גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גנץ: אקים ועדת בדיקה ממשלתית לחקר רכש הצוללות

שר הביטחון מסר את הדברים לאחר שבשבועות האחרונים קיים התייעצויות רבות עם בכירים לשעבר במערכת המשפטית והביטחונית ● גנץ הגיע למסקנה כי ועדת בדיקה של משרד הביטחון תוכל לשפוך אור על חלק מהתהליכים שהביאו לרכש הצוללות וכלי השייט ● השופט בדימוס אמנון סטרשנוב יכהן כיו"ר הוועדה

פרשת הצוללות/  צילום: Shutterstock א.ס.א.פ קריאייטיב
פרשת הצוללות/ צילום: Shutterstock א.ס.א.פ קריאייטיב

שר הביטחון בני גנץ הודיע היום (א') כי קיבל החלטה להקים ועדת בדיקה ממשלתית לחקר רכש הצוללות וכלי השייט, בהתאם לסמכותו על-פי סעיף 8א לחוק הממשלה.

בשבועות האחרונים קיים שר הביטחון התייעצויות רבות עם בכירים לשעבר במערכת המשפטית והביטחונית. לאור התייעצויות אלה והמידע העדכני שאליו נחשף, הגיע גנץ למסקנה כי ועדת בדיקה של משרד הביטחון תוכל לשפוך אור על חלק מהתהליכים שהביאו לרכש הצוללות וכלי השייט, לבחון את הנהלים ואת אופן ביצוע ההתקשרויות.

בראש הוועדה יעמוד השופט בדימוס אמנון סטרשנוב שהיה הפרקליט הצבאי הראשי וכיהן גם כשופט בבית המשפט המחוזי בתל אביב. לצידו מינה גנץ את יעל גריל, לשעבר מנהלת הרכש במשרד ראש הממשלה ומנהלת היחידה הכלכלית של מינהל הרכש במשרד הביטחון,; ואת אלוף (במיל') אברהם בן שושן, מפקד חיל הים ונספח משרד הביטחון בוושינגטון לשעבר.

על גנץ הופעל לחץ להקים את הוועדה הן כגוף אמיתי שיבדוק את התנהלות הרכש אז והן כאמצעי לחץ פוליטי על נתניהו. גנץ דיבר על כך במהלך מסעות הבחירות בשנתיים האחרונות, והוועדה היא מעין קיום הבטחה כזו.

עיקר עבודת הוועדה יהיה בסוגיית אישור רכש שלוש הצוללות החדשות מגרמניה והדרישה של ראש הממשלה להתכונן לרכש נוסף. הביקורת על נתניהו טוענת כי הוא עשה כן כדי לקדם את ענייניו העסקיים של בן-דודו נתן מליקובסקי, שלו קשר עסקי עם מספנות טיסנקרופ הבונות את הצוללות. כן נטען כי נתניהו הסתיר חלק מהמידע משרי הביטחון שכיהנו אז.

גנץ קצב לחברי הוועדה לוח זמנים של ארבעה חודשים להגשת הדוח הסופי. שר הביטחון הנחה את חברי הוועדה לעבוד מול הדרג המקצועי במשרד הביטחון והדגיש בפניהם כי הם נדרשים לבצע את עבודתם באופן עצמאי, ללא מעורבות הדרגים הפוליטיים.

כמו כן, גנץ הדגיש כי מסקנות הוועדה, לאחר ביצוע עבודת ביטחון המידע הנדרשת, יפורסמו באופן שקוף לציבור. משמעות ההנחיה היא כי הדרג הפוליטי לא יזומן לתת עדויות, לא שרי הביטחון שהיו מעורבים במהלכים ולא ראש הממשלה נתניהו שדחף לקיום עסקאות הרכש של הצוללות וכלי השייט האחרים.

בכתב המינוי שהכין גנץ לוועדה, מפורטים הנושאים הבאים שייחקרו:

- הפרוצדורה בהליכי הרכש של מערכת הביטחון בנוגע לספינת המגן סער 6 והצוללות.

- ממשקי העבודה בין כל הגורמים העוסקים ברכש, ובהם מערכת הביטחון, משרד ראש הממשלה והמועצה לביטחון לאומי.

- תחומי האחריות של צה"ל בהליכי הרכש של מערכת הביטחון.

- מעמדם של מתווכים בעסקאות רכש ובעסקאות יצוא של מערכת הביטחון.

הוועדה לא תבדוק את תהליך קבלת החלטת ראש הממשלה לאשר למכור את הצוללות המתקדמות למצרים. נתניהו הודה כי לא התייעץ עם שרי הביטחון וצה"ל בנושא.

בפני שר הביטחון הוצגו מספר סוגי ועדות אפשריים טרם גיבוש עבודת המטה, ביניהן: ועדת בירור פנימית משרדית, ועדת חקירה פרלמנטרית בכנסת, ועדת חקירה צבאית וועדת בדיקה ממשלתית.

ועדת הבדיקה הממשלתית תהיה מוסמכת לפנות לכל אדם, ובכלל זאת למי שהיה שמעורב כיום או היה מעורב בעבר בהליכי רכש, ולזמנו למתן עדות בפניה. לשר הביטחון קיימת סמכות מכוח סעיף 8א לחוק הממשלה לפנות לשר המשפטים במטרה להקנות לוועדה סמכויות של ועדת חקירה, לצורך מיצוי הליכי הבחינה. דבר זה טעון אישור של הממשלה. כלומר אירוע שלא יקרה בממשלה הנוכחית.

דיוני הוועדה אשר לא יהיו מסווגים יפורסמו לציבור הרחב, והוועדה צפויה להתחיל בפעילותה בתוך פרק זמן של שבוע-שבועיים, עם השלמת המעטפת הנדרשת.

משמעות הקמתה של ועדת הבדיקה היא ודאות כמעט גמורה בכחול לבן שהולכים לבחירות, שכן מדובר בתקיעת אצבע בעינו של ראש הממשלה נתניהו, שעל התנהלותו שלו מתקיימת הבדיקה. הוועדה לא מוסמכת לחייב עדים להופיע בפניה, והיא תאסוף חומרים ועדויות בעיקר מתוך מערכת הביטחון, תחומי השליטה של גנץ.

החומר שייאסף עשוי להוביל להקמה של ועדה משמעותית יותר - אם וכאשר יתבררו דברים חדשים. אבל החשיבות העיקרית של המהלך היא בהשתלבותו במערכת בחירות אפשרית. הוועדה אמורה לתת את מסקנותיה בתוך ארבעה חודשים, כלומר עם אפשרות לפרסומן ממש בתוך מערכת בחירות כזו, ובמהלך החקירה מן הסתם יודלפו חומרים שיזינו את הביקורת כלפי נתניהו.

"התרסה נגד הליכוד והעומד בראשו"

חבר הכנסת מיקי זוהר מהליכוד מיהר להגיב: "החלטתו של גנץ להקים ועדת בדיקה בעניין הצוללות היא לא פחות מהתרסה כנגד הליכוד והעומד בראשו. למרות שגנץ מודע היטב לכך שאין לנתניהו יד ורגל בסיפור הצוללות, הוא פועל כדי להכפיש את שמו תוך כדי סיכון שלמות הקואליציה.

"היום קיבלנו עוד הוכחה שגנץ גורר בכוח את ישראל לבחירות בעיצומו של משבר עולמי. צר לי כי במקום לסייע לראש הממשלה במאמצים להביא חיסונים לאזרחי ישראל, גנץ עוסק בניסיון להחזיר אליו מנדטים של כמה שונאי נתניהו". 

משרד המשפטים מסרב להשיב אם היועמ"ש אישר את הקמת ועדת הבדיקה, וכי בהליכים אחרים - היועמ"ש הורה לבקש מבית המשפט לעכב הליכים אזרחיים כדי שלא יפגעו בניהול ההליך הפלילי; עובדה שמעלה תמיהה איך ועדת הבדיקה תגבה עדויות מגורמים רלוונטיים להליך הפלילי בפרשת הצוללות עוד לפני שיעידו בבית המשפט.

מהליכוד נמסר כי "רק לפני 4 חודשים גנץ אמר שאין סיבה לחקור את הנושא, מכיוון שאפילו היועץ המשפטי לממשלה 'לא מצא לנכון לפתוח בחקירה, ואני מסתפק בזה'. מה נשתנה ב-4 חודשים? גנץ לא מצליח להתרומם מהמצולות בסקרים, אז הוא ממחזר צוללות כדי לקושש קולות, בזמן שהמפלגה שלו עסוקה במריבות פנימיות.

"הציבור הישראלי חכם ורואה את התרגילים שלהם. מוטב שכחול לבן תצטרף לראש הממשלה במאמצים למען הצלת חייהם של אזרחי ישראל והבאת חיסונים למדינה, במקום להתעסק בתרגילי סרק פוליטיים".

השר לשיתוף-פעולה אזורי, אופיר אקוניס מהליכוד, כבר אומר זאת מפורשות: "בהחלטתו של גנץ להקים ועדה שהוא עצמו אמר שאין בה כל צורך, הוא פירק את השותפות ואת האחדות הלאומית. הוא בחר לדרדר את ישראל לבחירות המיותרות ביותר בתולדותיה. בזמן הזה, שבו ישראל עדיין נאבקת בנגיף הקורונה, הוכיחה כחול לבן שאצלה הפוליטיקה הקטנה היא לפני הכול - ולא ישראל לפני הכול".

מנגד, משה (בוגי) יעלון, שהיה שר הביטחון והתנגד לרכש הצוללות, מסר כי הוא "מברך את שר הביטחון בני גנץ על ההחלטה להקים ועדת בדיקה ממשלתית לפרשת רכש הצוללות וכלי השייט. אם הוועדה לא תוכל לחייב את נתניהו ואחרים להעיד בפניה, לא יהיה מנוס ממיצוי החקירה הפלילית ו/או הקמת ועדת חקירה ממלכתית. רק חקירה מקיפה ויסודית, בלי הנחות וללא תנאים מוקדמים, תחשוף את האמת לאור".

רקע

במרכז הפרשה שתי עסקאות בין ישראל לתאגיד הגרמני טיסנקרופ, שמיקי גנור היה נציגו בישראל: אחת לרכישת שלוש צוללות (בשווי 1.5 מיליארד אירו) והשנייה לרכישת ספינות טילים (בשווי 430 מיליון אירו). החקירה עסקה בחשדות שקצינים בכירים ועובדי ציבור דרשו ולקחו שוחד כדי לקדם את העסקאות בין התאגיד למדינת ישראל.

בשנת 2016 התקיימו מגעים לחתימת הסכם מסגרת לרכישת שלוש צוללות נוספות מסדרת דולפין AIP, בעלות של 1.5 מיליארד אירו. צוללות אלה אמורות להגדיל את מספר הצוללות בצי הישראלי לתשע, או לפי גרסה אחרת - להחליף את שלוש הצוללות הישנות שנכנסו לשירות בשנים 1999-2000, אח"י דולפין, אח"י לווייתן ואח"י תקומה, למרות שתקופת הפעילות המבצעית של כל צוללת היא כ-30 שנה.

אישור עסקה זו היה במחלוקת בין ראש הממשלה נתניהו, שתמך בעסקה, לבין משרד הביטחון בראשות השר יעלון, שנסמך על חוות-דעת של צה"ל שחששו מהיקף העסקאות. יעלון התנגד לעסקה היקרה אשר לא הייתה כלולה בתוכניות הרב-שנתיות של צה"ל. אלא שיעלון התפוטר, ותוכנית הרכישה קמה לתחייה עם מינויו של אביגדור ליברמן לתפקיד.

בד-בבד נרקמה גם עסקת רכש ספינות הטילים החדשות. בשנת 2012, על רקע גילוי שדות הגז מול חופי ישראל, עלה הצורך בהגנה מוגברת על המים הכלכליים של ישראל, וחיל הים הודיע על הצורך בארבע ספינות לסדר הכוחות שלו. ב-2014 נקבע מכרז בין כמה מספנות, ובהן זו של יונדאי מקוראיה הדרומית, שהציעה ספינות במחיר של 80 מיליון דולר האחת. אלא שהמכרז בוטל באופן מפתיע, ובמקומו נחתם הסכם לרכישת ארבע ספינות ממספנות טיסנקרופ הגרמניות, אלה שסיפקו גם את הצוללות.

בהמשך, לאחר חשיפת הפרשה, התברר על-פי פרסומים בתקשורת כי גנור, שהפך לעד מדינה בפרשה, העיד כי עו"ד דוד שמרון, מקורבו של נתניהו, ניסה למנוע את נסיעת אנשי חיל הים ומשרד הביטחון לקוריאה הדרומית כדי לעמוד על מוכנות המספנות שם לבניית הספינות. הקוריאנים, כך דווח, היו מוכנים לרכש גומלין, בין השאר של מערכות כיפת ברזל.

מנגד המספנות גרמניות הודיעו כי ממשלת גרמניה מוכנה לסבסד את העסקה ב-30%. ב-2015 נחתמה עסקה מול טיסנקרופ, שכללה גם היא סעיף רכש גומלי בישראל. שליש מעלות ארבע הספינות, כ-430 מיליון אירו, ממומן מתקציב הביטחון, והיתר מהתמלוגים ממאגרי הגז.

בנובמבר 2016 פרסם רביב דרוקר בתוכנית "המקור" בערוץ 10 דאז את החשדות כי היו-אי סדרים ולחצים לרכש מטיסנקרופ מצד שמרון וגנור. היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הורה על פתיחת בדיקה ואחר-כך חקירה פלילית, שבמהלכה הודיע מנדלבליט כי נתניהו אינו חשוד בפרשה.

גנור הפך לעד מדינה, ולפני שנתיים בדיוק הודיעה המשטרה על סיום חקירתה בפרשה ופרסמה את עמדתה כי נמצאו ראיות להעמיד לדין שישה מהנחקרים, ובהם עו"ד שמרון, על עבירות מרמה והלבנת הון. האחרים היו אלי מרום, שהיה מפקד חיל הים; אבריאל בר-יוסף, גם הוא בעברו בכיר בחיל הים ואחר-כך בכיר במטה לביטחון לאומי; ועוד שלושה מעורבים. לפני פחות משנה הודיעה פרקליטות המדינה על כוונתה להעמיד לדין גם את את מיקי גנור, שחזר בו בינתיים מהסכם עד המדינה, ואת המעורבים האחרים. טרם הוגשו כתבי אישום. 

*** חזקת החפות: ההליכים הפליליים נגד חשודי תיק פרשת הצוללות עודם בעיצומם. כל החשודים מכחישים את המיוחס להם, ועומדת לזכותם חזקת החפות.

עוד כתבות

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג, ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם