו עיתונאי ואדריכלית לעזוב את ישראל לטובת ספרד - לאחר שהחלו להשקיע בה בנדל"ן מניב ● כעת הם מחזיקים במדריד מספר דירות, חלקן להשכרה לטווח קצר וחלקן לטווח הארוך

מפעל סוגת - סוכר -  קרית גת / צילום: תמר מצפי

מלח הארץ וקפה נח'לה בדרך לבורסה: סוגת רוצה לגייס לפי שווי של 900 מיליון שקל

יצרנית ויבואנית המזון הגישה תשקיף ראשון לקראת הנפקה אשר צפויה לצאת לדרך עד סוף השנה ● החברה, המחזיקה בשורה ארוכה של מותגים פופולאריים, תתחיל להציג את פעילותה לגופי ההשקעות בשבוע הבא

אסדת הגז לוויתן / צילום: Lev Radin/Si

תחרות לגז הישראלי? ארה"ב תייצא גז למצרים ב-4 מיליארד דולר

"הארטרי פרטנרס" האמריקאית תייצא למצרים גז בשווי 4 מיליארד דולר בתצורת גז טבעי מונזל ● וזאת לאחר שמצרים כבר חתמה עם שותפות "לוויתן" על עסקת יצוא בשווי 35 מיליארד דולר ● ברגע האחרון, במשרד האנרגיה החליטו לעכב את היתר היצוא הסופי

הראל ויזל, מנכ''ל ובעל השליטה בפוקס / צילום: דימה טליאנסקי

10,000 מ"ר בראשון לציון: קבוצת פוקס במשא ומתן לפתיחת חנות ג'מבו נוספת

קבוצת פוקס במגעים לשכירת שטח בהיקף 10,000 מ"ר לצורך פתיחת חנות ג'מבו ● מינהל הבטיחות מקדם חובת הפסקת של 15 דקות בכל שעה עבור עובדי סלילת כבישים ● ארכימדס ומנורה יעמידו מימון בהיקף של כ-1.2 מיליארד שקל להתחדשות עירונית בפ"ת ● וגם: הרפורמות החדשות שיקצרו את הליך הרישוי ● חדשות השבוע בנדל"ן

בנקים בישראל

הבנקים רשמו רווח נקי של כ-9 מיליארד שקל ברבעון: 60% ממנו חולק כדיבידנד

חמשת הבנקים הגדולים פרסמו השבוע את התוצאות שלהם לרבעון השלישי, כאשר הרווח שהציגו צמח ב-17% והסתכם ב-8.7 מיליארד שקל ● בגזרת הדיבידנדים, הבנקים חילקו 5.2 מיליארד שקל - במה שמסמן עלייה חדה של 75% ● וכמה עמלות הם גבו?

זום גלובלי / צילום: Reuters

מה קורה לצוות כשחללית מתנתקת מהמסלול ועוד חדשות מהעולם

בהודו הוטל עונש מוות על ראשת הממשלה לשעבר, ובגרמניה מכירה פומבית עוררה סערה ● השבוע, באיחור של 9 ימים, שב צוות אסטרונאוטים מהחלל ● ואיזה סכסוך ארוך הגיע לסופו? ● זום גלובלי, מדור חדש

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

אודיטי טק העלתה את התחזית, והמניה קפצה במסחר המאוחר

חברת הטכנולוגיה לעולם היופי העלתה את תחזית ההכנסות השנתית שלה ל-806-809 מיליון דולר מ-799-804 מיליון דולר, עם רווחיות גולמית של 72.5% בהשוואה לתחזית קודמת ל-71% ● מנכ"ל אודיטי טקף אורן הולצמן: "אנחנו ממוצבים היטב לקראת סיום חזק של שנת 2025"

מיסוי ומשפט / צילום: Shutterstock

הרוב איננו חזות הכול בהתחדשות עירונית: המפקחת על המקרקעין הגדילה את התמורה לבעלת הפנטהאוז

בעלת דירת גג במרכז תל אביב סירבה להצטרף לפרויקט תמ"א 38/2, וטענה כי לשטח הדירה שלה נוספו לאורך השנים שטחים נוספים כחוק - ולכן היא זכאית לתמורה גדולה יותר מהיזם ● יתר דיירי הבניין ביקשו לחייב אותה להסכים לפרויקט, אך הפסידו בהליך

נחלות במושב / צילום: Shutterstock

זוג חתם על הסכם ממון. האם הם יכולים לקבל שתי הקצאות קרקע בפטור ממכרז?

ביהמ"ש דחה עתירה של אישה שביקשה לקבל נחלה במושב בפטור ממכרז, אף שבן זוגה כבר קיבל מגרש בפטור במושב אחר ● העותרת טענה כי קיים הסכם ממון המפריד רכושית ביניהם, אך ביהמ"ש קבע כי מדובר ב"הטבה שהתא המשפחתי כולו נהנה ממנה"

התיקון שנכנס לתוקף לפני שלושה חודשים / איור: גיל ג'יבלי

התיקון שנכנס לתוקף לפני שלושה חודשים וחושף את המעסיקים לעיצומים של מיליוני שקלים

תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות, שנועד לשפר את ביטחון המידע בארגונים, נכנס לתוקף באוגוסט האחרון, והטיל חובות נרחבים כמעט על כל ארגון במשק ● בינתיים לא ננקטו עיצומים כספיים נגד אלה שלא הטמיעו אותו, אך ברשות להגנת הפרטיות מעריכים: זה יקרה ממש בקרוב ● איך להיערך?

שלומית ברנד / צילום: ענבל מרמרי

סגנית יו"ר מטה התכנון הלאומי: "יש מלאי של דירות מתוכננות, השאלה איך נבנה אותן"

שירה ברנד, סגנית יו"ר מטה התכנון הלאומי, גאה במלאי התכנוני הגדול ובמאמצים לקצר את הליכי התכנון והרישוי בישראל, ומקווה שהשנה תירשם פריצת דרך בתחום ● בראיון לגלובס היא מספרת גם על המאמצים לשיקום היישובים שנפגעו במלחמה והנגשת הבתים לפצועים הרבים