גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ההרשעה שהציתה הפגנות ברומניה: בני שטיינמץ יוצא לקרב המשפטי של חייו

המיליארדר הישראלי, שנידון ברומניה ביחד עם היועץ האסטרטגי טל זילברשטיין לחמש שנות מאסר בגין פרשת הונאת קרקעות, צפוי לפנות השבוע לביהמ"ש העליון הרומני בטענה כי יש לפסול את ההליך המשפטי כולו, לאור הפגמים שנפלו בו ● מאחורי הקלעים של הפרשה שהציתה מחאה חריגה של עורכי דין ברומניה

בני שטיינמץ / צילום: אביב חופי
בני שטיינמץ / צילום: אביב חופי

המיליארדר הישראלי, בני שטיינמץ, יוצא למלחמה נגד העונש של חמש שנות מאסר שהוטל עליו ברומניה. לפני כשבועיים, שטיינמץ המסובך בחקירות פליליות בארץ, בשווייץ, וברומניה ספג מכה קשה כשבית המשפט העליון ברומניה הפך החלטת זיכוי של הערכאה שמתחתיו והטיל הן על שטיינמץ והן על היועץ האסטרטגי טל זילברשטיין חמש שנות מאסר. זאת, לאחר שהרשיע אותם בפרשת הונאת הקרקעות, הנחשבת לפרשת השחיתות מהגדולות ברומניה.

העונש החמור התקבל על-ידי הנאשמים בתדהמה וגם על-ידי גורמים שונים ברומניה. מאז הרוחות ברומניה סוערות, ציבור עורכי הדין הרומני יצא להפגנות בשל הרשעת עורך הדין הרומני של החברה של שטיינמץ בשותפות בהונאה, וחתם על עצומות נגד פסק הדין. טענות שונות נגד ההחלטה הובילו לכך שבית המשפט העליון הרומני קיים באופן חריג בדיקה פנימית של ההליך. עד היום נשמעות טענות קשות על פגיעה בכללי ההליך ההוגן בערכאת הערעור.

עורכי דין מפגינים בבית המשפט לערעורים בבוקרשט / צילום: משרד עורכי הדין צוקה זברצה

בנוסף, לפי המידע שמתפרסם בגלובס לראשונה ושיפורט בהמשך, שטיינמץ וזילברשטיין יפנו השבוע לבית המשפט העליון ברומניה, בטענה כי יש לפסול את ההליך המשפטי כולו, לאור הפגמים שנפלו בו. גלובס מביא פרטים חדשים מרומניה על הפרשה ועל האפשרויות הקיימות למורשעים לבטל את רוע הגזירה. גלובס חושף כי שטיינמץ שכר לאחרונה את שירותיו של עו"ד צרפתי, מומחה לזכויות אדם, לצורך פנייה לבית הדין האירופי לזכויות אדם. כמו כן חושף גלובס את האפשרות שיוצא צו מעצר בינלאומי נגד שטיינמץ וזילברשטיין.

עניינה של הפרשה - המכונה ברומניה "פרשת חוות בניאסה" - הוא השתלטות לא חוקית של חברת נדל"ן בבעלות איש העסקים הרומני רמוס טרויקה ושותפיו, שטיינמץ וזילברשטיין, על קרקעות באזור בניאסה הסמוך לבירה בוקרשט. טרויקה היה ראש לשכת רה"מ הרומני, וזילברשטיין שימש כיועץ לראשי הממשלה הרומנים.

הקרקעות היו שייכות למשפחת המלוכה הרומנית, לפני שהולאמו על-ידי המשטר הקומוניסטי. חברת הנדל"ן בהובלת טרויקה פעלה מול הרשויות ובתי המשפט על-מנת שהזכויות בקרקעות יועברו לחברה מהנסיך הרומני פול למברינו, נכדו של המלך הרומני קרול השני. על הנסיך פול נגזר במסגרת הפרשה עונש מאסר של שלוש שנים וארבעה חודשים; על טרויקה נגזר העונש החמור ביותר שהוטל בפרשה - שבע שנות מאסר. העיתונאי הרומני, דן אנדרוניק, ששימש יועץ התקשורת של חברת הנדל"ן, נדון למאסר על תנאי ולעבודות שירות לציבור. אנדוניק היה בעברו עורך העיתון "אוונמנטול זיליי", מהעיתונים המוכרים ברומניה.

מי שעוד הורשע בפרשה הוא עורך דינם של שטיינמץ ושותפיו - עו"ד רוברט רושו, ראש מחלקת הליטיגציה במשרד עורכי הדין הגדול ביותר ברומניה "צוקה זברצה". על רושו נגזרו חמש שנות מאסר. זאת, בטענה כי פעל באופן לא חוקי להשגת הזכויות בקרקעות עבור לקוחותיו, בכך שייצג את החברה בפני הרשויות ובתי המשפט ברומניה ופעל להעברת הזכויות בקרקע. רושו, כמו שטיינמץ וזילברשטיין, זוכה בבית המשפט המחוזי, והורשע בעליון. הוא נלקח מביתו לכלא ביום מתן פסק הדין, שניתן ללא נימוקים.

הפגנה חריגה

בעקבות ההחלטה בעניינו של רושו, החל גל מחאה נרחב ברומניה ומאות עורכי דין רומנים יצאו להפגין בהיכל בית המשפט העליון. טענתם היא כי רושו ביצע את עבודתו הלגיטימית כעו"ד ונשלח בשל כך לכלא. המפגינים נשאו שלטים - "אנחנו עם רוברט" ו"הבטחת החופש לעסוק במקצוע עריכת הדין".

עו"ד פלורנטין צוקה העומד בראש משרד "צוקה זברצה", פנה לכל איגודי עורכי הדין ולמוסדות בינלאומיים, במכתב שבו הוא מפרט את העוול הגדול שנעשה לטענתו לרושו, וקורא לשיתוף פעולה כדי להביא לשחרורו. לטענתו, רושו הורשע בשל ביצוע "פעולות האופייניות לעיסוק בעריכת דין, בגבולות הפעילות הנורמליות שעו"ד עושה".

העיתונאי הרומני אנדרוניק שהורשע בפרשה, מספר לגלובס כי "זו הייתה התגובה חריפה ביותר שראיתי ב-28 השנים שלי כעיתונאי. כל עורכי הדין הבולטים ברומניה יצאו להפגין, הם הפתיעו את החברה הרומנית, ומאות מהם הגיעו למחות בעליון". אנדרוניק מוסיף כי "לשכת עורכי הדין הרומנית הוציאה הודעה רשמית שלפיה רושו רק עשה את עבודתו. עורכי הדין הבינו שלא ניתן לעבור לסדר היום מבלי להילחם על שלטון החוק, למרות שלא מדובר בתיק שלהם".

"ההרכב השחור"

אחת הטענות שנשמעת על-ידי שטיינמץ ונאשמים נוספים היא האופן שבו נבחר הרכב השופטים בערעור, שבגינו גם החליט העליון לקיים בדיקה פנימית. הם טוענים כי הרכב בית המשפט שונה 17 פעמים עד שנקבע סופית, באופן המעורר ספק באשר לעצמאותו ופעולתו.

לדברי עו"ד יובל ששון המייצג את שטיינמץ, "נהוג שמותב בית המשפט נבחר בהגרלה. על-פי המידע בתיק, במקרה זה נעשו לא פחות מ-17 ניסיונות הגרלה עד שנבחר המותב 'הנכון'. במילים אחרות, יש כאן ביטוי ל'קנייה של פורום השופטים' כדי ליצור הרכב שידוע בשיעור הרשעות גבוה מאוד".

גם אנדרוניק אומר לגלובס כי הרכב השופטים בערעור אמור להיקבע באופן רנדומלי אלא שבמקרה הזה הבחירה לא הייתה אקראית, וההרכב שנבחר ידוע כמחובר לשירות המודיעין החשאי המזוהה עם התביעה. עורכי הדין ברומניה מכנים את ההרכב - "ההרכב השחור" בשל ההחלטות המתקבלות על-ידי ההרכב.

לדברי אנדרוניק, ההתנהלות הבעייתית ביותר במשפט הייתה שינוי העבירות בפסק הדין בערעור באופן שלא ניתנה לנאשמים האפשרות להתגונן. לדבריו, הוא זוכה בבית המשפט המחוזי מהעבירה שבה הואשם של "שותפות להשפעה" - אך בערעור הורשע בכלל בעבירה אחרת. "ההתנהלות מנוגדת לחוקה ולבית הדין האירופי לזכויות אדם", אומר אנדרוניק לגלובס. "זו סצנה קפקאית שבסוף המשפט אתה מגלה במה הואשמת מבלי שסיפרו לך. למה השקענו כל כך הרבה זמן ומאמץ להוכיח את חפותנו, אם הרשיעו בעבירה אחרת? כך לא מתקיים משפט הוגן". אנדרוניק מוסיף כי "הטענה למשפט לא הוגן נשמעת על-ידי עיתונאים, עורכי דין ומובילי דעת קהל ברומניה".

גם שטיינמץ וזילברשטיין הורשעו בעבירה חמורה מזו שהואשמו בה. בבית המשפט המחוזי הם זוכו מעבירות של הלבנת הון, השפעה על אינטרסים והתארגנות קבוצתית פלילית; ואילו בעליון הם הורשעו בהתארגנות פלילית קבוצתית בנסיבות מחמירות. לדברי עו"ד ששון, "עד מתן פסק הדין בתיק, הלקוחות לא ידעו איזו עבירה מיוחסת להם. היעדר ההחלטה בעניין זה פגעה בזכותם של הלקוחות, בין היתר, לקבל זמן מספק להכנת הגנתם ולאפשר הליך הוגן". עו"ד ששון מציין כי בשל החמרת העבירה ניתן היה להטיל עליהם עונש מאסר בפועל.

טענה נוספת של הנאשמים היא כי בית המשפט העליון עשה שימוש בראיות לא קבילות. לדברי עו"ד ששון, "בתיק נעשה שימוש בהאזנות סתר בלתי חוקיות שבית המשפט העליון החוקתי של רומניה אסר כל שימוש וביסוס החלטות עליהן".

בדיקה פנימית

גל המחאה נגד פסק הדין המרשיע הוביל את הנהלת בית המשפט העליון לקיים באופן חריג בדיקה פנימית לבחון את האופן בו נבחרו השופטים. אנדרוניק מספר כי "אפילו נשיא רומניה קלאוס יוהאניס ביקש חקירה אמיתית של ההליכים". אלא שלמרות החלטתו החריגה של בית המשפט, אנדרוניק מספר כי בתוך מספר ימים "בית המשפט העליון ערך בדיקה מהירה בעצמו (שזה כשלעצמו בעייתי) והגיע למסקנה שהכול בסדר".

בשלב זה, כשהנימוקים של ההרשעה טרם נמסרו על-ידי בית המשפט, שטיינמץ והמורשעים הנוספים מתקשים להתמודד עם פסק הדין. השבוע, כאמור, יגיש שטיינמץ בקשה לבית המשפט העליון ברומניה לפסילת המשפט כולו. זאת, בטענה לבחירת פאנל השופטים הידוע כמחמיר באופן מכוון, ובטענה כי ראש ההרכב לא הושבעה לבית הדין כנדרש.

פנייה למוסדות בינלאומיים

שטיינמץ החל גם לפעול כדי לפנות לבית הדין האירופי האירופי לזכויות אדם. זאת, בטענה כי הליך הערעור בפרשה נוהל בניגוד לדין ולכללי הצדק למשפט הוגן. לשם כך הוא שכר את עו"ד פרנסואה זימריי, מומחה צרפתי לזכויות אדם, שהיה בעברו פוליטיקאי ודיפלומט צרפתי, ובין השאר כיהן כשגריר צרפת בדנמרק. גם העיתונאי הרומני אנדרוניק שהורשע בפרשה, אומר ל"גלובס" שבכוונתו לפנות לבית הדין, וכך גם מתכוון לעשות משרד עורכי הדין צוקה זברצה, הנלחם עבור זיכויו של עו"ד רושו.

בית הדין האירופי לזכויות אדם הממוקם בשטרסבורג, מוסמך לפסול החלטות המפרות את האמנה האירופית לזכויות אדם, שהתקבלו במדינות שאישררו את האמנה, ביניהן רומניה. לדברי עו"ד זמריי, "כללי המשפט קשורים גם למנטליות של המדינה. לעיתים לוקח דור כדי לקבע נורמות בינלאומיות למשפט הוגן. קיימת ביקורת מצד מוסדות בינלאומיים וארגונים לזכויות אדם בנוגע למערכת המשפט ברומניה, ולמרבה הצער, המקרה הנוכחי הוא דוגמה לבעיות רבות במערכת המשפט הרומני". עוד הוסיף עו"ד זמריי כי הוא "בטוח שההחלטה תבוטל או על-ידי בית הדין האירופי לזכויות אדם או על-ידי בית המשפט העליון ברומניה בעצמו".

פרשת הקרקעות שבה הורשע שטיינמץ אינה הפעם הראשונה שבה עולות טענות נגד המשפט הרומני ועמידתו בסטנדרטים הבינלאומיים. עורכי דין המכירים את התנהלות מערכת המשפט ברומניה, מספרים כי התופעה של פגיעה בזכויות בסיסיות בניהול משפט לא מפתיעה.

רק במאי השנה ביטל בית הדין האירופי לזכויות אדם החלטה של בית המשפט החוקתי ברומניה. זאת, לאחר שבית המשפט הרומני לא מנע את פיטוריה של ראש הרשות למלחמה בשחיתות לאורה קובסי, הגוף התובע במשפטו של שטיינמץ. בית המשפט החוקתי הרומני קבע כי נשיא רומניה, שסירב לפטר את קובסי בשל התבטאויות שנויות במחלוקת נגד מערכת המשפט הרומנית, יחויב לפטרה. אלא שבית הדין לזכויות אדם ביקר בחריפות את החלטת בית המשפט הרומני. הוא קבע כי פיטוריה של קובסי פגעו בעצמאות מערכת המשפט ברומניה, ובעקבות זאת ההחלטה לפטרה בוטלה.

צו מעצר בינלאומי? ההסגרה עוד רחוקה

הרשויות ברומניה עשויות לבקש להוציא צו מעצר בינלאומי נגד בני שטיינמץ וטל זילברשטיין, השוהים בישראל. זאת, על-מנת לבצע את גזר הדין בעניינם בפרשת הקרקעות. אם יוצא צו מעצר בינלאומי, השניים יהיו בסכנה למעצר, אם ייצאו מישראל. צו מעצר בינלאומי שהוצא בתחילת ההליך, בוטל על-ידי בית המשפט העליון הרומני שקבע שאין די ראיות להוצאתו.

המשפט ברומניה התנהל ללא נוכחות שטיינמץ וזילברשטיין שהעידו ב"וידאו קונפרנס" ושיתפו פעולה לאורך כל ההליך. בשלב זה, כאמור, טרם הוצא צו מעצר בינלאומי נגד השניים. אולם גם אם יוצא בסופו של דבר צו מעצר בינלאומי, הדרך להסגרתם של השניים רחוקה.

צו מעצר המכונה "הודעה אדומה", מאפשר למדינה לבצע מעצר של האזרח שנגדו הוצא הצו, אולם כל מדינה נוהגת באופן שונה. ישראל לא נוהגת לעצור את אזרחיה על בסיס צו מעצר בינלאומי, אלא רק לאחר קבלת בקשה להסגרה ורק אחרי הפעלת שיקול דעת בהתאם לתנאים שנקבעו בחוק, ביניהם תקנת הציבור.

המשמעות היא שאם רומניה תבקש להסגיר לידיה את שטיינמץ ואת זילברשטיין, בחינת הבקשה בארץ תיעשה בהתאם לערכיה של ישראל, והטענות לגבי אופי ההליך ברומניה יישקלו. שיקול נוסף שיישקל הוא עקרון ההדדיות. זאת, מאחר שרומניה נוהגת להסגיר לישראל, כשזו מבקשת.

הליכים נוספים נגד שטיינמץ: משפט שוחד בשווייץ, חקירה בישראל

בנוסף להליכים המשפטיים ברומניה, נגד בני שטיינמץ מתנהל משפט גם בשווייץ בשל מעורבותו לכאורה בפרשת שחיתות בגינאה. במסגרת פרשה זו מואשם שטיינמץ במתן שוחד לאשת הנשיא המנוח של גינאה, על-מנת שהחברה שלו, BSGR, תקבל זיכיון לכריית עפרות ברזל במדינה.

בארץ מתנהלת חקירה נגד שטיינמץ מאז שנת 2016 בנוגע לשתי פרשות - פרשת השוחד בגינאה וחשד לביצוע עסקה פיקטיבית ברומניה ב-2009. לפי החשד, שטיינמץ רכש קרקע ברומניה ששווייה 3 מיליון אירו תמורת 9 מיליון אירו, על-מנת להשתמש בהפרש כתשלום שוחד לגורמים שונים.

החקירה בישראל מתנהלת כחלק מהמאבק בתופעה של מתן שוחד לעובדי ציבור זרים לקידום אינטרסים עסקיים. הרשויות בישראל לא ממהרות לקבל החלטה בעניינו של שטיינמץ. זאת על אף שמדובר בעבירות מלפני 11 שנים ותיק המשטרה פתוח מזה ארבע שנים. כמו כן, נגד שטיינמץ מתנהל הליך אזרחי, שבו הוא נדרש לשלם מס בסכום של כ-4 מיליארד שקל.

בין עורכי דינו של שטיינמץ לפרקליטות מתקיימים מגעים למעלה משנה. זאת, בניסיון להגיע להסדר, שבמסגרתו ייסגרו התיק הפלילי והתיק האזרחי בעניינו.

מטעמו של שטיינמץ נמסר: "המשפט שמתנהל בג'נבה והחקירה בישראל אינם אלא ספיח של הפרשה שראשיתה בעובדה שחברת BSGR זכתה כדין בזיכיון לכריית עפרות ברזל בגינאה ששוויו מיליארדי דולרים תוך שהיא עוקפת תאגידי ענק מהגדולים בעולם. למן אותו רגע מתמודדת החברה ומתמודד בני שטיינמץ עם קנוניות חובקות-עולם תוך שהוא נלחם על צדקתו, חפותו והמוניטין העסקי.

"במהלך השנים האחרונות ובעקבות פנייה לבוררות בינלאומית, חזרה בה הממשלה החדשה בגינאה מכל טענותיה, ולאחרונה אף זיכה בית המשפט הגינאי את הנאשמים הגינאים לרבות דמות המפתח בפרשה - מי שתוארה כאשת הנשיא ובעלת השפעה עליו; שטיינמץ אשר רואה בג'ורג' סורוס וארגונו אחראים ישירים להפצת השמועות נגדו אף הגיש תביעה בניו יורק נגד סורוס בגובה 10 מיליארד דולר.

"שטיינמץ יתייצב בפני בית המשפט השווייצרי ויוכיח את חפותו. שטיינמץ שיתף פעולה באופן מלא עם רשויות החקירה בישראל וסבור שהחקירות שנפתחו לפני מספר שנים כלל לא יבשילו לכדי אישום".

*** חזקת החפות: ההליכים הפליליים בעניינו של שטיינמץ עודם מתנהלים בשווייץ. בישראל טרם הסתיימה החקירה בעניינו. הוא מכחיש את המיוחס לו, ועומדת לו חזקת החפות בנוגע להליכים אלה.

עוד כתבות

כוחות איטלקיים לצד סירת מהגרים, בסמוך לאי למפדוזה / צילום: Reuters, Juan Medina

"מצור" בים התיכון: איטליה משנה את כללי המשחק נגד ההגירה הלא־חוקית

במסגרת רפורמה דרמטית, איטליה תאפשר לחיל הים למנוע כניסת סירות מהגרים למים הטריטוריאליים ולגרשם למדינות שלישיות שהוגדרו "בטוחות" ● החוק החדש גם מטיל קנסות כבדים על ארגוני הסיוע למבקשי המקלט, ומהווה חלק מהחרפת המאבק האירופי בהגירה הלא־חוקית

המשקיע האינטליגנט / צילום: Shutterstock

מחקר חדש מגלה: זה לא הסיכון שצריך להדאיג אתכם בנוגע לשווקים

האם הדומיננטיות של מניות "שבע המופלאות" משפיעה לרעה על ה־ S&P 500 ? תלוי את מי שואלים ● מחקר מהעת האחרונה מדגים כי מבחינה היסטורית, ויתור על סיכון בכל פעם שהשוק נהיה ריכוזי יותר, גורר הפסדים ● אז אולי השקעה של 33% מהתיק שלכם ב־7 חברות לא כזו מסוכנת

הממונה על התחרות, עו''ד מיכל כהן / צילום: כדיה לוי

רשות התחרות בוחנת הטלת סנקציות נוספות על החברה המרכזית למשקאות

לאחר שהודיעה כי תטיל סנקציות בסך 18 מיליון שקל בגין הפרות שקשורות למוצרי טרה, רשות התחרות מדווחת על ראיות חדשות שעשויות לגרור סנקציות נוספות נגד החברה המרכזית למשקאות - הפעם בגין הפרות בתחום המשקאות הקלים

משאבות נפט באזור קלגרי, אלברטה / צילום: Reuters, Todd Korol

בעידוד הבית הלבן: המחוז הקנדי העשיר שדורש להתנתק מהמדינה ולקבל עצמאות

אלברטה, "טקסס של קנדה", מאסה בשלטון הליברלי באוטווה ובמיסוי הכבד, והיא דוהרת למשאל עם על היפרדות ● בעוד שהרוב הקנדי מזועזע מהרעיון להפוך ל"מדינה ה-51 של ארה"ב", הבדלנים במחוז עשיר הנפט רואים בדונלד טראמפ ובמקורביו בני ברית אסטרטגיים

מג'ד אל־כרום. תורחב דרומה? / צילום: Shutterstock

תקדים מסוכן או תיקון עוול: בג"ץ יכריע אם לאשר שכונה שנפסלה ארבע פעמים

ערכאת התכנון העליונה דחתה את הצעת ביהמ"ש ופסלה הכשרה בדיעבד של הבנייה הלא חוקית במג'ד אל־כרום, שגם כוללת פריצה של עקרונות תוכנית המתאר הארצית ● כעת הסוגיה חוזרת להכרעה עקרונית בבג"ץ ● בעולם התכנון חוששים: "האישור יהווה תקדים מסוכן"

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: היכולות של כלי המלחמה היקר ביותר בעולם

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

דירות חדשות / צילום: Shutterstock

אחרי שהספידו אותה: העיר שהקפיצה את מחירי הדירות

אחרי 8 מדדים רצופים של ירידת מחירי הדירות, הגיעו שני מדדי הרבעון האחרון של 2025, שהפכו את הקערה והצביעו על עליות גדולות שקיזזו כמחצית מהירידות ● את העליות מובילה תל אביב עם 2%, ובמקביל מחוז הדרום רשם עלייה של אחוז

מיכל מור, מנכ''לית ומייסדת סמארט שוטר / צילום: מאיה חבקין

הביטחונית החדשה שמגיעה לבורסה בת"א לפי שווי של 700 מיליון שקל

סמארט שוטר, המייצרת מערכות בקרת אש אלקטרו-אופטיות, תנסה לגייס 200 מיליון שקל במסגרת הנפקה ראשונית ● בין בעלי המניות: חברות הביטוח הפניקס והכשרה והאלוף במיל' ניצן אלון

רולף האבן יאנסן, מנכ״ל האפאג-לויד ויאיר סרוסי, יו״ר דירקטוריון צים / צילום: שוקה כהן

עסקת צים נחתמה, והשווי הסופי נחשף

חברת התובלה הימית נרכשת תמורת 4.2 מיליארד דולר - מחיר המשקף פרמיה של כ-58% על מחיר המניה בוול סטריט ● עסקת הרכישה כפופה לאישורים שונים, ביניהם גם אישור המדינה, שמחזיקה ב"מניית זהב" בצים ● גורמים מעריכים כי צים תעמוד בקריטריונים הנדרשים לאישור העסקה

מנכ''ל אמזון, אנדי ג'סי / צילום: Reuters

רצף הירידות הארוך מזה 20 שנה: מה עובר על ענקית הטכנולוגיה?

מניית אמזון רשמה ירידות בתשעת הימים האחרונים של המסחר, ואיבדה מערכה כ-18% ● בזמן שהמשקיעים חוששים שההשקעות הקרובות של אמזון ישחקו את תזרים המזומנים, בחברה מנסים להרגיע: "הלקוחות ייצרכו יותר טכנולוגיית מחשוב ותשתית מאי־פעם"

דנה עזריאלי / צילום: אריק סולטן

דנה עזריאלי מתיישבת על כס המנכ"לית עם שכר משודרג

דנה עזריאלי תהפוך למנכ"לית הקבוצה של החברת הנדל"ן המניב ● השף יוסי שטרית ישתף פעולה עם מותג הרכב הסיני זיקר ● אחד המטוסים בארקיע יישא את שמו של הזמר יהורם גאון ● וזה המינוי החדש בקרן ההון סיכון של האחים ברקת ● אירועים ומינויים

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הנגיד יוריד את הריבית? שני נתונים שהתפרסמו ביממה מסבכים את התשובה

הלמ"ס פרסמה נתונים המציגים תמונה מורכבת: צמיחה של 3.1% וחוסן כלכלי, לצד אינפלציה בשפל של 1.8% ● על רקע התחזקות גם של השקל, נגיד בנק ישראל יצטרך להכריע האם הוא להמשיך להקל על המשק - או שמא הצמיחה האיתנה ושוק העבודה ההדוק מחייבים עדיין ריסון

טיל בליסטי באיראן. האם טהרן חותרת להסכם אמיתי? / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

הבטן הרכה של איראן לקראת סבב נוסף של שיחות עם ארה"ב: מכירת הנפט

טראמפ מעמת את טהרן עם מציאות חדשה לקראת סבב השיחות השני בג'נבה: נכונות של המערב למו"מ לצד לחץ צבאי חסר תקדים ● איראן מגיעה עם אורניום מועשר בהיקף גדול ותשתית חשמל מקרטעת, והשאלה הגדולה היא האם תסכים להעשרה מחוץ למדינה

עו''ד ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: עופר עמרם

רשות ני"ע מקדמת: מניות ציבוריות יקבלו מסלול ירוק לרישום בחו"ל

בימים אלה, רשות ני"ע בוחנת החלה של המודל הקנדי, שיקל רגולטורית על חברות ציבוריות ישראליות ויאפשר להן קבלה מהירה לוול סטריט ● במקביל, רשות ני"ע סימנה את הקבלנים: בונה מודל דיווח חדש שיאלץ אותם למחוק את המבצעים היצירתיים ממחיר הדירה

מחאה נגד מדיניות המשטרה / צילום: Reuters, Anadolu

תוכנית החומש לחברה הערבית נכנסה לשנתה האחרונה, ללא חלופה באופק

כשמספר הנרצחים בשיא חסר תקדים, תוכנית החומש לחברה הערבית תסתיים בסוף 2026 ● בשנים האחרונות היא התמודדה עם קיצוצים של מיליארדים, ובמקביל הממונה עליה התפטר לפני יותר מחצי שנה - וטרם מונה לו מחליף ● בינתיים, הממשלה לא הציגה תוכנית חליפית

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת באירופה; בוול סטריט לא התקיים מסחר בשל יום חג

הדאקס ירד בכ-0.4% ● הצמיחה הנמוכה של כלכלת יפן מגבירה את הסבירות שראש ממשלת יפן תקדם את תוכניותיה להמרצת הכלכלה ● הניקיי עלה ב-0.2%, רוב הבורסות באסיה סגורות לרגל חג ראש השנה ● היום לא התקיים מסחר בוול סטריט, לרגל יום הנשיאים

נתי סיידוף, יו''ר שיכון ובינוי / צילום: איל יצהר

לאחר מחיקת ענק בשדה דב: שיכון ובינוי מכניסה את השכרת הדירות לשלד בורסאי

בשנים האחרונות, נאלצה חברת הבנייה של נתי סיידוף להכיר במחיקות עתק של 1.5 מיליארד שקל בגין ייזום נדל"ן במתחם שבצפון ת"א ● כעת היא מכניסה את הפעילות לבורסה באמצעות מיזוג לשלד לפי שווי של 270 מיליון שקל

פלטפורמת המשחקים של סאנפלאוור / צילום: צילום מסך אתר CrownCoinCasino

עם משקיע מפורסם ו-200 עובדים: החברה המסתורית מת"א שכבר שווה יותר מ-2 מיליארד דולר

תחת דיסקרטיות כבדה, סאנפלאוור הצעירה מישראל הפכה לאחד השמות המובילים בזירת משחקי הסושיאל־קזינו, עם מחזור של מאות מיליוני דולרים והשקעה פרטית של גיגי לוי־וייס ● כעת, כשהיא חמושה במערכות AI מתקדמות ושווי שמוערך ביותר מ־2 מיליארד דולר, חברת הגיימינג מסמנת את היעד הבא: שוקי החיזוי ● המהלך עשוי לאלץ את "אימפריית הרפאים" לצאת סוף סוף לאור

אבישי אברהמי, ניר זוהר, ערן זינמן, רועי מן, מיכה קאופמן / צילום: אלן צצקין, נתנאל טוביאס, NYSE

איבדו מאות מיליונים "על הנייר": מה עשתה צניחת המניה לבכירי מאנדיי, וויקס ופייבר

מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● הללו רשמו ירידה מצטברת של מעל ל־80% משוויין בשיא ● ההפסדים שרשמו הבכירים של מאנדיי, וויקס, פייבר וסימילרווב, והמכה לאופציות של העובדים בהן

קמהדע / צילום: יח''צ, איור: גיל ג'יבלי

התמחור עדיין לא מגלם את הערך האמיתי של המניה הזו

הכניסה לתחום מוצרי הפלזמה הייחודיים עם ביסוס פעילות בארה"ב הפכו את קמהדע לחברת ביופארמה בינלאומית ● תמחור המניה עדיין אינו מגלם את מלוא פוטנציאל הצמיחה העתידית ● בדרך היא תצטרך להתגבר על מתחרות מבוססות, חשיפה לשערי מטבע וסיכוני שרשרת האספקה ● ניתוח חברה, מדור חדש