גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קבוצת דלק הרוויחה 149 מיליון שקל ברבעון; המניה מזנקת בכ-10%

גם לדוחות הרבעון השלישי הצמידו רואי החשבון של קבוצת דלק אזהרת "עסק חי" ● מניית קבוצת דלק מגיבה לדוחות בעלייה חדה ומשלימה התקדמות של 54% בחודש האחרון

עידן וולס  / צילום: רון קדמי
עידן וולס / צילום: רון קדמי

 

קבוצת דלק שבשליטת יצחק תשובה סיימה את הרבעון השלישי של 2020 עם רווח נקי לבעלי המניות של 149 מיליון שקל. למרות זאת, בתשעת החודשים הראשונים של השנה עדיין מציגה החברה הפסד עתק של 2.94 מיליארד שקל לבעלי המניות, וזאת לאחר שב-2019 כולה הציגה רווח נקי לבעלי המניות של 234 מיליון שקל.

גם לדוחות הרבעון השלישי הצמידו רואי החשבון של קבוצת דלק אזהרת "עסק חי", וזאת לאור המצב המורכב בו היא נמצאת גם לאחר מימושי הנכסים הרבים שבוצעו השנה. נכון לסוף ספטמבר מציגה החברה הון עצמי חיובי של 1.49 מיליארד שקל, אולם בפניה עומדים אתגרים תזרימיים משמעותיים גם בשנים 2021-2022.

לדברי החברה, ברבעון הרביעי של 2020 מתוכנן פירעון חובות (קרן וריבית) למחזיקי האג"ח לבנקים בהיקף כולל של 1.44 מיליארד שקל, כאשר 1.02 מיליארד שקל מתוכם כבר נפרעו מאז תחילת אוקטובר. כך, שאת 2020 אמורה החברה לסיים כשבקופתה מזומנים בשווי של 378 מיליון שקל.

פירעונות של יותר מ-3 מיליארד שקל עד סוף 2022

ב-2021 יעמדו בפני קבוצת דלק פירעונות חוב (בעיקר למחזיקי האג"ח) של 1.2 מיליארד שקל ושל 1.97 מיליארד שקל ב-2022. לצורך פירעון סכומי עתק אלו מתכננת החברה מספר מהלכים, כשהגדול בהם הוא מכירת חלק ממניות איתקה באמצעות הכנסת שותף, או מיזוג של איתקה אל תוך חברה אחרת או אפילו הנפקה של איתקה בבורסה בחו"ל.

פעולה הונית זו באיתקה אמורה להניב ב-2021 סכום של 1.38 מיליארד שקל, כאשר לצדה מתוכננת קבלת הלוואה של כ-690 מיליון שקל מבנק בחו"ל, שתובטח בשעבוד על מניות איתקה שיוותרו בידי קבוצת דלק. כמו-כן מתכננת החברה מהלך משולב בהיקף של 600 מיליון שקל, שיכלול גיוס (בחלקים שווים) של הון ושל חוב מובטח בשעבוד על יחידות השתתפות חופשיות של דלק קידוחים.

התזרים החזוי ל-2021 כולל גם כמה רכיבים נוספים ובהם קבלת דיבידנדים מחברות בנות ומוחזקות בהיקף של 357 מיליון שקל, קבלת תמורות נוספות של 112 מיליון שקל ממכירת מניות דלק ישראל (כולל מימוש אופציה לעוד 5% מהחברה), מימוש נכס נדל"ן בעכו תמורת 101 מיליון שקל, וכן גיוס הון של 50 מיליון שקל בהתאם להתחייבות למחזיקי האג"ח. הצלחה בביצוע תוכניות אלו תותיר את קבוצת דלק עם 2.25 מיליארד שקל בקופה בסוף 2021 וסכום זה יאפשר לה לצלוח בהצלחה גם את 2022.

קבוצת דלק מכרה באחרונה את מניות השליטה (70%) בחברת דלק ישראל תמורת 525 מיליון שקל, כך שפעילותה כולל כיום שתי החזקות מהותיות. הראשונה היא בעלות מלאה על חברת איתקה, שעוסקת בהפקת נפט וגז בים הצפוני, ואילו השניה היא החזקה ב-55% מיחידות ההשתתפות של שותפות דלק קידוחים, שמחזיקה במאגרי הגז לוויתן ותמר.

ברבעון השלישי תרמה איתקה הכנסות של 830 מיליון שקל, לעומת 350 מיליון שקל ברבעון השלישי אשתקד. לזינוק החד אחראית רכישת הפעילות מחברת שברון האמריקאית בנובמבר 2019. הרווח הנקי לקבוצת דלק מפעילות האנרגיה בים הצפוני עמד על 55 מיליון שקל ברבעון השלישי, לעומת 2 מיליון שקל ברבעון המקביל.

התפוקה היומית הממוצעת של איתקה ברבעון השלישי עמדה על 59 אלף שווה ערך חבית נפט ליום (boed), לעומת כ-15.7 אלף ברבעון המקביל. הגידול נובע בעיקר מעליה בכמות הנפט והגז שהופקה על ידי איתקה כתוצאה מהצטרפות נכסי נפט מפיקים חדשים במסגרת רכישת נכסי שברון .

ההפקה ברבעון הייתה נמוכה מעט מהממוצע בתשעת החודשים האחרונים שעמד על 68 אלף boed מדי יום, בעיקר עקב עבודות תחזוקה מתוכננות שבוצעו בקיץ. החברה מעריכה כי ההפקה היומית הממוצעת בשנה כולה תעמוד על 68 אלף boed - בטווח הגבוה של תחזית החברה לשנת 2020, כאשר עלות ההפקה הממוצעת תעמוד על 15 דולר לחבית. עסקאות הגידור שביצעה החברה תרמו 86 מיליון דולר להכנסות ולרווח ברבעון.

התזרים מפעילות ברבעון השלישי גדל ביותר מפי 5 לעומת הרבעון המקביל והסתכם ב- 148 מיליון דולר. התזרים החזק אפשר לאיתקה להמשיך ולהפחית את החוב הפיננסי במהלך הרבעון ב- 100 מיליון דולר נוספים, והוא עומד על כ- 1.2 מיליארד דולר נכון לסוף ספטמבר 2020. סה"כ הפחיתה איתקה את החוב הפיננסי נטו ב 330 מיליון דולר בתשעת החודשים הראשונים של השנה.

התזרים החזק תמך גם בחלוקת דיבידנד של 100 מיליון דולר לקבוצת דלק בתחילת נובמבר, גבוה ביותר מפי 3 מהדיבידנד שהעריכה קבוצת דלק בתזרים המזומנים החזוי שפרסמה בסוף אוגוסט. איתקה ממשיכה לשמור על נזילות גבוהה עם יתרת RBL (Reserve Base Lending Facility) לא מנוצלת בהיקף כולל של 380 מיליון דולר (לפני חלוקת הדיבידנד). יחס החוב נטו ל EBITDA עומד על 1.5.

קבוצת דלק ממשיכה לפעול לביצוע עסקה הונית באיתקה ובין היתר בוחנת עסקאות מיזוג עם חברות בינ"ל מתחום האנרגיה, הכנסת שותף, הנפקה או שילוב בין המתווים האמורים מתוך כוונה להוציא לפועל עסקה במהלך החציון הראשון של שנת 2021.

דלק קידוחים הציגה רבעון שיא אשר נתמך בביקושים חזקים בשוק המקומי ובשוקי הייצוא. כמויות המכירה עמדו על 4.6 BCM לעומת 2.8 BCM ברבעון המקביל ולעומת 2.9 BCM ברבעון השני. המכירות מלווייתן ברבעון השלישי עמדו על 2.2 BCM לעומת 1.5 BCM ברבעון השני השנה.

ההכנסות מתחום הפקת הגז בים התיכון עמדו על 810 מיליון שקל ברבעון השלישי, עלייה של 130% לעומת הרבעון המקביל וה- EBITDA צמח ב 178% ל- 718 מיליון שקל. הרווח הנקי המיוחס לבעלי מניות הקבוצה עמד על 127 מיליון שקל לעומת 139 מיליון שקל ברבעון המקביל, בעיקר עקב עלייה בהוצאות המימון כתוצאה מהתחלת ההפקה במאגר לווייתן והפסקת ההיוון של הוצאות אלה.

במהלך הרבעון השלימה דלק קידוחים מימון מחדש לפרויקט לווייתן על ידי הנפקת אגרות חוב "לוויתן בונד" בהיקף כולל של 2.25 מיליארד דולר. ההנפקה המוצלחת זכתה לביקושים של כ 7 מיליארד דולר ונסגרה בריביות נמוכות מהצפוי.

הביצועים החזקים במהלך הרבעון והצלחת המימון מחדש, אפשרו לדלק קידוחים לבצע חלוקת רווחים בהיקף של 65 מיליון דולר (כ- 216 מיליון שקל), מתוכם חלקה של קבוצת דלק, 120 מיליון שקל. הדיבידנד ישולם בתחילת דצמבר 2020.

תוצאות הרבעון השלישי של דלק ישראל מצביעות על שיפור משמעותי לעומת הרבעון השני שהושפע ממדיניות הסגרים בעקבות התפשטות הקורונה ומהפסדי מלאי. הרווח הנקי מפעילות נמשכת עמד על 26 מיליון שקל לעומת 23 מיליון שקלים ברבעון המקביל, ולעומת הפסד של 17 מיליון שקל מפעילות נמשכת שנרשם ברבעון השני לשנת 2020.

המניה זינקה ביותר מ-50% בחודש האחרון

עידן וולס, מנכ"ל קבוצת דלק, מסר כי "השנה הנוכחית הציבה לקבוצת דלק אתגרים עסקיים וניהוליים, אולם לאורך כל הדרך ביקשנו להיבחן על פי התוצאות והשורה התחתונה. דוחות הרבעון השלישי שפרסמנו הבוקר מהווים אינדיקציה חזקה לאיכותם של נכסי הליבה שלנו ולערך שהם מייצרים עבורנו. למרות משבר הקורונה והתנודתיות בשווקים, הצלחנו להוציא לפועל עסקאות מורכבות, בתנאים טובים ובלוחות זמנים קצרים והתוצאות מביאות לידי ביטוי את הפירות שהניבו מאמצינו להגברת הנזילות בקבוצה לצד ירידה חדה בחוב הפיננסי.

"המשכנו לעמוד בכלל התחייבותנו למחזיקי האג"ח במועדן ובסדרן, ופרענו בפירעון מוקדם ובהתאם להתחייבויותינו למחזיקים את כלל התחייבותנו לבנקים המובטחים בסכום של למעלה מ-1.2 מיליארד שקל. הביצועים המוצלחים של נכסי הליבה שלנו יחד עם נתוני מאקרו כלכליים מעודדים שהתחילו להגיע בשבועיים האחרונים לנוכח ההתקדמות במאמצים למציאת חיסון לנגיף הקורונה והשפעתם החיובית על מחירי האנרגיה, נותנים רוח גבית להמשך מימוש האסטרטגיה של קבוצת דלק ולעליית שווי נכסי הליבה שלה".

קבוצת דלק נמצאת בשנה האחרונה במהלך אגרסיבי של מימוש נכסים, לצורך צמצום התחייבויותיה. בתשעת החודשי הראשונים של השנה השלימה החברה עסקאות שהניבו לה 3 מיליארד שקל, והובילו להפחתת החוב הפיננסי מ-9.3 מיליארד שקל בסוף 2019 ל-6.4 מיליארד שקל נכון להיום.

המהלכים שביצעה הקבוצה והביצועים של עסקי הליבה באים לידי ביטוי בירידה חדה בתשואות האג"ח, מרמה של מאות אחוזים לפני קצת יותר מחצי שנה, לטווח של 15%-45%, כאשר התשואה הנמוכה ביותר היא זו של סדרה ל"ד הארוכה ביותר, כמצופה במקרה של חברות בקשיים.

מניית קבוצת דלק מגיבה לדוחות בעלייה של כ-10% במחזור גבוה במהלך המסחר בבורסה ומשלימה התקדמות של 54% בחודש האחרון. עם זאת, מתחילת השנה צנחה המניה בכ-80% ושוויה של החברה הצטמק לכ-1.6 מיליארד שקל.

עוד כתבות

בתים בטקסס. צילומי לווין ורחפנים הפכו לנשק בידי חברות הביטוח / צילום: Shutterstock

תופעה בארה"ב: חברות הביטוח מרגלות אחרי בתים מהשמיים

חברות בארה"ב משתמשות ברחפנים כדי לבדוק גגות או לזהות פסולת חצר וטרמפולינות שלא הצהירו עליהן

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

טהראן, אמצע חודש  אפריל / צילום: ap, Vahid Salemi

דיווח: ישראל חיסלה בתוך איראן איש משמרות המהפכה

כתב איראן אינטרנשיונל דיווח כי ישראל חיסלה קצין במשמרות המהפכה שהיה מעורב בניסיון פיגוע נגד יהודים בגרמניה ● בסוף דצמבר דווח כי מספר חשודים נעצרו בחשד לניסיון פיגוע בברלין

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

המתיחות בין טורקיה לישראל והשחקנית המפתיעה שתשנה את כללי המשחק

הגבלת הייצוא מטורקיה מוסיפה אש למדורת היחסים שלה מול ישראל ● עם נשיא שמקורב הן לנתניהו והן לארדואן, ייתכן כי הפתרון למשבר טמון באזרבייג'ן ● ישראל היא ספקית אמל"ח קריטית לאזרבייג'ן, שמצידה מספקת לנו נפט, ואילו הדבר האחרון שירצה ארדואן הוא לפגוע באינטרסים של ידידו הקרוב ● גלובס נכנס מאחורי הקלעים של היחסים המתוחים

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

השקל יטוס, הריבית תרד ומה יקרה לאינפלציה? התחזית האופטימית של בנק אוף אמריקה לישראל

בנק ההשקעות הוציא בחג תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית: הצמיחה ב-2024 תעמוד על 2.4%, לעומת צפי של 2% מצד בנק ישראל ותחזית לצמיחה כמעט אפסית של S&P ● במידה וחוסר הוודאות יתפוגג, מעריכים בבנק כי השקל יכול להתחזק ולהגיע לשער של 3.5 שקלים לדולר

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

מטה אמזון. זונחת חוזים למשרדים או אינה מחדשת אותם / צילום: Shutterstock, Tada Images

ענקיות הטק מצמצמות שטחים, וזו מכה נוספת לנדל"ן המניב

הצמצום הזה מהווה ניגוד חריף לאחר שנים שבהן החברות רק הגדילו את השטחים

ההפגנה בתל אביב הערב / צילום: יעל גדות

שני לוחמים נפלו ברצועת עזה; אלפי מפגינים בת"א בעד עסקת חטופים

רס"ר במיל' עידו אביב ורס"ר במיל' קאלקידן מהרי נפלו בקרב במרכז רצועת עזה ● משפחותיהם של החטופים קית' סיגל ועמרי מירן קיימו מסיבת עיתונאים בעקבות אות החיים שהתקבל מהשניים בימים האחרונים • דיווח: "ישראל מסכימה לשחרור 33 חטופים", בריטניה: "המתווה יכלול 40 ימי הפוגה" • בלינקן: "העבודה על הסכם הנורמליזציה בין ישראל לסעודיה קרובה מאוד לסיום" • עדכונים בולטים

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

וושינגטון. מעמד משפטי מיוחד

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה. זו הסיבה

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה ● אתונה, פריז, רומא ואחרות מגבילות את גובה הבנייה כדי לשמור על הנוף ● איך זה עובד ומהם יוצאי הדופן?

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

מפגין מניף שלט עם ''מהפכת אינתיפאדה'' בוושינגטון. תמיכות מפורשות באלימות / צילום: Associated Press, Lindsey Wasson

״אינתיפאדה עולמית״ מתפשטת בקמפוסים של ארה״ב אבל היא עשויה לחזק דווקא את הימין

זה מה שקרה למחאות הענק נגד מלחמת וייטנם ולמרד הסטודנטים בצרפת לפני 60 שנה ● התנועה הנוכחית מעתיקה בהצלחה גוברת את דפוסי הפעולה של המאבק נגד אפרטהייד לפני 40 שנה ● ישראל הופכת למנוף של שינוי