גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מביטקוין ועד נדל"ן: כך מתכננת רשות המסים למלא את הקופה

מבחינת רשות המסים, 2020 הייתה שנה של הוצאות ופחות של גבייה ● אבל הצורך למלא את קופת המדינה מחייב אותה לקדם רפורמות וחוקים שירחיבו את מקורות ההכנסה ● אלה התוכניות שעל השולחן

מנהל רשות המסים, ערן יעקב / צילום: יונתן בלום, גלובס
מנהל רשות המסים, ערן יעקב / צילום: יונתן בלום, גלובס

שנת 2020 החלה בנימה כלכלית לא אופטימית, בלשון המעטה, עם גירעון שעמד על 3.7% מהתוצר ומאות מיליוני שקלים שנגרעו מהאוצר בעקבות סבבי הבחירות הבלתי נגמרים. הממשלה הייתה שמחה לחזור היום לנקודת הפתיחה הכלכלית הגרועה הזאת. הנתונים שמאפיינים את סיום 2020 לא פחות מקטסטרופליים. הגירעון במשק ממשיך להחריף על רקע משבר הקורונה, ועל-פי נתוני האוצר השנה תסתיים עם גירעון של כ-14%. האוצר יצטרך למצוא "יש מאין" עשרות מיליארדי שקלים שחסרים למדינה, וכל זה בלב ליבו של משבר עמוק במשק. ואם לדייק, רשות המסים, שאחראית בגדול על מילוי קופת המדינה, תצטרך למצוא דרכים יצירתיות כדי לבצע את התפקיד שלה.

הבעיה המרכזית שהרשות מתמודדת איתה בשנים האחרונות היא שכדי לקדם תוכניות גדולות, רפורמות בתחום המס, צריך ממשלה מתפקדת. הקיפאון הפוליטי והחקיקתי שאפיינו את השנים האחרונות הפכו את תפקידה של רשות המסים למאתגר הרבה יותר. רוב יוזמות החקיקה שלהם נתקעו כי אין מי שיקדם חקיקה. לכך, תוסיפו את התפקיד החדש של הרשות, כמי שאחראית על חלוקת המענקים למגזר העסקי ומקדישה את מרבית משאביה לכך, ואמורה לסייע למשק להתאושש מהמשבר הכלכלי שפוקד אותו - והבעיה מחריפה.

אז איך ממלאים את הקופה הציבורית בלי לפגוע בציבור המוכה מגפה? מעלים מהאוב את נוהל "גילוי מרצון", מנסים לעודד את שוק הנדל"ן, מנסים ללכוד ברשת חברות רב לאומיות ואולי גם קצת יותר את המטבעות המבוזרים.

מומחי המס סיכמו עבור "גלובס" את שינויי החקיקה והוראות השעה שאפיינו את שנת 2020 (באופן לא מפתיע אין הרבה כאלה, ובוודאי לא כאלה שמנותקים מהקורונה), וגם את אלה שבדרך.

1. עידוד השקעה בציוד ובהשקעות

לפני כשבועיים פרסמו האוצר ורשות המסים תקנות בהוראת שעה, הקובעות פחת מואץ כפול בתקופת ההתמודדות עם נגיף הקורונה. בתקנות נקבע, כי נישום שרכש או ירכוש בין 1 בספטמבר 2020 ל-30 ביוני 2021 ציוד המשַמש במישרין בפעילותו, רשאי לבקש פחת מואץ בשיעור כפול משיעור הפחת שלו היה זכאי לפי כל דין.

לדברי רו"ח איריס שטרק, נשיאת לשכת רואי החשבון, "מדובר בהזדמנות חשובה לנצל את חלון הזמן עד יוני 2021 לביצוע השקעות וציוד, לשפר את היעילות העסקית ופריון העבודה כחלק מתהליך התייעלות כולל שהוא מחויב המציאות. גם כל מי שיש לו פחת מוטב שיקבל פחת מואץ - כפל פחת, כולל למי שעובד במשמרות, מפעל מאושר וכיוצא באלה".

2. הפחתת מס רכישה למשקיעים בנדל"ן

ביולי השנה, כחלק מהוראות השעה להתמודדות עם נגיף הקורונה, פורסם תיקון לסעיף 9 לחוק מיסוי מקרקעין, במסגרתו נקבעה הפחתת מס הרכישה למדרגות מס שיחולו ב-5% במקום ב-8%.

לדברי עו"ד ליאור נוימן, שותף מנהל במחלקת המס במשרד ש. הורוביץ, "בכך הפחית האוצר משמעותית את מס הרכישה לדירות השקעה. מדובר בבשורה שצפויה לעודד השקעות בשוק הנדל"ן, שהוא אחד ממנועי הצמיחה המרכזיים של המשק".

עם זאת, שטרק סבורה כי זה לא מספיק. "במסגרת תיקון 85 לחוק מיסוי מקרקעין נקבע כי מי שרכש דירת מגורים נוספת וימכור את דירתו הישנה בתוך 24 חודשים, ייחשב למי שרכש דירת מגורים יחידה. וזאת, הן לעניין מס רכישה והן לעניין הפטור ממס שבח".

לדבריה, "במסגרת הוראת השעה מיולי צומצמה התקופה האמורה ל-18 חודשים בלבד, אך ניתנה אורכה של שבעה חודשים נוספים למי שתקופת ה-18 חודשים מסתיימת לו בין מרץ 2020 ל-2 באוקטובר 2020. מי שתקופת ה-18 חודשים הסתיימה לגביו באוקטובר ואילך, לא יוכל ליהנות מאותה אורכה של שבעה חודשים. וזו תוצאה בלתי הגיונית ובלתי צודקת בעליל. זוג צעיר משפרי דיור, שקנה דירה חדשה בינואר 2020, לא ייהנה מהארכה, למרות משבר הקורונה ולמרות הסגר הראשון החמור יותר ולמרות הסגר השני שסופו טרם ידוע".

עוד היא אומרת, "בעיה דומה מתעוררת גם לגבי עולים חדשים ותושבים חוזרים ותיקים, הזכאים להקלה במס רכישה לגבי דירת מגורים אם תוך שנתיים מיום רכישת הדירה עלו/שבו לישראל".

3. ההפרדה בין בני זוג בעסק משותף

בינואר 2021 ייכנס לתוקפו תיקון לחוק ,שקובע כי ההכנסות בין בני זוג בעסק משותף יחולקו שווה בשווה כברירת מחדל לעניין החיוב בדמי ביטוח לאומי. לדברי עו"ד ירון אלי, "מדובר על תיקון של עיוות היסטורי, לפיו יש לשייך את רוב ההכנסות (בעסק משותף) כהכנסתו של הגבר בהיותו המפרנס העיקרי (גישה שהולכת ומצטמצמת בעת המודרנית)".

באותה הזדמנות, אומר עו"ד אלי, בוטל גם התנאי שקבע שבמקרה שאחד מבני הזוג עובד בעבודה נוספת - בן הזוג האחר 'יקבל' את רוב ההכנסה בעסק המשותף. "התיקון יעודד בני זוג לעבוד בעבודה נוספת (מלבד העבודה בעסק המשותף), תוך ידיעה שהדבר לא יביא לעליית דמי הביטוח על התא המשפחתי".

4. שובו של הגילוי מרצון

בכנס שנערך בנובמבר חשף רו"ח (משפטן) רולנד עם-שלם, סמנכ"ל בכיר לעניינים מקצועיים ברשות המסים, כי ברשות שוקלים לחדש את נוהל הגילוי מרצון או לגבש הסדר חדש, שיאפשר למי שרוצה לדווח על הון לא מדווח להכניס אותו למעגל הכספים החשופים בפני הרשויות ולשלם את המס הנדרש.

כפי שנחשף בגלובס, בחודשים האחרונים היו גישושים בין הממשלה, האוצר ורשות המסים על פרטי אותו נוהל, ובין היתר עלו רעיונות שיאפשרו להכניס מזומנים שלא נמצאים בבנקים או במערכת פיננסית מדווחת, אל תוך המערכת. נוהל כזה יכול לסייע להכניס לקופת המדינה עשרות עד מאות מיליוני שקלים.

לדברי עו"ד ירון אלי, ראש מחלקת המיסוי ב-ENF, "להבדיל מהנוהל הקודם, שכוון בעיקר לכספים בחו"ל של ישראלים שלא דווחו, נדמה שהנוהל החדש שמתגבש נועד בעיקרו לעודד ישראלים לחשוף את ההון השחור שנמצא בתוך ישראל. אם אכן יפורסמו, ההוראות החדשות יכולות לסייע למי שצבר הון שחור רב שלא דווח, המעוניין להלבין אותו בצורה חוקית הן מבחינת חוקי המס והן מבחינת חוקי הלבנת הון".

לדברי נוימן, "באמצעות נוהל גילוי מרצון רשות המסים מנסה לתפוס שתי ציפורים במכה - גיוס כספים לקופה המתדלדלת והעברת הון שחור שחלון ההזדמנות להסדירו נסגר. יש להניח כי משקיעים רבים בשוק המטבעות הדיגיטליים ינצלו את הצוהר החדש שעשוי להיפתח, במטרה להסדיר את הרווח שנצמח להם מהשקעותיהם".

5. הורדת תקרת השימוש במזומן

אחד הנושאים שנמצאים בדיונים מזה תקופה ברשות המסים ובאוצר היא השאלה האם ומתי יש להוריד את תקרת איסור השימוש במזומן, שעומדת כיום על 11 אלף שקל בעסקאות בין פרטים ו-50 אלף שקל בעסקאות מסחריות.

לדברי עו"ד אורי גולדמן, המתמחה במיסוי ובעבירות כלכליות, "רשות המסים מתכוונת להביא לאישור הכנסת את הקטנת תקרות המזומן לעוסק ל-6,000 שקל לפרטיים, ומ- 15 אלף שקל לעסקאות אחרות, למעט מכירת רכב יד שנייה מפרטי לפרטי, שיישאר על 50 אלף שקל.

לעמדת גולדמן, מדובר בתיקון שיקשה על המשק. "התקופה האחרונה טרפה את הקלפים. אנשים איבדו את כספם ומקום עיסוקם ונאלצו 'להוציא מהבלטות' את חסכונותיהם במזומן (החוקי). כעת לא זמן טוב להקטין את הסכומים. המזומן בשוק הוא צינור חמצן לכל אותם אנשים שנאלצו להוציא כספי חסכונות בעל כורחם ולאחר שלא קיבלו פתרונות כלכליים מהמדינה, כמו למשל עסקים שלא זכאים למענקים וכדומה".

6. המס על הביטקוין שוב מרים ראש

במהלך 2017-2018 פרסמה רשות המסים חוזרים המקצועיים המסדירים ומבהירים את עמדתה בנוגע לאופן מיסוי פעילות ב"מטבעות דיגיטליים", הביטקוין ודומיו. לעמדת רשות המסים מדובר ב"נכס", ולא מטבע, לעניין חוקי המס. כעת נראה כי הרשות שוב חוזרת אל הזירה הזאת.

לדברי עו"ד נוימן, "הביטקוין שוב מרים ראש והצעת חוק לגבי מיסוי מטבעות דיגיטליים אמורה להסדיר סופית בחקיקה את מיסויו - לפיה הגדרת המונח 'נכס' שבסעיף 88 לפקודת מס הכנסה תתוקן, כך שהיא תכלול גם מטבע דיגיטלי מבוזר, כפי שייקבע על-ידי שר האוצר. וזאת, בהתאם לגישה השלטת כיום לפי חוזרי מס הכנסה, לפיה מכירת מטבע דיגיטלי חייבת במס רווחי הון".

7. חיזוק השקעות בהייטק הישראלי

ושוב אנחנו חוזרים לרונלד עם שלם ולהצהרותיו בכנס בנובמבר- אז הוא סיפר כי רשות המסים מתכוננת גם לשינוי חקיקה משמעותיים בתחום ההייטק, שנועדו לשמור על הקניין הרוחני בישראל. "במסגרת זו, נבחנת האפשרות להעניק הטבות מס נרחבות למי שיבחר להשקיע בחברות ישראליות ו/או בחברות זרות שקניינם נמצא בישראל. ההטבות עשויות להיות באמצעות אפשרות ניכוי ההשקעה, דחיית תשלומי מס על אנשים שייבחרו להזרים את הכספים להייטק בחזרה, וכן והקלות בתחום המימון", אומר עו"ד אלי.

8. רפורמה בנושא תושבות לצורכי מס

בנובמבר אשתקד נחשפה בגלובס רפורמה מהפכנית בתחום המיסוי הבינלאומי, אשר תשפיע על אלפי ישראלים היוצאים לרילוקיישן, ועל משפחות המעדיפות להתפצל ולא להצטרף לבן או בת הזוג היוצאים לתקופה ממושכת בחו"ל. במסגרת הרפורמה רשות המסים מתכוונת להקשיח את עמדותיה בנוגע להגדרת התושבות בישראל לצורכי חיוב במס, תוך קביעת כללים נוקשים ובלתי ניתנים להפרכה. "הרשות מעוניינת להפוך את מבחני הימים של השהייה בישראל למבחנים חלוטים, עליהם לא ניתן יהיה לערער", אומר עו"ד אלי.

תוצאת רפורמה שכזו תהיה צמצום המחלוקות בין רשות המסים לישראלים בנוגע לשאלת המיסוי שלהם בחו"ל, וגם יותר הכנסות למדינה מישראלים שילכדו ברשת הרחבה יותר.

9. מיסוי ישראלי על חברות בינלאומיות

תזכיר חוק שפרסמה רשות המסים טרום משבר הקורונה קובע חובות דיווח ותיעוד מידע בקשר לפעילותן של חברות בינלאומיות, בהתאם לעקרונות תוכנית פעולה 13 (Action-13) שפורסמה על-ידי ה-OECD יחד עם מדינות ה-G-20 בנושא תיעוד ודיווח במחירי העברה (מחיר שנקבע ביחס לעסקאות בינלאומיות המבוצעות בין חברות קשורות). הרשות תנסה לקדם גם את התוכנית הזאת ברגע שיהיה מחוקק.

לדברי עו"ד נוימן, "החוק המוצע מבקש לקדם בשנית את מתווה השינויים בחובות הדיווח והתיעוד של קבוצות רב-לאומיות. בתוך כך, נקבע, כי חברות ישראליות, השייכות לקבוצה רב-לאומית שמחזור עסקאותיה עולה על 3 מיליארד שקלים, תחויבנה לדווח על הפעילות הבינלאומית שלהן גם לרשות המסים בישראל. הדוח יועבר במסגרת חילופי מידע אוטומטיים למדינות אחרות שהן צד להסכם חילופי מידע עליו חתומה ישראל, בהן פועלות ישויות אחרות בקבוצה הרב-לאומית. במקביל תקבל רשות המסים דוח ממדינות אחרות, בהן פועלת חברת-האם בקבוצה הרב-לאומית, במקרים בהם ישויות אחרות בקבוצה פועלות בשטח ישראל".

לדברי עו"ד ירון אלי, "מדובר במיני רפורמה בתחום מחירי העברה, כחלק מהמגמה שהחלה בשנים האחרונות לדרוש מנישומים לשים זרקור על סוגיות מס בעייתיות (לכאורה) ע"י חשיפת נתונים ו/או מסמכים מראש (כמו למשל בנושא ההוראה לדווח לרשות אם בוצע תכנון מס החייב בדיווח), רשויות המס מבקשות להרחיב את המגמה גם על קבוצות רב לאומיות ולחשוף את מבני העסקים ביניהם בתוך הקבוצה".

לדבריו, "שינוי החקיקה המוצע ידרוש מחברות רב-לאומיות רבות להיערך בהתאם, לחשוף נתונים רבים ביחס לפעילויות כלל הקבוצה, ולהכין דוחות מפורטים כבר בשלב הגשת הדו"ח. לא מן הנמנע כי אם התיקון יעבור כלשונו, קבוצות רב לאומיות ייבחנו את צמצום פעילותם בישראל בניסיון למנוע חשיפת נתונים ומסמכים רבים לרשויות המס".

בתוך כך צריך לשים לב גם לכוונה של רשות המסים להרחיב את המיסוי של חברות רב-לאומיות הפועלות ברשת. סביב נושא זה מתנהלים ויכוחים ממושכים בין הרשות לענקיות האינטרנט הגדולות בשנים האחרונות, מאז שהרשות הודיעה על כוונתה למסות אותן על הכנסותיהן בישראל מפעילותן באינטרנט.

10. הגברת המיסוי בכלכלת ה"חלטורה"

תוכנית נוספת שמתגבשת ברשות המסים נוגעת לשווקים ולשירותים האלטרנטיביים שיש כיום והצורך להסדיר את מיסוי 'כלכלת החלטורה'". מדובר באתגר מיסויי הנובע מהתפתחותה של הכלכלה השיתופית והחדשנות הדיגיטלית. במקביל לכלכלה השיתופית התפתחה התופעה המכונה ברשות המסים "כלכלת החלטורות", שכוללת פעילויות בעלות גוון עסקי, שמניבות רווח, אך מבוצעות על-ידי אנשים פרטיים.

מדובר בין היתר בשירותי הסעות למיניהם, כאשר אנשים פרטיים אוספים נוסעים בתשלום "על הדרך"; בשיעורים פרטיים; בהשכרת חניות פרטיות; בהשכרת רכבים פרטיים לפי שעות; במכירות של בגדים, מוצרים ושירותים שונים ברשתות החברתיות ועוד. 

עוד כתבות

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, shutterstock

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

אחרי פחות משנה: מנכ"ל חדשות 13 פורש מתפקידו

עפ"י הודעת רשת 13, אור צלקבוניק פורש על רקע "התוכנית המתגבשת לשינויים במודל פעילותה של חברת החדשות" ● רק לאחרונה דווח על שורת מהלכים שתכנן צלקובניק לבצע בחטיבת החדשות, כמו למשל קיצוץ מהדורת שישי לשעה בלבד; המהלך אומנם נותר על כנו, אך לא ברור מה יקרה בהמשך

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון