גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נובמבר חודש עשר: המדד העוקב אחר הישראליות בוול סטריט עלה כמעט 11%

חודש מצוין לישראליות בניו יורק הוביל את מדד גלובס-פרומתאוס לזינוק של 10.8% - לעומת עלייה של 10.1% במדד ת"א-125 ושל 11.8% בנאסד"ק ● תת-מדד מדעי החיים טס בחודש שעבר יותר מ-17%,עם זינוק של 122% במניית ננוקס, בעוד שתת-מדד הטכנולוגיה קפץ ביותר מ-11%

חברת JFrog  צילום: SO&CO event management
חברת JFrog צילום: SO&CO event management

החברות הישראליות בוול סטריט מסכמות חודש טוב מאוד: הן נסחרו בחודש נובמבר במגמה חיובית, שהובילה את מדד גלובס-פרומתאוס, שעוקב אחר הישראליות בארה"ב, לעלייה של 10.8%. באותה תקופה, מדד ת"א-125 עלה ב-10.1%, בעוד שמדד נאסד"ק זינק ב-11.8%.

תת-מדד גלובס-פרומתאוס מדעי החיים טס בנובמבר בשיעור של 17.1%, בזמן שמדד ת"א ביומד עלה ב-4.9% ומדד נאסד"ק ביוטכנולוגיה טיפס ב-11.1%. החברה הבולטת ביותר החודש בתת-המדד היא ננוקס, שרשמה בנובמבר זינוק של 122% במחיר המניה, שמשקף לה כעת שווי של כ-2.8 מיליארד דולר.

ננוקס מפתחת מכשירי דימות רפואי עם טכנולוגיה של ננו-פיקסלים, מה שמאפשר למכשירים להיות ניידים וזולים משמעותית מהקיים בשוק. כמו כן, החברה מפתחת בנוסף מוצר נלווה מבוסס ענן, שמאפשר גישה נוחה לרופאים ובעלי מקצוע נוספים למטרות אנליזה של הבדיקה ומערכות בינה מלאכותית, כדי לעזור לבעל המקצוע לקבל את ההחלטה הנכונה ביותר בזמן הקצר ביותר.

מאז שהונפקה באוגוסט השנה, חוותה מניית ננוקס טלטלות, לאחר שמחקר של חברת סיטרון העניק לחברה מחיר יעד של 0 דולר, מה שגרם לקריסה במחיר המניה. עם זאת, נכון לסוף נובמבר, המניה מציגה תשואה של 240% מאז ההנפקה. העלייה המשמעותית החודש נובעת בעיקר עקב העובדה כי ננוקס מתכנת להציג בתחילת דצמבר את המוצר שפיתחה, ולבצע הדגמה של סריקות דו-ממדיות ותל-ממדיות.

תת-מדד גלובס-פרומתאוס טכנולוגיה הוסיף לערכו בנובמבר 11.3%, לעומת עלייה צנועה של 2.5% במדד ת"א טכנולוגיה וקפיצה של 13.4% במדד נאסד"ק טכנולוגיה. המצטרפת החדשה ביותר אל תת-המדד היא חברת NeoGames, שביצעה הנפקה ראשונית לציבור בנובמבר.

ניאוגיימס מפתחת פלטפורמה אינטרנטית בתחום הלוטו, המיועדת לארגוניים ממשלתיים. החברה הונפקה לפי שווי של למעלה מ-400 מיליון דולר, ובתום יום המסחר הראשון זינק מחיר מנייתה ב-29%. ניאוגיימס מתכננת להשתמש בכסף שגייסה כדי להמשיך ולהתפתח לשווקים חדשים, וזאת בעקבות רוח גבית של משבר הקורונה, שמאיצה את הקצב שבו חברות לוטו עולמיות עוברת לפלטפורמות אינטרנטיות.

JFrog: צומחת לצד הענקיות

נציגת החודש במדד גלובס-פרומתאוס היא חברת התוכנה הישראלית JFrog, שהצטרפה לנאסד"ק בספטמבר האחרון. ג'יי פרוג, שהוקמה בעיצומו של משבר הסאב-פריים ב-2008, הונפקה בנאסד"ק לפי מחיר מניה ששיקף לה שווי של 4 מיליארד דולר כמעט.

במחלקת המחקר של פרומתאוס ייעוץ כלכלי מזכירים כי ההנפקה בוצעה לפי מחיר של 44 דולר למניה, כ-10 דולרים מעל המחיר שצפתה החברה בתחילת הדרך להנפקה. בהנפקה השלימה החברה גיוס של כ-393 מיליון דולר, מה שממצב אותה כהנפקה הישראלית הגדולה ביותר של חברות טכנולוגיות בשנים האחרונות, מאז מובילאיי, שהונפקה בשווי של כ-5.3 מיליארד ב-2014.

מניית ג'יי פרוג זכתה לקבלת פנים חמה, וזינקה ביום המסחר הראשון שלה ב-50% כמעט. כך, יום שהתחיל במחיר של 44 דולר, הסתיים במחיר של כמעט 65 דולר ובשווי שוק של מעל 5.7 מיליארד דולר. בפרומתאוס מציינים כי מחיר המניה כיום הוא כ-66 דולר, ומשקף לחברה שווי של כ-6 מיליארד דולר, זאת לאחר שבאוקטובר האחרון מחיר המניה כבר נגע ביותר מ-85 דולר.

ההנפקה התרחשה לצד ההתעוררות מחדש של שוק ההנפקות בארה"ב החל מ-2019, שהביאה לשורה של גיוסי הון של חברות טכנולוגיה, ביניהן גם הישראליות תופין, פייבר ולמונייד. על פי מחלקת המחקר של פרומתאוס ייעוץ כלכלי, ההנפקה עשויה לסייע לג'יי פרוג להתמודד עם התחרות המתממשת מצד חברות ענק כמו גוגל, מיקרוסופט ואמזון (שכיום הן לקוחות החברה), והיא תאפשר לה לצמוח לצדן.

ג'יי פרוג הוקמה מתוך פרויקט קוד פתוח שנועד לתת מענה לניהול ספריות תוכנה, וכיום מספקת פתרון טכנולוגי באמצעות גישה של תוכנה "נוזלית", שמאפשרת לחברות מכל התעשיות לשחרר עדכוני תוכנה רציפים, בתדירות גבוהה ובאופן אוטומטי.

אם בעבר המשתמשים נדרשו לעדכן באופן יזום וידני גרסאות של תוכנה חדשות לבקרים, החברה פיתחה כלים שעוזרים להפוך את התהליך לחלק יותר ובלתי מורגש - הן עבור החברה עצמה והן עבור המשתמשים; במקרים רבים העדכון אף קורה מבלי שהם בכלל יודעים. לחברה יש כיום 6,000 לקוחות כמעט, ביניהם גוגל, אמריקן אקספרס, מיקרוסופט וצ'ק פוינט.

בתחילת נובמבר פרסמה ג'יי פרוג את התוצאות הכספיות הראשונות שלה כחברה ציבורית. תוצאותיה לרבעון השלישי של 2020 עקפו את התחזיות, והציגו צמיחה מתמשכת. לפי הניתוח של פרומתאוס, ההכנסות המצטברות בתשעת החודשים הראשונים של 2020 הסתכמו בכ-108 מיליון דולר, והן משקפות גידול של כ-46% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

תוצאות החברה מראות כי היא שומרת על שיעור רווח גולמי גבוה של כ-81% בשלושת הרבעונים הראשונים של 2020, בדומה לתקופה זו ב-2019. עם זאת, החברה עדיין לא רווחית, אך בפרומתאוס מציינים כי ההפסדים החשבונאיים שלה הולכים ומצטמצמים.

חלק הארי של הוצאות החברה (על בסיס Non-GAAP) הוא הוצאות מכירה ושיווק, המהוות כ-36% מסך ההכנסות, לעומת הוצאות מחקר ופיתוח והנהלה וכלליות, המהוות כ-24% וכ-13% מסך ההכנסות, בהתאמה.

בפרומתאוס מציינים שכיום, ג'יי פרוג מפסידה תפעולית מנקודת ראייה חשבונאית, בעיקר בגלל הוצאות תגמול לעובדים: בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה רשמה החברה הפסד תפעולי של כ-6.2 מיליון דולר, לעומת הפסד תפעולי של כ-6.5 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. לעומת זאת, על בסיס Non-GAAP נרשמה רווחיות תפעולית של כ-10% מההכנסות.

נסחרת לפי מכפילי הכנסות גבוהים

לפי כלכלני פרומתאוס, במצגת שהציגה החברה למשקיעים, היא מציינת כי שמה לה למטרה להקטין את כלל הוצאות התפעול, בעיקר את הוצאות המכירה והשיווק, ולהגיע לרווחיות תפעולית Non-GAAP של כ-23% בטווח הארוך. קופת המזומנים של ג'יי פרוג בתום הרבעון השלישי עומדת על כ-580 מיליון דולר, ומנגד לחברה אין התחייבויות פיננסיות.

מאז הקמתה הרחיבה החברה את קו המוצרים שלה, בין שבפיתוח מוצרים נוספים סביב רעיון הליבה, ובין שבאמצעות רכישת חברות. עד היום קנתה החברה חמש חברות, וכל שנתיים השיקה מוצרים חדשים.

למרות הצמיחה המרשימה, החברה נסחרת לפי מכפילי הכנסות גבוהים, ונשאלת השאלה האם שווי השוק משקף בסיס כלכלי איתן.

לפי אייל שבח, שותף מייסד וראש תחום טכנולוגיה בפרומתאוס, "ככל שעולם התוכנה הארגונית מתפתח והופך מורכב יותר, כך יש צורך בעדכונים שוטפים של התוכנות באופן שקט וזורם, שלא יפריע למהלך העסקים הרגיל. כיום, כאשר אפליקציה ארגונית נדרשת לעדכון, הציפייה מספק התוכנה היא שהעדכון יבוצע בתוך שעות באופן שלא יפריע למהלך העסקים השוטף של הארגון".

שבח מוסיף, "כיום אנו נמצאים בעת שבה עובדים יותר מרחוק, הצורך בתוכנות ובאבטחה הולך וגובר, ובנוסף, עולם ה-IOT (האינטרנט של הדברים) הולך ותופס תאוצה. לכן, כמות התוכנות, וכנגזרת מכך עדכוני התוכנה, הולכת וגוברת באופן שמחדד את החשיבות של היכולת לבצע עדכוני תוכנה תוך כדי תנועה, וכאן נכנסת ג'יי פרוג לתמונה.

"עולם ה-IOT נמצא כיום בחיתוליו, ונראה שעדכוני התוכנה יהיו רלוונטיים לא רק לציוד ולתוכנות ארגוניות, אלא גם למכונות תעשייתיות, ואפילו למוצרי חשמל ביתיים שהופכים להיות חכמים. ככל שהחברה תדע להתמודד עם התחרות ותמשיך לצמוח באחוזים דו-ספרתיים, היא תוכל להצדיק את שווי השוק הנדיב שלה". 

המדד, שהורכב על-ידי כלכלני פרומתאוס ייעוץ כלכלי, מייצג את כלל החברות הישראליות הנסחרות בבורסות המרכזיות בארה"ב - נאסד"ק ובורסת ניו יורק - ובכלל זה חברות ישראליות אשר נרשמו ברישום כפול. חישוב המדד החל בתחילת 2015 ועמד על 1,000 נקודות ביום השקתו. משקל כל חברה נקבע בהתאם לשווי השוק שלה, אך לא יעלה על 10% מסך המדד. פרומתאוס ייעוץ כלכלי ומנהליה ביצעו בשנים האחרונות עבודות כלכליות לחברות הכלולות במדד. העבודה אינה מהווה ייעוץ ואין לראות בה תחליף לייעוץ השקעות

עוד כתבות

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק