גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הראלי במניות יימשך, ומה יקרה לדולר? אלה התחזיות של HSBC

ווילם סלס, אסטרטג ההשקעות הראשי בחטיבת הבנקאות הפרטית של בנק HSBC, מעריך כי הראלי במניות יימשך בעיקר בסין ובארה"ב, הריבית תישאר נמוכה ואירופה תחזור לדשדש ● כמו כן, הוא צופה כי ההתאוששות בשוק המשרדים ובמחירי האנרגיה לא תהיה מלאה

וויליאם סלס - בנק HSBC / צילום: ג'וזף
וויליאם סלס - בנק HSBC / צילום: ג'וזף

התאוששות בחלק משוקי ההון, שהתחילה כבר השנה, צפויה להימשך לתוך 2021, אף כי יש עדיין לא מעט חוסר ודאות לגבי קצב ההתחסנות מפני קורונה של האוכלוסייה במדינות שונות - זוהי התפיסה שמציגה קבוצת הבנקאות הבינלאומית HSBC, שבמסגרת התחזיות שלה לשנה הבאה משדרת אופטימיות ביחס לכלכלה העולמית והמשך הראלי בשוקי המניות, בעיקר בסין ובארה"ב.

לצד זאת, בחברה מביעים פסימיות ביחס לבריטניה, לא רק בגלל הברקזיט, ומנגד לגבי כלכלת ישראל הכיוון הוא חיובי, כשלהערכתם, נגיד בנק ישראל, אמיר ירון, לא יעלה את הריבית בשנתיים הקרובות. כך עולה מהתחזיות לשווקים השונים ב-2021 שחיבר וילם סלס, אסטרטג ההשקעות הראשי בחטיבת הבנקאות הפרטית של HSBC, לבקשת גלובס.

"מגדילים חשיפה לענפים המחזוריים"

בהיבט המאקרו, "השווקים עברו לגישה הרבה יותר אופטימית לגבי הכלכלה העולמית מאז ההכרזה על פיתוח חיסונים אפקטיביים למגפת הקורונה", אומר סלס. "ראינו כניסה לענפים המחזוריים, למניות הערך, וכן עלייה בתשואות על איגרות החוב של ממשל ארה"ב. אז נכון , אנחנו מסכימים שצמיחת הכלכלה העולמית ורווחיות העסקים ב-2021 יהיו גדולים משמעותית מאשר בשנת 2020, אבל חייבים לשים לב לאי-ודאות שעדיין שוררת בשורה של נושאים כמו קצב חיסון האוכלוסייה או המהירות שבה אנשים ישובו לנסוע.

"לכן, אף שאנחנו מגדילים חשיפה למניות בענפים מחזוריים (טכנולוגיה, קמעונות, מוצרי תעשייה), אנחנו לא נוטשים את מניות האיכות ונשארים סלקטיביים בבחירת מניות הערך. אנחנו חושבים שכדאי להישאר עם מניות של חברות בעלות מאזן חזק ופרופיל עסקי שמותאם ל'נורמלי החדש' - כלומר, טכנולוגיה מתקדמת והתמקדות בנושאים ברי קיימא.

עוד לדבריו, "מאחר ששער הריבית בארה"ב אינו צפוי לעלות בשנתיים הקרובות, אנחנו לא רואים את תשואות האג"ח האמריקאיות ממשיכות לטפס, ואינפלציית הליבה תישאר, לדעתנו, מתחת ליעד. משום כך אין למשקיעים סיבה לצאת ממניות ההייטק מחשש לעליית תשואות באג"ח".

מהם התרחישים לגבי מגפת הקורונה?
סלס: "יש לנו תרחיש אופטימי שמניח התחסנות מהירה של האוכלוסייה החל בקשישים ודרך האנשים בגילאי עבודה, ושיקום מהיר של אמון הצרכנים. במצב כזה נראה התאוששות מהירה בהוצאה לצריכה פרטית בתחומים כמו נסיעות, בידור ואירוח.

"בתרחיש הבסיס אנחנו צופים קצב נמוך יותר של התחסנות, ובו יימשכו סגרים חלקיים במדינות ואזורים שונים במחצית הראשונה של 2021. למרות ההתאוששות, הפעילות בענפים כמו נסיעות או פנאי לא תחזור לרמתה מלפני הקורונה, גם בגלל חששות של הצרכנים ושינויים בהרגלי הצריכה שגרמה המגפה.

"התרחיש הפסימי שלנו צופה עיכובים ותקלות בתהליך ההתחסנות ובפתיחה מחדש, שעלול להוביל לחידוש סגרים".

"הכיוון של הדולר יהיה פחות ברור"

לדברי סלס, "הדולר עבר תיקון חריף ב-2020. בתחילת השנה זה נבע מהצניחה בתשואות, ובאחרונה החולשה בדולר מוסברת על ידי חידוש התאווה לסיכון (Risk-on) בשווקים. אנחנו סבורים שהכיוון של הדולר ב-2021 יהיה פחות ברור.

"ההתחזקות החדה בשער האירו היא דפלציונית. אירו חזק יכול להוות מכשול להתאוששות של הכלכלה המאותגרת כבר של גוש האירו. ייתכן כי הבנק המרכזי האירופי (ECB) יחליט לפעול כדי למתן אותה באמצעות הארכה או הרחבה של מדיניות ההרחבה הכמותית.

"באשר לליש"ט אנחנו צופים התחזקות מסוימת אם תושג הסכמה לגבי הברקזיט, אבל להערכתנו, המחזוריות והפגיעה הקשה שספגה הכלכלה הבריטית במהלך המגפה, יובילו להיחלשות הליש"ט בהמשך השנה. לגבי הברקזיט צריך להביא בחשבון שגם אם תושג עסקה, נראה חיכוכים באזורי גבולות של בריטניה שעשויים להכביד על הפעילות הכלכלית.

"לגבי מטבעות אחרים אנחנו צופים התחזקות מסוימת של הדולר האוסטרלי והדולר הניו-זילנדי, ושהרמינבי (היואן הסיני) ישמור על רמתו הגבוהה בגלל ההתאוששות בסין".

"תחזית חיובית יותר לארה"ב מאשר לאירופה"

"אנחנו בתשואת יתר על השוק העולמי, בדגש על שוקי המניות בארה"ב ובסין על פני אירופה", אומר סלס. "ההעדפה הזו נובעת בחלקה מתחזית חיובית יותר (לארה"ב ולסין) מאשר לאירופה, ובחלקה מההעדפה שיש לנו לסקטור הטכנולוגיה, שיש לו משקל גדול יותר בארה"ב ובחלק מהמדדים בסין (לעומת אירופה).

"לדעתנו, ההתאוששות הכלכלית והראלי בשוקי המניות לא יובילו בהכרח לעלייה בתשואות של אג"ח ממשלת ארה"ב, ואנחנו צופים שהתשואה ל-10 שנים תמשיך להיסחר מתחת לקו ה-1%. היציבות שמקנה מדיניות הפד מאפשרת לבצע Carry trades וחשיפת יתר לאג"ח בדירוג השקעה, לצד אג"ח בדירוגי BB מינוס ואג"ח במטבע מקומי של שווקים מתעוררים. אנחנו יותר מסויגים לגבי השקעה באג"ח בדירוגים נמוכים יותר (B ו -CCC) בגלל ששיעור הדיפולטים עדיין בעלייה.

"בשוק הנדל"ן חייבים להיות סלקטיביים"

"התחזית שלנו לשוק הנדל"ן מעורבת, אבל משקיעים רבים ממשיכים לשמור על רמות החשיפה הנוכחיות בחיפוש אחר הכנסות בסביבת ריבית נמוכה", ציין סלס. "אין ספק שיש ערך בנדל"ן, אבל חייבים להיות סלקטיביים. הביקוש למשרדים צפוי לרדת, יותר ויותר אנשים יישארו לעבוד בבית מספר ימים בשבוע, גם לאחר שאיום המחלה יחלוף. הגידול שנובע מכך בשטחים המיועדים לעבודה ולשימוש משרדי באזורי המגורים, מהווה פיצוי חלקי בלבד על ירידת הביקושים באזורי המשרדים.

"עם זאת, אנחנו מאמינים שמעסיקים ימשיכו לחפש שטחי משרדים בפריים לוקיישן, כך שהפגיעה צפויה בעיקר באזורים הפחות יוקרתיים. הקניונים, מרכזי הקניות וחנויות הרחוב ימשיכו להיות מאותגרים, אבל מצד שני צפוי ביקוש חזק לשטחי אחסון , מרלו"גים ומרכזי דאטה.

"נמשיך להחזיק בזהב כהשקעה המגוונת את התיק, בעיקר עבור משקיעים שמחפשים אלטרנטיבות לאג"ח ממשלתיות בתשואה נמוכה, אבל איננו צופים ראלי במתכת הזהובה. תחזית המחיר שלנו לאונקיית זהב עומדת על 1,965 דולר.

"ההתאוששות במחירי הנפט והאנרגיה תימשך, לאור החזרה לפעילות כלכלית בעיקר בתחום הנסיעות, אבל צריך לזכור שגם ההיצע עשוי לגדול מחדש. מלאי הנפט בארה"ב גבוהים עדיין מהממוצע, וזה יגביל את האפסייד במחירי הנוזל השחור, שיתייצבו, להערכתנו, ברמה של 50 דולר לחבית נפט מסוג ברנט".

"ישראל חלק מתופעת הריביות הנמוכות"

לדברי סלס, "הכלכלה והשווקים בישראל אמורים להרוויח מהמשקל הגבוה של ענפים ופעילויות כמו טכנולוגיה, פינטק, בריאות והשקעות בתחום הקיימות. ישראל היא חלק מתופעת הריביות הנמוכות, ואינו סבורים שבנק ישראל ישנה את מדיניותו ב-2021 או אפילו ב-2022".

הוא הוסיף כי "השווקים בעולם ממוקדים ביחסי ארה"ב-סין, אבל צפויים שינויים בזירות נוספות: המזרח התיכון, אירופה ודרום אמריקה. שני השינויים הראשונים שצפויים במדיניות ארה"ב, הם כניסתה מחדש לאמנת האקלים של פריז וחברות בארגון הבריאות העולמי.

"בסין הדגש יהיה על יישום התוכנית החמש-שנתית, שממוקדת הן בשוק המקומי (עידוד צריכה, השקעות מו"פ וייצור תעשייתי מתקדם) והן בזירה הבינלאומית (המשך הליברליזציה של שוקי ההון והסחר הבינלאומי). אנחנו ממליצים להתמקד במניות של החברות הסיניות, שצפויות להרוויח משינויים אלה". 

עוד כתבות

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

האינטרס המשותף של טורקיה ואיראן נחשף בראיון של שר החוץ

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

מתחם תע''ש השלום / צילום: דמיטרי ספקטור

בכמה מכרה המדינה את הקרקע הכי לוהטת בכניסה לתל אביב

החברות אקרו נדל"ן וקטה ירכשו את הקרקע במתחם תע"ש השלום תמורת 644 מיליון שקל ועוד 67 מיליון שקל הוצאות פיתוח, פער של כמעט פי חמישה ממחיר המינימום אך נמוך משמעותית ממחיר השומה ● 5 הדונם ששווקו במכרז מיועדים למגורים בבנייה רוויה עם חזית מסחרית

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

נשק, כסף ורכבים: הסודות האמיתיים של רפיח נמצאים מתחת לעיר

ישראל החלה בפינוי אוכלוסייה אזרחית מהשכנות המזרחיות ברפיח לקראת כניסת צה"ל לאזור ● מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

רם בלינקוב, מנכ''ל משרד האוצר לשעבר / צילום: שלומי יוסף

בוגרי אגף תקציבים מוחים נגד המדיניות הכלכלית של הממשלה

בוגרי אגף התקציבים במשרד האוצר יתאספו מחר (ג') למחות על כך שהאגף אינו שומר על הקופה הציבורית ● גורמים באגף בתגובה: "צריך לתת לנו גב"

מימין: אריאל ארליך, יריב לוין, עוזי פוגלמן, רון סולקין / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

השקל נסחר בתנודתיות לאחר הודעת חמאס על קבלת המתווה להפסקת אש

ת"א 35 יורד בכ-0.1% ● השקל נסחר בתנודתיות מול המטבעות הזרים ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33%

דורון כהן / צילום: איל יצהר

משרד המשפטים בוחן ניגוד עניינים במועמדות דורון כהן ליו"ר רשות שוק ההון

דורון כהן, מנכ"ל האוצר לשעבר, מועמד לתפקיד יו"ר רשות שוק ההון לצד מ"מ יו"ר הרשות הנוכחי, עמית גל; והמשנה למנכ"ל חברת הביטוח ווישור, זיו כהן ● משרד המשפטים בוחן האם קיים חשש לניגוד עניינים במינויו של דורון כהן, שאחותו מכהנת כדירקטורית בלתי תלויה בחברת הביטוח מגדל

אתר בנייה. קצב מכירות הנדל''ן עלה / צילום: אייל פישר

קצב מכירות הדירות עלה, ובאוצר קוראים לעצור את מתווה הסיוע

תוכנית הסיוע לענף שאושרה בפברואר כללה מתווה שיעזור לקבלנים בשלב המכירה המוקדמת ● אולם לגלובס נודע כי קידום המתווה נעצר ונבחן מחדש, בין היתר בשל נתוני המכירות האחרונים

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

נכנע ללחץ תושבי פתח תקווה? סמוטריץ' דורש לדון מחדש בתוכנית המטרו שכבר אושרה

שר האוצר מבקש ממזכיר הממשלה לאפשר לו להגיש בקשה לדיון נוסף בתוכנית לקו M2 של המטרו, בטענה שלא נשלחה לשרים כנדרש ● גורם המעורה בפרויקט: "מביך ששר האוצר מתנהג כמו אחרון המתנגדים, מטעמים צרים"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק עלה בכ-1.2% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

בבסיס סודי שמתרחב במהירות: כך נערכת איראן למתקפה הבאה נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מה גורם לצבאות של מדינות הערביות להיות לא יעילים, הבסיס הסודי של איראן וסיפורה של ניצלות שואה שהייתה בקיבוץ מפלסים ב-7 באוקטובר ● כותרות העיתונים בעולם 

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

אחרי הודעת חמאס: החלה "פעולה ממוקדת" במזרח רפיח

על רקע הודעת חמאס שהוא מקבל את ההצעה המצרית להפסקת אש, הקבינט הצביע הערב להמשיך בפעולה ברפיח ● עוד נמסר כי "ישראל תשלח משלחת למתווכות כדי למצות את ההיתכנות להגעה להסכם"

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"