גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חודש חזק לביטקוין: זינק ב-40% בנובמבר - ומגרד את שיא כל הזמנים

מחיר הביטקוין הגיע היום עד לרמה של כ-19,800 דולר, כשהוא משקף למטבע הקריפטו את שווי השוק הגדול אי פעם ● את'ר, המטבע השני בגודל השוק שלו, השלים בחודש החולף זינוק של כמעט 60% במחירו הדולרי

ביטקוין צ'יינג' בתל אביב / צילום: כדיה לוי
ביטקוין צ'יינג' בתל אביב / צילום: כדיה לוי

שוק מטבעות הקריפטו סיים אתמול חודש מצוין, עם תשואות חיוביות בכל המטבעות המובילים בשוק. ביטקוין, המטבע הגדול בשוויו בשוק, סיכם את נובמבר עם עלייה של יותר מ-40%.

היום (ג') פתח הביטקוין את חודש דצמבר כשהוא נסחר בבורסות הקריפטו במחיר ממוצע של כ-19,300 דולר, וסמוך לשעה 13:00 בצהריים טיפס מחירו לרמה של כ-19,800 דולר - נמוך ב-1.5% בלבד משיא כל הזמנים שלו, לפי נתוני אתר CoinMarketCap. מתחילת השנה זינק מחירו הדולרי של ביטקוין בכ-160%.

כעת השוק מצפה לרגע שבו יחצה הביטקוין את רף ה-20 אלף דולר, לראשונה מאז דצמבר 2017 - ואף ישבור את שיא כל הזמנים, ברמה של 20,089 דולר, שאותו קבע ב-17 בדצמבר 2017.

מחירו הדולרי של ביטקוין (BTC) משקף לו היום את שווי השוק הגדול בכל הזמנים, ברמה של כ-366 מיליארד דולר - 62% משוויו של כלל שוק הקריפטו, המונה כיום יותר מ-7,800 מטבעות דיגיטליים שונים.

ביטקוין אינו הנהנה היחיד בשוק הקריפטו מזינוק בחודש נובמבר. את'ר, המטבע של פלטפורמת הבלוקצ'יין את'ריום, שניצב במקום השני בשווי השוק שלו, השלים בחודש האחרון זינוק של כמעט 60% במחירו הדולרי.

במקום השלישי בשוק, המטבע XRP של פלטפורמת הבלוקצ'יין ריפל שרשם בנובמבר זינוק חודשי של כ-180%. במקום הרביעי מבחינת שווי השוק ניצב Tether, המטבע צמוד-הדולר, ובמקום החמישי לייטקוין (LTC) שנהנה מעלייה חודשית של כ-64% במחירו.

מטבעות ריבוניים והונאות פונזי

מעבר לתשואות החיוביות, נובמבר היה חודש גדוש באירועים בשוק מטבעות הקריפטו. אתמול, כפי שדיווחנו בגלובס, השיקו הבנקים המרכזיים של ערב הסעודית ושל איחוד האמירויות תוכנית משותפת לקידום מטבע דיגיטלי משלהם, שייקרא "עביר".

המטבע ישמש לרכישות פיננסיות בשוקי ההון, ולשם כך מיסדו שני הבנקים המרכזיים מערכת תשלומים ייעודית משותפת, שאליה תינתן גישה לגופים פיננסיים, בנקים, גופי השקעה ובורסות משתי המדינות. ההערכה של הבנקים היא כי לאחר תקופת לימוד, בשנה הבאה יהפוך המטבע לאמצעי חזק ויציב בשוק ההון העולמי, והמסחר בו יתפשט מעבר לגבולותיהן של שתי המדינות.

בתחילת נובמבר הכריז הבנק המרכזי של אוסטרליה על השקת פרויקט ניסיוני בפיתוח מטבע דיגיטלי ריבוני, בשיתוף פעולה עם בנקים מסחריים אוסטרליים וגם עם חברת הבלוקצ'יין האמריקאית ConsenSys.

במקביל, פרסם תאגיד הפיננסים הגרמני דויטשה בנק דוח מחקר בנושא של מטבעות דיגיטליים של בנקים מרכזיים (CBDC) - ובו צופים כלכלני הבנק כי בעתיד יחליפו מטבעות דיגיטליים ריבוניים אלה את השימוש במזומנים.

לפני כשבועיים ציינו אנליסטים בבנק כי לדעתם, האטרקטיביות של ביטקוין כנכס פיננסי אלטרנטיבי לשמירת ערך גוברת והולכת. ביטקוין נתפס על ידי רבים מתומכיו בתור "זהב דיגיטלי", הודות למכסה המוגבלת והידועה מראש שלו ולאפשרות השימוש בו כאמצעי לשמירת ערך ללא תלות במערכת הבנקאית.

בסוף השבוע שעבר, כפי שדיווחנו בגלובס, התפרסם פסק דין של בית משפט בסין, ובו נחשף לראשונה היקפו של מבצע אכיפה נרחב של המשטרה הסינית נגד PlusToken - מיזם שנחשב לאחת מהונאות הפונזי הגדולות בתולדות סין.

במסגרת המאבק נגד הונאת פלוס-טוקן תפסה המשטרה מטבעות קריפטו בשווי כולל של יותר מ-4.2 מיליארד דולר, שנגנבו מידיהם של מיליוני משקיעים בפלטפורמה מזויפת למסחר בשוק הקריפטו.

בניתוח שפורסם בגלובס בחודש שעבר ("מדוע הביטקוין הכפיל את מחירו השנה? 4 סיבות אפשריות"), מנינו כמה גורמים עיקריים שיכולים להסביר את הראלי של הביטקוין: השפעת רכישות הביטקוין העצומות שביצעו השנה חברות ציבוריות אמריקאיות, ובהן מיקרוסטרטג'י וסקוור; הסנטימנט החיובי כלפי הביטקוין בשוקי ההון בחודשים האחרונים, שבא לידי ביטוי גם בגידול העניין בו מצד משקיעים מוסדיים; חציית תגמול הכרייה של הביטקוין במאי האחרון, שהובילה לקיטון בהיצע הביטקוין בשוק; ונוסף על כך, כניסתה של ענקית התשלומים המקוונים פייפאל לפעילות בשוק, עם אפשרות לרכישת ומכירת מטבעות קריפטו בפלטפורמה שלה.

נוסף על גורמים אלה, מומחים בשוק מציינים כי גם משבר הקורונה והריביות האפסיות או השליליות בשוקי ההון דחפו לעלייה המטאורית של מחיר הביטקוין השנה, כשהוא מושך אחריו את כלל שוק מטבעות הקריפטו. כמו כן, מדיניות התמריצים הכלכליים שננקטת השנה במדינות רבות בעולם בתגובה למשבר הקורונה, מעודדת גם היא משקיעים רבים לפנות את שוק הקריפטו בחודשים האחרונים.

עוד כתבות

אסדת קידוח ''תמר'' / צילום: אלבטרוס

האוצר נסוג: הגבלות יצוא הגז הוצאו מחוק ההסדרים בעקבות התנגדות משרד האנרגיה

המהלך הדרמטי של האוצר להגבלת יצוא הגז, שנועד לעודד תחרות מקומית ולהאריך את חיי המאגרים, ירד מחוק ההסדרים לאחר שמשרד האנרגיה סירב לקדם שינוי מחוץ לוועדת דיין ● כעת המשרדים יידרשו להגיע לפשרה בתוך הוועדה עצמה ולא במסגרת התקציב

חיילי צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הצעת התיווך של המל"ל: תקציב הביטחון יעמוד על 118 מיליארד שקל?

במסגרת הדיונים הקדחתניים שמתקיימים בין משרד האוצר למערכת הביטחון, לגלובס נודע כי המל"ל הציע שתקציב הביטחון יעמוד ב-2026 על 118 מיליארד שקל ● הדרישות של מערכת הביטחון עומדות על 144 מיליארד שקל, בעוד האוצר מכוון לאזור ה-90 מיליארד ● האם הצדדים יצליחו להתפשר?

פאנליים סולריים על שטחים חקלאיים / צילום: תמר מצפי

לראשונה: מינהל התכנון עוקף רשות מקומית ונותן היתר בנייה

רשות הרישוי הארצית הוציאה לראשונה היתר בנייה, לאחר שהמועצה האזורית הגלבוע סירבה לאשר הקמת שדה סולארי בתחומה למרות הוראות ועדת הערר ● מדובר בשימוש תקדימי בסמכויות שקיבלה הרשות השנה, במסגרת מהלך שמטרתו להסיר חסמים תכנוניים ● האם נראה בקרוב שינוי כיוון גם בתחום הבנייה למגורים?

מפעלי ICL בים המלח / צילום: ap, Ariel Schalit

בג"ץ קבע: ICL תשלם מאות מיליוני שקלים על שאיבה מים המלח

בעקבות עתירות שהגישו אדם טבע ודין ולובי 99, בג"ץ חייב את חברת ICL לשלם על המים ששואבים מפעלי ים המלח ● היקף התשלום עשוי להגיע לכ-500 מיליון שקל משנת 2018 ועד סוף הזיכיון בשנת 2030 ● ICL בתגובה: "פסק הדין אינו מידתי וסותר את עמדת המדינה ואת לשון החוק"

מאיה ורטהיימר בקמפיין יד2 / צילום: צילום מסך יוטיוב

תקציב הפרסום של יד2 עובר למקאן תל אביב

בשמונה השנים האחרונות טופל תקציב יד2 בראובני-פרידן, והחל מ-2026 הוא יעבור למשרד פרסום חדש ● השבוע נמכרה פלטפורמת היד השנייה לקרן אייפקס העולמית תמורת 3.1 מיליארד שקל

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות ומצפה להורדת ריבית; מיקרוסופט איבדה גובה

הנאסד"ק עלה בכ-0.2%, הדאו ג'ונס התחזק בכ-0.9% ● דוח התעסוקה של ADP העיד על האטה מפתיעה, עם ירידה של 32 אלף במספר המועסקים בנובמבר ● מניית מיקרוסופט ירדה בכ-2.5%, בעקבות דיווח על כך שקיצצה את מכסות המכירה שלה לתוכנות AI ● יום המסחר באירופה ננעל במגמה מעורבת, הדאקס נסחר ביציבות ● הניקיי טיפס בכ-1.1% ● הביטקוין נסחר ביותר מ-93 אלף דולר

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

למה מניית ארית מתרסקת אחרי שהודיעה על הנפקת החברה הבת?

מניית ארית תעשיות צוללת בבורסה ביותר מ-16% לאחר ההחלטה להנפיק לציבור את החברה הבת רשף ● ארית מציעה להנפיק את רשף בשווי נמוך משמעותית מהשווי של חברת ההחזקות עצמה, בניגוד למקובל בשוק ● אנליסט מסביר: "השוק התאים את התמחור לכזה של חברת החזקות"

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

דמי הניהול או איכויות המנהל: מה באמת צריך להשפיע על הבחירה בקרן כספית

קרנות הנאמנות הכספיות חוו בארבע השנים האחרונות זינוק אדיר בנכסיהן - כמה מזה קשור לרמת הריבית במשק, והאם כעת האטרקטיביות שלהן תפחת? ● עוד מיתוסים שחשוב לבחון: האם רק דמי הניהול מבחינים בין הקרנות, ומה פוטנציאל הצמיחה על חשבון הפיקדונות בבנקים​

מגדל אפשטיין / הדמיה: משרד האדריכלים AS+GG

בורג’ חליפה של ירושלים: התוכנית אושרה, המחלוקת נשארה

מגדל מתחם D.V. Ivory, המכונה "בורג' חליפה", אושר לאחרונה ע"י רוב חברי ועדת המשנה לעררים של המועצה הארצית לתכנון ולבנייה ● אולם אחד מהם, בדעת מיעוט, כתב כי מדובר במגדל שאינו תורם דבר לציבור ● שלוש הערות על השאלות שעולות מאישור הפרויקט

אילוסטרציה: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע במשק באוקטובר: 13,620 שקל. ומה קורה בהייטק?

לפי הלמ"ס, מדובר בעלייה של 2.9% לעומת אוקטובר 2024 ● קצב האינפלציה באוקטובר 2025 עמד על 2.5%, כך שגם ריאלית מדובר בעלייה קלה לעומת החודש המקביל בשנה שעברה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

מגמה מעורבת בתל אביב; המניות הדואליות קופצות, ארית תעשיות צוללת בכ-16%

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.8% ● וול סטריט ננעלה אתמול בעליות, על אף דוח התעסוקה של ADP, שהצביע על ירידה חדה ומפתיעה בכמות המועסקים ● מחירי הנפט עולים על רקע דשדוש המגעים לסיום מלחמת רוסיה-אוקראינה ● וגם: המניה הקטנה בתחום ה-AI שמכה את השוק, עם עלייה של 180% מתחילת השנה

אריאל בבלי / צילום: קבוצת בראל

1.5 מיליון שקל לשלוש שנים: איש העסקים שלוקח חסות על אצטדיון ילדותו

אריאל בבלי, שגדל כמה מאות מטרים מאצטדיון גרין בנוף הגליל, חוזר אליו כעת עם קבוצת הנדל"ן בראל ● טכנולוגיית הדפוס הדיגיטלי של HP Indigo הישראלית עומדת בלב קמפיין חג המולד בספרד למותג השוקולד Suchard ● וזה המינוי החדש של המפקח על הבנקים בבנק ישראל לשעבר ● אירועים ומינויים

הבניין בגבעתיים / צילום: L&D GROUP

תוך 3 חודשים בלבד ולפני קבלת היתר בנייה: שלוש דירות נמכרו בבניין המיועד לפינוי־בינוי בגבעתיים

בניין בשכונת בורוכוב בגבעתיים נבנה בשנות ה־70, והדיירים בו חתמו על הסכם פינוי־בינוי, אך עדיין רחוקים מהיתר ● שתיים מהדירות נקנו ע"י משקיעים, ואחת ע"י משפרי דיור ● נעמה יסקרוביץ, סוכנת נדל"ן מחברת L&D GROUP: "אנשים מחפשים אלטרנטיבה לת"א"

רה''מ בנימין נתניהו ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Chip Somodevilla

ישראל וארה"ב לקראת סגירת הסכם סחר: המכסים יופחתו, אבל לא באופן אחיד

לגלובס נודע כי הצוותים קרובים לחתימה על הסכם מכסים: השיעור יהיה נמוך מ־15%, אך עדיין לא ברור מה גובהו, והוא ישתנה בין ענף לענף ● הסנונית הראשונה הגיעה השבוע עם חתימת הסכם סחר בתחום החקלאות, במסגרתו תעניק ישראל פטור ממכס לכ־300 פריטי מזון אמריקאי, תוך החרגת 28 מוצרים ● וגם: עסקת המטוסים של אל על ובואינג בסכנה, ויש לזה קשר למכסים

לוחמי חיזבאללה בהלוויית רמטכ''ל חיזבאללה עלי טבטבאי / צילום: ap, Hussein Malla

"חיזבאללה סיים את תפקידו": ישראל ולבנון סיכמו לקיים פגישה נוספת עוד החודש

המתווך טוען: חמאס מוכן להתפרק מנשקו ● החטוף החלל שהושב לישראל - סותטיסאק רינטלאק ● רס"ל רן גואילי הוא החלל החטוף האחרון שנותר ברצועת עזה ● בכירים מצריים מזהירים מפני "תוכניות ישראליות לתקיפות שישתקו את לבנון ● אחרי התקרית בעזה צה"ל תקף מפקד שטח בחטיבת רפיח, צה"ל תקף מפקד חמאס ברפיח, ברצועה מדווחים על 6 הרוגים ● עדכונים שוטפים

עו''ד אלדד כורש / צילום: איל יצהר

אלדד כורש בדרך להקים משרד חדש עם 50 עורכי דין

לגלובס נודע כי עו"ד אלדד כורש ניהל מגעים עם מספר משרדים גדולים, אך בסופו של דבר הוא צפוי לפנות לדרך עצמאית ● חברת הנדל"ן תדהר, הלקוחה המרכזית של כורש, תעבור איתו למשרד החדש, שצפוי להתמקם במגדל ביונד בגבעתיים ● כורש אישר את הפרטים

פרויקט ''תדהר בגיבורים'' בבת ים / הדמיה: 3DVISION

תדהר מתקדמת לכיוון הנפקה: זה הצעד האחרון שלקחה

חברת הנדל"ן תדהר ממשיכה להיערך להנפקה ראשונית בבורסה בת"א ושכרה את שירותיהם של לידר חיתום ודיסקונט חיתום ● שיכון ובינוי עתרה לבג"ץ נגד המדינה ודורשת תיקון חקיקה שיאפשר לה למכור דירות שבנתה להשכרה לטווח ארוך ● ונתי גלבוע ישקיע כ-40 מיליון שקל בגפן מגורים ויהפוך לחלק מגרעין השליטה ● חדשות השבוע בנדל"ן

יוני חנציס, מנכ''ל דוראל / צילום: תמר מצפי

ב-590 מיליון שקל: מה עומד מאחורי הנפקת המניות הפרטית של דוראל?

דוראל הנפיקה מניות ב-590 מיליון שקל בהנפקה סגורה למוסדיים, שככל הנראה מבקשים לבסס את אחיזתם בחברה לקראת הנפקה אפשרית בארה"ב ● במקביל, החברה מדווחת על התקדמות משמעותית בפרויקטים בארה"ב ועל הרחבת החשיפה לשוק האנרגיה האמריקאי ● דוראל זינקה בכ-20% בשבוע האחרון, בעקבות פרסום הדוח שלה למשקיעים לרבעון השלישי של 2025

בורסות וול סטריט / צילום: Shutterstock

ענקית קרנות הסל מעריכה: ההזדמנויות הבאות - בבריאות ובשווקים המתעוררים

בסטייט סטריט, שמנהלת נכסים פיננסיים בסך 5.4 טריליון דולר, מאמינים ב־AI, כולל הזדמנויות השקעה במדינות אסיה, וממליצים גם על מניות הבריאות והפיננסים ● מנהל הפעילות בישראל: "ההשקעות בבינה מלאכותית עדיין נמוכות, בהשוואה למהפכות אחרות בהיסטוריה העולמית"

שר המשפטים, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

בג"ץ פסל את המינוי, לוין תקף: "מיירטים בזה אחר זה את מינוי השופטים"

בית המשפט העליון פסל היום את החלטת שר המשפטים להטיל על השופט בדימוס יוסף בן-חמו את הפיקוח על חקירת הדלפת הסרטון משדה תימן ● לשיטתם, בן-חמו אינו עונה על הגדרת "עובד מדינה בכיר" ● מה אמר לוין ולאן ממשיכים מכאן?