גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המספרים, ההנחה וסימני השאלה: למה כונסי הנכסים שומרים על נוני מוזס?

שעת מכירת מניות "ידיעות אחרונות" מתקרבת, וסימני השאלה מתרבים • מה המניע של בנק הפועלים ושל הכונס מטעמו, פיני רובין, איך יכול להיות ששווי ynet לבדו זהה למחיר הכולל בעסקה, האם נכון להעניק למוזס פטור מתביעות ואיך עוברת מתחת לרדאר העסקה עם בר הפצה?

מוזס נוני  - בעלי ידיעות אחרונות / צילום: מגד גוזני
מוזס נוני - בעלי ידיעות אחרונות / צילום: מגד גוזני

ככל שמתקדמת שעת ההכרעה בפרשת מכירת מניות "ידיעות אחרונות" באופן שיבצר את שליטתו של המו"ל נוני מוזס בעיתון, מתחזקים סימני השאלה בנוגע למניעים של בנק הפועלים והכונס מטעמו, פיני רובין. השאלות מלוות את העסקה המתגבשת לאורך כל הדרך, החל מ"מחיר מציאה" שנקבע עבור המניות, הפטורים מרחיקי לכת שהכונסים מבקשים לתת למוזס, שעלולים להתבטא בעתיד בוויתור על עשרות מיליוני שקלים, ודחיקתם של קונים פוטנציאליים אחרים שביקשו לרכוש את המניות.

"מכירת חיסול"

כדי להבין עד כמה המחיר שצפוי מוזס לשלם לבנק מעורר תהיות, הנה כמה הערכות ומספרים. קבוצת "ידיעות" היא אמנם גוף פרטי, אבל בשוק טוענים ששווי הנכס גבוה משמעותית מתג המחיר של 500-570 מיליון שקל שהוצמד לו (ללא הערכת שווי) עד כדי כך שכדי לרכוש את המניות, מוזס לא נדרש הפעם (בניגוד לפעם הקודמת) להלוואה ויממן את העסקה באמצעות נכסי העיתון.

כמה כסף מצוי בקופת ידיעות? על פי ההערכות מדובר בלפחות 400 מיליון שקל שנותרו ממכירת בניין "ידיעות אחרונות" לקבוצת עזריאלי וממכירת בית הדפוס בכרמיאל תמורת 70 מיליון שקל.

פעילות העיתון עצמה אמנם מפסידה - מאחת השאלות שנשאלה השבוע בבית המשפט ניתן היה להבין כי במחצית הראשונה של 2020 הפסיד העיתון 50 מיליון שקל - אבל ynet הרוויח ב-2019 כ-80 מיליון שקל. ייתכן שהשנה בגלל משבר הקורונה ההפסדים של העיתון גדלו עד שכבר אין ביכולתו של האתר "לסחוב על גבו" את העיתון ועדיין על פי הערכות שווי אתר האינטרנט לבדו עומד על השווי שהוצמד לכלל הנכסים בעסקה כולה - כ-500 מיליון שקל.

לקבוצה נכסים דיגיטליים נוספים, בהם אתר הספורט one ואתר All Jobs ושותפויות עסקיות נוספות של ynet. לידיעות בעלות על נכסים כמו מחסני הנייר ביבנה, הקרקע שעליה הוקם בניין "ידיעות אחרונות" בראשל"צ והבניין שעליו שותפות בבר הפצה, ספריית ידיעות אחרונות ועוד.

אם משקללים את כל ההערכות, שווי העיתון גבוה מחצי מיליארד שקל, והנחת "הקורונה" הניתנת למוזס דומה יותר למכירת חיסול.

השבוע זימנה שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב איריס לושי-עבודי דיון דחוף אחרי שקבעה כי "סעיפי הוויתור הנכללים בהסכם המכר מעוררים קשיים בלתי מבוטלים, ועל פניו נראה כי לא ניתן לאשרם כלשונם". הסעיף המדובר קובע כי הכונסים מוותרים בשם החברות של פישמן על כל תביעה עתידית אחרי המכירה נגד מוזס ואנשיו.

בעיתוי הנוכחי, סמוך לפתיחת משפטו של מוזס בתיק 1000, המילה "תביעה" מקפיצה באופן מיידי נזקים שאולי נגרמו לקבוצה בהקשר זה, אבל למעשה היעדר התביעות הוא סעיף רחב יותר שאמור לפטור את מוזס ואנשיו מאחריות לכל התנהלות עסקית שביצעו עד לרגע המכירה. וזה, אם להאמין למשפחת יודקובסקי שמבקשת לעצור את המכירה, עלול להסתכם במיליוני שקלים. נזכיר כי במסגרת ההליך המשפטי נטען כי קבוצת "ידיעות אחרונות" הפסידה קרוב למיליארד שקל כתוצאה מהחלטה להמר על שערי מטבעות. ההפסדים הללו לא הוכחשו בבית המשפט, ומוזס רק טען שהעסקאות היו ידועות לדירקטור מטעם משפחת יודקובסקי, דוד ליבר. ויתור על האפשרות לתבוע וליהנות מפירות תביעה, משמעותו שאם תוגש תביעה כזאת, ואפילו אם התובע יזכה ויפוצה לבנק שהחזיק שליש ממניות ידיעות באותו עת (ולכן הפיצוי שלו עלול להיות למעלה מ-300 מיליון שקל),הוא לא יהיה רשאי לקבל אפילו שקל. כך גם בעסקת מכירת האופציות בהוט - שם מאשימה משפחת יודקובסקי את מוזס כי התמורה שקיבלה קבוצת "ידיעות" תמורת האופציה שמימשה, הייתה נמוכה משמעותית מהמחיר היחסי שקיבלה קבוצת פישמן עבור החלק שלה.

משפחת יודקובסקי טוענת כי הסיבה לגמישות שהפגינה "ידיעות אחרונות" בנוגע למחיר שקיבלה תמורת המניות נעוצה בהלוואה אישית שלקח נוני מוזס מבעלי הוט פטריק דרהי. גם במקרה כזה, לו תוגש תביעה, הבנק מסתכן באובדן של הרבה כסף. הנאמן של נכסי פישמן עוה"ד יוסי בנקל טען בפני השופטת שלכונסים אין בכלל זכות לוותר על האפשרות לתבוע, כי לשיטתו מדובר בזכויות השייכות לחברות של פישמן. על פי בנקל, הוויתור על תביעות עתידיות פוגע ביתר הנושים כי מבחינת הבנק קופת פשיטת הרגל מהווה מעין קופת ביטוח שממנה הם יוכלו לקבל את מה שלא יקבלו ממקסום המכירה ויפסידו מהוויתור על התביעות. החשש כך נראה כי כמה שבנק הפועלים יקבל פחות מהמכירה ונגזרותיה, הם יבקשו יותר מקופת פשיטת הרגל.

ריכטר לא, ובר כן?

כפי שפורסם בגלובס, נאמן נכסי פישמן חשף בפני בית המשפט כי בניגוד לטענת הכונסים שאין קונים פוטנציאליים אחרים, הם דווקא קיבלו פניות - ואפילו מגורם רציני: המיליארדר קובי ריכטר שביקש להקים קבוצה לצורך רכישת המניות. עוד נטען כי לאחרונה הודיעו גם שולה וזאב מוזס על נכונותם להגיש הצעה בכפוף לבדיקת נאותות. בתגובה שהגישו הכונסים לבית המשפט נטען כי ריכטר ביקש לבצע דיו דיליג'נס אם וכאשר יצליח לגבש קבוצה לרכישה ובתגובה הוסבר לו שהדבר עלול להיתקל בקושי לאור התנגדות של החברה ובעל השליטה ששומרים על סודיות ופרטיות נתוני החברה באופן עקבי וקפדני. על פי הנטען "כונס הנכסים רצה "לחבק" את ריכטר אף שמדובר היה בשלבים סופיים ממש של העסקה אבל הוא התרשם כי ריכטר "התקרר" בשל החשש מקושי לבצע בדיקת נאותות ומחשש שרכישת מניות הכינוס עלולה להציב אותו במעמד של מיעוט נטול השפעה בחברה. עוד נטען כי רובין הציע לריכטר להיוועץ בעניינים אלו בעורך דינו ולהפנותו לשוחח עם הכונס.

אם כך, הסירוב של מוזס לחשוף פרטים על החברה טרפד ניסיונות לגיטימיים לקבל פרטים עסקיים לצורך גיבוש הצעה מסחרית. סביר שבהיעדר פרטים כאלה אין גם איש עסקים סביר שיסכים להצטרף לקבוצת רכישה. את הסיבות של מוזס לסירוב לחשוף פרטים אפשר להבין: האינטרס שלו הוא לא להכניס גורמים חדשים להנהלת החברה, גם לא במניות מיעוט, ומניעת מידע היא דרך לגיטימית מבחינתו לטרפד מהלך לא רצוי. אבל כיצד זה מתיישב עם האינטרס של הכונים ושל ידיעות למקסם את העסקה? הרי עו"ד אבי פילוסוף ישב בדירקטוריון "ידיעות אחרונות" תקופה ארוכה כנציג הכונסים ולכן אמור להיות להם מידע רב באשר להתנהלות. יותר מזה: גם אם לשיטתם מוזס הוא באמת הקונה הפוטנציאלי הרציני זה לא מעניק לו כוח בלתי מוגבל. הרי החשש של מוזס שבנק הפועלים יפסיק לגבות אותו שלח אותו למהלך הרכישות הנוכחי. ולכן כשם שלו יש כוח כבעל שליטה מול בעלי מניות מיעוט, להם יש כוח כמי ששואפים לראות אותו בחוץ.

הציבור מסרב לשתוק

יש גם הרבה צביעות בטענה על נחישותו של מוזס שלא לחשוף נתונים. בעסקה הנוכחית מעורב גורם נוסף: בר הפצה שבה שותפה "ידיעות תקשורת" ב-50%, והיא אמורה לרכוש 6% ממניות "ידיעות" המוחזקות באמצעות פולן תמורת כ-22 מיליון שקל. בר מפיצה כמעט את כל העיתונים בארץ - כולל מתחרים ישירים של "ידיעות", ולכן במשרד הממונה על התחרות נקבע כי למוזס אסור להיות מעורב בניהול של בר: אם "לאור התנגדות החברה ובעל השליטה ששומרים על סודיות", ריכטר לא קיבל מידע לצורך גיבוש הצעה - האם הנתונים נמנעו גם מבר הפצה והחברה משקיעה למעלה מ-20 מיליון שקל על עסקה באפלה? ואם ניתנו לבר נתונים, מדוע הם נמנעו מריכטר? כי בהנחה שלא נעשתה עבירה על מגבלות הממונה, ומוזס לא קיבל את ההחלטה עבור בר, המשמעות היא שבר קיבלו נתונים שנמנעו מריכטר כי מוזס מעדיף אותם כשותפים.

אבל מדוע הבנק והכונסים מיישרים עם זה קו? שלא לייחוס מסבירים מקורבים לבנק ולכונסים כי המטרה שלהם היא "למקסם את מחיר המניות ולצאת מהר". כרגע נראה כי הדגש הוא יותר על "מהר" ופחות על "למקסם". אבל כבר עתה מתברר כי הציבור מתקשה להשלים עם המהלך, ובנק הפועלים עלול לשלם על העסקה לא רק מחיר תדמיתי גבוה, אלא גם בהתמודדות עם תביעה ייצוגית.

לגלובס נודע כי בשעות האחרונות קיבל מנכ"ל הבנק דב קוטלר לפחות שתי פניות מחברות מסחריות המחזיקות מניות בבנק עם דרישה שהבנק יחזור בו מהעסקה וייצא להליך פומבי. חברת גונר אחזקות פנתה לקוטלר במכתב באמצעות עורך הדין יורי נחושתן, בטענה כי מהעובדות שפורסמו לאחרונה עולה "שאישור העסקה ע"י הגורמים המוסמכים בהנהלת הבנק, עולה כדי רשלנות רבתי של גורמים אלה, אשר עלולה לגרום נזק כבד לבנק, שגובהו לפחות כגובה ההפרש בין המחיר בעסקה לבין המחיר שאותו ניתן יהיה לקבל בהליך סדור וחוקי. כל מי שייתן ידו לאישור העסקה בדרך זו, יהיה אחראי לכל הנזקים במלואם. על כן דורשת מרשתי כי תפעלו כפי חובתכם כלפי הבנק ובעלי מניותיו, ולא תתנו ידכם לאישור העסקה בדרך זו, אלא לאחר ביצוע הליך של מקסום התמורה כמקובל בהליכי כינוס".

מהפועלים לא התקבלה תגובה.

***חזקת החפות:  ההליכים המשפטיים בעניינו של ארנון (נוני) מוזס בעיצומם. מוזס הוא בגדר חשוד, מכחיש בתוקף את המיוחס לו, ועומדת לו חזקת החפות.

גילוי מלא: רכישת המניות ב"ידיעות אחרונות" בשנת 1997 נערכה על ידי חברה משותפת של משפחת פישמן ומשפחת בר און. כיום מדובר בהחזקה עקיפה ומשורשרת ללא זיקה אפקטיבית למניות "ידיעות אחרונות". איש העסקים אליעזר פישמן הוא בעל השליטה הקודם בחברת מוניטין, המחזיקה (100%) בעיתון גלובס. "ידיעות אחרונות", לרבות "כלכליסט" מקבוצת "ידיעות אחרונות", וגלובס הם עיתונים מתחרים.

עוד כתבות

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, shutterstock

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר היצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון", אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים