גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברת הפיתוח מבני ברק שנולדה מוכנה לעבודה מרחוק

איך הופכים את ההעסקה מהבית לאופטימאלית? זוהי אחת השאלות שעולות בעולם שבו כמעט כל חברות הטכנולוגיה עברו לעבודה מרחוק ● מנכ"ליות חברת 3BASE, שעובדת בדרך זו בהצלחה כבר מעל עשור, מסבירות כיצד לעשות זאת נכון

תקופת הקורונה שינתה לטובה דעות קדומות בנוגע לעבודה מרחוק / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב
תקופת הקורונה שינתה לטובה דעות קדומות בנוגע לעבודה מרחוק / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב

הכתבה בשיתוף 3BASE 

שנת 2020 כמעט מאחורינו, והשינויים שהגיעו איתה אדירים והשפיעו על כל ענף וענף במשק. כמעט כל חברה בישראל נאלצה לשנות את מודל הפעולה, בין אם מדובר במסעדת שף או בחברת הייטק מצליחה.

בעוד שיש עסקים שקרסו, כאלו שנאבקים לשרוד ואחרים שעוד "צפים" מעל המים, בולטת לטובה תעשיית ההיי-טק שממשיכה לפעול במלוא המרץ. אולם מאחורי הקלעים נשמעים לעיתים קולות על קשיים - עובדים שלא תמיד קל לנהל מרחוק ואחרים שתחושת הנאמנות והמחויבות שלהם פוחתת, כשהם לא מגיעים למשרד.

אז נכון, הקורונה הגיעה וטרפה את הקלפים, אבל יש גם מי ש"נולדו מוכנים" ויודעים כיצד לעבוד מהבית בשיטה אפקטיבית, לא רק כפתרון לסגר או כאילוץ, אלא כשיטה סדורה שעובדת כמו שצריך כבר למעלה מעשור.

מנפלאות הקורונה

חברת 3BASE מקבוצת טלדור, מציעה שירותי פיתוח תוכנה במיקור חוץ כבר מראשית דרכה. החברה פועלת בהצלחה במודל המדובר עוד טרם ימי הקורונה, כשלדברי אנשיה יותר ויותר ארגונים שוכרים את שירותיה לשם תגבור צוותי הפיתוח שלהן במיקור חוץ.

בראיון עימן מסבירות מירלי רוטשטיין ונועה קלוט - המנכ"ליות המשותפות של 3BASE, איך מצליחים לצמוח עסקית בתקופת הקורונה? וכיצד חברות הייטק יכולות ליהנות מכוח אדם מקצועי ביותר, בלי לבזבז זמן או להשקיע במשכורות עתק?

"בתקופת הקורונה", הן מספרות, "הפכנו מ'נותנות שירותים' לאוטוריטות לעבודה מרחוק. היתרונות של העבודה מרחוק באו לידי ביטוי וגרמו למנהלים בחברות לבוא ולהתייעץ איתנו איך עושים את זה נכון. הקורונה תפסה אותנו הכי מוכנים שאפשר. מיד עם פרוץ המגפה, עוד בטרם הוחלט על הסגר הראשון, כלל העובדות קיבלו מחשבים ניידים וציוד אישי המתאים לעבודה מרחוק. כולן נשלחו לעבוד מהבית על מנת שלא לעורר סיכונים בריאותיים מיותרים".

מירלי רוטשטיין ונועה קלוט, מנכ"ליות משותפות, 3BASE / צילום: איציק בן דוסה

חיבור אפקטיבי עם הלקוח

בחברות הייטק שמעסיקות עובדים במיקור חוץ בימי שגרה, יש מי שסבורים כי גם המתכנתים המוכשרים ביותר, עלולים להישאר מחוץ לעניינים, כשהם לא חלק מארוחות הצהריים והפסקות הקפה. הקורונה שינתה את התמונה. "הפכנו להיות שוות בין שווים", מספרת אחת העובדות ב-3BASE, ומתארת מציאות שבה כל אנשי החברה עובדים מרחוק. כיום היא אף מזהה בכך יתרון מקצועי - לאור העובדה שהיא מורגלת בסוג עבודה שכזה; "יש לנו את כל האמצעים - גם הטכניים וגם הניהוליים - לבצע את העבודה מאזור מרוחק ועדיין להמשיך ולתת שירות מצוין", היא אומרת.

3Base - לפרטים על שירותי פיתוח תוכנה לחברות הייטק הקליקו כאן>>

רוטשטיין מוסיפה כי "יש קהל מגוון לשירותי פיתוח תוכנה במיקור חוץ, החל מחברות הייטק גדולות ועד לחברות סטארט-אפ קטנות". היא מציינת כי החשש שהיה קיים מעבודה במיקור חוץ הולך ומתפוגג בעקבות הקורונה: "בתחילת הדרך היו מי שטענו כי העובדות אינן חלק מה-DNA של הארגון, משום שהן לא משתתפות בשיחות המסדרון ומתקשות להשתלב בתרבות הארגונית. יחד עם זאת, בימי קורונה כמעט כולם הפנימו את העובדה שניהול נכון של פיתוח תוכנה במיקור חוץ, נשען על החיבור לתרבות הארגונית של הלקוח, והחיבור הזה נעשה באפקטיביות גם מרחוק. אחרי שאנו עורכות לעובדת התאמה אישיותית ומקצועית מדויקת לצרכי הלקוח, אנו עוברות לעסוק בחיבור יום יומי בין העובדת ללקוח, גם כאשר הקפה הוא וירטואלי".

- איך CTO או מנהל פיתוח יכולים להיות בטוחים שגייסו נכון?

"מדובר בתהליך מורכב ויש להתמחות בו. ב-12 שנות קיומנו פיתחנו יכולת להבין מה נדרש לעשות על מנת לבצע את ההתאמה המושלמת בין העובדת שלנו לבין הלקוח, על כל גווניו. ההשתלבות אצל הלקוח אינה עניין של מה בכך; יש כאן השקעה אמיתית בצרכי העובדת אל מול צרכי הלקוח, כאשר התוצאה של זה באה לידי ביטוי בשביעות רצון הדדית ונאמנות לטווח ארוך הן אלינו והן ללקוח".

עובדות ב-3base. חלק בלתי נפרד מהחברה לה הן נותנות שירות / צילום: באדיבות 3base

ומה בנוגע להיבט הטכנולוגי?

"אנחנו מגייסות עובדות בעלות חשיבה לוגית גבוהה מאוד שעונות על ה'כאבים' של הלקוחות שלנו - בין אם מדובר במנהל פיתוח בסטארט-אפ צעיר ובין אם ב-CTO של חברת הייטק מבוססת. העובדות מתמחות בטכנולוגיות הכי מתקדמות שיש כמו - Elasticsearch, Go, Spark, java ועוד רבות".

רוטשטיין מביאה דוגמה לגיוס מאסיבי מהעת האחרונה, "חברת Payoneer פנתה אלינו ערב הקורונה, בחודש פברואר האחרון, במטרה לגייס שני צוותי פיתוח במהירות וביעילות. חודש וחצי לאחר מכן, העמדנו את הצוותים המבוקשים עבור החברה. כיום מועסקות שם 18 עובדות שלנו במיקור חוץ. גיוס דומה ביצענו עבור חברת Panaya עוד ב-2015, התחלנו לעבוד איתם עם צוות של חמש עובדות וכיום יש לנו שם 22 מפתחות תוכנה. כל לקוח עבורנו הוא עולם ומלואו ואנו עושות כל מאמץ להעניק לו שירות מדויק וארוך טווח".

יציבות ומקצועיות

סקרי מכון המחקר האמריקני "גאלופ" שנערכו בשנים האחרונות מראים תמונה ברורה לגבי תעסוקת צעירים, בדגש על ענף ההייטק. רובם מחליפים עבודות לעיתים תכופות. כחמישית מהם עשויים להחליף עבודה פעם בשנה, על פי הנתונים, כ-60% מהם מאמינים שמעבר תכוף בין עבודות יקדם את הקריירה שלהם. מן הצד השני, נמצאות חברות כמו 3BASE שיודעות לשמר את העובדות שלהן לטווח ארוך ובכך גם לשמר ידע וגם לתרום רבות ללקוח עבורו הן עובדות.

לדברי קלוט, סוד ההצלחה טמון בין היתר בסוג העובדות. "המפתחות שאנו מעסיקות אמנם שייכות לדור ה-Y מבחינת הגיל, אבל במנטליות הן לגמרי דור ה-X. הן מחפשות יציבות ולא מעוניינות להחליף מקומות עבודה אחת לשנה. שלא תהיינה אי הבנות - היציבות אינה תחליף לחוסר מקצועיות, כי בעניין הזה אנו נדרשות לספק להן עבודה בקדמת הטכנולוגיה. אנו יודעות לבחור את הלקוחות שלנו באופן המשלב עבודה לטווח ארוך ולא פחות חשוב טומן בחובו אתגר רב".

3Base - לפרטים על שירותי פיתוח תוכנה לחברות הייטק הקליקו כאן>>

עוד כתבות

תוכנית דירה. האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית? / צילום: Shutterstock

האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית?

תושבים בתל אביב שביקשו להוסיף ממ"ד לדירתם נתקלו בהתנגדות של השכנים, שטענו כי הדבר יפגע בהמשך בהליך התחדשות עירונית ● מה קבעה ועדת הערר?

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

קתי ווד / צילום: Reuters, Hugo Amaral/SOPA Images

הבריחה הגדולה: משיכות של מיליארדים מהקרנות של משקיעת העל

עד כה השנה משכו המשקיעים 2.2 מיליארד דולר מקרנות הסל מקבוצת ARK של ווד, שהפכו לסנסציה לפני כ־3 שנים עת ניהלו 59 מיליארד דולר ● האם הזליגה תיבלם?

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

השקל יטוס, הריבית תרד ומה יקרה לאינפלציה? התחזית האופטימית של בנק אוף אמריקה לישראל

בנק ההשקעות הוציא בחג תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית: הצמיחה ב-2024 תעמוד על 2.4%, לעומת צפי של 2% מצד בנק ישראל ותחזית לצמיחה כמעט אפסית של S&P ● במידה וחוסר הוודאות יתפוגג, מעריכים בבנק כי השקל יכול להתחזק ולהגיע לשער של 3.5 שקלים לדולר

בתים בטקסס. צילומי לווין ורחפנים הפכו לנשק בידי חברות הביטוח / צילום: Shutterstock

תופעה בארה"ב: חברות הביטוח מרגלות אחרי בתים מהשמיים

חברות בארה"ב משתמשות ברחפנים כדי לבדוק גגות או לזהות פסולת חצר וטרמפולינות שלא הצהירו עליהן

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בוול סטריט; טסלה קפצה ביותר מ-15%

השקל התחזק במעל 1% מול הדולר, 3.76 שקלים ● טסלה סיימה את יום המסחר בזינוק של 15.3%, אפל הוסיפה 2.5%, גוגל צנחה ב-3.3% ובורסת הקריפטו קוינבייס איבדה 7.8% ● שטף הדוחות בוול סטריט ימשך השבוע, אמזון תדווח בשלישי, אפל בחמישי ● לפי הוול סטריט ג'ורנל, יועצי טראמפ מנסחים הצעות חוק להגבלת עצמאות הבנק המרכזי ● ברביעי החלטת הריבית של הפדרל ריזרב, בשישי דוח התעסוקה החודשי

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

שכונת גליל ים, הרצליה / צילום: המרכז למיפוי ישראל

הנוף לים בנתניה, המיקום המנצח בתל אביב: השכונות שעברו מהפכה

צילומי אוויר מראים את השינוי הגדול שהתרחש ב־20 השנים האחרונות באזורים מרכזיים ברחבי הארץ: את השדות החליפו בנייני מגורים, כבישים ופארקים ● איך אפשר היה לתכנן את השכונות החדשות טוב יותר ● צילומי אוויר: המרכז למיפוי ישראל ● פרויקט מיוחד

החלפת בתים. ''להיכנס לחופשה שונה מאורח החיים שלך'' / צילום: Shutterstock

36 פעמים החלפנו דירה: האנשים שיוצאים לחופשה בחינם

בעלי נכסים ואפילו שוכרים מחליפים דירות ומוצאים את עצמם בחופשה חלומית בבית של מישהו אחר ● מה היתרונות ומה הסכנות, ולמה צריך לשים לב

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם