גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"גורן היה מזועזע": החוקר שגרם לשופט בדימוס לעזוב את בוררות המיליארדים

אורי גורן, נשיא המחוזי בדימוס, ששימש כבורר בסכסוך בין משה ומנדי גרטנר לבין המיליארדר דן גרטלר, התפטר לאחרונה מתפקידו • זאת, לאחר שגילה כי משה גרטנר שכר חוקר פרטי, אחיו של אפי נוה, כדי לברר עליו מידע • "גורן נפגע מהטלת הספק ביושרתו ומעצם שכירת החוקר"

השופט בדימוס אורי גורן / צילום: שלומי יוסף
השופט בדימוס אורי גורן / צילום: שלומי יוסף

נשיא המחוזי לשעבר, השופט בדימוס אורי גורן, נקלע לעין הסערה בסכסוך על מאות מיליוני דולרים בין אנשי העסקים והיהלומנים משה ומנדי גרטנר לבין המיליארדר והיהלומן דן גרטלר.

התנהגות חריגה וחסרת תקדים של צד להליך בוררות הביאה את השופט בדימוס, אורי גורן, להתפטר בראשית החודש מתפקידו כבורר. זאת, לאחר 11 שנים שבהן שימש כבורר בסכסוך הקשה והיצרי בין האחים גרטנר לגרטלר. הסיבה: משה גרטנר נקט צעד מרחיק לכת ושכר את החוקר הפרטי צביקה נוה, לאסוף על השופט בדימוס מידע בדבר התנהגות פסולה. זאת, כדי להביא לפסילתו מתפקיד הבורר.

נוה הוא אחיו של אפי נוה, לשעבר ראש לשכת עורכי הדין. צביקה נוה הוא הבעלים של חברת המודיעין CGI יחד עם יעקב פרי, לשעבר ראש השב"כ. המידע כי חוקר פרטי מקיים חקירה על השופט בדימוס עשתה את דרכה לגרטלר. האחרון שלח הודעה לגורן על העניין יחד עם תצהירו של החוקר הפרטי נוה.

גורמים המעורים בפרטי המקרה אמרו לגלובס כי כאשר המידע אודות החוקר הפרטי הובא בפני גורן הוא היה מזועזע. גורן בן ה-82 נפגע מהטלת הספק ביושרה שלו ומעצם שכירת החוקר. הוא כיהן כשופט במשך 28 שנים ובתפקידו האחרון שימש כנשיא בית המשפט המחוזי בת"א עד שפרש בשנת 2009. עד היום גורן מוערך מאוד בקהילה המשפטית ובתקופת שיפוטו נחשב לשופט מקצועי בתחום המסחרי. הוא בעל שם בתחום המשפט האזרחי וכתב ספרים המצוטטים בפסיקות בית המשפט העליון. לאחר פרישתו שימש כנשיא בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל.

גורן לא רצה להתפטר מהבוררות, הוא הבין את המשמעות האדירה שיש להתפטרותו. זאת, מאחר שהיא עלולה להביא לכך שכל ההליך ארוך-השנים שנעשה עד היום יירד לטימיון. אולם הגורמים ששוחחו עם גלובס אומרים שגורן לא ראה ברירה אחרת אלא להתפטר בשל המצב שבו העמידו אותו האחים גרטנר.

משה גרטנר. מתנגדים למינוי בורר חדש ומעוניינים בהעברת ההליך לבית המשפט / צילום: שלומי יוסף

פגישת "הארבעה" והבורר גורן

לפי המידע שבידי גלובס, לאחר שנודע לו על המעקב אחריו, כינס גורן את עורכי הדין של הצדדים. מטעמם של האחים גרטנר - אלקס הרטמן ממשרד ש.הורביץ ורון ברקמן; ומטעמו של גרטלר - ד"ר דורי קלגסבלד ובעז בן צור.

גורן רצה לוודא שעורכי הדין של האחים לא היו חלק מהרעיון לשכור את החוקר הפרטי נגדו. "כל מה שנעשה בפגישת הארבעה נועד להסיר חשד מפרקליטי גרטנר וכן למצוא פתרון מעשי למשבר שנוצר", כתב גורן לעו"ד הרטמן. בפגישה מסרו עורכי הדין של האחים גרטנר כי לא ידעו על החוקר הפרטי.

הגורמים המעורים במקרה אומרים לגלובס כי גורן הרגיש כי הוא לא יוכל לקבל החלטה בבוררות לאחר התנהגותם של האחים כלפיו. גורן אמר כי הוא חש "משוא פנים ולא יכול לדון בבוררות באופן אובייקטיבי", ולכן ביקש להתפטר.

הליך הבוררות מתקיים מאז 2010 בפני גורן בנוגע להלוואה של 600 מיליון דולר שהעבירו האחים גרטנר לגרטלר בשנים 2005-2008 ובנוגע לשורה של טענות להפרות הסכמים ומצגי שווא. האחים טוענים לנזק של 1.6 מיליארד דולר בעקבות מתן ההלוואה. גרטלר טוען להוצאות בשותפות בהיקף של 400 מיליון דולר. במסגרת הבוררות התקיימו 72 דיונים, נכתבו 10,000 עמודי פרוטוקול והושקעו מיליונים.

עו"ד בן צור. חשש בלתי מבוסס לניגוד עניינים / צילום: שלומי יוסף

חוקר פרטי ב-50 אלף דולר


מהתצהיר שהגיש נוה לבורר עולה, כי משה גרטנר פנה אליו וביקש לערוך בירור בקשר ליחסים בין גורן לבין עו"ד בן צור (בא כוחו של גרטלר). זאת, לאור מידע שהעביר לו עו"ד יוסי כהן, פרקליטה של משפחת נתניהו. גרטנר אף ביקש להרחיב את החקירה על השופט ולבדוק מידע בנוגע לבת זוגו של גורן, עו"ד אורנה גונן-גלזר, ובנוגע לעוזר המשפטי שנשכר לסייע לגורן בהליך הבוררות.

בהודעה שהגיש גרטלר נכתב כי "משה גרטנר הסביר לחוקר הפרטי כי הוא מבקש להיערך לאפשרות שפסק הבורר של השופט גורן לא ימצא חן בעיניו, שאז הוא יבקש לפסול את הבוררות. לשם כך הוא נדרש לראיות שיאפשרו לו לפסול את פסק הבורר גורן, אם זה לא ימצא חן בעיניו. גרטנר שכר את שירותיו של החוקר הפרטי צביקה נוה, שלו שילם סכום של 50 אלף דולר לביצוע המשימה".

עוד צוין במכתב לבורר כי גרטנר מיקד את חיפוש הראיות להתנהגות הפסולה של גורן בקשר שלו עם עו"ד בן צור, ולהשגת ראיות דרך פגישות עם בת זוגו של השופט.
מדוע נשכר החוקר הפרטי? על כך הצדדים חלוקים. לטענת גרטלר, משה גרטנר שכר את החוקר הפרטי לצורך סחיטה עתידית של גורן. זאת, לאחר שהאחים הבינו שטענתם בתביעת הבוררות צפויה להידחות. מטעמו של דן גרטלר נמסר כי "ארבעת עורכי הדין מהבכירים בעולם המשפט בישראל, אשר מייצגים את שני הצדדים - עוה"ד קלגסבלד, בן צור, הרטמן וברקמן - טוענים כי לא ראו מעולם התנהלות מסוג זה, וארבעתם הסכימו פה אחד על ההתפטרות של גורן".

במכתב ששלח עו"ד קלגסבלד (בא כוחו של גרטלר) לעו"ד הרטמן (בא כוחם של הגרטנרים) נטען, כי משה רטנר שכר את החוקר הפרטי כדי "לאסוף מידע אודות הנשיא בדימוס גורן, אודות בת זוגו ואודות העוזר המשפטי שלו, וקשר קשר עם החוקר הפרטי להקליט את בת זוגו של הנשיא גורן אומרת אמירות מפלילות אודות הנשיא ואודות עו"ד בן צור". עוד נכתב במכתב כי "מידע זה נועד לשמש את משה גרטנר לפסול את פסק הבורר לאחר שיינתן פסק הבורר, אם זה לא ימצא חן בעיניו".

נווה. נשכר ע"י הגרטנרים להשיג מידע על גורן / צילום: איל יצהר

ההמלצה של נתן אשל

האחים גרטנר טוענים מצדם כי פעלו באופן תמים. כך עולה מבקשה שהגישו האחים לביהמ"ש למינוי בורר חליפי במקום גורן. בבקשה זו נכנסת לפרשה עוד דמות מעניינת ומוכרת - נתן אשל, מקורבו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, המיודד עם משה גרטנר. לפי הבקשה, במסגרת שיחה בין השניים באוגוסט 2019 המליץ אשל לגרטנר לשוחח עם עו"ד יוסי כהן בנוגע לבוררות שגם בה משמש גורן כבורר. מדובר בבוררות המתקיימת בין גרטנר לבין עזבונו של עו"ד יעקב וינרוט המנוח.

עו"ד כהן. מסר מידע שגוי לגרטנרים על גורן / צילום: שלומי יוסף

לפי הבקשה, גרטנר שוחח עם עו"ד כהן, שסיפר לו על בוררות נוספת שבה כיהן גורן כבורר. עו"ד כהן סיפר כי "בעבר ניהל בוררות בפני כבוד השופט גורן, כאשר הצד השני יוצג ע"י עו"ד בעז בן צור, וכי הבוררות בוטלה לאחר שהועלו על ידיו טענות לקשרים בין הבורר גורן לבין עו"ד בן צור".

בדיעבד התברר לאחים גרטנר כי אין כל שחר לטענה זו, וכי גורן התפטר באותו ההליך מסיבות אחרות. גורן עצמו התייחס להתפטרותו בתיק זה במכתב שכתב לבא כוחם של האחים, שבו הסביר: "מובהר בזה כי בשנת 2014 בבוררות חסויה הוברר כי כנגד אחד הצדדים הוחלט להגיש כתבי אישום מטעם רשות ני"ע. בנסיבות אלה נבצר היה, לדעתי, להמשיך בבוררות מסחרית, וכך החלטתי למרות התנגדותו של עו"ד בן צור".

לטענת האחים גרטנר, נוכח רגישות המידע, שכרו השניים את שירותיו של נוה על מנת לבדוק את העובדות בנוגע להתפטרות גורן מאותה בוררות. האחים מנסים להצדיק את פעולתם החריגה כלפי השופט, בכך שבמדובר ב"טענות רגישות אשר חייבו עריכת בירור מקדים על מנת לוודא אם יש בהן ממש".

אשל. המליץ לאחים גרטנר לפנות לעו"ד כהן / צילום: אוריה תדמור

בקשה למינוי בורר חליפי

על הפעלת החוקר הפרטי על ידי האחים משה ומנדי גרטנר כנגד השופט בדימוס אורי גורן, צפויים, ככול הנראה, לשלם ביוקר כל המעורבים בבוררות בין הגרטנרים לדן גרטלר. הליך של 11 שנים שעלה הון עתק לכל הצדדים נבלם והמשכו לוט בערפל בשלב זה. הצדדים נמצאים בנקודה בעייתית מאוד. בתיק הוגשו סיכומי הצדדים, לאחר שנשמעו עדויות רבות, הוגשו חוות דעת ונערכו 72 ישיבות. חלק מהעדים שהעידו נפטרו במרוצת השנים, בהם עו"ד יעקב וינרוט ז"ל.

ביום ראשון השבוע הגישו האחים גרטנר המרצת פתיחה למחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בת"א ובקשתם היא למנות בורר חליפי במקום גורן. זאת, על מנת לקיים בוררות מחוץ לכותלי בית המשפט, כפי שהתקיימה עד עכשיו. במסגרת הבקשה מציעים האחים גרטנר למנות את השופטים בדימוס צבי זילברטל, יצחק ענבר ויוסף (ספי) איילון.
דן גרטלר מתנגד והוא צפוי לבקש לקיים את ההליך בפני בית המשפט. מקבוצת גרטלר נמסר כי "מינוי בורר חדש בגלל ניסיון הסחיטה מצד האחים גרטנר משמעותו הוצאה של עוד מיליוני דולרים לשני הצדדים ועוד כ-11 שנים של מתן עדים ועדויות. אנו סמוכים ובטוחים כי הם לא יגיעו להליך הבוררות המחודש בנפש חפצה, ולכן אנו דורשים לפנות למערכת המשפט ולא למנות בורר חדש אשר יהיה מאוים באותה המידה מניסיון העבר".  

הרקע לסכסוך: שותפות הנחושת שהתפרקה על רקע המשבר הכלכלי ב-2008

הרקע לסכסוך בין היהלומנים משה ומנדי גרטנר לבין היהלומן והמיליארדר דן גרטלר הוא שותפות עסקית שהייתה ביניהם מאמצע שנות האלפיים. באותן שנים רכש גרטלר, בשותפות עם איל-ההון בני שטיינמץ, כמה מכרות נחושת וקובלט מהממשלה בקונגו. גרטלר הפך די במהרה לאחד מאנשי העסקים המקושרים בקונגו, והוא פיתח ידידות עמוקה עם מנהיג המדינה באותה תקופה, ג'וזף קבילה.

גרטלר ושטיינמץ הקימו את חברת מכרות הנחושת "ניקנור", שאליה הצטרפו בהמשך האחים גרטנר. האחים הם יהודים חרדים שמתגוררים בלונדון, שנחשבו למקורבים לפוליטיקאים בכירים במפלגת "דגל התורה", בהם ח"כ יעקב ליצמן, כיום שר השיכון. לפי הפרסום ב"הארץ", מי שתיווך בין גרטלר לאחים גרטנר היה עו"ד יעקב וינרוט, ששימש גם כפרקליטו של רה"מ בנימין נתניהו.

בתחילת דרכה, ניקנור שגשגה והצליחה. ביולי 2006 גייסה החברה בשוק ההון בלונדון, 400 מיליון דולר לפי שווי חברה של 1.5 מיליארד דולר. לפי פרסום בגלובס מיום ההנפקה, נחושת - המתכת שאותה הפיקה ניקנור במכרות השונים בקונגו - נחשבה לסחורה העיקרית המיוצאת מקונגו, ולגורם העיקרי לצמיחה בכלכלת המדינה.

אלא שעל רקע המשבר הכלכלי של 2008, והירידות במחירי חומרי הגלם, נפגע מצבה הכלכלי של השותפות "ניקנור", ובסופו של דבר היא נרכשה על-ידי ענקית הכרייה השווייצרית "גלנקור". אז גם הסתיימה השותפות העסקית בין גרטלר לאחים גרטנר, ובטונים צורמים. האחים טענו כי בתקופת השותפות, לקח מהם גרטלר מאות מיליוני שקלים שלא בצדק. גרטלר הכחיש את הטענות נגדו, והעלה טענות משלו נגד האחים גרטנר והתנהלותם.

מאחר שהצדדים הניצים רצו לשמור על הסכסוך ביניהם בחשאיות, הוא הועבר להליך בוררות בפני שופט המחוזי (בדימוס) אורי גורן, אחד מהבוררים המובילים במדינה. לפי ההערכות, גורן גובה בין 2,000 ל-2,500 שקל לשעת בוררות; והליך הבוררות המדובר התמשך על פני 11 שנים. 

עוד כתבות

בורסת ת''א זינקה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מגמה ירוקה בבורסה המקומית; מדד ת"א בנקים 5 מזנק בכ-2%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.2% ות"א 90 מטפס בכ-1.1% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, shutterstock

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

סייברארק ירדה למרות הדוחות החזקים: מה עשו הישראליות בוול סטריט בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו מזנקת הבוקר ביותר מ-23% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש על סף מכירת השליטה גם באלרון

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● סכום העסקה המשוער: כ-90 מיליון דולר

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים, שלא כהנחות למוצרים אותם היא מוכרת להם

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו